25 + Call To Action-voorbeelden: The Good, The Bad, and the Ugly - DeLaatbusiness

25 + Call To Action-voorbeelden: The Good, The Bad, and the Ugly

10 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De call-to-action is vandaag de dag een kernonderdeel van marketing, verkoop en elke overtuiging.

Er is veel inhoud geschreven over het aanpassen van CTA-kopie , kleur , grootte en andere elementen , maar soms is dit het gemakkelijkst om voorbeelden te leren.

Op deze manier kunnen we zien hoe theoretische principes zich in de echte wereld afspelen en hoe ze effectieve ervaringen kunnen creëren. Daarom zal deze post niet veel theorie behandelen, maar eerder focussen op de toegepaste toepassingen van die theorie op CTA’s.

Een goede CTA is niet het enige element dat u nodig hebt om online te slagen, maar een goede CTA zal uw effectiviteit zeker verbeteren. Laten we snel teruggaan naar de basis voordat we ingaan op voorbeelden van call-to-action …

Wat is een oproep tot actie?

Als je een minuut in marketing bent geweest, ben je zeker bekend met wat een call-to-action is. Maar laten we de definitie snel ter referentie bekijken.

In marketing verwijst een call-to-action (ook bekend als een ‘CTA’) naar elk bericht dat is ontworpen om onmiddellijk te reageren of om onmiddellijke verkoop aan te moedigen. Het is echt zo simpel als het klinkt: een oproep voor iemand om actie te ondernemen.

In de meest voorkomende online iteratie is een CTA een combinatie van woorden of woordgroepen die actie willen inspireren. Bij conversie-optimalisatie zou een typisch call-to-actionvoorbeeld ongeveer als volgt willen:

Afbeeldingsbron

Oproep tot actie voorbeelden in Conversion Optimization

Een tijdje geleden heeft VWO een aantal gegevens gepubliceerd die aangeven dat CTA’s verreweg de populairste A / B-testrun zijn op hun platform. Bij 30% van de tests was een call-to-action vereist.

Dit is logisch, vooral als je nadenkt over hoe de meeste mensen leren over conversiepercentage-optimalisatie (namelijk door case-studies waarbij kleine CTA-tweaks tot enorme liften leiden).

Hoewel een CTA-test vaak niet het grootst mogelijke impactgebied voor experimenten is, zijn tonnen CTA’s zo slecht dat u wat eenvoudige winsten op dit gebied kunt opdoen.

Bovendien leeft geen enkel webelement geïsoleerd. Een goede CTA trekt sterk de context van de pagina. Wanneer u andere elementen optimaliseert, moet uw CTA mogelijk ook worden aangepast.

Inderdaad, hier is een call-to-actionvoorbeeld waarbij de CTA zelf niet echt verkeerd is, maar de andere pagina-elementen zoals de achtergrondafbeelding maken het super moeilijk om te lezen of te zien:

Afbeeldingsbron

CTA’s zijn echter niet exclusief voor conversie-optimalisatie of websiteontwerp. In elke vorm van overreding, waaronder verkoop , fondsenwerving, enz., Wordt een oproep tot actie gebruikt om actie aan te moedigen (hoewel in de verkoop, wordt deze meestal ” de sluiten ” genoemd).

Afbeeldingsbron

Wanneer u een call-to-action definieert, lijkt deze redelijk eenvoudig, maar veel mensen verknoeien dit eenvoudige element nog steeds.

Niet veel voorbeelden van call-to-action zijn echt slecht, maar velen kunnen wel wat aanpassingen gebruiken, zoals deze:

Afbeeldingsbron

De oranje kleur is een mooi contrast met de pagina, maar de knop is vrij klein en nog steeds moeilijk op te merken. “Meer informatie” is enigszins vaag wat betreft het leiden van u om te begrijpen wat de volgende stap is.

Of deze, waar de CTA-knoppen voor de producten zeker prominenter en merkbaarder konden worden gemaakt:

Afbeeldingsbron

Soms is er geen duidelijke call-to-action en in plaats daarvan is er alleen een automatische roterende schuifregelaar 🙁

Afbeeldingsbron

Helaas is dat niet ongewoon. Als je geen duidelijke call-to-action hebt, voeg dan op zijn minst een toe. Nog een voorbeeld van een site zonder een duidelijke CTA:

Afbeeldingsbron

Er zijn diverse best practices voor call-to-actions ( lees hier meer over hen ). Ik zal de theorie grotendeels overlaten aan andere artikelen, en in dit stuk zal ik voorbeelden gebruiken om CTA-ideeën te begeleiden, instrueren en inspireren.

20+ Call to Action-voorbeelden (met recensies en kritieken)

1. Ontbinden

Na het uitvoeren van talloze knoptests in de afgelopen jaren, realiseerde Michael Aagaard zich dat er over het algemeen twee vragen zijn die u helpen bij het schrijven van de CTA-knopkopie. Die twee vragen zijn:

  • Wat is de motivatie van mijn prospect om op deze knop te klikken?
  • Wat krijgt mijn prospect als hij op deze knop klikt?

Als u deze vragen helder, beknopt en duidelijk kunt beantwoorden, heeft u een hoogwaardige CTA-knop.

Afbeeldingsbron

Unbounce’s homepage CTA doet dat goed. “Explore the Unbounce Platform” is uniek en beknopt, en u weet dat u naar een pagina wordt gebracht voor meer informatie over de functies van het product.

2. KlientBoost

Het is moeilijk om dingen op te schudden met CTA’s. De meesten van hen hebben de neiging om dezelfde dingen aan te bieden: ‘Nu downloaden’, ‘Toegang krijgen’ of ‘Contact met ons opnemen’.

KlientBoost doet goed werk, en in plaats van iets als “Contact” te gebruiken, zeggen ze “Get My Free Proposal” – schijnbaar een aantrekkelijker aanbod. Het is ook specifieker. Je weet precies wat het eindspel hier is. “Neem contact met ons op” is vaag, maar een gratis voorstel is concreet.

Afbeeldingsbron

3. Usabilla

Afbeeldingsbron

Niet elke CTA hoeft super slim of geestig te zijn. In feite, voor iedereen buiten de inkomende of digitale marketing echokamer , zegt een CTA “JA !! Ik wil geld besparen en direct toegang krijgen! “Met knipperende gele pijlen is waarschijnlijk een beetje vervelend en extra.

Afbeeldingsbron

“Verzoek om een ​​demo” is saai, maar als een demo de gewenste actie is, is deze perfect geschikt. Duidelijkheid overtreft overtuigingskracht . Wees gewoon consistent. Usabilla doet dat goed en roept overal op zijn homepage een demo op.

4. HotJar

Afbeeldingsbron

Het woord ‘gratis’ is bedwelmend voor marketeers . We sprenkelen het overal om aanbiedingen te hype, en het werkt meestal wonderen. Mensen houden van gratis dingen .

Daarom, als u een freemiumaanbieding of een vrije proef hebt, waarom niet benadrukken dat? Een van de grootste hindernissen voor conversie is onzekerheid over betaling of risico. Als je dat kunt verzachten met een geruststellende kopie en dat benadrukt, “nee, het kost je niets”, doe dat dan.

5. TaxJar

Afbeeldingsbron

Soms hoeft u het woord “Vrij” niet in de CTA te hebben. Soms is het duidelijk uit de setup- en pagina-context (pro tip: het gaat altijd over de paginacontext).

Dat is het geval met TaxJar, waar een stevige hoeveelheid kopie wordt besteed aan het uitleggen dat dit een gratis proefversie is (geen creditcard vereist). “Aan de slag” is hier een stevig actiepunt.

6. Kogelvrij

Afbeeldingsbron

Bulletproof heeft een goed geoptimaliseerde site. De gebruikerservaring is naar mijn mening uitstekend. Ze testen de dingen duidelijk regelmatig.

De homepage bevat een grotendeels prototypische CTA-voorbeelden van e-commerce: “Nu winkelen.” Het is niet slim, uniek of ongewoon grappig, maar het verklaart vrij duidelijk wat u (bijna zeker) op de site wilt doen.

Op dezelfde lijn hebben we vaak gezien dat ‘See Selection’ beter presteert dan ‘Nu winkelen’. Nog beter, u kunt personaliseren voor terugkerende bezoekers of kopers in het verleden met een ‘Zie wat is er nieuw’ (zolang u nieuwe dingen te laten zien hebt) :

Afbeeldingsbron

Om dit aan te vullen, gebruiken ze ook een prototypische productpagina-CTA: “Toevoegen aan winkelwagen.” Meestal is beste manier van conversie-optimalisatie om te doen wat uw klant verwacht. Dat is waar prototypisch ontwerp in het spel komt .

Afbeeldingsbron

7. Reis Wisconsin

Afbeeldingsbron

Travel Wisconsin splitst de CTA’s op hun homepage op twee manieren op: “Onze familie vakantie” en “Reisideeën voor jou.” Nu, ik ken hun publiek niet goed, maar ik kan me voorstellen dat reisideeën een aantrekkelijker aanbod zijn, veel meer in lijn met de bedoeling van de bezoeker van de site.

Maar in elk geval is de combinatie van de twee CTA’s een beetje verwarrend en is “Our Family Vacation” volledig vaag. Alles boven de vouw is eigenlijk vrij vaag.

8. CXL Instituut

CXL Institute heeft een paar verschillende aanbiedingen, variërend van eenmalige livecursussen en certificeringsprogramma’s tot het meer uitgebreide en high-touch All Access-plan . Daarom brengen we ze op verschillende manieren over op de startpagina.

Veel mensen arriveren rechtstreeks op de gegeven verkoop / bestemmingspagina waarin ze geïnteresseerd zijn. In elk geval wijzigen we de CTA op basis van het aanbod van daar. Veel mensen willen demo’s naast een aanzienlijk aantal mensen die meteen willen kopen, dus bieden we beide opties voor het All Access-abonnement.

Deze dingen veranderen, en we itereren, dus het kan in de toekomst anders zijn, maar onze huidige CTA’s weerspiegelen de verschillende intenties van ons publiek en de verschillende aard van onze aanbiedingen.

9. BounceX

Een CTA hoeft geen woorden te zijn in een rechthoekige doos met een contrasterende kleur. In essentie roept een CTA alleen op tot actie (de nomenclatuur is hier vrij letterlijk). U kunt dus creatief worden met de uitvoering.

BounceX doet geweldig werk door u op klikken te laten klikken en hun promotievideo te bekijken:

Afbeeldingsbron

10. Bounce X (deel 2)

BounceX heeft een schat aan gedragsmarketingcontent in hun ‘denktank’.

Elk stukje inhoud heeft zijn eigen goed ontworpen bestemmingspagina. Elk call-to-action-voorbeeld kan een casestudy zijn om de juiste dingen te doen. De grootte, kleur en contrast, affordance – alles aan het ontwerp is geweldig. Bovendien schrijven ze goed.

Ze beantwoorden de vraag “Ik wil ____” en gebruiken die als hun CTA-kopie.

11. BounceX (deel 3)

Hetzelfde verhaal in dit voorbeeld. Dit voorbeeld van een call-to-action is bedoeld voor een webinar, dus de kopie wordt gewijzigd in ‘Nu kijken’ en houdt gelijke tred met de context van de aanbieding.

12. Intercom

Intercom onderhoudt consistentie met beide CTA’s boven de vouw op hun startpagina. Omdat ze een gratis proefversie aanbieden, is het een eenvoudige “Aan de slag”, met een opt-in voor e-mail.

Afbeeldingsbron

13. Zoom

Zoom’s homepage heeft een vergelijkbare structuur, met een contrasterende en opvallende CTA die bezoekers de kans biedt om in te schrijven. Omdat het ook een proef (en gratis) is, gaan ze er gewoon meteen voor.

Afbeeldingsbron

14. CXL

Dit is de algemene sjabloon die we gebruiken voor onze landingspagina’s voor het genereren van leads. Deze in het bijzonder is voor een webinar en gaat voor duidelijkheid: “Woon webinar bij.” Nogmaals, we proberen de formule te volgen van het beantwoorden van “I Want To ____”, en dat werkt in dit scenario.

15. Tim Ferriss

De oproep tot actie van Tim Ferriss is uniek, zowel qua plaatsing als qua aanbod. Zijn grote aanbod en focus is nu de podcast, dus hij vraagt ​​prominent gebruikers om ‘Click to Listen’.

Afbeeldingsbron

16. Paleo Leap

Ik ben een grote fan van Paleo Leap, maar ik ben geen grote fan van hun CTA’s. Er zijn er tientallen op de startpagina (waar begint er een?), Dus het is moeilijk om de belangrijkste gewenste actie te begrijpen. Bovendien zou het ontwerp werk kunnen gebruiken – de CTA’s zijn nauwelijks zichtbaar in een oogopslag en mengen zich direct in de witte achtergrond.

Afbeeldingsbron

17. Kijker

Looker heeft twee CTA’s op hun startpagina, wat indruist tegen de gebruikelijke CRO-best practices .

Afbeeldingsbron

Natuurlijk, het hebben van slechts één actie per pagina vermindert afleiding en maakt dingen duidelijker voor de bezoeker. Maar als u bedrijfssoftware verkoopt, waarom zou u dan niet inspelen op hoe mensen willen kopen? Je zou willen dat ze allemaal zouden demonstreren, of dat ze allemaal zouden aanmelden voor een proef, maar mensen vertonen verschillende koopgewoonten – en wanneer de waarde van een verkoop zo hoog is, waarom zou je het uitsluiten vanwege ‘beste praktijken’?

Je kunt dus een live demo of een opgenomen versie kiezen, waarvan ik denk dat het geweldig is. Hun opgenomen demopagina kan echter wat werk gebruiken. Niemand wil ‘indienen’, vooral wanneer het aanbod een gratis proefversie lijkt.

Afbeeldingsbron

18. Tableau

Ik ben geen grote fan van de CTA van Tableau. Wel, er zijn er eigenlijk twee boven de vouw, en degene die eruit springt is de “Probeer nu” aan de rechterbovenkant van het scherm, wat opzettelijk kan zijn.

Afbeeldingsbron

Maar degene onder de kop die zegt: “Zie in actie” is zowel moeilijk te zien / vinden en enigszins vaag. Betekent “in actie zien” dat ik een vooraf opgenomen demo krijg zoals het Looker call to action-voorbeeld? Betekent dit dat ik een live demo in gebruik neem? Betekent dit dat ik een interactieve doorloop krijg?

Afbeeldingsbron

Blijkt dat het de eerste is, een getriggerde promovideo, maar je zou het moeilijk hebben om te raden op basis van de CTA-kopie.

19. Verve Coffee

Deze is behoorlijk slecht.

Uitgaand van het pagina-contextniveau, zijn de kop en afbeelding niet super verhelderend. Ik weet niet zeker wat een “avonturenpakket is. Dan is de CTA “Join the Adventure”, maar aangezien ik op een website ben voor een koffiemerk, had ik de indruk dat ik aan het winkelen was voor koffie. Heel verwarrend.

Afbeeldingsbron

20. Nomadisch Matt

Sterke CTA-kopie (“Get Reistips”, die de formule “I Want To ___” volgt). Gemakkelijke en intuïtieve vorm. Prachtige pagina-context. Contrasterende kleuren en prominent weergegeven boven de vouw. Goed gedaan!

Afbeeldingsbron

Voordat u test: enkele kanttekeningen

Deze gids is bedoeld om te inspireren, niet om te instrueren. Elke website is contextueel, en hoewel ik deze call-to-action-voorbeelden kan beoordelen aan de hand van de theorie van ontwerp en copywriting, weet ik niet hoe ze daadwerkelijk presteren.

Dus hier komt het algemene advies voor conversieoptimalisatie: test het zelf.

… Of niet. Misschien is het niet het gebied met de hoogste waarde voor optimalisatie. Misschien heb je grotere grootste uitdagingen. Qubit heeft een geweldige meta-analyse van meer dan 6700+ e-commerce-experimenten uitgebracht en zij hebben gemerkt dat CTA-tests de naald gemiddeld niet vaak verplaatsen (en wanneer dat gebeurt, is het niet veel):

Afbeeldingsbron

Misschien heb je al heel wat CTA’s getest en weet je redelijk goed wat je wel en niet werkt. CTA-tests scoren goed, wat betekent dat als u eenmaal voldoende hebt geëxperimenteerd, u meestal de winnaars in vergelijkbare aanbiedingen kunt repliceren. We gebruiken dezelfde CTA op alle vergelijkbare bestemmingspagina’s met vergelijkbare aanbiedingen.

En als u net begint met het optimaliseren van uw website, kan het voordeliger zijn om te beginnen met een aantal hogere impactgebieden. Gebruik conversieonderzoek om echte problemen op uw site te ontdekken, test niet alleen CTA’s, want deze zijn eenvoudig in te stellen in een visuele editor.

Conclusie

De call-to-action is een belangrijk element van websiteontwerp, conversie-optimalisatie of elke vorm van marketing of overtuiging. Investeer wat tijd en moeite in het maken van een goede CTA-kopie, zorg ervoor dat het ontwerp klopt en ontwerp met de paginacontext in gedachten.

Dit bericht schetste een enorme lijst met voorbeelden van call-to-actions. Waarschijnlijk te veel – sommigen goed, sommigen slecht, sommigen vreselijk of niet-bestaand. De hoop is niet dat je ze direct zult kopiëren, maar dat ze eerder zullen dienen als inspiratie of brandstof om na te denken over hoe jij je eigen ontwerp ontwerpt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *