TrueView AdWords 'Video Advertising op YouTube - Alles wat u moet weten - DeLaatbusiness

TrueView AdWords ‘Video Advertising op YouTube – Alles wat u moet weten

10 min


128
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

TrueView is het videoadvertentieplatform van AdWords op YouTube en explodeert.

Momenteel heeft YouTube meer dan 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers. Ja, miljard met een B . Die actieve gebruikers kijken ook elke dag meer dan een uur .

Dat niveau van betrokkenheid is vrijwel ongehoord voor een advertentie-vriendelijk platform.

Dit is het moment om een ​​AdWords-campagne op te zetten met YouTube-video.

AdWords is een beproefd platform voor de meeste PPC-marketeers. Iedereen maakt gebruik van het zoek- en displaynetwerk van AdWords en laat mogelijk TrueView op een laag pitje staan.

Maak niet dezelfde fout!

U kunt als volgt uw eerste TrueView-campagne met YouTube-video maken om te profiteren van de enorme betrokkenheid die deze vandaag heeft.

Wat is Google TrueView?

Standaard doorklikpercentages op het displaynetwerk zijn behoorlijk vreselijk: 0,05%. 

Typische conversiepercentages op het displaynetwerk zijn nog erger. Ze gemiddeld 0,89% .

Het zoeknetwerk is ook niet veel beter.

Het punt is:

Naarmate meer mensen tactieken gebruiken, zoals de zoek- en display-netwerken, raken ze verzadigd en raken gebruikers moe van ze.

Gelukkig is Google TrueView nog niet oververzadigd en biedt het een hyperbezet publiek voor PPC-marketeers om zich te richten.

Wat is precies Google TrueView?

TrueView-videoadvertenties zijn een nieuwe indeling voor het rechtstreeks bereiken en targeten van doelgroepen op YouTube met video-inhoud.

Zoals de naam van het advertentietype aangeeft, kunt u alleen video-inhoud in uw advertenties gebruiken.

Dat betekent geen tekst, geen afbeeldingen of andere inhoud.

Omdat deze advertenties voornamelijk op YouTube worden vertoond, moet je over een actief YouTube-account beschikken en over de middelen om video’s te maken en te uploaden.

Volgens onderzoek van ROIRevolution hebben de nieuwe advertentie-indelingen en toevoegingen van TrueView de CTR van YouTube-advertenties gemiddeld met meer dan 11%verhoogd .

Bovendien hebben kijkers die meer dan één TrueView-advertentie van uw bedrijf hebben gezien, een 500% grotere kans op interactie met uw inhoud en oproep tot acties.

Het is veilig om te zeggen dat TrueView-advertenties al veelbelovend zijn voor merkbekendheid.

Wilt u alle informatie die u nodig hebt om uw TrueView-campagne altijd op handbereik te hebben? 
Klik hier om uw GRATIS exemplaar van onze TrueView FactSheet te downloaden 

Hoe werken TrueView-advertenties?

Wanneer je op YouTube zit, is de eerste stap die je zet waarschijnlijk om naar een video te zoeken die je kunt bekijken. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u technieken wilde opzoeken om de perfecte steak te bereiden:

TrueView AdWords-voorbeeld

Het eerste dat opvalt (naast de legende Gordon Ramsay) is dat het topresultaat een advertentie is.

Dat is Google TrueView in actie.

En daar stopt het niet.

Als je bijvoorbeeld een nieuwe video op YouTube gaat bekijken, zul je merken dat je zijbalk / “Volgende” -gedeelte vaak ook advertenties met betrekking tot de inhoud bevat:

Met dergelijke specifieke niches op YouTube voor bijna elk onderwerp en subonderwerp, kun je bedenken dat adverteren natuurlijk aanvoelt.

Natuurlijk, het heeft een lelijk geel “Ad” -label erop. Maar wanneer u de onderwerpen van uw video vergelijkt met de weergegeven advertenties, is deze uiterst relevant. En dat is wat klikken genereert.

Bovendien werken deze advertenties nu ook perfect op mobiele apparaten.

Maar deze indelingen zijn niet de enige die Google TrueView momenteel biedt. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van de huidige YouTube-campagnetypen met Google TrueView en hoe u deze vandaag kunt gebruiken.

Typen campagnetypen van AdWords YouTube

Met TrueView zijn de meest voorkomende gebruikscasussen meestal gericht op een paar hoofddoelen:

  • Merkbekendheid / aandacht
  • Boodschappen doen
  • Downloads van apps of hulpmiddelen
  • Website verkeer

Deze algemene doelen hebben elk hun eigen subtype doelen, netwerken en advertentie-indelingen ten opzichte van uw selecties en gewenste resultaten:

AdWords YouTube Video - doelen

Specifieke doelen, zoals het integreren van e-commerce en Google Shopping, werken alleen met de InStream-advertentie-indeling.

Ondertussen zijn doelen voor naamsbekendheid, digitale downloads of websiteverkeer veelzijdiger.

Google TrueView biedt momenteel twee hoofdtypen advertentie-indelingen op YouTube aan die adverteerders succesvol vinden:

  1. InStream-advertenties
  2. Video-ontdekking

Deze twee advertentietypen zijn enorm verschillend, maar bieden geweldige manieren om nieuwe gebruikers te bereiken.

TrueView InStream-advertenties worden net ervoor weergegeven of tijdens een andere video van een YouTuber die inkomsten genereert met hun inhoud.

TrueView AdWords in stream-advertenties

(Afbeeldingsbron)

Deze advertenties komen zeer vaak voor en kunnen worden bekeken met de inhoud van bijna alle YouTube-partners op het platform.

Wanneer u een video laadt, krijgt u waarschijnlijk een advertentie van vijf seconden aan het begin en zelfs meerdere gedurende de hele duur van de video.

Na slechts vijf seconden hebben gebruikers de mogelijkheid om deze advertenties over te slaan en door te gaan naar de video.

Het geweldige aan deze advertenties is dat u alleen betaalt wanneer een gebruiker minimaal 30 seconden kijkt, of aan het einde van de video (afhankelijk van de lengte).

Als mensen zich bezighouden met uw kaarten en andere elementen van uw InStream-advertenties, betaalt u.

Maar als iemand uw advertentie overslaat, doet u dat niet.

Een geweldig voorbeeld hiervan dat ik onlangs tegenkwam was van Honey .

TrueView AdWords

Met behulp van InStream-advertenties hadden ze een korte 30 seconden durende advertentie met als doel sitebezoeken en downloads van mobiele apps te stimuleren.

Samen met video-inhoud en CTA’s over de daadwerkelijke video zelf, krijgt u een zijbalk aan de rechterkant om een ​​extra, grotere CTA met een kop en uw websitelink weer te geven:

Over het algemeen is de advertentie-indeling behoorlijk solide. Hiermee kunt u zowel video als een korte op tekst gebaseerde kop weergeven om gebruikers te dwingen op uw site of app te klikken.

De tweede meest gebruikte advertentie-indeling is video-ontdekking.

Met TrueWiev-discovery-advertenties wordt uw video-inhoud gedetailleerd weergegeven in de zoekresultaten, de startpagina van een gebruiker met vergelijkbare interesses en de onderstaande video’s die ze momenteel bekijken:

TrueView-advertenties met zoekadvertenties voor AdWords

Dit advertentietype is geweldig voor het opbouwen van een enorme merkbekendheid en het bereiken van mensen op zoveel mogelijk locaties.

Op dit moment maakt Grammatic gebruik van zoekresultatenpagina-advertenties door te bieden op specifieke op interesses gebaseerde zoekopdrachten met betrekking tot hun producten:

Met discovery-advertenties heeft u wat meer ruimte om tekst over te brengen, wat een geweldige toevoeging is. Met InStream-advertenties bent u beperkt tot een kop met een specifieke CTA.

Op de startpagina van YouTube zul je waarschijnlijk ontdekkingsadvertenties merken telkens als je weer inlogt:

Met deze twee advertentietypen kan elke adverteerder met bijna elk doel succes vinden.

Hier leest u hoe u uw deel van de taart kunt pakken en vandaag nog een campagne kunt starten op AdWords voor YouTube-video.

Laten we erin springen!

De ins en outs van het opzetten van uw eerste Trueview-videocampagne

Wanneer u uw eerste campagne met TrueView op AdWords maakt, zijn er enkele belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat u aan de juiste vereisten voldoet en uzelf voor succes stelt.

Dit is de beste manier om uw eerste campagne en advertentiegroep in slechts enkele minuten in te stellen. 

