Waarom u een enkele zoekwoord advertentiegroepen (SKAG's) nodig heeft - DeLaatbusiness

Waarom u een enkele zoekwoord advertentiegroepen (SKAG’s) nodig heeft

7 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Om het simpel te houden, zijn enkele zoekwoordadvertentiegroepen -SKAGs- een manier om meer controle te krijgen en betere prestaties te behalen met uw AdWords-account.

Maar waarom zijn SKAG’s zo belangrijk voor PPC-prestaties? 

Omdat het gebruik van SKAG’s je beschermt tegen je grootste angst als het gaat om PPC : het  verbranden van je advertentiebudget voor irrelevant verkeer.

advertentiegroepen met één zoekwoord

Deze benadering met een enkele zoekwoordadvertentiegroep is niet alleen voor AdWords.

Het werkt voor sociale ( Facebook , Twitter , LinkedIn , etc.) en display-netwerken ook, en het is waanzinnig gemakkelijk om te profiteren van.

Gelukkig voor jou, behandelen we de ins en outs van SKAGs in dit bericht.

Met het besteden van ons advertentiebudget aan gekwalificeerd en relevant verkeer met een kans op het converteren en genereren van inkomsten zijn we allemaal meer dan goed.

Maar wanneer u betaalt voor elke klik op uw advertentie, is het laatste dat u wilt, dat u uw budget wegklopt door te klikken zonder dat er conversie klaar is.

Dus als dit een van de grootste angsten van PPC-marketeers is, hoe komt het dan dat dit type prestaties nog steeds de meeste campagnes teistert ?

Vaker wel dan niet, het is omdat de PPC-marketeers hun optimalisatie-inspanningen concentreren op de verkeerde delen van hun campagne.

U kunt de testpagina ‘s splitsen en landingspagina’s optimaliseren tot de koeien thuiskomen, maar bij het instellen van uw account ziet u de echte ROI.

Hoe meer granulaire en op zoekterm gerichte accountinstellingen u kunt maken, hoe meer succes u zult zien.

En dit is waar  Single Keyword Ad Group  komt.

Wat zijn SKAGs?

De meest eenvoudige definitie van SKAG’s is het acroniem zelf: enkele zoekwoordadvertentiegroepen. 😸 🤦♂️ Oké, oké! Laten we beginnen met de basis.

In AdWords is er een organisatiehiërarchie die uw account organiseert. In aflopende volgordeziet het er ongeveer zo uit:

Op het niveau van de advertentiegroep geeft u op met welke zoekwoorden de campagne wordt getarget.

Met normale advertentiegroepen met meerdere zoekwoorden krijgt u mogelijk iets dat op de onderstaande afbeelding lijkt:

Het probleem hiermee is dat je nu een enkelvoudige advertentie (of een paar advertentievarianten) hebt die vecht om relevant te zijn voor veel te veel zoekwoorden.

Dit is wat we uw zoekwoord: zoektermratio noemen en u wilt het zo dicht mogelijk bij 1: 1 houden.

Bieden voor AdWords: zoekwoord versus zoektermen

Als u het belang van het bijhouden van uw zoekterm: zoektermverhouding tot 1: 1 wilt begrijpen, moet u eerst het verschil tussen zoekwoorden en zoektermen begrijpen .

  • Zoekwoorden zijn waarop u biedt op het AdWords-platform , dus Google activeert uw advertentie om te laten zien wanneer deze relevant is.
  • Zoektermen , aan de andere kant, zijn wat de gebruikers eigenlijk typen in de zoekmachine.

Zoektermen zijn dus waar we echt naar op zoek zijn in het PPC-spel.

Waarom? Omdat ze de daadwerkelijke zoekintentie en conversiebereidheid van de gebruiker aanduiden.

Bekijk de afbeelding hieronder, bijvoorbeeld:

In de bovenstaande schermafbeelding ziet u hoe verschillende zoektermen allemaal dezelfde advertentie activeren die is gemaakt voor slechts één zoekwoord.

Het wordt een uitdaging om een ​​advertentie en een gerichte bestemmingspagina te maken die relevant is voor al die verschillende zoektermen.

Dit is wat we het ” Iceberg-effect ” noemen (in wezen wanneer uw zoekwoord: zoektermverhouding uit de hand loopt).

Met SKAG’s gaat het er allemaal om uw advertentiegroepen samen te stellen om één zoekterm te monopoliseren, in tegenstelling tot zoekwoorden.

Op deze manier kunt u de relevantie van uw advertenties aanzienlijk vergroten voor wat gebruikers zoeken in plaats van trefwoorden waarvan u hoopt dat ze relevant zijn voor hun opzet. Dit zou op zijn beurt hun prestaties moeten verbeteren evenals andere statistieken voor het pushen van naalden.

Waarom zijn enkele zoekwoordadvertentiegroepen -SKAGs- een must voor AdWords ROI?

Dus waarom zijn SKAG’s eigenlijk zo belangrijk voor het optimaliseren van uw AdWords-account?

Eenvoudig echt: hoe meer relevant uw advertenties zijn voor uw doelgroep, hoe beter uw statistieken zullen zijn voor Google.

Door de relevantie van uw advertenties te verbeteren, verlaagt u uw doelgroep een beetje (ik zal later uitleggen), maar dat kleinere publiek zou een hogere click-through-rate (CTR) moeten hebben.

Dit komt omdat u zich alleen op één zoekterm richt, dus uw advertentie is waarschijnlijk eerder relevant voor hun zoekactie.

Bovendien hebt u twee  belangrijke kwaliteitsscore-factoren verbeterd : relevantie en verwachte CTR.

Dit is hoe sommige andere AdWords-accounts eruit zien als u de SKAG-methode gebruikt:

Relevantie, kwaliteitsscore en verwachte CPC

Het algemene idee achter SKAGS is om het verschil tussen zoekterm en zoekwoord te verminderen, van zoekwoord tot advertentie en van advertentie tot bestemmingspagina.

Het matchen van berichten is een groot deel van het succes van AdWords en het is de oorzaak van de logica achter SKAGs.

Gegeneraliseerde zoekwoordtargeting (afhankelijk van brede zoekwoorden ) leidt tot advertenties en bestemmingspagina’s die worden gespoord omdat ze relevant zijn voor te veel zoektermen.

Sommige PPC-marketeers proberen dit te verhelpen met Dynamic Keyword Insertion (DKI). Maar omdat DKI alleen de advertentietekst behandelt , moet u nog steeds vertrouwen op een zeer algemene bestemmingspagina.

SKAGs gaan nog een stap verder en creëren een gestroomlijnde en uniforme ervaring voor de gebruiker . Niet alleen dat, maar door de relevantie van uw advertenties en de verwachte CTR te verbeteren, verbeteren SKAG’s ook uw kwaliteitsscore.

Nu is de kwaliteitsscore een beetje een zwarte doos. Maar voor basisdoelen is het enige dat u moet weten dat Google geld verdient telkens wanneer er op uw advertenties wordt geklikt. Dus het vindt het leuk wanneer uw advertenties een hogere verwachte klikfrequentie hebben en u dan ook belonen met een lagere kosten per klik (CPC) .

Ja, je leest het goed. SKAG’s verbeteren niet alleen de daadwerkelijke prestaties van uw advertenties, maar ze besparen u ook geld.

Hoe u uw afzonderlijke advertentiegroep voor zoekwoorden instelt

Nu u heeft gelezen hoe waardevol SKAGs kan zijn voor het instellen van uw AdWords-account, wed ik dat u wilt leren hoe u ze kunt bouwen.

Het is goed voor je dat ze vrij eenvoudig te installeren zijn. 😉

Als je meer wilt weten over hoe je je AdWords-account kunt instellen met SKAG’s, kun je dit blogbericht lezen op de 19 Reasons SKAGS Always Win .

Maar als we de basisbeginselen behandelen, wilt u eerst uw hoofdsleutelwoord identificeren.

Nadat u uw hoofdsleutelwoord heeft gekozen, moet u gebruikmaken van alle verschillende zoektypen voor zoekwoorden die voor u beschikbaar zijn in AdWords (behalve brede zoekwoorden).

  • + Brede + match + gewijzigd
  • “Phrase match”
  • [exacte overeenkomst]

Waarom gewone brede match overslaan? Omdat elk verschillend zoektype wordt geleverd met een verschillende mate van Iceberg-effect.

En raad eens wie de grootste verborgen ijsberg heeft? Dat klopt: brede match.

De reden achter het gebruik van alle drie de zoektypen op een enkele zoekterm (of hoofdzoekwoord) is tweevoudig.

Om te beginnen, zelfs als iemand de lange staartvariatie doorzoekt, staat uw frase of aangepast breed zoektype nog steeds toe dat uw advertentie wordt weergegeven. Aan de andere kant verwijdert het verwijderen van brede zoekwoorden het grote overschot aan vaag geïnteresseerd verkeer dat uw kwaliteitsscore heeft geschaad.

Nadat u de eigenlijke advertentiegroep heeft ingesteld, kunt u doorgaan naar de advertenties.

Hier kunt u de relevantie van uw advertenties verbeteren door de zoekterm overal waar u kunt invoegen om ervoor te zorgen dat de gebruiker ziet en klikt.

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, is het tegenovergestelde van het IJsbergeffect dat plaatsvindt.

Nu wilt u misschien een stap verder gaan en de segmentatie verder zetten tot het niveau van het zoekwoordtype. Waarom bouwt u geen afzonderlijke advertentiegroepen op? Waarom niet alleen exact zoeken gebruiken?

Ik zal je daar meteen stoppen en je waarschuwen dat het nadeel van SKAGs is dat de verminderde publieksgrootte het testen bemoeilijkt.

Verdere verwatering van het publiek zou testen daarom bijna onmogelijk maken, wat SKAGs een perfecte plek voor granulariteit en functionaliteit maakt.

Hoe u uw SKAG’s kunt optimaliseren 

Dus je hebt je SKAGs en biedstrategie opgesteld. Nu is het tijd om uw advertentiegroepen te optimaliseren.

Dit is weer een grote overwinning voor SKAGs: het enige dat u hoeft te doen om deze slechteriken te optimaliseren, gaat u naar uw rapport voor de zoekterm (we raden u aan dit wekelijks te doen) en nieuwe zoektermen te vinden die relevant zijn voor uw SKAG.

Enkele zoekwoorden advertentiegroep

Maak een lijst, en upload deze lijst aan uw oorspronkelijke Skag als ad-niveau van de groep uitsluitingszoekwoorden , dus er is geen overlap.

Vervolgens kunt u een geheel nieuwe, secundaire SKAG maken rond uw nieuwe zoektermen.

Zorg ervoor dat u uitsluitingszoekwoorden op advertentiegroepniveau in beide SKAG’s gebruikt om ervoor te zorgen dat ze elkaar uitsluiten .

Enkele zoekwoorden Advertentiegroep: een kleiner doelwit voor grotere winst

De logica is vrij eenvoudig:  u wilt niet betalen voor klikken die weinig tot geen kans hebben om te converteren – dat is gewoon uw geld op de brandstapel gooien.

Het is zo veel beter om uw advertentie alleen te activeren voor zeer relevante zoekopdrachten. En de beste manier om dit te doen, is door de granulariteit van uw account op te voeren.

Nu, wees gerust, SKAG’s kunnen snel opbouwen.

En ja, je zult door een zee van advertentiegroepen gaan als je iets bekijkt op campagneniveau.

Het is echter beter om een ​​te gedetailleerde weergave te hebben van hoe elke advertentiegroep en advertentievariant presteren dan dat u door elke campagne moet klikken om uw winnaars en verliezers te bekijken.

Op deze manier kunt u uw advertentiebudget veilig uitgeven met de gemoedsrust dat de klikken die u genereert afkomstig zijn van gebruikers die daadwerkelijk op zoek waren naar wat u aanbiedt .

Hoe beter u uw PPC-marketingstrategieën kunt afstemmen op het feitelijke gedrag en de zoekintenties van echte gebruikers, hoe beter u zult worden.

SKAG’s kunnen je een kleiner doelwit geven, maar ze zullen je bijna altijd veel meer significante overwinningen opleveren .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format