Snapchat-reclame (marketing): de ultieme gids voor gesponsorde lenzen + filters - DeLaatbusiness

Snapchat-reclame (marketing): de ultieme gids voor gesponsorde lenzen + filters

8 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Adverteren op Snapchat is altijd een beetje mysterieus en gated-off geweest, vooral als je een klein bedrijf was dat op zoek was naar een speciale Geofilter of lens.

Als dat je beschrijft, zal de release van de nieuwe self-serve-advertentiesmanager van Snapchat, na de beursintroductie van het bedrijf, je zeker enthousiast maken.

In ons eerdere bericht ‘ De ultieme gids voor Snapchat-marketing ‘ hebben we de best practices en functies voor op verhaal gebaseerde Snapchat-marketing onderzocht.

Hier gaan we dieper in op de wereld van gesponsorde filters en lenzen .

We bespreken het ontwerpproces , gebruiken cases en succesvolle voorbeelden van elk type Snapchat-filter en -lens en zorgen ervoor dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft voor een geslaagde campagne .

Waarom Snapchat-filters + lenzen gebruiken?

Sinds hun debuut in de wereld van Snapchat Advertising (in 2014 en 2015) zijn gesponsorde Geofilters en Face Lenses zo naadloos geïntegreerd in de app-ervaring dat ze in veel opzichten de moordenaar van Snapchat zijn geworden . De resulterende duizendjarige gebruikersbasis en de hoge dagelijkse betrokkenheid in de app hebben het omgezet in een geweldig marketingplatform. In feite meldt AdWeek dat gebruikers meer dan 3 miljarden foto’s per dag verzenden, waarbij de gemiddelde gebruiker ongeveer 30 minuten per dag in de app doorbrengt.

Maar aan het eind van de dag is de meest dwingende reden om ze te gebruiken gewoon dat ze leuk zijn. Merken hebben de mogelijkheid om een ​​meer oneerbiedige kant van hun imago te verkennen, terwijl gebruikers kunnen experimenteren en spelen met het imago van een merk, vrij letterlijk.

Als Jason Stein, CEO van wasserij luidt als volgt:

“Het is grappig omdat je niet aan een goofy taco-gezicht denkt als een premium ad-buy; je zou waarschijnlijk denken aan een mooie HD-video. Maar ze zijn erg leuk en ik denk niet dat je op veel soorten advertenties kunt wijzen en zeggen ‘wauw, ik heb een leuke tijd gehad met die advertentie’. En door plezier te maken, worden mensen merkambassadeurs voor je, die het naar al hun vrienden sturen met je merk op hun gezicht. “

Met Snapchat-lenzen en filters kunnen gebruikers zich niet alleen met uw merk bezighouden, het effect van deze betrokkenheid wordt ook vermenigvuldigd door sociaal delen, waardoor uw organische bereik aanzienlijk wordt vergroot.

Snapchat is ook een belangrijke manier om merkbekendheid te genereren . Misschien wil je een jonger publiek meer laten weten over wat jouw bedrijf doet en een beroep doen op hun interesses, ook al is het een abstract bedrijfsmerk. Zelfs als Snapchat-gebruikers niet per se je doelgroep zijn, kan het multiplicatoreffect van sociaal delen je helpen om het gewenste publiek biologisch te bereiken , of het nu investeerders of consumenten zijn.

Een van de beste voorbeelden hiervan is de Geofilter-campagne 2015 van General Electric op nationale vliegvelden en treinstations tijdens de vakantie.

Met meer dan 4,7 miljoen mensen die het filter gebruikten en hun vrienden en familie op de hoogte brachten van hun reizen, konden gebruikers meer te weten komen over de over het hoofd geziene bijdragen van GE aan de vervoersinfrastructuur. Hoewel dit een droog onderwerp lijkt om na te streven in naam van merkbewustzijn, maakte Snapchat het delen van hun reizen leuk en informatief voor anderen.

Bron )

Of u nu een nieuw merk bent dat de bekendheid van millennials probeert te vergroten, of een gerenommeerd merk dat een nieuw product probeert te promoten, Snapchat-filters en -lenzen zijn essentiële hulpmiddelen om gebruikers actief te laten ervaren en te laten communiceren met uw merk.

Hoe gebruik je Snapchat Filters en lenzen?

Er is een grote verscheidenheid aan gesponsorde filter- en lensopties op Snapchat, dus het kan moeilijk zijn om erachter te komen welk formaat het beste aansluit op de behoeften van uw merk. Er is een brede variatie in kosten, planning en ontwerpverplichtingen in elk formaat , van twee weken voor een Geofilter tot maximaal 8 weken met planning voor een gezichtslens , dus het is belangrijk om elk formaat zorgvuldig te wegen.

Gesponsorde Geofilters

Gesponsorde Geofilters zijn in veel opzichten de gemakkelijkste optie om na te streven: ze hebben aanzienlijk minder ontwikkeltijd nodig en zijn geschikt voor bedrijven op elke schaal . Ze krijgen ook geweldige resultaten , zoals dit RetailMeNot-filter dat op zwarte vrijdag in 3000 winkelcentra in de Verenigde Staten werd geactiveerd. Het bereikte 11 miljoen Snapchatters en verzamelde meer dan 20 miljoen views.

Bron )

Maar zelfs binnen de categorie van Geofilters is er veel diversiteit. Dit is wat je moet weten:

Soorten geofilters:

 • Op aanvraag
 • Evenement
 • Gedeelde ruimtes (in drukke sociale ruimtes)
 • Ketting (detailhandel)
 • Nationale (nationale bewustmakingsdagen, vakanties, films, enz.)

De gesponsorde Geofilter-specificaties van Snapchat zijn :

 • U kunt uw eigen ontwerp maken of met een sjabloon werken .
 • Het ontwerp moet voldoen aan de advertentierichtlijnen van Snapchat
 • Het definitieve ontwerp voor je Geofilter moet 15 dagen voor de lancering zijn en het laatste bestand moet 5 dagen van tevoren zijn.
 • Het uiteindelijke ontwerp moet een PNG-item zijn met een transparante achtergrond.
 • De bestandsgrootte moet 250 kB of minder zijn.
 • De resolutie moet 1080px X 1920px zijn.
 • De prijs is afhankelijk van de geografische reikwijdte en de duur van de campagne.

Gezichtslenzen

Sinds gezichtslenzen in 2015 debuteerden op Snapchat, zijn ze een iconisch onderdeel van het platform geworden, ondanks de agressieve pogingen van Facebook en Instagram om de functie te coöpteren. Gezichtslenzen kunnen verbluffend effectief zijn – AdWeek meldt dat het Cinco De Mayo-filter uit 2016 van Taco Bell meer dan 224 miljoen keer bekeken heeft, met een gemiddelde gebruiker die er meer dan 24 seconden over doet.

Gezichtslenzen zijn geladen met virale mogelijkheden . Gezien de complexiteit van face tracking, animatie en 3D-modellering, vereist de ontwikkeling van Face Lenses echter aanzienlijk meer betrokkenheid en betrokkenheid bij het Snapchat-team dan het ontwikkelen van Geofilters. Snapchat geeft de volgende 8+ Week Development Timeline de volgende details:

Bovendien merken Snapchat’s Sponsored Face Lens-specificaties op dat een merk ook moet voorzien in:

 • Een hoge resolutie, transparant .PNG van logo
 • Een gelaagde .PSD-bestanden met hoge resolutie voor alle statische afbeeldingen die merk in de lens wil weergeven
 • Voor 2D-lens: Bestand met hoge resolutie .PSD van specifieke 2D-modellen die aan het gezicht of frame in de lens worden toegevoegd
 • Voor 3D-lens: 3D Max of Maya-bestand van 3D-modellen dat wordt toegevoegd aan het gezicht / hoofd / frame in de lens
 • Audio: .mp3- of .wav-bestand

Al deze specificaties maken duidelijk dat Snapchat Face Lenses een aanzienlijke planning en toewijding vereisen , zodat Face Lenses eigenlijk alleen geschikt is voor grote bedrijven met grote budgetten en een brede aantrekkingskracht. Maar zelfs met deze toetredingsdrempels zijn deze lenzen krachtige hulpmiddelen om te experimenteren met de stem van uw merk. De uitbetaling is geweldig – je kunt je onderdompelen in een publiek dat anders misschien niet de kans zou krijgen om met je merk om te gaan.

Wereldlenzen

Ontwikkeld uit het geweldige succes van Face Lenses, heeft Snapchat onlangs wereldlenzen geïntroduceerd.

Met behulp van augmented reality stellen World Lenses gebruikers in staat om hun omgeving te verkennen, ondergedompeld in animaties en locatieregistratie. Hoewel Snapchat aanvankelijk niet wordt gebruikt voor gesponsorde advertenties, wordt geleidelijk de gesponsorde wereldlens ingevoerd, met zijn eerste debuut in mei 2017 voor de film Everything Everything van Warner Brothers .

Snapchat heeft aangekondigd dat merken zoals Netflix, Dunkin Donuts en Glidden Paint de komende weken zullen experimenteren met het World Lens-platform .

Omdat dit een vroeg stadium is, is Snapchat nog niet uitgekomen met specificaties of een ontwikkelingstijdlijn voor andere geïnteresseerde merken. Het lijkt waarschijnlijk dat wereldlenzen een add-on optie zijn voor mensen die gezichtslenzen willen gebruiken, omdat veel niet-gesponsorde lenzen beide functies combineren.

Campaign Live meldt dat wanneer het platform volledig is uitgewerkt, er 4 verschillende soorten wereldlenzen zullen zijn :

 1.  Zwevende 2D- of 3D-objecten – zoals het toevoegen van een object aan het AR-landschap
 2.  Actie-gebaseerd – geactiveerd wanneer consumenten naar een AR-object kijken of erop tikken
 3.  Milieu – zwevende lichtjes of ambiance, bijvoorbeeld
 4.  Interactie – zoals het organische ‘Princess’-spel in Snapchat

Dit is een opwindend nieuw platform en het is duidelijk dat Snapchat wil blijven werken met merken en innoveren om nieuwe vormen van engagement voor haar publiek te creëren.

Welk formaat past het beste bij jou?

Met zo’n platform met een open einde kan het moeilijk zijn om te beslissen welke aanpak je merk moet volgen in een Snapchat-campagne .

Je zou een eigenzinnige en oneerbiedige toon kunnen volgen, of je zou iets serieuzere en productgerichter kunnen uitproberen.

Er zijn geen foute antwoorden, maar met een paar van deze gebruiksgevallen zult u ontdekken welke aanpak het beste bij u past.

Zoals we hebben vermeld, zijn lenzen voor gebruik op de hele wereld alleen voor grote organisaties haalbaar, gezien het gecompliceerde ontwikkelingsproces en de hoge kosten van de campagne . Maar zelfs binnen deze beperkingen zijn er een schat aan mogelijkheden.

Overweeg de Snapchat-filter van Benefit Cosmetics , die meer dan 38 miljoen keer werd gebruikt. In plaats van alleen te kijken naar de merkbekendheid, gebruikte Benefit Snapchat om een ​​productdemo van hun nieuwe browcollectie te maken. Zelfs als je een kleiner merk bent en als je denkt dat Snapchat een baanbrekende productdemo biedt, kan het de moeite waard zijn om na te streven.

Merken moeten voorzichtig zijn om hun boodschap te volgen bij het gebruik van lenzen.

U moet kritisch onderzoeken of filters die het uiterlijk wijzigen, aanstootgevend zouden kunnen zijn. Snapchat heeft veel kritiek gekregen voor het goedkeuren van lenzen die in veel opzichten neerkomen op blackface , dus doe ook je due diligence en omarm een ​​respectvolle en geëngageerde toon met je publiek.

Denk er bij Geofilters aan om ze te gebruiken als u een hyperlokale aanpak wilt waarbij klanten hun eigen ervaringen op een organische manier kunnen documenteren. Hoewel ze misschien niet zo technisch indrukwekkend zijn als Snapchat-lenzen, zijn ze veel eenvoudiger te implementeren en bieden ze onbegrensde aanpassingsmogelijkheden .

Taco Bell heeft Geofilters gebruikt om nieuwe menu-items te markeren, zodat gebruikers hun ervaringen kunnen documenteren en de locatie van het merk in hun community kunnen benadrukken.

Het bereik van deze Geofilter is misschien niet zo groot als het enorme succes van Taco Bell met Snapchat Lenzen, maar er is iets te zeggen voor het creëren van een digitale uitbreiding van de lokale aanwezigheid van een merk.

In plaats van één Geofilter op alle locaties toe te passen, kunt u overwegen deze aan te passen aan de lokale cultuur of esthetiek . Door deze aanpak voort te zetten, transformeert u wat een ongeïnspireerde reclame zou kunnen zijn in een vertederend paasei of een ansichtkaart.

Dit zijn allemaal algemene use-cases die u kunnen helpen bij het benaderen van de meest effectieve Snapchat-promotiestrategie. Natuurlijk moet je met zo’n open platform experimenten omarmen en nieuwe manieren vinden om je publiek te verblijden. Maar het belangrijkste is dat u een strategie uitvoert die is afgestemd op de schaal van uw bedrijf .

Omarm de stem van je merk

Met zoveel opties lijkt Snapchat overweldigend, of misschien niet de moeite waard die het kost om een ​​3D-filter te maken. Maar met ingebouwde virale mogelijkheden, toegang tot een jong millennial publiek dat anders moeilijk toegankelijk is en de mogelijkheid om een ​​nieuwe kant van de stem van je merk te ontdekken, is Snapchat duidelijk een marketingplatform dat de moeite waard is om te volgen .

Zelfs als Snapchat niet iets is dat in uw bredere marketingcampagnes past, kunt u nog steeds veel leren over doelgroepreacties en hyperlokale marketing. Het is een sandbox waarmee je kunst, spel en merkrepresentaties kunt samenvoegen, terwijl je de ervaring rond je publiek centraal stelt.

Nergens anders op sociale media bent u in staat om een ​​meeslepende merkervaring te combineren met organisch delen, en u kunt ook niet werken met een high-touch creatief team als een integraal onderdeel van het advertentieontwerpproces.

Snapchat is oneerbiedig en jong, ja, maar het wordt ook bepaald door de vluchtige aard van zijn ervaringen. Door beperkte lenzen en geografisch specifieke filters na te streven, creëert uw merk unieke herinneringen voor uw publiek. Zodra u deze planningssterktes uw planning laat leiden, zult u zeker een overwinning voor uw merk op Snapchat behalen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format