De complete gids voor het schrijven van productbeschrijvingen die converteren - DeLaatbusiness

De complete gids voor het schrijven van productbeschrijvingen die converteren

15 min


134
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De meeste productbeschrijvingen  zijn vreselijk. Of erger, niet-bestaand.

Productkopieën en productomschrijvingen lijken minder belangrijke onderdelen van een website in het grote schema van conversie-optimalisatie , dus veel merken penseelen het af. Maar voor bedrijven die het goed doen, is het schrijven van uitstekende productbeschrijvingen een geweldige manier om merkpersoonlijkheid te verspreiden op een plaats die de meeste mensen niet verwachten.

In feite doen sommige bedrijven het product zo goed kopiëren dat het bijna een functie is van het product zelf.

Is productpagina eigenlijk zo belangrijk?

Lezen mensen echt productbeschrijvingen ? Kan zijn. Hoewel er bewijs is dat de meeste mensen skimmen, in plaats van online te lezen, is er ook goed bewijs dat productbeschrijvingen van belang zijn. Substantieel.

Er zijn niet veel A / B-testgevalsstudies online over productpagina-beschrijvingen, maar dat is prima. Case studies kunnen misleidend zijn en de winsten zijn hoe dan ook illusoir .

Wat we wel hebben, is empirische ondersteuning van een e-commercestudie uitgevoerd door NNgroup . Daarin ontdekten ze dat 20% van de totale taakstoringen – wanneer de gebruiker een aankoop niet succesvol kon voltooien toen hem dat werd gevraagd – te wijten waren aan onvolledige of onduidelijke productinformatie. Dit is hoe ze het hebben uitgelegd :

“Het onbeantwoord laten van vragen van klanten kan een verkoop doen ontsporen of erger nog, laat shoppers niet alleen de aankoop, maar ook de site in de steek laten. Eén shopper in een recente studie kon de informatie die hij nodig had niet vinden in de productbeschrijving, dus verliet hij de site om Google te zoeken voor meer productinformatie.

Tijdens zijn zoektocht vond hij een andere site met hetzelfde product, een meer volledige beschrijving en een lagere prijs. “

Dus hoewel het niet zo flagrant is als een heldenafbeelding of een waardevoorstel, is het kopiëren van productpagina’s een belangrijk onderdeel van een succesvolle eCommerce-site. Vooral als u veel verkeer heeft, kan het verbeteren van de kopie van uw productpagina tot merkbare liften leiden.

En natuurlijk zijn er ook SEO-voordelen …

Ik ga hier niet teveel over uitweiden (er zijn nog veel andere blogposts over dit onderwerp ), maar het schrijven van een geweldige productpagina-kopie helpt SEO.

Het schrijven van een kopie – of het verlaten van de beschrijving van de fabrikant – is de snelle irrelevantie van de zoekmachine. Dit is behoorlijk intuïtief. KISSmetrics gaf een voorbeeldafbeelding :

Afbeeldingsbron
Afbeeldingsbron

En zoals ze het stellen: “Deze laarzen bijvoorbeeld. Niets bijzonders, alleen laarzen. Natuurlijk spreekt de afbeelding duizend woorden, maar de zoekmachines kunnen geen afbeeldingen zien. Dus zorg ervoor dat je een beschrijving van het product toevoegt. “

Er is nog veel meer te overwegen voor SEO-implicaties, maar daar zullen we niet te veel tijd aan verspillen. Het volstaat om te zeggen dat het belangrijk is voor meer dan alleen conversie-optimalisatie, en is een vrij laaghangend fruit op uw eCommerce-site.

Hoeveel pagina’s moet u nog kopiëren?

Het korte antwoord: zoveel als nodig. Lang genoeg om de essentie te dekken, maar kort genoeg om het interessant te houden.

Dat advies is hier echter een beetje vaag. Hoe weet u hoeveel nodig is voor een bepaalde productbeschrijving?

Get To The Point

Zoals de NNGroup ontdekte, gebruiken gebruikers gewoonlijk alleen tekst tijdens het online lezen en lezen ze meestal meer aan het begin van een zin en aan het begin van een alinea dan aan het eind. Daarom kunnen we hieruit twee strategieën extrapoleren:

 1. Verspil geen ruimte met overtollige of irrelevante woorden.
 2. Geef eerst belangrijke informatie (of schrijf in een omgekeerde piramide).

NNGroup heeft dit principe toegelicht met Fannie May-chocolaatjes als voorbeeld. Fannie May begint hun beschrijving van diverse crèmes met: “Zoete dromen zijn gemaakt van deze romige centra en elk is zijn eigen aangename beloning.”

Volgens NNGroup is dit geen goede manier om een ​​beschrijving te starten omdat het ons niets leert dat we niet al wisten. Crèmes hebben romige kernen? Natuurlijk!

Op dezelfde manier geeft de laatste zin die zegt: “Als onze rijke botercreme uw hartwens is, dit is de traktatie voor u”, ook geen relevante informatie. En ze noemen de ene zin die informatieve waarde biedt (waar ze de soorten chocolaatjes noemen) laat nog steeds onbeantwoorde vragen. Wat is een Trinidad? Wat betekent “meer”?

Afbeeldingsbron
Afbeeldingsbron

Vervolgens geeft NNGroup de volgende heuristiek voor het schrijven van een productpaginafoto:

“Verspil de eerste paar regels productbeschrijvingen niet op tekst die de gebruiker niet helpt het product te begrijpen. Zelfs een enkele regel tekst die geen productvragen beantwoordt, kan een gebruiker afleiden of afleiden. “

Korte woorden, korte zinnen, korte alinea’s

In 1982 stuurde reclamelegende David Ogilvy een intern menu naar alle medewerkers van zijn bureau, getiteld ‘How To Write’. Vier van zijn 10 regels gingen rechtstreeks over eenvoud, met name regel # 3:

“Gebruik korte woorden, korte zinnen en korte paragrafen.”

Dit komt overeen met het schrijven van advies van andere grootheden. Mark Twain adviseerde u : “Gebruik een eenvoudige, rechtlijnige stijl” en Hemingway leefde met “korte zinnen” en “korte eerste alinea’s.” En natuurlijk bood Mark Twain het beroemde advies:

“Vervang ‘verdomde’ elke keer dat je geneigd bent om ‘heel’ te schrijven; je redacteur zal het verwijderen en het schrijven zal precies zoals het zou moeten zijn. “

Dat wil zeggen, verspil de tijd van de lezer (de klant) niet. Ga ter zake. Je hebt zo’n korte ruimte om een ​​volledig genoeg verhaal te vertellen om twijfels te onderdrukken en motivatie te inspireren. Verspil dat dus niet met woorden, marketingjargon of andere onnodige taal. Hier is een goed voorbeeld van die terseness (met een beetje humor) van Firebox :

Schermopname 2015-11-02 op 3.58.32 PM

De kunst van de One Sentence Product Pitch

Hoewel het volgende advies meer gericht is op innovatieve technologiebedrijven, kan het idee worden overgebracht naar elke vorm van marketingschrijven, inclusief productbeschrijvingen.

David Bailey schreef over een methode om je productbeschrijving tot één zin te strippen. Dit is handig als u, zoals de meeste startups, sterk afhankelijk bent van mond-tot-mondreclame voor klantacquisitie. In een bepaald gesprek is het onwaarschijnlijk dat uw klanten een productpitch zo gedetailleerd mogelijk afleveren. Daarom is het belangrijk om de waarde snel en beknopt over te brengen.

Dus Bailey bestudeerde de meest populaire bedrijven en hoe ze hun product in de begintijd hadden gepoft. Hij ontdekte dat ze allemaal één ding gemeen hadden: een hoofdfunctie.

Al in het begin beschreef Mark Zuckerberg Facebook als : “Iets waar je iemands naam kunt typen en er een heleboel informatie over kunt vinden.”

In 2011 gooide Travis Kalanick Uber als volgt : “Je drukt op een knop en binnen vijf minuten pikt een Mercedes je op en neemt je mee naar waar je wilt.”

Hier is hoe Bailey het stelde:

Dave Bailey:

“Travis leidt niet met buzzwords zoals platform en marktplaats. In plaats daarvan concentreert hij zich op slechts één knop en gebruikt hij levendig specifieke taal om de uitkomst buitengewoon aantrekkelijk te maken. Vandaag heeft Uber het verder vereenvoudigd tot “Tik op een knop, krijg een ritje.”

