Verkopen op bol.com? Voer deze chatbot-weggeefactie uit om verkoop, leads en productrecensies te genereren - DeLaatbusiness

Verkopen op bol.com? Voer deze chatbot-weggeefactie uit om verkoop, leads en productrecensies te genereren

7 min


163
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het idee om iets weg te geven voor gratis en nog steeds geld klinkt een beetje wankel op het eerste gezicht.

Doorgewinterde marketeers weten dat gratis producten weggeven een uiterst effectieve marketingtool kan zijn. Kijk maar naar de bedrijven om je heen en kijk wat ze doen. Je hoeft niet ver te zoeken voordat je een heleboel aanbiedingen te zien krijgt om ‘één gratiskopen te kopen ‘ of ‘ vandaag nog je gratis widget claimen ‘. 

Bedenk eens hoe vaak u een gratis proefversie voor software of services bent gestart . Als je het product leuk vond, heb je waarschijnlijk het geld opgekocht om het te kopen. Maar wat als er geen gratis proces was geweest? Je zou veel terughoudender zijn geweest om je creditcard te verwijderen en misschien zelfs naar een concurrent van het product gegaan zijn. 

Hoe zit het met gratis monsters? Als je ooit in Costco of soortgelijke discount-big-box-winkels bent geweest, weet je dat ze allemaal gratis monsters pushen, en dat is niet alleen maar toeval.

ManyChat biedt zelfs veel gratis, variërend van hun gratis niveau tot hun cursus Messenger Marketing en Chatbot Mastery . In feite verschijnt het woord “gratis” niet minder dan vijf keer op de startpagina. 

Waarom? Omdat gratis werkt. 

Gratis is een van de krachtigste manieren om leads en / of gevestigde klanten van enorme waarde te voorzien om naamsbekendheid en loyaliteit te vergroten.

En dus, met deze informatie in gedachten, is hier nog een andere veder in de dop van Messenger Marketing: bots zijn zowat de perfecte tool voor het uitvoeren van een giveaway-campagne, vaak met (veel) hogere betrokkenheid dan e-mail.

Vandaag graven we in een van de meest effectieve manieren om freebies te gebruiken, een beproefde klassieke marketingmanoeuvre: de weggeefactie.

Maar deze keer gaan we er een modernere draai aan geven …

Waarom Free (Giveaways)  werkt voor Amazon-verkopers

Veel eigenaren van e-commercebedrijven hebben de neiging om afstand te doen van giveaways, vooral wanneer ze net beginnen. Met een beperkt budget en een beperkte voorraad lijkt het idee om hun kostbare product gratis weg te geven, roekeloos. 

Dit is echter een behoorlijk grote misvatting.

Productlanceringen – of het nu uw eerste of uw honderdste is – zijn een supereffectievetijd om een ​​weggevercampagne te lanceren, of dat nu in de vorm van een wedstrijd is of een ‘koop één krijgt’-scenario. 

De conclusie is dat weggeefacties een investering zijn en geen verlies. 

Stel dat je een weggeverwedstrijd organiseert op Facebook. Hoewel veel succesvolle campagnes een enkel product weggeven, laten we een beetje gek gaan en zeggen dat je 10 items weggeeft. Om dingen eenvoudig te houden, laten we zeggen dat uw kosten per product $ 10 bedragen. Dat is een totaal van $ 100 “verloren” aan de weggevercampagne.

Zeg echter dat je wedstrijd 1000 nieuwe leads verzamelt (niet ongehoord door een stuk van de verbeelding). Dat is $ 0,10 per lead … wat, om het duidelijk te zeggen, behoorlijk goedkoop is, ongeacht je producttype, of nichepersoneelverkopers betalen meestal aanzienlijk meer per lead.

Dat is natuurlijk een vrij vereenvoudigd voorbeeld, maar het punt staat: giveaway-campagnes + messenger-bots = een match made in heaven.

Laten we ingaan op de details over hoe u een van deze campagnes zelf kunt uitvoeren.

De 3 stappen om de kracht van weggeefacties te benutten met Facebook Messenger Bots

Tijd voor moeren en bouten. 

Hier volgt een ruwe reeks gebeurtenissen voor het uitvoeren van een weggevertje met messenger-chatbots:

 1. Maak een bestemmingspagina voor je weggeefactie. De gratis groeihulpmiddelen van ManyChat maken het gemakkelijk om een ​​eenvoudige opt-in-pagina te maken.
 2. Krijg zichtbaarheid voor je weggevertje. Dit zal waarschijnlijk via Facebook-advertenties zijn. Er zijn uiteraard gratis methoden (zoals het plaatsen van de weggeefgegevens op je pagina), maar voor de advertenties met de meeste zichtbaarheid zijn de advertenties het beste.
 3. Maak je messenger-botreeks en bind alles samen. Dit is waar de echte magie gebeurt.

Dat is het – drie stappen om verkoop, leads en recensies te genereren door een handvol van uw producten gratis weg te geven.

De messenger-reeks is waar het echte vlees en de aardappelen worden gevonden, die we binnenkort zullen bespreken. Als je al een tijdje een online ondernemer bent, zijn de stappen 1-2 waarschijnlijk dingen waar je al bekend mee bent, hoewel we een paar tips van experts zullen bespreken om je kansen op succes te vergroten met dit specifieke onderstaande strategie. 

Messenger Bot Giveaway Landing Page Do’s en Do not’s

Het eerste waar je op moet letten is dat de bestemmingspagina’s voor messenger bot -weggeefwedstrijden helemaal geen lange-vorm-kopie hoeven te gebruiken – we zeggen niet dat het onmogelijk is, maar in het algemeen is het totaal onnodig en zal het waarschijnlijk schadelijk zijn voor de prestaties van je campagne.

Met andere woorden, we gaan het goede oude KISS-principe hier toepassen : Keep It Simple, Stupid. 

Uw korte formulierexemplaar moet duidelijk uitleggen …

 • Wat het product is en waarom het zo geweldig is. Houd in gedachten dat het mogelijk is dat mensen je weggeefactie tegenkomen, niet weten wat jouw product is of waarom ze het nodig hebben. Uw exemplaar moet de belangrijkste voordelen en pijnpuntenoplossingen van uw product aanraken. 
 • Hoe deel te nemen aan de wedstrijd. Dit is waarschijnlijk iets in de trant van “Klik op de knop Verzenden naar Messenger” hieronder OF om commentaar onder het bericht toe te voegen om automatisch aan uw lijst te worden toegevoegd, afhankelijk van uw backend-instelling OF om hun e-mailadres in te voeren. In sommige gevallen kunt u uw e-mailmarketingplatform koppelen aan uw ManyChat messenger-bot. Hierover later meer.
 • Wanneer de wedstrijd eindigt. Uiteindelijk moet het toch eindigen. Als u een vaste datum instelt, krijgt u een gevoel van urgentie voor gebruikers en kunt u contact opnemen met winnaars (en, zoals we later zullen zien, contact opnemen met de meerderheid van de gebruikers die niet hebben gewonnen). 

Houd de afbeeldingen en afbeeldingen licht, met een duidelijk oog voor uw CTA en / of knop.

Eenvoudige, korte bestemmingspagina’s werken beter voor wedstrijden omdat voor de meeste mensen de beslissing om deel te nemen een opwindend moment is. Als je er ooit een bent binnengegaan, dacht je waarschijnlijk: “Ik zal waarschijnlijk niet winnen, maar het zou netjes zijn als ik dat deed, dus ik zal doorgaan en de volgende 15 seconden van mijn leven wijden aan het betreden ervan.” 

Als het invoeren van de wedstrijd te lang duurde of als te veel van je informatie werd gevraagd, tenzij je echt, echt wilde wat het ook was, was   je waarschijnlijk daar weg.

Ben je geen ontwerper, zweet je het niet: de gratis groeihulpmiddelen van ManyChat maken het samenstellen van een landingspagina met deze functies een fluitje van een cent.

Amazon Giveaway Facebook-advertenties goed gedaan

1 jaar hondenvoer weggeefactie messenger bot-weggeefactie

Hierboven ziet u een voorbeeldcampagne. Zoals u kunt zien, is kort en krachtig hier ook de dagorde. Voor een groot deel wilt u dezelfde strategieën nabootsen die u zou gebruiken voor een bestemmingspagina.

Als u echter een beetje dichter bij deze campagne kijkt, ziet u dat gebruikers zich kunnen aanmelden voor de weggeefactie door eenvoudigweg hieronder opmerkingen te maken.

Als u geen wedstrijd heeft gehouden met opt-ins voor reacties, zult u versteld staan ​​van het responspercentage dat ze kunnen krijgen. Het is gemakkelijk en eenvoudig voor mensen om te gaan, en ja, ze hebben af en toe tag vrienden, dat is gewoon meer gratis exposure voor uw wedstrijd.

Wat betreft de kopie zelf, zult u merken dat we … 

 • Een beetje sociaal bewijs toegevoegd (“mensen raken in paniek”)
 • Duidelijk uitgelegd wat ze krijgen (een jaar lang hondenvoer)
 • Duidelijk uitgelegd hoe je moet binnengaan
 • Duidelijk uitgelegd dat je vervolgt via Facebook Messenger en dat ze de instructies moeten volgen.

U zult waarschijnlijk ook onder de vouw willen vermelden dat deelnemers 18+ en inwoners van de VS (of het land van uw voorkeur) moeten zijn. Je moet ook een opmerking toevoegen over de wedstrijd die niet is gekoppeld aan Facebook-kopie, want advertenties zoals deze bevatten doorgaans boilerplate zoals:

Je moet 18 jaar of ouder zijn om binnen te komen. Alleen voor Amerikaanse ingezetenen. Deze promotie wordt op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of beheerd door, of geassocieerd met Facebook. U begrijpt dat u uw informatie verstrekt aan de eigenaar van deze Facebook-pagina en niet aan Facebook.

Ook, en dit moet echt vanzelfsprekend zijn, je moet een echte wedstrijd met echtewinnaars hebben – als je probeert om “blackhat” te gaan spelen en leuk te worden met een campagne als deze, zal het je hoogstwaarschijnlijk weer bijten in de lijn.

Tip: deel uw advertenties altijd op door te testen.

Laten we nu verder gaan met de leuke dingen, uw messenger-reeks van botten nadat een gebruiker zich heeft aangemeld. 

Giveaway Messenger Bot Sequences

Dit is waar dingen opwindend worden. Het ontwerpen van de volgorde van je messenger bot-berichten is eenvoudig dankzij ManyChat’s Flow Builder . We gaan verder in de veronderstelling dat je een basisbegrip hebt voor messenger-botsequenties. Als je dat niet doet, lees dan het bericht hierboven gelinkt.

Het is vrij duidelijk dat een give-away je een geweldige kans geeft om een ​​sterke relatie op te bouwen met de winnaar (s). Dat is geweldig, maar de grote meerderheid van uw deelnemers zullen geen winnaars zijn. Er is kracht in cijfers en de mensen die niet hebben gewonnen, zijn jouw brood en boter.

Je gaat niet opwarmen bij iedereen op je eerste bericht; het kost tijd. Je volledige reeks kan van twee weken tot een volledige maand duren – je speelt hier de lange game.

Hier is een voorbeeld van hoe uw reeks eruit zou kunnen zien:

 • Dag 1: Stuur hen een welkomstbericht waarin hun deelname aan de wedstrijd wordt bevestigd. Dit is eigenlijk jouw kans om te bevestigen dat ze meer van je bot willen horen. Normaal gesproken laat u ze antwoorden met een string of tikt u op een vinkje (bijv. “Beantwoorden met” enter contest ‘om alle details van ons te krijgen! “).
 • Dag 2: Tweede bevestiging van deelname. Dit vervolgbericht kan een groot percentage van de gebruikers ophalen die het oorspronkelijke bericht hebben genegeerd. Als ze al zijn ingevoerd, is dit uw eerste kans om uw product te verkopen. U kunt hen vertellen dat als zij niet willen wachten, zij het product met korting “alleen voor vandaag” kunnen kopen. 
 • Dag 7-10: typische wedstrijden duren 7-10 dagen, dus ergens in deze periode moet u de winnaars bekend maken. Nogmaals, u hebt de mogelijkheid om degenen die niet de kans hebben verkregen om uw product te kopen met korting (als een soort troostprijs) aan te bieden.
 • Dag 15: Nog een vervolgbericht, zodat gebruikers weten dat dit hun laatste kans is om korting te krijgen op uw product.
 • Dag 20: Als een gebruiker dit product op dit moment heeft gekocht, hebben ze het waarschijnlijk per post ontvangen. Dit is uw kans om een ​​beoordeling te vragen.
 • Dag 25: follow-up bekijken.

Zoals u ziet, loopt deze reeks bijna een maand. Er zijn drie aanbiedingen voor uw product met korting – en vraagt ​​tweemaal om een ​​eerlijke beoordeling van dat product. 

Het is belangrijk om beoordelingen te vragen, of u dit nu doet via messenger bot of een andere communicatiemodus. 70% van de consumenten laat een beoordeling achter voor een bedrijf … ALS je er een vraagt . 

Deze volgorde kan natuurlijk op veel verschillende manieren worden aangepast. Misschien biedt u hen op dag 10 een gratis e-boek aan waarin echt wordt gedoken in het gebruik van uw product en de voordelen ervan. Misschien biedt u hen op dag 15 de steilste korting tot nu toe, samen met een videodemonstratie van uw product in actie.

Wanneer u uw flows correct instelt , kunt u uw deelnemers zelfs in verschillende categorieën segmenteren. Winnaars kunnen later aanbiedingen ontvangen voor aanvullende producten. Deelnemers die het product niet op een vooraf bepaalde tijd hebben gekocht, krijgen mogelijk een ander product aangeboden.

Er zijn zoveel verschillende manieren om je volgorde en stromen te laten draaien dat je geestelijk moet kwijlen over de mogelijkheden. 

Bottom line? Gratis is goed.

Wat is het volgende?

Facebook-messenger-bots bieden een ongelooflijk unieke kans. Als de geschiedenis ons iets heeft geleerd, genieten die ondernemers die op nieuwe technologie springen, de snelste en diepste groei. (Zou je niet willen dat je e-mail aan het eind van de jaren 90 deed?). 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *