Wat is de beste Heatmap-tool en hoe u deze kunt gebruiken om betere resultaten te krijgen - DeLaatbusiness
Messenger bots
google analytics tag manager

Wat is de beste Heatmap-tool en hoe u deze kunt gebruiken om betere resultaten te krijgen

10 min


146
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U hebt uw vrienden en collega’s horen praten over het gebruik van een heatmap-tool om hun website-conversies en verkopen te verbeteren . Misschien heb je zelfs een beetje onderzoek gedaan naar het onderwerp. Maar waarom heb je eigenlijk een heatmap-tool nodig? En wat doet het?

U hebt vragen. Ik heb antwoorden.

Dit is het volgende: rapporten over gebruikersgedrag, zoals heatmaps, geven u informatie over uw doelgroep die u nergens anders kunt vinden. Daarin ligt de waarde. Zonder heatmaps zit je in het donker.

Dus hoe zie je het licht? Laten we de beste heatmap-tools en hun potentiële impact op uw bedrijf verkennen.

Wat is een Heatmap?

Een heatmap is een rapport over het gebruikersgedrag dat bezoekersactiviteit op een bepaalde webpagina weergeeft met behulp van een kleurtoets. In de meeste gevallen duiden warmere kleuren – zoals rood en geel – op veel activiteit, terwijl koelere kleuren weinig of geen activiteit aangeven.

what-is-heatmap-instrument

Bekijk de bovenstaande heatmap. Het toont veel activiteit in de linkerbovenhoek en op de pagina boven de vouw. Het is redelijk om te concluderen dat mensen die deze site bezoeken, geïnteresseerd zijn in de primaire inhoud die als eerste wordt weergegeven achter het logo en de navigatiebalk.

Maar waarom is de hoogste concentratie aan de linkerkant?

Waarschijnlijk omdat mensen Engels van links naar rechts lezen. Wanneer u op een nieuwe website klikt, wordt uw oog automatisch naar linksboven verplaatst, omdat u zo elke andere vorm van media zou kunnen lezen.

Wat is het doel van een Heatmap-tool?

Met een heatmap-tool kunt u de geheimen achter het gedrag van uw websitegebruikers ontsluiten.

Vanuit een heatmap kunt u onderscheiden waar de hoogste concentratie van activiteit op uw website ligt. Gewapend met die informatie, zou u kunnen besluiten om uw webontwerp te herschikken, bepaalde lettertypen groter te maken of uw CTA’s aan te passen .

Een van de meest elementaire doelen is om erachter te komen waar mensen het vaakst klikken . Welke links trekken de meeste aandacht?

heatmap-gereedschap-purpose

Op basis van het bovenstaande voorbeeld weten we dat drie specifieke gebieden meer klikken genereren dan ergens anders op de pagina. De eigenaar van de website zou niet alleen de frasering en inhoud op die gebieden willen maximaliseren, maar ook de kwaliteit van de bestemmingspagina’s.

Een goede link met geoptimaliseerde anchor-tekst vertegenwoordigt slechts een deel van het verhaal. Je moet ook de bezoeker verrassen wanneer hij of zij op die link klikt en op een andere pagina terechtkomt.

Als de bestemmingspagina niet levert wat de gebruiker verwachtte, zal hij of zij waarschijnlijk stuiteren. Dat is niet goed voor verkeer, conversie of verkoop.

Hoe werken heatmap-tools?

Heatmap-tools gebruiken trackingscripts om bezoekersactiviteit op een bepaalde pagina te meten . Ze vangen oogbewegingen over het scherm en klikken om een ​​visuele weergave van het gebruikersgedrag te geven.

Dat klinkt ingewikkeld, maar gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over de motor. U hoeft zich alleen bezig te houden met de paardenkracht – met andere woorden, de output.

Wanneer u een heatmap voor een landingspagina op uw website genereert, kunt u precies zien waar uw websitebezoekers op reageren in één handig visueel rapport. Bij Crazy Egg noemen we dit een momentopname.

