U heeft meer dan analytische gegevens nodig om uw bedrijf te laten groeien - u heeft systemen nodig - DeLaatbusiness

U heeft meer dan analytische gegevens nodig om uw bedrijf te laten groeien – u heeft systemen nodig

4 min


156
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Alle bedrijven willen zoveel mogelijk gegevens verzamelen.

Deze bedrijven geven echter niet echt om de gegevens. Dit klinkt misschien gek.  Ze willen de gegevens, maar niet met de reden die je zou verwachten.

Ze willen toegang tot gegevens zodat ze iets kunnen verbeteren dat belangrijk is voor hun bedrijf (bijv. Succespercentages, gebruikersretentie, inkomsten, enz.).

Ze denken dat het hebben van gegevens dit gemakkelijker zal maken (zoals hun tools op magische wijze dit laten gebeuren), maar ze begrijpen niet dat het hebben van gegevens slechts een deel van de oplossing is.

Het tweede deel is het uitvoeren van experimenten en het kunnen volgen van de resultaten van deze experimenten in uw belangrijke statistieken. Met andere woorden, actie ondernemen met uw gegevens .

In dit artikel wil ik u helpen een eenvoudig systeem in te stellen waarmee u deze experimenten kunt volgen en uiteindelijk dichter bij wat u wilt komen: betere conversieratio’s , betere gebruikersretentie en meer inkomsten .

Een eenvoudig systeem voor het traceren van tactieken en verbeteringen

De beste oplossingen zijn eenvoudig te implementeren en zelfs gemakkelijker te onderhouden. In dit geval kunnen we beginnen met Excel of Google Spreadsheets (mijn voorkeur) om onze voortgang op verschillende belangrijke statistieken te volgen.

spreadsheet voor retentiecijfers

De structuur van deze spreadsheet moet eenvoudig en gemakkelijk te beheren zijn.

We willen ook het concept ‘cohorten’ gebruiken om gebruikers / bezoekers te groeperen, zodat we kunnen vergelijken hoe elke groep presteert in onze belangrijkste statistieken.

U kunt vervolgens experimenten uitvoeren die alleen van invloed zijn op een specifiek cohort (bijvoorbeeld een A / B-test alleen tijdens de maand juli). Dit is een eenvoudige manier om de impact van uw wijzigingen te zien.

Zodra u deze configuratie heeft opgezet, kunnen we bekijken hoe bezoekers vanaf juli het hadden tegen bezoekers van augustus in metriek A, metriek B en metriek C, en precies weten waarom deze cijfers omhoog of omlaag gingen.

Waarom niet alleen uw Analytics-dashboard gebruiken?

U kunt ook uw bestaande analysetool (Google Analytics, Mixpanel, enz.) Gebruiken, zorg ervoor dat u al uw belangrijke statistieken in één oogopslag kunt zien en uw huidige nummers kunt vergelijken met voorgaande weken of maanden. Er zijn echter een aantal goede redenen om een ​​deelbare spreadsheet te implementeren:

  1. Niet iedereen heeft toegang tot uw bedrijfsanalyses . Belangrijke statistieken beschikbaar hebben voor uw team is cruciaal om iedereen op één lijn te houden. In feite is aangetoond dat het noodzakelijk is om grote bedrijfsdoelen te bereiken .
  2. Soms wil je niet dat iedereen zich aanmeldt bij de bedrijfsanalyses . Of het nu gaat om het beveiligen van gevoelige gegevens of om te voorkomen dat iemand sleutelt aan cruciale instellingen of rapporten.
  3. De gewoonte om gegevens te verzamelen . Dit klinkt overbodig, aangezien het daadwerkelijk ophalen van gegevens en het plaatsen ervan in een spreadsheet u ertoe verplicht deze statistieken regelmatig te internaliseren. Dit is wanneer waardevolle inzichten verschijnen.

De gegevens verzamelen die u nodig hebt van Google Analytics en andere hulpmiddelen

De gegevens die u nodig heeft, zijn afhankelijk van welke statistieken belangrijk zijn voor uw bedrijf. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een contentmarketingstrategie , wat betekent dat we het grootste deel van de gegevens kunnen ophalen die we nodig hebben van Google Analytics. Uw gegevens kunnen afkomstig zijn van Mixpanel, Stripe (betalingsverwerking), enz.

google analytics

Google Analytics-dashboards kunnen al uw statistieken op één pagina weergeven.

Zodra u weet waar u de gegevens zult krijgen, moet u een manier bedenken om deze gegevensverzameling te vereenvoudigen. In de wereld van Google Analytics betekent dit dat u dashboards of aangepaste rapporten maakt waarin alleen de cijfers worden weergegeven die belangrijk voor u zijn.

e-commerce verkeersrapport

U kunt ook overwegen een aangepast rapport te maken dat op dashboards wordt uitgebreid.

Een laatste opmerking over Google Analytics; Als u niet zeker weet welke statistieken of dimensies u nodig heeft, kunt u de Metrics & Dimension Explorer bekijken , die een verwijzing bevat naar alle statistieken die in Google Analytics worden gevonden.

U neemt deze gegevens vervolgens en voegt deze toe aan uw spreadsheet. In het ideale geval kunt u uw spreadsheet elke week of maand in enkele minuten bijwerken. Houd het simpel en concentreer u op het verkrijgen van alleen de gegevens die u nodig hebt.

Experimenteer je weg naar succes

Nu we een systeem hebben en we weten waar we onze gegevens kunnen ophalen, kunnen we beginnen met het uitvoeren van experimenten om onze statistieken te verbeteren.

We weten dat we “cohorten” gebruiken die wekelijkse of maandelijkse groepen gebruikers kunnen zijn. Je zou zelfs dagelijkse groepen kunnen doen als je dat wilde!

U kunt dan beginnen om erachter te komen welke experimenten u voor elk cohort zult uitvoeren. Richt je op 1-2 experimenten die je belangrijkste statistieken verbeteren (degene met het grootste potentieel voor verbetering).

Vergeet niet om deze experimenten met wetenschappelijke striktheid uit te voeren en als u een A / B-test uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u voldoende verkeer heeft en uw statistische significantie berekent .

cohortaanmeldingen

U kunt de details van uw experiment volgen in het gedeelte ‘Notities’ van uw spreadsheet.

Na verloop van tijd zul je patronen gaan opmerken in wat van invloed is op je statistieken. Deze patronen zullen voortkomen uit een voortdurende inspanning om een ​​beperkte hoeveelheid metrieken te verbeteren.

De magie bevindt zich in de gewoonte

Een gemakkelijk te beheren spreadsheet hebben, is de eerste stap naar het verbeteren van uw statistieken. Een Google Doc-spreadsheet biedt gemakkelijke toegang voor iedereen in uw organisatie en het is een geweldige oplossing om inzichten te bieden over wat u kunt verbeteren.

Het is niet voldoende om alleen gegevens te hebben. U moet een soort actie ondernemen met uw gegevens en de impact van uw acties kunnen meten. Dit is waar systemen binnenkomen.

Stel iemand regelmatig verantwoordelijk voor het verzamelen van deze statistieken. Het is een goed idee om deze statistieken tijdens vergaderingen en stand-ups te bekijken, zodat er discussies kunnen plaatsvinden over welke experimenten u kunt proberen en hoe u kunt verbeteren.

Richt u op het bijhouden van een klein aantal statistieken door middel van een eenvoudig systeem dat u helpt bij het maken van verbeteringen op deze nummers. Houd het simpel, want je kunt het later altijd verbeteren. Ik kan dit niet genoeg benadrukken.

Alleen al het hebben van mooie tools zal je niet helpen groeien. U moet uw analyse- en actieproces afbreken (trefwoord is actie ), zodat uw team daadwerkelijk op het juiste spoor kan komen voor een groeimomentum. Gewoon staren naar analytische dashboards zal leiden tot het ergst mogelijke: analyse verlamming.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format