E-commerce UX Mastery: Beginner tot Pro in een blogbericht - DeLaatbusiness

E-commerce UX Mastery: Beginner tot Pro in een blogbericht

15 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bij het nastreven van duurzame en consistente e-commerce groei , kijken we naar vele plaatsen: inhoud, SEO, Facebook, Instagram, betaalde acquisitie, nieuwe kanalen, groei hacking.

Maar zelden richten we onze aandacht op onze eigen website en vragen we ons af: “hoe kunnen we onze eigen e-commerce gebruikerservaring verbeteren om groei te stimuleren?”

Daar gaat deze post over: naar binnen kijken in plaats van naar buiten. Investeren in gebruikerservaring in plaats van verdere advertentie-uitgaven, promotie of distributie.

We zullen de volgende vraag in concrete en uitgebreide details beantwoorden: hoe kunnen we e-commerce UX verbeteren?

Waarom zorg over e-commerce UX?

Het verbeteren van UX beïnvloedt vele delen van uw e-commerce systeem. Daarmee bedoel ik dat de voordelen verder gaan dan simpelweg het verhogen van uw conversieratio met enkele procentpunten.

Een betere e-commerce gebruikerservaring leidt tot …

En ja, een hogere conversie . Wat, als je in de e-commerce ruimte bent, je ongetwijfeld geïnteresseerd bent in.

Wat is gebruikerservaring, precies? Het is tegelijk eenvoudig en breed. Hoewel er veel concrete definities zijn, vind ik het leuk hoe Peep Laja, oprichter van CXL, het in een vorige blogpost uitlegde ….

Peep Laja:

“Allereerst is UI (gebruikersinterface) geen UX (gebruikerservaring). Een auto met al zijn uiterlijk, dashboard en stuurwiel is de gebruikersinterface. Rijden is de UX. Dus de interface draagt ​​direct bij aan de beleving (mooi auto-interieur maakt een betere beleving in een zit), maar is niet de ervaring zelf.

Gebruikerservaring is niet iets nieuws dat samen met internet is uitgevonden. Sinds het begin der tijden hebben grote ontwerpers het belang van ervaring begrepen (Sixtijnse kapel, wie dan ook?) En hoe het doel van het ontwerp zou worden gebruikt, in welke context en voor welk einddoel. Door de afkorting ‘UX’ te gebruiken klinkt het gewoon nieuw, maar dat is het eigenlijk niet.

Al met al is de gebruikerservaring een gedeelde verantwoordelijkheid van al diegenen die een product bijdragen en ondersteunen – van de UI-ontwerper tot klantenondersteuning. “

We weten dat de meeste mensen niet tevreden zijn met hun succespercentages (als je tevreden bent, stop dan met het regelen van middelmatigheid – je kunt altijd verbeteren !). Een onfeilbare manier om conversies te stimuleren, is om UX te verbeteren, dus daar komen we aan.

Dit bericht bestrijkt de breedst mogelijke basis met betrekking tot e-commerce UX, maar het zal niet zo diep gaan als ik zou willen op elk onderwerp. We kunnen dus in het kort iets als click-to-scroll voor mobiele UX behandelen, en dan koppelen we aan verdere bronnen om te verkennen. Dat wil zeggen, je kunt op een bepaalde manier je eigen avontuur kiezen en naar beneden duiken in welke konijnenhol je maar wilt.

8 E-commerce UX Best Practices

Best practices zijn niet het einde, het is alles van optimalisatie. In feite kunnen ze het best als basis worden gebruikt. Begin hier, maar stop hier niet – omdat best practices niet voor iedereen werken en best practices zelden de optimale oplossing zijn.

Dat gezegd hebbende, zoveel e-commerce sites ontbreken en missen de basislijn nogal. Deze UX-best practices voor e-commerce zijn vrij goed ingeburgerd met onderzoek en ervaring, dus ze zijn een solide plek om te beginnen bij het ontwerpen van een betere ervaring.

Bovendien is deze lijst absoluut niet volledig. Er zijn veel meer goed onderzocht e-commerce richtlijnen. Als u geïnteresseerd bent in een enorme bron, bekijk dan ons E-commerce best practice-rapport .

Op zijn minst zouden deze je een paar ideeën moeten geven om te testen .

1. Zorg ervoor dat uw CTA’s duidelijk en prominent zijn

Er is een wetenschap voor een goede CTA. Een goede CTA moet merkbaar zijn, in contrast met de rest van de pagina, klikbaar aankijken, duidelijk zijn in wat er daarna gebeurt en inspireer actie onder gebruikers.

Natuurlijk is er een hoop geschreven over het oproepen van acties, met name met betrekking tot conversie-optimalisatie en UX-ontwerp. Lees onze gids hier . Vind hier een aantal inspirerende CTA-voorbeelden .

Maar laten we het eenvoudig houden voor dit bericht. Is uw CTA duidelijk? Is het merkbaar? Het volgende voorbeeld is niet erg duidelijk en het zou meer opvallen (hoewel het niet het slechtste voorbeeld is dat ik heb gezien) …

Afbeeldingsbron

Het volgende voorbeeld van Bulletproof is veel beter …

2. Forceer mensen niet om zich te registreren (een gastoptie hebben)

Deze werkt vaker wel dan niet .

Kent u het verhaal van de knop van $ 300 miljoen? Het is beroemd. Het dwingen van klant om te registreren introduceert onnodige wrijving. In feite gaan 1 op de 4 klanten weg vanwege gedwongen registratie . Het is gewoon een ander facet van ‘Greedy Marketer Syndrome’.

In plaats daarvan biedt u de mogelijkheid om te registreren als u dat wilt, maar maakt u toch een account voor degenen die kiezen voor het afrekenen van gasten. Ze zullen hoe dan ook hun e-mailadres en naam invoeren. U hoeft alleen een wachtwoord te genereren en deze naar hen te e-mailen zodra ze hun bestelling hebben voltooid.

3. Gebruik hoogwaardige productafbeeldingen

Ecommerce staat voor de constante en voortdurende strijd om de kloof te overbruggen tussen online gemak en voordelen in de echte wereld. U kunt bijvoorbeeld producten niet online proberen. Je kunt ze zelfs niet op een tastbare manier zien, voelen of ervaren.

Om die kloof te overbruggen, zijn afbeeldingen wat we hebben (totdat de virtuele realiteit wijdverspreid en in zwang raakt). Video’s doen ook wonderen, en sites zoals Zappos hebben veel succes met het implementeren van productvideo’s.

Met foto’s en video’s, hoe meer hoe beter. Toon de producten vanuit verschillende hoeken, in context, maak ze zoombaar. Nog beter als je het product in gebruik kunt laten zien (zoals gebruikelijk bij kleding):

We hebben ook in ons eigen oorspronkelijke onderzoek gezien dat beeldgrootte aandacht en betrokkenheid beïnvloedt . Afhankelijk van het type product dat u verkoopt, kan de afbeeldingsgrootte uw oorzaak helpen of schaden. Lees de volledige studie om de details te krijgen , maar het punt is dat er geen silver bullet tactiek is. Krijg geweldige foto’s en gebruik ze, maar de kleinere details zijn ook van belang en u zou ze zelf moeten testen.

4. Vergeet niet over productbeschrijvingen

In UX-ontwerp komt kopiëren voorop .

Wanneer de meeste mensen ervaring ontwerpen, vergeten ze dat. Ze wireframe-pagina’s met lorem ipsum in plaats van echte kopie, en het eindigt meestal als een puinhoop …

Afbeeldingsbron

In meer specifieke zin wordt het exemplaar op tonnen e-commercesites over het hoofd gezien in de vorm van productbeschrijvingen.

Productbeschrijvingen zijn van belang. De rol van productexemplaar is kopers voldoende informatie te geven, zodat zij zichzelf ervan kunnen overtuigen dat dit het juiste product voor hen is. Duidelijkheid overtreft overtuigingskracht. De beste verkoopkopie is vol, volledige informatie. Geen hype nodig.

Wat meestal gebeurt, is dat of bedrijven een kopie van de fabrikant gebruiken (vreselijk voor zowel UX als SEO), of dat ze een rare, woordenrijke kopie schrijven die alleen maar logisch is voor hen. U hebt ongetwijfeld productbeschrijvingen zoals deze gezien, gevuld met jargon en zinloze bijvoeglijke naamwoorden:

Afbeeldingsbron

Maar dan zijn er sites zoals Chubbies, waar de kopie zo goed is dat het bijna een kenmerk van het product is:

Afbeeldingsbron

Lees hier ons diepgaand artikel over productbeschrijvingen.

5. Zorg voor een prominente sectie over verkoop en specials

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer de helft van de online kopers alleen producten met korting zou kopen, behalve in uitzonderlijke omstandigheden. Ongeveer 60% zegt dat ze op zoek zijn naar een sectie die verkoop en specials identificeert.

Het zoekgedrag naar korting wordt voortgezet, dus denk erover na om een ​​speciale “verkoop” -sectie op uw site te hebben.

Uiteindelijk doet u wat goed is voor uw merk, maar misschien is het de moeite waard om mee te experimenteren.

6. Biedt live chat en eenvoudige klantenondersteuning

Winkelen op de meeste sites, u krijgt de indruk dat u niet welkom bent. Ten eerste is het onmogelijk om antwoorden te vinden op veelgestelde vragen, zoals terugkeerbeleid. Ten tweede is het moeilijk om te weten waar je naartoe moet als je met een echte mens wilt praten.

Zappos zette dit idee een tijdje op zijn kop, trainde de medewerkers van de klantenservice om boven verwachting uit te stijgen (en daarom een Guinness World Record te behalen voor het langste support-telefoongesprek ). Kies een aantal van hun klantgerichte gewoonten om de klantervaring te verbeteren.

De eerste manier om dat te doen (en het gemakkelijkst) is om uw contactgegevens prominent en op de startpagina te plaatsen. Zoals dit…

Bovendien wordt livechat steeds vaker verwacht als onderdeel van een online winkelervaring.

Mensen houden van live chat ( hoogste tevredenheidscore onder supportkanalen ). Het is duidelijk een operationeel iets, en niet alleen een on-page-element, dus het verdient wat rekenwerk. Maar over het algemeen houden gebruikers van de mogelijkheid om chat te gebruiken.

7. Voeg een prominente en site-brede voordelenbalk toe

Helaas moet iedereen die een e-commerce bedrijf heeft nu onmiddellijk en overtuigend de vraag beantwoorden: “waarom hier kopen en niet van Amazon?”

Het is voor sommige producten gemakkelijker dan voor anderen, maar een goede manier om die waarde daadwerkelijk over te brengen en die redenering is via een prominente voordelenbalk. Je ziet het meer en meer op e-commerce websites, en dat komt omdat ze meestal werken om klanten eraan te herinneren waarom ze met je winkelen …

8. Gebruik duidelijke voortgangsindicatoren tijdens het afrekenen

Over het algemeen vinden mensen het prettig om een ​​element van controle over hun ervaring te hebben. Ze willen graag weten waar ze zijn op een website, hoe ze terug kunnen stappen, hoe ze moeten navigeren, enzovoort.

We willen ook weten hoe lang iets nog gaat duren. Dit is de reden waarom genummerde lijsten beter zijn dan ongeordende lijsten, en het is ook waarom u duidelijke voortgangsindicatoren op uw site zou moeten hebben.

Crutchfield heeft het in de rechterbovenhoek, maar ik denk dat het vrij klein is en door velen onopgemerkt kan blijven:

De aanpak van Crate & Barrel is beter, met meer prominentere stappen (1,2 en 3):

4 Mobiele E-commerce UX Best Practices

Mobiel is zijn eigen strijd.

Hoewel het mobiele gebruik gestaag toeneemt (nog steeds), is mobiele ecommere UX niet echt veel verbeterd, en gegevens uit de branche-agnostische conversiegraad laten dit zien.

En als je denkt dat responsief ontwerp voldoende is, heb je het mis . Het is een begin in de goede richting als u er nog niet bent, maar er is veel meer aan mobiele optimalisatie dan aan het reageren.

We moeten beginnen met de fundamentele waarheid dat mobiele gebruikers verschillend gedrag vertonen en andere bedoelingen hebben dan desktopgebruikers. In brede zin zijn mobiele gebruikers op zoek naar iets specifieks en willen het zo snel mogelijk vinden. Ze hebben minder geduld. Daarom moet je afzonderlijk testen op mobiel en desktop .

Als u kijkt naar casestudy’s voor mobiele optimalisatie, is dit een rode draad. Als u de reis naar de gewenste actie kunt verkorten, wint u waarschijnlijk. Dat is de reden waarom mobiele prestaties zo belangrijk zijn , en dat is waarom u vaak bedrijven ziet die een spartere versie van hun website op mobiele apparaten maken.

Om u op weg te helpen, zijn hier vier dingen die vaker wel dan niet werken als het op mobiel aankomt .

1. Klik om te bellen

Lever het gemakkelijkste pad naar conversie voor gebruikers. Vaak is dat op een telefoon (niet verrassend) een telefoontje.

Afbeeldingsbron

Zoals Tommy Walker, voormalig redacteur van CXL, al eerder opmerkte , is de mogelijkheid om snel te bellen het belangrijkste voor mobiele gebruikers tijdens de aankoopfase van de koopcyclus. Dit is het stadium waarin ze zich het dichtst bij het punt van een beslissing bevinden – een voordeel dat jou ten goede komt. Maak het makkelijker voor hen om te kopen, huh?

2. Klik om te bladeren

Mobiele gebruikers willen niet veel browsen en ontdekken. Ze hebben een actie in gedachten en zoeken naar een belangrijk gegeven.

Dit is waar Click-to-Scroll in het spel komt.

Deze knoppen kunnen u naar afzonderlijke pagina’s leiden met de relevante informatie, maar zoals u waarschijnlijk al denkt, is het veel zinvoller dat al deze informatie op dezelfde bestemmingspagina blijft.

We weten dat gebruikers vaak niet kunnen scrollen en vooral, ze willen directe toegang tot datgene waarnaar ze op zoek zijn. In plaats van hen te dwingen naar die gegevens te scrollen (of meer waarschijnlijk, bounce), voegt een klik-om-te-scrollen knop toe om direct naar het gewenste punt op de bestemmingspagina te navigeren.

Voor Sling Automotive verminderde het bouncepercentage van de pagina met 37% door twee van deze knoppen toe te voegen.

3. Kleverige kop- en voetteksten

Een onderzoek van Smashing Magazine wees uit dat met plakkerige navigatiebalken gebruikers 22% sneller konden vinden wat ze zochten.

Let op: alles wat de weg naar actie voor mobiele gebruikers verkort, is een groot probleem. Bovendien bleek uit dezelfde studie dat 100% van de deelnemers de voorkeur gaf aan sites met plakkerige navigatiebalken, hoewel ze meestal niet wisten waarom (dat zijn alle deelnemers – gek).

Mensen die kleverige kop- / voetteksten testen, lijken vaak met positieve resultaten weg te komen. Het is iets dat vaker wel dan niet werkt . Hoewel er altijd uitzonderingen zijn op praktische tips, lijkt het erop dat plakkerige navigatie, net als click-to-call, een must-test is voor elk online bedrijf.

4. Mobiele pop-ups

Als marketeer bent u waarschijnlijk bekend met pop-ups. Maar vergeet niet dat mobiele gebruikers anders zijn en dat je vooral pop-ups anders moet benaderen vanwege SEO-problemen (evenals e-commerceproblemen met e-commerce).

Je moet nadenken over waar mobiele gebruikers zich in de customer journey bevinden en hoe een popup kan worden gebruikt om hun reis te helpen en hen te helpen een beslissingspunt te bereiken.

Voor bezoekers die een aankoop willen doen, inclusief een pop-up die een Click-to-Call-knop weergeeft, kan het aantal conversies aanzienlijk toenemen, zoals Joel Harvey het tijdens CXL Live 2016 had.

Maar mobiele pop-ups kunnen ook effectief worden gebruikt voor het vastleggen van leads. Mobiel is vaak een goede plek om e-mailaanmeldingen na te streven in tegenstelling tot directe verkoop, met name voor bedrijven die niet draaien rond inkomende oproepen.

Zo heeft The Next Web het aantal conversies met 42% verhoogd door een eenvoudige pop-up voor het vastleggen van e-mail aan de onderkant van hun mobiele blogfeed toe te voegen.

Afbeeldingsbron

Wees voorzichtig met pop-ups, vooral op mobiele apparaten. Het punt is niet om je weg te forceren in conversies. Conversies onder schot zijn een misleidende waarde en het is bijna altijd een tactiek op korte termijn die zal leiden tot burn-out.

Stel jezelf de vraag, hoe kan deze popup de gebruikerservaring helpen ? Het is mogelijk.

Zoals ik al zei voor desktop ecommerce UX, zijn dit slechts best practices en richtlijnen. Ze kunnen ook kortstondig zijn. Zoals ik al zei, dingen gaan snel in deze ruimte. Dus voer alsjeblieft niet alles uit, denk aan je bedrijf en als het zinvol is, en test het dan.

Overreding Triggers die Boost Ecommerce UX

Het gaat niet alleen om bruikbaarheid. Het gaat over overtuiging. De top overtuiging triggers graven diep uit de gedragspsychologie om overtuigende en plezierige ervaringen te ontwerpen.

Enkele van de meest voorkomende triggers in e-commerce ux-ontwerp zijn …

Sociaal bewijs

Sociaal bewijs is een veel voorkomende en krachtige overredingsreactie. Het is gebaseerd op het idee van normatieve sociale invloed , die stelt dat mensen zich zullen conformeren om bevriend te worden door, gelijk te zijn aan of aanvaard door de beïnvloeder (of de maatschappij).

Mensen kijken naar anderen voor aanwijzingen over hoe zich te gedragen en te beslissen. We willen niet de enige idioot zijn die iets koopt, in een restaurant dineert, of zelfs verlangens om met iemand te daten. We willen bewijs in de vorm van sociale acceptatie en de wens van anderen.

Dit kan natuurlijk op veel manieren worden weergegeven op een e-commerce website – getuigenissen, bedrijfslogo’s, recensies, casestudy’s, gegevens, enz.

Growth Marketing Expert Angie Schottmuller heeft het treffend in een vorige CXL-blog geplaatst :

Angie Schottmuller:

“Het principe van de sociale zekerheidspsychologie zegt dat wanneer mensen onzeker zijn, ze waarschijnlijk naar anderen zullen uitkijken voor gedragsgeleiding. Om dit concept voor overtuigingskracht te kunnen benutten, moeten marketeers eerst de onzekerheden van hun klanten identificeren en vervolgens dienovereenkomstig bufferen met gepast sociaal bewijs.

Woorden, cijfers en visuals van klanten kunnen de geloofwaardigheid vergroten, relevantie overbrengen, vragen beantwoorden en bezwaren wegnemen. De conversie-impact van inspirerend vertrouwen is ruwweg evenredig met de kwaliteit van het sociale bewijs en het percentage ‘onzekerheids’-wrijving dat CTA-voltooiing voorkomt.

Met andere woorden, als er weinig onzekerheid is, zal sociaal bewijs een verwaarloosbare impact hebben. Als er opmerkelijke onzekerheid en zwak sociaal bewijs is, is een negatieve conversie-impact mogelijk. Als hoogwaardige sociale buffers aanzienlijke onzekerheid vertonen, maak je dan klaar voor een opmerkelijke conversie-impact – in sommige gevallen tot 400% verbetering. “

Er zijn de klassieke voorbeelden die u allemaal hebt gezien, zoals bedrijfslogo’s op een bestemmingspagina (a la Segment ):

Ik hou van creatief gebruik, zoals de meldingen die Radha Beauty gebruiktom je te vertellen dat iemand uit X city net Y-product heeft gekocht (linksonder):

Sociaal bewijs kan op miljoenen manieren worden uitgevoerd. Lees meer in deze diepgaande gids voor sociaal bewijs .

Schaarste & urgentie

Schaarste is een psychologische trigger waarbij een product of dienst aantrekkelijker wordt wanneer het beperkt beschikbaar is (of als beperkt wordt ervaren).

Als je bekend bent met de kernprincipes van de economie, is dit logisch. Wanneer er veel vraag is en er weinig aanbod is, stijgen de prijzen. Het is ook logisch op een intuïtief niveau. Toen mama zei dat je geen speelgoed kon krijgen, wilde je het niet meer?

Afbeeldingsbron

De feitelijke mechanismen achter de trigger zijn enigszins gemakkelijk in te voeren: mensen willen niet missen wat anderen krijgen. Bovendien willen mensen zeldzame dingen of ervaringen hebben.

Zoals een onderzoeksartikel uit 2015 zegt : “Wanneer iets zeldzaam is, is het verleidelijk-waar of je het nu hebt over kostbare edelstenen of een ongerepte editie van het eerste nummer van Action Comics (waarmee Superman werd geïntroduceerd). En psychologen weten dat al lang, als je een consument goed meer begeerlijk kunt maken door het zeldzaam te laten lijken. ‘

Meer komt neer op eenvoudige FOMO (angst om te missen) of de wens om op te vallen en anders te zijn (dat is waar luxe goederenmarketing staat).

Buiten superprime premium prijzen zijn er over het algemeen twee soorten schaarste die je kunt gebruiken om de verkoop te vergroten: 
Hoeveelheidsgerelateerde schaarste (2 zetels over aan deze prijs) 
Tijdgerelateerde schaarste (laatste dag om te kopen)

Booking.com gebruikt beide (in overvloed) dus laten we ze als een voorbeeld gebruiken. Hier is een kwantiteit-gerelateerde schaarste tactiek:

 

Ze leggen het op behoorlijk dik door twee “hoge vraag” -boodschappen te tonen, hoeveel mensen de afgelopen 24 uur hebben geboekt, hoeveel er nu kijken en hoeveel kamers er nog over zijn.

En hier is een tijdgerelateerde schaarste-tactiek (let op de afteltimer in de rechterbovenhoek):

Als een bonus geven ze ook een lijst wanneer hotels zijn uitverkocht, om aan te tonen dat het inderdaad mogelijk is om deze hot dealz te missen:

Urgentie hangt nauw samen met schaarste, hoewel ik meer zeg. Schaarste impliceert een laag aanbod, waarbij urgentie elke tactiek kan zijn die is ontworpen om nu een beslissing te nemen .

Hier is een voorbeeld van een A / B-test die we hebben uitgevoerd om enige urgentie voor Bob & Lush te implementeren. Het resultaat was een stabiele omzetstijging van ~ 27%.

Lees hier de rest van de casestudy.

Schaarste en urgentie zijn zeer effectief, maar val ze niet uit. Als ze correct worden gedaan, voegen ze toe aan de gebruikerservaring (in tegenstelling tot het wegnemen met het oog op goedkope marketingtactieken). Het is bijvoorbeeld goed voor de consument om te weten dat veel andere mensen naar een bepaalde Airbnb-lijst kijken, vooral als u echt in die accommodatie wilt blijven.

Hetzelfde geldt voor Amazon (of een e-commercesite) met betrekking tot de productvoorraad:

Afbeeldingsbron

Val de schaarste niet uit.

Andere overtuigingskrachttriggers voor e-commerce UX

Social Proof and Urgency zijn niet de enige oorzaken van overreding, niet op een afstand. Dit veld is enorm en het heeft een belangrijk verband met conversie-optimalisatie en bredere marketing. Het onderzoek blijft evolueren, dus het loont de moeite om het onderzoek naar menselijke psychologie nauwlettend in de gaten te houden. Om u op weg te helpen, volgen hier enkele van mijn favoriete bronnen:

Systeemdenken: een gebruikersstroom voor e-commerce ontwerpen die converteert

Eenmalige tactiek of element dat op zichzelf staat, zal geen diepgaand effect hebben op de gebruikerservaring of conversiepercentages van e-commerce. Een beetje sociaal bewijs hier en een prominente CTA daar maken geen geweldige gebruikerservaring.

Ontworpen als een holistisch systeem, echter, elk werkt samen om een ​​krachtige ervaring te creëren.

Een belangrijke factor die van invloed is op uw conversies en gebruikerservaring staat bekend als gebruikersstroom .

Een klantreiskaart ( afbeeldingsbron )

In wezen is dit het pad dat een gebruiker door de interface van uw website volgt om een ​​taak te voltooien (een reservering maken, een product kopen, u abonneren op iets). Het wordt ook een gebruikersreis genoemd.

Dit is een enorm onderwerp, een onderwerp dat we niet volledig kunnen bestuderen, maar waar het om gaat is dat je niet moet denken in termen van eenmalige tactieken, elementveranderingen of iets geïsoleerds. Je zou van begin tot eind moeten denken, hoe kan ik een geweldige klantervaring ontwerpen? Het begint met de eerste aanraking en eindigt ver voorbij de conversie.

Bij conversie-optimalisatie moet u ook nadenken over wat uw hoogste hefboompunten zijn . Sommige kleine wijzigingen zorgen voor kleine resultaten. Maar sommige kleine veranderingen creëren een enorme impact.

Het beantwoorden van deze vraag is niet eenvoudig; het is contextueel en is meestal vrij specifiek voor een individueel bedrijf. Meestal zijn buigpunten te wijten aan een of ander gedragsinzicht. Je ontdekt deze (meestal) met gebruikersonderzoek.

“Na het uitvoeren van een paar gebruikerstests en het uitvoeren van een analyse van trechters, merkten we dat bijna alle gebruikers verstrikt raken in de derde stap van onze kassa. Ze begrijpen gewoon niet dat ze moeten ____. Misschien kunnen we het repareren door ___ “

Op deze manier naar problemen zoeken, kunt u de gebieden met de hoogste leverage vinden. Je zult niet langer geloven dat het veranderen van een knopkleur van blauw naar groen je grootste e-commerce UX-uitdagingen zal beantwoorden. U weet dat u, op basis van meerdere waarnemingen, problemen A, B en C hebt en dat u ze eventueel kunt oplossen met oplossingen D, E en F. En dan test u.

Samengevat, ontwerp met het systeem in gedachten en zoek naar punten met de grootste impact. Dit bericht heeft niet de ruimte om alles hier te behandelen, maar ik kan een aantal bronnen aanbevelen om mee te beginnen:

Conclusie

E-commerce UX is ongelooflijk belangrijk. Verwaarloos het niet. Het is moeilijk om weer grip te krijgen in deze strijd, omdat een zure smaak klanten vaak niet bereid zal zijn om uw site opnieuw uit te proberen.

Goede e-commerce UX, in een competitieve markt, is het ultieme voordeel. Wanneer advertenties steeds duurder worden, worden zoekwoorden steeds moeilijker te rangschikken, en sociale media speelden niet zoals je dacht dat het zou zijn, keer terug naar de basis: zorg voor een geweldige klantervaring.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format