Chatbots: de toekomst van (online marketing) - DeLaatbusiness
chatbots toekomst marketing

Chatbots: de toekomst van (online marketing)

9 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

chatbots toekomst marketing:

Ik ben ervan overtuigd dat chatbots inderdaad een grote toekomst hebben op het gebied van (online) marketing, maar voordat ik dat ga uitleggen beginnen we bij de basis:

Wat is een chatbot?

Een chatbot is niets meer dan een computerprogramma dat bepaalde taken automatiseert, meestal door te chatten met een gebruiker via een conversationele interface. De meest geavanceerde bots worden aangedreven door kunstmatige intelligentie, waardoor ze complexe verzoeken begrijpen, reacties personaliseren en interacties in de loop van de tijd verbeteren. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, dus de meeste bots volgen een reeks regels die door een mens zijn geprogrammeerd via een bot-building platform. Het is zo simpel als het bestellen van een lijst met if-then-statements en het schrijven van standaardantwoorden, vaak zonder een regel code te hoeven kennen.
Battle of the Bots: Human Build Background
Stel dat u een nieuwe oplader voor uw robot past van uw favoriete superheldenwinkel. U kunt hun website bezoeken, door 20 of 30 productpagina’s bladeren, het formulier invullen met uw verzend- en betalingsinformatie, enzovoort. Maar als het een bot had, zou je het gewoon zeggen …
Chat Avatar 1
Bestel een back-up-unibeam-oplader voor me.
… en het zal u door de opties leiden en de bestelling plaatsen. Achter de schermen leidt de bot je door een reeks afhankelijke vragen om de benodigde informatie te verzamelen om je intentie te begrijpen en vervolgens de juiste content te leveren om aan je behoeften te voldoen.
chatbot toekomst marketing

Dat is de kracht van bots.

Ze volbrengen hun taak, beginnen en eindigen, op de plaats waar je al je tijd hebt doorgebracht: berichten-apps. Of het nu Facebook Messenger, WhatsApp, WeChat of Viber is, bots integreren met deze apps en zijn beschikbaar om mee te chatten. Als u bijvoorbeeld plannen met een vriend maakt, kunt u een bot uitnodigen in de discussielijn om een ​​afhaalopdracht te plaatsen of een Lyft te bellen – u hoeft de berichten-app niet te verlaten om een ​​browsertabblad of zelfs een andere app te openen.
Chat Avatar 1
Kan je nog steeds iets drinken van Josie’s vanavond?
Chat Avatar 2
Zeker! @Lyft kun je ons bij 7ophalen uit mijn huis ?

Waarom winnen bots nu aan populariteit? David Nelson, CEO van Motion AI, onthult hoe vooruitgang in technologie en nieuwe bedrijfsmodellen de weg vrijmaakten voor bots.

Met andere woorden, bots lossen het probleem op dat we in de eerste plaats haten van apps. U hoeft niet iets te downloaden dat u nooit meer zult gebruiken. Er wordt gezegd dat de meeste mensen vasthouden aan vijf apps . 
Deze worden in toenemende mate geclaimd door berichten-apps. Tegenwoordig hebben berichtapps meer dan 5 miljard maandelijks actieve gebruikers en voor het eerst gebruiken mensen ze meer dan sociale netwerken.
chatbot toekomst marketing
Het is allemaal onderdeel van een grotere verschuiving die we zien in consumentengedrag. Naarmate mensen meer onderzoek doen, willen ze de informatie die ze nodig hebben zo snel mogelijk en gaan ze steeds vaker op zoek naar spraak naarmate de technologie vordert.
E-mail boxen zijn steeds rommeliger en voller geworden, dus kopers zijn naar sociale media verhuisd om de merken te volgen die ze belangrijk vinden. Uiteindelijk hebben ze nu de controle – het vermogen om elk merk dat hun vertrouwen schaad af te melden, te blokkeren en te ontvolgen.

In de grote botrace heb je een differentiator nodig. Vedant Misra, kunstmatige intelligentie tech lead bij HubSpot, legt uit hoe personalisatie herhaalde gebruikers stimuleert.

Maar als u in staat bent om werkelijke waarde te bieden op de plaatsen waar ze hun tijd al besteden, verandert alles. Alle kopers willen de meest directe lijn tussen hun probleem en een oplossing.

In de toekomst is die regel een bot .

Met behulp van berichten-apps helpen bots gebruikers om oplossingen te vinden, ongeacht waar ze zijn of welk apparaat ze gebruiken – geen formulieren, rommelige inboxen of verspilde minuten die worden besteed aan zoeken en scrollen door inhoud. Communicatie, service en transacties verstrengelen. En in tegenstelling tot de zelfingenomen marketing van het verleden, bieden bots een service.

Nuttig zijn is de prioriteit.

Tenminste, dat zou het moeten zijn.

Het begon allemaal zo goed.

Na jaren van storende advertenties, spammails en  telefoontjes, werd contentmarketing aangekondigd als een manier om relaties op te bouwen op basis van vertrouwen – marketingmensen zouden het geweldig kunnen vinden.

