Waarom u een Facebook adverteren certificering nodig heeft. - DeLaatbusiness

Waarom u een Facebook adverteren certificering nodig heeft.

6 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In Tae Kwon Do is het verdienen van een zwarte gordel een van de hoogste prestaties die een student kan behalen. Het staat voor toewijding, vaardigheid en een minimale tijdseis (minimaal twee jaar !) Besteed aan leren en verbeteren.

Maar wanneer een student een zwarte band verdient, is het niet alleen een persoonlijke badge voor hen. De zwarte gordel is ook een symbool voor anderen van de geleverde inspanning en de opgedane kennis – het is een universeel, onbetwist signaal van een bepaalde vaardigheden.

Een Facebook Blueprint-certificering is de zwarte band van een marketeer.

Waarom je een Facebook Blueprint Certification-held nodig hebt

Het vertelt je niet alleen dat je een bepaald niveau van beheersing hebt bereikt over Facebook-advertenties, het laat ook andere mensen – bedrijven, werkgevers, klanten – weten dat je een geavanceerde vaardighedenset hebt en hen kan helpen hun marketingdoelen te bereiken.

Lees verder om erachter te komen welk type Facebook-certificering u nodig heeft , hoe uw vaardigheden worden getoond en hoe u ervoor kunt zorgen dat u uw certificeringsexamens haalt en uw Facebook-marketing verbetert.

Wat is Facebook Blueprint-certificering?

Facebook staat ook bekend als Facebook Ad Certifications en biedt officieel twee certificeringen voor reclamevaardigheden , Blueprint Certifications genaamd . De ene is bezig met plannen en je koopt . Dit zijn de enige certificaties die door Facebook worden erkend voor hoogstaande vaardigheid op hun advertentieplatform.

Marketeers kunnen deze certificeringen krijgen door de rigoureuze, proctorale examens van Facebook te doorstaan. De examens zijn bedoeld om te testen op geavanceerde vaardigheid in de vaardigheden die Facebook nodig acht voor het adverteren op hun platform, waaronder het ontwikkelen van strategie, bijhouden en rapporteren, het meten van prestaties en het oplossen van problemen – om er maar een paar te noemen.

De examens zijn uitdagend en vereisen zowel ervaring op het platform als tijd besteed aan studeren en voorbereiden. Maar vanwege hun striktheid hebben de certificeringen veel integriteit en zijn ze zeer gerespecteerd in de digitale marketingindustrie.

Houd er rekening mee dat deze Facebook-certificeringen investeringen zijn in uw professionele reputatie. Ze zijn bedoeld om je carrière vooruit te helpen en je te helpen meer waardevolle zaken te verdienen. Ze vereisen dat je geld en tijd besteedt om de certificering te behalen.

Hier zijn de details voor Blueprint-certificeringen van Facebook die u moet kennen:

  • Elk examen kost $ 150. Aangezien elke certificering twee examens vereist, kost het behalen van een Facebook Blueprint-certificering $ 300.
  • U moet elk jaar betalen, opnieuw examen doen en slagen voor de examens om uw certificering te behouden.
  • Je hebt 75 minuten om het examen af ​​te ronden.
  • U kunt het examen afleggen op een gecontroleerde locatie of online thuis in een beveiligde browser.
  • Als u het examen thuis aflegt, moet u 15 minuten voor het examen opzij zetten om in te checken bij uw proctor en een scan van uw testomgeving met uw webcam te maken om ervoor te zorgen dat u eerlijkheid test.

De moeilijkheid van de examens en de veilige testvoorwaarden helpen om de integriteit van de certificeringen te handhaven. Dit is belangrijk voor de marketinggemeenschap, die kan rekenen op het niveau van expertise van elke gecertificeerde marketeer. Het is ook belangrijk voor marketeers omdat het ervoor zorgt dat hun zuurverdiende certificering slagkracht en respect heeft.

Waarom heb je een Facebook Blueprint-certificering nodig?

Tegenwoordig zijn er veel manieren waarop bedrijven op Facebook kunnen adverteren. Wanneer bedrijven net beginnen met Facebook-advertenties, kunnen ze zelfs leren hoe ze het zelf moeten doen !

Maar soms heeft een bedrijf een professional nodig. Of ze nu een full-time marketeer willen inhuren om hun Facebook-advertenties te doen of dat ze iemand willen inhuren voor freelance werk, ze hebben een zee van kandidaten om uit te kiezen.

Om iemand te vinden die aan hun behoeften zal voldoen, zullen ze op zoek gaan naar een marketeer met een Facebook Blueprint-certificering.

Zoals een Tae Kwon Do zwarte riem een ​​herkenbaar, gestandaardiseerd vaardigheidssymbool is, is de Facebook Blueprint Certification een duidelijke manier voor marketeers om zich te onderscheiden van andere experts in hun vakgebied . Het stelt marketeers in staat om hun expertise op het gebied van adverteren te demonstreren in alle producten van Facebook, waaronder Facebook, Instagram en Messenger. Het behalen van het examen levert je een digitale badge op die je kunt delen als onderdeel van je professionele identiteit.

De badge is niet alleen een decoratie. Het is een gerespecteerde onderscheiding – het bevat informatie over je Facebook-certificering, zoals de uitgavedatum, de vervaldatum en specifieke geteste vaardigheden, en het kan online worden geverifieerd .

Op deze manier fungeert het als een symbool voor werkgevers en potentiële klanten. Mensen kunnen hun badges in hun cv plaatsen, in hun e-mailhandtekening, of zelfs op hun website als een symbool van vertrouwen en autoriteit.

Het wordt ook steeds belangrijker voor marketeers om hun Facebook Blueprint-certificering te krijgen, omdat het certificeringsprogramma steeds populairder wordt. En naarmate meer marketeers hun certificering behalen, wordt het steeds meer verwacht door werkgevers en klanten om een ​​hoge standaard te garanderen.

In feite, slechts 18 maanden nadat Facebook het Blueprint-programma in maart 2015 introduceerde, waren er al 1 miljoen cursusinschrijvingen .

Meer dan ooit willen bedrijven samenwerken met Facebook-experts en ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot het beste beschikbare talent – en het certificeringsprogramma geeft hen een manier om dat onderscheid te maken.

Als u een marketeer bent die uw expertise op het gebied van adverteren op het Facebook-platform wil overbrengen, is het essentieel dat u uw black belt-test doet: de strenge certificeringsexamens van Facebook.

Hoe u uw Facebook Blueprint Certification-examens kunt behalen

Marketeers die hun certificering willen behalen, kunnen zich aanmelden voor of nemen hun examens rechtstreeks op de Blueprint-website van Facebook .

Er zijn twee examens vereist voor elke certificering: Planning en kopen. Ze delen een gemeenschappelijk examen, Examen 310-101, dat onderzoekt op bekwaamheid in kernprincipes. Vervolgens vereist elke certificering een aanvullend, vakspecifiek examen dat meer betrekking heeft op plannen of kopen.

Om de certificering te ontvangen, moeten marketeers beide examens met een score van 700 of hoger behalen. (Het totale aantal punten is 1.000.)

Om te voorkomen dat tests opnieuw moeten worden afgelegd, wat tot kosten kan leiden, is het essentieel om precies te weten wat er op de examens nodig is en om voorbereid te zijn.

Voorbereiding op de planningcertificering

Marketeers behalen deze certificering om vakkundigheid te tonen bij het plannen van advertentiecampagnes op de platforms van Facebook. Het vereist een hele reeks specifieke vaardigheden, waaronder expertise in Facebook’s pagina’s , advertentiedoelen , publieksinzichten en meer. Het test ook op meer overkoepelende expertise bij het plannen van de beste werkwijzen en het begrijpen hoe de producten van Facebook passen in grotere reclame- en marketingstrategieën.

Als je geïnteresseerd bent, kun je meer te weten komen over precies welke vaardigheden je nodig hebt om de certificering hier te behalen .

Om de planningcertificering te behalen, moet je de twee vereiste examens voltooien en behalen:

  • Examen 310-101 : Dit is het examen voor de competentie van Facebook Advertising Core Competenties. U kunt lezen over de specifieke onderwerpen die het examen zal behandelen, en voorbereidingscursussen vinden die Facebook aanbeveelt door geïnteresseerde marketeers voordat ze hier voor het examen zitten .
  • Examen 222-101 : dit is het Facebook-planningsexamen. U kunt informatie over de specifieke onderwerpen die op het examen te vinden, en Facebook’s aanbevolen prep cursussen voor elk onderwerp hier .

Voorbereiding op de koopcertificering

De aankoopcertificering toont aan dat marketeers bekwaam zijn in het kopen en maken van Facebook-advertenties voor campagnes met de meeste impact . Enkele van de vaardigheden die de certificering vereist, zijn onder andere het beheren, maken en kopen van Facebook-advertenties , het ontmoeten en rapporteren van advertentie-KPI’s en het gebruiken van de Facebook Pixel en SDK. Net als de planningscertificering wordt ook getest op expertise in bredere vaardigheden zoals het gebruik van consumenteninzichten, het targeten van doelgroepen en het oplossen van problemen met advertentie-advertenties.

Marketeers die meer willen weten over de vaardigheden die vereist zijn om deze certificering te behalen, kunnen hier meer informatie vinden .

Om de Koopcertificering te behalen, moet je de twee vereiste examens voltooien en behalen:

  • Examen 310-101 : dit is het Facebook Advertising Core Competencies-examen, hetzelfde examen dat vereist is voor de planningcertificering. Check out specifieke onderwerpen op het examen en prep cursussen hier .
  • Examen 221-101 : Dit is het Facebook- inkoopexamen . U vindt informatie over de specifieke onderwerpen die op het examen en Facebook’s aanbevolen prep cursussen voor elk onderwerp te vinden hier .

Marketeers kunnen een of beide verdienen, afhankelijk van hun vaardigheden en wat ze willen benadrukken. Marketeers moeten echter opmerken dat elke Facebook-certificering kennis van verschillende onderwerpen vereist .

Het is geen goed idee om examens af te leggen voor beide certificeringen wanneer je je er maar op voorbereid hebt. Als je van plan bent om beide certificeringen te behalen, zorg er dan voor dat je de voorbereidende materialen leest voor zowel het Facebook-planningsexamen als het Facebook-inkoopexamen.

Begin nu met het voorbereiden van je Facebook Blueprint-certificering

Een van de beste manieren om te leren is door te doen. Als u een marketeer bent die nieuw is op Facebook-advertenties of gewoon op zoek bent naar meer praktische vaardigheden, kunt u hands-on ervaring opdoen door campagnes op het AdEspresso-platform te maken . We bieden ook hoogstaand en tactisch advies over bronnen en handleidingen voor marketeers – u kunt deze strategieën opfrissen door onze voortdurend bijgewerkte blog te bekijken.

Wat denk je? Heb je je Facebook Blueprint-certificering ontvangen? Hoe heeft het je geholpen? Laat het ons weten in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format