Elk heatmap-rapport vertelt u hoe de meerderheid van de gebruikers zich gedraagt ​​wanneer ze uw pagina openen. We raden u aan rapporten voor 60 dagen uit te voeren, of totdat 25.000 mensen uw site hebben bezocht, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Op die manier krijgt u een representatieve kaart op basis van veel activiteiten van gebruikers.

Zodra heatmaps hebben geholpen u te identificeren wat u op uw site wilt wijzigen, is de volgende stap enkele updates uitvoeren en vervolgens meer rapporten uitvoeren om te zien hoe uw wijzigingen het gedrag van gebruikers hebben beïnvloed. Misschien krijgt u meer klikken op uw primaire CTA, of groeit uw omzet misschien omdat u de effectiviteit van een doelpagina hebt verbeterd.

Waarom heb je echt een Heatmap-tool nodig? (3 redenen)

Mechanica terzijde, waarom zou u in een heatmap-tool investeren?

Kunt u tenslotte niet alleen naar uw Google Analytics-rapporten kijken om erachter te komen op welke elementen van uw site mensen reageren?

Het antwoord is simpel: absoluut niet.

Google Analytics en soortgelijke hulpprogramma’s vertellen u hoeveel klikken een pagina krijgt, hoe lang gebruikers op de pagina blijven en andere waardevolle gegevens.

Ze vertellen u echter niet wat bezoekers op de pagina zelf doen .

Dit is van cruciaal belang omdat gebruikersgedrag u veel meer inzicht geeft in wat uw publiek wil. Misschien heb je aan het einde van je pagina een CTA-streepje-CTA toegevoegd, maar niemand scrollt ver genoeg naar beneden om het te zien. In een Google Analytics-rapport wordt dat probleem niet weergegeven.

Laten we verder kijken naar drie specifieke redenen om een ​​heatmap-tool voor uw website te gebruiken.

Reden 1: Leer je publiek beter kennen

Elke ondernemer start een bedrijf met een algemeen idee van wat zijn of haar publiek wil, behoeften en waarden. Ervaring verandert echter vaak die percepties naarmate er meer inzicht aan het licht komt.

Stel dat u sportuitrusting verkoopt. Meteen kunt u een paar conclusies trekken over wat uw doelgroep wil:

  • Hoogwaardige sportuitrusting
  • Veilige uitrusting voor hun gekozen sport
  • Toegang tot gedetailleerde informatie over elk product
  • Een breed scala aan opties op het gebied van pasvorm, kleur en andere kwaliteiten

Naarmate uw bedrijf ouder wordt, kan uw doelgroep worden beperkt op basis van uw producten en hoe u deze op de markt brengt.

Misschien richt je je op sportfanaten die niet veel besteedbaar inkomen hebben. Daarom moet uw verkoopvoorstel uw toewijding weerspiegelen om goedkope producten te leveren die de klus nog klaren.

Met behulp van een heatmap kunt u een rapport maken voor uw verkooppagina’s. U merkt misschien dat mensen de muisaanwijzer over de knop ‘kopen’ houden, maar uiteindelijk besluiten ze niet te klikken. Het kan zijn dat de prijs zo laag is, dat mensen ook denken dat de kwaliteit laag is. Of het kan zijn dat ze niet zeker zijn over verborgen kosten in het betaalproces.

Welke elementen kunt u aan uw verkooppagina’s toevoegen om mensen te helpen een aankoopbeslissing te nemen? Als volgende stap kunt u een testimonial toevoegen waarin iemand vertelt over hoe ze houden van de duurzaamheid van uw sportuitrusting. U kunt ook vooraf een kopie van de verzendkosten testen.

Reden 2: Bepaal de beste plaatsen om waardevolle ontwerpelementen in te voegen

Een scrollmap ziet er een beetje anders uit dan een standaard heatmap. De kleurbanden gaan helemaal over de pagina en vertellen u wanneer gebruikers snel scrollen, stoppen met bladeren of pauzeren om te lezen.

heatmap-gereedschap voor ontwerp-elementen

Het maakt gebruik van hetzelfde kleurcoderingssysteem om u te vertellen waar de meeste activiteit ligt. U kunt uitzoeken waar u waardevolle ontwerpelementen op basis van schuifpatronen wilt plaatsen.

best-heatmap-gereedschap-wat-is

Ik heb hierboven vermeld dat een geweldige CTA alleen resulteert in klikken als uw publiek deze ziet. Misschien stoppen mensen halverwege de pagina met scrollen, zodat ze daar niet komen.

De CTA verder naar boven verplaatsen – idealiter naar een plek waar mensen vaak pauzeren om te lezen – kan uw klikfrequentie verhogen en meer conversies stimuleren.

Reden 3: Verwarring elimineren

Een heatmap-tool kan u ook helpen om gebieden op uw site te identificeren die verwarring bij uw publiek kunnen veroorzaken. In de onderstaande schermafbeelding ziet u bijvoorbeeld concurrerende CTA’s.

heatmap-gereedschap elimineren verwarring

Bezoekers besteden niet veel aandacht aan de inhoud van het lichaam en mensen proberen op gebieden te klikken die geen links hebben.

Al deze activiteiten suggereren verwarring.

Misschien heb je een zin of zin in je inhoud onderstreept. Mensen denken automatisch dat het een link is, omdat we zijn geconditioneerd om onderstreping te verbinden met hyperlinks. Wanneer de tekst niet klikbaar blijkt te zijn, raken gebruikers gefrustreerd.

Bovendien breken concurrerende CTA’s uw publiek. Sommige klikken op een en anderen klikken op een andere, maar vaak zonder duidelijke reden. Door uw CTA’s op één lijn te brengen en uw bezoekers slechts één optie te geven, verhoogt u de harmonie op uw site.

Hoe de beste Heatmap Tool te kiezen [Vergelijking]

U kunt heatmap-tools evalueren op basis van vele criteria. Concentreer u op de functies die u het belangrijkst vindt.

Sommige heatmap-tools bieden bijvoorbeeld geen A / B-tests. U kunt heatmap-rapporten genereren op uw website, maar u kunt variaties niet automatisch tegen elkaar testen om erachter te komen welke de beste presteert onder uw doelgroep.

Crazy Egg is een voorbeeld van een heatmap-tool met geïntegreerde A / B-tests.

Prijs is een andere overweging. Als een bedrijf u honderden dollars wil vragen om heatmaps van 100.000 bezoekers te genereren, betaalt u waarschijnlijk te veel. Soms bieden minder dure opties meer functies.

Besteed veel aandacht aan bruikbaarheid, de breedte van rapportopties en gerelateerde functies die u kunnen helpen uw website beter te evalueren. Alleen al omdat je geïnteresseerd bent in heatmaps wil nog niet zeggen dat je later geen opnames wilt uitvoeren.

Zie hoe de Heatmap-tool Crazy Egg je kan helpen

Crazy Egg is een van de meest populaire en intuïtieve heatmap-tools die momenteel op de markt zijn. We worden vertrouwd door honderden spraakmakende bedrijven, van Dell tot Optimizely.

heatmap-gereedschap crazyegg

Onze concurrenten hebben de neiging om meer kosten in rekening te brengen voor heatmap-rapporten, maar ze bieden niet zoveel opties als wij. Onze plannen beginnen bij slechts $ 29 per maand (jaarlijks gefactureerd) en dekken 20.000 pageviews per maand. Als u een grotere site heeft, kunt u op elk gewenst moment upgraden.

Bovendien is het super eenvoudig te installeren. (Ik zal zo in de details ingaan.)

Typen heatmaps voor websites

In tegenstelling tot onze concurrenten bieden we vijf verschillende meldingen van gebruikersgedrag om u te helpen uw website en het gedrag van uw gebruikers te analyseren tot op het meest gedetailleerde niveau.

  1. Heatmaps : zie waar uw bezoekers klikken.
  2. Scrolkaarten : ontdek welke inhoud ze voorbij scrollen.
  3. Overlay : ontdek precies hoeveel mensen op elk afzonderlijk element op uw site klikken.
  4. Confetti : verdeel het overlay-rapport nog verder door klikken op bron en andere criteria te filteren.
  5. Lijst : bekijk een tabbladrapport van uw populairste interactieve elementen.

Elk type heeft een specifiek doel en helpt u uw doelgroep beter te begrijpen en website-items te maken.

Stap voor stap om een ​​Heatmap online van uw website te genereren

Nu je verslaafd bent aan heatmaps, hoe stel je ze in? Op Crazy Egg is het zo simpel als het volgen van vijf eenvoudige stappen.

Stap 1: Meld je aan voor een Crazy Egg-account

Meld je aan voor een Crazy Egg-account als je dat nog niet hebt gedaan. Je krijgt het 30 dagen gratis, dus je kunt het uitproberen en ervoor zorgen dat het goed voor je is voordat we je factureren.

Nadat u uw gegevens hebt ingevoerd, wordt u onmiddellijk naar een scherm geleid waarin u uw eerste momentopname kunt instellen. Vergeet niet dat in een Crazy Egg-taal een momentopname een visueel verslag is van het gedrag van gebruikers op uw site. Op basis van de informatie die u invoert, genereert de heatmap-software rapporten voor de specifieke pagina’s die u wilt bijhouden.

Stap 2: Bepaal hoeveel snapshots u wilt maken

Je hebt twee keuzes wanneer je voor het eerst je Crazy Egg-dashboard opent. U kunt kiezen om snapshots te maken voor meerdere bestemmingspagina’s of om slechts één URL te gebruiken.

heatmap-gereedschap-snapshots

We raden aan meerdere snapshots te genereren. Hiermee kunt u rapporten op verschillende pagina’s op uw site uitvoeren. U wilt bijvoorbeeld het gedrag van gebruikers bijhouden op uw startpagina, hoofdblogpagina, over pagina en bestemmingspagina’s. U kunt dat vanaf het begin doen.

Stap 3: voer de doel-URL in en noem uw momentopname (s)

Nu is het tijd om Crazy Egg van wat gegevens te voorzien. U kunt beslissen hoeveel informatie u wilt leveren en hoe u uw rapporten wilt structureren.

Begin met het invoeren van de doel-URL – de URL waar Crazy Egg rapporten voor genereert – en typ een naam voor het rapport. Overweeg om hier zo gedetailleerd mogelijk te zijn.

heatmap-gereedschap-target-urlheatmap-gereedschap-target-url

Merk op dat ik in dit voorbeeld begon met de datum voor de naam van het rapport. Op die manier kan ik gemakkelijk vaststellen wanneer ik de momentopname begon. Ik heb ook de naam van de pagina voor dit specifieke rapport toegevoegd – ik gebruikte mijn persoonlijke website, NeilPatel.com .

Stap 4: Pas uw momentopnames aan

Wanneer u een beetje naar beneden scrolt, ziet u nog meer aanpassingsopties. Concreet kunt u bepalen of u verkeer van verschillende apparaten afzonderlijk of allemaal tegelijk wilt bijhouden.

heatmap-gereedschap-snapshot-aanpassen

Misschien bent u alleen geïnteresseerd in het meten van gebruikersgedrag van mensen die op uw desktop toegang hebben tot uw website. U kunt de gegevens die u verzamelt, beperken tot die schermgrootte. U kunt ook kiezen of u schermafbeeldingen wilt maken van de desktop-, tablet- of mobiele weergave.

U kunt ook de optie selecteren om drie verschillende snapshots te maken, één uit desktop, mobiel en tablet. Dat kan de meest uitgebreide gegevens bieden, afhankelijk van het type apparaat dat uw doelgroep verkiest.

heatmap-instrument op maat

Vervolgens kunt u de duur van de rapporten selecteren. U kunt een aangepaste tijdlijn invoeren of de standaardtijdlijn gebruiken.

heatmap-gereedschap-default

Er is gedetailleerde informatie om u te begeleiden en aarzel niet om het Helpcentrum te bezoeken als u vragen heeft.

Crazy Egg biedt aanvullende aanpassingsmogelijkheden. Je kunt ze gebruiken als je wilt of laat ze in hun standaardposities.

heatmap-gereedschap aditional-aanpassen

U kunt bijvoorbeeld alle of specifieke pop-ups weglaten, een bepaalde reeks bezoeken bijhouden, momentopnamen vertragen vanaf het moment dat iemand op uw pagina terechtkomt of aangepaste tracking instellen.

Stap 5: installeer het Crazy Egg Tracking Script op uw website

De laatste stap is eenvoudig. U kunt het Crazy Egg-trackingscript zelf installeren of uw webontwikkelaar het voor u laten afhandelen.

Het is gemakkelijk genoeg om het zelf te doen. Plak het script in het gedeelte <head> van uw website.

heatmap-instrument tracking-script

Makkelijk.

Hoe u uw heatmaps kunt lezen en begrijpen

Zoals ik eerder al zei, bieden heatmaps een visuele weergave van gebruikersactiviteit. Maar wat betekent dat?

Het komt allemaal neer op cijfers, zoals een ratio. Gezien een bepaald aantal websiteviewers, berekent de beste heatmap-software de intensiteit van activiteit op de pagina op basis van de relatie van elke individuele bezoeker tot het totaal.

De heatmap-tool converteert die getallen vervolgens naar kleuren op basis van intensiteit. U leest en begrijpt heatmaps door de intensiteit van elk paginabezoek visueel te beoordelen.

Soms zie je een hoop informatie in het standaard-heatmap-formulier. De intensiteit kan overal zijn.

how-to-begrijpen-heatmap-instrument

In andere gevallen ziet u heatmaps die de intensiteit concentreren in slechts een of twee specifieke gebieden. Beide resultaten kunnen belangrijke inzichten in het gedrag van gebruikers bieden.

Welke gegevens krijg je van warmtekarteringstools?

Het doel van een heatmap is om u te vertellen hoe uw publiek zich op uw website gedraagt. Maar wat kunt u met die gegevens doen?

Mogelijk ziet u veel klikactiviteit op de afbeelding van een bestemmingspagina. Mensen lijken te denken dat het een link is, maar er is geen bijbehorende URL.

Het koppelen van die afbeelding aan een relevante pagina op uw site kan het bouncepercentage verminderen door mensen op uw website te houden voor een langere periode.

Evenzo, als er weinig of geen activiteit rond uw CTA plaatsvindt, moet u misschien de tekst wijzigen of op een andere plaats zetten.

Dat is waar A / B-testen voor is .

Conclusie

heatmap-gereedschap-sluiting

Gegevens hoeven niet ontmoedigend te zijn.

Integendeel, dat zou het niet moeten zijn.

Ik gebruik heatmaps op al mijn sites om waardevolle gegevens te genereren . Het is onderdeel geworden van mijn optimalisatieproces.

Waarom? Omdat ik de hele dag niet naar cijfers wil staren, en ik niet op Google Analytics of spreadsheets wil vertrouwen om beslissingen over mijn sites te nemen.

Visualisatiehulpmiddelen maken mijn leven gemakkelijker. Ze kunnen hetzelfde voor jou doen.

In plaats daarvan wil ik graag precies weten wat bezoekers doen als ze aankomen. Dat is wat warmtekaarten bieden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *