Uw Facebook Ad Analytics is verkeerd: de top 5 fouten die u maakt

8 min


122

Open een analyseprogramma en je wordt meteen getroffen door een geestdodende hoeveelheid gegevens.

Ogen glazuur over als je snel scannen naar de groene, up-trending dingen om terug te rapporteren aan bazen en klanten.

Het probleem is dat je analyses je misschien veel vertellen, maar dat ze je niet altijd het volledige beeld vertellen.

Uw Facebook-advertentieanalyses kloppen niet - afbeelding

Het is vergelijkbaar met garbage in, garbage out, waar je een hoop zwart-witgegevens krijgt, ook al is je wereld gevarieerd grijstinten (en ga je ervan uit dat je geen voor de hand liggende, eenvoudige fouten maakt).

Hier zijn vijf fouten in de analyse van Facebook die uw campagnes saboteren (en hoe u ze kunt verhelpen).

Fout # 1. Onjuiste conversies bijhouden

Laten we beginnen met de meest eenvoudige, eenvoudige en duidelijke. Uw conversies bijhouden is uitgeschakeld.

Ik ben onlangs begonnen met werken met een klant die een gezonde ~ 30k / maand heeft uitgegeven. Toen ik begon met een eerste beoordeling van hun campagnes om te zien hoe ze presteerden en vergeleken, viel me op dat ze bijna allemaal 100% + conversies hadden.

Geweldig, toch? Helaas niet. Omdat die cijfers onmogelijk zijn.

Waarschijnlijker is dat de pixel voor het bijhouden van conversies wordt toegepast op alle pagina’s (in plaats van de bevestiging of ‘dank u wel’), waarbij klikken als conversies worden bijgehouden.

Dit gebeurt ook vaak wanneer de pixel aan het begin van een opt- in- of aankoopproces wordt geplaatst (denkproces of bestemmingspagina) in plaats van de uiteindelijke bestemmings-URL.

Natuurlijk, sommige campagnes (vooral die van de trechtervakken waar u eenvoudig sitebezoeken genereert) hebben op zich geen conversies . Gelukkig zijn er nog steeds een overvloed aan potentiële ‘engagement’-evenementen om te volgen om te zien of dat verkeer (of meer specifiek, dat publiek dat je target) van goede kwaliteit is of niet.

U kunt bijvoorbeeld ‘ViewContent’ instellen als een gebeurtenis om specifieke paginaweergaven bij te houden.

image05

Dit script hoort vóór de afsluitende </ head> -tag op de betreffende pagina te staan ​​(het ‘product’ of de hoofdpagina voor een  trechter bovenaan de trechter , of de ‘bevestiging’ en ‘bedankt’-pagina’s voor een onderkant van het doel van de trechter ).

Om je inspanningen dubbel te bekijken, ga je naar de Chrome-winkel en download je de Facebook Pixel Helper- extensie.

image01

Ga na installatie naar de betreffende pagina en klik op het behulpzame nieuwe pictogram in uw browser voor directe feedback over het feit of de pixel correct wordt geladen of niet.

image04

Als je een WordPress-gebruiker bent, zorg er dan voor dat je onze 100% gratis Facebook Pixel plug-in nastreeft om dit nog eenvoudiger te maken:

pixel cafeïneplugin
In een ideale wereld maakt u strategische beslissingen op basis van uw analyses om de volgende of twee iteratieve, dagelijkse marketingactiviteitsupdates of -wijzigingen te dicteren.

U kijkt naar toonaangevende indicatoren (zoals kosten per klik) en belangrijke statistieken (zoals kosten per conversie) om te bepalen welke campagnes meer budget ontvangen en die minder krijgen. Die nieuwe advertenties nodig hebben en waarvoor aanpassingen van doelgroepgerichte advertenties nodig zijn.

Onjuiste cijfers, gebaseerd op eenvoudige fouten zoals het niet volgen van de conversies op de juiste pagina, gooien al deze beslissingen uit.

Fout # 2. Over-optimalisatie van uw campagnes

Het volgende probleem is iets subtieler.

Er is één ding waar alle klanten en bazen van houden: grafieken die van boven naar beneden gaan. Bij voorkeur ook als ze de kleur groen hebben.

Niemand zit graag in een vergadering en probeert uit te leggen waarom bepaalde cijfers stagneren of (God verhoede) afnemen. En rood.

Het is ongemakkelijk.

Er verschijnen zweetsporen op je voorhoofd terwijl je complexe, geavanceerde onderwerpen zoals het belang van ‘lead nurturing’ uitlegt voordat je de conversie ziet stijgen. Maar het komt aan dovemansoren (of boven hun hoofd).

Goede uitvoering is waanzinnig moeilijk; vaak een aantal variabelen nodig om op de juiste manier uit te lijnen met tonnen iteraties onderweg. Snelkoppelingen maken kan dit op de korte termijn veel gemakkelijker en minder stressvol maken.

Bijvoorbeeld, een snelle vijf minuten en $ vijf dollar op Fiverr kan je alle likes geven die je wilt.

image03

Maar je weet al dat het kopen van likes dom is.

