Vergroot uw Facebook-groep met gegevensgestuurde (data-based) experimenten - DeLaatbusiness

Vergroot uw Facebook-groep met gegevensgestuurde (data-based) experimenten

5 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de krachtigste metaforen voor het creëren van sociale betrokkenheid op het web komt van de fabel van Aesop over stenen soep.

In de fabel vinden twee hongerige reizigers met een lege pot een manier om van niets iets te maken. Ze beginnen met het gooien van een steen in de pot. ‘Hé,’ zeggen ze tegen een stedeling: ‘We maken stenen soep. Heb je ingrediënten om uit te lenen? ‘De eerste dorpsbewoner geeft ze wortels. Een andere stedeling dwaalt voorbij en ziet de scène. ‘Hé,’ zeggen de reizigers, ‘we maken stenen soep, maar tot nu toe hebben we alleen wortels. Heb je ingrediënten om ons uit te lenen? “En de tweede stadsgenoot geeft ze knoflook.

Dit gaat maar door, en naarmate meer en meer stadsgenoten ingrediënten aan de soep bijdragen, wordt wat eens een steen in een kom was, een heerlijk feest voor de hele stad om van te genieten.

groei van uw facebookgroep data-gedreven experimenten - Illustratie

Het bouwen van een succesvolle Facebook-groep werkt op dezelfde manier.

Je krijgt wat je geeft

Een Facebook-groep begint als een visie voor een pagina met hier en daar wat schaarse klikken. Wat je wilt is een heerlijke soep van berichten, opmerkingen, likes en shares. Om dat te doen, moet je een manier vinden om mensen bij elkaar te brengen, hen ertoe aanzetten om een ​​bijdrage te leveren en een organisch ritme te creëren dat vanzelf verder gaat.

U doet dit door inhoud te plaatsen die de betrokkenheid stimuleert die u wilt. Doe dit door:

 1. Identificeren wat u leden wilt laten doen met uw Facebook-groep en wat voor soort betrokkenheid dat zal laten gebeuren.
 2. Uitzoeken welke berichten u wilt testen.
 3. De resultaten meten van hoe uw testberichten presteren, wat doen leden met die berichten?

Niet elk type inhoud werkt voor u, dus u moet de optimale methoden vinden om de activiteit in uw groep te starten. Datagedreven experimenten hoeven niet ingewikkeld te zijn, je hoeft alleen maar te weten waar je naar op zoek bent.

1. Identificeer uw doel

Eerst moet je het doel van je Facebook-groep achterhalen en naar wat voor soort gemeenschap je groeit. Misschien wil je dat leden je Facebook-groep gebruiken om inhoud bij te dragen, je blog te bezoeken, kattevideo’s te bekijken, om te zetten in betalende klanten, et cetera.

Je moet verder denken dan “likes krijgen”. Likes zijn een bijproduct van een succesvolle pagina, niet het doel.

Gary-Yau Chan wist toen hij de Startup Chat Facebook-groep liet groeien , dat hij wilde dat leden zich geïnvesteerd voelden in het succes van andere groepsleden en hun projecten. Hij wilde een Facebook-groep maken die een bron van hulp en advies zou zijn voor ondernemers.

De visie van Chan is slechts een voorbeeld van een doel voor een Facebook-groep. Hier zijn enkele andere succesvolle groepen met verschillende doelen voor de gemeenschap van hun groep:

 • De toekomstige vrijwilligers van het Peace Corps willen nieuwe vrijwilligers aanmoedigen om lid te worden van het Peace Corps, dus hun Facebook-groep heeft berichten die de opwinding van nieuwe vrijwilligers onder de aandacht brengen en helpen potentiële vrijwilligers te voorzien van informatie.
 • Berichten in het Bollywood Art Project Facebook-groep toont het artwork in deze openbare kunstcampagne en werkt aan het doel van de pagina om erkenning voor het project en de artiesten te krijgen.
 • Het doel van de Facebook-groep Alumni van het Pomona College is uiteindelijk om het alumnifonds te ondersteunen en donaties aan te moedigen, zodat de groep zich richt op foto’s die nostalgie oproepen of verhalen die de schoolgeest inspireren.

Als je eenmaal weet wat je wilt dat leden doen in je Facebook-groep, kun je testen welke berichten die betrokkenheid genereren.

2. Maak een teststructuur

Er zijn veel variabele aspecten van een Facebook-bericht die van invloed kunnen zijn op hoe leden omgaan met uw groep. Hier zijn enkele van de meest krachtige dingen om te testen:

 • Cadans en tijdstip boeken : de juiste frequentie en timing van je berichten gebruiken is essentieel voor het maximaliseren van de betrokkenheid van leden. U kunt Buffer gebruiken om uw berichten van tevoren in te stellen en een boekingscadans in te stellen. Het helpt je ook om het beste tijdstip voor je posts te bepalen op basis van wanneer je leden het meest actief zijn.
 • Vorm van de inhoud : citaten gepost over afbeeldingen kunnen zich lenen voor likes, maar een artikel en een uitdagende vraag kunnen een dieper niveau van betrokkenheid krijgen. Eén type vraag kan je geen antwoorden opleveren, terwijl een andere soort mensen geïnteresseerd raakt. Meng het.
 • Externe integraties: niet alles wat je test moet op Facebook gebeuren. Probeer enquêtes te maken om een ​​beter beeld te krijgen van wat uw fans willen: u kunt zelfs Google Analytics instellen om de demografische gegevens en interesses bij te houden van degenen die klikken.

Je kunt niet alles tegelijk testen, dus je moet een structuur maken:

 1. Schrijf enkele experimenten op die je in een spreadsheet wilt proberen
 2. Stel een hypothese op over waarom elk experiment de activiteit kan genereren die u wilt.
 3. Leg de resultaten vast en beoordeel uw succes .

Zodra je hebt beoordeeld hoe deze berichten presteren, weet je of je meer berichten van dat type moet proberen of een andere richting op gaat.

screen-shot-2016/10/25-at-9-53-38-amElk experiment dat u plant, moet u het antwoord op deze eenvoudige vraag bieden: helpt Post X u om het type betrokkenheid te krijgen dat u wilt?

3. Meet hoe uw tests presteren

Gebruik de gegevens van de interactie met deze testberichten om beslissingen te nemen over welke posts waarde toevoegen aan uw groep.

Het is moeilijk om de prestaties van posts op Facebook te kwantificeren. Groepen hebben geen native tools waarmee je kunt zien welke van je berichten de meeste betrokkenheid genereren.

Chan heeft een hulpmiddel gemaakt om postgegevens van Facebook-groepen te exporteren naar een Google-spreadsheet, waar het gemakkelijk is om de cijfers te sorteren en te manipuleren om ze op zinvolle manieren te vergelijken. Met deze methode worden automatisch het aantal vind-ik-leuks en opmerkingen voor elk bericht bijgehouden, evenals een groot aantal andere nuttige gegevens, zoals de datum, tijdstempel, koppeling en auteur van het bericht.

screen-shot-2016/10/25-at-10-49-44-amGa na welke posts het beste werken, zoals blijkt uit de gegevens, en verdubbel dan de posts die succesvol zijn. Als iets herhaalbaar is, blijf het doen totdat het niet meer werkt. Als het niet herhaalbaar is, zoekt u naar andere experimenten die op soortgelijke manieren activiteit kunnen genereren.

Verander de steensoep in echte betrokkenheid

Het plaatsen van de juiste soort inhoud zal uw leden begeleiden bij het omgaan met uw bedrijf. Wanneer deze interacties op elkaar zijn afgestemd, zal de community die u samen maakt sterk zijn.

Chan ontdekte tijdens zijn experimenten dat het stellen van vragen aan de fans van de groep een van de krachtigste tools was die hij tot zijn beschikking had Dit zou zinvolle gesprekken uitlokken waarbij mensen oorlogsverhalen zouden delen en verdere specifieke vragen van elkaar zouden stellen, waardoor een ritme van communicatie met potentieel om te groeien zou ontstaan.

screen-shot-2016/10/24-at-6-32-16-pm

Chan gaf dit bericht een kickstart met een vraag en werd opgevolgd om de draad levend te houden en het gesprek te verdiepen, maar daarna namen de groepsleden het zelf over. Dit was het soort post, realiseerde Chan zich, dat de groep zou laten groeien in de gemeenschap die hij wilde: een plek voor ondernemers om elkaar te helpen en elkaar verantwoordelijk te houden voor hun projecten.

Als uw leden vinden dat uw Facebook-groep waarde heeft, groeit deze organisch . Het zal mensen aantrekken om te blijven en betrokken te blijven – ze zullen steeds meer ingrediënten toevoegen, en je zult van een stenen soep een heerlijk feest maken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format