Targeting van AdWords-concurrenten: alles wat u moet weten om het goed te doen - DeLaatbusiness

Targeting van AdWords-concurrenten: alles wat u moet weten om het goed te doen

10 min


135
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het targeten van zoekwoorden van concurrenten op AdWords lijkt een goed idee. Een eenvoudige manier om het verkeer, de leads en de zuurverdiende verkopen van uw concurrent te stelen.

U biedt eenvoudigweg op hun voorwaarden aan en laat zien waarom uw bedrijf de betere keuze is.

Maar zo eenvoudig is het niet.

AdWords-doelgroeptargeting

Als je het verkeerd hebt gedaan, kun je zelfs eindeloze biedoorlogen doen ontbranden, waardoor je kosten per klik exploderen en je winstmarge wordt vernietigd.

Of erger nog, u kunt met zeer ernstige, potentieel zakelijke terminologische juridische problemen worden geconfronteerd.

Daarom hebben we deze handleiding gemaakt om u gemoedsrust te bieden (en om u te helpen de strategie voor concurrerende targeting van uw concurrenten te volgen).

Met specifieke regels die zijn opgesteld door Google en handelsmerkwetten, kunnen zelfs de meest eenvoudige fouten terwijl u targeting van AdWords-concurrenten doet, u in warm water zetten.

Maar dit is niet bedoeld om je bang te maken.

Hier is alles wat u moet weten om het juiste AdWords-concurrenttarget te maken om juridische problemen te voorkomen en om te profiteren van de leads van uw concurrenten.

Wat is targeting door concurrenten op AdWords?

Het idee van targeting door concurrenten op AdWords is vrij eenvoudig:

Door een lijst te maken van de concurrenten in uw branche die vergelijkbare producten en diensten aanbieden, kunt u bieden op hun merktermen.

Wanneer u bijvoorbeeld een merkonderzoek uitvoert naar Constant Contact , het e-mailmarketingplatform, kunt u zien dat drie andere bedrijven bieden op die zoekterm:

AdWords-concurrenttargeting

Waarom bieden ze erop ondanks dat ze verschillende bedrijven zijn? En op een merkzoekopdracht?

Om de eenvoudige reden dat u potentieel verkeer, klikken en leads wilt stelen van mensen die Constant Contact zoeken.

Ze willen hun merknaam voor het oog van mensen die merkbewust zijn voor Constant Contact.

En het werkt.

Ze betalen niet tenzij ze er een klik van maken. En de kans is groot, omdat het een merkbewuste zoekopdracht is, zullen mensen het grootste deel van de tijd op Constant Contact klikken.

Dit houdt in dat die concurrenten eenvoudig een gratis merkbekendheid krijgen en mogelijk mensen opnieuw laten nadenken over hun beslissing om naar Constant Contact te kijken.

Kort gezegd: targeting door AdWords-concurrenten is gewoon bieden op de merkzoekwoorden voor uw grootste concurrenten in uw ruimte.

Of het nu de andere plaatselijke supermarkt bij u in de buurt is of de SaaS-tool van een concurrent, iedereen kan het doen.

Maar het is niet zo eenvoudig als het opstarten van een nieuwe campagne op hun zoekwoorden.

U moet weten wat u doet om mogelijke juridische consequenties of boetes van Google te voorkomen.

Dit is wat je moet weten.

Wees voorzichtig en volg de regels

Voordat u gaat duiken, moet u een paar dingen zijn waar u zich bewust van moet zijn.

Laat me dit herhalen: concurrente richten op verkeerd kan resulteren in enorme straffen en zelfs rechtszaken (als je het echt verkeerd doet).

Het is verleidelijk om net een nieuwe campagne te lanceren en te laten zien waarom uw product de betere optie is. Maar zonder de regels en juridische implicaties te kennen, zou je jezelf in heet water kunnen bevinden.

Volgens de handelsmerkregels van Google zijn hier een paar belangrijke dingen om te vermijden:

  1. Het gebruik van een handelsmerknaam in uw advertentie : bijvoorbeeld, als u sportschoenen of tennisschoenen verkoopt, kunt u niet zeggen “Betere schoenen dan Nike.” Dat is een illegaal gebruik van hun handelsmerken en zal snel worden gerapporteerd. Google beperkt dan uw advertenties, verwijdert ze of kan resulteren in nog slechtere straffen.
  2. Het gebruik van handelsmerknamen in uw zichtbare URL’s : in de URL van het weergavepad kunt u geen handelsmerknaam gebruiken. Uw URL kan bijvoorbeeld niet zeggen “www.site.com/better-than-nike-shoes”

Google behoudt zich het recht te verwijderen elk gebruik van handelsmerken op uw advertenties naar aanleiding van een klacht in Google. Dit is wat  Google zegt:

Als een eigenaar van een handelsmerk een klacht indient bij Google over het gebruik van zijn handelsmerk in AdWords-advertenties, zullen we deze beoordelen en mogelijk bepaalde beperkingen op het gebruik van het handelsmerk afdwingen. Het volgende beleid is van toepassing op handelsmerken die worden gebruikt in tekstadvertenties in het zoeknetwerk … Google kan echter specifieke advertenties in het Google Netwerk verwijderen als reactie op klachten van handelsmerkeigenaren. “

Maar er zijn bepaalde uitzonderingen op de regels als het gaat om handelsmerken.

Bijvoorbeeld, bent u een geautoriseerde adverteerder? Als de eigenaar van het handelsmerk u toestemming heeft gegeven om het te gebruiken, bent u vrij om het handelsmerk te gebruiken.

Bent u een wederverkoper? Bent u bijvoorbeeld een dealer die merkartikelen verkoopt? Als dat het geval is, kunt u adverteren met die handelsmerken in uw advertentieteksten.

Ten slotte kunt u, als u een op informatie gebaseerde site bent , zoals Consumer Reports of CNet, handelsmerknamen gebruiken.

Zorg ervoor dat u zich aan deze regels houdt voordat u zich gaat richten op het richten van concurrenten om te voorkomen dat u boetes of juridische problemen oploopt.

Is uw eigen merk handelsmerk en beschermd?

Als uw merk geen handelsmerk is, kan iemand eenvoudig uw bedrijfsnaam in zijn advertenties plaatsen.

Dit betekent dat ze op dit moment uw verkeer kunnen stelen en dat het geen handelsmerk- of Google-wetten overtreedt.

Als u uw merk wilt beschermen, moet dit een handelsmerk zijn.  

Dus, hoe doe je het?

Het is een relatief eenvoudig proces dat alleen tijd, moeite en de informatie die u heeft over uw bedrijf nodig heeft.

De kans is groot dat je het waarschijnlijk al hebt gedaan. Maar als u dat niet hebt, kunt u naar de website van het United States Patent and Trademark Office (of de bijbehorende site voor uw land) gaan om het proces te starten.

Begin met het zoeken in de handelsmerkdatabase om te zien of uw bedrijfsnaam een ​​handelsmerk is. Als het origineel is, zou het geen handelsmerk moeten zijn.

Wilt u meer weten over het merkproces? Volg deze handelsmerkhandleiding om uw merknaam vandaag te beschermen. De gids zal u door een gedetailleerd proces van zes stappen leiden om uw handelsmerk goedgekeurd te krijgen:

Nadat u het handelsmerkproces heeft doorlopen, kunt u beginnen met het monitoren van uw merkvermeldingen op Google die deze servicevoorwaarden schenden.

Als u merkt dat anderen op uw voorwaarden bieden en uw naam gebruiken in hun advertenties of zichtbare URL’s, kunt u hier een klacht indienen .

Zorg ervoor dat u gedetailleerde screenshots maakt van de advertenties die deze servicevoorwaarden schenden als bewijs dat ze door de oorspronkelijke maker worden verwijderd.

De enige manier om uw merk te beschermen tegen mogelijk stroperij op AdWords is om een ​​officieel handelsmerk te hebben.

Werk eraan om vandaag nog de jouwe te krijgen als je die nog niet hebt. 

Potentiële nadelen van AdWords-doelgroeptargeting

Nu u de regels, voorschriften en mogelijke wettelijke consequenties van targeting door concurrenten begrijpt, is het tijd om de mogelijke nadelen in te halen (meer dan wettelijk).

Ik weet het, het begint als een sleur te klinken.

Maar deze informatie kennen is van cruciaal belang voor het maken van campagnes die de regels volgen, en wat nog belangrijker is, die conversies genereren.

Omdat bieden om u te bieden u nergens heen brengt.

Als het gaat om bieden op gemerkte voorwaarden, zijn ze bijna altijd spotgoedkoop .

Het AdEspresso-zoekwoord voor betaald zoeken is slechts $ 2,65 per klik. In vergelijking met de grote termen in de industrie voor PPC-tools en -diensten, is dat niets.

Twee dollar per klik lijkt op veranderen.

Plus, bij het bieden op uw eigen branded termen, kwaliteit scores zijn extreem hoog, het besturen van de kosten per klik zelfs lager dan gemiddeld.

Wanneer uw advertenties relevanter zijn, daalt uw kosten per klik aanzienlijk en verbetert uw CTR. En wanneer u op uw eigen voorwaarden biedt, is de inhoud net zo relevant als deze ooit zal zijn.

Het is het perfecte scenario om te profiteren van eenvoudige, goedkope klikken zonder heel veel extra werk te doen.

Maar wanneer u op concurrenten begint te bieden, opent u de sluizen en riskeert u dat perfecte evenwicht dat u hebt opgebouwd op uw eigen merktermen.

Bieden oorlogen kunnen beginnen uit de lucht.

Laten we zeggen dat je op Google hebt gezocht naar je merk en hebt gezien dat concurrenten zijn weergegeven in de op advertenties gebaseerde zoekresultaten.

De kans is groot dat je er niet blij mee zult zijn. U kunt zelfs de gunst teruggeven en beginnen te bieden op hun merktermen.

Dit alles werkt om de perfecte storm van inflatie te creëren, waardoor je twee dollarklikken tot ondenkbare bedragen kunt genereren, totdat jij of de concurrentie achteruitgaat.

Waarom zou iemand dit doen?

Omdat de kans groot is dat, vanwege de aard van zoekopdrachten met merknamen, zelfs als een concurrent op uw merk biedt, deze waarschijnlijk niet veel klikken genereert. De meerderheid gaat naar je merk en dwingt je om ongelofelijk grote sommen geld te betalen voor klikken die spotgoedkoop of gratis moeten zijn.

Concurrenten die op uw merk bieden en de kosten verhogen, zorgen er alleen voor dat u meer betaalt voor klikken.

In die situatie wint niemand. En dat anderen aandoen, zal alleen je merkreputatie schaden en zal averechts werken, waardoor je direct een slecht karma krijgt.

Bij het bieden op zoekwoorden van concurrenten zijn de nadelen enorm.

Maar dat betekent niet dat je het niet kunt of niet moet doen.

Je moet je gewoon niet richten op overbieden en rangschikken boven je concurrent en een prijsoorlog beginnen die je budget schaadt.

Hier zijn drie geweldige manieren om de zoekwoorden van uw concurrent te targeten zonder juridische consequenties en het vuur aan te wakkeren van een nieuwe internetrivaliteit.

3 manieren om concurrerende advertenties veilig en effectief te targeten

Targeting door AdWords-concurrenten vereist dat u voorzichtig bent. Als u eenvoudigweg zegt: “Xxxx sucks, choose us.” Wordt u waarschijnlijk gedagvaard voor handelsmerkproblemen en laster .

De waarheid is dat je niet eens een concurrent hoeft te noemen om hun klikken te stelen ! Dat alleen maakt je smakeloos lijkt en kan een negatieve invloed hebben op het merk sentiment .  

In feite is het niet vermelden van hen de beste strategie die u kunt gebruiken om boetes te voorkomen en op hun voorwaarden veilig te bieden.

En als u niet zoveel klikken genereert, maakt het niet uit. Ze waren niet de jouwe in de eerste plaats. Dus zelfs een paar conversies extra is een overwinning.  

Hier zijn drie belangrijke manieren om hun zoekwoorden veilig en effectief te targeten.

1. Blaas hun kortingen weg

Een onfeilbare manier om enkele klikken van uw merkzoekacties van concurrenten te stelen, is ze eenvoudigweg te verslaan met prijzen.

Volgens Stax Insights, één van de belangrijkste aspecten van de klant de besluitvorming op het moment van aankoop is de prijsstelling .

(Afbeeldingsbron)

Het zijn bijna altijd de belangrijkste criteria of behoren tot de top drie.

Prijzen spelen een grote rol bij de vraag of een klant bij u koopt of niet.

Als je het je kunt veroorloven om een ​​concurrent te verslaan met prijzen, doe het dan. U hoeft uw prijzen voor alle klanten die binnenkomen ook niet te verlagen.

U kunt selectief lagere introductieprijzen aanbieden bij het bieden op een zoekwoord van een concurrent.

Bij het zoeken naar een merkzoekactie van ‘Budget huurauto’, hier is wat de resultaten hebben opgeleverd:

Terwijl Budget het merkonderzoek was, werd hun aanbod afgebroken door hun concurrent net eronder.

Wilt u liever tot 35% of tot 80% besparen? De kans is groot dat je de 80% kiest.

Pro-tip: analyseer de advertentietekst van uw concurrent en kijk of u zijn prijzen of aanbiedingen kunt verslaan. Aangezien het een belangrijk criterium is voor het kopen van beslissingen, zal dit waarschijnlijk gebruikers in uw trechter brengen.

2. Maak een waardevoorstel dat ze niet adresseren

Waardeproposities zijn de levensader van het stimuleren van de verkoop en echt laten zien waarom een gebruiker moet uw producten en diensten.

Het is een cruciaal punt in het besluitvormingsproces waarbij u profiteert van pijnpunten van klanten en uw bedrijf als de meest effectieve oplossing aanbiedt.

Neem bijvoorbeeld een kijkje op deze merkzoekmachine voor “HelpScout.”

Gemerkte zoekopdrachten trekken mensen aan die een ervaring verwachten.

Dus in plaats van 360 graden in de tegenovergestelde richting te gaan, profiteert Hiver van de herkenning van HelpScout.

Ze zijn “zoals HepScout”, maar specifiek voor Gmail. De zoeker krijgt veel van dezelfde functies waarnaar ze op zoek waren vanuit HelpScout, maar met de toegevoegde eenvoud van het niet gebruiken van een afzonderlijke e-mailinbox.

Dit zijn subtiele manieren om een ​​waardepropositie van concurrenten te verbeteren en uw merk te differentiëren door te positioneren tegen wat ze niet doen . 

Je elimineert vrijwel elke kans legaal te worden beïnvloed terwijl je advertenties maakt die echt bij het publiek resoneren.

Pro-tip: de sleutel hier is om tijd te spenderen aan het creëren van een betere waardepropositie dan aan uw concurrent. Aanraken op pijnpunten die ze niet aanpakken en het proces eenvoudiger maken.

3. Gebruik betere advertentie-extensies dan uw concurrent

Adwords is geweldig omdat ze tientallen advertentie-extensietypen bieden om u meer ruimte te geven voor het overbrengen van waarde.

Advertentie-extensies zijn een uitstekende manier om meer informatie toe te voegen aan uw advertenties zonder dat dit ten koste gaat van de geestige, meeslepende aard van uw eigen advertentietekst.

Doe wat basisonderzoek en kijk wat concurrenten gebruiken op hun merkadvertenties:

Buffer gebruikt bijvoorbeeld nauwelijks extensies of details in zijn advertenties. Ze hebben twee koppelingen, maar verder niets.

Kijk nu naar BroadcastApp en Airtable net erboven.

Elk gebruikt dynamische advertentie-extensies en toont gratis planprijzen en details over dat plan rechtstreeks in de advertentie.

Airtable maakt gebruik van sociale beoordelingsscores om vertrouwen en geloofwaardigheid te creëren. En wanneer 85% van de mensen online reviews net zo vertrouwt als persoonlijke aanbevelingen, kunt u er zeker van zijn dat ze sommige merkklussen stelen.

Bovendien gebruiken ze ook publieksgroepen om de aandacht te trekken, zoals redactionele teams, film en video en marketing:

Pro-tip: onderzoek de merktermen waarvan u denkt dat u deze wilt targeten. Kijk wat het merk doet en, nog belangrijker, wat ze niet doen en gebruik dat om te profiteren van hun verkeer. 

Inpakken

Targeting door AdWords-concurrenten is een risicovolle onderneming.

Van potentiële juridische problemen tot een biedingsoorlog die uw budget sneller onderdrukt dan u kunt knipperen, lijken problemen bij elke stap te ontstaan.

Maar richten op concurrenten hoeft niet gevaarlijk of angstaanjagend te zijn.

Volgens wettelijke, gezagsgetrouwe tips kunt u veilig bieden op concurrentvoorwaarden en zonder zorgen van hun verkeer profiteren.

Probeer betere deals en kortingen aan te bieden voor verkeer van concurrentvoorwaarden. Maak waardeproposities die uw concurrenten niet aanpakken om beter te resoneren met hun gebruikers. Profiteer van advertentie-extensies die ze niet gebruiken.

Door deze tips te volgen, kunt u meer uniek verkeer genereren zonder op de knoppen van iemand te drukken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *