Hoe een User Research Culture te bouwen - DeLaatbusiness

Hoe een User Research Culture te bouwen

11 min


96
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In veel organisaties creëert gebruikersonderzoek wrijving . Het daagt direct de intuïtie van anderen uit, vaak op het hoogste niveau. Het vertraagt ​​de productontwikkeling. Het kost geld. Het heeft geen duidelijke ROI.

Maar het is ook essentieel – 89 procent van de klanten stopt met het zakendoen met een bedrijf na een slechte ervaring. Gebruikersonderzoek levert de kwantitatieve en kwalitatieve inzichten op om die ervaringen te verbeteren.

De sleutel is om gebruikersonderzoek te verbinden met een verbeterde gebruikerservaring en op zijn beurt een toename in klantbehoud, leads of enige andere waarde waarvoor C-suite-leden verantwoordelijk zijn.

U bouwt echter geen cultuur van gebruikersonderzoek op door slide-decks van best practices te verzamelen op hands-on-vergaderingen of case-studies van andere bedrijven te benadrukken.

Dus wat moet je doen? Hier begint u vanaf nul.

Waarom gebruikersonderzoek belangrijk is

Amazon dankt zijn succes voor een deel aan gebruikersonderzoek. De missie – “het meest klantgerichte bedrijf van de aarde zijn” – hangt af van het begrijpen en oplossen van de pijnpunten van online shoppers, of het nu gaat om aanpassingen van het webontwerp of om gratis en snelle bezorging. (Eugene Wei, een voormalig medewerker van Amazon, identificeerde de laatste als de onzichtbare asymptoot van het bedrijf , of de belangrijkste beperkende factor voor groei.)

Bij Samsung leidde het gebruikersonderzoek ertoe dat het bedrijf zijn televisies in 2005 opnieuw moest ontwerpen , waardoor het marktaandeel in slechts twee jaar verdubbelde. (Samsung merkte dat televisieaanbieders hun sets zagen als meubels en daarom een ​​gestroomlijnd ontwerp waardeerden.) Febreze besefte dat consumenten snakten naar een “geurbeloning ” voor het reinigen, hoewel de geurvrije versies met succes ongewenste geuren verwijderden.

Maar de rechtvaardiging voor gebruikersonderzoek gaat verder dan anekdotisch bewijs van marktleiders. Een onderzoek door de Nielsen Norman Group (NNG) toonde aan dat commerciële ondernemingen, evenals non-profitorganisaties en overheidsinstellingen, consequent een sterke ROIgenereren uit investeringen in bruikbaarheid.

Volgens datzelfde NNG-onderzoek:

 • E-commercesites kunnen verwachten hun verkopen te verdubbelen.
 • Sites voor leadgeneratie kunnen hun conversiepercentages verdubbelen.

Gebruikersonderzoek is de basis voor die winst.

Welke vragen gebruikersonderzoek kan en kan niet beantwoorden

Wanneer moet u gebruikersonderzoek uitvoeren ?

 1. Wanneer u de intuïtiviteit en functionaliteit van uw ontwerp (of het nu een app of een auto) wilt beoordelen.
 2. Wanneer u uw ontwerp wilt verfijnen door eerdere beslissingen te testen.

Voor webgebaseerde producten kan gebruikersonderzoek kwantitatieve metingen van on-site gebruikersgedrag en kwalitatieve inzichten uit open enquêtes en gebruikersopnamen opleveren.

Voor conversie-optimalisatie is gebruikersonderzoek cruciaal. Het vormt verschillende componenten van ons ResearchXL-framework :

 • Analyse van webanalysegegevens om te begrijpen hoe gebruikers zich momenteel door een site verplaatsen.
 • Analyse van muisvolgordes uitvoeren om te begrijpen welke componenten de meeste aandacht verdienen, in hoeverre gebruikers scrollen en waar gebruikers klikken.
 • Kwalitatieve enquêtes uitvoeren om te begrijpen waarom bezoekers naar een website kwamen en of ze hun doelen bereikten en om huidige klanten naar hun ervaringen te vragen.
 • Herziening van real-time gebruikerstests om de denkprocessen van gebruikers te begrijpen terwijl ze een taak op een website proberen uit te voeren.
ResearchXL-raamwerk
Het ResearchXL-raamwerk gebruikt kwantitatief en kwalitatief gebruikersonderzoek om CRO-strategieën te informeren.

Gebruikersonderzoek daarentegen is geen goed idee als:

 • U hebt niet het budget om het goed te doen. Een niet-wetenschappelijke benadering die productbeslissingen baseert op de meningen van een of twee gebruikers is nutteloos.
 • Uw product is niet klaar. Een haast om een ​​prototype met fouten te testen, levert waarschijnlijk geen nuttige feedback op.
 • Wat je echt wilt, is marktonderzoek. Gebruikersonderzoek richt zich op het gedrag van gebruikers tijdens de interactie met uw product, niet op de vraag of uw product bedrijfspotentieel heeft of met wie het mogelijk interesse opwekt.

Door ervoor te zorgen dat u gebruikersonderzoek uitvoert om de juiste redenen, kunt u een mogelijke wegversperring verwijderen als het gaat om het winnen van sceptische managers.

Waarom executive buy-in zo moeilijk te krijgen is

Verwachtingen van leidinggevenden om voorspraak van gebruikersonderzoek te leiden, is ongeveer net zo waarschijnlijk als ontwerpers die de driemaandelijkse winstdoelstellingen verdedigen. Gebruikersonderzoek beïnvloedt de inkomsten en de inkomsten valideren gebruikersonderzoek, maar de verantwoordingsplicht verschilt.

Dus hoe krijg je leidinggevenden zover dat ze het gebruikersonderzoek waarderen? Het gaat er niet om te proberen “de cultuur te veranderen”, aldus Krista Godfrey, die pogingen ondernomen heeft om de gebruikerservaring in de Memorial University Library te vernieuwen :

In plaats van een cultuur drastisch te transformeren, is het beter om in de loop van de tijd naar nieuwe doelen te streven die de bestaande cultuur zullen beïnvloeden. Wanneer deze doelen worden vastgesteld en bereikt, kunnen ze de bredere cultuur van de organisatie beïnvloeden en de cultuur effectief transformeren.

De grenzen van overreding in de C-suite

Noch, zelfs voor experts, is het omzetten van leidinggevenden in cultuurverandering mogelijk: “Ik heb onze diensten 23 jaar lang opgezet en ik heb nooit een manager van wat dan ook overtuigd”, schrijft UX en designexpert Jared Spool.

Spool gaat verder:

U kunt erachter komen waar uw leidinggevenden al van overtuigd zijn. Als ze goed zijn in wat ze doen, hebben ze waarschijnlijk iets dat ze willen verbeteren. Het is waarschijnlijk gerelateerd aan het verbeteren van de inkomsten, het verlagen van de kosten, het vergroten van het aantal nieuwe klanten, het verhogen van de omzet bij bestaande klanten of het vergroten van de aandeelhouderswaarde.

Goede UX kan helpen met elk van die dingen.

Zodra u begint te praten over waar de leidinggevenden al van overtuigd zijn, wordt het gemakkelijker om hen ertoe te brengen om te investeren. Je probeert niet langer dat ze hun focus veranderen. Je speelt rechtstreeks in hun hoofdveld.

Een generieke presentatie over hoe Apple of een ander bedrijf een geweldig gebruikerservaringsprogramma heeft (of erger nog, een presentatie die alle slechte gebruikerservaringen in de wereld toont), zal niemand ervan overtuigen iets anders te doen.

U moet iets aangepast doen. Iets specifiek voor hun huidige focus.

Dit zijn de stappen om die aangepaste strategie te bouwen – en ervoor te zorgen dat deze resoneert met het executive team.

5 stappen om vanaf het begin een gebruikersonderzoekscultuur te creëren

Je zou kunnen proberen om verandering onafhankelijk uit te voeren. Maar uw silo – of dit nu productontwerp, marketing of webontwikkeling is – is niet de enige die een gebruikersonderzoekscultuur nodig heeft of er voordeel van heeft.

Alleen een bedrijfsbreed onderzoekscultuur voor gebruikers maakt iteratieve tests tijdens het ontwerpproces van het product mogelijk . Anders wordt de impact van gebruikersonderzoek beperkt door het stadium waarin het optreedt. Voor een SaaS-product kan het onmogelijk (of althans onbetaalbaar) zijn om de gebruikersinterface (UI) opnieuw te doen als gebruikersonderzoek niet in de vergelijking komt tot de laatste ontwikkelingsfasen.

Het stimuleren van een brede interesse in gebruikersonderzoek begint met het identificeren van interne bondgenoten.

Stap 1: Bouw een team van interne bondgenoten.

Mensen binnen uw bedrijf – en buiten uw afdeling – voelen uw pijn, zelfs als zij die pijn niet definiëren als een gebrek aan “gebruikersonderzoekscultuur.”

 • Marketingpersoneel vertrouwt op gebruikerspersoonlijk onderzoek om de juiste prospects te bereiken.
 • Verkoopvertegenwoordigers weten dat een tevreden klant een potentiële verwijzing is die een snelle en lucratieve commissie kan genereren.
 • Klantensuccespersoneel weet dat tevreden klanten niet steeds opnieuw klagen over hetzelfde probleem.
 • Het financiële team begrijpt dat contentklanten minder geneigd zijn inkomstenstromen te churnen en te destabiliseren.

Verandering begint door relaties op te bouwen met andere interne voorstanders. Door met meerdere afdelingen samen te werken, wordt het gesprek snel verlegd van een ontwerp- of UX-centrische taal naar de bredere doelen van gebruikersonderzoek, klanttevredenheid en merkbekendheid.

cirkels van gebruikersonderzoek
De enorme hoeveelheid onderzoek die binnen een organisatie kan plaatsvinden. ( Beeldbron )

Real-world gebruikersonderzoeksteams

Google. Toen Google begon aan een grootschalig en ongekend herontwerp van zijn kernproducten , ontdekten ontwerpers dat samenwerking met ingenieurs hen dwong een gedeeld vocabulaire te kiezen.

In plaats van zich te concentreren op specifieke ontwerpelementen, brachten ze veranderingen aan in de gedeelde taal van gebruikerssucces: “Dit gaat gebruikersproblemen oplossen. Er zijn minder stappen nodig, of mensen vinden die perfecte plek voor een romantisch diner. “(Ze valideerden ook kwantitatieve ontwerpkeuzes met” uitgebreide ” gebruikerstests .)

Yahoo. Bij Yahoo creëerden ze een gecentraliseerd UX Onderzoeks- en Toegankelijkheidsteam met “onderzoekers van bestaand ontwerponderzoek, mobiel UX-onderzoek, advertenties en gegevensonderzoek, [en] toegankelijkheid.” (Yahoo genoot top-down ondersteuning voor hun inspanningen, maar de lessen nog steeds van toepassing.)

De diversiteit binnen het Yahoo-team garandeerde allesbehalve dat gebruikersonderzoek de overtuigingen van de betrokkenen zou tegenwerken, iets wat Yahoo als positief beoordeelde: “Wanneer teams informatie leren die ze niet verwachtten, zien ze de waarde van gebruikersonderzoek.”

Ondanks dat voordeel, vereiste het scala aan professionele achtergronden ook investeringen in de interne teambuilding: “Tijd besteed aan het begrijpen van het team en het product is net zo waardevol als de tijd die besteed wordt aan het begrijpen van de gebruiker, en men moet tijd besteden aan beide om succesvol te zijn. ”

Memorial University. Memorial University Library nam een vergelijkbare benadering aan voor hun gebruikersonderzoek, en richtte een ‘permanent’ team op dat zich toelegde op bruikbaarheid. De permanente component was een subtiel argument voor de centrale rol van gebruikersonderzoek:

Als een permanente groep benadrukt het zowel het belang van feedback van gebruikers als op feiten gebaseerde beslissingen binnen de organisatie. Een vast team dat zich toelegt op usability-testen, impliceert ook administratieve ondersteuning voor de praktijk en waardeert de vaardigheden die de groep onder zijn leden zal ontwikkelen. Naarmate vaardigheden uit dit team groeien en zich verspreiden, wordt bruikbaarheid een organisatiewaarde en een inherent aspect van de bibliotheekcultuur.

