Twitter Adverteren: De complete gids - DeLaatbusiness

Twitter Adverteren: De complete gids

11 min


93
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Tegenwoordig wordt Twitter-reclame voortdurend overschaduwd door grotere, meer populaire marketingkanalen zoals Facebook, Instagram en Pinterest.

Met al deze coole kinderen in de buurt, lijkt Twitter misschien een advertentiekanaal dat al lang zijn waarde heeft verloren.

Maar dat is niet helemaal waar.

 

Twitter maakt een aantal grote veranderingen met betrekking tot de manier waarop merken het platform kunnen en zouden moeten gebruiken , wat mogelijk de activiteit zou kunnen vergroten.

Zelfs als het niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke populariteit als superster, is het nog steeds een krachtpatser van een platform voor sociale media, en er valt veel te winnen.

In dit bericht leert u hoe u goed presterende Twitter-advertenties kunt maken en wat inspiratie kunt halen uit sterke campagnes die in het verleden zijn uitgevoerd.

Veel merken zien nog steeds veel waarde in Twitter-advertenties, en naarmate meer merken massaal naar andere kanalen gaan en Twitter verlaten, hoe lager de concurrentie zal zijn. 

Bovendien heeft het sociale medianetwerk 328 miljoen wereldwijde maandelijks actieve gebruikers (hoewel ze weliswaar een afnemende actieve gebruikersbasis in de VS hebben), en meer dan 67% van die gebruikers zullen waarschijnlijk kopen van een merk dat ze volgen op Twitter .

Geef je nog niet op Twitter op, want met deze 2018-updates zouden ze zich kunnen voorbereiden op een comeback.

Twitter-advertentievoorbeelden die aantonen dat u resultaten kunt krijgen

Als je een paar jaar geleden een Twitter-advertentiecampagne hebt gevoerd en het hebt opgegeven vanwege slechte resultaten, is het misschien een goed moment om opnieuw te overwegen.

Of maak op zijn minst een kleine campagne om Twitter-advertenties nog een kans te geven.

Sterker nog, verschillende merken hebben in het verleden ongelofelijk veel success geboekt met Twitter Ads.

Laten we eens kijken naar deze goed presterende campagnes en wat hen in zulke enorme successen heeft veranderd.

Twitter-advertentiecampagne Voorbeeld # 1: Coca-Cola

Coca-Cola vermaakt elk jaar zijn fans met een # HolidaysAreComing-campagne, de iconische advertenties met de feestelijke Coke-truck (die overigens 21 jaar geleden voor het eerst debuteerde).

In 2016 voerde de Britse tak van Coca-Cola (@CocaCola_GB) een vakantie-Twitter-campagne die haar fans zou helpen de lancering van de advertentie op tv bij te houden.

Om dat te doen, heeft Coca-Cola GIF’s gemaakt die ze via Twitter-advertenties hebben gedeeld en gepromoot.

coca-cola twitter-advertentie

Wat nog indrukwekkender is, is dat Coca-Cola dit jaar aangepaste emoji heeft gemaakt. Elke keer als iemand de hashtag voor de campagne tweette, zou er een visueel beeld verschijnen van de truck in de tweet.

coca-cola twitter-advertentie

Belangrijkste afhaalrestaurants en hacks:

 • Maak boeiende campagnes – maak bij het maken van een Twitter-advertentiecampagne al uw advertenties zeer aantrekkelijk en nodig uw fans uit deel te nemen en deel te nemen aan uw campagne.
 • Hoogwaardige beelden maken – Gebruik GIF’s en gedenkwaardige afbeeldingen om uw Twitter-advertenties waardig te maken.
 • Gebruik contrasterende kleuren – Een studie van UsabilityTools wees uit dat contrastrijke call-to-actions een 75% hogere klikfrequentie hadden vergeleken met CTA’s met een laag contrast. Dezelfde regel is van toepassing op uw advertentiebeelden.
 • Maak uw advertenties leuk – Coca-Cola heeft ervoor gekozen om boeiende advertenties te gebruiken in plaats van overdreven verkoopboodschappen.
 • Combineer organisch en betaald bereik – Begin met het delen van enkele Twitter-berichten op een organische manier en aangezien sommige berichten meer betrokkenheid krijgen dan andere, gebruik deze dan voor betaalde promotie.

Twitter-advertentiecampagne Voorbeeld # 2: The New York Times

De New York Times gebruikt Twitter-advertenties om tijdelijke aanbiedingen te promoten en meer nieuwe abonnees te krijgen.

Hun Twitter-campagnes zijn eenvoudig en duidelijk, waardoor het bericht gemakkelijk te herkennen is in de drukke Twitter-feed.

In tegenstelling tot de Coca-Cola-advertentiecampagne heeft The New York Times hun Facebook-advertenties niet rond één groot evenement gemaakt. In plaats daarvan gebruiken ze Twitter als een doorlopend advertentiekanaal.

New York Times twitter-advertentieAf en toe gebruikt The New York Times ook de relevante evenementen om een ​​vleugje tijdigheid aan hun Twitter-advertenties toe te voegen. Bijvoorbeeld, zoals in het onderstaande voorbeeld, met de Franse verkiezingen en French Opens.

New York Times twitter-advertentieBelangrijkste afhaalrestaurants en hacks:

 • Gebruik Twitter regelmatig – U hoeft niet noodzakelijk een tijdelijke Twitter-campagne te maken. U kunt ook regelmatig op het platform adverteren.
 • Kortingen aanbieden – Bied mensen een goede stimulans om hen aan te zetten om op de advertentie te klikken en te converteren.
 • Tijdelijke aanbiedingen doen – Door schaarste en urgentie toe te passen op een website, kon een ondernemer de verkoop met 332% verhogen . U zou dezelfde strategie kunnen gebruiken om de CTR en het succespercentage van uw Twitter-advertenties te verhogen.
 • Voeg uw aanbieding toe aan de advertentieafbeelding. Op deze manier is uw waardevoorstel zeer zichtbaar en kunnen meer mensen uw aanbieding omzetten.
 • A / B test verschillende advertentie-elementen – Stel een Twitter A / B-testcampagne in waarbij u experimenteert met verschillende advertentie-afbeeldingen / doelgroepen / kopiëren om uw resultaten voortdurend te verbeteren.

Twitter-advertentiecampagne Voorbeeld # 3: Hootsuite

Twitter-reclame is niet alleen voor bedrijven die aan consumenten verkopen. Veel B2B-bedrijven gebruiken Twitter-advertenties en zien succes.

Hootsuite promoot bijvoorbeeld gratis eBooks en webinars voor zijn doelgroep – digitale marketeers.

hootsuite twitter ad
Merk op dat Hootsuite geen Twitter-advertentie promoot die mensen zou vragen zich aan te melden.

In plaats daarvan bieden ze waardevolle inhoud en bouwen aan naamsbekendheid.

Als u geen resultaten ziet bij het uitvoeren van direct selling-campagnes op Twitter, kunt u deze zachte verkoopstrategie in plaats daarvan proberen.

hootsuite twitter adBelangrijkste afhaalrestaurants en hacks:

 • Twitter-advertenties kunnen zowel door B2B- als B2C-merken worden gebruikt – het maakt niet uit of u klant- of op ondernemingen gerichte producten verkoopt. Twitter-advertenties kunnen in beide gevallen een goede oplossing zijn.
 • Probeer niet meteen te verkopen – Wanneer u adverteert voor mensen die nog niet eerder op uw website zijn geweest, begin dan met een zachte verkoop en deel inhoud van hoge kwaliteit in plaats van hen te vragen onmiddellijk een aankoop te doen.
 • Promoot inhoud van hoge kwaliteit – gebruik Twitter-advertenties om e-boeken en webinars te promoten en krijg nieuwe leads naar uw verkooptrechter door in plaats daarvan om e-mailadressen van mensen te vragen.
 • Houd het simpel: Twitter heeft een limiet van 140 tekens en dat is om een ​​goede reden – mensen willen de inhoud en berichten snel consumeren. Probeer niet meer dan één sleutelbericht per Twitter-advertentie op te nemen.
 • Remarketingcampagnes instellen – Blijf uw leads voeden door een Twitter-remarketingpubliek te maken en uw merkcontent te promoten aan bezoekers van de afgelopen website.

Typen Twitter-advertentiecampagnes

Er zijn momenteel twee opties waaruit u kunt kiezen wanneer u een Twitter-advertentie gaat maken in termen van wat u wilt doen. Deze opties zijn om uw tweets automatisch te promoten en om een ​​conventionele advertentiecampagne te maken.

Automatische gepromote tweets is een nieuw systeem dat automatisch de eerste tien tweets die u per dag plaatst, promoot en plaatst in de feeds van gebruikers. Dit is exclusief retweets en antwoorden, en alle tweets moeten de kwaliteitsinspectie van Twitter passeren voordat ze worden gepromoot .

Voor enorme bedrijven die campagnes snel en geautomatiseerd willen uitvoeren om merkbekendheid te vergroten en het bereik uit te breiden, is dit een mogelijke optie.

Persoonlijk zou ik bijna altijd de tweede kiezen, namelijk het handmatig maken van Twitter-advertentiecampagnes .

Je kunt nog steeds eerdere tweets gebruiken, maar je moet precies kiezen welke je wilt promoten. Uw advertentiecampagnes worden ook geleverd met een breed scala aan doelstellingen , zoals de mogelijkheid siteklikken te verhogen, meer volgers te krijgen of app-downloads aan te moedigen.

Waar worden mijn advertenties weergegeven?

Er zijn twee verschillende factoren die bepalen waar uw advertenties worden weergegeven: welk doel u selecteert en vervolgens welke posities u kiest.

Niet alle doelstellingen bieden elke plaatsing, maar u kunt ervoor kiezen om elke plaatsing die elke doelstelling u geeft te selecteren of te deselecteren.

De volledige lijst met mogelijke plaatsingen omvat:

Wat zijn gepromote tweets?

Volgens een rapport van Kinetic Social uit 2015 kwam 88% van de advertentie-inkomsten van Twitter uit gesponsorde tweets. Het is nu 2018 en de aantallen worden scheef ten gunste van videoadvertenties.

Hier ziet u hoe een campagne met gesponsorde tweet eruit ziet wanneer u een bestaande tweet gebruikt:

adespresso twitter ad example
Je kunt ook nieuwe Twitter-kaarten maken die er iets anders uitzien dan de gepromote tweets. Terwijl het eerste voorbeeld de hoofdtekst bovenop de afbeelding had, hebben de Twitter-kaarten de kop onder uw advertentieafbeelding.

voorbeeld van een twitterkaart
Om een ​​Twitter-kaart te maken, voert u eenvoudig de afbeelding, kop, website-URL en kaartnaam in het vak Nieuwe kaart maken in.

maak een twitter-kaart

Pro-tip:

Bij het gebruik van gepromote tweets in plaats van Twitter-kaarten, kunt u eerst de organische vind-ik-leuks en -aandelen verzamelen en pas daarna uw tweet promoten. Op deze manier heeft uw gepromote tweet extra sociaal bewijs vanaf het moment dat deze is gepubliceerd als een betaalde tweet.

 Hoe u uw Twitter-advertenties kunt maken

Als je Twitter al een tijdje niet als advertentieplatform hebt gebruikt, dan zul je verrast zijn wanneer je inlogt. Het heeft in de loop der jaren een aantal grote veranderingen ondergaan, dus het zal er waarschijnlijk iets anders uitzien dan hoe je je herinnert.

Om aan de slag te gaan, kunt u hier het Ad-platform van Twitter openen .

Eerst wordt je gevraagd of je bestaande tweets (die veel op Boosted Posts op Facebook en Instagram lijken) wilt promoten of aparte advertenties wilt maken.

Twitter-reclame in 2018

Voor dit voorbeeld gaan we daadwerkelijke, afzonderlijke advertenties maken die gebruikers ertoe bewegen om buiten de site actie te ondernemen , in plaats van de betrokkenheid bij een specifiek bericht te vergroten.

Stap 1: Doelstelling en budget instellen 

Je wordt dan naar een andere site gebracht, waar je kunt kiezen uit de volgende doelstellingen:

complete gids voor Twitter Advertising in 2018

Kies het doel dat het beste past bij uw specifieke campagnedoelen (en onthoud dat u zich concentreert op slechts één doel en de gewenste actie voor elke individuele campagne, anders zult u gebruikers verwarren).

Merk op dat wat u optimaliseert, invloed heeft op waarvoor u betaalt ; klikken op websites of conversies brengen u bijvoorbeeld in rekening telkens wanneer iemand klikt. Selecteer uw doel door erop te klikken en u wordt naar het volgende scherm geleid.

Hier geeft u een naam aan uw campagne, stelt u een dagelijks en / of totaal budget in en plant u uw campagne .

U krijgt ook aanvullende informatie over het doel dat u heeft gekozen.

Zodra u al deze informatie hebt ingevoerd, klikt u op de blauwe knop Volgende in de rechterbovenhoek.

Stap 2: een advertentiegroep maken

Vervolgens maakt u uw advertentiegroep aan.

Dit maakt het eenvoudiger om verschillende campagnes te testen en zelfs uw totale campagnebudget in te delen in verschillende advertentiegroepen zoals u dat wilt.

U kunt ook verschillende begin- en eindtijden voor de campagnes instellen.

Hier kiest u ook uw biedingstype (automatisch is de beste gok voor de meeste bedrijven , omdat het is geoptimaliseerd om meer resultaten tegen een lage prijs te krijgen in plaats van handmatig, wat u plaatsingen kan kosten) en uw belangrijkste conversiestatistieken .

Stap 3: Maak uw Twitter-advertenties

Het volgende is het advertentiegedeelte (hoewel targeting  vroeger  was).

U wordt gevraagd om een ​​tweet te selecteren of een nieuwe te maken en om display-advertenties te selecteren.

In veel gevallen is het beter om een ​​nieuwe tweet te maken wanneer u een nieuwe advertentie maakt en geen tweet promoot.

Omdat het moeilijk te herkennen is, wordt het hier in de screenshot gemarkeerd :

Als u Tweets wilt maken die niet worden weergegeven totdat de promotie begint, kunt u die optie gebruiken door in het hulpprogramma Een tweet maken op het selectievakje Alleen te klikken.

Tijdens deze stap moet je ook afbeeldingen met de juiste afmetingen en Twitter-kaarten toevoegen aan je Tweet.

Houd er rekening mee dat voor sommige doelen, waaronder klikken op een website  , Twitter-kaarten moeten zijn bijgevoegd.

Het is een goede beste praktijk om dit te doen, aangezien Twitter-kaarten je helpen om op te vallen en je veel meer ruimte geven om informatie te delen met de gebruiker waardoor ze kunnen klikken.

Je kunt Twitter-kaarten maken en beheren in je kaartbibliotheek en ze kunnen worden gebruikt om siteklikken te inspireren, video’s of afbeeldingen toe te voegen aan de tweet of video’s van app-apps te bekijken.

In deze fase moet u ook definitieve beslissingen nemen over waar uw tweets voor deze advertentiegroep worden weergegeven .

U kunt kiezen of u wilt dat ze worden weergegeven in profielen, in zoekopdrachten en / of het Twitter Audience Platform.

Als u zoekopdrachten heeft geselecteerd, wordt u gevraagd uw Tweet te categoriseren, zodat Twitter weet in welke zoekopdrachten het voorkomt.

U moet ook de domeinnaam invoeren voor het bedrijf dat de advertentie uitvoert.

Nadat u uw display-advertenties heeft geselecteerd, gaat u verder met de targetingsectie.

Hoe u uw Twitter-advertenties target

Omdat targeting zo belangrijk en complex is, dachten we dat het een eigen minisectie zou moeten krijgen.

Bij het opzetten van een Twitter-advertentiecampagne kunt u een doelgroep maken op basis van deze targetingopties:

 • Plaats
 • Geslacht
 • Taal
 • Apparaten, platforms en providers
 • Zoekwoorden , die werken zoals de zoekwoorden van Google en waarmee u kunt worden weergegeven in specifieke zoekopdrachten
 • Gevolgde accounts , zodat u gebruikers kunt bereiken die bepaalde accounts volgen die vergelijkbaar of complementair zijn aan die van u 
  (dit kan bijzonder effectief zijn als u die toevoeging in uw account vermeldt)
 • Belangen , waaronder mensen die geïnteresseerd zijn in zoeken naar werk, bowlen en koken
 • Tv-markt , die mensen omvat die bepaalde tv-programma’s of films hebben bekeken, die opnieuw kunnen worden gebruikt om nicheadvertenties te creëren
 • Gedrag , waaronder alles van kopers van Charmin tot thuiskwekers.
 • Evenementen

Je kunt behoorlijk gedetailleerd worden in het richten van niche-doelgroepen op Twitter. Ze hebben hun spel aanzienlijk opgevoerd om te concurreren met het uitzonderlijke targetingsysteem van Facebook.  

In de volgende sectie kijken we ook iets meer naar Aangepaste doelgroepen, maar nadat u uw targeting heeft geselecteerd en uw advertentie heeft beoordeeld, bent u klaar om te gaan.

Twitter op maat gemaakte doelgroepen

Om de Google-remarketingdoelgroepen en de aangepaste doelgroepen van Facebook bij te houden , heeft Twitter de targetingoptie Aangepast doelgroepen toegevoegd . Hiermee kunnen adverteerders de bestaande klanten of bezoekers van de afgelopen website bereiken en zeer relevante advertenties leveren .

aangepaste doelgroepen op maat

Als u bezoekers uit het verleden wilt targeten, moet u de trackingpixel van Twitter ook op uw website installeren.

Met Twitter kunt u verschillende conversiegebeurtenissen bijhouden:

twitter conversie evenementen

Praktische tips voor retargeting van Twitter:

 • Remarket-websitebezoekers – Maak bestemmingspagina-specifieke Twitter-advertenties om bezoekers van uw bestemmingspagina’s klanten te maken.
 • Sluit eerdere converters uit – Vergeet niet de mensen uit te sluiten die al zijn geconverteerd voor uw aanbieding.
 • Gebruik remarketing voor lead nurturing – Promoot boeiende inhoud om merkbekendheid te vergroten en laat mensen uw merk nog meer vertrouwen.
 • Richt uw e-mailabonnees – Upload de lijsten met bestaande e-mailabonnees om ze te targeten met relevante aanbiedingen.
 • Deselecteer “Breid bereik uit door vergelijkbare gebruikers te targeten” – Op deze manier richt u zich alleen op de mensen die daadwerkelijk naar uw website zijn geweest.

Twitter-videoadvertenties

Volgens gegevens van Twitter bekijkt de meerderheid van de Twitter-gebruikers (82%) video-inhoud op Twitter en 90% van hen bekijkt het op hun mobiele apparaten.

Wat ons leidt naar een andere Twitter-advertentieregel: zorg ervoor dat je video’s zijn geoptimaliseerd voor mobiele weergaven bij het maken van Twitter-videoadvertenties.

Als u een Twitter-videoadvertenties-campagne wilt instellen, selecteert u de campagnedoelstelling Gesponsorde videoweergaven .

twitter videoadvertentie
Je kunt nieuwe video’s uploaden naar Twitter Cards onder Creatives> Media.

U kunt ook een kop, call-to-action en URL toevoegen aan uw advertentie.

Je video’s worden automatisch afgespeeld bij scrollen , waardoor mensen worden aangemoedigd om te tikken of klikken.

Zo ziet een Twitter-videoadvertentie eruit op het bureaublad:

Pro-tip:

Toen ik de GIF probeerde te uploaden naar mijn Twitter-advertentie, raakte ik voor het eerst in de war waarom deze niet in mijn mediabibliotheek stond. Dat komt omdat Twitter geen GIF-bestanden ondersteunt. (Gebruik een gratis GIF-MP4-converter om GIF’s als MP4’s naar je Twitter-advertenties te uploaden)

Specificaties voor Twitter-videoadvertenties:

 • Bestandstype: MP4 of MOV
 • Max. Speelduur: 2 minuten en 20 seconden (selecteer accounts krijgen 10 minuten toegang)
 • Bestandsgrootte: minder dan 1 GB aanbevolen
 • Video Codec: H264, basislijn, hoofd- of hoogprofiel met 4: 2: 0 kleurruimte

Conclusie

Natuurlijk is Twitter-reclame in 2018 niet zo glamoureus of populair als Facebook- of Instagram-advertenties, maar dat betekent niet dat je het moet opsommen.

Het biedt nog steeds waarde, en wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een gediversifieerde marketingstrategie, kan het u helpen om in contact te komen met nieuwe leden van uw doelgroep op een heel ander platform.

Twitter werkt hard aan het verbeteren van zijn volledige platform, dus houd het AdEspresso-blog in de gaten, want je weet dat we je zullen invullen zodra er wijzigingen zijn voor zowel de organische als betaalde functies.

Wat denk je? Doe je marketing of adverteren op Twitter? Gebruik je Twitter Advertising nog steeds regelmatig in 2018? Welke strategieën en beste praktijken gebruikt u? Laat het ons weten in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format