Het spul dat je krijgt is rotzooi. Je ‘publiek’ zal nooit iets kopen .

Veel van uw ‘onderkant van de trechter’-campagnes moeten specifiek gericht zijn op recente sitebezoeken en ook deze doelgroepleden. Dus nu verspeel je geld een tweede keer, massaalgericht op mensen van lage kwaliteit .

Idealiter richten we ons niet alleen op CPC of Cost Per Conversion, maar op daadwerkelijke, eerlijk-naar-God-inkomsten en de lifetime value van elke klant.

Trek vanaf het begin de verkeerde mensen aan en je bent al genaaid.

image02

Mijn favoriete voorbeeld hiervan is van Rand Fishkin en Moz , die diep in hun klantenanalyse duiken om de verschillen te scheiden tussen de klanten die snel churn, van degenen met de hoogste lifetime values.

Je zou denken dat klanten die zich bij hun eerste of tweede bezoek hebben geconverteerd, geweldig zijn. Logisch gezien, klop je jezelf op de rug en toon deze ontzagwekkende nummers aan de genoemde belanghebbenden.

Het probleem? Voor Moz waren die klanten ook de snelste om te stuiteren.

Verrassend genoeg waren de mensen die vele, vele malen (zoals 8+) bezochten ook degenen die het meeste hadden betaald en het meeste waard waren voor het bedrijf.

Dat is een veelvoorkomend scenario voor bedrijven met technische producten of dure diensten, waarbij het vaak een tijdje duurt voordat mensen zich in hun eigen tempo door hun eigen customer journey verplaatsen.

De les? Overdimensioneer of overdrijf niet teveel voor de eerste conversies omwille van de belangrijkste.

Fout # 3. Richten op leads versus conversies

Meeliften op de laatste fout, een andere eeuwenoude variant van dit probleem komt wanneer u campagnes voor leadconversies optimaliseert (in plaats van conversies te betalen ).

Het volgen van eCommerce is eenvoudig. Productverkopen vinden binnen enkele minuten plaats en u kunt meteen de Point of Sale-gegevens ophalen om precies te zien wat mensen hebben uitgegeven.

Maar hoe zit het met servicebedrijven, waar een ‘verkoop’ kan plaatsvinden in de loop van twee tot drie maanden nadat ze aanvankelijk een leidende rol hebben gespeeld?

Naast die enorme tijdvertragingen hebben servicebedrijven ook vaak weinig tot geen verbindingen tussen verkoopconversies, boekhouding of financiën en marketingkanalen. (We zullen dit een beetje later proberen aan te pakken verderop beneden BTW.)

Bijna elk bedrijf op Facebook-advertenties kan u vertellen hoeveel (lead) conversies zij krijgen. Alleen een klein streepje kan u echter vertellen hoeveel kopers (en zelfs meer – de omzet) ze genereren.

Hier is hoe dit zich afspeelt:

  • Campagne A levert in augustus 10 conversies op.
  • Campagne B rijdt alleen 5.

Dus wat doe je?

Zoals we al hebben besproken, zijn we allemaal bevooroordeeld naar grote aantallen.

Maar dat is potentieel catastrofaal als het om indicatoren gaat , omdat u meer aandacht (en uitgaven) aan de eerste campagne zult schenken.

Hoewel:

  • Campagne A genereert slechts 1 koper, en
  • Campagne B genereert 3.

Niet alleen dat, maar:

  • De gemiddelde verkoopwaarde van campagne A komt uit op $ 1.000, terwijl
  • De gemiddelde verkoopwaarde van campagne B is $ 2.000.

Dus hoewel Campagne A meer ‘conversies’ genereert aan het oppervlak – dit zijn nog steeds slechts leads. Campagne B genereert mogelijk meer en winstgevendere klanten.

We zullen onderzoeken hoe dit in de volgende twee secties kan worden opgelost, maar het kritieke punt hier is om voorzichtig te zijn met het nemen van grote beslissingen (zoals welke campagnes meer of minder budget en aandacht krijgen) op basis van oppervlakte -informatie.

Fout # 4. Het verliezen van offline conversies

Sommige mensen nemen misschien hun telefoon op en bellen het telefoonnummer in uw advertentie. Maar ze zijn waarschijnlijk in de minderheid.

Waarschijnlijker zijn ze op de advertentie te klikken en een beetje rond te bladeren op uw website. Ze kunnen zelfs stuiteren en later terugkomen.

Pas dan, en pas daarna, doen ze na het doen van hun eigen onderzoek (dat 77% van de B2B-kopers doet voorafgaand aan een gesprek met een verkoper) de telefoon op en bellen ze naar het telefoonnummer op uw landing of startpagina.

Het probleem? Attribution.

Zodra een aankoopproces offline begint te werken, gaat het in een zwart gat. Je hebt niet langer een mooi rapport of een grafiek die alle activiteiten bijhoudt en deze weer afstemt op het kanaal dat de activiteit heeft gegenereerd.

Het bijhouden van verkopen in de winkel met een kortingscode is een tafelbelegging. Maar hoe zit het met telefoontjes, waar 70% afkomstig is van digitale kanalen ?

Dus wat gebeurt er?

Uw ‘intake’ mensen (of afdeling) noteren een ‘Direct’ telefoontje. Ook al is het niet direct. Dat kwam van UW Facebook-campagne. Degene die je hebt laten zwoegen om te proberen je bazen en klanten de waarde van uit te leggen. En iemand anders krijgt (of neemt de eer).

Laten we die lus sluiten.

Voer call-tracking-diensten in, zoals CallRail .  Ze hebben een functie genaamd ‘Dynamisch invoegen van nummers’ waarmee u een pool met beschikbare telefoonnummers kunt maken die de oproep terugverwijzen naar uw primaire lijn. Elke nieuwe sessie op uw site krijgt een telefoonnummer toegewezen dat hen nu volgt op alle pagina’s die ze doorbladeren.

image07

NU komen we ergens. Je kunt ze zo instellen dat ze automatisch over alle kanalen worden uitgevoerd, of je kunt ze zelfs aanpassen om op een specifiek kanaal te focussen (zoals, um, Facebook-advertenties!).

Het resultaat is een volledig individueel profiel van de sessiegegevens van die persoon, samen met de pagina’s die ze hebben bekeken, waar ze vandaan komen en vooral welke sessie ze heeft gereden.

image06

U kunt dit nog beter maken door uw call-tracking-services te integreren met elk CRM- of marketingautomatiseringsplatform dat u gebruikt. CallRail kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd met Salesforce en HubSpot, zodat u gegevens naadloos kunt doorsturen.

Dat brengt ons bij onze laatste, maar belangrijkste, fout.

Fout # 5. Geen Closed Loop Analysis

Call-tracking kan u helpen om die vervelende kleine gaten of ‘lekken’ in uw marketingtrechter te dichten.

Maar u moet dat telefoontje nog steeds koppelen aan een specifieke persoon voor uw administratie (en om te verzoenen met een verkooppunt of factureringssystemen).

De eenvoudigste methode die ik heb gevonden, is het opzetten van een goede marketing CRM- en automatiseringstool. Kijk:  dit is geen verkooppraatje. Maar het is de kosten waard. Zelfs als je de ~ $ 10k uit moet spatten op zoiets als HubSpot.

Als u iets belangrijks besteedt aan adverteren en u hebt dit niet, dan maakt u snel uw geld terug (ik heb het in enkele gevallen zo snel als een maand of twee zien gebeuren) door simpelweg te kijken naar:

  • Welke campagnes u te veel betaalt (waardoor de kosten worden verlaagd) en
  • Hoe campagnes die goed presteren te verhogen (waardoor de omzet stijgt)

Win, win.

Dan kun je eindelijk ( aaatttt laaaaasssttt ) een echte line-up neerzetten en klanten tegen je marketing-KPI’s betalen.

image08

Als je een beperkt budget hebt (of gewoon koppig), kun je een fractie hiervan krijgen door iets te gebruiken als de uitstekende (en gratis) LeadIn .

Deze handige WordPress-plug-in is als een CRM-Lite die alle formulierinzendingen uit gewone bronnen (zoals Gravity Forms) haalt en begint met het toewijzen van hun sessiegegevens.

Het belangrijkste stuk informatie waarnaar moet worden gezocht, is de verkeersbron die de nieuwe klant Betty Sue heeft gegenereerd . Trek het individuele contact omhoog in LeadIn en kijk naar de rechteronderhoek.

image00

Als u UTM-codes correct hebt ingesteld (zoals een goede kleine marketeer), moet u niet alleen de campagne zien die deze nieuwe klant heeft gegenereerd, maar zelfs tot aan de specifieke zoekterm.

Is die dure sleutelzin met een CPC ter waarde van $ 50 het waard? Hoe zit het met die campagne met een kostprijs van $ 500 kosten per conversie?

Klinkt duur op het eerste gezicht, maar nu zou je het moeten weten. Met koud. Hard. Gegevens.

De Heilige graal.

Oef. We hebben het gedaan.

Conclusie

Analytics is niet bedoeld voor rapportage.

In plaats daarvan komt de waarde voort uit de analyse, het tekenen van inzicht en het maken van dagelijkse tweaks, wijzigingen en updates op basis van die nieuwe bevindingen.

Het probleem is, dat er een overvloed aan kuilen en potentiële mijnenvelden zijn die op je wachten als je niet oppast.

Duidelijke problemen zoals onjuist bijhouden van conversies kunnen eenvoudig worden opgelost door sommige software en enkele technische hulp. De veelgemaakte fouten van daar worden echter iets subtieler en genuanceerder; steeds moeilijker worden om je bewust te worden van je blinde vlekken en hoe je ze kunt aanpakken.

Een combinatie van focussen op bedrijfsstatistieken (over toonaangevende indicatoren), en ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk over iemand weet (inclusief welke specifieke advertentie in welke campagne deze koper heeft gegenereerd die de moeite waard is), kan helpen.

Het is niet altijd gemakkelijk. Maar het beveiligen van deze problemen is de enige logische manier om precies te weten hoe u uw advertentiecampagnes, targeting en advertenties aan het eind van de dag kunt aanpassen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format