Een “gevlochten” benadering van UX en ontwerp

In alle gevallen hielden de resulterende teams vast aan wat McKinsey een “gevlochten” benadering van productontwikkeling noemt , die ontwerp-, strategie- en technologie-inspanningen – en werknemers – tot één enkele streng vervlecht:

mckinsey gevlochten ontwerpmodel
McKinsey’s ‘gevlochten’ ontwerpmodel garandeert deelname van meerdere groepen tijdens de productontwikkeling. ( Beeldbron )

Vraag om bondgenoten te vinden :

 • Welke afdelingen gebruiken indirect uw product en hebben verbindingen met mensen in de gebruikersrollen die u target?
 • Is er een projectsponsor die kan helpen de waarde van onderzoek te verkopen en u te verbinden met extra teamleden?
 • Zijn er medewerkers in andere afdelingen waarvan de individuele doelen overeenkomen met het krijgen van betere gebruikersfeedback?
 • Zijn er afdelingen binnen de organisatie (verkoop, klantenservice) die verbindingen kunnen bieden met klanten die eerlijke feedback willen geven?

Als je eenmaal een intern team hebt opgezet, kun je beginnen met het samenvoegen van de ongelijksoortige threads van elk lid.

Stap 2: maak een raamwerk voor gebruikersonderzoek.

Als je de eerste interne kampioen bent voor gebruikersonderzoek, begint je team mogelijk helemaal opnieuw. Zoals bij elke brainstormsessie, is de eerste stap om bestaande gegevens te compileren (bijv. Buyer personas, gebruikersonderzoek uitgevoerd door verschillende groepen) en een open discussie te modelleren over hoe gebruikersonderzoek voor uw bedrijf eruit zou moeten zien.

Een online-ruimte-Slack, Basecamp, Trello, enz. Kan spontane bijdragen ondersteunen of kan duurzamer zijn voor organisaties met meerdere locaties.

Het doel is om een ​​reeks gebruikersonderzoeksprincipes te definiëren om uw organisatie te begeleiden. Bij Yahoo identificeerden ze vier principes: tijdig, geloofwaardig, actiegericht en verrassend. (“Te geloven”, voor Yahoo, betekende “statistisch valide of geloofwaardig” niet “afgestemd op intuïtie of ervaring.”)

Vermijd alleen het vermelden van klachten of vermeende misstappen. Anders lijkt uw project een directe uitdaging voor het management.

Hoeveel gebruikersonderzoek is genoeg?

Terwijl je bestaand gebruikersonderzoek compileert, vraag je je misschien af: hebben we genoeg? Al het onderzoek heeft een punt van teruglopend rendement en gebruikersonderzoek is niet anders. Kwantitatief onderzoek biedt een drempel van statistische significantie als maatstaf voor geloofwaardigheid, zij het onvolmaakt .

Voor kwalitatieve enquêtes hebben we vastgesteld dat 100-200 respondenten het juiste bereik hebben – alles groter wordt meestal repetitief (en onnodig duur). Voor gebruikerstests merkt NNG vaak op dat: “Het antwoord is 5, behalve wanneer dat niet het geval is.” Het aanbevolen aantal testgebruikers is gedeeltelijk afhankelijk van het soort onderzoek: kaartsortering (15), eye-tracking (39).

Als u een groot budget hebt voor gebruikersonderzoek, stelt NNG dat het geld beter wordt besteed aan meer onderzoeksmethoden, niet aan hogere gebruikersvolumes voor minder methoden (zelfs als u miljoenen gebruikers of meerdere doelgroepen hebt).

Zodra een eerste synthese van gebruikersonderzoek en een toekomstgericht raamwerk aanwezig zijn, kunt u betrokkenheid en feedback van het bredere bedrijf zoeken. Uw gevestigde structuur beschermt de ideeën en het proces tegen vrije loopingangen die uw bericht kunnen verwateren.

Stap 3: deel gebruikersonderzoek met uw team.

Waar blijf je customer journey kaarten ? Hoe zit het met gebruikerspersonages? Voor de meeste organisaties zijn ze begraven in bestandsmappen of geïsoleerd in kleine teams. Dat versterkt het idee dat gebruikersonderzoek bijvoorbeeld ‘de baan van de marketing’ is, in plaats van een bedrijfsfocus.

Er zijn duidelijke kansen om onderzoek te delen. MailChimp toont prominente posters voor gebruikerspersonages op hun kantoren:

gebruiker personas wall art
MailChimp siert zijn muren met gebruikerspersonages om de centrale rol van gebruikers bij productontwikkeling te versterken. ( Beeldbron )

Er zijn ook andere, meer interactieve manieren om uw organisatie te betrekken bij gebruikersonderzoek:

 • Nodig werknemers uit om gebruikerstests te bekijken, live of opgenomen. (Gratis eten of drinken is een eenvoudige maar effectieve motivator.) Een gedeelde agenda met sessietijden kan het gemakkelijker maken voor anderen om deel te nemen.
 • Stuur regelmatig bewerkte hoogtepunten van sessies uit. Voeg notities toe van uw interne team die uitleggen hoe inzichten de productontwikkeling beïnvloeden.
 • Moedig iedereen die betrokken is bij productontwikkeling aan om persoonlijke testsessies voor gebruikers te observeren. (Yahoo bood een aangrenzende ruimte met comfortabel meubilair en whiteboards aan om bezoekers te verleiden en real-time brainstorming aan te moedigen.)
 • Host informatieve lunch-en-leren om best practices voor gebruikersonderzoek te presenteren en nieuwe bevindingen te benadrukken.

Kortom, behandel uw bereik als een interne marketingcampagne om interesse te wekken en de waarde van gebruikersonderzoek te tonen. (Opmerking: misschien wilt u het beheer uitsluiten als uw campagne voor gebruikersonderzoek toeneemt naar een presentatie voor leidinggevenden.)

Stap 4: maak een prototype van een verandering op basis van gebruikersonderzoek.

Een prototype valideert een verbetering in de gebruikerservaring. Hoewel prototyping veel eenvoudiger is in de digitale ruimte, is een opnieuw ontworpen app-gebruikersinterface goedkoper om mee te spotten dan een prototype voor de telefoon waarop de app werkt. Een benadering zonder compromissen kan een overtuigend effect hebben.

Inderdaad, Mozilla en Disney – twee bekende namen – met succes prototypen van productupdates met respectievelijk papier en karton.

Prototyping van een digitaal product

Mozilla heeft een herontworpen ondersteuningspagina op papier geprototyped. ( Ja, papier .) Net als veel verspreide sites, worstelde Mozilla om het gemakkelijk te maken voor gebruikers om in te zoomen op subsecties om een ​​oplossing voor hun probleem te vinden. De eerste interface bood ongeveer 30 mogelijke oplossingen en een zoekbalk:

mozilla oude ondersteuningspagina
Mozilla ploegde door twee prototypes in twee weken met behulp van papieren prototypen. ( Beeldbron )

Ontwerpers gebruikten papieren prototypen – afgedrukte mock-ups van verschillende schermen – voor gebruikerstests, waardoor ontwerpers realtime aanpassingen konden maken op basis van gebruikersfeedback. Als gebruikers moeite hebben om een ​​sectie te vinden of een label op een papieren prototype te begrijpen, kunnen ontwerpers onmiddellijk alternatieve versies testen zonder tijdrovende en kostbare hercodering.

Het uiteindelijke product, gebouwd met behulp van de door de gebruiker geteste prototypes, leverde een eenvoudigere interface op die de kans dat de eerste klik de juiste is aanzienlijk vergroot:

mozilla-ondersteuningspagina
De opnieuw ontworpen ondersteuningspagina van Mozilla maakt het veel waarschijnlijker dat de eerste klik van een gebruiker de juiste is.

Uit onderzoek blijkt dat een correcte eerste klik leidt tot een succespercentage van 70% voor een taak, terwijl een onjuiste eerste klik die kans op 24% verkleint.

Werkte het voor Firefox? Help-vragen in het ondersteuningsforum daalden met 70% na de doorstart.

Prototyping van een fysiek product

Disney-medewerkers gebruikten een prototype van een fysieke omgeving om de Magicband op te zetten , een nieuw stukje technologie dat parkbezoekerseen wrijvingsloze gebruikerservaring bood.

Met de voorgestelde band konden bezoekers alles betalen, hun hotelkamer ontgrendelen en hun locatie volgen (zodat personages proactief een feestvarken of -meisje konden begroeten, of een gastvrouw klanten rechtstreeks naar hun tafels kon brengen).

disney magicband
Het prototype voor Disney’s Magicband bevatte een demonstratie in een kartonnen versie van het park. ( Beeldbron )

Het team dat het concept ontwikkelde wist dat leidinggevenden aarzelden – implementatie was een ‘ gokje van een miljard dollar ‘ op de technologie. Ze onthulden het prototype in een leeg magazijn met kartonnen uitsparingen om verschillende parksecties en interactiepunten weer te geven.

In het neppark konden leidinggevenden met een polsbandje rondlopen en de voordelen ervan ervaren. Tonen, in plaats van uitleggen, is het geschenk van een prototype. Hoe kun je anders het gevoel van vrijheid van het verkennen van het park beschrijven zonder kaartjes, creditcards of te onthouden reserveringen?

Een prototype is echter niet de laatste stap. Hoewel het UX-verbeteringenvalideert , getuigt alleen een proof of concept van haalbaarheid.

Stap 5: bouw een proof of concept voor uw prototype.

Een geweldig prototype is niet noodzakelijkerwijs een winstgevend exemplaar – het kan niet het onderliggende UX-probleem aanpakken of het kan verkeerd worden geïmplementeerd, twee fouten die de verwachte voordelen voor de gebruikerservaring en de bedrijfsresultaten kunnen torpederen . Een proof of concept test de bedrijfswaarde van een prototype.

Voor een mediasite kan een proof of concept een A / B-test zijn van een herontwerp voor een subset van artikelen met bijvoorbeeld meer kliks op basis van advertenties die het succes bepalen. Voor een app kan het een bètaversie van een nieuwe functie zijn, waarbij gebruikersbetrokkenheidscijfers het bewijs leveren. (Het is bekend dat Google producten jaren achterlaat in de bèta , deels om feedback te verzamelen, maar ook om de verwachtingen van gebruikers te temperen.)

Het doel van een proof of concept is niet om gebruikersonderzoek te valideren, maar om de potentiële bedrijfswaarde van de wijzigingen te tonen. Als de huidige focus van de C-suite het churn reduceert , rolt u wijzigingen uit in een high-churn-segment van uw gebruikersbestand. Als de focus van de C-suite groei is, brengt u wijzigingen aan die van invloed zijn op belangrijke acquisitiekanalen (advertentiekopie, bestemmingspagina-ontwerp, enz.).

Uiteindelijk moet een proof of concept de laatste verbinding bieden tussen gebruikersonderzoek, gebruikerservaring en bedrijfsdoelen.

Sleutels voor het bouwen van een succesvolle proof of concept:

 1. Kies een goedkoop project of een klein marktsegment om de implementatie te vereenvoudigen.
 2. Kies een project dat rechtstreeks de doelen van het management ondersteunt en vertrouwt op gebruikersonderzoek.
 3. Zorg ervoor dat de verbetering meetbaar is om ROI aan te tonen.

Conclusie

“Het beste wat u kunt doen als u mensen wilt interesseren voor gebruikerservaring”, zei UX Designer Paul Boag in een interview , “laat zien dat gebruikerservaring hen persoonlijk kan helpen.” Dat betekent dat u veel gemeenschappelijke talen moet vinden om de gebruikerservaring te bespreken. en gemeenschappelijke doelen om verbeteringen te meten.

Heeft een rommelig ontwerp gebruikers in verwarring gebracht? Heeft het opruimen het afrekenproces vereenvoudigd? Staat de verkoop op?

Was de waardepropositie gebaseerd op functies waar gebruikers niet om gaven? Heeft meer empathisch kopiëren de klikfrequentie verhoogd? Zijn de leadnummers hoger?

Die opeenvolgende vragen onthullen de rode draad die loopt van gesprekken in gebruikersinterviews tot gesprekken in bestuurskamers. De kracht van uw gebruikersonderzoekscultuur hangt af van hoe goed u die draad door uw bedrijf kunt traceren en hoeveel draden het bevat.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format