Tips voor het maken van geweldige Facebook Canvas-advertenties - DeLaatbusiness

Tips voor het maken van geweldige Facebook Canvas-advertenties

9 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw Facebook-game verbeteren? Facebook Canvas is een geweldige manier om het te doen.

Competitie voor aandacht van de gebruiker is moeilijk op Facebook, dus merken moeten elke tool in hun arsenaal gebruiken om op te vallen.

Facebook Canvas is een type interactieve post (of advertentie) dat opvalt in de mobiele newsfeed van een gebruiker.

Deze posts kunnen veel stoten bevatten, waardoor merken all-in kunnen gaan met inhoud en informatie op slechts één canvas.

Omdat je ze helemaal zelf hebt opgebouwd en je veel verschillende opties hebt, weten veel merken echter niet waar ze moeten beginnen bij het maken ervan.

In dit bericht leer je 8 tips om een ​​uitstekend Facebook Canvas te maken en verschillende strategieën die je kunt gebruiken om te optimaliseren voor specifieke doelen , zodat je steeds meer resultaten uit je Canvas-advertenties haalt.

Wat is Facebook Canvas?

Facebook Canvas is een type dynamische, interactieve mobiele ervaring die het best kan worden gebruikt als een advertentie. Hier is hoe Facebook het beschrijft:

Canvas helpt u de afstand tussen uw bericht en de klant te verkorten. Het wordt meteen geladen, het is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en het is ontworpen om de volledige aandacht van uw publiek vast te leggen. Met Facebook Canvas kunnen mensen boeiende video’s en foto’s bekijken, door carrousels schieten, kantelen om te pannen en lifestyle-afbeeldingen met gelabelde producten verkennen. Ze zullen niet alleen je verhaal zien, ze zullen er ook onderdeel van worden “.

Doeken hebben verschillende formaten waaruit je kunt kiezen, zoals de tik om het formaat uit te vouwen.

Ze zijn ook ongelooflijk aanpasbaar en laten u combinaties van verschillende componenten toevoegen, waaronder kopteksten, aanraakbare knoppen, tekst, video’s en afbeeldingen.

Schermopname 2016-06-21 om 4.17.23 PM 1

De eerste keer dat ik een Facebook Canvas als gebruiker zag, had ik geen idee wat het was, maar ik weet nog dat ik dacht hoe interessant het was, en ik scrolde er helemaal doorheen. (Het deed geen pijn dat het iets met Harry Potter te maken had, wat altijd mijn favoriet zal zijn!).

Dit is een soort van het punt – ze zijn onmiddellijk aantrekkelijk, en het feit dat je op en neer en van links naar rechts kunt scrollen- als carrouselcomponenten worden toegevoegd – garandeert bijna altijd de interesse van de klant.

Gebruikers kunnen door meerdere componenten scrollen, waardoor ze een uitstekend vat zijn voor storytelling en merkopbouw.

Wanneer een gebruiker er een ziet, ziet het er ongeveer zo uit:

Canvas is beschikbaar via Power Editor, hoewel sommige bedrijven het via hun pagina’s kunnen openen.

Wil je de basis vernieuwen? Hier is onze gids over  Aan de slag met Facebook Canvas .

Hoe moet ik Facebook Canvas-advertenties gebruiken?

Canvasadvertenties kunnen theoretisch worden gebruikt om bijna elk aantal doelen te bereiken die u bedenkt voor uw Facebook-advertenties.

Dat gezegd hebbende, het is echt het best geschikt voor drie verschillende dingen:

 • Brand Building , dat erop is gericht gebruikers over uw merk te vertellen en ze naar uw pagina of site te sturen voor meer informatie
 • Conversies genereren , die is ontworpen om uw product sterk te promoten en aankopen te ontvangen
 • Leadgeneratie , die gebruikers een mobiel lead gen-formulier laat zien als ze op een van de CTA’s klikken

Dit slaat ergens op.

Canvases zijn nog steeds interactief, dus gebruikers willen misschien niet met de advertentie in contact komen nadat ze helemaal door het canvas zijn gescrolld, net als met andere inhoud.

Het zijn ongelooflijke schepen die u meer tijd en ruimte geven om uw punt over te brengen naar klanten, of dat nu het vertellen van meer van uw merkverhaal is of het tonen van de waarde van uw producten (of beide).

Facebook wil het ons echt gemakkelijk maken, dus naast het feit dat je Canvass helemaal opnieuw kunt bouwen, hebben ze ook vooraf gemaakte Canvas-sjablonen voor elk van dehierboven besproken doelstellingen .

Deze sjablonen zijn allemaal volledig aanpasbaar, maar ze kunnen u een goede startplaats geven wanneer u zich al vroeg vast voelt.

Best practices van Canvas op canvas

Nadat u de strategie hebt bepaald die u wilt gebruiken en waarvoor u wilt optimaliseren met uw canvasadvertenties, is het tijd om ze te maken.

Zoals te verwachten, voelen veel mensen zich een beetje overweldigd als ze Canvas gaan maken, omdat ze zo complex zijn en er zoveel combinaties van componenten zijn die je kunt gebruiken (hier is een tutorial over hoe je je eerste Facebook Canvas kunt maken ).

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, raad ik je bijna altijd aan te beginnen met een van de drie vooraf gemaakte (maar volledig aanpasbare) sjablonen die we in de vorige sectie hebben besproken om dingen op gang te brengen.

Afgezien daarvan zijn er acht praktische tips waarmee u rekening moet houden om het beste uit uw Facebook Canvas-advertenties te halen.

1. Verander het omhoog

Met Facebook Canvas kun je een heleboel verschillende componenten toevoegen, waaronder:

 • headers
 • Klikbare knoppen
 • Tekst
 • Videos
 • Afbeeldingen

Je kunt deze componenten toevoegen in een bijna oneindig aantal combinaties, en je kunt ze elke keer gebruiken.

Ondanks dit potentieel en al deze opties is een van de grootste fouten die ik merken heb gemaakt, het houden van al hun “dia’s” in een vergelijkbaar formaat, met de componenten precies hetzelfde .

Deze video ( Mr Porter Sport ) laat zien hoe het houden van het formaat zo dynamisch als het Canvas zelf, een gebruiker geïnteresseerd en betrokken kan houden.

Het dynamische karakter van Canvas maakt het zo waardevol , dus het wijzigen van de componenten houdt de gebruiker geïnteresseerd en vraagt ​​zich af wat ze zullen zien als ze naar de volgende pagina scrollen. Pagina na pagina met tekst zal het niet helemaal knippen.

Dit betekent niet dat er geen enkele vorm van symmetrie kan zijn; je kunt bijvoorbeeld beginnen en eindigen met een CTA en een video.

Gebruik zoveel componenten als je kunt, terwijl je Canvas relevant blijft voor het bericht en marketingdoel .

2. Kies uw eerste component verstandig

Gebruikers zien niet meteen een voorbeeld van je hele canvas; in tegenstelling tot carrousel-advertenties, waar gebruikers meerdere afbeeldingen tegelijk kunnen bekijken, verschijnt uw canvas één dia per keer.

Daarom is de eerste pagina van je canvas enorm belangrijk en zal bepalen of een gebruiker zal blijven scrollen om de rest van je informatie te zien.

Facebook Canvas

Of je nu een fan van de minions bent of niet, je moet toegeven dat de bovenstaande een geweldige eerste pagina is. Het moedigt gebruikers zelfs aan te scrollen voor het geval ze niet zeker weten wat ze moeten doen.

Vertel uw gebruikers waarom zij zich op de eerste pagina moeten interesseren.

Traditionele tactieken om de interesses van gebruikers vast te leggen zijn hier van toepassing; je kunt een probleem presenteren dat je hen vertelt dat je kunt oplossen, een uniek beeld kunt geven of haken kunt gebruiken die ze snel grijpen.

Wat je niet wilt: de stereotiepe powerpoint-titeldia, waarin de titel van de presentatie staat en misschien een ondertitel. Hoewel dit prima werkt voor zakelijke vergaderingen, is het niet genoeg om een ​​gebruiker te interesseren en ervoor te zorgen dat ze willen zien wat de toekomst biedt.

Splitsen test verschillende eerste pagina’s of dia’s voor uw canvas om te zien wat het beste antwoord van uw doelgroep oplevert, inclusief wat resulteert in de meeste klikken naar uw site.

3. Geef prioriteit aan de Visual

Visuele aantrekkingskracht is enorm.

Het gebruik van een combinatie van hoogwaardige afbeeldingen en korte, beschrijvende tekstkan uw punt snel overbrengen.

Omdat Canvas de nadruk legt op geanimeerd en visueel vertellen, moeten uw afbeeldingen voorrang krijgen en moet uw tekst snel, duidelijk en beknopt zijn terwijl u toch creatief bent.

Video’s kunnen zeer effectief zijn en mogen niet worden genegeerd; ze worden automatisch afgespeeld zolang deze functie in uw regio is ingeschakeld en binnen enkele seconden veel informatie kunnen opleveren.

Sterke video’s kunnen emotie en opwinding effectiever overbrengen dan bijna elke kopie ooit zou kunnen.

Met het succes van sociale video’s voor marketeers op dit moment, is dit een visueel aspect dat het dynamische en interactieve gevoel van de gebruikte media verhoogt.

Het 360 graden-formaat van Canvas is zeer interactief en een fantastisch formaat om betrokkenheid te krijgen en tegelijkertijd te focussen op het visuele.

4. Vergeet nooit de CTA-knop

U hebt de mogelijkheid om klikbare knoppen toe te voegen aan uw Canvas.

Deze knoppen zijn zeer aanpasbaar; u kunt hun kleur wijzigen, de tekst erop en de site kiezen waarnaar u gebruikers stuurt. Natuurlijk kunnen ze  worden gebruikt als klikbare CTA’s .

U kunt uw klikbare CTA-component op zoveel dia’s plaatsen als u maar wilt. Op zijn minst moet het altijd op je laatste dia worden geplaatst.

U hoeft niet meer door te bladeren en nadat u gebruikers alle prikkels heeft gegeven waarop u moet klikken, kunt u hen een eenvoudige manier bieden om de gewenste actie uit te voeren. Dit is dan alles wat nodig is om ze daadwerkelijk te laten converteren.

Schermopname 2016-06-21 om 5.29.11 PM

Het splitsen van andere plaatsingen of formaten voor uw CTA-knop kan nuttig zijn.

Sommige gebruikers zijn misschien bereid om halverwege te converteren, maar willen bijvoorbeeld niet door het canvas scrollen.

Net zoals u A / B de eerste pagina van uw canvas test, voert u een aantal campagnes uit voor CTA-plaatsing om te zien wat het beste werkt.

5. Focus op een enkel bericht

Hoewel u veel informatie in uw Canvas kunt gooien, wilt u ervoor zorgen dat al die dia’s en componenten relevant zijn voor één bericht of thema .

Populair gebruik van canvas omvat:

 • Met meerdere producten
 • Meerdere use-cases benadrukken
 • Praktische handleidingen voor gebruikers
 • Een verhaal vertellen, dat verloopt van dia naar dia

Ongeacht het formaat waarin u de informatie wilt leveren, blijft één factor hetzelfde, of u nu gebruikscases voor een product promoot of een verhaal over uw merk vertelt: u moet zich concentreren op het enkelvoudige bericht of thema dat u hebt gekozen .

Als u een canvas maakt om een ​​beroep te doen op een bepaalde groep van uw doelgroep, bewaart u al uw inhoud en dia’s in uw specifieke canvasniche.

Laten we zeggen dat Williams en Sonoma een canvas creëerden om hun lijn bakgereedschappen te promoten; het zou niet logisch zijn om een ​​dia toe te voegen die is gewijd aan het grillen van pannen, die niets te maken hebben met het meeste bakken.

facebook canvas

Target’s Canvas (hierboven) adverteerde een vakantiepakket met producten die direct relevant zijn voor het thema.

Welk bericht u ook kiest, zorg ervoor dat u alle inhoud in uw Canvas relevant houdt en dat het allemaal werkt om gebruikers aan te moedigen op uw CTA te klikken .

6. Gebruik Meer video

Beelden zijn geweldig. Video’s zijn nog beter.

Met video’s kun je in een paar seconden al heel wat informatie kwijt, ook al is alle informatie die je uitbeeldt meer emotioneel, of een stemming of toon waar je voor gaat.

Video’s werken uitzonderlijk goed met de visueel interessante aard van Canvas-advertenties, en ik raad eigenlijk aan dat de meeste bedrijven video’s gebruiken als het eerste onderdeel in Canvases om gebruikers snel te laten zien wat ze zullen zien en echt hun aandacht naar voren te halen.

Een goed voorbeeld van deze strategie die wordt gebruikt, is hier te zien:

7. Gebruik tekstuele aanwijzingen om gebruikers door uw Facebook Canvas te leiden

Hoewel Canvas-advertenties al een tijdje bestaan, zijn het nog steeds geen advertenties die gebruikers meestal te vaak zien. Daarom is het voor gebruikers niet ongebruikelijk om een ​​beetje onzeker te zijn over wat ze zien als ze er een tegenkomen.

Zelfs al zijn ze zo, er is zoveel aan Canvases – inclusief swipen van boven naar beneden en van links naar rechts – dat het altijd een goed idee is om tekstuele en visuele aanwijzingen te gebruiken om gebruikers te laten zien waar ze het volgende moeten klikken of vegen.

Starbucks doet dit in het videovoorbeeld hieronder.

Gebruik pijlen of tekstgebaseerde CTA’s om gebruikers te laten weten “naar rechts te vegen voor meer” of “Blijf naar beneden scrollen!” De interactieve kwaliteit van Canvases maakt dit passend op het platform.

Niet alleen werkt het op een esthetisch niveau, het werkt ook gewoon, en verhoogt de retentiegraad door gebruikers helemaal door uw canvas te halen. Omdat dit de kans op conversie groter maakt, is het een waardevolle strategie om te proberen.

8. Vertel een verhaal

Storytelling is een krachtig, krachtig ding. Ik probeer elementen van storytelling in al mijn blogberichten op te nemen (ook al zijn ze van ondergeschikt belang), en Facebook Ad-experts zoals Sarah Sal zweren bij langgerekte, op verhaal gebaseerde advertentie-inhoud.

De uitgebreide lengte van het canvas is een uitstekend medium voor verhalen vertellen, vooral als je het combineert met video (waarvan we al weten dat het een grote aanbeveling is voor dit formaat).

De lange vorm van advertentieruimte biedt je niet alleen meer kansen om storytelling te gebruiken, maar het vertellen van verhalen vergroot ook de kans dat gebruikers zich vasthouden aan het canvas.

Wat nog belangrijker is, het zal gebruikers helpen de advertentie te onthouden lang nadat ze weggeklikt hebben als ze niet converteren , omdat verhalen echt de weg naar het hart (en geheugen) van een klant zijn.

Vraagt ​​u zich af hoe u een verhaal met Canvas-advertenties kunt vertellen? Het onderstaande voorbeeld van Carnival Cruises doet eigenlijk best goed werk door gebruikers te laten zien hoe een cruise eruit zou zien, waardoor het een natuurlijk verhaal zou worden.

Laatste gedachten

Het valt niet te ontkennen dat de advertenties van Facebook Canvas dynamisch zijn, waardoor ze een geweldige manier zijn om de aandacht van gebruikers te trekken.

Hun interactieve kwaliteiten zullen automatisch een groot aantal gebruikers aanspreken, omdat je gewoon moet zien wat de toekomst biedt .

Hoewel ze misschien meer tijd nodig hebben om te maken dan gewone posts of zelfs carrousel-advertenties, kan de uitbetaling eenvoudig de moeite waard zijn.

Vergeet niet om uw Facebook Canvas zo interactief mogelijk te maken voor de beste resultaten en om onze best practices in het achterhoofd te houden om de resultaten te krijgen waarnaar u op zoek bent.

Wat denk je? Heb je Facebook Canvas gebruikt? Welke tips heb je gevonden om beter presterende Canvas-campagnes te maken? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format