Maar hoe meer inhoud we hebben gemaakt, hoe minder beminnelijk het voelde. En we hebben mensen in de maling genomen met een e-mail om ervoor te zorgen dat we de weergaven en conversies die we nodig hadden hadden. Op de een of andere manier betekende een enkele aankoop dat merken toestemming hadden om je van nu tot de eeuwigheid te e-mailen.

U ziet dat marketeers niet het beste trackrecord hebben met nieuwe communicatiekanalen. En het is niet moeilijk om te zien hoe we bots gaan verpesten, net als bij content en e-mail. Misschien abonneert u zich op uw favoriete publicatie en wordt u overweldigd door 10 meldingen per dag. Of je wilt volgende week een restaurantaanbeveling in San Francisco voor je reis, maar de bot kan niet begrijpen dat je er nog niet bent.
Bots bieden een schaalbare manier om één-op-één met kopers te communiceren. Toch falen ze wanneer ze geen ervaring leveren die even efficiënt en plezierig is als de complexe, gelaagde gesprekken die mensen gewend zijn met andere mensen over berichten-apps. Te vaak hebben bots geen duidelijk doel, begrijpen ze de conversatiecontext niet, of vergeten ze wat je twee seconden later hebt gezegd. Om het nog erger te maken, maken ze niet duidelijk dat ze in de eerste plaats een bot zijn, waardoor er geen mogelijkheid overblijft om de zaak tot een menselijke vertegenwoordiger te laten escaleren.

Voordat u een bot bouwt, ken uw doel, platform en promotieplan.

Deze keer komt onze vreselijke marketing veel dichter bij huis. Toen je iemands e-mail spamde, was er tenminste een technologie om de ruis weg te filteren. Maar omdat bots binnen berichtenapps functioneren, ben je een historisch persoonlijke ruimte aan het binnen vallen. Ze zullen je afmelden voor je bot zonder na te denken.
De inzet is hoog om berichten goed te krijgen. Bedenk eens waarom iemand zich in de eerste plaats tot een bot zou wenden. Volgens een aanstaand onderzoeksrapport van HubSpot van de 71% van de mensen die bereid zijn om sms-apps te gebruiken om hulp van klanten te krijgen, doen velen het omdat ze hun probleem snel opgelost willen zien. En als je ooit Siri hebt gebruikt (of mogelijk hebt ontheemd), weet je dat er een veel lagere tolerantie is voor machines om fouten te maken. Naast gebruikers moeten bots ook de berichten-apps zelf tevreden stellen. Neem Facebook Messenger. Leidinggevenden hebben bevestigd dat advertenties binnen Discover – hun hub voor het vinden van nieuwe bots om mee om te gaan – de belangrijkste manier zullen zijn waarop Messenger inkomsten genereert voor zijn 1,3 miljard maandelijkse actieve gebruikers . Als het opvallen tussen de 100.000 andere bots op het platform niet moeilijk genoeg was, kunnen we ervan uitgaan dat Messenger alleen bots bevat die mensen niet van het platform afleiden. Natuurlijk heeft elke berichten-app zijn eigen kleine lettertjes voor bots. In Messenger kan een merk bijvoorbeeld alleen een bericht verzenden als de gebruiker het gesprek heeft gestart en als de gebruiker geen waarde vindt en ervoor kiest om toekomstige meldingen binnen die eerste 24 uur te ontvangen, is er geen toekomstige communicatie. Maar om eerlijk te zijn, dat is niet genoeg om de dreiging van slechte bots uit te roeien. Onderzoek van Forrester toonde aan dat 5% van de bedrijven wereldwijd zei dat ze regelmatig chatbots gebruikten in 2016, 20% was pilot, en 32% was van plan om ze in 2017 te gebruiken of te testen.
chatbot toekomst marketing

De uitdaging om een ​​bot te bouwen is geen technische.

De ultieme missie van een bot is om een ​​service aan te bieden die mensen daadwerkelijk willen gebruiken. Zolang je denkt dat je bot gewoon een ander communicatiekanaal is,  dan zit je op de verkeerde weg. De beste bots benutten de microbeslissingen die consumenten dagelijks ervaren en zien ze als een kans om te helpen. Of het nu gaat om het aanpassen van een reservering, het bijwerken van de verzendinformatie voor een bestelling of het geven van medisch advies, bots bieden een oplossing wanneer mensen het het meest nodig hebben.

Battle of the Bots: Minibot-achtergrond
Voordat je verstrikt raakt in de technische details, stellen we een kader voor het bouwen van een bot die je klant wil gebruiken. Geen enkele bot is bedoeld om het allemaal te doen. In plaats daarvan zou het moeten vasthouden aan een enkele functie en dit ongelooflijk goed doen.

Bots zijn niet meer wat ze vroeger waren. David Nelson, CEO van Motion AI, legt uit hoe bots context ontcijferen om oplossingen op de meest efficiënte manier mogelijk te leveren.

In het algemeen kunnen bots worden onderverdeeld in twee categorieën: informatiebots en utiliteitsbots. Informatieve bots bieden gebruikers een nieuw formaat om inhoud te consumeren. U kunt zich bijvoorbeeld abonneren op het melden van nieuwsberichten op basis van uw leesgewoonten. Utiliteitsbots lossen het probleem van een gebruiker op, wat dat ook is, via een door de gebruiker aangestuurde transactie. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is een winkelbot, bijvoorbeeld een winkelrobot die u helpt bloemen te bestellen of een nieuw jasje te kopen. Volgens een recente HubSpot Research-studie staat 47% van de shoppers open voor het kopen van items van een bot. Maar utiliteitsrobots zijn niet beperkt tot het doen van aankopen. Een hulpprogramma-bot kan automatisch vergaderingen boeken door uw e-mails te scannen of u op de hoogte te stellen van de betalingsabonnementen waarvoor u bent vergeten dat u bent aangemeld.
chatbot toekomst marketing
Als het succes van WeChat in China een teken is, hebben deze hulpprogramma-bots de toekomst. Zonder ooit de berichten-app te verlaten, kunnen gebruikers een taxi aanhouden, videochatten met een vriend, eten bestellen in een restaurant en hun volgende vakantie boeken. 
In feite is WeChat zo ingeburgerd geraakt in de samenleving dat een bedrijf zonder integratie als verouderd wordt beschouwd. Mensen die hun tijd verdelen tussen China en het Westen klagen dat het achterlaten van deze wereld lijkt op een stap terug in de tijd . Ongeacht de functie van uw bot, de opmerking van de gebruiker is de sleutel. Berichten moeten altijd een verlengstuk zijn van een vorige conversatie of gedragstrigger. Geen schaduwabonnementen, geen massaberichten. Bots zijn onderscheidend van e-mail omdat de hoek altijd moet zijn …
Chat Avatar 3
Hoe kan ik helpen?

Ze geven de gebruiker precies waar ze naar op zoek zijn.

Niets meer.

Hoe meer we bots gebruiken, hoe beter ze zullen krijgen. Vedant Misra, kunstmatige intelligentie tech lead bij HubSpot, bespreekt waarom je consumentendata zou moeten gebruiken om meer bruikbare bot-interacties te creëren.

Chatten met een bot zou moeten zijn als praten met een mens die alles weet. Als u een bot gebruikt om een ​​reservering voor een luchtvaartmaatschappij te wijzigen, moet de bot weten of u een ongebruikt tegoed op uw account hebt en of u gewoonlijk het gangpad of de stoel bij het raam kiest. 
Kunstmatige intelligentie zal dit front radicaal blijven vormen, maar een bot moet verbinding maken met uw huidige systemen, zodat een gedeeld contactrecord de personalisatie kan bevorderen. Respecteer de conversationele gebruikersinterface . De volledige interactie zou in de app zelf moeten plaatsvinden. Het doel is om de intentie van de gebruiker te herkennen en de juiste inhoud te voorzien van minimale gebruikersinvoer. Elke gestelde vraag moet de gebruiker dichter bij het gewenste antwoord brengen. Als je zoveel informatie nodig hebt dat je een spel met 20 vragen speelt, ga dan naar een formulier en bezorg de inhoud op een andere manier. Begin met het stellen van een leidende vraag die de belangrijkste variabele bepaalt. Gebruik vervolgens vervolgvragen – en om wrijving te minimaliseren, optieknoppen – om de benodigde context te krijgen en een oplossing te vinden.
chatbot toekomst marketing
Het creëren van een uitgebreid gespreksstroomschema zal de grootste hindernis van het proces zijn, maar weet dat het nog maar het begin is. Het is de toewijding om te perfectioneren en te verbeteren in de maanden en jaren daarna die een geweldige bot maken. 
Zoals Clara de Soto, medeoprichter van Reply.ai, tegen VentureBeat zei : “Je bouwt nooit een bot op, maar start een ‘conversationele strategie’ – een strategie die voortdurend evolueert en wordt geoptimaliseerd op basis van hoe gebruikers daadwerkelijk omgaan met het.”
Battle of the Bots: Showdown Achtergrond

In de grootste verhalen is de grens tussen goed en kwaad vaak behoorlijk grijs

Bots kunnen veel gaan beteken. Voor zowel merken als consumenten hebben we een kans om communicatie en commercie in te wisselen. Maar net zo gemakkelijk kunnen we bots van nuttig naar ontwrichtend, ongewenst, transformeren. Mis deze kans hier niet. Door de aard van wat bots zijn, bieden ze een radicaal nieuwe realiteit. Bots zijn gebouwd om behulpzaam te zijn. Ze vereisen dat een persoon zich aanmeldt. En voor de eerste keer moedigen ze schaalbare individuele gesprekken tussen merken en consumenten aan. Het is de verdienste van de droom van een marketeer: een wereld waarin merken authentieke relaties met hun kopers kunnen opbouwen en kopers opnieuw kunnen leren vertrouwen op merken. Maar als bots verkeerd gebruikt worden kunnen ze mensen eventueel lastig vallen. Want zodra iemand zich aangemeld heeft voor een bot, kan deze bot onbeperkt berichten sturen naar deze persoon, en dat in heel persoonlijke berichtapp zoals messenger.

voor 100+ andere artikelen over chatbots: chatbots


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format