welke interesses te targeten in doelgroepen met facebook adverteren? - DeLaatbusiness

welke interesses te targeten in doelgroepen met facebook adverteren?

19 min


125
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Dus je hebt een bedrijf. Je klanten houden van je en ze hebben je geholpen om te komen waar je bent, maar nu … het is tijd om te groeien.

Je moet je bereik uitbreiden, nieuwe mensen vinden die geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt.

Maar hoe vindt u de beste interesses om te targeten voor uw Facebook advertentiecampagnes?

FB Ads Interest Targeting Research

Er zijn veel verschillende manieren om doelgericht onderzoek te doen, en in het eerste deel van deze gids beschrijven we de 16 meest effectieve methoden om de interesse van mensen te vinden die bij uw aanbod passen.

Maar wanneer u het onderzoek doet en de interesses vindt, hoe gebruikt u de informatie dan? 

Blijf lezen, we laten u ook zien hoe u uw nieuwe interesses en zoekwoorden kunt gebruiken om uw perfecte doelgroep te bereiken.

We krijgen vaak de vraag hoe we goede interesses kunnen vinden om ons te richten op Facebook advertentiecampagnes. Daarom hebben we besloten om een ​​superverdieping in twee delen te schrijven.

In de eerste bespreken we op interesses gebaseerde targeting en specifiek hoe u uw doelgroep nauwkeuriger kunt bereiken dan uw concurrent door minder geld uit te geven en tegelijkertijd betere prestaties te behalen . In het tweede deel laten we u zien hoe u alle verzamelde gegevens kunt gebruiken om uw Facebook advertentiecampagnes te verbeteren.

Je kunt direct naar het nieuwe gedeelte gaan , maar waarom neem je geen koffie en verfrist je je geheugen door de hele gids? Dit is wat je zult vinden:

Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE:

DEEL 1
 1. Op interesses gebaseerde targeting
 2. Hoe interesse te creëren
 3. Het belang van interesse
 4. Het personage van de koper
 5. 16 manieren om targetinginteresses te onderzoeken
 6. Conclusies en wat de toekomst biedt
DEEL 2
 1. Vijf methoden die u kunt gebruiken om uw doelgroep te targeten
 2. Hoe groot moet de grootte van het publiek zijn?
 3. 5 manieren om te onderscheiden, zoals door associatie-trefwoorden van echte fan-pagina’s
 4. Een truc om niet-beschikbare ventilatorpagina’s te vinden
 5. Conclusie en afhaalrestaurants

 

Ben je klaar? Laten we gaan!


FB Ads Interest Targeting Research

Op interesses gebaseerde targeting wordt over het algemeen gebruikt voor een koud publiek – als u uzelf wilt voorstellen aan mensen die nog nooit van u hebben gehoord.

Facebook is daar een geweldige hulpbron voor

Kun je je voorstellen hoeveel werk het zou kosten om het grootste deel van je markt rond willekeurige websites te ontdekken en ze op de markt te brengen als Facebook niet beschikbaar was?

Eerst moet je ELKE website ontdekken die ze mogelijk kunnen bezoeken. Dan moet je de demografie van ELK van die sites onderzoeken om te beslissen of het eigenlijk goed genoeg is om tijd te besteden aan promotie. Pas daarna kun je uitzoeken hoe je jezelf kunt promoten bij deze mensen, hetzij door advertenties te plaatsen of door gasten te plaatsen – als de site het überhaupt toestaat.

Ik geef toe dat het goedkoop klinkt, maar eerlijk gezegd vind ik het een voorrecht dat ik alleen moet weten hoe ik op één site moet adverteren, ook al is dat beest Facebook.

Opmerking: ik zal het niet hebben over uiterlijk gelijkende doelgroepen en retargeting in dit artikel.  Het zijn beide geweldige opties, maar verdienen hun eigen berichten helemaal.

Gebruikers op Facebook geven niets om uw advertentie, dus wat doet u?

Ik: 
“Je creëert interesse.”

Jij: 
“Maar heb je niet alleen gezegd dat we een interesse hadden ?”

Ik: 
“Ja, dat deed ik.”

Wanneer u op Google zoekt, hebt u opzet . Je weet waar je naar op zoek bent – je bent van plan iets te vinden. Op Facebook willen mensen zien wat hun vrienden zeggen, geïnspireerd worden, nieuwe input krijgen, maar ze weten niet wat dat zal zijn. Ze hebben geen interesse in u of uw advertentie. Nul. (tenzij je een gek bent zoals ik die graag advertenties bekijkt!)

Het is aan jou om die interesse te creëren, en een van de stiekeme manieren om dat te doen is door gebruik te maken van datgene waarvan je al weet dat ze erin geïnteresseerd zijn – de dingen die ze zelf in hun Facebook-profiel hebben ingevuld.

De sleutel die op interesses gebaseerde targeting biedt, is dat je kunt praten met wat je al weet dat ze leuk vinden.

Pro tip: Facebook is niet zo blij dat u de interesse die u target, oproept, maar wanneer u een subtiele manier vindt om het te doen, zal het mensen interesseren. 
Voorbeeld: u richt zich op Liverpool voetbalclub. In plaats van te schrijven “Heeft Liverpool een nieuwe spits gevonden?”, Zou je het veel subtieler kunnen maken door hun eigen taal te gebruiken. “Hebben de roden de nieuwe Torres gevonden?”. 
Dit kan enige inzichten in uw doelgroep vereisen, maar ik heb de resultaten gevonden om disproportionele resultaten te geven in vergelijking met het werk dat nodig was om te maken.

Wanneer u op zoek bent naar interesses, heeft Facebook zoekwoorden zoals Google. Op Facebook zijn het echter woorden die ze op uw profiel plaatsen zodat ze passen in een ‘vak’ dat adverteerders kunnen targeten. Dit is gebaseerd op uw gedrag, op welke fanpagina’s u houdt en op veel andere variabelen.

In de volgende regels laat ik je precies zien waarnaar je moet zoeken en hoe je het moet doen, maar laat ik je eerst iets interessants tonen.

Kent u die geprefabriceerde interesses – die u kunt selecteren in het vervolgkeuzemenu bij het maken van uw advertentieset samen met gedrags- en demografische targeting? Waarschijnlijk wel.

Die zijn meestal erg breed en lastig om nuttig te maken. Ik zal je laten zien waarom.

Als je Facebook-advertentievoorkeuren opent , kun je zien wat je op Facebook vermoedelijk zou willen doen. Hoe goed past u het in vergelijking met uw werkelijke interesses? Persoonlijk past het mij niet goed.

Hieronder is een voorbeeld van mijn eigen vermeende advertentievoorkeuren. Die omcirkeld in rood zijn die waar ik GEEN interesse in heb, maar Facebook denkt nog steeds dat ik ben.

Terwijl sommige van hen correct zijn, wat bedoelen ze dan echt?

Ik ben geïnteresseerd in online adverteren omdat ik geïnteresseerd ben in Facebook-advertenties. Zou het niet zonde zijn om me te richten met die twee interesses? Stel je voor hoeveel irrelevante mensen je daadwerkelijk bereikt. Dat is waarom ik zelden brede interesses gebruik . Terwijl Facebook hun advertentieplatform constant verbetert, heb ik ze niet effectief gevonden.

Sleutelwoorden aan de andere kant is een mix van fanpagina’s, buzzwords, enzovoort.

Sleutelwoorden zijn zo’n beetje een allegaartje en het kan van alles zijn, van absoluut verschrikkelijk tot ongetwijfeld fantastisch! Ze kunnen over het algemeen in twee verschillende groepen worden ingedeeld: fanpagina’s en andere zoekwoorden . Mijn ervaring is dat die andere sleutelwoorden vaak slechter presteren dan fanpagina’s, behalve als je meerdere van hen bovenop elkaar plakt.

Als het zoekwoord niet is gekoppeld aan een bepaalde fanpagina, is dit vaak een sleutelwoord ‘like by association’. Het is een zoekwoord dat Facebook gebruikt om je te beschrijven dat je jezelf niet leuk vond, maar een algoritme van Facebook dat je heeft gegeven. Dat kan zijn op basis van je gedrag, zoals het reageren op het bericht van een vriend, praten over het onderwerp in Facebook Messenger of op andere subtiele manieren die met het onderwerp zijn gecommuniceerd.

In het ideale geval probeer ik specifieke fanpagina’s rond het onderwerp te vinden met een hoge betrokkenheid . Door slechts één fanpagina per advertentieset te gebruiken (samen met relevante demografische instellingen) kan ik die mensen laserstralen en hoef ik alleen maar de website te onderzoeken waar ze fan van zijn. Ik zal proberen te achterhalen in welke onderwerpen ze geïnteresseerd zijn en welke taal ze gebruiken voordat ze mijn eigen invalshoek vinden om ze te overtuigen.

Het probleem is dat sommige fanpagina’s niet meer kunnen worden gevonden via targeting. Er is geen echt duidelijke verklaring voor hoe of waarom dit gebeurt, maar Facebook vertelde Amy Porterfield dat ze niet zijn geïndexeerd (wat dat ook precies betekent, is onduidelijk). Dus als u een zoekwoord beschikbaar vindt dat niet de daadwerkelijke fanpagina is, is dit misschien een sleutelwoordenwoord ‘like by association’ of een buzzword.

De gangbare theorie met betrekking tot de laatste is dat als een bepaald onderwerp plotseling veel tractie wint, Facebook automatisch de beschrijving van Wikipedia zal trekken en er een soort van informatiepagina over zal maken. Zoals deze:

Aan het einde van dit artikel laat ik u zien hoe u onderscheid kunt maken tussen fanpagina’s en reguliere zoekwoorden.

Maar laten we eerst eens kijken naar wat we moeten zoeken in ons onderzoek en hoe we het kunnen vinden.

Dus waar zoek ik naar over deze interesses?

De essentie is om diegenen te richten die echt van je onderwerp houden, niet alleen de generieke fan die op de een of andere manier geïnteresseerd is of het onderwerp volgt om af en toe nieuws te krijgen. We moeten de mensen vinden die erover nadenken, erover praten en in totaal houden van het onderwerp. Degenen die geïnteresseerd zijn in meerdere facetten en die dingen weten die niet algemeen bekend zijn bij de oppervlakkige fan.

Digitalmarketer  beschreef dit op een geweldige manier met behulp van iets dat zij de  “Maar niemand anders anders” noemen . Het idee is om te zoeken naar de mensen die weten wat niemand anders over het onderwerp zou doen.

Zoals ze in hun voorbeeld vermelden, is Tiger Woods een beroemde golfer, maar hij is zo beroemd dat mensen zijn pagina zouden volgen om andere redenen die golfen. Aan de andere kant zou een golfliefhebber weten wie Bubba Watson is, maar niemand anders zou dat doen.

U kunt dit toepassen wanneer u op zoek bent naar targetingideeën zoals influencers, evenementen of tijdschriften. In plaats van alleen op Bubba Watson te richten, kun je uitbreiden om ook mensen te targeten die zowel Tiger Woods ALS Bubba Watson leuk vinden. Hiermee kun je gewoon de hardcore golfliefhebbers pakken die deel uitmaken van de Tiger Woods-fanpagina.

Het personage van de koper

Voordat u onderzoek richt, moet u een idee hebben van de persoonlijkheid van uw koper.

Zoals  Neil Patel het beschrijft:  “Een buyer persona is een semi-fictieve representatie van uw ideale klant, gebaseerd op marktonderzoek en echte gegevens over uw bestaande klanten.”

Om de persoonlijkheid van uw eigen koper te creëren, stelt hij voor om deze vragen te beantwoorden:

 • Welke demografie bezetten ze?
 • Hoe ziet een typische dag in hun leven eruit?
 • Wat zijn hun pijnpunten?

Als je meer wilt weten over de persona van de koper, raad ik je aan zijn artikel hier te lezen .

Het wordt tijd om de kern van deze gids onder de loep te nemen: de specifieke methoden die u kunt gebruiken om interesses te vinden die u wilt bereiken. Degenen die u ver van uw concurrentie zullen plaatsen.

16 manieren om targetinginteresses te onderzoeken

Wanneer ik onderzoek richt, blader ik eenvoudigweg Evernote op en doorloop ik alle ideeën die je hieronder zult vinden. Wanneer ik een relevant zoekwoord vind, controleer ik of het beschikbaar is voor targeting en als dat zo is, noteer ik het gewoon. Dat is het.

Door te controleren of het beschikbaar is, bedoel ik dat wanneer ik een mogelijk zoekwoord heb, ik eenvoudig Audience Insights opent en het daar invoeg . Als Facebook het vindt, weet ik dat het zoekwoord goed is en dat ik het later aan mijn campagne kan toevoegen. Als het niet wordt weergegeven, weet ik dat het niet beschikbaar is.

Opmerking: na dit gedeelte zal ik ook enkele ideeën delen over het evalueren van het gerichte onderzoek dat u hebt gedaan .

# 1. Doelgroepinzichten – sorteer op affiniteit

Veel cursussen op Facebook-advertenties zullen je dit verkopen als magie, een geheime truc om te richten. Het is niet. Ik noem het eigenlijk een basistool omdat het voor iedereen beschikbaar is.

Het is een geweldige methode, want het is super eenvoudig te gebruiken en het is een geweldige tool omdat het zoveel gegevens beschikbaar heeft en het gratis is, maar het is helemaal geen geheim wapen. Het is de gemakkelijkste manier om onderzoek te doen over hoe weinig je hoeft te doen versus de mogelijke uitkomst die je kunt krijgen voor je tijd. Het probleem is dat ik verwacht dat al mijn concurrenten dezelfde resultaten zullen behalen als ik.

Het is gemakkelijk om te doen. Hier is een stap voor stap.

 • Stap 1 : u opent Audience Insights, voert een interesse en een land in.
 • Stap 2 : Klik op ‘Pagina-achtig’.
 • Stap 3 : Scroll naar beneden en klik op “Affinity” om op affiniteit te sorteren.

Affiniteit betekent dat de kans groter is dat het publiek van je interesse vergelijkbaar is met een bepaalde pagina, vergeleken met iedereen op Facebook. Ik test meestal die boven de 10x.

In de onderstaande schermafbeelding betekent dit dat het publiek dat van F1-racen houdt, 3.4x waarschijnlijk geïnteresseerd is in mijn interesse “Formule 1” in vergelijking met iedereen op Facebook.

# 2. Zoek Google

Een andere manier is om te zoeken naar ideeën BUITEN Facebook. Persoonlijk gebruik ik Google om dingen te zoeken zoals:

 • verenigingen
 • Merken / Producten
 • Magazines / Blogs
 • Websites / Webshops
 • Publieke figuren

Ik gebruik alleen Google om naar categorieën te zoeken die betrekking hebben op mijn niche.

Ik zoek vervolgens naar hun fanpagina op Facebook of bezoek hun site om te zien of ze linken naar een fanpagina en controleer vervolgens of deze beschikbaar is voor targeting.

# 3. Bespreek uw huidige klanten en zie welke fanpagina’s of interesses zij leuk vinden

Je kunt ook de profielen van je klanten op Facebook bekijken of als je mensen opmerkt die veel met je merk doen, hebben ze soms hun interesses / voorkeuren publiekelijk beschikbaar.

Dit kunnen ook mensen zijn die veel met de inhoud van concurrenten of de inhoud van andere fanpagina’s doen.

U gaat eenvoudig naar hun profielpagina, selecteert hun interesses en controleert welke relevant voor u zijn om nieuwe ideeën op te doen.

# 4 en 5. Suggesties en pagina’s voor fans aanbevelen door fanpagina

De methode zelf is heel eenvoudig.

Je vindt een fanpagina om mee te beginnen en dan vind je die pagina leuk. De meeste pagina’s geven u dan suggesties om soortgelijke pagina’s leuk te vinden. Open deze en controleer hun beschikbaarheid in Audience Insights. Gedaan? Controleer nu de vergelijkbare pagina’s van die vergelijkbare pagina’s.

Je kunt zo lang doorgaan als je wilt, totdat de suggesties die je krijgt anders zijn dan waar je naar op zoek bent, of je steeds dezelfde suggesties ziet.

Als u naar beneden scrolt, ziet u aan de linkerkant een gedeelte met de tekst ‘leuk gevonden door deze pagina’. U kunt erop klikken en nog meer suggesties ontvangen!

# 6. “Maak advertenties” suggesties

 • Stap 1: Start Ads Manager of Power Editor op.
 • Stap 2: Voer elke interesse in die u al hebt gevonden (één tegelijk!) En klik op de knop Suggesties.

U zult opmerken dat als u een like-by-association-interesse kiest, uw suggesties meestal ver weg zijn in vergelijking met een echte fanpagina.

Hier is een screenshot van Power Editor.

# 7. Maak een Google-campagne om te achterhalen van welke sites mensen komen

Een goede tip die ik kreeg van Glen Allsopp bij Viperchill , is om een ​​advertentiecampagne op Google uit te voeren, gewoon om te zien welke sites mensen bezoeken wanneer ze op uw advertentie klikken.

Dit zou nog beter moeten werken als u een retargetingcampagne uitvoert voor mensen die uw site hebben bezocht!

# 8. Gebruik sociale bakkers

Dit is een ander geweldig voorbeeld van Glen . In dit geval ontsloeg hij Social Bakers , bekeek hij de snelstgroeiende sportmerken in een bepaalde week en merkte hij “Spartan Race” op, die opviel tussen andere meer voor de hand liggende keuzes.

# 9. Gebruik Facebook Graph om inspiratie op te doen

De Facebook-grafiek is iets dat al een tijdje geleden werd gebruikt.

Ik heb audience-inzichten gevonden om me meer te helpen, maar je kunt af en toe een juweeltje vinden.

Wat je doet, is de zoekbalk van Facebook gebruiken om interesses, pagina’s, groepen enzovoort te bekijken door het publiek in te voeren dat je zoekt, zoals: “pagina’s geliefd bij mannen die FC Barcelona en Valencia CF leuk vinden” en segmenteren op locatie, enz. zoals getoond aan de rechterkant.

Jon Loomer toont ook enkele geweldige voorbeelden  en een examinator voor sociale media .

# 10. Zoek op Facebook naar berichten

Open deze link: https://www.facebook.com/search/str/elizabethkbradley.com/stories-keyword/intersect

en vervang nu ELIZABETHKBRADLEY.COM door de naam van je concurrent of een andere website die je hebt gevonden.

Het zoekt naar plaatsen waar het op Facebook wordt gedeeld – deze kunnen een vergelijkbaar publiek hebben omdat ze geïnteresseerd zijn in uw concurrent.

# 11. Zoek Google naar berichten op Facebook

Een soortgelijke truc is om Google hiervoor te zoeken:

site: facebook.com “TEACHABLE.COM.”

Wissel opnieuw TEACHABLE.COM uit voor alles wat voor u relevant is. Het idee is vergelijkbaar met hierboven, maar ik heb ontdekt dat het verschillende resultaten oplevert.

# 12. Goede ole Wikipedia

Yep, Wikipedia heeft veel suggesties om je sappen te laten stromen. In dit voorbeeld heb ik gezocht naar ‘Fysica’.

Wat ik graag doe is zoeken op de pagina (sneltoets: CTRL + F op Windows en CMD + F op Mac) voor de “zie ook” -sectie.

Zoals je hieronder kunt zien, heb ik een aantal van de links gemarkeerd die kunnen helpen bij het verder ontwikkelen van ideeën. Met name de lijst met natuurkundigen en de lijst met fysica-concepten kan interessant zijn om naar te kijken.

Als u naar de onderkant van de pagina scrolt, ziet u onder andere ‘takken van de natuurkunde’ die veel dingen bevatten waarop u zich kunt richten.

U moet op de knop ‘showen’ klikken die ik aan de rechterkant heb gemarkeerd en die nu is ‘verberg’ toen ik erop klikte.

Ik weet niet veel over de natuurkunde, dus ik ga niet in details treden met de takken, maar let op hoeveel suggesties je krijgt en hoe je op elk ervan kunt klikken en dezelfde twee dingen kunt controleren op nog meer ideeën.

Er zou genoeg moeten zijn om je het komende decennium op gang te helpen!

# 13. Blader door producten op Amazon en films op IMDB

Terwijl ik onderzoek deed voor dit artikel, stuitte ik op deze geweldige tip van Mindvalley’s Khai Yong Ng . Als je op zoek bent naar ideeën over auteurs of boeken, blader dan door Amazon of ga naar een echte boekhandel!

Het is duidelijk dat Amazon een massa producten heeft, zodat je ook gemakkelijk ideeën kunt opzoeken voor andere soorten producten.

Als u op zoek bent naar films of acteurs, kijk dan op IMDB.com .

# 14. Similarweb en Similarsites

Similarweb is een geweldig hulpmiddel om informatie over het publiek op een bepaalde site te krijgen.

U kunt ook de populairste sites bekijken die mensen hebben bezocht vóór en na het bezoek aan de site. In dit voorbeeld heb ik de website van Amy Porterfield als voorbeeld gebruikt:

Similarsites . Ik heb Amy Porterfield opnieuw als voorbeeld gebruikt.

Er zijn verschillende overeenkomsten om te sorteren. In dit geval sorteerde ik sites op vergelijkbare onderwerpen.

# 15. Google Display Planner

Ontvang hier specifieke website-ideeën en kijk of ze een fanpagina of zoekwoord beschikbaar hebben.

 • Stap 1: Open Google Display Planner
 • Stap 2: Selecteer “vind nieuwe targetingideeën”> voer uw informatie in> zoek> klik op het tabblad “plaatsingen”. Je kunt het ook verfijnen door websites als dat logischer is.

Klik op het tabblad ‘ideeën voor individuele targeting’ en zodra u op de URL van een website klikt, krijgt u zelfs demografische gegevens te zien. Dit is natuurlijk van Google, dus u krijgt nauwkeurigere gegevens door die website aan te sluiten op Audience Insights van Facebook.

# 16. De “waarom zie ik dit?” – knop

Zoals Tammy Cannon en Claire Pelletreau uitleggen, kun je zien hoe advertenties aan jou worden getarget.

Wanneer u een advertentie ziet, klikt u eenvoudig op de kleine wortel, zoals hieronder wordt getoond.

En je krijgt dit menu te zien waarop je klikt “Waarom zie ik dit?”.

En booyah, daar heb je het! Het enige wat je hoeft te doen is “Mike Dillard” opschrijven.

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om doelgericht onderzoek te doen. Ik besef dat men slechts zoveel informatie in één oor kan opnemen voordat het de andere uitgiet.

Dus hoewel ik net zoveel targetingideeën heb geschreven als ik kan bedenken, raad ik je aan om te beginnen door er een paar tegelijk te proberen en vast te houden aan degene die je wilt.

Ik start het liefst met publieksinzichten omdat ik er vaak de snelste resultaten heb kunnen vinden, maar vaak heb ik buiten Facebook de beste resultaten gevonden. 
Listicles was al een tijdje terug en deze artikelen zijn geweldig om ideeën te verzamelen die je op Facebook kunt targeten.

Wat is het volgende?

Een ding is om het onderzoek te doen en de interesses te vinden. Een andere is om het uiteindelijk samen te stellen. U moet de opties creatief samenvoegen om precies de juiste mensen te bereiken.

In het volgende gedeelte gaan we praten over hoe dat te doen en hoe we doelgroepen kunnen bereiken, plus een van de belangrijkste problemen die ik tegenkwam in mijn eigen onderzoek.FB-advertenties Interesse Targeting Onderzoek 2/25 Methoden die u kunt gebruiken om uw doelgroep te targeten

De eenvoudigste en eenvoudigste manier om een ​​advertentiecampagne in gebruik te nemen, is door een van de brede, geprefabriceerde interesses te kiezen die we eerder hebben besproken.

Ze zijn eenvoudig in te stellen en vereisen heel weinig onderzoek. Er is echter vaak niet veel te winnen van alleen maar een van hen targeten.

# 1. Brede, geprefabriceerde belangen

Klik bij het opzetten van uw advertentie op het veld “gedetailleerde targeting” en het menu met interesses en gedrag verschijnt.

# 2. Fanpagina’s

Zoals eerder vermeld, kunt u ook specifieke ventilatorpagina’s targeten.

Het vereist meer onderzoek en ik heb ontdekt dat hoe meer tijd je steekt in het onderzoek, hoe meer goede resultaten je krijgt als het gaat om het vinden van een fanpagina die je publiek kent, zeer betrokken is en minder concurrenten heeft.

# 3. Gelaagde zoekwoorden

Bredere zoekwoorden en like by association-trefwoorden kunnen effectief worden gebruikt door ze boven elkaar te leggen.

Binnen het veld “Gedetailleerde targeting” stelt Facebook je in staat om OR- en AND-statements te gebruiken.

De OR-verklaring is wat u meestal gebruikt wanneer u meerdere geïnteresseerden selecteert, zodat de persoon de advertentie kan zien die ze nodig hebben om geïnteresseerd te zijn in X of Y.

Met de AND-verklaring kunt u mensen targeten die geïnteresseerd zijn in X en Y, wat betekent dat u mensen kunt vinden die veel specifieker matchen.

Dit maakt een groot verschil in effectiviteit, maar maakt het ook lastiger om te testen, omdat je 2x of 3x de hoeveelheid combo’s kunt testen en elke speler een ander publiek krijgt.

Zoals u hierboven kunt zien, kunt u eenvoudig de “Narrow Further” -knop aanklikken om de AND-instructie in te schakelen.

Ik zou willen voorstellen dat je de persona van een koper schrijft en de twee of drie belangrijkste delen van je kernpubliek vindt en zoekt naar manieren om dat te bereiken.

Een voorbeeld kan zijn dat u zich wilt richten op een kleine particuliere kliniek. 
In uw onderzoek heeft u mogelijk ontdekt dat uw doelgroep geïnteresseerd is in gezondheidsgerelateerde onderwerpen, zakelijke onderwerpen en ondernemende onderwerpen. 
Dus creëer je een doelgroep bestaande uit mensen die geïnteresseerd zijn in Ondernemersmagazine EN de particuliere kliniekvereniging AND WordPress of een andere tool die ze gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

Zie je de kracht van het in lagen op elkaar leggen van elkaar?

Een ander ding dat ik recent heb opgemerkt, is dat Facebook-groepen steeds populairder worden, omdat bekend is geworden dat het organische bereik is afgenomen .

Iedereen en hun moeder hebben er een en om een ​​goede reden.

Vooral met de nieuwe Facebook-groepen-app zijn ze een geweldige manier om een ​​betrokken publiek te houden, maar het probleem is dat je ze niet kunt targeten met je advertenties.

… Of kan je?

# 4. Doelgroepen

Attila van Iamattila.com heeft onlangs een geweldige tip gedeeld over hoe hij doelgroepen gebruikt met precies de AND-verklaring die ik hierboven heb beschreven.

Het is vrij eenvoudig:

 • Stap 1. Ga naar de pagina of groep en bekijk het gedeelte over zoekwoorden (en tags) die worden gebruikt om het te beschrijven.
 • Stap 2. Stel een campagne op waarbij u trefwoord # 1 EN trefwoord # 2 EN trefwoord # 3 target, of hoe veel u ook passend acht in uw onderzoek – uiteraard, hoe meer u kiest, des te specifieker u zich kunt richten.

Het zal niet speciaal voor die Facebook-groep zijn, maar waarschijnlijk zullen mensen die van die pagina houden op de doelgroep worden gericht.

Je kunt dezelfde truc gebruiken voor “niet-beschikbare” fanpagina’s. Als je tot het einde blijft plakken, deel ik een andere truc die je kunt gebruiken om die magische “niet-beschikbare” fanpagina’s te vinden.

# 5. Gebruik de “uitsluiten” -functie

Facebook heeft een uitsluitingsoptie toegevoegd die, zoals de naam zegt, u de mogelijkheid biedt om een ​​interesse te selecteren en mensen uit te sluiten die andere interesses interesseren.

Als u zich in de vissector bevindt, kunt u zich op iets als het tijdschrift Outdoor Life richten en de uitsluitingsfunctie gebruiken om het publiek dat u niet wilt uit te sluiten, zoals jagers, hardlopers en wandelaars.

Hoe groot moet de grootte van het publiek zijn?

Je zult waarschijnlijk zoveel verschillende antwoorden op deze vraag horen als er Facebook-marketeers zijn en er is geen goed of fout.

Het hangt allemaal af van je strategie en wat je zou willen bereiken.

Persoonlijk vind ik het leuk om veel campagnes met een kleiner publiek uit te voeren – er is meer handwerk voor nodig, maar de prestaties zijn meestal ook hoger.

Over het algemeen heb ik gemerkt dat het streven naar ongeveer 100.000 mensen in uw publiek een behoorlijke omvang heeft. Maak je echter geen zorgen als je 75.000 of 150.000 hebt.

Hoe te onderscheiden zoals door associatie-trefwoorden van echte fanpagina’s

Er zijn verschillende manieren om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld trefwoorden en koppelingen van echte fanpagina’s. Geen van hen is 100% nauwkeurig, maar in combinatie geven ze een sterk beeld.

# 1. Vergelijk de doelgroepgrootte in Audience-inzichten met het aantal fans op de fanpagina

 • Stap 3: Verwijder de landtargeting en stel alle andere targetinginstellingen in op de standaardinstelling (zie screenshot hierboven)
 • Stap 4: Open de fanpagina op een apart tabblad, alsof je het normaal op Facebook zou browsen

 • Stap 5: vergelijk het aantal vind-ik-leuks op de fanpagina met de ‘maandelijkse actieve mensen in’ in Audience Insights

Zoals je in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, heeft de Facebook-fanpagina 56.884 mensen die de pagina leuk vinden, maar Audience Insights vertelt ons dat er 250K-300K maandelijkse actieve mensen zijn wanneer ik AWeber betreed (wat trouwens de enige “Aweber” was die ik kon vinden) voor targeting).

Iets leuk vinden en actief zijn zijn twee verschillende dingen, maar dit kan duidelijk niet die fanpagina zijn, maar het kan zijn dat bepaalde fanpagina PLUS mensen zijn die zich met het onderwerp bezighouden, zoals door associatie.

Zoals ik al zei is dit niet perfect, maar als deze twee getallen niet dichtbij zijn, is dit een aanwijzing dat het een like-by-associatierente zou kunnen zijn.

# 2. Interesses alleen (met kleine letters)

Vaak heb ik ontdekt dat zoekwoorden die alleen met kleine letters zijn geschreven, eerder een “like by association” -belang hebben dan wanneer ze normaal worden gespeld (waarbij de eerste letter van het woord hoofdletters is en het resultaat kleine letters).

# 3. Kijk naar officiële statistieken

Als u iets target dat officiële statistieken heeft (bijvoorbeeld leraren in Amerika), probeer dan te onderzoeken hoeveel mensen er in het land zijn en vergelijk het met het bedrag dat u hebt gevonden in Audience Insights.

Heeft Audience Insights meer mensen gevonden dan de officiële statistieken? – dan moet het een like-by-associatierente zijn.

# 4. Fanpagina’s die op Wikipedia lijken

Ik heb ze eerder genoemd. Het zijn de info-pagina’s die uit Wikipedia gehaald lijken te worden wanneer een onderwerp in korte tijd veel aandacht krijgt.

Als je naar de pagina op Facebook zoekt en deze ziet er als volgt uit, is het een buzzword en geen echte fanpagina.

# 5. Suggesties van publieksinzichten

 • Stap 1. Open Audience Insights
 • Stap 2. Voer een interesse in, uw land naar keuze en klik op het tabblad “Vind ik leuk vind” -tab (zie onderstaande schermafbeelding).

 • Stap 3. Sorteer de voorgestelde pagina-likes na affiniteit door op de affiniteitskolom te klikken (zie onderstaande afbeelding).

Als de affiniteit laag is (10x of minder) voor alle voorgestelde pagina’s en de pagina’s duidelijk over verschillende onderwerpen gaan dan uw interesse, geeft dit aan dat het publiek erg breed is wat wederom leidt tot een like by association interest.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, voor het zoekwoord “Formule 1”, nadat ik gesorteerd op affiniteit, zijn alleen de eerste drie enigszins gerelateerd aan de Formule 1 en de autosport. De rest is gerelateerd aan voetbal. Als dit een sterke fanpagina was, dan zag je veel autosportgerelateerde pagina’s bovenaan de affiniteitslijst.

Een truc om niet-beschikbare ventilatorpagina’s te vinden

Weet je nog dat ik zei dat er een andere manier is om niet-beschikbare fanpagina’s te vinden? Nou, het is tijdrovend, dus daar heb je waarschijnlijk geen tijd voor, maar ik dacht dat ik het hier net zo goed zou kunnen opnemen voor het geval dat.

Je zult enkele “niet-beschikbare” fanpagina’s kunnen vinden door verschillende sleutelwoorden uit te proberen rond het onderwerp, zoals de bedrijfscategorie die op hun fanpagina wordt genoemd.

Ik kon eens een niet-beschikbare fanpagina vinden door de oorspronkelijke naam van het bedrijf te schrijven (ze hebben het enkele jaren geleden veranderd), die ik vond op de geschiedenispagina van hun website.

Dit suggereert dat alle fan-pagina’s beschikbaar zijn, maar sommige zijn verkeerd getagd.

Deze “truc” is iets dat wel geduld en creativiteit vereist, maar als je het uitzoekt, zal je enorm worden beloond met lagere prijzen en betere prestaties vanwege het gebrek aan concurrenten.

Conclusie en afhaalrestaurants

Onderzoeken kan enigszins vreselijk en tijdrovend zijn, maar ik heb ondervonden dat dit een directe invloed heeft gehad op de prestaties van mijn advertenties.

Ik beschouw het als een afweging, hoe meer geld u aan advertenties moet uitgeven, hoe minder onderzoek u hoeft te doen, u kunt eenvoudigweg meer zoekwoorden testen en de gegevens voor zichzelf laten spreken.

De belangrijkste afhaalrestaurants zijn

 • Schrijf de persona van een koper, zodat het duidelijk is WIE je zoekt
 • Op Facebook draait het allemaal om HOE jij je richt op die mensen
 • Hoe goed je hebt gedaan met punt 1 en 2, heeft grote invloed op je succes
 • Het richten van onderzoek kost tijd en hoe meer u het doet, hoe beter de resultaten die u kunt verwachten
 • Streef ernaar te streven naar een hoge betrokkenheid, diegenen die echt geïnteresseerd zijn in uw onderwerp

Ik weet dat dit een hoop informatie kan zijn om te verwerken en ik neem aan dat de meeste mensen het niet halen, maar als je het doet, gefeliciteerd – dit is het einde!

Nu willen we uw opmerkingen lezen!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *