Waarom u een concurrerende analyse moet uitvoeren op Facebook-advertenties - DeLaatbusiness

Waarom u een concurrerende analyse moet uitvoeren op Facebook-advertenties

19 min


131
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Er zijn meer dan 3 miljoen adverteerders op Facebook. Het is een goede gok dat op zijn minst een handjevol van jullie concurrenten zijn.

Als het aankomt op het maken van een opvallende advertentie, volstaat het niet om de kopie en het ontwerp te downloaden. Uw advertentie moet een voordeel hebben .

De beste manier om dat voordeel te behalen, is vooraf onderzoek doen met de klanten van uw concurrent.

Ja, het kost tijd en moeite. Je moet de juiste mensen vinden om over hun behoeften te praten. Je moet de juiste vragen stellen. Je moet alle gegevens analyseren die uit het onderzoek naar voren komen.

Dat is precies waar uw concurrenten u kunnen helpen.

Ze kunnen u helpen uw onderzoek aan te scherpen om erachter te komen hoe uw marketing anders kan zijn .

Dus … je wilt een spion zijn op Facebook-advertenties. Maar voordat u begint, weet dat er betere en slechtere manieren zijn om erachter te komen waar uw concurrentie mee bezig is.

In deze update leggen we uit waarom concurrentieanalyse belangrijk is en hoe we het moeten uitvoeren. We zullen voorbeelden in de praktijk onderzoeken en, als dat niet genoeg is, stellen we u ook  6 tips voor over hoe u de advertenties van uw concurrenten kunt bespioneren en kunt krijgen waardevolle inzichten om uw advertenties nog beter te maken.

Ben je klaar om te beginnen?

Wat is een competitieve analyse?

In termen van de leek, snuffelt een concurrentieanalyse over de concurrentie om te zien wat ze van plan zijn. In dit geval – wat voor soort advertenties worden er op Facebook vrijgegeven?

Competitieve analyse gaat niet alleen over het bijhouden van uw concurrent. Het gaat erom uw concurrent te gebruiken als middel om zijn klanten te bereiken. De feedback van uw concurrent biedt een schat aan mogelijkheden om uw Facebook-marketingstrategie nauwkeuriger en moeilijker te maken Uiteindelijk bespaart analyse u tijd bij split-testen en waardevolle advertentie-uitgaven.

Concurrerende analyse resulteert in specifieke aanwijzingen over welke ontwerp- , doelgroep- en kopieerkeuzes in uw advertentie moeten worden gemaakt. Geef uw marketing een voorsprong: u weet wat u in een advertentie moet stoppen die mensen naar uw product zal trekken, weg van de concurrentie.

Hier leest u hoe u de analyse uitvoert.

1) Vraag mensen hoe ze op dit moment de klus klaren.

Het kader Jobs-to-be-done is een manier van denken over uw product en een handige manier om marketing te benaderen. Het vraagt: wat is de taak die uw klant wil uitvoeren? Helpt uw ​​product deze taak te voltooien?

Mensen vragen over hoe ze deze taak, oftewel “baan,” momenteel krijgen, vertelt je wie je concurrenten zijn. Enkele vragen die u kunt stellen zijn:

 • Hoe krijgen ze momenteel een bepaalde taak gedaan?
 • Tot welke apps / services / merken wenden ze zich?
 • Welke hulpmiddelen gebruiken ze?
 • Welke oplossingen bedenken mensen / hacken ze samen?

Je kunt mensen vinden via persoonlijke netwerken, e-mailaanmeldingen , blogs en zelfs betaalde acquisities. 
Vergeet niet dat niet alle concurrentie direct is . Mensen vragen over hoe ze de klus nu klaren, kan je ook vertellen over hun alternatieve oplossingen.

2) Vind de concurrent met fit met productmarkt

Dit is de concurrent die een goede markt voor hun product heeft gevonden. Dit is de concurrent van wie u klanten op moet letten , omdat hun interesse in het gebruik van het product van uw concurrent is vastgesteld. Het vinden van deze concurrent kan ook de soorten klanten onthullen die de concurrentie beoogt.

Onderzoek uw klantensegment met Sean Ellis ‘product / marktkoppingsvraag : hoe zou u zich voelen als u het product van [de concurrent] niet langer zou kunnen gebruiken? Als meer dan 40% van de ondervraagden zei dat ze “erg teleurgesteld” zouden zijn, dan is dat de concurrent met product / marktpassing.

3) Interview de klanten van uw concurrent

De meest ontevreden klanten van uw concurrent hebben veel inzicht in waar uw product het goed kan doen. Daarom zou u hen moeten interviewen voor meer informatie over de zwakke punten van uw klant. Probeer de gebeurtenissen te ontrafelen die ervoor gezorgd hebben dat ze het product van de concurrent hebben gehuurd (en afgevuurd).

strategische interviewgrafiek Bron: Hiten Shah op SaaSFest 2016

De bovenstaande grafiek toont belangrijke punten in het denken van een klant die tijdens een effectief interview kunnen worden hersteld. De lijn beweegt van links naar rechts, terwijl de klant van zijn eerste gedachte overgaat in actieve en passieve overweging, totdat hij besluit het product te kopen. Onderweg zijn gebeurtenissen die een verandering teweegbrachten, of ontwikkeling in gedachten.

Wanneer een ontevreden klant het product van een concurrent “afvuurt”, kunt u deze tijdlijn gebruiken als een kader voor de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun uiteenvallen.

Het uitvoeren van een competitieve analyse is een goede manier om met uw marketingplan te beginnen. De resultaten van de analyse omvatten een duidelijker doelpubliek en een schat aan onbewerkte gegevens over de zwakke punten van uw concurrent.

Je hebt je resultaten. Hoe gebruik je die bevindingen om je product beter te vermarkten?

Groene chef – Gebruik kleur om uw waarden te tonen

Klanten waarderen meer dan wat er aan de oppervlakte is. Een concurrent heeft misschien een opvallend product dat de klus klopt, maar als het bedrijf niet de juiste waarden voor zijn product hanteert, zullen klanten dit opmerken.

Uw voordeel komt als u de juiste waarde in uw advertenties kunt uitdrukken voordat iemand anders dat doet. Een manier om dat te doen is door middel van kleur.

De maaltijd-in-een-doos-dienstensector is booming. Het is handig en gewoon leuk om een ​​maaltijd te maken zonder naar huis te sjouwen en ingrediënten klaar te maken.

Blue Apron was de uitbraakster van de industrie en leverde in 2015 5 miljoen maaltijden per maand .

Blauwe schort facebookadvertentie

Toen mensen eenmaal de doos met de blauwe schort openden, werd duidelijk dat er veel verpakkingen waren, waarvan veel dingen moeilijk te recyclen waren .

Het verspillen van het maken van een maaltijd, en niet te vergeten de ecologische voetafdruk van het verzenden van maaltijden door het hele land, zorgde ervoor dat klanten zich zorgen maakten over hoe milieuvriendelijk Blue Apron echt was.

In getrapte groene chef-kok.

Green Chef Facebook advertentie

Green Chef maakt zijn milieuvriendelijke waarde bekend door kleur te gebruiken om de waarde van hun bedrijf aan te geven : een engagement om milieuvriendelijk te zijn. Groen wordt geassocieerd met de natuur en werkt ook om de eetlust van mensen meer te laten klinken dan een kleur als blauw … in de Blue Apron-advertenties.

Thinx – Gebruik een overtuigend getuigenis van klanten

Analyse kan u vertellen dat uw grootste concurrent wellicht een alternatieve oplossing voor een probleem is, en geen directe concurrent.

Voor menstruerende vrouwen worden er een hele reeks producten voor vrouwelijke hygiëne op de markt gebracht als mogelijke oplossingen voor het beheer van hun cyclus. Thinx gebruikte de testimonial van de klant om zijn absorberende ondergoed als een manier om je leven tijdens de menstruatie te promoten op de markt te brengen . Het was een persoonlijke strategie – voor een persoonlijk product.

Thinx Facebook-advertentie

Thinx-ondergoed concurreert met beproefde vrouwelijke hygiëneproducten, dus de advertentie is ontworpen om op te vallen door een modernere gevoeligheid te hebben. De kopie legt de nadruk op een nieuwe en revolutionaire ervaring, met “wat ik heb ontdekt” en “te mooi om waar te zijn.” Een subtiele dosis gebruikersscepticisme verleent authenticiteit aan de ervaring. Het persoonlijke overzichtsartikel dat als kopie wordt weergegeven, brengt kijkers naar de Thinx-startpagina.

Thinx maakte zijn advertenties persoonlijk door middel van een slimme, authentieke kopiegericht op een millennial publiek.

Dollar Shave Club – Maak gebruik van het merk van een concurrent

Als uw concurrent goed is gewapend met een bepaald product, is het een opvallende stap om zijn merknaam in uw advertentie te vermelden . Dollar Shave Club deed precies dat in hun scheermes-advertenties.

Dollar Shave Club Facebook advertentieBron: Facebook Business

Gillette werd opgericht in 1901. Dollar Shave Club werd opgericht in 2011. Door gebruik te maken van Gillette’s meer dan 100 jaar straat credo, trok Dollar Shave Club de aandacht van een extreem breed publiek van mensen die de scheermuur associëren met Gillette. De kopie is pittig en verleidelijk – het maakt “de Club” provocerend en nodigt het publiek uit om het mysterie van een scheermes beter te beantwoorden dan Gillette.

De structuur van de advertentie doet dit bijzonder goed — de toevoeging van het formaat van de advertentie-verzameling benadrukt de focus op het ontwerp van het product . Een scheerapparaat dat een investering in design demonstreert, is aanlokkelijk voor mensen voor wie scheren een dagelijkse ervaring is.

Dollar Shave Club bereikte 1,6 miljoen mensen tijdens deze advertentiecampagne, met een toename van 1,5 procent in abonnementen.

KFC – Gebruik locaties van klanten voor meer gemak

Het uitvoeren van een analyse gaat niet alleen over het vinden van vuil op uw concurrent. Het gaat er ook om te weten wat uw concurrent goed doet.

Als het gaat om de fastfoodindustrie, is gemak de koning. Maar niet elk merk kan investeren in de bouw van nieuwe fysieke winkels in het hele land. Gelukkig kunnen bedrijven gemakshalve het hoofd bieden door het product naar klanten te brengen met locatietechnologie . KFC maakte optimaal gebruik van zijn Facebook-advertentiecampagne door geolocatie te gebruiken om klanten in de buurt van KFC-restaurants te targeten.

KFC-carrouseladvertentie GIF

ource: Facebook Business

De advertentie pakt een dubbele vuistslag: een verrukkelijke oplossing voor uw hongergevoel, plus een call-to-action om ‘Routebeschrijving’ naar de dichtstbijzijnde locatie te krijgen. De advertentie laat zien dat KFC zo handig is dat je naar een Zinger kunt gaan op het moment dat je de advertentie ziet. KFC geolocation heeft het werk (routebeschrijvingen) voor klanten al gedaan.

Door uw advertentie af te stemmen op de specifieke locatie van de klant, wordt uw product sneller gehuurd voor de klus die zij willen klaren, in het geval van KFC, een snelle warme maaltijd.

American Eagle – Bied klantenservice aan die uw concurrenten niet kunnen

Als uw concurrent achterblijft in reacties op zijn klanten, of het nu gaat om het oplossen van problemen, het verzenden van problemen of het beantwoorden van een vraag, is uw advertentie de juiste plaats om uw klantbetrokkenheid duidelijk te maken.

American Eagle Outfitters, een kledingwinkel voor jongeren, verhoogde hun klantenbetrokkenheid door het bereik uit te breiden naar Facebook Messenger. Ze ontwikkelden op tijd voor de feestdagen in 2016 twee bots voor Messenger en maakten de nieuwe Messenger-functies duidelijk door middel van een videodemo. Hun concurrenten boden dit soort snelle klantenservice niet aan via Messenger, waardoor American Eagle zich krachtig kon onderscheiden .

American Eagle advertenties

Bron: Facebook Business

Nieuwe functies waren klantenservice, merkcontent en pasvorm / verzorging van kleding. Hierdoor kon American Eagle via Messenger met klanten communiceren, wat volgens hen een plek was waar veel mensen al veel tijd hadden doorgebracht.

In de wereld van online kledingshoppen maakt aandacht voor detail het verschil tussen een geweldige aankoop en een onbruikbare. American Eagle richtte zijn online shoppers met persoonlijke, gedetailleerde service die een verschil zou maken in hun winkelervaring. Via deze campagne werden 4 miljoen berichten uitgewisseld, met een klikfrequentie van 25% van Messenger naar de American Eagle-website.

Analyse-resultaten gebruiken om Facebook-advertenties te ontwerpen

Om het beste uit uw advertentie (vantage) te halen, moet u uw bevindingen vertalen naar specifieke punten waardoor uw advertentie anders zal zijn dan de rest. Het is van cruciaal belang om dat verschil te identificeren, omdat het vaak de dealbreaker is voor klanten die kiezen tussen u en uw concurrent.

Gelukkig ben jij degene die je onderzoek heeft gedaan. Uw bevindingen omzetten in bruikbare marketingkeuzes:

 • Identificeer het pijnpunt van de klant. Of uw concurrent nu een nuttige functie mist, een vreselijke klantenservice heeft, of de verkeerde waarden omhelst, hun klanten hebben speciale pijnpunten waar u op moet letten. Maak een balans op van welke producten uw product daadwerkelijk kan adresseren en welke geschikt zijn om ter sprake te brengen in de context van een Facebook-advertentiecampagne.
 • Maak een hypothese op een oplossing voor het pijnpunt. Uw oplossing voor het pijnpunt van uw klant (het probleem van de concurrent) is waar uw advertentie over gaat. Het is belangrijk om de oplossing zo specifiek mogelijk te houden terwijl u de daadwerkelijke ontwerpfase ingaat. Meer over die stap hieronder!
 • Identificeer de juiste Facebook-advertentiestrategie . Er zijn honderden strategieën die uw advertentie zullen verhogen – gelukkig, Adespresso . Heeft . Heb je . Jij . Overdekt . Een deel van uw strategie kan ook opmerkingen bevatten over hoe de advertenties van uw concurrent eruit zien . Welke kopie en afbeeldingen werken ze? Hoe kunt u uw advertentie anders maken dan die van hen?
 • Bak het pijnpunt / de oplossing in uw advertentiestrategie. Of u nu hebt besloten met kleur, kopie of plaatsing te werken, onthoud uw oplossing voor het pijnpunt van de klant. De oplossing (of in sommige gevallen het pijnpunt zelf) duidelijk maken voor klanten is het magische verschil voor uw advertentie. De strategie moet die specificiteit opnemen in het algemene advertentieontwerp.

Nu bent u klaar om verder te gaan en uw advertentie te ontwerpen!

Competitieve analyse geeft uw advertenties een voordeel

Een voordeel behalen hangt van twee dingen af: welke inzichten heeft u bij uw klant en hoe snel u op die inzichten kunt reageren.

Onderzoek geeft je een voordeel ten opzichte van je concurrent , maar competitieve analyse gaat niet over je concurrent. Het gaat uiteindelijk om de klanten van uw concurrent.

Hoe meer onderzoek je doet, hoe minder tijd / geld je nodig hebt om je Facebook-advertenties door te spitten. U zult weten wat werkt en wat niet meteen werkt.

Levert uw concurrentieanalyse uw advertenties een enorme voorsprong op? Heb je nog meer ideeën nodig? Keeep tijdens het lezen om  6 tips te ontdekken over hoe u de advertenties van uw concurrenten kunt bespioneren en waardevolle inzichten kunt krijgen om uw advertenties nog beter te maken! 

 


6 manieren om een ​​expert te zijn op Facebook Ads Spy

Hoe een FB-spion te zijn - Illustratie

 

De meeste mensen denken dat de beste manier is om informatie over hun concurrentie te krijgen door tools van derden te gebruiken die afhankelijk zijn van duizenden nepaccounts die even nep klikken genereren – dat is het niet.

Een goede spionage voor Facebook-advertenties weet dat Facebook en andere platforms voor sociale media grote kansen bieden om te leren wat uw concurrenten doen. Er zijn ook enkele geheime tools verborgen in het zicht, beschikbaar voor iedereen, met sommige zelfs ingebouwd in het platform. U hoeft alleen maar te weten hoe u de beste hulpmiddelen kunt vinden en alle beste praktijken van uw concurrent op Facebook kunt verzamelen in uw spionakoffer.

 1. Vraag Facebook naar de advertenties die u in de nieuwsfeed ziet
 2. Bladeren in Facebook-advertentiesgalerijen
 3. Volg je concurrenten en hun advertenties op Facebook
 4. Bespioneer het Facebook-publiek van uw concurrent
 5. Houd de PPC-advertenties van uw concurrenten in de gaten
 6. Ga verder dan betaalde advertenties

1. Laat Facebook je over je wedstrijd vertellen

De beste spionnen laten mensen geen informatie prijsgeven, mensen krijgen informatie. Het blijkt dat je Facebook (en je concurrentie) kunt krijgen om je waardevolle informatie te geven over hun targetingstrategie. Een grote spionage op Facebook hoeft Facebook niet te betoveren om belangrijke informatie over hun concurrentie te onthullen: deze tools zijn voor iedereen beschikbaar.

 Facebook-advertenties spioneren

Met Facebook-advertenties kunnen gebruikers feedback geven met een kleine X-markering in de rechterbovenhoek van elke rechterkolomadvertentie en via de V in de rechterbovenhoek van elke Newsfeed-advertentie. Gebruikers kunnen Facebook laten zien dat ze verschillende advertenties vertonen, laten Facebook weten dat ze een advertentie nuttig hebben gevonden of stellen de vraag “Waarom zie ik dit?” Het is deze laatste optie die je een duidelijk pad geeft om advertenties van je concurrenten te bespioneren.

Verizon Ad

U krijgt ten minste één sleutelinzicht en mogelijk meer informatie over hoe zij mensen targeten, of deze nu zijn gebaseerd op geografie, demografische gegevens of interesses, en deze kunnen behoorlijk specifiek worden.

Screenshot 2016-02-02 om 9.21.07 AM

In dit geval kunt u zien wie Verizon denkt dat geïnteresseerd zou zijn in een nieuw tablet-mensen van 18 tot 49 in het publiek van “Technology early adopters”. Dit kan je helpen je Facebook-doelgroep te verfijnen, zodat je een betere kans hebt om consumenten direct uit hun neus te stelen. Bovendien helpt dit inzicht u een ander strijdplan op te stellen en te voorkomen dat u uw product volledig tegen Verizon adverteert.

Hier is nog een voorbeeld voor een totaal andere markt, een online bezorgservice gericht op boeketten van rozen voor mannen met de relatiestatus “Niet-gespecificeerd” op Facebook.

Facebook Bouq

Als u ook op de markt bent om verse bloemen aan klanten te bezorgen en Valentijnsdag nadert, kunt u dit zien als een manier om een ​​voordeel te behalen ten opzichte van de concurrentie door uw targeting te boren naar effectievere demografische gegevens. U kunt naar binnen duiken en meer klanten bereiken door uw advertentie voor Valentijnsrozen te targeten op mensen op een specifieke plaats, een kleiner leeftijdscategorie en, die op Facebook spreken, ‘in een relatie’.

FB-advertentiedoel

Als je concurrentie een breed netwerk probeert uit te brengen, zal Facebook het je vertellen. Gewapend met die informatie kun je doorzoeken als een echte spion voor Facebook-advertenties en slim richten op de smallere groep mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

2. Zoek wat er al is

Spioneren voelt niet altijd goed. Je moeder heeft je waarschijnlijk niet opgevoed om geheimen te stelen. Maar zelfs als je twijfelt of je een spion voor Facebook-advertenties bent, wat als je toevallig waardevolle informatie vindt waarop iedereen het kan zien? Spioneert het zelfs als het er allemaal in zicht is?

Ga niet op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om gebruik te maken van de advertentiestrategieën van uw concurrent tot u het eenvoudigste werk doet en zie wat er al is. Misschien hebben ze naar succesvolle advertenties in een blog verwezen of heeft iemand een lijst met advertenties in uw veld samengesteld. Ongeacht hoe u het doet, gebruik wat er al is om inspiratie op te doen en trends te volgen in hoe uw concurrentie advertenties ontwerpt.

Hoe te spioneren

Facebook had vroeger een Adboard dat tientallen advertenties kon weergeven op basis van uw specifieke profiel. Misschien omdat het de marketeers te gemakkelijk maakte om de concurrentie te bespioneren, maar ze namen het op.

Maar er is een andere manier. Als u op zoek bent naar tal van Facebook-advertentievoorbeelden , heeft de Ad Ads Gallery van AdEspresso meer dan 15.000 advertenties die kunnen worden doorzocht op zoekwoord, plaatsing, industrie, doel of attributen, allemaal ingediend en gecategoriseerd door AdEspresso-gebruikers over de hele wereld.

Laten we zeggen dat je een bedrijf bent dat op maat gemaakte zonnebrillen maakt en je wilt een grote verkoop adverteren om de zomer te starten. U wilt pronken met uw product, maar u weet hoe effectief het is om mensen in uw advertentie weer te geven . Dus je wilt zien of de concurrentie hetzelfde doet.

ad gallery zonnebrillen

In dit geval zie je de grote namen zoals Zappos en Warby Parker mensen aanmoedigen om een ​​zonnebril te kopen met afbeeldingen van mensen die een geweldige tijd hebben of een avontuurlijke, actieve levensstijl hebben.

zonnebril

Je kunt die route afleggen en een advertentie maken rond mensen die een geweldige tijd hebben terwijl je je zonnebril draagt. Of je kunt dit behandelen als een kans om je echt te onderscheiden door je zonnebril te promoten met een close-up headshot die echt pronkt met hun kenmerkende stijl. Als je eenmaal weet wat iedereen doet, kun je kansen zien voor iets nieuws en anders, en advertenties maken die een beroep kunnen doen op de behoefte van je publiek aan iets unieks.

Hoe meer advertenties u kunt vinden en vergelijken, hoe beter.

Gebruik de ultieme spionagetool voor Facebook-advertenties: AdEspresso University

Vanuit het oogpunt van de spion is de advertentiegalerij van AdESpresso University een echte schat. U kunt meer dan 250.000 advertentievoorbeelden vinden, waardoor dit een van de grootste Facebook-advertentiecollecties ter wereld is. U vindt voorbeelden van Facebook-advertentieontwerp van 95% van uw concurrenten. Dat is behoorlijk geweldig, toch?

ae-university-ad-gallery

Maar de ultieme advertentieverzameling is niet het enige voordeel dat u haalt uit AdEspresso University. Je kunt het bekijken als een spionnenschool die je alle nodige vaardigheden bijbrengt om een ​​Facebook-reclamedeskundige te worden. Door u te abonneren op AdEspresso University krijgt u volledige toegang tot casestudy’s, cursussen, live webinars en maandelijkse casestudies, zoals deze .

De galerij met Facebook-advertenties is bijgewerkt met de nieuwste Facebook- en Twitter-advertenties en voorbeelden van bestemmingspagina’s. Hiermee is het de go-to-tool voor het verbeteren van uw advertenties.

advertentie-gallery


3. Doe alsof je de grootste fan van je concurrent bent

Als je aan spionnen denkt, verbeeld je je niet dat ze hun werk doen vanaf hun eettafel. Ze gaan uit van een valse naam, pakken hun buitenlandse paspoort en doen alsof ze iemand anders zijn om de concurrentie voor de gek te houden. Je kunt misschien je werk doen aan de eettafel (of op zijn minst een bureau) maar om een ​​goede spionage op Facebook te zijn, moet je een rol spelen.

Als je wilt weten hoe jouw concurrentie een publiek bereikt, ga dan undercover. Doe alsof u een geïnteresseerde potentiële gebruiker bent en uw concurrenten zullen veel meer nuttige informatie opgeven dan u zou verwachten.

Hoe te spioneren

Abonneer u op de nieuwsbrieven van uw concurrenten en bezoek hun sites op regelmatige basis. Als u een vaste abonnee of geïnteresseerde bezoeker bent, komt u op een van uw concurrentenlijsten terecht. Als u een abonnee bent voor een nieuwsbrief, wordt u toegevoegd aan een lijst met aangepaste doelgroepen en als u een regelmatige bezoeker van hun website bent, krijgt u een retargeting en komt u terecht in de lijst Aangepaste doelgroep van een website. U kunt dit in actie zien wanneer u klikt op ‘Waarom zie ik deze advertentie?’

Facebook WP

Zodra u deel uitmaakt van deze doelgroepen, krijgt u steeds meer onderkant van de trechteradvertenties van uw concurrenten te zien op uw newsfeed. In plaats van te wachten op informatie, sturen ze hun nieuwste advertenties rechtstreeks naar u.

U krijgt meer informatie over campagnes voor targeting (zie # 1) en ziet welke soorten visuals, advertentietekst en calls-to-action zij regelmatig gebruiken. Dit kan heel specifiek worden, zodat als u op de website van een concurrent naar een bepaald product browst, een specifieke brilstijl zegt, u advertenties gaat zien die op dat specifieke product zijn afgestemd.

U kunt dit nog verder brengen door interesse in het product of de service van uw concurrent na te bootsen. Als ze een B2C-bedrijf zijn, zou het kopen van een goedkoop product kunnen onthullen hoe ze klanten door trechters verplaatsen of proberen te verkopen. En als u zich aanmeldt voor een gratis proefversie van een SaaS-service, krijgt u meer advertenties die op uw manier zijn gericht op hun premium- of betaalde services.

Je kunt ook interesse tonen op Facebook. Als u op de knop ‘Deze advertentie is nuttig’ klikt, geeft u aan dat u meer advertenties van een bepaald bedrijf wilt zien, of advertenties van een vergelijkbaar type.

LearnVest-advertentie

Laat op Facebook weten dat je geïnteresseerd bent en het zal automatisch meer advertenties van je concurrenten sturen op jouw manier op regelmatige basis. Elke keer dat u inlogt, doet u onderzoek naar de nieuwste inspanningen van uw concurrenten en wordt u voortdurend een betere spion voor Facebook-advertenties. Ga zo door, en binnenkort wordt je Newsfeed jouw # 1 bron van ongelooflijke informatie over je concurrenten.

4. Bespioneer het Facebook-publiek van uw concurrent

Er is meer aan succesvolle advertentiecampagnes dan aan uw advertenties. U moet ook de juiste doelgroep kiezen en de beste manieren vinden om uw advertentiekosten laag te houden. Weten wie uw concurrenten targeten, wie hun grootste fans zijn en waar deze mensen in geïnteresseerd zijn, geeft u een enorm voordeel.

Hoewel je de Facebook-advertentiespecialisten van hun concurrenten niet kunt ontvoeren en ze kunt laten praten, zijn er enkele geweldige spionagetools voor Facebook-advertenties die je kunnen helpen.

Hoe te spioneren

Gebruik een online tool zoals  Fanpage Karma die de accounts van je en je concurrenten analyseert op Facebook, Twitter, Google+, Instagram, YouTube en Pinterest. Je ziet een aantal interessante cijfers, waaronder berichten per dag, postinteractie en bereik per dag.

Als je de gegevens over berichten per dag en dagelijks bereik hebt verzameld, kun je eenvoudig berekenen hoeveel van dit bereik te danken is aan verhoogde berichten. Het organische bereik van Facebook is bijna 2%, dus als je een hoger bereik dan 2% van de volgers van de gebruiker ziet, is het waarschijnlijk dat ze hun berichten hebben verhoogd.

fan-pagina-karma

Door Fanpage Karma te gebruiken, zie je ook de meest populaire posting-tijden van een Facebook-pagina en de soorten berichten die ze delen. Als u geïnteresseerd bent in kennismaking met het publiek van uw concurrent, controleert u de rapporten over actieve gebruikers met gegevens over hun geslacht en interesses.

Zoek bovendien naar inzichten in de grootte van de fans van uw concurrent en hun betrokkenheid. Vergeet niet dat het grootste publiek niet altijd een hoger slagingspercentage betekent. Het is de betrokkenheid die ertoe doet.

concurrent-spy-instrument

Gebruik al deze kennis van spionnen om je Facebookpaginaberichten te verbeteren en nieuwe doelgroepen te maken om de fans van je concurrenten te bereiken.

5. Houd de PPC-advertenties van uw concurrenten in de gaten

Voor veel marketeers is het moeilijkste deel van het maken van nieuwe Facebook-advertentiecampagnes het vinden van de juiste ad-visuals. Moet je perfecte Facebook-advertentiesontwerp  een stockfoto bevatten? Of misschien is het het beste om een ​​abstract ontwerp te gebruiken? Soms is het voldoende om nieuwe ideeën voor uw Facebook-advertenties te krijgen door de PPC-advertenties van uw concurrenten te bekijken (de advertenties die worden gepromoot in het Display Netwerk van Google).

Hoe te spioneren

Er zijn tientallen PPC-spionagehulpmiddelen die er zijn. Als je op zoek bent naar een gratis optie waarmee je alle advertenties van andere bedrijven kunt zien, probeer dan Moat . Voer eenvoudig een naam van uw concurrent in en begin met het bladeren door hun PPC-advertenties.

gracht-spy-instrument

Als je het geluk hebt om met een team van ontwerpers samen te werken, stuur ze dan enkele van de beste voorbeelden die je hebt gevonden en vraag of ze iets soortgelijks voor je Facebook-campagnes kunnen maken. Zorg ervoor dat u uw concurrenten niet 100% kopieert en zorg ervoor dat uw advertentiemateriaal overeenkomt met de ontwerprichtlijnen van uw merk.

