9 vaardigheden Marketeers nodig in het tijdperk van AI - DeLaatbusiness

9 vaardigheden Marketeers nodig in het tijdperk van AI

10 min


111
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De robots nemen het over. Ze zullen beter zijn dan ons, en dan onze banen stelen, en uiteindelijk ons ​​aanvallen en de wereld veroveren. Dat is het soort hyperbolische taal dat je vandaag waarschijnlijk overal hoort. Maar een deel is waar.

Zullen de vaardigheden die je vandaag leert verouderd zijn voor morgen? Is er een punt om nieuwe dingen te leren als kunstmatige intelligentie (AI) het beter gaat doen? Gaat marketing volledig geautomatiseerd en is de menselijke maat niet langer nodig?

Wat is precies kunstmatige intelligentie (AI)?

Met AI kunnen computers leren van ervaringen en menselijke taken voltooien. Computers kunnen grote gegevenssets opnemen, patronen in de gegevens vastleggen en kritieke taken uitvoeren.

AI heeft de mogelijkheid om geluiden, gezichten, emoties en objecten te herkennen, problemen op te lossen, talen te begrijpen en te plannen. De kern van sommige AI is machine learning , of ML, waarbij systemen worden gemaakt die van gedachten kunnen veranderen, gegeven de beschikbare gegevens om een ​​doel uit te voeren.

Op een algemeen niveau kan AI patronen leren en een verscheidenheid aan taken automatiseren, nauwkeuriger worden met de resultaten, hoe meer het wordt gebruikt, inhoud en aanbiedingen voor consumenten personaliseren en met mensen chatten om hen te helpen doelen te bereiken.

Hoe marketeers al gebruikmaken van AI

Enkele voorbeelden van AI-gebruik in de marketingwereld zijn de volgende.

 • Stella & Dot stelt vrouwen in staat om bedrijven te starten. Ze richten zich op drie soorten vrouwen: zij die juwelen willen verkopen, degenen die online willen kopen en zij die verkoopevenementen organiseren. Het bedrijf wilde de prestaties optimaliseren voor deze drie verschillende doelgroepen, aldus Guy Yalif, CEO van Intellimize. Ze gebruikten AI om meer dan 700 versies van hun pagina’s uit te voeren, inclusief hun winkelmandje en productdetailpagina’s, om te zien welke voor elke doelgroep werkten. Ze hebben vastgesteld dat het wijzigen van de kop op de winkelwagenpagina met emotioneel meeslepende taal heeft bijgedragen aan een verhoging van 52% van de winkelwagen naar de kassa. Bovendien zorgde de call-to-action ervoor dat bezoekers op de productfoto’s bekeken konden worden, wat een bijdrage leverde aan een toename van 8% bij het toevoegen van items aan een winkelwagentje. Om de algehele betrokkenheid te stimuleren, testte Stella & Dot 25 verschillende versies van koptekst op een banner voor de hele site en ontdekte dat de krantenkoppen bijdroegen aan een toename van meer dan 400% betrokkenheid.
 • Epson creëerde Rachel, een verkoopmedewerker / chatbot, om met bezoekers van de bedrijfssite in contact te komen. Met de hulp van AI ontdekte Epson dat bezoekers tussen zes en acht keer moeten worden gecontacteerd voordat ze reageren en hebben uitgezocht op welke tijden van de dag bezoekers het best reageren, aldus oprichter van de Marketing Evolution Experience & Digital Analytics Association Jim Sterne . Dankzij chatbot Rachel heeft Epson een toename van het responspercentage van 240% en een toename van 75% in ‘hot leads’ ervaren. Dit resulteerde in een omzetverhoging van $ 2 miljoen in drie maanden tijd.
 • HR GO , een HR-wervingsbureau, gebruikte Sentient Ascend , AI-gevoede conversie-optimalisatietechnologie om 1.080 ontwerpen op hun site te testen. Ze hebben meer dan 153% meer conversies ervaren, volgens VP of Marketing voor Sentient Technologies Jeremy Miller.

AI kan een groot verschil maken en we zijn nog maar net begonnen. Het gebruik van AI gaat niet snel vertragen.

In 2018 bedroegen de inkomsten van de AI-markt wereldwijd $ 7,35 miljard US. Naar verwachting zal het ongeveer $ 17 miljard bereiken in 2020 en springen naar $ 89,8 miljard in 2025.

Volgens het 2017 State of Marketing-rapport van Salesforce maakt 51% van de marketingleiders al gebruik van AI. Tweeënzeventig procent van de goed presterende marketeers gebruiken AI voor voorspellende leadscores en productaanbevelingen .

Dus als marketeers niet nodig zijn om deze taken te voltooien, wat blijven ze dan over? Kunnen ze concurreren met AI? Hoe passen ze in dit steeds veranderende landschap? Op welke vaardigheden moeten zij zich richten om hun rol nu en in de toekomst veilig te stellen?

Bouw je AI Skill Set

U moet zich geen zorgen maken dat AI u vervangt. In plaats daarvan moet je de vaardigheden verfijnen die AI niet heeft en de taken die het niet kanuitvoeren.

“Net zoals Photoshop geen kunstenaars heeft vervangen, heeft Word geen schrijvers vervangen en Excel heeft wiskundigen niet vervangen, maar geautomatiseerde leergereedschappen zullen mensen niet vervangen, maar vervelende, repetitieve functies overnemen”, zegt Sterne. “Het zal het werk dat mensen doen vergroten, in plaats van de behoefte aan mensen weg te nemen.”

Wil je zeker weten dat je dit nieuwe tijdperk van AI kunt bijhouden? Doe dan het volgende:

 1. Verbeter je soft skills. Dit omvat uw emotionele intelligentie en communicatieve vaardigheden, zodat u uw relaties met klanten en klanten kunt verdiepen.
 2. Begrijp uw klanten door middel van kwalitatief onderzoek.
 3. Blijf leren hoe u gegevens gebruikt en analyseert. U moet weten welke gegevenssets moeten worden geanalyseerd en alle gegevens moeten uitschakelen die dat niet doen.
 4. Ga naar wiskunde en analyse – schuw ze niet, dus je weet wat je met de gegevens moet doen als je resultaten ziet die AI levert.
 5. Maak inhoud (geschreven, video, audio, enz.) Die uw publiek leuk zal vinden en zal hen naar de verkooptrechter leiden.
 6. Weeg en behandel de privacykwesties, aangezien AI privacyblind is en consumenten zich steeds meer zorgen maken over privacy.
 7. Bekijk hoe AI al uw zakelijke functies zal dienen en een groter beeld vormen van hoe het in elkaar zal passen.
 8. Kom tot zakelijke conclusies met de hulp van AI, want AI kan dat niet voor u doen.
 9. Denk aan nieuwe manieren waarop u AI kunt gebruiken om uw bedrijf vooruit te helpen en te laten groeien. Welke nieuwe toepassingen heeft het in petto om uw bedrijf een boost te geven?

Laten we dieper ingaan op elk van deze vaardigheden en hoe je ze zult gebruiken in de tijd van AI.

# 1 De zachte vaardigheden verfijnen

AI kan ongelooflijk grote datasets maken en het beter analyseren dan enig mens ooit zou kunnen. Het kan waardevolle voorspellingen doen en efficiënter worden dan uw gemiddelde marketeer bij bepaalde taken. Maar het kan niet persoonlijk contact maken met een klant of de emoties van een cliënt interpreteren. En is dat niet een groot deel van waar marketing over gaat?

Zoals Raviv Turner, CEO van CalibreMind het zegt:

“Alle technologie ter wereld zal je waarschijnlijk niet als marketeer helpen als je niet beschikt over de zachte vaardigheden zoals empathie, communicatie en verantwoordelijkheid, evenals de creatieve mindset die niet alleen nodig is om je klant te begrijpen, maar ook om te communiceren en marketing uit te leggen aan de c-suite, te beginnen met uw CFO en CEO, die marketing vaak zien als een kostenplaats versus een inkomstencentrum. “

Rebecca Horan, een merkstrateeg , zegt dat vanwege het menselijke element marketeers altijd nodig zullen zijn, zelfs als de technologie geavanceerder wordt.

“Ze kunnen meer dan ooit nodig zijn om de kloof tussen automatisering / AI en menselijke verbinding te overbruggen. Grote merken zijn niet alleen gebaseerd op de werkzaamheid, maar ook op de verbinding met de consument. We sluiten onszelf het meest aan op de merken die representeren wie we zijn en wie we zouden willen zijn. Die connectie is soms vaag en moeilijk vast te pinnen, maar het begint bijna altijd met emotie. Ik ben van mening dat er nog steeds een mens nodig is om die band tussen merk en koper te smeden. ‘

Het versterken van communicatieve vaardigheden is van cruciaal belang, net als het leren segmentatie, automatisering, gegevens en analyses te doen en ze te koppelen aan een klantgerichte manier van denken, zegt Turner. “Een machine kan geen soft skills bieden zoals empathie, nieuwsgierigheid en persoonlijke communicatie die succesvolle marketeers bezitten.”

# 2 Uw klanten onderhouden door middel van kwalitatief onderzoek

AI kan deel uitmaken van hoe u uw klanten begrijpt.Y

U kunt bijvoorbeeld AI gebruiken om tonnen aan gegevens te verzamelen over hoe klanten omgaan met verschillende delen van uw website, inclusief uw koppen, productpagina’s en winkelervaring. U kunt gegevens verzamelen over duizenden oproepen tussen uw verkoopteam en uw klanten, of uw vertegenwoordigers van de klantenservice en uw klanten, en zien welke pijnpunten zij hebben.

AI kan u laten zien hoe klanten verschillende punten van uw verkooptrechter doorlopen en welke interacties ze onderweg hebben.

Maar AI en onbewerkte gegevens alleen zullen u niet helpen uw klanten te begrijpen. Je moet naar de gegevens kijken die het je geeft en vervolgens beslissen welke elementen en strategieën je moet testen.

Yalif zegt dat marketeers moeten streven naar inzicht in hun klanten, ongeacht hoe geavanceerde AI wordt:

“Besteed tijd aan het praten met en het bestuderen van de behoeften van uw klanten. Zoek naar kansen om in de schoenen van uw klanten en prospects te lopen. Ervaar wat ze ervaren met uw merk, uw product en uw website. Bedenk wat het voor uw klant is om van prospect naar geïnteresseerde koper naar klant te gaan om klant te herhalen. “

# 3  Het kiezen van de juiste datasets om te analyseren

Uw klanten gaan heel wat gegevens genereren. Maar het is verspilling van je tijd om AI te gebruiken om alles te analyseren. U moet kunnen vaststellen welke gegevenssets moeten worden overwogen en u de resultaten kunnen geven waarnaar u op zoek bent.

“Te weinig gegevens resulteren in zeer zelfverzekerde antwoorden die fout zijn”, zegt Sterne. “Als je een munt drie keer omdraait en elke keer weer omhoog gaat, voorspelt de machine de hoofden van de volgende klep 100% betrouwbaar. Een ontoereikende verscheidenheid aan gegevens zal blinde vlekken achterlaten. De machine adviseert om contact te leggen met klanten die al jaren geen contact hebben gehad, zonder te weten dat ze zijn verhuisd of zijn overleden. Te veel soorten gegevens zijn gewoon ruis en zorgen ervoor dat de machine wankelt bij elk resultaat. Het voorspelt dat alle uitkomsten dezelfde kans van slagen hebben. “

# 4 Snel aan de slag met analytics, coding en math

AI is uitstekend in het identificeren van patronen, en het kan uiteindelijk in staat zijn om alle harde vaardigheden van vandaag uit te voeren. Maar marketeers moeten nog steeds uitzoeken hoe ze de gegevens kunnen gebruiken om hun bedrijf vooruit te helpen.

Volgens Turner moet je nieuwsgierig blijven naar je gegevens en technologie. Dat betekent dat je op marketingforums moet gaan werken en naar codevoorbeelden en videozelfstudies moet kijken.

“Het is vrij eenvoudig om de basis van machinaal leren te leren met behulp van Coursera of andere online cursussen,” zegt hij. “Ik zie dat marketeers falen met voorspellende marketingtools omdat ze niet eens een basiskennis hebben van hoe machine learning werkt of welke gegevens ze nodig hebben om succesvol te zijn.”

Je moet ook uitstekend zijn in wiskunde, zodat je belangrijke zakelijke beslissingen kunt nemen nadat je je gegevens hebt bekeken.

Volgens Mike Moran , voormalig IBM Distinguished Engineer en Senior Strategist voor AI marketingtechnologie startups Converseon en SoloSegment, “Als je het marketingvak betreedt als een toevluchtsoord tegen wiskunde, is dat waarschijnlijk een vergissing. U moet op zijn minst comfortabel zijn met het nemen van beslissingen op basis van gegevens, zelfs als u niet degene bent die zelf de cijfers verzamelt of berekent. “

# 5 Boeiende inhoud voor uw publiek maken

Contentmarketing is tegenwoordig erg belangrijk: 60 procent van de marketeers verspreidt minstens één stuk content per dag . Het heeft zijn waarde bewezen, omdat het 62 procent minder kost dan traditionele marketing en ongeveer drie keer zoveel leads kan genereren.

In de toekomst zal contentmarketing nog steeds van cruciaal belang zijn: tegen 2020 zal de uitgaven voor contentmarketing in Europa alleen al 2,12 miljard euro bedragen, tegen 740 miljoen euro in 2014.

AI zal hand in hand werken met contentmarketing. Het kan gepersonaliseerde betaalde advertenties leveren die de inhoud omringen, en zelfs de inhoud zelf beheren . Maar het kan geen blogposts schrijven, video’s maken of foto’s maken die klanten zullen vermaken, informeren en contact met hen zullen leggen.

Directeur van Digital Marketing bij Solodev en DigitalUs Wes Marsh zegt dat marketeers in 2020, 2025 en later nog steeds moeten weten hoe ze groot kunnen zijn in content.

“Content is King is een motto dat al tientallen jaren bestaat, maar het zal niet snel verdwijnen. Het vermogen om relevante inhoud te maken voor unieke doelgroepen zal net zo belangrijk zijn in de 2020’s als in de eerste jaren van het millennium. “

# 6 De ethische zorgen begrijpen

AI kan zeer “intelligent” zijn en het kan een enorme hoeveelheid consumentengegevens verzamelen, maar het heeft geen geweten. Zoals marketeers hebben ervaren met GDPR, zullen ethische bezwaren cruciaal zijn in de toekomst. Marketeers moeten kunnen communiceren hoe zij consumentengegevens beschermen en hun klanten zich op hun gemak voelen.

“Ethische overwegingen zullen ook van groot belang zijn als we omgaan met privacy- en automatiseringsproblemen”, zegt Courtney Herda, CEO van Smarter Searches . “Dit vereist een bepaald ethisch begrip en een moreel kompas van de marketingindustrie in niet eerder in kaart gebrachte wateren.”

# 7 Kijkend naar de grote afbeelding

AI is slechts een onderdeel van het runnen van een succesvol marketingbedrijf. Marketeers moeten ook al hun bevindingen samenvoegen en zien hoe ze in het grote geheel passen.

“De datahounds zijn degenen die de meeste waarde kunnen genereren, niet alleen door cijfers te crippen, maar door de belangrijkste trends, slachtoffers en relaties te identificeren die bedrijven kunnen gebruiken om de resultaten te verbeteren,” zegt Marsh.

Wanneer je het aantal tools in de MarTech-stack combineert met AI en ML, kun je volgens Marsh beter worden in marketing. “Het is echter nog steeds een relatief zeldzame vaardigheid en enorm waardevol om te kunnen zien hoe verschillende marketingactiviteiten elkaar beïnvloeden en de algehele resultaten.”

# 8 Codificatie van analytische denkvaardigheden

AI zal het beter doen dan mensen als het gaat om taken als het beoordelen van campagnes en het vinden van de slecht presterende gebruikers, evenals het analyseren van marktsegmenten en het selecteren van marketingdoelen, zegt Moran. Maar het kan geen zakelijke conclusies voor u zijn.

“Wat u in plaats daarvan zou moeten doen, is het coderen van het denken dat u naar uw conclusies leidt, omdat de machines deze taken beter en sneller kunnen uitvoeren dan u. In plaats daarvan zou je moeten streven naar een hoger niveau van denken over het bouwen van de juiste teams, het bedenken van de nieuwe ideeën en het verzinnen van die betere, eenvoudigere marketingboodschap. “

Moran gaat verder: “AI automatiseert geen jobs, het automatiseert taken. Dus vul je baan met meer taken die moeilijk te automatiseren zijn. Als je dat doet, denk ik dat je er altijd meer zult vinden als de tijd verstrijkt. ‘

# 9 Een groeimindset aannemen

AI kan geen nieuwe manieren voorstellen om AI te gebruiken om uw bedrijf vooruit te helpen. Alleen u kunt creatief nadenken over hoe u het kunt gebruiken voor uw zakelijke behoeften.

“Een groeimindset hebben betekent dat je gelooft dat je je vaardigheden en waarde kunt verbeteren door voortdurend te leren en te verbeteren in de tijd”, zegt Yalif. “Dit betekent meestal dat je nieuwsgierig moet zijn en voortdurend moet testen, leren en herhalen. In de context van deze discussie kan een groeimindset betekenen dat je nieuwe vaardigheden moet ontwikkelen, zodat je AI beter kunt gebruiken om rote work te doen, terwijl je meer ideeen hebt en betere resultaten voor je bedrijf levert. “

In plaats van het handmatig afstemmen van e-mail- en advertentiecampagnes, het voortdurend testen van verschillende strategieën en het gebruik van een overvloed aan platforms om analyses uit te voeren, moeten marketeers in dit nieuwe landschap old school gaan.

Miller zegt: “Ik voorspel dat de toekomst van marketing voor de professional er uit zal zien als marketing van het verleden. [Dit betekent] minder tijd besteed aan het aantrekken van de hefbomen van verschillende analysehulpmiddelen, DSP’s en platforms voor marketingautomatisering en meer tijd besteed aan strategie en planning, ideeën en creativiteit.

Conclusie

Leer vooral hoe je van AI kunt houden en ermee kunt werken. Het is hier om te blijven, en het is hier om te helpen. Ontdek hoe het u en uw marketingactiviteiten kan aanvullen. Bepaal hoe het uw huidige inspanningen kan verbeteren en uw marketinguitgaven kan versterken. Wanneer u AI combineert met menselijke vaardigheden, kunt u fantastische resultaten behalen en uw bedrijfsresultaten verbeteren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format