5 moeilijkste dingen in Conversie optimizatie

8 min


102

Conversie-optimalisatie is moeilijk; het verandert voortdurend en je moet veel weten over veel. Het bijhouden van de technologische veranderingen en het beheren van zakelijke verwachtingen kan lastig zijn.

Dit is wat sommige van de beste experts in het vakgebied zeggen over de belangrijkste uitdagingen bij conversie-optimalisatie.

# 1 In veel dingen een expert moeten zijn.

CRO is multidisciplinair en multifunctioneel. Conversie-optimalisatiespecialisten moeten ‘ polymaths’ zijn , met een werkachtergrond in minstens 2-3 disciplines (en op andere punten goed genoeg zijn).

Optimalisatiemodaths zijn vaak afkomstig van verschillende achtergronden , waaronder IT, ontwerp, UX, analyse, marketing, vertaling, fotografie, enz.

Chad Sanderson, een specialist in conversieoptimalisatie, experimenten en personalisatie voor Subway, stelt dat het ontwikkelen van een systeem met vele aspecten van optimalisatie een van de grootste uitdagingen is.

Chad Sanderson, metro

“Stel je voor dat je een hartchirurg bent in een wereldberoemd ziekenhuis. Normaal gesproken zou je aan het einde van een lange reeks van consulten worden ingeschakeld als (en alleen als) alle medische experts van het personeel het erover eens zijn dat een hartoperatie noodzakelijk is.

Als gevolg van recente bezuinigingen op de begroting, moet u echter de patiënt diagnosticeren, medische tests uitvoeren, antibiotica voorschrijven, een geschikte donor vinden, de operatie uitvoeren en de vervolgonderzoeken uitvoeren. Stel je nu voor om deze beproeving honderd keer per maand te herhalen. 
CRO’s worden geconfronteerd met een soortgelijk dilemma …

Het is niet genoeg om een ​​algemeen begrip te hebben van Statistieken, Ontwikkeling, UX Ontwerp of Analytics. Om een ​​succesvol programma te leiden, moet je op elk van deze gebieden (en nog veel meer) buitengewoon capabel zijn of mogelijk rampzalige gevolgen ondervinden. “

# 2 De industrie verandert voortdurend

Naarmate de technologie evolueert, moeten ook onze testen. Dit is met name het geval, want mobiel contact via smartphone is enorm gestegen. In 2017 is meer dan de helft van het wereldwijde webverkeer afkomstig van mobiele telefoons .


Mobiel is echter een relatief nieuw domein; niet elk bedrijf heeft ingehaald. Inhalen is de truc om het meeste uit je consumenten te halen, en de enige manier om dat te doen is door je vinger aan de pols te houden van de industrie, nieuw onderzoek te lezen en je eigen experimenten uit te voeren.

Angie Schottmuller, Interactive Artisan

“Balans is de moeilijkste uitdaging met conversie-optimalisatie. Hoeveel wetenschap versus kunst? Hoeveel verandering versus consistentie? Hoeveel structuur versus agile proces? Hoeveel training versus tactieken? Optimalisatie is een uitdaging voor het streven naar voortdurende verandering. Om succesvol te zijn, is het noodzakelijk om een ​​balans te vinden tussen ‘centrumpunt van zwaartekracht’ voor uzelf, uw team en uw klant. “

Matt Roach is het ermee eens:

Matt Roach, Sanoma

“In tegenstelling tot andere banen (boekhouding, wetgeving, enz.), Wanneer je het eenmaal kent, weet je het, met CRO is het een constante uitdaging – en vereist een aanzienlijke investering van tijd en moeite – om op de hoogte te blijven van je kennis […]

Elk bedrijf is anders en presenteert unieke uitdagingen – wat werkt voor het ene bedrijf kan een ramp zijn voor het andere. Dit maakt het moeilijker om snelkoppelingen te maken, om gewoon toe te passen wat je elders hebt gedaan. “

Dus, om concurrerend te blijven, moet u trends bekijken, uw collega’s in de gaten houden en de gegevens prioriteren.

# 3 Je moet je eigen overtuigingen en expertise uitdagen

Vaak gaan experimentele gegevens onze oorspronkelijke aannames of veranderingen in de loop van de tijd tegen . Zelfs jarenlange ervaring op het gebied van analyses kan CRO’s niet altijd helpen de uitkomst van tests te voorspellen of toekomstige trends te voorspellen.

Els Aerts zegt om de arrogantie van ervaring te controleren:

Els Aerts, AGConsult

“Het is belangrijk om je eigen vooroordelen onder controle te houden. En om altijd het onderzoek te doen. Het is soms erg verleidelijk om te denken dat je weet wat er mis is met een pagina en hoe je het kunt oplossen. Maar dat is gewoon niet hoe het werkt. U moet in de gegevens duiken om de echte kansen te bepalen. “

CRO is een naar binnen gerichte discipline, stelt Andrew Anderson voor, die objectieve kennis van waarschijnlijkheidstheorie, economie, sociologie, statistiek en psychologie vereist, gewoon om te weten waar te focussen in de eerste plaats.

Andrew Anderson, Recovery Brands

“Mijn leven zou zoveel gemakkelijker zijn als ik alleen maar probeerde de ideeën van anderen te valideren in plaats van een systeem te gebruiken dat ze vergelijkt met een zo groot mogelijke verzameling […]

Het gaat niet om wat ik denk dat ertoe doet, of wat iemand ook maar denkt, het gaat om de opbouw van een gedisciplineerd systeem dat alle inputs in beslag neemt, de bèta van hen maximaliseert en vervolgens laat het systeem uitspugen wat wint. “

Ego zou zelfs niet in het spel moeten komen.

Nick So, WiderFunnel.com

“Een van de moeilijkste dingen om te beheersen wanneer je bezig bent met conversie-optimalisatie, is het vermogen om objectief en bescheiden te zijn wanneer je geconfronteerd wordt met ‘experimenten verliezen’.

Soms test je een hypothese die briljant lijkt of gewoon gezond verstand, of je test een ontwerp dat lijkt op een enorme verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke ervaring, en je kunt gewoon niet verliezen … alleen om deze variaties te verliezen, of Erger nog, toon onduidelijkheden.

Je moet het ego opzij zetten tijdens het testen. Je moet in staat zijn om de gegevens en resultaten objectief te bekijken, vanuit een wetenschappelijk perspectief. […] Als je dat kunt doen, kun je die verliezende experimenten veranderen in winnende experimenten . “

André Morys zegt dat het niet alleen belangrijk is om je ego te verwijderen, het is ook essentieel om je doelen klantgericht te houden:

André Morys, Web Arts

“Elke toename is het gevolg van een gedragsverandering van de gebruikers van de website. De meeste optimizers vergeten dat en beginnen met het aanpassen van knoppen en sjablonen. Dat is niet onze taak. Het is onze taak om websites te veranderen om het gedrag van gebruikers te beïnvloeden. Als je dat vergeet, zijn je A / B-tests gewoon ‘vallen en opstaan’, maar geen optimalisatie. [Het moeilijkste is] om echt klantgericht te blijven. “

# 4 Resistente organisatorische denkwijzen

Het knelpunt is niet alleen met individuele optimizers, maar met de bedrijven waarvoor ze zijn ingehuurd om professioneel te werken.

Bryan Eisenberg, bestsellerauteur van NY Times

“[De strijd is] om de organisatie te transformeren op zoek naar een kortetermijnboost voor een lerende organisatie die op zoek is naar langetermijninnovatie en duurzame groei.”

Het veranderen van de culturele levensstijl van een bedrijf vereist het onderzoeken van fundamentele overtuigingen over CRO, en eerlijk gezegd, dat is moeilijk in een grootschalige organisatie. Op veel plaatsen is politicking de koning.

Paul Rouke, PRWD

“De grootste barrières worden vaak gedreven door het type leiderschap en de organisatie heeft – zo vaak egoïstisch en opiniegestuurd – weinig tot geen echte nederigheid om de ideeën van werknemers echt te respecteren en waarderen, en meestal weinig of geen waargenomen waarde in het spreken naar, luisteren naar en begrip van klanten.

[…] Meer nederigheid in bedrijven bewerkstelligen en langzaam egoïsme verwijderen, vormt een enorme uitdaging voor conversie-optimalisatie – maar hoe groter de uitdaging, hoe groter de kans om een ​​materieel positief effect te hebben op zowel de commerciële prestaties van het bedrijf als de tevredenheid van medewerkers en genot.”

In ons State of the Industry-rapport van 2017 hebben we 333 optimaliseringsprofessionals voor conversiepercentages geïnterviewd in een enquête met 26 vragen. Een van de antwoorden op de uitdagingen van de industrie was een gebrek aan structurele ondersteuning en speciale budgetten voor de optimalisatie van de conversie.

Brian Massey is het ermee eens dat de bedrijfspolitiek fouten maakt voor een aantal van de budgettaire kwesties en dat topbeslissers in het bedrijf niet altijd zijn opgeleid in het interpreteren van gegevens op een zinvolle manier.

Brian Massey, Conversion Sciences

“We hebben een naam voor deze leiderschapsstijl:” HiPPO “of de mening van de hoogste betaalde persoon. Joel Harvey noemt het Helicopter Management.

Dit is de managementstijl van charismatische of autocratische leiders die in hun organisaties actie ondernemen door te helicopteren, een licht geïnformeerde mening te geven en hun mening op een van de volgende twee manieren te handhaven: ze schenken hun budget aan de loyale, [en] zij de banen van de ontrouw bedreigen. “

Het is een vicieuze cirkel. Om waardevolle resultaten te krijgen, hebben optimizers een budget nodig. Echter, optimizers geen geld krijgen omdat de waarde van de resultaten die ze niet krijgen is niet evident om het leiderschap te kijken naar de cijfers.

Renee Thompson legt uit dat iteratieve testen de manier is om de meeste winst te realiseren, maar als een “win” in eerste instantie wordt gerealiseerd, denken mensen vaak dat dat goed genoeg is en niet denken dat ze moeten blijven pushen.

Renee Thompson, TechTarget

“[…] Er zijn veel uitdagingen, maar een die opvalt, is het managen van verwachtingen – van belanghebbenden en management. Iedereen wil grote winsten en ze willen ze snel.

Soms is een verwachting van resultaten vereist om middelen te rechtvaardigen of prioriteiten te stellen, en als het niet groot genoeg wordt geacht, is het moeilijk om vooruitgang te boeken. “

Zonder die initiële investering is de groei tot stilstand gekomen, omdat marketing zonder gegevens als rijden met je ogen dicht is .

Andre Morys zegt dat 80-90% van de grote bedrijven niet streeft naar grotere doelen en zeker niet over voldoende personeel beschikt om aan hen te werken. Deze kortere oplossing biedt een probleem voor een industrie die is ontworpen om de toekomst te voorspellen.

# 5 Medewerkers hebben beperkte CRO-kennis

Zonder werknemers met ervaring in de strategie voor gegevensbeheer, is het moeilijk om het succes te meten, vooral als ze niet weten welke statistieken er toe doen.

Ongeveer 58% van de CRO-professionals is al 2 jaar of minder in het veld .

In feite had ongeveer 30% van de bedrijven in onze enquête slechts één toegewijde medewerker toegewezen gekregen voor de taak.

Tim Stewart, TRS Digital

“Je kunt het niet toevoegen aan de verantwoordelijkheid van een junioranalist, hen geen middelen of tijd geven om een ​​routekaart te ontwikkelen en uit te voeren en vervolgens verwachten dat ze beter presteren dan doelen omdat je een conversie-optimalisatievak hebt aangevinkt.

Als je dat gelooft, heb ik wat magische bonen om te ruilen voor je prijzenkoe en veel anderen blij om je olie te verkopen die is gewonnen uit reptielen zonder poten en gevorkte tongen. “

Daarin ligt de uitdaging. CRO wordt gezien als optioneel, niet noodzakelijk en daarom worden tijd en energie niet geïnvesteerd in het inzetten van mensen met ervaring in CRO.

Het terugdringen van de organisatie vindt plaats omdat bedrijven de kwantificeerbare waarde van conversiepercentageoptimalisatiegegevens niet begrijpen en geen middelen willen spenderen aan het inzetten van een CRO-specialist, tenzij ze de onmiddellijke waarde zien.

Tim Stewart, TRS Digital

“Optimalisatie is iets dat vaak wordt oversold over wat realistisch is bij een lage volwassenheid, maar het is ook ondergewaardeerd over het echte voordeel van het potentieel op langere termijn van een volwassen testcultuur […]

Als je een gigantische, onmogelijke taak hebt zoals [CRO opnemen] voor je, probeer dan niet alles tegelijk te slikken. Begin met een flinterdun plakje en blijf doorgaan.

Want als je niet begint, zal het er nog steeds zijn, je uitlachend met de enorme opportuniteitskosten en risicobeperking die je niet hebt kunnen slikken. “

De sleutel is om getalenteerde, overtuigende medewerkers aan te trekken die binnen dit kader kunnen werken en licht werpen op de waarde van data-analyse voor marketinginspanningen en website-optimalisatie.

Conclusie

Conversie-optimalisatie is een uitdagende sector en de specifieke uitdagingen voor optimizers kunnen vaak zijn:

  • In veel dingen een expert moeten zijn.
  • De industrie verandert voortdurend.
  • Gegevens kunnen een uitdaging zijn voor uw eigen overtuigingen en expertise.
  • Resistente organisatorische denkwijzen.
  • Medewerkers hebben beperkte CRO-kennis.

De sleutel is om ervoor te zorgen dat uw gegevens u begeleiden en bekwame werknemers vinden die op overtuigende wijze de waarde van CRO-werk naar leiderschap kunnen overbrengen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format