Het formaat van beide beschrijvingen is hetzelfde: “Je doet X en Y gebeurt.” X is de invoer en Y is de uitvoer. Dit invoer-uitvoer-paar komt overeen met onze intuïtie over hoe software werkt. Vereenvoudiging van het product als een eenvoudige invoer en gewenste uitvoer creëert het gevoel dat het een ingenieus idee is.

Facebook en Uber hebben duizenden functies, maar Mark en Travis verheffen een enkele functie boven de andere, waardoor het product gemakkelijk te begrijpen, gemakkelijk te onthouden is en, nog belangrijker, gemakkelijk om over te praten. “

Het is natuurlijk niet eenvoudig om je product in een zin te laten zinken. Dat is een soort van het punt. Dit kan geen tactische communicatiehack zijn – het is echt een strategische herformulering van uw positionering. Het vergt wat nadenken en onderzoek over de customer journey en uw waardevoorstel. Maar de oefening zal meer dan alleen uw on-site conversie-optimalisatie of SEO ten goede komen.

Praat over hoe uw klant praat (of ‘iedereen’ is niet uw klant)

Kwalitatief onderzoek

Onderzoek kopiëren vormt de kern van goed kopiëren, ongeacht waar u het schrijft.

Hier is hoe Jen Havice het in een vorige blog post:

jen hadJen Havice:

“Weten wat uw klanten willen, wanneer ze het willen, en hoe ze het willen dat hen wordt voorgeschoteld, is niet alleen de kern van spelveranderende televisieprogramma’s. Het is ook de kern van het ontwikkelen van winnende testhypothesen. Het is het waarom achter de kwantitatieve gegevens – Achter het ‘wat’ van kwantitatieve gegevens is er een ‘waarom’ dat uw exemplaar informeert en uw bezoekers een gemakkelijk navigeerbaar pad geeft om klant te worden.

Wanneer u de motivaties begrijpt die uw prospects en klanten stimuleren, kunt u hun gevoelens naar hen terugbrengen (in hun eigen woorden zou ik kunnen toevoegen). Op die manier is het waarschijnlijker dat je hen ervan overtuigt dat kopen van jou de juiste manier is. ‘

Hoewel Jen het had over Voice of Customer-onderzoek , zijn er veel manieren om kopieonderzoek te doen. In een artikel getiteld Quick Course of Effective Copywriting heeft Peep een aantal veelvoorkomende manieren uiteengezet:

 • Spoor de concurrentie af.  Je moet je bewust zijn van je directe concurrentie, hoe ze hun product presenteren en welke beweringen ze lijken te maken. Als je niet iets unieks verkoopt , verkoop je net zoveel voor je concurrentie als je zelf verkoopt. “Like” zijn van anderen of ervoor kiezen “een van de leidende providers van” te zijn, is een strategie verliezen.
 • Ga weg van kantoor.  De antwoorden liggen niet op uw kantoor en u zult geen eureka-momenten hebben tijdens brainstormvergaderingen. Je moet mensen interviewen.

Daarnaast zijn er meerdere methoden voor het verzamelen van gegevens die u kunt gebruiken voor kopieeronderzoek. U kunt er uitgebreid over lezen in onze geavanceerde gids voor kwalitatief onderzoek .

Koper Personas

Kwalitatieve analyse feeds in het ontwikkelen van accurate buyer persona’s, voor wie je goed uitgelijnde kopie kunt schrijven. Persona’s van kopers zijn in wezen fictieve representaties van segmenten van kopers op basis van echte gegevens die hun gedrag weerspiegelen. Het zijn modellen van uw echte klanten. Hun doel is om de mensen achter bedrijfsbeslissing te zetten in de schoenen van de klant.

Wanneer je je doelgroep heel goed begrijpt, kun je een exemplaar als Chubbies ‘Shorts schrijven:

Schermopname 2015-11-02 om 15.38.25 uur

Dit type hyperbolische en belachelijke kopie helpt Chubbies korte broeken te verkopen aan bros, maar deze stijl zou waarschijnlijk geen HD-televisies duwen. Dus de les die je hier moet extrapoleren, is niet dat grappige exemplaar verkoopt , maar een geestig exemplaar verkoopt aan een heel specifiek publiek van de fans van Chubbies.

“Iedereen” is niet uw klant, en het ontwikkelen van accurate buyer persona’s helpt u te schrijven voor uw specifieke fans.

Er zijn veel manieren waarop je buyer persona’s kunt structureren, en heel veel blogs hebben geschreven over hun manier om dit te doen. Als u hier meer over wilt lezen, hebben we onze eigen handleiding voor het maken van klantpersonages die u kunt bekijken .

Kopieer van uw klanten

Nog één ding met betrekking tot kopieeronderzoek: als je slim bent, kun je rechtstreeks van je fans kopiëren. Het doel is om een ​​exemplaar te schrijven in exact dezelfde taal die uw prospects gebruiken. Zoals Peep in een vorig artikelzei : “Als je het hebt over” scribing devices “en hij heeft een pen nodig, dan is er een mismatch.”

U kunt dit doen door uw kwalitatieve en stem van klantenonderzoek te analyseren. Je kunt het ook doen, zoals Joanna Wiebe suggereerde, door authentieke klantrecensies te scoren. In haar KISSMetrics-artikel legde ze uit hoe ze directe citaten uit app-reviews haalde, zoals:

 • “Het was alsof ik mijn eigen persoonlijke coach had terwijl ik rende.”
 • “Ik wist dat ik nodig had om van mijn luie kont af te komen en iets te gaan doen.”
 • “Ik kan de muziek niet verdragen op [concurrerende producten]. Ik kan elke afspeellijst kiezen die ik leuk vind van mijn eigen muziek. “

Toen nam ze deze zinnen op in de volgende productexemplaar:

Afbeeldingsbron
Afbeeldingsbron

Dus daarmee, weet dat kopieeronderzoek het zwaarste werk is dat je zult doen. Het is hoe u met een specifiek exemplaar komt dat uw eigen prospects motiveert om hun creditcardgegevens in te voeren. Daarna is het een combinatie van creativiteit en tactische copywriting-expertise die zal resulteren in goede productbeschrijvingen. Wat volgt zijn enkele algemene principes en strategieën van bedrijven die productpagina’s goed kopiëren.

Vertel verhalen over uw productbeschrijvingen

Er was een tijd geleden een project dat je misschien hebt gehoord over het project ‘The Significant Objects’ .

Als je niet bekend bent, zijn Rob Walker en Joshua Glenn begonnen aan een antropologisch experiment om te zien of ze goedkope dingen op eBay konden verkopen en winst konden maken, allemaal door persoonlijke verhalen toe te voegen aan de artikelomschrijvingen.

Ze huurden een aantal professionele schrijvers in en lieten ze naar de stad gaan. Ze dachten dat emotioneel geladen verhalen de waargenomen waarde van de producten zouden vergroten.

De resultaten?

Elk item verkocht met een vergelijkbare winstmarge, en over het algemeen bracht het project bijna $ 8000 bij elkaar. De kracht van verhalen vertellen is echt.

In een verbluffend voorbeeld hebben ze een keramische paardenkop doorverkocht voor $ 62,95 – een stijging van 6258,58%.

HorseBust1

Verhalen vertellen is krachtig. De meeste mensen benaderen productbeschrijvingen alsof ze droog en op functies gebaseerd moeten zijn, maar dit voorbeeld laat zien dat je storytelling in vrij saaie producten kunt injecteren – de resultaten kunnen verbluffend zijn.

Injecteer wat fantasie in je kopie

Oké, maar hoe ziet storytelling er in godsnaam uit als je zo’n korte ruimte hebt om er een te vertellen? Hier is een goed voorbeeld van DrunkMall :

Schermopname 2015-10-30 om 12.23.10 PM

Nu regisseert DrunkMall eenvoudig grappige producten van verschillende websites en vervolgens schrijven ze hun eigen grappige productbeschrijvingen. Dit eekhoornkostuum kwam oorspronkelijk uit Amazonië, waar je kunt zien dat de kopie lang niet zo boeiend is:

Schermopname 2015-10-30 om 12.25.36 PM

Toen Frank Luntz  schreef over het meest overtuigende woord in de Engelse taal, gaf hij de kroon op het woord ‘voorstellen’. Dat is de strategie die DrunkMall gebruikte met het eekhoornkostuum, waarbij hij een verhaal vertelde met de lezer als de hoofdrolspeler. Niet alleen dat, maar de kopie ging ook in op de waarschijnlijke twijfels van de lezer om na Halloween een belachelijk eekhoornkostuum te kopen.

Beantwoord vragen en twijfels in uw productbeschrijvingen

Angsten, onzekerheden en twijfels . Biedt antwoorden op uw exemplaar van de productpagina.

Wanneer je om geld vraagt, is er een mate van wrijving. Afhankelijk van de complexiteit van uw product en de prijs waartegen u het product verkoopt, kan de wrijving veel of een klein beetje zijn.

Hoewel je deze wrijving nooit helemaal kunt verwijderen, kun je deze minimaliseren. En de beste manier om bezwaren te overwinnen, is door ze te voorkomen.

Weet je nog dat je kwalitatief onderzoek hebt gedaan? Analyseer dat nog eens en vind alle mogelijke redenen waarom iemand misschien je product niet wil kopen. Identificeer trends en ontdek welke angsten, onzekerheden en twijfels het meest voorkomen. Schrijf dan daar een antwoord op.

Uw analyse kan resultaten opleveren die er als volgt uitzien:

 • “Wat als het niet is wat ik zoek?” -> We bieden een volledige 30 dagen niet-gestelde-geld-terug-garantie. Als je het niet leuk vindt, krijg je al je geld terug.
 • “Ik denk niet dat het in mijn geval zal werken.” -> Toon of link naar testimonials / casestudy’s waar mensen zoals X het met succes hebben gebruikt.

…enzovoorts. Werk nu gewoon aan het vinden van een plek om die informatie op te nemen. Hoewel het geen traditionele ‘kopie’ is, doet ThinkGeek dit goed met de combinatie van foto’s die door fans zijn ingezonden en levendige reacties / recensies:

Schermopname 2015-11-02 om 9.12.21 PM

Productbeschrijvingen Moeten voldoende informatie bieden

Volgens NNGroup beschikten de meeste gebruikers die een aankoop niet hadden gedaan simpelweg niet over voldoende informatie om dit te doen.

Het is natuurlijk onmogelijk om elke ongerustheid weg te nemen die elke individuele consument zou kunnen hebben. Maar met het bovenstaande onderzoek en de constante iteratie kunt u ter plekke een groot deel van de bezwaren wegnemen. Op zijn minst kunt u 90% van de e-commercesites voor zijn met een beetje voorbereiding.

Vaak, maar niet altijd, correleert de prijs (of complexiteit) van een product positief met de hoeveelheid informatie die nodig is. Zeepbar? Misschien heb je niet veel details nodig. Auto? U wilt zeker weten dat er voldoende informatie is om zo’n belangrijke beslissing te nemen. Hier is een voorbeeld van ThinkGeek met alle informatie die nodig is voor een nieuwigheid van zeep:

Schermopname 2015-11-02 om 5.22.51 PM

Oh, en ze geven je eigenlijk meer via een knop “meer lezen”:

Schermopname 2015-11-02 om 8.46.25 PM

Er is echt niet veel anders dat ik persoonlijk over een stuk zeep zou kunnen vragen.

Productbeschrijvingen zouden mensen met een vergelijking moeten helpen

Een andere veel voorkomende klacht die NNGroup met een productexemplaar vond, is dat sites niet vaak adequate informatie bieden voor vergelijking.

Vergelijking is een van de belangrijkste stappen voor de gebruiker. Zoals NNGroup zei :

“Je kunt er niet vanuit gaan dat mensen zullen weten welke van meerdere producten het beste voor hen is zonder de opties te hoeven vergelijken.

U kunt de behoefte aan vergelijkingen verminderen door uw productlijn te vereenvoudigen: zoals altijd is het eenvoudiger om een ​​eenvoudige gebruikersinterface te maken als de onderliggende concepten eenvoudig zijn. Maar weinig bedrijven kunnen hun productlijn zo eenvoudig maken dat er maar één keuze is voor een bepaalde klant. E-commercesites met meerdere leveranciers kunnen dit absoluut niet. We moeten dus gebruikers helpen vergelijken. “

Natuurlijk zijn er vergelijkingshulpmiddelen die dit doen, maar NNGroup suggereert dat een van de meest behulpzame manieren om vergelijking mogelijk te maken is door op vergelijkbare wijze vergelijkbare informatie over vergelijkbare producten te geven. Dit helpt gebruikers om het perfecte product voor hun behoeften te vinden. Ze geven het voorbeeld van Pottery Barn, omdat je alle essentiële zaken tussen de producten kunt vergelijken:

Afbeeldingsbron
Afbeeldingsbron

Gebruik specifieke en actieve taal

In plaats van vage superlatieven te gebruiken, is het in de meeste gevallen beter om specifieke en beschrijvende woorden te gebruiken. Onderzoek ondersteunt dit. Een onderzoek uit 2001 wees uit dat beschrijvende menu-labels bij restaurants “een omzetstijging van 27% en een verbeterde houding ten opzichte van het voedsel, attitudes ten opzichte van het restaurant en intenties ten aanzien van repatronage.”

En over het algemeen vertrouwen we meer specifieke taal dan vage superlatieven. Welke van de volgende vindt u geloofwaardiger?

 • “Snelste levering in de stad” versus “Wij bezorgen uw pizza in minder dan 10 minuten.”
 • “Beste Indisch eten in Austin” versus “Ons restaurant heeft 6 Golden Spoon-prijzen gewonnen in de categorie Indian Food.
 • “Goedkoopste webhostingplannen” versus “Onze maandelijkse abonnementen starten vanaf $ 1,99.”
 • ” De beste kop koffie ter wereld ” versus “Grote wedstrijden hebben Ruta Maya vijf jaar op rij tot de vaste winnaar uitgeroepen.”

In de meeste gevallen zou ik wedden dat de specifieke taal het vertrouwen van de klant zou winnen .

De beste productbeschrijvingen Toon voordelen en functies

Dit komt ten goede aan eigenschappen, want trope is zo vaak herhaald dat het zijn betekenis heeft verloren. Het is ook vereenvoudigd.

Functies zijn niet allemaal slecht. Ik ben opgegroeid in skiraces en we waren allemaal technische specificaties nerds. Wist al de voordelen. Je hoefde ons zelfs helemaal niet in volledige zinnen te spreken. Voor bepaalde categorieën producten (dure ski’s) blijven kenmerken een onmisbaar onderdeel van een productbeschrijving. Hier is een voorbeeld van een eenvoudige lijst met opsommingstekens van functies:

Schermopname 2015-10-30 om 12.56.44 PM

Maar wat als we de functies EN de voordelen zouden projecteren? We krijgen een superkrachtige kopie zoals deze:

Schermopname 2015-10-30 om 12.54.57 PM

“Iedereen zal je horen.” Dat is een voorbeeld van een gebruikersvoordeel.

Natuurlijk, omdat dit op DrunkMall is, ben ik er zeker van dat de voordelen iets verschillen van die voor een leverancier van militaire goederen.

Leesbaarheid is belangrijk in productbeschrijvingen

In een ouder CXL-artikel schreef Peep dat “als je wilt dat mensen je tekst lezen, leesbaar maken. Zelfs de meest interessante kopie ter wereld wordt niet gelezen als de leesbaarheid slecht is. “

Het onderzoek ondersteunt dit. Zoals NNGroup ontdekte bij het testen van verschillende tekststijlen voor een website, resulteerde “beknopte, scanbare en objectieve copywriting in 124% betere bruikbaarheid.”

Denk in de praktijk na over restaurantmenu’s. In 2009 tekende de New York Times een Indiaas fusionrestaurant, Tabla, dat experimenteerde met menu-ontwerp om de verkoop te vergroten. Zoals het artikel al zei, hoopten ze dat een magische combinatie van prijzen, bijvoeglijke naamwoorden, lettertypen, lettergroottes, inktkleuren en plaatsing op de pagina diners ertoe konden brengen iets meer te besteden.

Afbeeldingsbron

Onder hun tactiek waren het verwijderen van de dollartekens van artikelprijzen (9 in plaats van $ 9), het gebruik van prijsdealers , experimenten met verschillende lettertypen en kleuren en een goede oude visuele hiërarchie . En hoewel de restaurants in het artikel verschillende stijlen en lengtes van kopie gebruikten, waren ze het er allemaal over eens dat presentatie en leesbaarheid belangrijk waren.

Wat betekent dat voor het kopiëren van productpagina’s?

Ann Handley bood de volgende opsommingstekens in Everybody Writes :

 • Gebruik opsommingstekens of genummerde lijsten
 • Markeer belangrijke punten (zoals deze, vet of cursief of als een aanhalingsteken).
 • Gebruik subkoppen om tekst op te splitsen.
 • Voeg visuele elementen toe, zoals afbeeldingen, foto’s, diavoorstellingen, enzovoort.
 • Gebruik veel witte ruimte om je tekstruimte te ademen.

Een deel van de leesbaarheid is ook het gebruik van eenvoudige taal. Dat omvat wat ik hierboven heb genoemd, met de korte woorden en korte zinnen. Maar het betekent ook dat onnodig jargon en complexe taal worden vermeden. De beroemde tekstschrijver Joseph Sugarman schreef ooit :

joe sugarmanJoe Sugarman:

“Het gebruik van grote woorden om indruk te maken is een voorbeeld van het schrijven naar iemand. Je probeert indruk te maken met je woordengebruik, terwijl iemand anders die misschien niet bekend is met je mooie woorden verloren zal gaan. Gebruik eenvoudige, eenvoudig te begrijpen woorden …

… Het gebruik van woorden die iedereen kan begrijpen, heeft een grotere impact dan woorden waar de meeste mensen moeite mee hebben. ‘

Hier is een zelftest die u kunt uitvoeren: ga door de teksten op uw website en lees ze hardop voor. Stel je voor dat het een gesprek is met een vriend. Als er een zin is die je niet tegen een vriend zou zeggen, schrijf hem dan opnieuw.

Productbeschrijving Formaat Can Effect Gebruikersengagement

We voerden een studie onlangs door middel van CXL Institute dat liet zien hoe u het formaat van uw product omschrijvingen kunnen eigenlijk een meetbaar effect op de betrokkenheid van gebruikers en gedrag.

We vergeleken drie soorten producten met de ervaring van ‘experience-search’ productclassificatie economische theorie, ontwikkeld door Philip Nelson (in essentie, is het ontwerp of op basis van een technische specificatie?). Dit zijn drie producten: een t-shirt, een koptelefoon en een harde schijf.

En we vergeleken drie soorten productomschrijvingen:

 • Alinea-indeling.
 • Opgemaakt formaat.
 • Helemaal geen specificaties.

De resultaten?

 • Tekstindeling wijzigt hoe mensen tekstbeschrijvingen lezen.
 • ‘Techy’ productklassen (spec. Aangedreven zaken zoals harde schijven) worden het meest beïnvloed door tekstformaat.
 • Over het algemeen lezen mensen tekst met opsommingstekens voor een langere tijd dan alinea-tekst. Hoewel dit patroon afhankelijk is van de productklasse.

Hoe kunt u deze bevindingen toepassen?

 • Als u producten van het type ‘tech’ verkoopt (bijvoorbeeld elektronica zoals printers, harde schijven, routers, enz.), Dan is tekstopmaak van groot belang. Test het.
 • Als u producten van het type ‘design’ verkoopt, test dan een kleinere afbeeldingsgrootte. Langere kopie krijgt meer aandacht, maar formaat is minder belangrijk.
 • Meer algemeen, test je aannames met format. Het zijn niet alleen de woorden die ertoe doen, maar ook hoe u ze presenteert.

Conclusie

Bottom line: het is allemaal contextueel.

Het is moeilijk om een ​​artikel te schrijven over het kopiëren van productpagina’s, omdat het allemaal gebaseerd is op de fundamentele implicatie dat u uw doelgroep kent. Geen enkele hoeveelheid copywritingtips kan je daar voorbij halen.

Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde principes die je proza ​​wat meer kracht zullen geven, zoals het benadrukken van de voordelen van het product, helder en beknopt schrijven, meeslepende verhalen vertellen en vragen en onzekerheden aanpakken.

U hebt een beperkte hoeveelheid tijd en ruimte om uw prospect te interesseren voor aankopen. Verspil die ruimte niet.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format