10 manieren om waarde toe te voegen aan uw "Dank u" pagina (thank you page) - DeLaatbusiness

10 manieren om waarde toe te voegen aan uw “Dank u” pagina (thank you page)

10 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je het ontwerp en de inhoud van je “dank u” -pagina hebt genegeerd, negeer je:

 • Recente kopers.
 • Nieuwe leads.

Dit zijn enkele van de segmenten met de hoogste waarde van een online publiek, maar wat de meeste sites besluiten om ze te laten zien, is een bijzaak.

Of u nu de toegang tot een pdf-download wilt bevestigen of iemand wilt bedanken voor een aankoop van vier cijfers, er zijn manieren om waarde toe te voegen voor gebruikers en meer waarde voor uw bedrijf te krijgen.

Waarom zou u een bedankpagina kiezen voor een bedankbericht?

Technisch gezien is een bedankpagina optioneel. Formulierverzendingen of betalingsprocessen kunnen eindigen met een succesbericht op dezelfde pagina via JavaScript of via een pop-upvenster.

Hoewel een bedankt bericht eenvoudiger te implementeren is (het is één pagina minder om te ontwerpen), heeft het nadelen:

 • Gebruikers staan ​​op een conversiepagina die is ontdaan van navigatie en calls-to-action. Dat is een virtuele garantie dat de gebruiker het browservenster zal sluiten – de pagina heeft niets anders voor hen.
 • De ruimte voor een bedankt bericht is klein – vaak genoeg om alleen de woorden “dank u” of “succes” op te nemen. Zelfs als u een van de onderstaande strategieën wilde toepassen, zou u beperkt zijn.

Maar biedt een bevestigings-e-mail niet dezelfde waarde als een bevestigingspagina?

KlientBoost onderscheidt bevestigings-e-mails van bevestigingspagina’s effectief: “Beschouw de e-mail als een uitbreiding van de bedankpagina die de omleidings-URL overleeft.”

Hoewel het een kortstondige ervaring is, bereikt een bedankpagina bezoekers terwijl ze nog maar een paar klikken verwijderd zijn van een uitverkoop ; een bevestigingspagina plaatst toegevoegde stappen tussen een recente converter en een andere conversie.

Opmerking: als u het item via e-mail bezorgt (bijv. PDF-download), kan de interesse van de gebruiker in de e-mail opwegen tegen de interesse van de gebruiker in de bedankpagina, en moet u uw bedankpingsstrategie dienovereenkomstig aanpassen. “Best practices” zijn een basis voor testen, geen checklist voor implementatie.

Nadat u zich heeft toegewijd aan het maken van een bedankpagina, vindt u hier 10 manieren om waarde toe te voegen:

1. Bevestig de transactie.

Als uw bedankpagina niets anders bereikt, moet dit op zijn minst een succesvolle transactie bevestigen.

Nadat u zich bijvoorbeeld hebt aangemeld voor een proefversie van FileMaker, herhaalt het bevestigingsscherm precies wat ik heb gekregen (FileMaker Platform-proefversie) en vertelt me ​​wat ik vervolgens moet doen:

Filemaker proef bedankt pagina

Een Basecamp-proef combineert een bevestigingspagina met onmiddellijke toegang:

 • Ik krijg een bevestiging dat mijn account gereed is.
 • Ik kan zien dat ik al op het startscherm voor mijn account ben.
 • Ik krijg een korte onboarding-video aangeboden.

basecamp proefbevestigingspagina

Voor Basecamp en andere SaaS-bedrijven die gratis proeven aanbieden, is het belangrijk dat een klant zijn proefversie gaat gebruiken.

Die behoefte aan een efficiënte verschuiving tussen transactie en gebruik kan verklaren waarom FileMaker en Basecamp afzien van een standaard van bedankt paginaontwerp: in feite “dank u” zeggen.

2. Zeg “bedankt”.

Een simpel “bedankt” is een startpunt voor het creëren van een gevoel van  wederkerigheid . We voelen ons verplicht om terug te geven aan degenen die ons hebben gegeven. Als ik zojuist mijn naam, e-mailadres en telefoonnummer heb gedeeld, heb ik een risico genomen en waardevolle informatie aangeboden. Een eenvoudige dank u erkent dat.

Op een van de bedankpagina’s van CXL voor een download van de gids, noteer de volgorde van operaties:

 • Succesvolle conversie bevestigd.
 • Bezoeker bedankt.
 • Extra middelen aangeboden (daarover later meer).

Als het gaat om het bedanken van:

 • Maak het van een mens. Een snelle “noot” van een lid van uw team (of het hoofd van uw bedrijf) voelt meer authentiek dan een generiek bedrijf, dank u.
 • Laat het menselijk aanvoelen. Waarom zou u geen echte afbeelding of korte video toevoegen? Dit is een kans om een ​​bedrijfsnaam met een gezicht te plaatsen.

3. Behoud wrok van de koper (of abonnee).

Voor kopers en abonnees is het post-conversiemoment spannend en zenuwslopend. Heb je de juiste keuze gemaakt? Wordt je inbox gebombardeerd? Had je op een uitverkoop moeten wachten?

Onze psychologische standaard is voor ” rationalisatie na aankoop “, een cognitieve bias waarbij iemand die een product of dienst heeft gekocht, fouten of defecten over het hoofd ziet om hun aankoop te rechtvaardigen.

Direct na een aanmelding of aankoop zoeken consumenten naar redenen om zich goed te voelen over wat ze net deden. Een bedankpagina kan die positieve gevoelens versterken.

Na het boeken van een vergadering met een vertegenwoordiger, verzekert Segment gebruikers onmiddellijk dat “You’re in Great Company” en biedt verschillende succesverhalen en een sterk sociaal bewijs :

Beeldbron )

Het presenteren van positieve beoordelingen of getuigenissen kan de overtuiging van de consument versterken dat een transactie – contant geld of persoonlijke informatie – een goede beslissing was.

Voor non-profitorganisaties kunt u een tastbare demonstratie geven van de impact van een gift. Het Wereld Natuur Fonds bevat een video op hun bedankpagina om de beslissing om te doneren te verbinden met een positief resultaat:

wwf donatie bedankt pagina

Een andere manier om het wroeging van de koper af te weren, is gebruikers naar hun volgende stap te leiden. Zoals John Carvalho schreef :

Wetenschappers die ‘keuze sluiting’ bestuderen, hebben ontdekt dat het aanmoedigen van specifiek gedrag na de aankoop het wroeging van de koper kan minimaliseren en de tevredenheid over de beslissing maximaliseren.

Daarom is het belangrijk om de consument precies te vertellen wat hij kan verwachten.

4. Geef duidelijke verwachtingen over wat de toekomst biedt.

Zonder te weten wat te verwachten, vragen gebruikers zich af: “Wat moet ik doen?” Worden inloggegevens per e-mail naar mij gemaild? Een uur? Hoe weet ik wanneer mijn pakket onderweg is?

Onzekerheid over de volgende stappen voedt de onzekerheid over de beslissing om te converteren. Welke vragen hebben gebruikers direct na het converteren? Beantwoord ze.

De bedankpagina van Nielsen Norman Group voor een e-mailabonnement is in feite een pagina met veelgestelde vragen over aanmelden. Het antwoordt:

 • Hoe vaak ontvang ik uw e-mails?
 • Wanneer ontvang ik ze?
 • Hoe voorkom ik dat ze gaan spammen?
 • Is er nog iets anders dat ik moet doen?
 • Hoe kan ik me afmelden?
 • Waar bewaar je mijn persoonlijke gegevens?

nng e-mail aanmelden dank u pagina

Voor aankopen richten gebruikersvragen zich op de verwerking van bestellingen. Neem dit voorbeeld van Hello Matcha:

 • Gebruikers ontvangen een bevestiging van een succesvolle aankoop.
 • Een bestellingsoverzicht is duidelijk zichtbaar aan de rechterkant.
 • Een secundaire call-to-action (CTA) biedt de mogelijkheid om een ​​bon te printen.
hallo matcha bedankt pagina
Beeldbron )

(Hello Matcha behoudt zijn primaire CTA om gebruikers aan te moedigen om te blijven winkelen en biedt ook een video over hoe je een perfecte kop thee kunt maken. Hieronder zijn meer details over beide strategieën te vinden.)

In tegenstelling hiermee verstoort een slechte bevestigingspagina de verwachtingen. Na het invullen van een supportticket voor dit SaaS-product blijven gebruikers in het ongewisse:

 • Er is geen tijdschema voor het antwoord van het bedrijf op het technische probleem; je vraagt ​​je af hoe lang ‘kort’ zal zijn.
 • Er is een CTA om een ​​gratis proefversie te starten voor een product dat u al hebt gekocht, wat geen zin heeft.

Dank je wel

Of overweeg deze post-reserveringspagina van een hotel:

 • Het zit vol met clichébeloften als een bereidheid om ‘je verblijf onvergetelijk te maken’.
 • Het suggereert dat bezoekers in behandeling contact opnemen met het hotel, maar geen contactgegevens verstrekken.

hotel bevestigingspagina

Voor industrieën zoals gastvrijheid is de perceptie van attente en attente gastenservice (dwz gastvrijheid ) essentieel en in dit voorbeeld wordt het moment na aankoop al afgebroken.

5. Pitch een upsell of cross-sell.

De meest directe manier om meer waarde te creëren op een bedankpagina is om een ​​secundaire uitverkoop te winnen.

Als het gaat om upsell- en cross-sell-mogelijkheden op een bedankpagina, denkt iedereen met recht aan Amazon.

Ongeveer 35% van alle Amazon-aankopen is afkomstig van upsells en cross-sells , en ‘aanbevolen producten’ slagen 60% van de tijd .

Nadat ik wat losse thee had besteld, ontving ik een bedankje, een bevestiging van mijn bestelling, bestellingsdetails, een aanbeveling voor gesponsorde producten en een waslijst met mogelijkheden om iets anders te kopen dat veel te lang was om als screenshot op te nemen:

 • “Koop het opnieuw” boodschappen
 • Geïnspireerd door je browsegeschiedenis
 • Koop het opnieuw
 • Gerelateerd aan items die u hebt bekeken
 • Aanbevelingen op basis van uw bestelling

Amazon dankpagina

Waarom dankpagina’s werken goed voor upsells

Er zijn een paar redenen waarom upsells op dankpagina’s bijzonder goed werken:

 • U verkoopt aan gebruikers die zojuist hebben toegezegd bij u te kopen.
 • Persoonlijke gegevens zijn al opgeslagen, waardoor het pad naar een tweede aankoop gemakkelijker wordt.

Er is ook een minder voor de hand liggende reden: een bedankpagina geeft je meer onroerend goed om je pitch te maken voor de upsell. Als u bij het afrekenen een upsell aanbiedt, wilt u de aankoop niet verstoren, waardoor u minder details kunt opnemen.

Op een bedankpagina wordt de upsell het primaire product en kunt u een ideale bestemmingspagina voor dat product maken, in plaats van deze naar een subtiele suggestie te degraderen.

Promoties gebruiken om upsells te stimuleren

Als u een secundaire aankoop verder wilt stimuleren, kunt u overwegen een promotiecode voor na de aankoop toe te voegen:

promo bedankt pagina

Twee overwegingen:

 1. Als u een terugkerende aankoop (bijvoorbeeld koffiebonen) wilt stimuleren, kan een generieke kortingsbon voor een korting op een aankoop herhalingsaankopen stimuleren.
 2. Voor minder frequente aankopen (bijv. Televisie), is een specifieke korting op een upsell- of cross-sell-artikel logischer.

6. Bieden “anticiperende inhoud.”

E-commerce-aankopen vereisen nog steeds wachten, zelfs als Amazon de vertraging heeft teruggebracht tot uren in plaats van dagen. Een bedankpagina die links naar bronnen over productgebruik opwekt en de tevredenheid van consumenten verhoogt :

 • Moet het product worden gemonteerd, zoals een fiets? Deel video’s om gebruikers te laten zien hoe ze veelvoorkomende fouten en frustraties kunnen voorkomen.
 • Is de bediening technisch, zoals een espressomachine? Link naar inhoud die hen helpt de perfecte foto te maken bij hun eerste poging.
 • Heeft het product minder courante toepassingen, zoals een standaardmenger? Toon de waarde van vleesmolen of pasta-rollende hulpstukken.

Voor veel bedrijven bestaat deze inhoud al, maar gebruikers vinden het te laat, of niet allemaal. Het markeren op een bedankpagina zorgt voor bewustzijn en geeft gebruikers iets te doen terwijl ze wachten.

Anticiperende inhoud is ook niet exclusief voor e-commerce. Zelfs terwijl u op een desktoptoepassing wacht om te downloaden, zijn er mogelijkheden om tussentijdse betrokkenheid aan te moedigen:

iTunes download dankpagina

Voor e-commercebedrijven met apps (of SaaS-bedrijven met browsergebaseerde en mobiele app-versies) is een CTA om een ​​app te downloaden logisch – het vergemakkelijkt het kopen in de toekomst en levert meer gegevens over consumentengedrag.

Zelfs als u uw product onmiddellijk levert, heeft het koppelen aan gerelateerde bronnen op een bedankpagina dezelfde potentiële voordelen:

 • Als iemand een pdf downloadt, zijn er dan ondersteunende video’s om de betrokkenheid te vergroten?
 • Als iemand zich aanmeldt voor een webinar, welke gerelateerde blogberichten kunnen hen dan interesseren?

7. Moedig gebruikers aan om een ​​account aan te maken.

Zoals we eerder hebben geschreven , creëert het creëren van een account tijdens het uitchecken wrijving. (Voor één bedrijf kostte die wrijving $ 300 miljoen .) Sociale logins zijn een manier om de gebruikerservaring in balans te brengen met de onverzadigbare honger van consumenten naar consumentengegevens.

Verplaats dus ook de CTA “create an account” naar een bedankpagina. Zoals Baymard dit definieert , zijn dankpagina’s een mogelijkheid om “formuliervelden te verplaatsen van het afrekenproces naar de pagina voor orderbevestiging”.

Accountinstellingen na aanschaf hebben verschillende voordelen:

 • Het maken van een account bemoeit zich niet met de eerste verkoop.
 • Aangezien het instellen van een account de wens voor herhaalde aankopen suggereert, is het logischer na een eerste aankoop dan vóór één.
 • Het grootste deel van de informatie kan vooraf worden ingevuld vanaf het zojuist voltooide betalingsproces.

Voor SaaS-aanmeldingen voegen veel bedankpagina’s post-aanmeldingstappen zoals e-mailverificatie of accountdetails toe.

saas aanmelden pagina stroom

Een bedankpagina voor bedanktijd die gebruikers rechtstreeks naar het product brengt, zoals Basecamp dat in het vorige voorbeeld doet: wrijving vermindert en meer gebruikers ertoe aanzet het product sneller te gebruiken. (Als het doel echter is om alleen toegang te bieden aan meer gekwalificeerde gebruikers, kan die wrijving nuttig zijn.)

8. Verplaats gebruikers door de trechter.

Voor sites van leadgeneratie zijn bedankpagina’s een mogelijkheid om een ​​prospect door de verkooptrechter te verplaatsen.

U kunt gerichte oproepen tot actie uitvoeren door de volgende logische stap te identificeren. Als een prospect zojuist één actie heeft voltooid, wat zou hen dan een stap verder in de trechter zetten?

Bijvoorbeeld:

 • Verzoeken om een ​​industrieonderzoek? Stel een aanmelding voor een e-maillijst voor.
 • Aanmelden voor de e-maillijst? Beveel een aanstaande webinar aan.
 • Productdetails downloaden? Bied een live demo aan.

Na het aanmelden voor hun e-maillijst beveelt Close.io drie volgende stappen aan (naast sociaal bewijs), die elk gebruikers ertoe aanzetten hun verkooptrechter neer te zetten:

close.io bedankt pagina

9. Vraag om verwijzingen.

Als u recente kopers zou kunnen vragen één ding te doen, wat zou dat dan zijn? Deel hun ervaring op sociale media? Laat je mening achter? Verwijs een vriend?

Het aanbieden van een “vrienden” of “collega’s” korting kan het delen stimuleren en verwijzingen verhogen. Zoals Dropbox-directeur Drew Houston in een presentatie uitlegde, zorgde een verwijzingsaanbieding dat Dropbox-gebruikers 16 extra GB opslagruimte verdienden voor miljoenen aanmeldingen en drastische lagere acquisitiekosten voor klanten.

dropbox verwijzingsprogramma pagina

10. Verzamel klantgegevens.

Rationalisatie na aanschaf suggereert dat u mogelijk geen juiste antwoorden krijgt op ‘Waarom bent u gekocht?’ In een enquête na aankoop. Dat betekent niet dat je het niet kunt vragen, maar er kunnen betrouwbaardere gegevens zijn om te verzamelen uit een kwalitatieve enquête :

 • Heeft u alternatieven voor ons product overwogen? Het antwoord zou u kunnen aanmoedigen om een ​​vergelijkingspagina te ontwikkelen of uit te breiden.
 • Welke vragen had je maar kon je geen antwoorden vinden? Het antwoord kan u helpen bij het organiseren of uitbreiden van de kopie van de productpagina.
 • Is er nog iets dat je ons zou willen vertellen? Ontdek de onbekende onbekenden.

Houd er rekening mee dat uw resultaten afkomstig zijn van een vooringenomen voorbeeld: u vraagt ​​alleen recente kopers. Uw aantrekkingskracht op hen maximaliseren kan de verkoop aan dat segment stimuleren, maar het kan een veel groter aantal potentiële kopers negeren of vervreemden waarvan de pijnpunten niet worden gedeeld door uw huidige klanten.

Kortom, maak van enquêtes na aankoop uw enige bron van consumentengegevens niet.

Gegevens verzamelen en de ervaring verbeteren

Zelfs als u basisbelanggegevens op uw bevestigingspagina verzamelt, kunt u de targeting van consumenten verbeteren en een betere eerste indruk maken.

Overweeg de aanpak van ChefSteps: nadat u zich aanmeldt voor hun e-maillijst, wordt u naar een bedankpagina gebracht met de vraag drie interesses te benadrukken:

chefsteps dank je

Na het kiezen van drie receptcategorieën, levert ChefSteps een reeks aanbevelingen op maat:

chefsteps bedankt pagina-aanbevelingen

Vanuit het perspectief van de gebruiker is dit aanlokkelijk en nuttig. Voor ChefSteps doet het veel meer:

 • Biedt een aangepaste ervaring voor nieuwe gebruikers.
 • Duwt informatie in hun CRM om bezoekers te segmenteren voor e-mailupdates.
 • Identificeert de subset van gebruikers die geïnteresseerd zijn in sous vide-koken.

Sinds ChefSteps receptencontent produceert ter ondersteuning van de verkoop van Joule, een sous vide-apparaat, kunnen ze vanaf het begin een beter gekwalificeerd gebruikerssegment creëren.

Conclusie

Wat wilden ze? Kreeg ze het? Wat willen ze nu?

De antwoorden op deze drie vragen geven een samenvatting van de manieren om waarde toe te voegen aan een bedankpagina. Weinigen nemen de tijd om die vragen te beantwoorden, ook al is een bevestigingspagina een van de weinige pagina’s op uw site die elke lead en klant bezoekt.

Een bedankpagina is een mogelijkheid om op korte termijn waarde te creëren met een upsell of door gegevens te verzamelen om de targeting te verbeteren. Maar wat nog belangrijker is, het is de eerste stap naar het creëren van langetermijnwaarde: ervoor zorgen dat recente converters zich goed voelen over hun beslissing en hen helpen het meeste uit hun ervaring met uw bedrijf te halen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *