De Data-Driven Marketer's Guide to Influencer Marketing - DeLaatbusiness

De Data-Driven Marketer’s Guide to Influencer Marketing

13 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Influencer-marketing is nu het gesprek van de stad.

Iedereen, van de meest scrupuleuze startups tot de grootste merken van huismerken, investeert erin. Maar als je erin wilt stappen, hoe doe je dat dan goed?

En om een ​​stap terug te doen, wat is influencer marketing in de eerste plaats?

Wat is beïnvloeders Marketing?

In de kern is influencer marketing de ontwikkeling en levering van promotionele berichten via influencers in plaats van het merk zelf.

Het is geen nieuwe praktijk om berichten te bezorgen via een vertrouwd publiek figuur. Maar in het verleden is het behoorlijk transparant gedaan door reclame in de vorm van een woordvoerder. Dit speelt goed in op de principes van autoriteit en sympathie, maar het is nog steeds duidelijk dat het betaald en waarschijnlijk onecht is. De grootste gelijkenis met de online influencer-advertenties van vandaag is productplaatsing in populaire tv-programma’s en films:

Afbeeldingsbron

Er zijn tientallen studies geweest waaruit blijkt dat millennials geen vertrouwen hebben in traditionele reclame . Het zijn niet alleen millennials, hoewel we op traditionele manieren het moeilijkst te bereiken lijken. Er zijn heel veel bewijzen dat de meeste demografieën wantrouwend staan ​​tegenoverreclameboodschappen. Het komt hierop neer: we willen dat merken authentieker zijn .

Het zijn niet alleen print- en tv-advertenties die last hebben van deze trends. Traditionele middelen voor online adverteren kunnen soms ook tekortschieten. Dat wil niet zeggen dat alle advertenties niet effectief zijn (natuurlijk is dat niet zo), maar bannerblindheid en een golf van consumenten wantrouwen, samen met de toegenomen concurrerende advertentie-uitgaven hebben de effectiviteit van traditionele campagnes doen afnemen.

Afbeeldingsbron

Tactiek verandert echter. Dat is een feit van marketing. Wat nu werkt, werkt misschien ook niet over tien jaar. Maar in de afgelopen tien jaar is er een vrij seismische verschuiving opgetreden. Sociale media zijn als een feniks uit deze as herrezen en bieden een unieke kans voor slimme marketeers om klanten op verschillende manieren te bereiken.

Omdat gebruik van sociale media alomtegenwoordig is, zijn influencers en beroemdheden prominent aanwezig geworden op elk nieuw sociaal netwerk.

Dus met het verlies van vertrouwen in advertenties en de opkomst van social media beïnvloedt influencers wat we tegenwoordig kennen als influencer marketing. Minder transparante motieven, maar meer authentieke verschijningen.

Een korte inleiding op het worden van een Influencer

Ik ben geen beïnvloeder (maar je kunt me producten sturen als je wilt dat ik ze promoot op mijn Instagram). Dit artikel gaat over hoe je influencer marketingcampagnes kunt opzetten, niet hoe je een influencer wordt, maar ik vond het verhelderend om deze video van Bloomberg te delen over de poging van een journalist om een ​​Instagram-influencer te worden:

Blijkbaar is het behoorlijk hard werken. Bovendien moet u, als u eenmaal de volgers krijgt die als waardig worden beschouwd voor betaling, het vertrouwen van uw publiek behouden.

Lees hier het volledige Bloomberg-stuk. Het is fascinerend spul.

Influencer Marketing is effectief

Een onderzoek uit 2015 wees uit dat bedrijven $ 6,50 verdienen voor elke $ 1 die wordt besteed aan influencer marketing. Geen slechte ROI.

Hoewel homofilie soms een verstorende variabele kan zijn met sociale diffusie (vogels van een pluimvee samen), is influencer marketing in het algemeen sterker dan traditionele advertenties. Op een gezond zintuiglijk niveau is dat duidelijk; waarom zou je niet meer beïnvloed worden door een stem die je vertrouwt dan door een banneradvertentie?

Influencer-marketing werkt gedeeltelijk omdat het de zeer reële tekortkomingen van kanalen zoals display omzeilt. Hier is hoe Misha Talavera, oprichter van NeoReach , het in AdWeek plaatste :

MishaMisha Talavera:

“In feite zien we er zoveel dat we ze onbewust afstemmen, een fenomeen dat” bannerblindheid “wordt genoemd. Infolinks, een digitaal advertentieplatform, ontdekte dat slechts 14 procent van hun respondenten zich de laatste advertentie kon herinneren die ze zagen en identificeerden wat werd gepromoveerd. Met alle reclame die hen onderbreekt, is het geen verrassing dat mensen houden van producten zoals AdBlock, Netflix en Spotify Premium die advertenties opnemen uit traditionele ad-verzadigde media-ervaringen. “

Er is ook kwantitatieve ondersteuning voor de effectiviteit van influencer-campagnes. Overtuigen en converteren publiceerden hun bevindingen uit een studie uitgevoerd met TapInfluence. Blijkt dat de ROI veel hoger was dan display-advertenties – 11x meer ROI eigenlijk:

Afbeeldingsbron

Denk zelfs anekdotisch na over hoe u producten koopt. Natuurlijk is mond-tot-mond reclame van je vrienden belangrijk, maar ik wed dat er een aantal vertrouwde influencers zijn die je ook volgt. Ik weet dat ik bijvoorbeeld vrijwel alles koop wat Tim Ferriss aanbeveelt.

Afbeeldingsbron

Hoe weet je of influencer marketing geschikt voor je is? Behandel het als elk ander acquisitie-groeiproef experiment . Test de wateren op korte termijn, meet, analyseer en beslis dan. Mike Filbey, mede-oprichter van ButcherBox , ontdekte influencer marketing als een effectief kanaal via die strategie:

filbeyMike Filbey:

“Toen we net begonnen waren, hadden we geen idee wat marketingkanalen zouden zijn, dus hebben we een aantal getest, waarvan influencer marketing een was.

Het was duidelijk uit de eerste e-mail dat een influencer over ButcherBox stuurde dat influencer marketing voor ons werkte. We zijn sindsdien gericht op het verbeteren en uitbreiden van ons influencer marketingkanaal (20 maanden geleden). “

Hoe werkt de marketingrelatie van Influencer?

Er zijn drie soorten beïnvloeders: Beroemdhedenbeïnvloeders, Macro-invloeden en Micro-influencers.

Beroemde beroemdheden zijn de atleten, muzikanten en acteurs die je gewend bent om Hawking-producten te zien. Ze hebben 1M + volgers en rijden 2% – 5% betrokkenheid per bericht. Over het algemeen hebben ze het grootste bereik, maar meestal de laagste betrokkenheid, en ook vanwege hun brede aantrekkingskracht is het niet zo gericht op uw specifieke doelgroep. Beroemde beroemdheden zijn zoiets als een tv-advertentie kopen op een groot netwerk.

Afbeeldingsbron

Macro-influencers zijn bloggers, social-media-persoonlijkheden, journalisten en thought leaders met 10.000-1 miljoen volgers, en ze halen 5% tot 25% betrokkenheid per post. Volgens Mavrck hebben ze “de hoogste actuele relevantie voor het spectrum, met categoriegebonden invloed – zoals levensstijl, mode of zaken.”

Micro-influencers zijn niche-influencers met 500-10.000 volgers, maar ze zorgen voor een hoge betrokkenheid met 25% – 50% betrokkenheid per bericht.

Geef geen korting op micro-beroemdheden of denk dat je gewoon moet gaan voor mensen met meer bereik. Het gaat over vertrouwen en tractie. Onderzoek toont zelfs aan dat tieners tegenwoordig meer vertrouwen op YouTube-sterren dan op beroemdheden. Het gaat erom welke demografie je wilt bereiken en welke invloed een influencer op hen heeft.

Zoals Tim Ferriss het verwoordde : “Op een schaal van 1-10, waarbij 10 de meest verhandelde is, drie of vier 7 bloggers die jou kenmerken, is veel beter – en gemakkelijker / sneller te bereiken – dan ben je geobsedeerd door het landen van één blogger.”

En zoals met alles in marketing, hoe smaller u uw doelgroep kunt targeten, hoe goedkoper het wordt. Dus micro-influencers, indien super relevant voor uw publiek, kunnen uw beste gok zijn als het gaat om goedkope acquisitie.

Rules of Engagement with Influencers

Ervan uitgaande dat er een sterke ROI is in influencer marketing en dat dit kan werken voor uw bedrijf, hoe gaat u dan om met het vinden, werven en beheren van influencers? Ik sprak met een paar mensen aan elke kant van de vergelijking, influencers en marketeers die influencer marketing gebruikten. Er zijn een aantal behoorlijk definitieve regels voor engagement.

Ken uw branche en de spelers daarin

Er zijn platforms die de mogelijkheid beloven influencers te vinden en te kiezen, maar op straat zeggen is dat ze niet super effectief zijn. De betere oplossing is om je markt heel goed te kennen, te weten welke stemmen het meest vertrouwd zijn en welk publiek de grootste is, en vervolgens persoonlijk naar influencers op zoek te gaan.

Zoals Mike Filbey het stelde:

filbeyMike Filbey:

“We zoeken naar partners met een zeer grote autoriteit en grote e-maillijsten. E-mail is het meest productieve kanaal voor het ontwikkelen van ButcherBox.

Het vinden van die beïnvloeders is een zeer handmatig proces – we hebben geen geluk gehad met influencer marketingplatforms die claimen de influencers voor jou te vinden. “

Net als bij betaalde advertenties (of marketing in het algemeen), zal hier een gevoel van experiment zijn. Mogelijk moet u verschillende beïnvloeders in uw ruimte uitproberen en de specifieke ROI van elk kanaal meten. Verdubbel dan de effectieve en verlaag die zonder duidelijke ROI of wijzig de berichten.

Het zou gemakkelijk zijn als een platform eenvoudig geweldige relaties met een sterke ROI kon leveren, maar de wereld werkt nog niet zo.

Betaal beïnvloeders goed

Wanneer je een beïnvloeder tegenkomt die sterke resultaten oplevert, ontsimp je niet van je verantwoordelijkheid om ze hun waarde te betalen. Het versterkt de relatie en het maakt het arrangement de moeite waard voor hen, en het zorgt er ook voor dat je opvalt als een merk.

Ik zal herhalen: influencer marketing is nu hot. Goede, invloedrijke mensen hebben veel merken die strijden om hun aandacht. Zoals Mike Filbey het stelde:

filbeyMike Filbey:

“Betaal je influencers goed.

Een geweldig product hebben is niet voldoende. Ze worden gebombardeerd met merken die willen dat ze hun product pushen. U moet bovenaan op de lijst verschijnen door uw product goed te laten zien en de beste dollar te betalen.

Het is geen rocket science! “

Vind een manier om op te vallen

Betalen van influencers is een onderdeel van opvallen. Maar misschien moet je ook vechten voor de eerste aandacht, vooral als je je richt op een felbegeerde beïnvloeder. Marc Ecko zegt dat je “nooit mag verwachten dat je beoogde publiek [jouw product] zal zien.” Hier is hoe hij het zei:

eckoMarc Ecko:

“Dus maak het goed genoeg dat, zelfs als het alleen zijn of haar luitenant betreft – wat vaak het geval zal zijn – je nog steeds een materiële impact hebt. Met andere woorden, als je in de t-shirtbusiness bent, stuur dan geen shirt. Stuur een enorme doos vol. Maak van de bezorging een groot evenement.

Mijn vriend Ryan Holiday heeft de marketing voor American Apparel gedaan en in plaats van een klein pakket te sturen, stuurde hij een krat. Een van de bloggers uploadde een video op YouTube en 125.000 keer bekeken . Dat is gek. Kijk naar Pepperidge Farms, die een doos “Milano” -koekjes bij een blogger die over het koekje schreef, op weg was. De act was gedenkwaardig genoeg dat de resulterende post op reddit Pepperidge Farms meer dan 500.000 nieuwe meningen en fans toeschreef. Maar zelfs als dat nooit openbaar was geweest, was het nog steeds een coole manier om een ​​fan aan de haak te slaan – en het enige wat ze eruit zouden zien was een paar dollar. ‘

En om die reden adviseert Mark Ecko om niet gewoon “gewoon de stock shit” te verzenden. Dit is goed algemeen marketingadvies, omdat je geen generieke merkstem of zinloos / emotieloos exemplaar wilt. Maar in deze specifieke context, waar je vecht voor de aandacht van slechts één persoon, moet je ze echt “wow”:

eckoMarc Ecko:

“Vroeger kon ik Do the Right Thing en Mo ‘Better Blues voorwaarts en achterwaarts citeren, dus ik stuurde Spike Lee ook wat spullen. Ik hoorde dat hij een nieuwe film had – een biopic van Malcolm X – dus stuurde ik hem een ​​sweatshirt met een zorgvuldig geschilderd portret van Malcolm X erop. Personalisatie is cruciaal. Ik moet er twee dagen aan hebben besteed.

Spike Lee stuurde me vriendelijk een bedankbriefje – een ondertekende brief van Spike! Fucking! Lee! -En dat voelde goed. “Ya-graven? Sho-Nuff.”

(Hoewel hij snel merkt dat je geen handgeschreven notitie moet sturen. “Dit is een professioneel geproduceerde, hypergepaste presentatie,” zegt hij.)

Wees geen Weirdo

Het spreekt voor zich, maar wanneer mensen bijzonder grote namen proberen te bereiken, worden ze raar. Marc Ecko heeft een reeks regels met betrekking tot dat thema: Stuur nooit een foto van jezelf die fan bent met uitdoen, nooit overgeven, nooit stalken, nooit rechtstreeks naar iemands huis sturen.

De mensen die in deze val trappen, zijn waarschijnlijk goedbedoeld en denken dat ze het makkelijker zullen hebben om het lawaai te doorbreken, maar dat is niet echt het geval. Zoals Marc Ecko zei, als je er niet doorheen komt, is het de boodschap, niet waar je gooit:

eckoMarc Ecko:

“Hetzelfde geldt voor e-mailadressen. Vind niet elk e-mailadres dat de persoon ooit heeft vermeld en blaas ze allemaal tegelijk op. Ga niet op zoek naar de ‘privé’- of’ persoonlijke ‘e-mail omdat u denkt dat ze niet de belangrijkste controleren die wordt vermeld op hun contactformulier. Je lijkt wanhopig en raar. Vind hun openbare e-mail en maak je pitch. Als je het goed doet, zal het werken. Als dat niet het geval is, is het probleem je veld … niet waar je het pakt. “

De kosten van beïnvloeders Marketing en het meten van de ROI

We hebben al gesproken over de effectiviteit van influencer marketing. Bijna elk advertentiekanaal verplaatst de naald echter als u genoeg geld en tijd erin gooit. De echte vraag is, wat zijn de kosten van influencer marketing en wat is de ROI?

Een van de meest impactvolle activiteiten van een data-gedreven groeimarketeer is het experimenteren op verschillende kanalen, en een groot deel daarvan is het verkennen van nieuwe kanalen om dat fel begeerde blue ocean- kanaal te vinden voordat iemand anders dat doet. Is influencer marketing nog steeds een golf die de moeite waard is om te rijden of hebben de marketing gieren rondcirkeld en de kosten verhoogd?

Je bent een data-driven marketeer, dus je weet waarschijnlijk al dat het meten van invloed moeilijk is . De afgelopen jaren hebben ons echter een aantal krachtige tracking- en optimalisatieplatforms opgeleverd, zelfs voor influencer-marketing.

Zoals Mavrck uiteengezet , zijn er 5 statistieken gebruikt om de ROI van influencer marketing te volgen:

  • Kosten per vertoning
  • Kosten per opdracht
  • Click Through Rate
  • Kosten per lead
  • Kosten per acquisitie

De eerste drie zijn op zijn best microdata en de vierde vertelt niet het hele verhaal. Maar op de vijfde statistiek, kosten per acquisitie, kunnen we zien dat branchegerichte, influencer-marketing het heel goed doet in vergelijking met andere kanalen. Bovendien hebben micro-influencers de beste waar voor je geld:

 

Afbeeldingsbron

En hoe houdt u uw eigen campagnes bij? Er zijn platforms voor meting en beheersing van influencers. Mike Filbey zegt dat ButcherBox een dienst gebruikt met de naam  Lead Dyno , maar dat ze overschakelen naar HasOffers “omdat Lead Dyno een aantal functies mist die influencers willen (evenals trackinginformatie en statistieken die we nodig hebben).”

NeoReach traceert ook en TapInfluence ook .

Maar voor de rest is het volgen van influencer-campagnes vergelijkbaar met andere marketingcampagnes, maar zonder het granulariteitsniveau van native campagnes. U gebruikt geschikte tags , unieke kortingsbonnen indien van toepassing, en als u meer diepgang in uw analyse wilt, kunt u toeschrijvingsmodellen gebruiken die verder gaan dan de laatste klik .

Afbeeldingsbron

Als je alleen de laatste kliktoeschrijving aanbrengt , loop je mogelijk een groot deel van de bewustwordingsfase mis. Als een influencer bijvoorbeeld een heleboel nieuwe bezoekers brengt die nog nooit van je hadden gehoord, maar ze wel een paar aanrakingspunten nodig hadden om te converteren (e-mail, organisch, enz.), Dan is het waarschijnlijk dat je ROI hoger ligt dan dat Google Analytics u meteen laat weten.

Hoe de juiste beïnvloeders te vinden

Anders dan ROI en meten, is het andere deel van influencer marketing, waar je data naar de tafel kunt brengen, het kiezen van je influencers in de eerste plaats. Hoe weet je welke winnaars zijn en welke blindgangers?

Zoals ik eerder al zei, is er een gevoel van buikgevoel. Als u uw branche kent, weet u waarschijnlijk welke stemmen het meest vertrouwd zijn en wie het beste bereik heeft. Er is iets half ontastbaars aan dat niveau van vertrouwen. Je weet gewoon wie er in de ruimte wordt vereerd.

Dan is er ook een niveau van onderzoek en exploitatie . Je zult waarschijnlijk veel beïnvloeders moeten ontdekken voordat je ontdekt dat een paar veel betere resultaten opleveren en verdubbelen dan.

Maar er zijn enkele tools die ik leuk vind om influencers in mijn markt te vinden. Sommige uit de doos en wat op onderzoek gebaseerd.

Gebruik softwareoplossingen

Er zijn nu heel veel platforms waarmee je influencers op één plek kunt vinden en beheren. Hier zijn een paar:

Dan zijn er tal van platforms die sociale invloed meten, waar je kunt ziften en sorteren op inhoud, onderwerpen, sociale netwerken, enz. Hier zijn enkele van mijn favorieten:

Klantonderzoek uitvoeren

Een betere manier om influencers te vinden (naar mijn mening): ken je publiek en wat ze consumeren.

We schreven over het uitvoeren van snel en rigoureus gebruikerspersoonlijk onderzoek . Een groot deel hiervan was het definiëren van duidelijke gedrags- en gedragssegmenten, maar net zo belangrijk was toen we de open vraag stelden: ‘Welke publicaties consumeert u?’

We vonden niet alleen nieuwe inhoudsbronnen voor potentiële partnerschappen, maar we konden trends over persona’s herkennen en zien welke bronnen het meest vertrouwd en geconsumeerd werden.

Hoewel ons persona-onderzoek nogal rigoureus was, kon je dit net zo gemakkelijk doen met een snelle klantenenquête (die je trouwens voor CRO-onderzoek zou moeten uitvoeren ). Bovendien kunt u enkele goede kwalitatieve gegevens krijgen door simpelweg uw klanten te interviewen.

Samenvatting: leg een oor op de grond en ontdek wat influencers en blogs uw doelgroep consumeert en vertrouwt. Werk met hen samen buiten een influencer marketingplatform.

Als u een nerd bent, kunt u ook gegevenswetenschap gebruiken om invloed uit te oefenen op sociale media en te identificeren wie de beste beïnvloeders zijn die al over uw merk praten. Coole video over het onderwerp hier .

Hoe merken doen beïnvloeders Marketing rechts

Of u nu B2B of B2C, een YC-back-up of een lokaal bedrijf bent, er is een kans dat influencer marketing een winstgevend kanaal voor u kan zijn. Hier zijn een paar voorbeelden van een diversiteit aan bedrijven.

Lord & Taylor

Het meest voor de hand liggende geval voor influencer marketing is bij B2C retailers. Omdat er over het algemeen een groter bereik is in B2c, is de prijs meestal lager, en beïnvloeders verspreiden sociale medianetwerken en vullen hun feeds met stijl- en productkeuzes, het is een voor de hand liggende keuze voor consumentenmerken.

Lord & Taylor hadden een grote overwinning met influencer marketing toen ze 50 Instagrammers kregen om dezelfde jurk te dragen , waarna de jurk prompt uitverkocht was.

De Instagram-influencers werden met de hand geselecteerd en gecompenseerd door het merk, waarbij elk geselecteerd werd op basis van haar esthetiek en bereik.

Afbeeldingsbron

SAP

SAP gebruikte influencer content marketing om hun Sapphire-conferentie met meer dan 20 deelnemers te promoten .

Hoewel influencer marketing in B2C gebruikelijker lijkt te zijn, toont dit voorbeeld aan dat het ook in B2B-bedrijven kan werken.

Wat ze deden, is werken met influencers uit verschillende industrieën om videocontent te maken voor hun 2016 Sapphire-conferentie. Volgens Kapost , ” brachten ze virtueel publiek met live video-inhoud op hun Facebook-pagina. De video’s bevatten interviews met influencers, die hun kennis en expertise over relevante onderwerpen deelden. “

De inhoud van het evenement bereikte meer dan 80.000 mensen.

Scentbird

Scentbird crediteert influencer marketing als de drijvende kracht voor het groeien naar MRR van $ 700k +. Ze zijn een door Y Combinator ondersteunde startup die parfumabonnementen verkoopt.

Niet alleen crediteren ze influencer marketing met hun vermogen om te schalen tot het punt waar ze vandaag zijn, maar ze geloven ook dat influencer marketing een belangrijke reden was waarom ze Y Combinator binnengingen. Ze waren scrappy en de partners waren onder de indruk dat hun CPA in wezen $ 0 was.

Natuurlijk vereiste de schaalvergroting van $ 75k naar $ 700k MRR dat ze begonnen te betalen voor klanten en ze begonnen ook influencer-platforms zoals Revfluence en FameBit te gebruiken . In wezen hebben ze gewoon de strategie verdubbeld en opgeschaald waarmee ze in de eerste plaats grip kregen.

Conclusie

Influencer-marketing is tegenwoordig een populair onderwerp, volgens Google Trends een ‘breakout’- term. Het is geen wondermiddel, maar gezien de juiste sector- en bedrijfscontext kan het wonderen doen voor acquisitie.

Vooral als je strategisch en veeleisend bent in je betrokkenheid bij beïnvloeders, kun je goedkope klanten kopen en keer op keer gebruikmaken van influencer-kanalen zonder veel tactische vermoeidheid.

Er zijn best practices voor influencers die hierboven zijn beschreven (marketing) en er is altijd een element van experiment dat hier nog steeds van toepassing is. Het is niet zo eenvoudig als A / B-testen op een bestemmingspagina, maar u moet nog steeds experimenteren met de effectiviteit van het kanaal en met individuele beïnvloeders en berichten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format