Lees meer:  8 authentieke manieren om uw Facebook-advertenties op één lijn te brengen met uw merkontwerp

Als u al uw concurrentadvertenties hebt gecontroleerd en wat extra inspiratie nodig hebt, zoekt u naar de PPC-advertenties van populaire merken. Bedrijven zoals Nike, Coca-Cola, BMW, enz. Werken samen met ‘s werelds beste bureaus, zodat u veel geweldige ideeën kunt vinden door simpelweg door hun advertenties te bladeren.

nike-weergave-advertenties

6. Ga verder dan betaalde advertenties

Met deze tips leert u waardevolle nieuwe inzichten over hoe uw concurrenten hun Facebook-advertenties uitvoeren. Maar Facebook is slechts een deel van een grotere marketingstrategie. Kijk naar de rest van de strategie van uw concurrent om een ​​beter begrip te krijgen van wat hen aanzet, om te leren wie zij denken dat het belangrijkste publiek is, hoe zij hun waardevoorstel inrichten en waar zij vinden dat het belangrijk is om nieuwe mensen buiten Facebook te bereiken.

Hoe te spioneren

Er zijn twee belangrijke plaatsen waar je over zou moeten denken om te spioneren om op je Facebook-advertentie-inzichten te bouwen. Bespioneer eerst hun contentstrategie. Er is niets mis mee om te proberen te achterhalen wat voor soort inhoud jouw competitie uitstraalt, en wat mensen interessant vinden (of niet!).

Gebruik een service zoals Buzzsumo om te zoeken op basis van de websites van uw concurrent en ontdek hoe betrokken gebruikers zijn met specifieke blogs of andere inhoud. Als u ziet wat mensen interesseren, kunt u ideeën verfijnen voor geweldige calls-to-action en aantrekkelijke taal voor uw advertenties. Als u een persoonlijke financiële service uitvoert, kunt u zien welke verhalen op een site als Mint.com de meeste gebruikersinteresse genereren voor verschillende platforms.

mint_com _-_ Most_Shared_Content_and_3_ways_to_be_an_expert_Facebook_ads_spy _-_ Animalz_Inc_

U kunt ook advertenties buiten Facebook bekijken. Kijk naar wat ze op Twitter, Instagram of LinkedIn doen om te zien welke strategieën ze gebruiken op verschillende sociale mediaplatforms. Op Twitter kun je bijvoorbeeld Twitter-lijsten van je concurrenten gebruiken, zodat je een enkele feed van alleen hun berichten kunt zien. Stel uw lijst in op privé, zodat u alleen weet wie er op de lijst staat van bedrijven die u bekijkt.

Laten we zeggen dat je probeert in te breken in atletische kleding en wilt weten wat de grote namen in het bedrijf doen op twitter, je kunt het allemaal op één plek zetten.

Lijstleden 1

Als je eenmaal je lijst hebt, kun je je Twitter-feed omtoveren tot een geschikte plek om te zien hoe je concurrentie mensen probeert te inspireren om hun fitnessdoelen echt te behalen en er geweldig uit te zien terwijl ze dit doen.

_elieltalo_Spy_List_on_Twitter

Kijken naar de grotere social-mediacampagnes van de concurrentie kan ideeën oproepen die waarde toevoegen aan uw Facebook-advertenties. En als u nog verder wilt gaan, heeft AdEspresso University al duizenden voorbeelden van bestemmingspagina’s en Twitter-advertenties om meer inzicht te krijgen in hoe bedrijven adverteren voor Facebook en gebruikers naar de volgende fase van de trechter leiden.

Wat te doen met alle Spy-informatie op Facebook-advertenties?

Met slechts een beetje extra legwerk kunt u bestaande services gebruiken om de advertenties van uw concurrenten te bespioneren. U begrijpt wat uw concurrent denkt dat zijn sterke punten zijn, en leert de waardepropositie en functies die zij aan gebruikers geven. U kunt ook zwakke punten vinden in hun advertentiestrategieën die u kunt gebruiken met betere targeting of een sterkere pitch.

Spioneren op Facebook zal je inspiratie en inzicht geven, maar het is maar een begin . Je moet de informatie die je uit je competitie hebt gehaald meenemen en deze gebruiken om voort te bouwen op al het harde werk dat je al doet. Zelfs als je je concurrentie zou kunnen imiteren, zou je dat niet moeten doen. Er is geen garantie dat wat voor hen werkt ook voor u zal werken.

Je bent niet je concurrent. U wilt uzelf scheiden en bewijzen dat uw product of service het beste is, en u moet weten wat ze doen, zodat u het beter kunt doen of de kansen kunt benutten die ze niet benutten. Maar aan het eind van de dag is het de tijd en moeite die u in uw eigen campagnes steekt om u echt te laten opvallen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *