Wat zijn de beste tijden (tijdsstippen) om op Facebook te plaatsen? - DeLaatbusiness

Wat zijn de beste tijden (tijdsstippen) om op Facebook te plaatsen?

3 min


124
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoewel de piektijden van elk bedrijf anders zijn, kunnen algemene beste postingtijden worden gebruikt als een waardevol startpunt om u te helpen die piekmomenten te vinden. Er is veel onderzoek gedaan – voornamelijk door sites voor social-mediabeheer en -analyse, zoals Hootsuite en socialemediabureaus, om deze tijden te helpen ontdekken. Elke studie kan iets anders onthullen, dus het is de moeite waard om er een nota van te nemen.

Hootsuite, bijvoorbeeld, vond dat de beste tijden om op Facebook te posten tussen 12pm en 3pm Maandag, Woensdag, Donderdag, en Vrijdag zijn; en zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 13.00 uur. Als u op dinsdag wilt posten, wat om een ​​of andere reden achterblijft bij de andere dagen, is hetzelfde tijdstip op weekdag ideaal. (Kanttekening: ze hebben ook geweldige informatie over de beste tijden om te posten op Instagram en Twitter, dus bekijk dat bericht.)

Coschedule verzamelde feitelijk informatie uit 20 verschillende onderzoeken voor hun “beste tijd om te plaatsen” -gids . Ze kwamen erachter dat zondagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen meer betrokkenheid hebben dan andere dagen, en dat je om 15.00 uur de meeste klikken krijgt, maar dat je na 13.00 uur de meeste betrokkenheid ontvangt. Houd dit in gedachten en kies ervoor om linkposts op 3 of later en engagementgerichte posts (zoals ‘wat is je favoriete smaak’) te delen op 1.

beste dag om op Facebook te posten

Het is ook de moeite waard om op te merken dat B2C-merken in het weekend grote betrokkenheid krijgen, maar B2B-merken krijgen misschien niet dezelfde aandacht. Zet je hardste inhoud op de weekdagen als je een B2B-bedrijf bent.

Hoe de beste tijden te vinden om op Facebook te posten voor uw publiek

Hoewel ik veel persoonlijke, hands-on ervaring heb met beheer van sociale media, zal het leren van elke nieuwe doelgroep altijd tijd kosten (dit geldt ook voor Facebook-advertenties). Dit kan met name een uitdaging zijn wanneer u een nieuwe pagina heeft voor een nieuw bedrijf. Wanneer dit het geval is, raad ik aan een kijkje te nemen naar de gemiddelde beste tijden om op Facebook te posten, hierboven besproken, en daar te beginnen. Deel berichten op alle verschillende “beste tijden”, en de tijd die hen omringt (in plaats van een ideale tijd van 1-3, plaats iets op 5 en dan op een later tijdstip 8). Als u dit consequent doet, kunt u overwerk zien wanneer trends de meeste betrokkenheid opleveren. Om de kans te vergroten dat elk bericht de kans krijgt om gezien te worden, plaats ik maar één keer per dag.

Uiteindelijk kunt u met analysetools zoals Hootsuite of Insights van Facebook snel naar de volledige rapporten van al uw inhoud kijken en zien welke berichten de meeste betrokkenheid hebben gekregen. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om na ongeveer een maand te detecteren welke algemene tijden (en soorten inhoud) uw bedrijf het meest ten goede komen.

Je zult de tijdstempels handmatig controleren, maar het is het waard.

Voor gevestigde pagina’s kun je vals spelen en de Insights van Facebook gebruiken om te zien wanneer je publiek het meest online actief is. Ga naar Insights en vervolgens naar Posts en je kunt deze informatie snel en overzichtelijk bekijken. Zorg ervoor dat u de tijdzone controleert en experimenteer met de piekactiviteitstijden.

beste tijden om op Facebook te plaatsen

Piek-posting-tijden in combinatie met goede inhoud zijn erg belangrijk. Bekijk dit voorbeeld, de Facebook-pagina voor een bedrijf van drie weken oud dat ik beheer. Dit bedrijf staat qua volgers op de vierde plaats, maar heeft een hogere betrokkenheid dan alle andere concurrenten in het gebied. Dit komt grotendeels door de juiste inhoud, op het juiste moment.

beste tijden om op Facebook te plaatsen

Laatste gedachten

Welnu, de beste tijden om op Facebook te plaatsen – langs Twitter en Instagram trouwens – zijn afhankelijk van uw specifieke doelgroep en welke soorten diensten en producten u hen aanbiedt.

Terwijl u uw pagina aan het bouwen bent, test u het posten op verschillende tijdstippen en ziet u wat het beste voor u werkt. Gebruik de hierboven besproken tools en strategieën om uw optimale beste postingtijden te vinden voor de verschillende soorten content die u plaatst.

En vergeet niet om planningshulpmiddelen zoals Hootsuite te gebruiken om uw inhoud precies op het juiste moment af te leveren .

Wat denk je? Wat zijn de beste tijden om op Facebook te plaatsen voor uw specifieke doelgroep? Staan ze in lijn met wat we hier hebben besproken? Hoe heb je je optimale postingtijden gevonden? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format