De ultieme Copywriting Tool: The Wheel of Copy

15 min


103

Copywriting is tegenwoordig een essentiële vaardigheid voor iedereen met een online aanwezigheid.

Ironisch genoeg voor sommigen, kan het schrijven van een duidelijke zin die hun boodschap “precies goed” geeft net zo moeilijk zijn als het schrijven van een boek.

Succesvol kopiëren combineert een verscheidenheid aan informatie en emoties op een manier die actie inboezemt.

Vandaag wil ik een tool delen die ik heb ontwikkeld en die copywriting veel gemakkelijker voor je zou moeten maken.

Het wordt het Wheel Of Copy genoemd.

Deze tool werkt als een visuele thesaurus voor het schrijven van krachtige woorden en emoties die actie stimuleren.

Ik zal enkele van mijn favoriete strategieën delen voor het gebruik ervan.

Ik heb slecht nieuws … je hebt maar zoveel “slimheid” per dag. Gedachte, analyse en het nemen van beslissingen kost energie. Laten we ons uw “slimheid” voorstellen als een kop koffie waar u de hele dag door van drinkt – elke keer dat u een beslissing neemt, neemt u een slok.

“Waar moet ik vandaag aan werken?” – Neem een ​​slok

“Moet ik Trello of Asana gebruiken voor mijn projectbeheer?” – Neem een ​​slok

‘Komt dit heuptasje overeen met mijn wolf die tegen het maant-shirt brult?’ – Neem een ​​slok

“Zou dit coachingprogramma mij helpen de resultaten te krijgen die ik echt wil?” – Je weet het niet … Je hebt geen koffie meer. Voorbij lopen.

Iedereen houdt van koffie, en je moet geen slokjes van mensen stelen met irrelevante en laagwaardige berichten. Je brein houdt er niet van om deze energie te gebruiken – als het wordt geconfronteerd met informatie of een beslissing die te veel kost om te verwerken, wil het denken aan iets anders dat een beetje gemakkelijker is.

We stellen ons allemaal graag voor dat we logische wezens zijn. Maar aan het einde van de dag, wanneer we geconfronteerd worden met een beslissing, gaan de meesten van ons door de moties van ‘rationeel’ te zijn en op het laatste moment een beslissing te nemen op basis van hoe we ons voelen.

Emoties helpen ons de informatie die we ontvangen te ordenen, categoriseren en prioriteren. Als je de juiste voordelen met de juiste emoties kunt verbinden, kun je een kopie maken die je op een veel dieper niveau met je lezers verbindt.

Grondbeginselen van copywriting – functies, voordelen en voordelen

Traditionele copywriting-wijsheid richt zich op drie dingen om te communiceren: functies, voordelen en voordelen (of FAB).

Ze vormen de basis voor een overtuigende boodschap en bieden een eenvoudig kader om vanuit te creëren.

Je kunt deze drie elementen afbreken in alle goede copywriting. Laten we eens kijken hoe AdEspresso dit op hun homepage doet:

“Optimaliseer uw Facebook-advertenties net zo gemakkelijk als het maken van uw ochtendkoffie”

Functie – “Optimaliseer uw Facebook-advertenties” Voordeel – “zo gemakkelijk” voordeel – “als het maken van uw ochtendkoffie”

Maar er is ook nog een ander ingrediënt dat subtieler is dan de basistechnieken van FAB: emotie. Dit schrijven zorgt voor een gevoel van gemak, ontspanning en rust – dingen die zelden worden geassocieerd met Facebook-advertenties.

Emoties voegen extra context, betekenis en flexibiliteit toe aan uw copywriting. Het gaat niet alleen om het overbrengen van voordelen – je moet die voordelen met iets dieper verbinden.

Wat is het Wheel of Copy en waarom je het nodig hebt?

Copywriting-emoties kunnen als een spectrum worden gezien.

Zoals het kleurenspectrum van rood naar violet gaat, of van warm naar koud, liggen emoties op een spectrum van genot tot pijn.

Onthoud echter dat al deze emoties niet op dezelfde manier moeten worden gebruikt. Sommige zullen de basis vormen voor uw copywriting, terwijl anderen u lichtjes in uw bericht zullen strooien als een fijne specerij.

Ik weet hoe moeilijk het is om precies te weten welke emotie het meest geschikt is om je doel te bereiken, en welke de krachtigste woorden zijn om te gebruiken om die emotie te activeren.

The Wheel of Copy is de perfecte tool om een ​​kopie te maken die converteert.

Je kunt het gebruiken als je eigen, geheime visuele thesaurus om boeiende, emotionele copywriting-woorden te vinden elke keer dat je een kopie schrijft.

Afhankelijk van je doel zul je in staat zijn om de juiste “emotie” te kiezen die in een spectrum aan het wiel is uitgezet, en dan onmiddellijk de krachtigste en nuttigste copywriting-woorden voor elke emotie te zien.

Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen om met veel ideeën te komen voor koppen, e-mailonderwerpen, Facebook-advertenties en de kopie van de bestemmingspagina.

En vergeet A / B testen niet! Je kunt met veel verschillende emoties experimenteren en je kopieën splitsen totdat je die perfecte alchemie vindt die je nodig hebt om de lezer naar een antwoord te brengen.

In het midden van het wiel vind je ‘kern’-copywritingwoorden die nuttig zijn, ongeacht welke emotie je target.

Hierboven is er een sneak peak van het Wheel of Copy, maar om zijn echte kracht te waarderen, moet je je eigen exemplaar downloaden en het meteen gaan gebruiken. Het is heel gemakkelijk, je hoeft alleen maar op de onderstaande link te klikken:

Het Emotionele Copywriting-spectrum in actie

Dus nu heb je je exemplaar van het wiel (nietwaar?) En, zoals je kunt zien, zijn er 7 basisemoties die je zult gebruiken om een ​​krachtige boodschap te schrijven en actie te inspireren in je lezers.

 1. Caring
 2. Nieuwheid
 3. exclusiviteit
 4. Hebzucht
 5. Geruststellen
 6. Urgentie
 7. Pijn

Voor elk van deze 7 basisemoties, zal ik een voorbeeld geven (sommige zijn overgenomen van AdEspresso Ad Gallery ), zodat je de kracht van emotionele copywriting in actie kunt zien en je kunt laten inspireren om je eigen meesterwerk te maken.

# 1 – Zorgzaam

Zorgen is het warme, donzige gevoel dat je krijgt als je nadenkt over je familie, je levensdoel en anderen helpt.

Deze emotie wordt het best gebruikt wanneer uw product of dienst meer ten goede komt dan alleen de lezer, maar misschien hun familie, team of zelfs de hele wereld.

Caring werkt goed voor producten die mensen niet voor zichzelf kopen, maar voor hun huisdieren, kinderen, geliefden, etc.

Het appelleert aan hun liefde voor iets buiten zichzelf en het plezier dat ze krijgen door hen te ondersteunen.

Een goed voorbeeld hiervan is van RxCBD.co .  

Ze bieden hennephondtraktaties die zorgen voor natuurlijke en krachtige pijn en angstverlichting voor huisdieren.

Ze erkennen dat mensen die hun producten kopen meestal een huisdier hebben dat op de een of andere manier ziek of gewond is. Ze doen een beroep op deze sterke drang om voor hun huisdieren te zorgen en hen de broodnodige opluchting te geven.

# 2 – Nieuwheid

Newness is een opwindende emotie die inspireert tot kansen, nieuwe starts en innovatie.

Het bespreken van nieuwheid is krachtig wanneer je publiek zich overweldigd voelt door hoe ze hun probleem op dit moment oplossen of misschien wel door hoe slecht hun huidige aanpak is om hun probleem op te lossen.

Mensen associëren “nieuw” vaak met “beter” en “verfrissend”.

Kijk eens hoe  Intercom  “nieuwheid” op zijn site gebruikt om te laten zien hoe zij hebben geïnnoveerd bij het oplossen van een vervelende probleem waar veel bedrijven mee te maken hebben en hoe heerlijk de “nieuwe manier om dit te doen” is.

Hoewel ze dit niet direct in hun exemplaar zeggen, krijgt hun gebruik van visuele verhalen de boodschap luid en duidelijk.

# 3 – Exclusiviteit

Exclusiviteit geeft ons een belangrijk en slim gevoel.

Toegang hebben tot iets dat niet iedereen krijgt, creëert een gevoel van macht en controle.

Gebruik exclusiviteit om uw publiek voor te stellen dat ze toegang hebben tot een ‘geheim wapen’ in uw product dat hen helpt de voorsprong op hun concurrentie te krijgen of eindelijk de behandeling en service krijgt die ze verdienen.

Exclusiviteit is een krachtige emotie bij het richten van high-end klanten of met lidmaatschapssites.

Bekijk deze kopie van Archangel Masters . Dit exemplaar is bijna de eerste tekst die u op de pagina ziet (na een korte beschrijving in één regel van wat het is). Ze gaan meteen voor exclusiviteit met een vleugje “zorgzaam”, en stellen dat de groep alleen bedoeld is voor mensen van een zeer hoog kaliber die een grote impact op de wereld willen hebben.

# 4 –  Hebzucht

Iedereen houdt van een beetje extra geld op zak.

Dit kan alles betekenen van “meer maken” tot “minder kosten”, afhankelijk van uw aanpak.

Hebzucht heeft een negatieve connotatie, maar het kan ook worden geassocieerd met ambitie, of met het behouden van andere middelen dan geld.

Gebruik hebzucht om de voordelen van uw exemplaar te verbinden met extra geld / tijd / energie te spenderen zodat ze het kunnen investeren in meer van wat ze willen.

Een goed voorbeeld hiervan is deze advertentie van Athletic Greens , die een vraag stelt: blijf je productief?

Deze paar regels raken op hebzucht vele manieren:

 1. Op het hoogste niveau gaat het over uw productiviteit en energie. Gaat jouw energie weg?
 2. Die vraag heeft grotere implicaties. Als u niet zo productief bent, mist u dan geld, groei en kansen als gevolg?

Deze vraag creëert een mix van angst en kansen in de lezer. Ze zijn bang dat hun jeugdige levenslust wegglijdt, maar er is ook een kans om het terug te krijgen!

# 5 – Stel gerust

Elke verkoop, van één dollar tot een miljoen, vereist vertrouwen.

Uw publiek moet u (en zichzelf) vertrouwen om de resultaten die u belooft in uw voordelen te krijgen.

Gebruik geruststelling om algemene bezwaren tegen te gaan die mensen mogelijk hebben ten aanzien van de aankoop van een product of om met u samen te werken.

Geruststelling paren goed met getuigenissen en sociale bewijs.

Een goed voorbeeld hiervan is een getuigenis van Eben Pagan op de homepage van Lift Media .

Deze testimonial stelt op verschillende manieren gerust:

 1. Eben vertelt hoe lang hij met Lift Media (Phil) heeft gewerkt en laat zien dat dit een langdurige en veilige relatie is.
 2. Hij noemt “al onze 7-cijferige lanceringen” en toont het kaliber van het werk waarmee Lift Media vertrouwd wordt.
 3. Ten slotte biedt Eben zelf als een bekende marketing thought leader extra geruststelling. Als Eben hem vertrouwt … jij ook.

# 6 – Urgentie

Urgentie is een krachtige emotie die actie drijft.

Goede urgentie kan gewoonten doorbreken en mensen openen om nieuwe dingen te proberen.

Gebruik urgentie om de lezers die op dit moment “op het hek zitten” nu actie te laten ondernemen.

Bekijk hoe Social Media With Soul een gevoel van urgentie creëert in slechts drie woorden: “Twee plaatsen over!”

Dit wijst erop dat er veel vraag is naar de cursus en dat er een beperkt aanbod is. Dit is een geweldige manier om de laatste paar openingen in een community, webinar of workshop die je host, te vullen.

Een waarschuwing echter: urgentie is een krachtige emotie die actie genereert, maar je wilt er zeker van zijn dat je altijd echte urgentie creëert. Als je gevoel voor urgentie een misleidende tactiek is, verlies je voor altijd het vertrouwen van je publiek.

# 7 – Pijn

Als mensen zijn we veel meer ‘verliesavers’ dan we willen. We willen wanhopig beschermen wat we hebben en pijn vermijden.

Gebruik pijn om uw publiek eraan te herinneren wat er op het spel staat en hen te herinneren aan de pijn en ontevredenheid van hun huidige probleem.

Bekijk deze promotievideo voor de Stage Execution Workshop van Advance Your Reach.

In de eerste helft van de video wordt ingegaan op de pijn die veel ondernemers voelen bij het groeien van hun bedrijf – te weinig tijd, te veel te doen, te weinig verspreid.

Nog voordat de verteller begint te spreken, flitsen woorden over het scherm van de vele taken en systemen die elk bedrijf nodig heeft om te beheersen en in evenwicht te brengen om te slagen.

Deze focus op pijn gedurende de eerste helft vormt de workshop als de perfecte oplossing voor de overweldiging. Het is een eenvoudig systeem om uw bedrijf te laten groeien, plus een werkplaats waar dingen daadwerkelijk worden gedaan – het zal geen tweede evenement worden waar u met duizend ideeën thuiskomt en er nooit een toepast.

Dit zijn geweldige voorbeelden van de kracht van emotionele copywriting in actie. Met behulp van je Wheel of Copy doe je het nog beter. Gegarandeerd!

5 tips voor het weven van emoties en verhalen in uw exemplaar

Emoties zijn krachtige hulpmiddelen voor copywriters, maar zoals elke krachtige tool moeten ze gekanaliseerd en op de juiste manier gebruikt worden.

Je wilt niet eindigen zoals Anakin Skywalker, de kracht misbruiken en voor de rest van zijn leven gevangen zitten in een of ander griezelig zwart hockeymasker. Misschien denk je nog steeds dat dat cool zou zijn … maar je zal niet veranderen in Darth Vader als je de kracht van emotie misbruikt in je copywriting.

Het zal waarschijnlijk meer als volgt uitdraaien:

Dus hoe kunnen we emoties goed channelen? De sleutel is om verhalen te vertellen.

Verhalen geven ons de ruimte om emoties en informatie gemakkelijk en snel te ervaren en te verwerken. Ze plaatsen het allemaal in een context die gemakkelijk te begrijpen is.

Hier zijn vijf beproefde strategieën om betere verhalen in uw copywriting te vertellen

1 – Maak je lezer de held

Een grote fout die veel marketeers maken, is om zichzelf als een held in hun verhalen te positioneren. Dit leidt meestal tot verhalen die informatie delen waar niemand om geeft en die snel worden vergeten.

Je publiek zou de held in je verhalen moeten zijn. Het doel van een held is om je kijkers een perspectief te geven in het verhaal dat je maakt. Ze zullen de wereld door de ogen van je held zien en hun emoties voelen. Via je held kun je je kijkers door je verhaal leiden en de emoties en ideeën oproepen die je wilt dat ze associëren met je merk.

Dus waar blijft dat bij jou? Jij bent de gids op hun reis om te krijgen wat ze echt willen. Jij bent Gandalf, Yoda of Haymitch. Zet je held op het juiste pad en geef hem de tool die hij / zij nodig heeft om de reis van zijn eigen held af te maken.

Een voorbeeld van het maken van uw klant “de held” is deze video van Ontraport .

Dit is een verhaal over een van hun klanten, James Schramko van Superfast Business . Het zou moeilijk zijn om te zeggen dat deze video door Ontraport was gemaakt als deze niet in de titel stond.

De focus ligt volledig op James en zijn verhaal over het verlaten van zijn werk, het starten van een bedrijf en hoe het zijn leven heeft getransformeerd.

De video stelt ons in staat om het verhaal van James en de emoties van zijn transformatie volledig te ervaren zonder de aandacht te vestigen op hen en hun software.

Maar op de lange termijn zal de kijker het gevoel van het succesverhaal van James associëren met Ontraport.

2 – Keep It Minimal

U moet de kernboodschap kennen die u in uw exemplaar en vertelkunst wilt communiceren. Knip alles uit je exemplaar dat niet duidelijk overeenkomt met dit bericht. Elke afwijking dwingt ons om extra informatie te verwerken en neemt extra slokjes van onze dagelijkse “koffie van slimheid” die ik eerder beschreef.

Dat kan betekenen dat je details snijdt, waardoor je je verhaal zou kunnen vernietigen, maar het geeft je de vrijheid om je te concentreren op wat echt waardevol is voor het verhaal dat je vertelt.

Ga voor meer informatie over minimal storytelling naar het volgende: beheer de kracht van verhalen in uw advertenties

Een goede oefening om tot de kern van je verhaal te komen, is proberen het zo klein en eenvoudig mogelijk te maken. Denk na over welk idee je wilt dat je publiek wegkomt en kijk dan hoe je met zo weinig woorden tot dat idee kunt komen.

Doe het dan opnieuw en snij uw woordtelling in twee.

Kijk eens naar de magie die kan optreden wanneer je je bericht naar een minimaal bericht destilleert. Boven de vouw van de startpagina van Priority Experts staat een kristalhelder bericht dat precies zegt hoe ze mensen helpen. Het is gemakkelijk om te weten wat ze doen en te bepalen of het u kan helpen.

3 – Neem je publiek mee naar het moment met jou

Vaak als we verhalen vertellen, beschrijven we ze in de verleden tijd. Dit verdunt de impact van de emoties in uw exemplaar.

Beschrijf de sensaties, gedachten en ideeën alsof je ze voor het eerst op dat moment ervaart. In plaats van direct te praten over hoe je je voelde of wat er gebeurde, geef kleine details die ons helpen het verhaal met je te ervaren. Het kost slechts een klein detail om je publiek meteen onder te dompelen.

“Het piepen van de machine in de ziekenhuiskamer”

“Een spoor van lila parfum terwijl ze ging zitten”

“Gebroken glas crunching op de vloer”

Hiermee transformeert u uw exemplaar van een lijst met feiten of voordelen in een ervaring die uw publiek met u deelt terwijl u het vertelt.

Net zoals je zoveel mogelijk zintuigen wilt betrekken bij de details die je in je verhalen deelt, wil je ook verschillende zintuigen gebruiken in je verhalen. Een van de gemakkelijkste manieren voor copywriters en marketeers om dit online te doen is door middel van visuals of video.

Gebruik visuele verhalen om afbeeldingen en visuals te maken die uw verhaal verbeteren en uw boodschap sneller overbrengen. Een goede foto is echt meer dan duizend woorden waard, vooral met copywriting, waar je misschien geen duizend woorden ruimtevaart mee hebt.

Bekijk hoe deze video van Backcountry alle zintuigen gebruikt door tientallen kleine momenten te combineren, zowel ellendig als subliem.

Maar de lijn die al het andere doorsnijdt (voor beter of slechter) is:

“Stop je hart nog steeds bij de herinnering aan dat ijskoude bad? De geur van je partner twee weken na haar laatste bui? ‘

Voor de meesten is dat waarschijnlijk een vraag die je zou willen laten kokhalzen. Maar voor de outdoor liefhebber Backcountry is gericht, dit creëert een ervaring voor hen die ze kunnen betrekking hebben op of misschien streven naar op een unieke en persoonlijke manier. Bedenk hoe je verhalen kunt vertellen en vragen kunt stellen om afbeeldingen en emoties in de hoofden van je publiek te toveren.

4 – Begrijp het conflict in uw publiek

Conflict maakt verhalen interessant. De spanning grijpt meteen de aandacht en nieuwsgierigheid van je publiek. Ze worden meteen geïnvesteerd in je verhaal vanwege alle vragen die opduiken – hoe zijn ze in deze situatie terechtgekomen? Zodra het conflict is opgelost, verliezen we onze interesse en gaan we verder met andere gedachten.

Conflict verhoogt ook onze emoties, vooral wanneer het een conflict is dat zeer herkenbaar is voor het publiek.

De beste copywriters en verhalenvertellers begrijpen hun publiek en de conflicten in hun huidige leven. Identificeer hun diepe verlangens en zoek naar wat hen er momenteel van weerhoudt om het te bereiken. Dat is waar je conflicten en inspiratie voor je verhalen kunt vinden.

Voor meer informatie over het omdraaien van de conflicten wordt uw publiek geconfronteerd met een krachtige tool voor leadgeneratie voor u, check out: Winnende strategieën om uw lijst met leadmagneten te vergroten

Bekijk hoe deze video van Bench het verhaal van een jonge ondernemer en het conflict dat hij tegenkomt oproept. Hij begint met een beschrijving van de lange uren, slapeloze nachten en de risico’s waarmee hij wordt geconfronteerd. Terwijl hij dit beschrijft, kijkt hij naar zijn telefoon om 1 laatste e-mail te sturen.

Aan het einde van de video zie je dat de held al deze moeilijkheden en conflicten de moeite waard vindt. Met hen komt zijn vermogen om te kiezen – om te kiezen waar aan gewerkt moet worden, wanneer hij moet werken en hoe hij zijn leven moet leven. Aan het einde van de dag heeft hij de controle.

5 – Niet het wiel opnieuw uitvinden – Verhaalkaders gebruiken

Er is een zekere saaie pijn die we voelen wanneer we naar een lege pagina staren en hopen op inspiratie om aan te komen. Je verbrandt snel je eigen voorraad “smart coffee” als je hier te lang blijft. Maar je hoeft niet zo te lijden.

Alle beste verhalen volgen zeer voorspelbare en gemeenschappelijke kaders. Deze kaders helpen ervoor te zorgen dat uw verhaal boeiend en gemakkelijk is voor uw publiek om te verwerken. Beter nog, ze helpen je het writer’s block te doorbreken door je een pad te geven om te volgen.

Hier zijn enkele kaders die het vertellen van verhalen vergemakkelijken:

The Hero’s Journey – Dit raamwerk vormt de basis van alle verhalen. Al je favoriete films, romans en tv-programma’s volgen dit raamwerk. Zodra je het begrijpt, zie je het overal.

Bekijk deze video om te begrijpen hoe de reis van de held zich ontvouwt in uw advertentietekst:

Hier is een voorbeeld van hoe deze reis kan verlopen in uw advertentietekst.

Kijk eens naar de About Page of Self-Publishing School , waar Chandler Bolt de reis van zijn eigen held deelt van een C-minus Engelse student tot bestsellerauteur.

Hier zijn een paar andere handige verhaallijnen voor copywriting:

The Buyer’s Journey – Dit brengt de mindset van je publiek in kaart in hun proces om zich bewust te worden van een probleem en actie te ondernemen om het op te lossen. Het is essentieel om de vragen in de Reis van de koper te beantwoorden om je publiek tot actie te bewegen.

The Story Grid Framework – Het Story Grid Framework is een creatie van Shawn Coyne en biedt een systematische methode om uit te zoeken of je een verhaal vertelt dat werkt. De kwantitatieve benadering van Shawn richt zich op de zes kernvragen die alle goede redacteuren stellen .

The Crossroads Formula – The Crossroads Formula is een raamwerk dat de klassieke verhalenelementen van de Hero’s Journey combineert met de essentie van de Reis van de koper om een ​​verhaal te creëren dat zowel je publiek aanspreekt als hun belangrijkste vragen over klant worden beantwoordt. Dit krachtige framework maakt het eenvoudiger om uw verhalen te organiseren op een manier die resultaten oplevert.

Conclusie

Mensen zijn niet rationeel. Geen enkele hoeveelheid ‘feiten’ of ‘informatie’ zal op zichzelf al tot actie leiden. Het zijn emoties die beslissingen en actie stimuleren.

Gewoon proberen om willekeurig emoties aan te spreken, is ook niet goed genoeg. Je moet die emoties kanaliseren in een samenhangende en duidelijke boodschap. Dit is de reden waarom verhalen vertellen essentieel is. Verhalen stellen ons in staat om informatie gemakkelijk te verwerken en emoties direct te ervaren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format