Zijn geografisch gerichte Facebook-advertenties geschikt voor uw bedrijf? - DeLaatbusiness

Zijn geografisch gerichte Facebook-advertenties geschikt voor uw bedrijf?

11 min


130
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Geografische targeting is een manier om uw advertentieg publiek te beperken tot een bepaald geografisch gebied. Het is de beste manier om uw bericht regionaal te leiden en kan een krachtig hulpmiddel zijn om uw advertentie-efficiëntie te maximaliseren. Een paar klikken op Facebook, en je hebt advertenties klaar voor gebruik. Klinkt goed, toch?

Er is een vangst. Het kan de kosten van uw campagne echt opdrijven .

Facebook-advertenties worden betaald door een geautomatiseerde ‘veiling’. Dat betekent dat als andere bedrijven in de buurt hetzelfde gebied als jij targeten, de kosten voor gerichte advertenties hoger zullen zijn vanwege de stijve biedingscompetitie.

Voordat u uw geld uitgeeft, moet u er zeker van zijn dat geografische targeting geschikt voor u is. Hoe weet je dat? Het korte antwoord hangt ervan af. Het lange antwoord is dat we je op dit moment kunnen helpen erachter te komen .

Wat is geografische targeting?

Geografische targeting is marketing voor een reeks specifieke gebruikers op basis van hun locatie. Hoe relevanter een advertentie is voor een gebruiker, des te waarschijnlijker deze is om te converteren. Door geografische targeting te gebruiken, kunt u klanten vinden op postcode, stad of land. Als u opereert vanuit een fysieke winkel, kan dit een effectieve manier zijn om nieuwe klanten aan te trekken.

Voor winkels met een fysieke locatie wordt het gebruik van geografische targeting om klanten in de buurt te vinden ook wel lokale bewustwordingsadvertenties genoemd.

Advertenties voor lokaal bewustzijn zijn een ongelooflijk krachtige tool en niet alleen om nieuwe klanten naar uw winkel te halen. U kunt de lokale bewustwordingsadvertenties van Facebook gebruiken om het werk te doen van geofencingbedrijven die duizenden vragen  voor hun geografisch gerichte uitgaande verkoop.

Het hoeft niet zoveel geld te kosten om uw klanten te richten waar ze wonen.

Als u al advertenties voor lokaal bewustzijn gebruikt en nieuwe en verfijnde strategieën wilt ontdekken om klanten met een hoge waarde te krijgen, blijf dan lezen. Als je een opfrissing nodig hebt over de basisbeginselen van geofencing en je wilt weten of dit de juiste keuze is voor je bedrijf, klik dan hier .

Hoogwaardige klanten zoeken met advertenties voor lokaal bewustzijn

Elk bedrijf kan profiteren van het aantrekken van klanten met een hogere waarde. Of u nu een vastgoedbedrijf bent dat op zoek is naar vermogende particulieren die onroerend goed willen kopen of een B2B SaaS-bedrijf op zoek zijn naar een hogere gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU), waardoor klanten die u meer betalen dan anderen, een krachtige manier zijn om te versterken de groei van uw bedrijf.

De eenvoudigste manier om een ​​bepaald geografisch gebied te targeten, is eenvoudigweg om een ​​Facebook-advertentie op de gebruikelijke manier in te stellen. Wanneer je het publiek opzet en je op de kaart komt, druk je op “Drop Pin” en plaats je de indicator in het midden van je beoogde doelgebied. Gebruik vervolgens de schuifregelaar Radius om het volledige bereik te wijzigen dat door uw targeting wordt bestreken. U kunt dit aanpassen van  1 mijl  tot maximaal  50 mijl.

Laten we zeggen dat we een bedrijf runnen dat first-time thuisverkopers helpt de eigenschappen die ze proberen te verkopen op sites zoals Craigslist, beter te vermarkten.

Na jarenlang te hebben gewerkt met relatief goedkope huizen in landelijke gebieden, willen we een breuk maken met de concurrerende en high-vliegende onroerendgoedmarkt van Manhattan. Verwijzingen en mond-tot-mondreclame zijn tot op dit moment krachtige aanjagers van groei geweest, maar ze zullen er niet meer onderdoor gaan. We moeten voor mensen komen die hun huizen in Manhattan proberen te verkopen, en we besluiten Facebook-advertenties te gebruiken om het te doen.

Klanten binnen een regio targeten

Hier hebben we een speld geplaatst in de East Village in Manhattan en een straal van 1 mijl voor de targeting ingesteld, zodat iedereen in deze geografische regio deel uitmaakt van het publiek voor de advertentie die we gaan vertonen.

demografische targeting op facebook

Onze advertentie wordt getoond aan 710.000 mensen: dat is veel. Het is beter om dat een beetje te verkleinen. Om dat te doen, gaan we meer targeting gebruiken rond de leeftijd, het geslacht en het type persoon waarmee we onze advertentie proberen te tonen.

Omdat we mensen proberen te helpen hun huizen te verkopen, moeten we indicatoren zoeken waarvan de mensen aan wie we onze advertentie laten zien zich waarschijnlijk ook gaan bewegen.

Klanten targeten met een regio + gedrag en demografische targeting

Om specifieker te worden met onze doelgroep, richten we onze targeting in om ons te richten op die mensen waarvan Facebook zegt dat ze geïnteresseerd zijn om te verhuizen. We verkleinen onze leeftijdscategorie enigszins om uit te sluiten dat ze te jong zijn om (waarschijnlijk) hun huis te verkopen en hebben ook een aantal demografische en gedragsgerichte kenmerken. Wij richten ons op diegenen die “waarschijnlijk zullen bewegen” en diegenen binnen een bereik van inkomens en vermogens die we leuk vinden:

gericht op klanten op Facebook

De “waarschijnlijk te verplaatsen” -indicator wordt ons gegeven op basis van Facebook-gegevens over mensen waarvan wordt aangenomen dat ze zich in het beginstadium bevinden om hun huis te verlaten. Voor de vermogens- en inkomensgegevens hebben we een redelijk brede schijf opgezet die ons op zijn minst enig inzicht geeft in de financiële situatie van de klanten waarmee we deze advertentie gebruiken.

Deze combinatie van eigenschappen geeft ons een veel redelijker publiek van 2.800 personen. We kunnen een advertentie laten zien aan vrijwel elk van deze mensen met niet zoveel geld.

Targeting met geografische uitsluiting

Stel dat onze vastgoedmarketingbusiness echt begint op te blazen. We nemen een paar nieuwe aanstellingen en delen Manhattan op in regio’s, waarbij elke nieuwe medewerker verantwoordelijk is voor een nieuwe sectie. Elk is verantwoordelijk voor marketing binnen hun regio. We kunnen gemakkelijk een ‘uitgesloten’ gebied in een lokale bewustzijnsregio insluiten om bijvoorbeeld een bepaalde postcode uit te sluiten waarvoor we niet verantwoordelijk zijn vanwege de targeting van onze advertentie. Zo kunnen we geld besparen door klanten niet te targeten die we niet echt willen aantrekken:

Facebook geografische targeting

U kunt meerdere verschillende uitsluitingszones gebruiken als u een extreem specifieke regio heeft waarnaar u op zoek bent. Het enige voorbehoud hier is dat u ervoor moet zorgen dat u niet te nauw raakt met uw gedrags- en demografische targeting. Wanneer je je richt op een te kleine regio, kan de omvang van je publiek zo klein worden dat het praktisch onmogelijk wordt voor Facebook om je advertenties daadwerkelijk te bezorgen.

gebruik van geo-targeting in Facebook-advertenties

Richten op geografisch gedrag

Als u lang genoeg op een bepaald geografisch gebied target, zult u waarschijnlijk merken dat er achter het doel van een locatie een onduidelijkheid schuilgaat.

Facebook bepaalt de locaties van zijn gebruikers op verschillende manieren: door gegevens verzameld van smartphones, door handmatige check-ins op verschillende locaties en door plaatsen die gebruikers in hun profielen vermelden als hun huidige en thuissteden – om er een paar te noemen.

Dat betekent dat het niet altijd duidelijk is welk soort ‘locatie’ u gaat targeten met uw lokale bewustwordingsadvertenties:

  • Mensen die daadwerkelijk  in een bepaalde regio wonen 
  • Mensen die onlangs een regio hebben bezocht
  • Mensen die in een regio op vakantie zijn of anderszins reizen

Het onderscheid hier kan behoorlijk urgent worden, afhankelijk van het soort product dat u verkoopt of het soort klant dat u zoekt. Als je mensen wilt vinden die geïnteresseerd zijn om hun huizen in de East Village te verkopen, dan wil je niet mensen targeten die net in de East Village zijn tijdens hun voorjaarsvakantie of tijdens een bezoek aan het gezin. Als u op zoek bent naar vermogende particulieren op vakantie in Montauk, New York omdat u denkt dat ze een rijp doelwit zijn voor advertenties over het kopen van huizen aan het strand in Montauk, dan wilt u uw advertentie-uitgaven niet verspillen aan het tonen van advertenties aan de lokale bevolking .

Gelukkig bespaart Facebook u de moeite zich hier zorgen over te maken door u toe te staan ​​te specificeren wat voor soort “locatie” u probeert te bereiken. U kunt kiezen tussen mensen die gewoon op een locatie wonen, mensen die op de locatie wonen, mensen die er recent waren, of mensen die daarheen reizen.

geotargeting op Facebook

Aangepaste targetinglijsten

Als u veel advertenties met lokaal bewustzijn gebruikt of een zeer goed idee hebt van waar uw beste klanten vandaan komen, zult u waarschijnlijk een langere lijst met plaatsen ontwikkelen die u wilt targeten. Facebook maakt het eenvoudig om complexere, aangepaste advertentiecampagnes op meer locaties uit te voeren.

U kunt bijvoorbeeld meerdere gebieden specifiek op hun postcodes targeten. Laten we zeggen dat ons vastgoedbedrijf explodeert en nationaal gaat en we willen zoeken naar de goedkoopste plaatsen om huizen in Amerika te kopen. We kunnen een lijst van de postcodes met de goedkoopste huizen opzoeken en deze als onze targetingcriteria invoeren, waardoor we een ‘geo-fence’ krijgen die verschillende gemeenschappen en staten omvat:

aangepaste geo-targetinglijst op Facebook

Als je  al een lijst hebt met plaatsen waar je waardevolle klantenbestand woont of werkt , kun je dat in tekst- of spreadsheetvorm uploaden en direct in Facebook plaatsen. Op die manier kunt u automatisch beginnen met richten op de gebieden waar u weet dat uw klanten met de hoogste waarde leven.

Door op deze manier geografische regio’s te combineren met gedrags- en demografische targeting, kunt u profiteren van de hoogwaardige klanten die u voor uw bedrijf wilt aantrekken, ongeacht wat u verkoopt of probeert te vinden.

Eerste dingen eerst: welke opties voor geografische targeting zijn er?

Facebook laat je een geo-target gebruiken met een straal van een kilometer of op basis van “landen, staten, provincies, steden, congresdistricten, zip- of postcodes.” Dit zijn afzonderlijke functies.

Radius is een eenvoudig te gebruiken filter alleen voor locaties , via de instelling ‘Lokaal bewustzijn’ op de hoofdpagina van Advertentiebeheer.

advertenties voor lokaal bewustzijn op Facebook

Maar als u postcodes of andere bestaande geografische regio’s wilt targeten, moet u uw pagina doorlopen naar ‘Doelgroepen’. Dit geeft u het volledige, aanpasbare menu voor targeting.

Facebook-doelgroepen

Ga je gang, klik een minuutje rond. Zie de verschillende opties? Het is veel om mee om te gaan. Dus laten we beginnen.

Is geografische targeting geschikt voor u?

Als u steen en beton gebruikt, kan het geografisch richten van uw advertenties een goede manier zijn om uw advertenties in uw winkel te plaatsen.

U kunt uw straal bepalen met een service voor locatieanalyse zoals Carto. Hiermee kunt u visualiseren waar uw klanten en websitebezoekers wonen, zodat u uw doelgebied kunt bepalen.

Hier richt Warby Parker zich op klanten in de regio San Fransisco voor een pop-in evenement. Ze geven u een exacte locatie wanneer u op de advertentie klikt, een eenvoudige actie waarmee geïnteresseerde kijkers kunnen worden gemeten.

geotargeting op Facebook

Mensen binnenhalen hangt af van hoe ver mensen gaan voor uw goederen. Uw geografische targetingradius kan groter zijn als autodealer, maar kleiner als een pizzeria. Door de juiste parameters in te stellen blijft elke dollar hard werken.

U kunt de locatiebepaling van Facebook gebruiken om te zien welke mensen uw advertenties zien die een winkel bezoeken. (Ze matchen telefoons met profielen als mobiele locatieservices actief zijn.) Hiermee kunt u vaststellen welke advertenties werken .

E. Leclerc, de Franse versie van SuperTarget, gebruikte deze functie toen ze een Facebook-campagne leidden om mensen binnen ~ 6 mijl van hun winkels te bereiken. Deze mensen waren binnen bereik om boodschappen, huishoudelijke artikelen en kleding van E. Leclerc te kopen – en dat deden ze. Ongeveer 12% van de klikken op hun advertentie werd gevolgd door een winkelbezoek.

Waar is je winkel?

Uw strategie voor geografische targeting ziet er anders uit, afhankelijk van of uw fysieke winkel zich in een stedelijke of landelijke omgeving bevindt.

Plaatslocaties krijgen meer concurrentie voor advertenties, maar bereiken ook een groter aantal mensen. Om uw rendement te maximaliseren, gaat u voor een hyperlokale focus. Postcode is een goed begin voor het segmenteren van een stad .

Twin Cities Homes for Sale verkleint bijvoorbeeld hun focus naar een enkele postcode voor deze advertentie, gericht op interesse rond dat deel van Minneapolis, in plaats van te proberen een breed netwerk voor de hele stad uit te zetten.

geotargeting op Facebook Plattelandslocaties zullen hun geografische zoektocht moeten verbreden. Dit betekent dat u betaalt voor “dode ruimte” waar niemand woont. U heeft echter minder kans op een biedingscompetitie.

geo-targeting basics

Bron: links , rechts is de Facebook Ad Manager-interface

Gebruik een straal van een mijl in plaats van postcodes, die onhandelbare vormen en grootten kunnen zijn. Neem de grens tussen Massachusetts en Vermont / New York. De straal van tien mijl is een betere meter dan de postcode, die slechts gedeeltelijk binnen optimale afstand kan vallen.

Ben je alleen online?

Geo-targeting is waarschijnlijk niet de beste manier om klanten te identificeren.

Dat gezegd hebbende, als u zich regionaal richt (denk: het noordwesten van de Stille Oceaan), profiteert u ervan. Als u een kledingwinkel bent, adverteert u winterjassen op plaatsen waar het echt koud wordt.

Of misschien bent u een online service, zoals ClassPass, die een pakketpakket biedt voor lessen van verschillende onafhankelijke fitnessstudio’s. Met de targetingtools van Facebook kunnen ze gemakkelijk zoeken naar mensen die geïnteresseerd zijn in trainen.

geo-targeting facebook advertentie voorbeeld

Dus wanneer ze een nieuwe stad toevoegen aan hun service, kunnen ze advertenties weergeven om mensen aan te moedigen zich aan te melden. Het gebruik van doelgroep- en locatietargeting (compleet met een CTA voor ‘Aanmelden’, zoals de bovenstaande advertentie) geeft het meeste waar voor hun geld.

Een ander voorbeeld is Oxfam. Ze zijn niet afhankelijk van een stenen winkel voor donaties. Maar ze gebruiken geografische targeting om zich te richten op rijkere stedelijke gebieden waar mensen waarschijnlijk gaan doneren. In mei 2015 gebruikten ze locatietargeting om $ 10.000 te verhogen voor noodhulpbevingen in slechts één week.

Merk op dat beide voorbeelden niet alleen leunen op geografie. Nabijheid is misschien voldoende om iemand in een coffeeshop te krijgen, maar online services hebben meestal specifieke targeting nodig in plaats van een eenvoudige straal.

Ben je geoptimaliseerd voor mobiel?

Mobiele platforms beïnvloeden de manier waarop we informatie over de intake gebruiken . Als u uw advertenties al op mobiele apparaten heeft geoptimaliseerd, kan het toevoegen van geografische targeting een krachtige manier zijn om hun impact te maximaliseren.

Maar liefst 40% van de mensen die onderweg zoeken, kan mobiel + geo-targeting effectief zijn. Hertz zou bijvoorbeeld een luchthaven kunnen targeten met hun beknopte mobiele advertentie. Het zou een beroep op degenen die uitstappen uit het vliegtuig, telefoon in de hand. Culturele bezienswaardigheden en de omliggende gebieden zijn ook belangrijke doelen.

screen-shot-2016/11/23-at-11-31-02-am
Als u echter niet zo vertrouwd bent met zowel mobiele marketing als geografische targeting, wilt u misschien niet meer afbijten dan u kunt kauwen. Neem de tijd om killer mobiele advertenties te maken voordat je alle toeters en bellen toevoegt.

Heeft u uw advertenties al gesegmenteerd?

Geografische targeting is maar één manier om uw advertenties te segmenteren . Als je veel succes hebt met je huidige segmenten, geeft het toevoegen van geografische targeting je misschien geen enorme boost.

Waarom? Een paar redenen.

  1. Facebook laat je alleen radiustargeting koppelen aan geslacht en leeftijd. Dit betekent dat als u gericht bent op radius, u niet kunt vertrouwen op uw effectieve segmenten.
  2. Uw andere segmentatie-inspanningen doen hun werk. Eén online retailer segmenteerde bijvoorbeeld klanten bij eerdere aankopen en haalde een verbluffende 35: 1 ROI binnen. Met dat succes kan geografische targeting een klein stukje van de puzzel zijn – of zelfs irrelevant.

Een goed voorbeeld van effectieve, niet-geografische targeting is deze advertentie voor Proper Cloth.

screen-shot-2016/11/23-at-4-05-48-pm

Proper Cloth richt zich op klanten die GQ lezen, een inkomen hebben om te besteden aan op maat gemaakte overhemden, en zijn zakenmensen. Ze verkleinen waarschijnlijk ook hun leeftijdsbereik, waardoor ze zich richten op de perfecte klant.

Omdat ze in de eerste plaats een online verkoper zijn, doet locatie er niet noodzakelijk toe, maar het is een groot verschil om de andere demografische gegevens juist te krijgen. Kun je je voorstellen dat deze advertentie voor tienermeisjes zou verschijnen?

Echter, als je nieuw bent op segmentatie bent, heb het nog niet onder de knie, of het budget voor hyper specifieke targeting niet, het toevoegen van in locatie kan een eenvoudige manier om te beginnen concentreren uw reclame. Geografische targeting is eenvoudiger te implementeren dan andere typen Facebook-targeting en heeft veel ROI te bieden.

Nu u de basis kent en begrijpt of advertenties met lokale voorlichting geschikt zijn voor uw bedrijf, is het tijd om tot de kern van de zaak te komen.

Neem nog een kopje koffie, ga zitten en klik hier om meer te leren over precieze strategieën voor hoe advertenties met lokaal bewustzijn u kunnen helpen die waardevolle klanten te vinden die u voor uw bedrijf wilt hebben!

Laatste gedachten

Er zijn veel aanpassingsgereedschap beschikbaar om u te helpen de beste markt voor uw product te bereiken en geografische targeting is een aspect.

Het kan onmiddellijk een zinvolle verbinding met potentiële klanten creëren en is een aantrekkelijke aankoopfactor, vooral voor bakstenen en mortelbedrijven.

Maar zoals bij elke advertentietool, zijn er grenzen.

Het begrijpen van de reikwijdte en richting van uw bedrijf is wat u toelaat om goede beslissingen te nemen, dus haast u niet om uw geld uit te geven aan geografische targeting als het gewoon een verspilling wordt.

Geef uzelf in plaats daarvan een eerlijke beoordeling, zodat u een A + -advertentiestrategie kunt formuleren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *