19 Top A / B-testtools beoordeeld door CRO Experts - DeLaatbusiness

19 Top A / B-testtools beoordeeld door CRO Experts

19 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Op dit moment wordt het veld overspoeld met oplossingen. Het vinden van een geschikte A / B-testtool is niet meer het probleem. Het probleem is nu om de juiste te kiezen.

Als u werkt aan conversie-optimalisatie – bij een bureau, in huis of als consultant – voert u vrijwel zeker A / B-tests uit .

Hoewel je fulltime iemand zou kunnen inhuren om de voor- en nadelen van elke tool door te nemen en analyseren, is het gemakkelijker om te leren van de ervaring van anderen en een beslissing te nemen op basis daarvan.

Om u daarbij te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de meest populaire a / b-testtools en bijbehorende beoordelingen van A / B-testexperts om u te helpen bij uw besluitvormingsproces.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de beste A / B-testtools die door experts worden gebruikt (klik hieronder om naar een specifieke tool te navigeren):

AB Tasty

AB Tasty is een redelijk geprijsde en eenvoudig te gebruiken tool die als een goed startpunt dient voor bedrijven die net beginnen met conversie-optimalisatie.

AB Tasty biedt A / B-testen, split-testen, multivariate testen en trechtertestmogelijkheden. Met de visuele editor van AB Tasty kunt u snel varianten en tests samenstellen en real-time rapporten ontvangen met vertrouwen op uw doelen. Tegelijkertijd heeft u de volledige controle over testen via geavanceerde, gerichte scenario’s, zodat u tests kunt starten op basis van URL, geolocatie, demografische gegevens, enzovoort. U kunt ook de gegevens van het platform verrijken door bestaande gegevens uit CRM’s en DMP’s te integreren.

Chloe O ‘Keeffe , Associate Conversion Consultant bij Conversion.com, deelt enkele voor- en nadelen:

Chloe O ‘Keeffe:

“Pros:

 • De interface is heel duidelijk om te begrijpen en het lanceren of monitoren van tests is eenvoudig. Er zijn veel beschikbare configuratie-opties, u kunt bijvoorbeeld meerdere filters toevoegen zoals het IP-adres van de gebruiker, lokalisatie of cookiewaarden.
 • Testopstelling is eenvoudig – de editor is eenvoudig te gebruiken met een handige voorbeeldmodus – gebruikers met weinig technische ervaring kunnen eenvoudig pagina’s wijzigen en nieuwe ontwerpen maken of de unieke bibliotheek met widgets gebruiken: AB Tasty Engage.
 • Veel integraties zijn beschikbaar en nuttig voor het valideren van testresultaten – zoals Google Analytics, Clicktale of Kissmetrics
 • De prijzen liggen in het middenbereik – niet zo duur als andere toonaangevende concurrenten op de markt
 • Het klantenserviceteam is zeer snel reagerend en snel om eventuele problemen aan te pakken

nadelen:

 • De calculator voor statistische significantie is enigszins standaard – in plaats van een numerieke waarde wordt deze als een staafdiagram weergegeven
 • Er kan af en toe een vertraging in de testresultaten optreden waarvoor een reactie van het klantenserviceteam vereist is en die het testproces kan vertragen. “

Het basisstartplan loopt uit op $ 249 / maand en omvat 50.000 unieke geteste gebruikers en overdracht van ongebruikt krediet.

Adobe Target

Adobe Target is een populaire zakelijke tool die gerichte testen en personalisatie combineert.

Adobe Target leidt u door een workflow in drie stappen, waarbij u eerst de variant maakt, vervolgens de variant target op basis van bezoekerssegmentatie en ten slotte uw doelen en instellingen voor de test aanpast. Op basis van deze nadruk op targeting is het geen verrassing dat de meest opwindende functie van Adobe Target geautomatiseerde personalisatie is.

Het zelflerende algoritme van Target past zich voortdurend en automatisch aan om associaties te maken tussen bezoekersgedrag en -inhoud om u de best mogelijke resultaten te geven. Real-time aanpassing van inhoud kan u helpen beter tegemoet te komen aan de behoeften van diverse bezoekers.

Hier is een recensie van Sean Patterson , een consultant voor digitale analyse en optimalisatie op Conversion.com:

Sean Patterson:

“Een bedrijfstesttool met een breed scala aan mogelijkheden en maatwerk. Het heeft vergelijkbare functies als andere hulpmiddelen voor het testen van ondernemingen, zoals Optimizely, inclusief personalisatie- en aanbevelingsmodules voor geavanceerdere optimalisatie.

De echte kracht met Target, net als bij alle Adobe Marketing-producten, is wanneer ze worden geïntegreerd via de Adobe Marketing Cloud. Segmenten die zijn ontdekt in de analyse of via hun gegevensplatform, kunnen worden doorgestuurd naar Target en resultaten van Target worden geanalyseerd in Analytics voor meer inzicht.

Net als bij veel andere Adobe-producten kunnen integraties complex zijn en moeten abonnementen op de andere tools in de Marketing Cloud het meest effectief zijn. Net als bij Analytics, zijn extra modules voor Target, zoals personalisatie en aanbevelingen, duur. “

Prijzen voor Adobe Target zijn op aanvraag beschikbaar.

Apptimize

Apptimize is een testtool gericht op mobiele optimalisatie en is een perfecte keuze als mobiel een belangrijk platform is voor uw bedrijf.

Apptimize biedt u een visuele editor met volledige controle, waarmee u snel nieuwe varianten kunt maken en deze kunt targeten op verschillende gebruikerssegmenten. U kunt ook dynamische variaties en codeblokken toevoegen die ondersteuning bieden voor Objective-C, Swift, Java, HTML5, Xamarin en React Native. Hun gerandomiseerde experimentmethode zorgt er ook voor dat uw experimenten statistisch significante resultaten opleveren.

We hebben beoordelingen verzameld voor Apptimize van G2Crowd . Hier is een anonieme recensie waarin je spreekt over enkele dingen die ze leuk vonden aan Apptimize:

Het is eenvoudig om tests in te stellen en bij te houden. De code die nodig is om de tests uit te voeren, is eenvoudig. Het integreert met Localytics.

En hier is een recensie waarin enkele teleurstellingen worden besproken:

“De real-time wijzigingen die we kunnen implementeren, zijn acuut beperkt in het bereik – dus aan al onze oorspronkelijke doelen kan niet worden voldaan met deze tool. Ook moeten we van tevoren plannen welke delen van onze app we willen wijzigen, en daarna kunnen we deze functie gaan gebruiken, wat betekent dat er een vertraging / vertraging is tussen de tijd dat we iets willen veranderen en de tijd wanneer het daadwerkelijk realiteit wordt. Met onze sprintstructuur kan deze vertraging bijvoorbeeld zo lang zijn als 3 – 4 weken. “

Apptimize begint bij $ 995 / maand en ondersteunt tot 100.000 maandelijkse actieve gebruikers. U kunt ook een aangepast plan aanvragen op basis van uw behoeften.

ChangeAgain.Me

ChangeAgain.me biedt een visuele interface voor Google Experiments voor A / B-testen.

Een goede oplossing voor bedrijven die al Google Analytics hebben en gesplitst testen willen proberen.

Ze factureren op basis van het aantal tests dat u uitvoert, niet het aantal bezoekers zoals andere split-testoplossingen.

Geen codeervaardigheden vereist. U kunt nieuwe tests starten met een visuele editor met aanwijzen en klikken

Conductrics

Conductrics is een geavanceerd hulpmiddel dat methoden van AB Testing combineert met Machine Learning om voor elke gebruiker automatisch optimale ervaringen te leveren.

Je kunt het gebruiken als een server- of client-side tool, en je kunt het behoorlijk aanpassen in hoe je het ook probeert te gebruiken.

Hier is een recensie van Experimentation and Optimization Expert Andrew Anderson:

Andrew Anderson:

“Voordelen – Biedt veel flexibiliteit voor wat betreft manieren om te communiceren met uw systemen, van API’s tot oplossingen voor één tag. Is op zijn best wanneer het niet wordt gebruikt voor eenvoudige AB-testen, maar in plaats daarvan als een actieve beslissingsfunctionaris die zich voortdurend aanpast en ervaringen creëert.

Vanwege de mogelijkheid om factoren te selecteren in plaats van ze alleen maar blindelings toe te voegen, kan deze functionaliteit op veel kleinere sites worden gebruikt dan met andere vergelijkbare tools (Adobe Target Premium / 1: 1 / Touch Clarity, X + 1). Zeer robuust systeem met zeer lage variantie en een breed scala aan functies. Geweldige ondersteuning, hoewel de helpmenu’s voor de meeste groepen een beetje technisch zijn.

Nadelen – Vereist meer kennis over beslissers dan de meeste programma’s. Interface is een beetje onhandig met de huidige configuratie van de pagina-interactie nogal vervelend (hoewel dit waarschijnlijk snel moet worden opgelost). QA is minder dan ideaal. Gegevensrapportage kan enkele verbeteringen gebruiken, met name grafisch. Heeft een beetje een leercurve als het gaat om het lezen van het rapport Targeting. Nog steeds vereist een behoorlijke hoeveelheid verkeer om het volledige potentieel te bereiken.

Over het geheel genomen – Conductrics is een geweldig hulpmiddel voor programma’s die adaptieve personalisatie van het leren echt willen aanpakken of die veel flexibiliteit willen als het gaat om interacties.

Het vereist veel meer kennis en meer van een leercurve dan zeer eenvoudige hulpmiddelen zoals Optimizely of VWO, maar kan uiteindelijk veel betere functionaliteit en meer flexibiliteit bieden dan zowat elk ander hulpmiddel op de markt. Geweldige tool voor programma’s die boven de standaardtools liggen, maar niet voor een fortuin van 100. “

Prijzen voor Conductrics zijn op aanvraag beschikbaar.

Converteren

Convert is perfect voor werk voor kleine tot middelgrote klanten en bedrijven die interne optimalisatie uitvoeren. Het is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke klantenondersteuning via live chat.

Convert werkt met een intuïtief drag-and-drop-systeem. U kunt A / B-, multivariate- en gesplitste tests maken met behulp van de meegeleverde visuele editor en meer de meer geavanceerde stylesheet-editor voor dynamische pagina’s openen, zodat u de volledige controle hebt over uw inhoud. Het verhoogt ook een soepel inkomend proces van uw CMS- en e-commerceplatform en naadloze integratie met Google Analytics. Personalisatie is ook een optie met meer dan 35 verschillende elementen die u kunt gebruiken om klantprofielen samen te stellen.

Hier is Julien Le Nestour , een toegepaste gedragswetenschapper en CRO-consultant uit Sydney, die zijn mening geeft:

Julien Le Nestour:

“Convert Experiments is een fantastische tool die moet worden overwogen en geëvalueerd door elk CRO-bureau of een eindgebruiker die ook Optimizely en VWO evalueert. Ze bieden een niveau van functionaliteit dat wereldwijd op hetzelfde niveau staat als ze getest kunnen worden, maar tegen een lager prijsniveau als je eenmaal boven het gratis niveau van Optimizely uitkomt.

Het team Experimenten van Convert is zeer ervaren in testen en zij doen een aantal ongelooflijke inspanningen om een ​​ongeëvenaarde hoeveelheid ondersteuning te bieden bij het bouwen of uitvoeren van uw tests. In mijn ervaring zullen ze u bijstaan ​​in alle technische aspecten en problemen en deze voor u oplossen als onderdeel van hun plannen. Je kunt ze ook vragen om rechtstreeks tests voor je te maken als je niemand in je team hebt om het als een extra service te doen. De enige (potentiële) beperking in het gebruik van geconverteerde experimenten zou een meer traditionele benadering zijn bij het meten van statistische significantie, maar of het een belangrijk punt voor u is, hangt af van uw mening over dit onderwerp! “

Het meest eenvoudige plan van Convert, Convert Plus begint bij $ 599 / maand en geeft u toegang tot 400.000 unieke gebruikers per maand en 5 actieve domeinen voor testen.

Dynamische opbrengst

Dynamic Yield is een krachtige reeks oplossingen voor personalisatie en engagement.

Met Dynamic Yield heeft u toegang tot een breed scala aan tools. Het belangrijkste is dat u continu kunt A / B-testen en optimaliseren op verschillende platforms (desktop, mobiel internet, apps). Deze tests zijn voorspellend van aard en maken gebruik van de mogelijkheden van algoritmen voor machinaal leren om de ROI continu te verbeteren.

Dynamic Yield is echter gespecialiseerd in geavanceerde oplossingen voor omnichannel-personalisatie. U kunt elke interactie en reactie van elke gebruiker segmenteren en kwantificeren en uw inhoud dynamisch aanpassen aan de individuele situatie. Combineer uw segmenten met gepersonaliseerde meldingen om het meeste uit deze specifieke tool te halen.

Volgens een recensie van Martin Nicholson over TrustRadius zijn enkele voordelen van de tool:

 • “De kant-en-klare functies zijn indrukwekkend en snel te implementeren. Overlays, berichtuitwisseling en wijzigingen in de inhoud kunnen direct worden aangebracht, waardoor tests snel kunnen worden uitgevoerd.
 • Door aangepaste acties te creëren, kunnen we de kloof tussen onze online en offline tests overbruggen door code wijzigingen direct op de pagina in te voeren.
 • De functies voor testsegmentering zijn zeer robuust, acties kunnen worden geactiveerd door apparaat, ip, cookie, doelgroeptype en op specifieke tijdstippen van de dag, waardoor we kunnen testen wat we willen, wanneer we willen. ‘

En sommige nadelen:

 • “We gebruiken niet alle functies van de tool, er is zoveel om uit te kiezen dat het soms overweldigend is. Het supportteam is echter fantastisch en heeft altijd kunnen helpen.
 • Meer integratie met GA zou nuttig zijn.
 • Sommige functies vereisen enige technische kennis om te implementeren, en er is altijd ondersteuning beschikbaar om te helpen. “

Prijzen voor Dynamic Yield zijn op aanvraag beschikbaar.

Google Optimize

Google Optimize is een Google-tool waarmee u verschillende varianten van uw website kunt testen en aanpassen.

Het belangrijkste verkoopargument van Google Optimize is de native integratie met Google Analytics, waardoor u automatisch toegang krijgt tot uitgebreide gedragsinzichten. U kunt ook de waardevolle segmenten targeten die u al heeft ontdekt met Analytics.

Dit is wat Charles Farina , directeur Growth & Development bij Analytics Proste zeggen heeft:

Charles Farina:

“Google Optimize is een volledig gratis A / B en multivariate testtool voor het testen van ondernemingen. Met een visuele editor, code-editor en native integratie met Google Analytics is dit de beste tool voor bedrijven die net beginnen met testen. Veel leuke functies ontbreken nog, zoals een functie voor het uploaden van afbeeldingen, maar Google blijft wekelijks verbeteringen aanbrengen. U moet Google Analytics gebruiken of installeren om Google Optimize te gebruiken.

Ik ben opgewonden over de komende jaren, omdat Google Optimize de markt voor testgereedschappen zou moeten verstoren op dezelfde manier als Google Analytics deed toen het werd uitgebracht en begon met het toevoegen van meer en meer bedrijfsfuncties. “

Probeer Google Optimize gratis uit en upgrade naar Google Optimize 360 ​​voor websitetests en personalisatie op ondernemingsniveau.

Intellimize

Intellimize  is een voorspellend personalisatieplatform dat veel van de arbeidsintensievere en tijdrovende aspecten van het opzetten en uitvoeren van A / B-tests automatiseert.

intellimize startpagina

Met behulp van machine learning test het Intellimize-platform gepersonaliseerde wijzigingen van de site, waarna automatisch prioriteit wordt gegeven aan het winnen van het resultaat.

Gabe Meierotto van LaserAway beoordeelt het hieronder:

Voors:

 • Typische A / B-tests komen niet met ontwikkeling. Met Intellimize ontwikkelen ze ideeën voor ons (HTML / CSS / enz.), Waardoor ze onze ontwikkelaars vrijmaken voor andere taken en / of mijn tijd vrijmaken voor ideatie en onderzoek op hoog niveau.
 • We leren sneller dan een standaard A / B-test. Machinaal leren kan uitzoeken welke varianten het snelst presteren.
 • Personalisatie: Intellimize toont verschillende afbeeldingen / berichten voor verschillende mensen. Hun machine-learning ontdekt automatisch de juiste reeks ervaringen om elke individuele bezoeker te laten zien, geeft de winnaars meer verkeer en verhindert automatisch de verliezers van het verkeer. Hun systeem toont bijvoorbeeld een heldenbeeld van dames die op het strand lopen naar mensen in Californië en dames in de stad voor mensen in New York.
 • Ze helpen ons om betere ideeën te testen door hun ervaringen te delen met het zien van duizenden experimenten

nadelen:

 • Sommige ideeën hebben meer tijd nodig om zich te ontwikkelen dan we zouden willen.
 • We moeten handmatig rapporten voor ons team genereren.

U kunt Intellimize proberen door contact op te nemen met het bedrijf via hun website.

Kameleoon

Kameleoon is een geavanceerd optimalisatieplatform met een verscheidenheid aan functies.

Met Kameleoon kunt u geavanceerde A / B-, split- en multivariate tests snel en eenvoudig uitvoeren. U kunt ook belangrijke gebruikersinzichten begrijpen met hun navigatieanalysetool en verschillende gebruikerssegmenten testen met meer dan 40 targetingcriteria. Dynamische algoritmen voor verkeersallocatie zorgen er ook voor dat uw verkeer optimaal wordt verdeeld om uw beslissingscyclus te verkorten en het rendement op uw investering te verbeteren.

Julien Nouet , Global Frontend & UX Manager bij Lacoste, recenseert het hier:

Julien Nouet:

“We zijn eerst Kameleoon gaan gebruiken om onze website te testen om er zeker van te zijn dat onze klanten tevreden waren met de ervaring die we bieden. We kozen voor Kameleoon vanwege de betrouwbaarheid voor testen met hoge snelheid en geavanceerde functies.

Het platform voldeed aan onze groeiende behoeften, omdat we nu ook personalisatiecampagnes uitvoeren, niet alleen om de prestaties van onze website te verbeteren, maar ook om op maat gemaakte ervaringen voor onze bezoekers te creëren.

We waardeerden:

 • Topkwaliteit anti-flikkertechnologie
 • Sterke en innovatieve architectuur (NoSQL, Elasticsearch)
 • Werkt met React
 • Integreert goed met onze andere oplossingen
 • Krachtige targetingfuncties
 • Gebruiksgemak van hun WYSIWYG-editor
 • Kliktracering eenvoudig in te stellen
 • Testresultaten kunnen direct worden gefilterd (bijvoorbeeld op apparaat)
 • Mogelijkheid om zowel een bezoek als een op bezoekers gebaseerd testmonster te hebben

Sommige nadelen:

 • WYSIWYG Editor een beetje traag om te laden
 • Sommige elementen ontbreken in de preview-samenvatting (afdekken, scriptinstellingen, …)
 • UX heeft wat ruimte voor verbetering
 • Kameleoon-teams zijn veel aan het innoveren … en het platform kan voor korte periodes down zijn. Geen buistelevisie.

We werken nu al meer dan een jaar met de oplossing en we hebben een geweldige ROI gehad. Over het algemeen is het een sterk optimalisatieplatform, zowel vrij eenvoudig te gebruiken als rijk aan functies. Als een kanttekening – niet direct gerelateerd aan de tool, maar hun klantensuccesteam is het vermelden waard. Ze reageren snel en leveren waardevolle strategische inzichten. “

Ga aan de slag op Kameleoon door een gratis account te maken en vervolgens een upgrade naar een bedrijfsplan uit te voeren als de tool aan uw behoeften voldoet.

Maxymiser

Maxymiser is een krachtige testtool waarmee u geavanceerde campagnes kunt ontwerpen en uitvoeren.

Net als andere tools biedt Maxymiser een visuele editor die u helpt bij het opzetten van varianten en tests, evenals een uitbreidbare codeeromgeving voor meer complexe projecten.

Maxymiser schijnt echter het meest in termen van personalisatie en targeting. Met deze tool kunt u regels rechtstreeks met de visuele editor maken om winstgevende klantsegmenten te targeten en gepersonaliseerde inhoud weer te geven. Het meest indrukwekkend is dat Maxymiser automatisch een klantenprofiel opbouwt dat gegevens verzamelt over historische en interne gedragingen en bezoekersattributen voor elke unieke bezoeker van uw pagina.

Prijzen voor Maxymiser zijn op aanvraag beschikbaar.

Monetate

Monetate is een andere geliefde testtool met een reputatie voor het leveren van fantastische klantenservices. Ze bieden zowel een test- en segmentatietool als een personalisatietool.

Door gebruik te maken van Monetate Test & Segment, kunt u geavanceerde A / B-tests en multivariate tests uitvoeren. Ze hebben ook ingebouwde metingen van statistische significantie en dynamische tests die de verkeerstoewijzing aanpassen om te optimaliseren voor ROI. De Intelligent Personalization Engine van Monetate is een geavanceerde machine-learningengine die bepaalt welke acties u zullen helpen een bepaald doel te bereiken. Dit betekent dat u personalisatiebeslissingen kunt automatiseren en optimaliseren.

 

Prijzen voor Monetate zijn op aanvraag beschikbaar.

Omniconvert

Omniconvert is een nieuwe speler op de markt voor testtools. Ze positioneren zichzelf als een soort van alles in één optimalisatietool: pop-ups, enquêtes op de pagina, A / B-tests, personalisatie, segmentering.

Ze zijn ook redelijk betaalbaar voor alles wat ze aanbieden, en bieden zelfs een gratis versie voor minder dan 10.000 bezoekers per maand.

Ze zijn een bijzonder goed hulpmiddel voor beginners, betaalbaar met veel functies inbegrepen.

Hier is een recensie van Justin Rondeau , Conversion Optimization Director bij Digital Marketer :

Justin Rondeau:

“Wat ik het leukst vind, is dat dit product meer doet dan alleen een A / B-test. Kwalitatieve gegevens zijn cruciaal en de tool helpt u deze essentiële informatie te verzamelen. Ik hou ook van het personaliseringsaspect van de technologie.

Over het algemeen legt Omniconvert vast waar de markt naartoe gaat, maar nog steeds gebruikt A / B-testen als een backbone om de resultaten te valideren die door de andere componenten worden verzameld. Ik denk dat de gebruikersinterface wat aanpassingen kan gebruiken, misschien werken aan een meer logische stroom voor het vinden van wat je nodig hebt.

Ik probeer altijd meer productiviteit uit een pagina te persen, of dit nu meer omzet of leads betekent. Ik heb met de testtool strategische ontwerpwijzigingen kunnen doorvoeren en gebruikersgegevens kunnen verzamelen met de enquêtefunctionaliteit. “

Omniconvert biedt verschillende plannen voor elke behoefte, van een altijd gratis introductieplan tot oplossingen op maat.

Optimizely

Optimizely is een van de meest populaire WYSIWYG-experimenteerhulpmiddelen en een go-to-choice bij het werken met elk formaat bedrijf.

Aan de basis ervan is Optimizely gericht op web-experimenten en personalisatie. Ze bieden gebruiksvriendelijke A / B- en multi-pagina-experimenten en ondersteunen experimenten op verschillende platforms (internet, mobiel internet, iOS, Android, enz.) En tonen u resultaten in georganiseerde formaten met behulp van hun gebruiksvriendelijke Stats Engine.

Nog belangrijker is dat u met Optimizely uw experimentvariaties kunt targeten op basis van een advertentiecampagne, geografie, cookies en een verscheidenheid aan andere dimensies om u te helpen bij het ontwerpen en optimaliseren van gepersonaliseerde inhoud op basis van uw doelgroepsegmenten.

Diane Leung , Associate Consultant bij Conversion.com, deelt haar gedachten:

Diane Leung:

“Optimizely is duidelijk de marktleider van de experimenteerplatforms op de markt.

Ze hebben het platform onlangs volledig geüpdatet met de lancering van Optimizely X en blijven investeren in uitbreiding van het bereik van experimenten door middel van tools zoals testen aan de server en personalisatie.

Optimizely is geschikt voor zowel de beginnende gebruiker als de ervaren gebruiker, met functies zoals de visuele editor waarmee gebruikers met beperkte kennis op het gebied van codering eenvoudig experimenten kunnen maken en starten. Optimizely doet ook het zware heffen vanuit een statistisch oogpunt via hun stats-engine, zodat het verschil in prestaties tussen uw variaties gemakkelijk kan worden gemeten en geïdentificeerd.

Wat negatieven betreft, is de prijs van Optimizely mogelijk onbetaalbaar voor sommige gebruikers die net beginnen met experimenteren.

De rapporten met experimentresultaten zijn ook tamelijk basaal en beschikken niet over geavanceerde functies waarmee u echt diep kunt duiken in gegevens voor specifieke segmenten van uw doelgroep. Deze beperkingen betekenen dat het erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat alle tracking correct is ingesteld voordat het experiment wordt uitgevoerd of om Optimizely te integreren met andere analysetools. “

Pay As You Go van Optimizely is een goede manier om te beginnen als u net begint en $ 49 kost voor elke 1.000 unieke maandbezoekers die u test. Zelfs als dezelfde bezoeker veel experimenten ziet, wordt de bezoeker nog steeds slechts één keer geteld.

qubit

Qubit is een testplatform dat is toegespitst op personalisatie, waardoor het een van de sterkste segmentatiehulpmiddelen op de markt is.

Met Qubit kunt u A / B-tests en multivariate tests uitvoeren om de voortgang en effectiviteit van verschillende personalisatietechnieken te meten. U krijgt ook toegang tot abandonment recovery, productaanbevelingen en social-prooftools, waardoor deze software een uitstekende keuze is voor e-commercebedrijven.

Volgens een recensie over Trustradius van Niall Totten , zijn enkele voordelen van het gebruik van Qubit onder meer :

 • “Goede A / B-testideeën op basis van zowel kwantitatief als kwalitatief bewijs.
 • De consultants en engineers van Qubit waarmee we hebben gewerkt, hebben een uitstekende ‘can do’-houding.
 • Uitstekende communicatie en duidelijkheid over testresultaten. “

Uit dezelfde review zijn de nadelen:

 • “Er is ruimte voor verbetering op de snelheid van het ontwikkelen van nieuwe tests en QA’d.
 • Ik zou graag verbeteringen zien aan de interface voor exit-enquêtes om het gemakkelijker te maken om feedback te markeren, te categoriseren en te verspreiden naar verschillende gebieden in het bedrijf.
 • Afhankelijk van de test / ervaring kan het extra gewicht aan de laadtijd van de pagina toevoegen en ‘flikkering’ veroorzaken. “

Prijzen voor Qubit zijn op aanvraag beschikbaar.

Sentient Ascend

Sentient Ascend is een testtool van de nieuwe generatie dat algoritmen voor computerleren combineert met conversie-optimalisatie.

Het concept is eenvoudig, genetische algoritmen kunnen sneller en met een grotere nauwkeurigheid optimale combinaties van ontwerpkeuzes vinden dan mensen dat kunnen. Door het beste lokale maximum te isoleren, assembleert de machine het best presterende segment en pusht het optimale personalisatieoplossingen. Dit betekent natuurlijk ook dat je al je ideeën tegelijk kunt testen en de evolutie in actie kunt zien.

Hier is Guido Jansen van Euroflorist die enkele voor- en nadelen van de tool toelicht:

Guido Jansen:

“Uit onze proef met Sentient Ascend kunnen we concluderen dat hun methode ongeveer 75% minder verkeer vereist in vergelijking met een normale volledige factoriële MVT-test. Dit betekent dat u sneller kunt testen of met vier keer zoveel varianten.

Een waarschuwing is dat je van tevoren niet precies weet hoeveel verkeer het AI-systeem nodig heeft, zodat het op dit moment een beetje trial-and-error is. Sentient werkt hiervoor aan een oplossing.

Dit creëert interessante kansen voor CRO.

Vooral het testen van enkele meer extreme lay-outcombinaties kan heel goed werken en het is een geweldige manier om wat uplift te bieden en sneller naar je lokale optimum te gaan. Maar dit is een beetje een zwarte doos en vager resultaat: je weet niet WAAROM bepaalde variaties het beste werken.

Dus ja, het zal meer testen en meer ondersteuning mogelijk maken, maar verwacht niet dat AI op korte termijn goed veronderstelde A / B-tests zal vervangen op basis van grondig gebruikersonderzoek. Combineer de twee en je hebt misschien een gouden combinatie. “

Viljo Vabrit , Managing Director bij CXL Agency, wilde ook enkele problemen met de tool aankaarten :

 • “U kunt actieve tests niet bewerken. Als er een kleine fout is of als er iets breekt vanwege een wijziging in het besturingselement, stopt u het experiment en maakt u een nieuw experiment of neemt u contact op met de ondersteuning en hoopt dat zij de wijziging zo snel mogelijk kunnen uitvoeren. Hetzelfde geldt ook voor de wijzigingen met betrekking tot doelgroep- en URL-targeting.
 • QA-ing alles is lastig. En ik heb het niet over het doorlopen van de duizenden of zelfs miljoenen mogelijke combinaties. Als u een voorbeeld van een specifieke combinatie bekijkt, moet u de logische logica van de queryparameters begrijpen.
 • De visuele editor kan vrij traag zijn en crasht af en toe, soms met al je wijzigingen. “

Er zijn veel artikelen over Sentient waar je kunt lezen over hun evolutionaire algoritmen of over details van het platform .

Prijzen voor Sentient Ascend zijn op aanvraag beschikbaar.

SiteGainer

SiteGainer is een bedrijf dat een volledige reeks conversie-optimalisatietools biedt, waaronder A / B-testen, multivariate testen, personalisatie, heatmaps, pop-ups en enquêtes.

De tool is vrij eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en het maken van alles, van eenvoudige a / b-tests tot enquêtes, pop-ups en meer, is zeer intuïtief.

SiteGainer biedt een gratis proefperiode en vervolgens zijn tariefplannen gebaseerd op maandelijks verkeer, betalingsschema en aanvullende diensten. 

SiteSpect

SiteSpect biedt een server-side oplossing en is een goede keuze voor meer technisch geavanceerde testers. Door HTML te bewerken voordat het de server verlaat, is het populair bij zelf-ontvangende bedrijven en beveiligingsbewuste klanten.

Uiteraard biedt SiteSpect een visuele editor om de optimalisatie- en testprocedures gemakkelijk en efficiënt in te richten. Wat het anders maakt, is de mogelijkheid om u toegang te geven tot zowel client- als serverzijde, waardoor u een volledig beeld krijgt van de hele klantervaring en hoge prestaties voor snelheid en schaalbaarheid.

Hier is een overzicht van Juda Phillips , een analytics expert, consultant, en een auteur die schreven bouwen van een digitale Analytics Organization , Digital Analytics Primer , en e-commerce Analytics :

Judah Phillips:

“SiteSpect is een van de wereldleiders in testen en optimaliseren. Ze zijn pioniers in de ruimte met een decennium aan ervaring. Hun gepatenteerde technologie biedt de mogelijkheid om testresultaten te testen en te meten zonder de wijzigingscode op uw website of mobiele ervaring. Het technologiepatroon komt overeen met patronen die de klant definieert en testinhoud op basis van patroonherkenning in realtime aanpast zonder latency en totale failover. Er bestaan ​​functies om de uitvoering van tests te versnellen en tegelijkertijd veel verschillende tests uit te voeren. In tegenstelling tot veel testverkopers ondersteunt SiteSpect alle opmaaktalen (HTML, WML, JSON en XML), stijlbladen (CSS) of scriptingtalen (zoals JavaScript). Elk type statische, dynamische en rijke inhoud, inclusief audio en video, kan worden getest.

Hoewel SiteSpect vroeger gespecialiseerde hardware vereiste, kan de mogelijkheid nu worden geïmplementeerd in de cloud of op locatie. Net als andere leveranciers hebben ze het ‘flikker’-probleem ontdekt en blijven ze mobiel testen innoveren. Detorsors van SiteSpect melden dat het product technische complexiteit heeft en niet direct door een marketeer kan worden gebruikt zonder technische ondersteuning. Het is ook een hulpmiddel dat mensen vereist om te begrijpen wat ze doen en van plan is om te testen. De rapportage-interface is bekritiseerd, maar wordt algemeen beschouwd als industriestandaard. Ten slotte is het geen hulpmiddel voor mensen die $ 49 of meer per maand willen uitgeven. Het is een krachtige software voor bedrijven die serieus bezig zijn met testen en optimaliseren en die technologie willen die geschikt is voor bedrijfseisen volgens een SLA. “

Kies uit verschillende pakketten die variëren in integraties, functies en accounts, afhankelijk van uw schaal en behoeften.

VWO

Visual Website Optimizer (VWO) is een andere grote speler in de markt voor A / B-testsoftware. Het is een top keuze voor bedrijven met iets kleinere budgetten en populair bij veel marketeers.

Een van de redenen waarom het zo populair is, is vanwege de verscheidenheid aan hulpmiddelen waar je toegang toe hebt. Het VWO onderscheidt zich in vier categorieën: testen & experimenteren, onderzoek & gebruikersfeedback, analyse & rapportage en targeting en personalisatie.

Met VWO kun je meerdere varianten van webpagina’s maken en verschillende conversiedoelen bijhouden. Net zoals Optimizely biedt VWO ook statistische analyse van uw resultaten. Een favoriet kenmerk van VWO is de ingebouwde heatmap-tool die het klikgedrag en het trackingsgedrag van bezoekers bijhoudt.

Met name als personalisatie belangrijk is voor uw werk, biedt VWO eenvoudige hulpmiddelen voor het segmenteren en leveren van gerichte aanbiedingen.

Hier is een overzicht van Alex Harris , Conversion Optimization, Director at Perficient:

Alex Harris: “VWO is een uitstekend testplatform voor conversie. Een van de belangrijkste pluspunten is de visuele interface. Naar mijn mening, denk ik dat de UX gebruiksvriendelijker is en de rapporten visueel aantrekkelijker zijn. De rapporten en diagrammen zijn eenvoudiger te analyseren dan andere testplatforms. Een ander voordeel van VWO is dat het heel gemakkelijk is voor iedereen om een ​​nieuwe test te maken. Het is een eenvoudig stapsgewijs proces waarvan ik denk dat het logischer is, vooral voor iemand die nog niet vertrouwd is met A / B-testen. Vroeger had ik een andere A / B-testtool aanbevolen als je een ontwikkelaar was, maar het VWO heeft onlangs hun codebewerker die in het verleden echt met fouten zat en meer hoofdbrekens veroorzaakte dan nodig was.

Het enige nadeel dat ik tegenkwam is gerelateerd aan de WYSIWYG, die een goede optimizer toch niet echt zou moeten gebruiken.

In het verleden, toen ik de code-editor niet gebruikte, was de WYSIWYG echt buggy. Ik zou bijvoorbeeld een test maken en als ik geen kopie maakte van de code die werd gemaakt, zou de variatie soms breken en zou ik al mijn werk verliezen. Dit is misschien niet meer het geval, omdat ik nu alleen de code-editor gebruik, maar het was nogal frustrerend toen ik mijn werk in het verleden verloor.

Ook in het verleden heeft hun ondersteuning een trage responstijd gerelateerd aan tickets die voor ondersteuning zijn gemaakt. “

Het standaardplan voor VWO begint bij $ 49 / maand en biedt plaats aan maximaal 10.000 maandelijkse gebruikers.

Conclusie

Daar heb je het: de beste a / b-testtools, beoordeeld door de experts.

Hoewel elk hun eigen voor- en nadelen heeft, zult u waarschijnlijk wat strategisch denken en onderzoeken moeten doen om de oplossing te vinden die geschikt is voor uw bedrijf en specifieke situatie. Hopelijk helpen deze beoordelingen je echter bij het proces.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *