Hoe u betere resultaten behaalt met online leren - DeLaatbusiness

Hoe u betere resultaten behaalt met online leren

7 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Online leren van dingen is de nieuwe standaard voor leren. Het is niet alleen hoe je een gelijkspel video moet maken, het leert ook harde vaardigheden. Volgens een recent rapport heeft 59% van de datawetenschappers op eigen kracht of via een MOOC vaardigheden geleerd.

Maar hoe kunnen we beter profiteren van online leren? Wat is de meest efficiënte manier om zoveel informatie zo snel mogelijk te leren?

Geheugen en leren

Eerst moeten we begrijpen hoe leren werkt.

Mensen vertrouwen op geheugen en neurale schema’s om nieuwe vaardigheden te leren. Elke vorm van leren is afhankelijk van je vermogen om je herinneringen op te roepen, zodat je ze kunt aanpassen aan nieuwe informatie.

Brain World Magazine legt uit:

“Ons sensorische systeem kan tegelijkertijd meerdere items bevatten, maar slechts tijdelijk. Leren is een actief proces dat sensorische input naar de hersenen impliceert, wat automatisch gebeurt, en een vermogen om betekenis uit zintuiglijke input te halen door er lang genoeg aandacht aan te besteden om werkend (kortetermijn) geheugen te bereiken, waarbij rekening wordt gehouden met de overdracht naar permanente ( lange termijn) geheugen plaatsvindt. “

Wat dat betekent is dat om echt iets te hebben geleerd, het in je langetermijngeheugen moet worden opgeslagen.

Langetermijngeheugen en kortetermijngeheugen

Korte-termijngeheugen bevat snelle, onvolledige ideeën of concepten die dienen als verwijzingen of links naar andere kennis. De informatie is vluchtig en duurt minder dan een minuut en is vergeleken met de post- itnotitie van de hersenen .

Wanneer informatie door uw kortetermijngeheugen gaat en aan uw langetermijngeheugen moet worden besteed voor toekomstig gebruik, zijn er trucs die u kunt gebruiken.

Mentale herhaling of repetitie is een algemene strategie, of het  geven van informatie aan betekenis en het associëren met de kennis die je al hebt. Hoe hoger het interessegraad van de persoon in het onderwerp, hoe groter de kans dat deze de informatie bewaren. (Beide typen leren afhankelijk van de akoestiek om informatie te coderen).

De informatie die is opgeslagen in uw langetermijngeheugen, gaat niet zo gemakkelijk verloren of verdwaalt gemakkelijk en heeft grote opslagmogelijkheden. Daarom wilt u daar informatie vastleggen.


Afbeeldingsbron

De cognitieve psychologie van hoe mensen leren

Elke les die je hebt geleerd, is gecodeerd als een geheugen. Om mensen informatie te laten bewaren in hun langetermijngeheugen, moeten ze herinneringen maken rond het item dat u hen wilt laten herinneren.

In het algemeen erkent de cognitieve psychologie vier belangrijke stappenwaarmee de meeste mensen leren:

 • Let op: het filter waardoor we de wereld ervaren
 • Codering: hoe we verwerken wat onze aandacht toelaat in de geest
 • Opslag: wat gebeurt er als informatie in de hersenen komt
 • Ophalen: het terughalen van die informatie of gedrag

De vraag wordt hoe het ophalen van het geheugen kan worden geoptimaliseerd. Welke kansen biedt u op elk moment om het materiaal correct te onthouden? Om mensen echt iets te laten leren, moeten ze het concept begrijpen, niet alleen het uit het hoofd leren.

Zoals het oude Chinese gezegde luidt: “vertel mij, en ik zal het vergeten; laat het me zien, en misschien herinner ik me dat; betrek mij, en ik zal het begrijpen. “


Afbeeldingsbron

In het algemeen behouden mensen slechts ongeveer 8% van de lessen van een instructeur na een week, vooral als het te complex of saai materiaal is, volgens Dr. Art Graesser . Ze begrijpen het materiaal niet en onthouden het daarom niet.

Ze stoppen hun kennis liever dan hun kennis, zegt hij, geven op wanneer ze gefrustreerd zijn en vertrouwen op memoriseren, niet op retentie. Er is aangetoond dat dit niet werkt voor langdurig leren .

Afbeeldingsbron

Wat werkt voor langdurig leerproces?

Er zijn enkele ideeën om in gedachten te houden wanneer je een cursus kiest of jezelf lesgeeft. Mensen leren het best wanneer het materiaal op een specifieke manier aan hen wordt gepresenteerd. De 5 Principles of Instuction van David Merrill  zeggen dat leren gepromoot wordt wanneer

 • studenten zijn bezig met het oplossen van problemen uit de echte wereld.
 • bestaande kennis wordt geactiveerd als basis voor nieuwe kennis.
 • nieuwe kennis wordt aan de leerling gedemonstreerd.
 • nieuwe kennis wordt toegepast door de leerling.
 • nieuwe kennis is geïntegreerd in de wereld van de leerling.

Wanneer u uzelf iets nieuws leert, zorg dan dat u zich bezighoudt met het oplossen van problemen op basis van de realiteit, vertrouwend op informatie waarvan u al weet dat u deze moet opbouwen en die nodig is om uw nieuwe kennis in praktijksituaties aan te tonen.

Als de cursus die je volgt al deze in zijn materialen gebruikt, heb je waarschijnlijk een winnaar gekozen.  Opmerking: dit is een goede plaats om te beginnen .

Hoe beter online te leren

Online leren is handiger, maar niet noodzakelijkerwijs eenvoudiger. Je moet voorbereid zijn, net als bij elke andere cursus.

Je haalt er maar zo veel mogelijk uit als je erin stopt, dus wees bereid om deel te nemen, heb studie-uren (geplande leertijd in je agenda!) En complete tests en quizzen.

Als u weet wat u kunt verwachten en hoe mensen het beste leren, weet u welke cursusstructuren u moet zoeken.

De cursusstructuren om naar te zoeken

Het Federale Instituut voor Onderwijskunde heeft een aantal evidence-based manieren ontwikkeld om meer productieve, langetermijn leermethoden te identificeren. Elke cursus waarvoor u zich aanmeldt, moet verschillende van deze onderwijsmethoden bevatten om uw leren aan te moedigen:

 • Je leren in de loop van de tijd verdelen ( slaapproblemen coderen herinneringen , dus minstens één nachtruimte is ideaal).
 • Gebruik gemaakte oplossingen en probleemoplossende oefeningen.
 • Combinatie van afbeeldingen en verbale beschrijvingen.
 • Integratie van abstracte concepten en concrete voorbeelden.
 • Tests en quizzen.
 • Case studies en verhalen gebruiken (het toevoegen van de realiteit moedigt positieve overdracht van het leren aan , gebruik voorbeelden en niet-voorbeelden).
 • Mensen helpen hun studietijd effectief te verdelen.
 • Mensen vragen stellen waar ze hun eigen antwoorden en redeneringen genereren.
 • Directe feedback geven.

Trucs die u kunt gebruiken om informatie te leren, zijn onder andere het gebruik van mnemonische apparaten om u te helpen herinneren, evenals herhaaldelijk testen van uzelf en het blokkeren van uw tijd, die we hieronder zullen bespreken. (Klik voor extra leertips .)

Mnemonische apparaten en hoe ze werken

Een mnemonisch apparaat is een leer-truc die is ontworpen om informatieconsolidatie voor langetermijngeheugen gemakkelijker te maken.

De Society for the Teaching of Psychology legt uit hoe ze werken:

“Op een conceptueel niveau ondersteunen geheugensteuntjes geheugen door ten minste drie factoren.

Ten eerste hebben ze meestal te maken met het opzettelijk of […] leren van de gerichte aandacht die de leerling besteedt aan het materiaal tijdens het gebruik en / of het maken van mnemonics ondersteunt het coderen naar langetermijngeheugen.

Ten tweede verbinden ze nieuwe kennis met gevestigde schema’s in langetermijngeheugen, een proces dat ook uitwerking wordt genoemd, dat de codering verbetert en succesvol ophalen ondersteunt […]

Ten derde vereisen veel mnemonische apparaten de integratie van twee of meer informatiecodes (bijv. Verbaal, visueel) die […] het geheugen verbeteren door meerdere routes aan te bieden voor het ophalen. […]

Shimamura […] creëerde een acroniem mnemonic om elementen van mnemonisch leren te beschrijven: “MOVA your memory”, met de letters die verwijzen naar Meaningfulness (eg schema-building), Organization (bijv. Chunking, gebruik van hiërarchieën), Visualization (ie, beeldspraak) en aandacht (oftewel inspanning). “

Een knokkel mnemonic voor het aantal dagen in elke maand. Afbeeldingsbron

Er zijn negen veel voorkomende mnemonische studietrucs :

 • Music mnemonics : Songs and jingles om je te helpen herinneren. (geheugens worden akoestisch gecodeerd , bijvoorbeeld de ABC’s)
 • Naam mnemonics (acroniemen en acrostics ): acroniemen zijn zinnen waarbij elke eerste letter van een woord overeenkomt met een woord of concept dat je moet kennen (bv. “ROY G BIV” voor de kleuren van de regenboog).
 • Uitdrukking of woordmnemonica : de eerste letter van elk woord wordt gecombineerd om een ​​zin of zin te vormen.
 • Model mnemonics : een model of diagram wordt gebruikt om informatie terug te roepen.
 • Ode / rhyme mnemonics : de informatie wordt in een gedicht geplaatst (bv. “Remember, remember, 5 november” om Guy Fawkes Day terug te roepen).
 • Let op organisatie-geheugensteuntjes :  O rganiserende of kleurcoderende opmerkingen. (Dit is vrij duidelijk).
 • Image mnemonics : de informatie is geconstrueerd in een afbeelding. (Geestelijk beeldmateriaal kan bijzonder belangrijk zijn .)
 • Verbindingsmnemonica : vorige kennis verbinden met nieuwe informatie.
 • Spelling ezelsbruggetjes : trucs om de spellingsvolgorde te onthouden (bv. ” I ‘voor’ e ‘behalve na’ c ‘of wanneer het als’ a ‘in de buurman klinkt en weeg.’ Via Wikipedia


Een acrostisch geheugensteuntje om de hoge tonen te coderen. Afbeeldingsbron

Studietijd blokkeren

Als je studiemateriaal verdeelt in kleinere stukjes ( minder dan 7 dingen tegelijk ) of subjectieve categorieën, kunnen je hersenen informatie sneller coderen, en op dezelfde manier kan ook het scheiden van studietijd in brokken nuttig zijn.

Tijdsblokkerende strategieën zoals incrementeel lezen en de Pomodoro-techniek zijn gebruikelijk voor het structureren van studietijd. Zelfs als u deze technieken niet gebruikt, verbeteren korte  studiefraude de focus enorm .

Chunking als deze maakt dingen sneller behouden en digitale indelingen zijn eigenlijk goed ontworpen voor leerstijlen, zegt Connie Malamed:

Connie Malamed, de e-learningcoach

“Digitale formaten hebben de neiging om informatie te ontleden in redelijke brokken, waardoor het gemakkelijk wordt om betrokken te raken, te leren wat nodig is, af te sluiten wanneer het geschikt is en later terug te keren voor een volgend bezoek.

Dit type toegankelijkheid is niet alleen afgestemd op een drukke levensstijl, het is afgestemd op hoe we leren. Leren in kleine stukjes maakt het gemakkelijker informatie te absorberen en vast te houden dan marathonleersessies. Dus, leren via digitale media kan helpen bij het verbeteren van leerflexibiliteit. “

Hoe de inhoud ook wordt afgeleverd, Graesser zegt dat de sleutel ervoor zorgt dat het het ‘ Goldilocks-principe ‘ belichaamt : niet te gemakkelijk of te hard, maar ‘precies goed’.

Waarom herhaaldelijk testen?

In een lerende retentieonderzoek kregen deelnemers een lijst met 40 Swahili-woorden om te leren. Ze moesten ofwel op de woorden worden getest of eenvoudig de woorden bestuderen.

Toen de deelnemers een week later weer bijeenkwamen, testte de groep herhaaldelijk op de woorden een drastisch hogere retentiegraad (80%) dan degenen die niet herhaaldelijk werden getest (35%). Test je kennis constant als je de inhoud wilt terughalen.


Afbeeldingsbron

Conclusie

Online leren is handig, maar de structuur van de cursus en uw eigen leermethoden kunnen een groot verschil maken. De beste manieren om online te leren zijn:

 • Je leren in de loop van de tijd op een rijtje zetten en jezelf herhaaldelijk testen. Wijs leertijden toe aan uw kalender.
 • Gebruik van meerdere soorten leerstrategieën die passen bij uw leerstijl (geheugensteuntjes, visuele hulpmiddelen, herhaling, geluid, enz.).
 • Je materiaal en je tijd opdelen in hanteerbare stukjes.
 • Je nieuwe kennis toepassen op situaties uit het echte leven.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format