Een campagne opzetten voor succes

Als u aan de slag wilt gaan met het instellen van de campagne, start u uw AdWords-dashboard en klikt u op het tabblad ‘Campagnes’:

Klik vervolgens op de blauwe “+” knop om een ​​nieuwe campagne te maken. Kies het type videocampagne uit de lijst:

TrueView AdWords

Vervolgens moet u uw doelstellingen voor de campagne bepalen.

Momenteel hebt u drie verschillende opties voor de doelstellingen van de videocampagne:

  1. Overweging product / merk : product- of merk-overweging is voor advertenties op Google Shopping (als u e-commerceconnectiviteit heeft) of voor klanten om uw app te downloaden of een specifieke actie met uw merk te voltooien. In wezen zijn deze advertenties gericht op de verkoop en zijn ze ontworpen om mensen te laten overwegen om uw producten / diensten / aanbiedingen te kopen. * Kanttekening: als u producten met Google Shopping wilt verkopen, is dit het enige doel dat u kunt kiezen.
  2. Merkbekendheid en bereik : eenvoudige advertenties om de doelgroepgrootte te vergroten die u bereikt om naamsbekendheid te vergroten.
  3. Geen specifiek doel : geen doel biedt u meer maatwerk en flexibiliteit in de campagnestructuur. Als u dit selecteert, kunt u dit echter niet wijzigen nadat de campagne is gemaakt.

Nadat u uw campagnedoel heeft geselecteerd, is het tijd om een ​​subtype te kiezen:

Als u een directe e-commerce / online winkel heeft en specifieke producten wilt verkopen, kiest u voor Winkelen.

Als u meer algemene aandacht wilt voor online services of hulpmiddelen, selecteert u Standaard-afweging.

Klik op “Doorgaan” om door te gaan naar de volgende stap.

Geef uw campagne een gemakkelijk herkenbare naam op basis van uw doel, die u ook kunt bewerken door op het potloodpictogram te klikken als u van gedachten verandert:

Vul het bedrag in dat u wilt reserveren in uw budget voor videoadvertenties:

TrueView AdWords-campagnes instellen

In de volgende stap kunt u een heleboel verschillende selecties en instellingen voor uw nieuwe campagne bewerken:

U kunt beginnen met het aanpassen van de begin- en einddatum van uw campagne. Dit is geweldig voor seizoensgebonden verkoop of het kapitaliseren op aankomende feestdagen. Hiermee kunt u van tevoren plannen en uw campagnes klaarzetten om live te pushen op het moment dat de klok middernacht toeslaat (of op welk tijdstip dan ook).

Vervolgens raad ik aan het tabblad ‘Netwerken’ te configureren. Standaard laat AdWords de selectie ‘Display Netwerk’ op:

Als u uitsluitend op YouTube wilt adverteren, schakelt u het selectievakje Display Netwerk uit.

In de instellingen “Apparaten” kunt u beginnen met het echt aanpassen van uw aanbod op basis van uw huidige bedrijfsmodel:

AdWords geeft standaard uw videoadvertenties weer op alle apparaattypen, wat een goed begin is.

Maar wat als u specifieke apps op mobiele apparaten verkoopt die exclusief zijn voor de iOS-app store?

Je zou duidelijk geen geld willen verspillen aan advertenties aan Android-gebruikers.

Of wat als u uw Google Analytics-gegevens scant en ontdekt dat tabletgerelateerd verkeer nooit converteert?

Je krijgt de foto.

Doe wat basisonderzoek naar uw Analytics-account en uw huidige bedrijfsmodel om te beoordelen welke wijzigingen kunnen worden aangebracht om verspilling van advertentie-uitgaven te verminderen:

U kunt zelfs doelgroepen targeten op basis van mobiele netwerken zoals Sprint of Verizon als dat iets is waarin u bent geïnteresseerd.

Een ander enorm belangrijk onderdeel om op te letten is het vak “Inhoudsuitsluiting”:

Met inhoudsuitzondering kunt u mogelijk negatieve of gevoelige video’s filteren die slecht kunnen zijn voor uw merk of bericht.

Zorg ervoor dat u het filter “Standaardinhoud” hebt ingeschakeld voor starters. Hiermee wordt de meest schadelijke inhoud verwijderd van het weergeven van uw advertenties.

Als u specifieker wilt worden, kunt u verschillende vakjes aanvinken op basis van ongepaste inhoudstypen, zoals conflicten, sociale problemen en meer.

Hoewel het misschien een manier lijkt om je publiek te beperken, ben je beter af met een positieve merkassociatie dan een negatieve.

Ten slotte kunt u uw advertenties een schema geven om te werken op:

Als u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan het weergeven van advertenties gedurende de dag wanneer een live verkoper in de buurt is om oproepen of vragen in het veld in te voeren, stelt u deze in op hun werkuren.

Of als u het alleen op bepaalde dagen van de week wilt gebruiken, kunt u dat ook doen.

Zorg ervoor dat je je voortgang bewaart en ga verder met de volgende stap!

Te veel dingen om te onthouden? Maak je geen zorgen, ontvang je gratis exemplaar van TrueView FactSheet en je zult een ding niet vergeten

Uw eerste advertentie en advertentiegroep maken

Nu u uw eerste campagne heeft gemaakt, wordt het tijd om uw eerste advertentie en advertentiegroep in te stellen.

In dit gedeelte kunt u beginnen met het selecteren van specifieke targeting- en demografische factoren voor uw eerste doelgroep.

Als u aan de slag wilt gaan, gaat u verder vanuit het venster dat u zojuist heeft opgeslagen en geeft u uw nieuwe advertentiegroep een naam en de maximale kosten per weergave die u bereid bent te betalen.

TrueView AdWords-advertenties maken

Opmerking: u kunt uw CPV-bod later in het proces altijd aanpassen. Als u niet zeker weet wat u moet toepassen, begint u met klein en verhoogt u het als resultaatfilter.

Vervolgens is het tijd voor het publiek.

Begin met het selecteren van algemene demografische gegevens van leeftijd tot geslacht, ouderlijke status en zelfs gezinsinkomen:

Beperk, voor meer specifiekheid, het aantal opties dat u kiest voor uw belangrijkste doelmarkt en typische koperspersonages.

Vervolgens kunt u demografische gegevens combineren met verschillende doelgroeptargeting:

Momenteel kunt u remarketinglijsten of -doelen uitvoeren op basis van affiniteitsgroepen en levensstijl.

Met affiniteitsgroepen kun je heel specifiek worden in welke doelgroep je op zoek bent. U kunt zelfs affiniteitsdoelgroepen combineren met in-market-doelgroepen om uw doelmarkt te verkleinen:

Bepaal ten slotte wat uw inhoud betreft, aan welke zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen u zich wilt concentreren:

Deze drie opties zijn de leidende principes waarop YouTube uw advertenties plaatst. De vorige selecties waren gericht op het publiek, maar deze zullen bepalen op welke video’s uw advertenties worden weergegeven.

Als u bijvoorbeeld SEO-services verkoopt, kunt u advertenties plaatsen op een onderwerp / trefwoord over SEO of website-optimalisatie.

Voor plaatsingen bepaalt u waar u uw advertenties wilt weergeven.

De laatste stap om uw campagne van de grond te krijgen en uit te voeren, is het maken van een videoadvertentie.

Voor deze stap hebt u een actief YouTube-account met video-inhoud nodig. Als je geen video’s op je YouTube hebt staan, moet je een advertentie uploaden en gebruiken als je videoadvertentie:

Maak je geen zorgen als je er nog geen hebt. Klik op ‘Opslaan en doorgaan’ en kom terug naar de editor wanneer u klaar bent om uw videolink te plakken!

Phewf. Je hebt het gehaald. En maak je geen zorgen, het wordt eenvoudiger elke keer dat je een nieuwe campagne maakt.

Conclusie

Met zoek- en display-netwerkadvertenties die in effectiviteit afnemen, is het tijd om uit te breiden.

En gelukkig heeft AdWords alle adverteerders eenvoudig toegang verleend om Google TrueView te gebruiken.

Met TrueView kunt u nieuwe klanten bereiken in de snelgroeiende, extreem betrokken doelgroep van YouTube.

Zowel consumenten- als B2B-gerichte merken vinden succes met TrueView-advertenties.

Start een nieuwe videocampagne op AdWords en kies tussen de twee belangrijkste advertentietypen voor In-stream en Discovering.

Wilt u uw naamsbekendheid vergroten? Controleren.

Verkoop? Yep.

Websitebezoeken of app-downloads? Controleren.

Probeer TrueView-videoadvertenties te implementeren om een ​​nieuwe doelgroep op YouTube te veroveren.

Klaar om te starten? Wacht even!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *