Hoe een succesvolle marketing automatiserings strategie te ontwikkelen - DeLaatbusiness

Hoe een succesvolle marketing automatiserings strategie te ontwikkelen

17 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de ergste dingen over marketing is, afgezien van het eindeloze aanbod van slecht passende t-shirts op conferenties, de druk om gelijke tred te houden met nieuwe trends, zelfs als je niet begrijpt hoe ze je bedrijf of zijn klanten ten goede komen.

Voorbeeld: de eerste voorspelling van marketingautomatisering van Forrestervoorspelt dat de uitgaven voor automatiseringstechnologie tegen het jaar 2023 zullen groeien van $ 11,4 miljard USD naar $ 25,1 miljard USD, waarbij marketeers nog steeds “in de vroege innings” zitten van de praktijk:

Maar in een andere enquête zei 58% van de ondervraagde marketeers dat ze problemen hadden met het vinden van succes met deze tools als gevolg van ‘gebrek aan een effectieve strategie’.

Kortom: marketeers weten dat automatisering belangrijk is en zijn van plan er binnenkort meer geld aan uit te geven … maar ze weten niet hoe ze er een strategie omheen moeten maken.

Als dit bekend klinkt, raak dan niet in paniek. Het ontwikkelen van een automatiseringsstrategie is niet eenvoudig, maar het is de moeite waard. Door jezelf de juiste vragen te stellen over wie je wilt bereiken en wat je wilt bieden vóór, tijdens en na het besluitvormingsproces , kun je een strategie krijgen die ervoor zorgt dat die dure automatiseringsplatforms aan de slag gaan en beginnen met het maken van een deuk in uw ROI.

Laten we beginnen met het werken aan uw eigen strategie door eerst de lucht te wissen over waar u automatiseringstools voor zou moeten gebruiken.

Waar marketingautomatisering goed voor is – en wat nog belangrijker is, wat het niet is

Hoewel het automatiseren van uw marketing zeker positieve resultaten oplevert , is het niet bedoeld om traditionele marketingtools of campagnes te vervangen. Het zal uw seizoensgebonden e-mails niet vervangen, geen inhoud voor u schrijven of ingrijpen wanneer u een menselijke aanraking van de verkoop of klantenservice nodig heeft.

Marketingautomatisering schijnt echt wanneer het gewend is om:

 • Bezorg berichten aan websitebezoekers, leads of klanten op kritieke punten vóór, tijdens of na het aankoopproces.
 • Geef cruciale informatie aan dezelfde personen.
 • Automatiseer check-ins, follow-ups of herinneringen die u anders zou moeten delegeren naar klantenservice of verkoopteams.

Uit een enquête van Liana Technologies bleek dat de meeste marketingprofessionals de belangrijkste voordelen van automatisering erkennen als precies dit: het verbeteren van berichtgerichtheid, het verbeteren van de ervaring en het introduceren van meer gekwalificeerde leads.

Kortom, marketingautomatisering kan het beste worden gebruikt als een manier om de juiste berichten aan de juiste mensen te bezorgen voor, tijdens en nadat ze zijn omgezet in een klant . En het is dit idee dat u in uw achterhoofd moet houden bij het bepalen van wat u wilt automatiseren.

Wat is het meest realistisch om te automatiseren

Er zijn enkele marketingtaken die absoluut zinvol zijn om te automatiseren.

De meeste marketeers beginnen met eenvoudige pre-sales of post-sales e-mails. Je hebt waarschijnlijk honderden van deze berichten ontvangen – berichten als ‘ontvang 20% ​​korting door nu te kopen’, ‘je hebt iets in je winkelwagentje laten staan’ of ‘bekijk onze service en deel deze met je vrienden’.

De logica van deze e-mails kan snel worden aangemaakt. Ze kunnen ook belachelijk succesvol zijn met de juiste onderwerpregels , aanbiedingen en timing. Het is geen wonder dat ze zo populair zijn.

Maar u kunt e-mailautomatisering ook gebruiken om veel meer waarde toe te voegen aan de algehele ervaring van uw klanten met uw product of dienst, niet alleen om hen om iets te vragen. Dit kan komen door middel van het verzenden van herinneringen, post-purchase onderwijs of eenvoudige “happy birthday” -berichten. Ik zal je een paar voorbeelden van dergelijke berichten laten zien in een klein beetje.

Naast e-mail moet u nadenken over automatisering voor alles wat uw bedrijf gebruikt om op een zeer herhaalbare manier met klanten te communiceren. Voor uw bedrijf kunnen dit direct mail-coupons zijn die worden verzonden nadat iemand een specifiek product heeft gekocht dat hij waarschijnlijk opnieuw wil gebruiken. Of misschien is het een automatisch telefoongesprek dat hen eraan herinnert om op uw kandidaat te stemmen bij een komende verkiezing. Misschien is het een meer geavanceerde score voor leads en geeft die informatie door aan een lid van het verkoopteam, zodat ze deze kunnen opvolgen.

Kortom, als het voorspelbaar en herhaalbaar is, kan marketingautomatisering het aan.

Wat vereist een menselijke aanraking

Aan de andere kant, als het niet voorspelbaar is – zoals een menselijk wezen – of herhaalbaar – zoals interacties met menselijke wezens – automatiseer het niet.

Bijvoorbeeld: als u accessoires voor mobiele telefoons maakt en uw Twitter-account voor klantenservice gebruikt, zou een automatisch antwoord op elke melding van “bedankt voor uw tweet, we antwoorden snel!” Werken tot het moment dat iemand beweert dat zijn apparaat in brand is gestoken .

Wanneer u uw strategie aan het maken bent, moet u nadenken over het automatiseren van contactpunten met uw klanten die in de allereerste plaats de waarde die u als bedrijf biedt, verhogen. Ja, automatisering zou u ook tijd moeten besparen (en dat zal ook zo zijn), maar u hoeft niets te automatiseren alleen maar omdat het tijdrovend is. Dat is de snelste manier om je te verontschuldigen voor een goed uitgevoerde taak:

Nog een overweging: met de extra regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) in de EU , kunt u uw bedrijf mogelijk in heet water brengen door onverwachte – en laten we wel, ongewenste – verkoopberichten naar bezoekers te sturen die nog nooit contact met u hebben opgenomen of expliciet geopteerd voor communicatie.

Dus wees voorzichtig met het scoren en contact opnemen met leads die het vakje ‘Ik ben geïnteresseerd in horen van jou’ niet aangevinkt hebben. Ze kunnen veelbelovend zijn, maar burgers van de EU moeten nu expliciet toestemming geven om dergelijke communicatie toe te staan .

Een samenhangende strategie ontwikkelen: denk na over kansen vóór, tijdens en na de conversie

Het is tijd om na te denken over het soort strategie dat u voor uw bedrijf wilt ontwikkelen.

Een goede manier om de ontwikkeling van een samenhangende marketingautomatiseringsstrategie toegankelijker te maken, is deze op te delen in drie groepen:

 1. Automatisering gestuurd naar potentiële leads of klanten voorconversieom hen bewust te maken van uw producten of diensten, hen overtuigen om u te volgen en uiteindelijk te converteren;
 2. Automatisering gestuurd naar leads en klanten die actief betrokken zijn bij het besluitvormingsproces om hen te overtuigen hun conversie naar een klant te voltooien; en
 3. Automatisering stuurde na de conversie om in te checken op de ervaring, advies te geven, links naar informatie aan te bieden of terugkerende aankopen aan te moedigen.

Terwijl u doorgaat met lezen, ziet u voorbeelden van automatisering van elk van deze drie groepen. Ze laten zien hoe echte bedrijven geautomatiseerde contactpunten hebben met hun leads of klanten om hun omzet te verhogen, de belasting van hun ondersteuningsteam te verminderen of een betere ervaring te bieden.

De volgende voorbeelden zijn bedoeld om u ideeën te geven voor uw eigen strategie. Afhankelijk van uw bedrijfsgrootte of -model, zijn sommige van deze voorbeelden mogelijk niet praktisch. Maar ze zullen je hopelijk doen nadenken over wat je op dit moment aan het automatiseren bent en wanneer, en de onmiddellijke kansen waar je van kunt profiteren.

# 1 De aandacht trekken van potentiële leads of klanten

Voordat een conversie plaatsvindt, kan automatisering op een paar manieren worden gebruikt om potentiële leads of kopers bewust te maken van wie u bent, wat u aanbiedt en waarom u beter bent dan de concurrentie.

Hoewel automatisering in dit vroege stadium misschien niet zo nuttig lijkt in vergelijking met zijn plaats tijdens het feitelijke besluitvormingsproces (dat is waar verlaten cart-e-mails, één gemeenschappelijke vorm, verschijnen), zijn er hier nog genoeg tijdbesparende mogelijkheden om te verkennen .

Automatiseer een demo of tutorial in ruil voor een e-mail

Al vroeg in het besluitvormingsproces willen potentiële klanten meer over u te weten komen. U wilt ook meer weten over hen … en wilt waarschijnlijk een manier vinden om hun e-mailadres op te halen, zodat u het gesprek langs uw bestemmingspagina of blogpost kunt brengen.

Infusionsoft doet er goed aan potentiële leads een zeer gewenste inhoud te bieden – in dit geval een demo van hun marketing software – in ruil voor contactinformatie. Bezoekers van hun demopagina kunnen kiezen uit drie opties, waaronder een vooraf opgenomen demo:

Als de bezoeker de optie “Online demo” kiest, wordt hen gevraagd om eerst een formulier met hun contactgegevens in te vullen.

Nadat het formulier is ingevuld en de demo begint, ontvangt de bezoeker de eerste e-mail in een reeks automatische berichten. Infusionsoft begint vooral sterk door een stuk downloadbare content te verzenden in deze eerste e-mail:

… vervolgens binnen vijf minuten een bericht volgen van een verkoopvertegenwoordiger.

De grootste overwinning voor een potentiële voorsprong is de mogelijkheid om een ​​demo op tijd te bekijken, in hun eigen tempo, door de online optie te kiezen. Maar voor dit bedrijf winnen ze door het automatiseren van follow-ups naar de demo. Op deze manier maakt het niet uit wanneer iemand over hun service leert – ze kunnen op elk moment contact met hen houden en onmiddellijk berichten in hun inbox plaatsen die de leiding behouden en geïnteresseerd zijn in meer informatie van een verkoper.

Reageren op sociale gebruikers die een item of service zoeken die u aanbiedt

Automatisering van sociale media kan nuttig zijn. Sommige hulpprogramma’s kunnen u helpen bij het markeren van groepen mensen die praten over een specifiek onderwerp dat verband houdt met uw bedrijf, bijvoorbeeld een product dat zeer gewenst is of een service die u aanbiedt waarvan mensen misschien niet eens weten dat ze bestaan.

U kunt tijd sparen door een bericht te maken dat iedereen die over een relevant onderwerp spreekt, aanmoedigt om actie te ondernemen, zoals Freewallet deed:

In dit geval verzamelde Freewallet – een mobiele app voor cryptocurrency – de Twitter-handvatten van iedereen die tweette over het niet beschikbaar zijn van een bepaalde functie. Toen de functie terugkeerde, gebruikten ze de automatisering om een ​​bericht over de beschikbaarheid ervan naar de gebruikers te verzenden.

In dit geval hadden de gebruikers waarschijnlijk enige bekendheid met de service van Freewallet of de functie die niet beschikbaar was. Maar het zou heel gemakkelijk te controleren zijn voor gebruikers die zeggen “Ik wou dat ik x had” of “Waarom kan ik geen y vinden” en het automatiseren van reacties die hen leiden naar wat u aanbiedt.

In het algemeen is het waarschijnlijk wenselijker om afzonderlijke berichten (één bericht per gebruiker) te verzenden in plaats van batches (één bericht per meerdere gebruikers), zoals hier wordt weergegeven. Op die manier zullen uw klanten niet het gevoel hebben dat ze de communicatie van een robot ontvangen.

Voor die gevallen waarin tientallen of zelfs honderden mensen dezelfde vraag stellen over hetzelfde onderwerp, kunt u snel reageren met de juiste tool en een zorgvuldig opgebouwde boodschap. Maar loop zorgvuldig en vraag bij twijfel over hoe je je als een mens ziet, een expert om advies.

# 2 Captivatie in een conversie veranderen

Er is echt geen beter publiek dan een gevangene. Vooral in dit nieuwe tijdperk van GDPR.

Als u al het beenwerk hebt gedaan om een ​​bezoeker over uw bedrijf te informeren, kan automatisering nu een centrale rol spelen in het overtuigen van hen om zich te bekeren. In deze fase ziet u veelvoorkomende opties, zoals e-mails over verlaten van uw winkelwagen … maar er zijn ook enkele nieuwe ideeën die u misschien wilt verkennen.

Gebruik goed getimede e-mailautomatisering om aantrekkelijke aanbiedingen te sturen

Als iemand zich aanmeldt voor uw e-maillijst omdat deze oprecht geïnteresseerd is, zijn dit de eerste mensen aan wie u geautomatiseerde campagnes zou moeten sturen. Als je nog geen berichten verzendt naar mensen die expliciet hebben gezegd: ‘Ik vind je leuk en wat je doet en ik wil van je horen’, is dat een lacune die je met automatisering moet oplossen.

Hungryroot heeft recent heel goed werk geleverd door me hongerig te laten zijn. Ik zie een maaltijdpakket als een grote verandering van levensstijl, dus ik heb er een gênant lange tijd heen en weer over gedaan. Terwijl ik mijn opties woog, namen ze de vrijheid om me steeds smakelijkere recepten en aanbiedingen te sturen.

Een recente e-mail bracht dingen naar een nieuw niveau met een korting:

Het is moeilijk om nee te zeggen tegen $ 20 korting, gratis verzending encurry. Het is ook vermeldenswaard dat deze pre-sales e-mails allemaal rond 11 uur aankwamen, rond de tijd dat ik aan de lunch begin te denken. Clever.

Als u gekwalificeerde leads hebt, kan automatisering als deze u helpen de verkoop te sluiten. Coupons of andere steeds betere aanbiedingen zijn moeilijk te negeren, vooral als een lead al geïnteresseerd is in het doen van een aankoop, daarom werkt deze campagne zo goed.

Breng kopers met verlaten karren terug om hun aankoop te voltooien

Winkelwagentjes worden om vele redenen verlaten . Een van de belangrijkste redenen is een onverwachte verzendkosten of de shopper doet eenvoudig onderzoek om het beste product voor de beste prijs te vinden:

Als u bereid bent iets te doen om deze oorzaken van stopzetting te bestrijden, zoals het aanbieden van een couponcode, kan automatisering u helpen om deze potentiële klanten snel te bereiken en mogelijk een aanzienlijk bedrag aan inkomsten terug te krijgen die u anders misschien bent verloren.

Een klant van Brand Growth Experts die verlaten winkelwagen-e-mails had geïmplementeerd, vond dat dit een zeer winstgevende vorm van automatisering was. Hun automatisering omvat een e-mail die de potentiële klant eraan herinnert dat hij iets in zijn winkelwagentje heeft achtergelaten en vervolgens berichten verzendt die een percentage van zijn aankoop aanbieden als een stimulans om de transactie af te ronden.

In juli 2017, de maand waarin deze automatisering werd ingevoerd, bracht de verlaten wagenstroom $ 5990 op. Tegen de volgende maand waren de inkomsten uit de stroom bijna verdrievoudigd , wat $ 14.923 opleverde.

Vanaf april 2018 brachten de berichten in de verlaten boodschappen $ 24.417 binnen (een stijging van 64%). Deze specifieke klant is dit succespercentage maand na maand blijven zien.

Het is ook vermeldenswaard dat de eerste e-mail in deze geautomatiseerde campagne een open tarief van 39% en een conversiepercentage van 4,6% heeft, terwijl een typische (niet-geautomatiseerde) campagne voor deze klant een open tarief van ongeveer 18% heeft en ongeveer $ 3000 aan omzet. Voor deze specifieke klant worden geautomatiseerde flows aanzienlijk meer geopend en leveren ze meer omzet op.

Dit is de totale opbrengst van e-mailmarketing van de klant in de eerste maand dat ze automatisering toevoegden, in juli 2017:

Dit omvat zowel de hierboven beschreven berichtenruil in de vorm van een winkelwagentje als een welkomstcampagne die wordt verzonden naar nieuwe e-mailabonnees.

Dit is de totale e-mailomzet van deze klant twee maanden later in september 2017:

De hoeveelheid extra omzet die deze klant van Brand Growth Experts aan twee automatiseringen kon toevoegen, waaronder een reeks verlaten winkelwagen-e-mails, is aanzienlijk en groeit nog steeds. Naarmate uw andere marketingactiviteiten meer leads, abonnees of potentiële klanten aantrekken, hebben deze automatiseringen ook het potentieel om te groeien en meer inkomsten te genereren, net als voor deze klant.

# 3 Waarde toevoegen – en terugkerende bezoeken aanmoedigen – na de conversie

Er is veel te zeggen over het automatiseren van berichten na de verkoop. Automatisering na aanschaf lijkt misschien niet zo de moeite waard, want, nou, je hebt al hun geld. Maar automatisering kan hier ongelooflijk handig zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe automatisering kan helpen om huidige klanten tevreden te houden en mogelijk zelfs aan te moedigen om weer bij u terug te komen.

Houd klanten op het goede spoor en verminder de druk op de ondersteuning

SmileDirectClub doet een van de beste banen die ik heb gezien met automatisering na aanschaf, die in hun geval is ontworpen om de hoeveelheid ondersteuning die nodig is van de klantenservice te verminderen . Hun automatisering komt in de vorm van zeer zorgvuldig getimede e-mails aan klanten die hun onzichtbare aligners hebben gekocht.

SmileDirectClub verzendt automatische tweewekelijkse herinneringen om aligners te wijzigen:

Deze e-mails zijn ongelooflijk gunstig voor klanten die onzichtbare aligners dragen. Ik kan dit beamen: het is gemakkelijk om het druk te hebben en te vergeten hoe lang je al een paar draagt. Elke keer dat een nieuwe e-mail verschijnt, kan ik hen niet helpen om dit kleine detail te bedanken.

Dit is niet alleen goed voor mij en mijn mede-tanden-straighteners, natuurlijk. Deze e-mails verkleinen de kans dat een klant vergeet aligners te vervangen – of te vroeg te switchen – en de behandeling te onderbreken. Zonder deze e-mails zouden er meer oproepen zijn naar de klantenservice, meer verzoeken om vervangende aligners en waarschijnlijk ook enkele zeer ongelukkige tandartsen.

Nog een geweldige automatiseringsbonus: als er iets gebeurt tijdens uw behandeling en u niet op tijd bent, brengt uw herinneringsmail u meteen naar een pagina waar u correcties kunt aanbrengen.

Hiermee kan de klant de cursus zelf corrigeren . Met een nieuwe startdatum voor een aligner-set, zal de volgende herinnering pas doorkomen als er twee weken verstreken zijn en je nooit uit het goede spoor raakt.

Net als bij dit voorbeeld kan een lokale optometrist ervoor kiezen om e-mails in te plannen wanneer een patiënt een jaar nadert zonder een controle:

Voor nog meer maatwerk kunnen werknemers van dit optometriekantoor de verzekering van elke patiënt willen controleren om te zien hoe vaak ze nieuwe bril, contacten of andere items kunnen krijgen die onder hun plan vallen. Ze kunnen dan automatisch geplande berichten verzenden als ze in aanmerking komen voor iets nieuws – maar niet te snel.

Er zijn ook nog eenvoudigere opties, zoals afspraakherinneringen die via tekst worden verzonden, waardoor je eruit kunt zien alsof je serieus je act hebt. Zelfs als alles wat je deed de naam en het tijdstip van de klant in een database was, zullen ze je bedachtzaamheid waarderen.

Als u een product of service hebt waarvoor periodieke updates zoals deze nodig zijn, bieden deze voorbeelden een goed model om te volgen. Denk aan het sturen van berichten die mensen eraan herinneren wanneer het tijd is om een ​​afspraak te maken, nieuwe filters te kopen, onderdelen te vervangen of een garantie uit te breiden. En als u een soort van getimede herinneringen aanbiedt, kan de klant de macht krijgen om die herinneringen uit te stellen of opnieuw in te delen, zodat deze aan u kunnen worden toegewezen, ongeacht hoe hun agenda er op dat moment uitziet.

Maak gebruik van uw bestaande inhoud

Als u al inhoud voor uw site produceert: documentatie, handleidingen, blogposts, video’s, enzovoort , kunt u deze naar uw klanten sturen nadat ze zijn geconverteerd, waardoor stress wordt verminderd en ze het maximale uit hun nieuwe aankoop halen zonder dat er extra werk nodig is jouw deel.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan komt van Google en hoe ze berichten automatiseren na de aankoop van een Google Home-product. Ze sturen e-mails van ‘Uw Google Assistent’ of ‘Google Home Mini’, alsof het product zelf u letterlijk opvolgt. Elke e-mail bevat enkele snelle tips om meer gebruik van het item te krijgen naarmate u er meer vertrouwd mee raakt:

Deze ‘pro-tips’ zijn niet alleen vermakelijk, maar zijn ook nuttig. Ze kunnen klanten helpen voorkomen dat ze het gevoel hebben dat ze geld hebben verspild aan een product dat te complex is voor hen , of (afhankelijk van het item in kwestie) te beperkt.

Elk soort product of dienst waarvoor onderwijs nodig is, zou baat kunnen hebben bij automatisering zoals deze. Als je al veel inhoud hebt voorbereid, maak er dan gebruik van!

Vraag ook om feedback, maar alleen als dat gepast is

Tot slot, vergeet niet om verzoeken om feedback. Ze zijn eenvoudig te automatiseren, ze krijgen het broodnodige sociale bewijs op uw site en ze kunnen klanten er ook aan herinneren contact met u op te nemen over een zeurend probleem dat zij kunnen hebben.

Een praktisch voorbeeld: nadat een gebruiker voor een bepaalde periode is aangemeld, stuurt u hem een ​​NPS-enquête . Als ze u een hoge score geven (een 8 of hoger), kunt u vervolgens een ander e-mailbericht automatiseren dat om een ​​beoordeling vraagt, omdat u weet dat ze u waarschijnlijk een positief sociaal bewijs leveren.

Zo heeft Clearbit zo’n verzoek behandeld en een follow-up geautomatiseerd voor klanten die positieve feedback gaven in een klantenonderzoek:

Ze hebben ook een tweede en derde e-mail geautomatiseerd als er na het eerste verzoek geen beoordeling meer was:

 

Het kan echter verstandig zijn om licht te behandelen met geautomatiseerde verzoeken om feedback of beoordelingen. Als een klant iets retourneert of een klacht heeft, moet u beschikken over een systeem om ze van een automatisering af te zetten die ‘hoe hebben we het gedaan?’ Wees niet doof. Vragen stellen aan mensen die je 8 of meer hebben gegeven voor NPS is een goede manier om dat te doen.

Als je niet voorzichtig bent met wie je feedback wilt, kun je zoiets als dit sturen naar een klant wiens internet al dagen niet beschikbaar is en er behoorlijk boos over is :

Ziekgetimede, nep-vrolijke follow-ups als deze gaan gewoon zout in de wond wrijven. En je zult waarschijnlijk ook niet leuk vinden wat ze te zeggen hebben.

Je resultaten volgen en testen op verbetering

Het is duidelijk dat een groot deel van het creëren van je strategie gaat om het beslissen wie je wilt bereiken, wanneer je je berichten wilt verzenden en hoe. Maar de resterende onderdelen, die net zo belangrijk zijn als besluiten om te automatiseren in de eerste plaats, omvatten het volgen van uw resultaten en het uitvoeren van A / B-tests.

Op de lange termijn moet u in de gaten houden hoe uw automatiseringen presteren en actief plannen om ze mogelijk te verbeteren.

Laten we eerst eens kijken wat u zou moeten doen op het gebied van tracking en analyse.

Stel jezelf diepgaande vragen terwijl je de resultaten bekijkt

Het automatiseringsplatform of de automatiseringsplatforms die u gebruikt, hebben uiteraard een aantal analytische of prestatiesturing ingebouwd, maar kijk niet alleen naar uw rapporten en misleid door positieve cijfers.

Wanneer u de prestaties van uw automatisering bekijkt, moet u uzelf deze vragen over elk van hen stellen:

  • Zijn leads of klanten betrokken bij uw berichten? Wat wordt er geopend? Waar wordt gehandeld? Zijn de calls-to-action waargemaakt?
  • Worden berichten op het juiste moment afgeleverd? Als u herinneringen verzendt, worden ze dan binnen voldoende tijd afgeleverd om te worden geacteerd? Komt uw post-aanschafeducatie vroeg genoeg om berichten naar de klantenservice te voorkomen?
  • Wat werkt goed? Leidt gebruikers naar uw inhoud om uw verkopen te verhogen of uw terugbetalingspercentage te verlagen? Gebruik succesvolle automatisering als een model voor toekomstige tests en campagnes.
  • Wat werkt niet? Heeft iemand geklaagd over de timing van een bericht? Zijn afmeldtarieven stijgende? Werkt uw ondersteuningsteam nu meer in plaats van minder? Graaf diep en zoek naar kansen om te verbeteren.

Nogmaals, dit zijn vragen die u zichzelf zou moeten stellen over elke automatisering die u gaat gebruiken. Laat u niet misleiden door een stortvloed aan nieuwe klikken of inkomsten die er nog niet waren – er zijn altijd kansen om te verbeteren.

A / B test potentiële veranderingen voor verhoogde groei

Zodra u een potentiële kans hebt geïdentificeerd – een matig responspercentage, een probleem voor uw ondersteuningsteam – is de beste aanpak die u kunt nemen A / B testen van een nieuwe versie tegen het origineel.

Zoals u zou doen bij elke andere A / B-test, zou u zich voor elke automatisering moeten afvragen:

 • Is deze test meetbaar? U moet wijzigingen testen die resulteren in harde gegevens (CTR, verkoop, respons, enz.).
 • Zal deze test voldoende veranderingen bevatten? Het is waarschijnlijk niet significant om een ​​enkele zin in het midden van uw e-mailexemplaar te veranderen. Het wijzigen van de timing van een sms of een onderwerpregel kan echter een grote impact hebben op de resultaten.
 • Heb je een specifiek doel? Misschien is het ergste dat u kunt doen, het starten van een A / B-test met de bedoeling om “betere resultaten” te zien. Wat zou beter moeten zijn? Kies iets specifieks en optimaliseer er omheen – als je bijvoorbeeld een hogere open rate wilt, focus je dan op het testen van de onderwerpregel, timing of segmentatie.
 • Hoe lang zal je wachten om de resultaten te beoordelen en ernaar te handelen? U wilt niet te snel handelen, maar u wilt ook niet dat de test wekenlang sleept, vooral als er een risico bestaat dat de test klikken of conversies vermindert. Plan minstens een eerste beoordeling en plan idealiter een aantal follow-ups voorafgaand aan de tijd of het punt (zoals het aantal verzendingen / openingen) waarop u het goed noemt.
 • Wie krijgt de leiding over de implementatie van de wijzigingen, als er iets moet worden gemaakt? Maak niet de fout om tonnen tests uit te voeren zonder te plannen voor implementatie. Als u een enorme kans ontdekt maar uw ontwikkelaar heeft een achterstand van een maand voor zich, is dat een probleem. Maak iedereen vooraf bekend en overweeg de implementatie vooraf te plannen als u het echt druk hebt.

U zult waarschijnlijk nooit uw automatisering optimaliseren , en dat is goed. Het doel is niet om campagnes te maken die “succesvol genoeg” zijn of “een beetje tijd besparen.” Accepteer het feit dat zelfs geautomatiseerde berichtuitwisseling hard werken en meerdere herhalingen vergt, en je zult elke zwakke SMS-berichtcampagne of laag – meldt e-mail als een kans.

Te stellen vragen voordat u uw eigen strategie ontwikkelt

Er zijn veel voorbeelden van marketingautomatisering in dit bericht, maar niet alle zullen voor u werken.

Als uw ervaring met automatisering beperkt is, is het het beste om een ​​strategie te ontwikkelen die klein begint en een onmiddellijk gat vult – zoals het verlaten van een winkelwagen of e-mails na aankoop.

Als u een meer ervaren gebruiker bent die een alomvattende, alomvattende strategie probeert te ontwikkelen op meerdere kanalen, bedenk dan hoe u uw klanten en interne teams beter kunt ondersteunen.

Er zijn vier belangrijke vragen die u zich nu kunt stellen om te beslissen wat en hoeveel te automatiseren. Zij zijn:

 1. Hoe kan ik mijn verkooptrechter beter aanvullen? Verzamel je e-mails van je blog maar doe je er niets mee? Klanten laten kiezen voor teksten maar niet opvolgen? Dit zijn de kansen die je nodig hebt om op te springen – en te automatiseren.
 2. Hoe kan ik mijn klanten en mijn team ondersteunen? Dit kan zijn door klanten naar educatief materiaal te sturen nadat ze een aankoop hebben gedaan of om met hen in te checken nadat ze een product voor een korte tijd hebben gehad. Dit kan ook betrekking hebben op het sturen van herinneringen aan patiënten of follow-ups van leads, zodat uw ondersteuningsteam of verkopers niet overweldigd raken.
 3. Wat wil ik niet automatiseren? Alle kanalen waar u rechtstreeks met klanten kunt communiceren, moeten met zorg worden behandeld. Loop licht met die Twitter auto-DM’s en Facebook-chatbots, mensen.
 4. Hoe ga ik dit allemaal volgen? Onderdeel hiervan is het platform (en) dat u hebt gekozen voor automatisering, maar u moet ook zelf de resultaten evalueren. Bepaal waar u naar wilt kijken (specifieke pagina’s, producten, leads …) en wat succes is.

Conclusie

Marketingautomatisering doen is eenvoudig. Het ontwikkelen van een strategie eromheen, niet zozeer.

Maar het creëren van uw automatiseringsstrategie komt allemaal neer op het stellen van de juiste vragen. Zodra u met zekerheid kunt zeggen wie u wilt bereiken en wat u vóór, tijdens en na de conversie wilt bieden, kunt u beginnen met het samenvoegen van de puzzelstukjes.

Als je al een automatisering hebt, kijk eens naar wat je verzendt en hoe het presteert. Zoek naar de kansen om te verbeteren – de lage CTR’s, de slechte kwaliteit leidt – en begin daar. Overweeg om op dit moment een aantal e-mail-drip A / B-tests te starten.

Als u nog niet bekend bent met automatisering, zoekt u naar de onmiddellijke hiaten. Wat heb je altijd al willen doen? Berichten aan uw blogabonnees? Onderwijs na aanschaf? Geautomatiseerde telefoontjes? Ga weg en doe het.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format