Hoe u een Affiliate Marketing-programma voor winstgevendheid kunt optimaliseren

10 min


136

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is “een soort van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meerdere partners beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van het bedrijf wordt betrokken”.

Zie geaffilieerde bedrijven als een uitbreiding van uw interne marketingteam. In plaats van een salaris, betaalt u ze voor elke nieuwe lead of verkoop die is verkregen als gevolg van hun marketinginspanningen.

Sommige mensen verwarren affiliatemarketing met verwijzingsmarketing. Verwijzingsmarketing is “een methode om producten of diensten aan nieuwe klanten te promoten door middel van verwijzingen, meestal van mond tot mond”. Dus in plaats van met marketeers te werken, werkt u met bestaande klanten.

Hier is hoe ReferralCandy het verschil tussen de twee verklaart …

Verwijzing versus Affiliate Marketing
Afbeeldingsbron

Ik zou willen beweren dat “altruïstisch” misschien niet het juiste woord is voor moderne verwijzingsmarketing omdat veel programma’s worden gestimuleerd met cadeaubonnen, extra functies, swag, enzovoort. Maar u ziet wel een duidelijk onderscheid tussen beide.

Hoe werkt het, precies?

Laten we zeggen dat u de VP of Marketing bent bij een reisorganisatie. U kunt dan besluiten om een ​​affiliate marketingprogramma te starten om u te helpen nieuwe doelgroepen te bereiken. Je begint met twee filialen: Kim en Jim.

Kim en Jim besteden nu hun dagen aan gericht verkeer naar uw bestemmingspagina voor strandvakanties.

Er zijn verschillende manieren om uw aangesloten uitbetalingen te structureren. Een affiliate-programma kan Kim bijvoorbeeld een commissie betalen wanneer een bezoeker die zij verwees, zijn naam en nummer achterlaat. Een ander partnerprogramma betaalt Kim mogelijk geen commissie tot die bezoeker een aankoop doet.

Wat is een affiliate netwerk?

Als je eerder hebt gelezen over affiliate marketing, is de kans groot dat je hebt gehoord van affiliate netwerken. Een affiliate netwerk is waar gelieerde partijen terecht kunnen voor het vinden van goede aanbiedingen om te promoten en waar adverteerders terecht kunnen voor het vinden van een groot aantal affiliates.

Affiliate netwerken nemen veel van de administratieve en logistieke werkzaamheden uit het beheren van een affiliate programma. Ze geven je ook toegang tot een groter aantal aangesloten bedrijven. Affiliate-netwerken verwachten echter ook een commissie van u, die uw winstmarge verlaagt.

Hoe ziet een affiliate marketeer er vandaag uit?

Dus, wie zijn deze relaties? Nou, volgens het 2015 Affiliate Marketing Benchmark Rapport …

  • 60,97% van de aangesloten bedrijven woont in de VS.
  • De meesten zijn afkomstig uit Californië (8,56%), New York (8,16%), Florida (7,40%), Texas (6,16%), Pennsylvania (5,71%) en Illinois (5,71%).
  • 56,47% identificeren zich als mannelijk en 40,65% identificeren zich als vrouwelijk.
  • 35-44 is de meest voorkomende leeftijdsgroep voor een aangeslotene om in te vallen (28,93%), gevolgd door 25-34 (26,43%).
  • 35,71% van de aangeslotenen hebben een 4-jarige opleiding (BA, BS). Nog eens 22,50% heeft een Master’s Degree.
  • De meeste aangeslotenen zijn getrouwd (53,79%) met kinderen (60,22%) en werken thuis (55,48%).
 • In 2014 werd een indrukwekkende 23,63% gelieerd. 2012 stond op de tweede plaats met slechts 10,96%, wat wijst op een snelle groei in de sector in de afgelopen jaren.

Hoe u uw Affiliate Marketing-programma kunt optimaliseren

Wanneer u een affiliate marketingprogramma optimaliseert, moet u zich concentreren op twee dingen …

 1. De kwaliteit van het verkeer dat uw partners u sturen.
 2. De conversieratio van uw bestemmingspagina of aanbieding.

Zoals Robert Glazer van Acceleration Partners uitlegt, worden de meeste affiliate marketingprogramma’s niet eens goed beheerd, laat staan ​​regelmatig geoptimaliseerd …

“RobertRobert Glazer , Acceleration Partners:

“In het beste geval bereiken hun programma’s niet hun volledige potentieel. Maar in het slechtste geval worden ze een merkaansprakelijkheid en een werkelijke kostenplaats als marges en fraude niet goed worden beheerd. ” (Via CMO)

Hier zijn de basisprincipes die u kunt gebruiken om uw affiliate marketingprogramma te optimaliseren om meer winst te genereren.

1. Analyseer uw klant- en opbrengstgegevens zorgvuldig.

Voordat u een succesvol affiliate marketingprogramma kunt uitvoeren, moet u uw gegevens zorgvuldig analyseren. Hier zijn enkele vragen om jezelf af te vragen …

 • Kent u de waarde van een nieuwe klant?
 • Kent u de waarde van een terugkerende klant?
 • Bent u op de hoogte van de levenslange waarde?
 • Bent u op de hoogte van uw winstmarge op elk type verkoop?
 • Bent u op de hoogte van uw kosten per acquisitie op andere kanalen?

Om uw affiliate-uitbetalingen goed te structureren, om richtlijnen voor partners in te stellen en om het succes van uw programma / optimalisatie-inspanningen te meten, hebt u een goed begrip van al het bovenstaande nodig.

B2B Affiliate-programma’s zien er een beetje anders uit

Volgens het benchmarkrapport werken de meeste partners in de B2C-ruimte (79,45%). Toch zijn ze ook actief in de B2B-ruimte (20,55%).

B2C versus B2B
Afbeeldingsbron

Zoals Steve Root van Xero uitlegt, moeten B2B affiliate marketing-programma’s hun aangesloten uitbetalingen anders structureren …

“SteveSteve Root , Xero:

“In tegenstelling tot B2C-programma’s waarbij commissies doorgaans worden betaald voor individuele aankopen met een lage dollar, betalen veel B2B-programma’s een veel hoger individueel verkoopbedrag of een recurrent abonnementmodel.

Wanneer een gelieerde onderneming een nieuwe klant doorverwijst, zorg dan dat u uw compensatie op de juiste manier afstemt – op een manier die evenredig is aan de levenslange waarde van de klant.

Het niet afstemmen van commissies met LTV zal wantrouwen creëren bij uw gelieerde ondernemingen. ” (Via FeedFront)

2. Kies de juiste afdelingen voor uw bedrijf.

Het kiezen van de juiste filialen is misschien de enige beste indicator van het succes van het affiliate marketingprogramma. Aangezien het benchmarkrapport aangeeft dat 58.22% van de filialen slechts 1-10 programma’s tegelijkertijd promoten, zijn goede relaties erg gewild.

Aantal programma's tegelijk
Afbeeldingsbron

Het werven van filialen is een tijdrovend proces als je je eraan wilt wijden. Natuurlijk is het ook de taak die nooit eindigt. U moet altijd uitkijken naar gekwalificeerde leden om deel te nemen aan uw programma.

Robert legt het goed uit …

“RobertRobert Glazer , Acceleration Partners:

“De wervings- en activeringsfase is de levensader van je programma, maar het kost tijd en gespecialiseerd talent, relaties en hulpmiddelen.

Een programma kan niet groeien als u geen nieuwe, hoogwaardige mensen bereikt en regelmatig tijd en middelen besteedt om hen te helpen grip te krijgen. ” (Via CMO)

Hier zijn enkele factoren om te overwegen …

 • Heeft deze partner eerder in deze branche gewerkt?
 • Welke andere aanbiedingen promoten ze?
 • Hebben ze eerder met deze demografie gewerkt?
 • Welk type sites lopen ze?
 • Welke methoden gebruiken ze?

Hoe aan boord van uw gelieerde ondernemingen

Nadat u bent aangeworven, kunt u doorgaan naar het onboarding-proces. Zoals Teodora Dobjanschi van Avangate uitlegt, vertrouwd maken van gelieerde bedrijven met uw producten en waardepropositie zo snel mogelijk koppelen is …

“TeodoraTeodora Dobjanschi , Avangate:

“Het activeren van filialen en het helpen van hen om hun eerste verkopen te realiseren, kan moeilijk zijn, maar de resultaten zullen op tijd zichtbaar zijn en u zult ook een toename in volumes zien.

Hoe eerder zij meer begrijpen over uw producten en hoe ze te promoten, hoe eerder de resultaten zullen komen. ” (Via FeedFront)

Zo…

 • Wijs elke affiliate onmiddellijk een affiliate manager toe, zodat ze een speciaal intern contact / verbinding hebben.
 • Zorg ervoor dat alle partners uw product- of serviceaanbod echt begrijpen.
 • Zorg ervoor dat alle partners uw waardepropositie echt begrijpen.
 • Zorg ervoor dat alle partners uw merk- en merkstem echt begrijpen.
 • Deel gebruikersdemografie en klantenonderzoek.
 • Deel de best presterende verkeersbronnen.
 • Deel de best presterende kanalen.

Hoe meer informatie uw gelieerde ondernemingen hebben en hoe meer zij kunnen presteren als een in-house lid van uw marketingteam, hoe beter. Het betekent dat ze minder tijd zullen verspillen aan methoden die gewoon niet werken en gelijk krijgen aan de goede dingen (of ongeteste dingen).

Pas op voor aangesloten netwerken

Afgezien van de vergoeding / commissie, zijn er andere nadelen aan het werken met een aangesloten netwerk.

Een daarvan is dat je minder controle hebt over de kwaliteit van aangesloten bedrijven die je aanbieding uitvoeren. De andere is dat het blind draaien van al uw affiliate marketing-programmabeheer blindelings gebeurt, zelfs als u zorgvuldig hebt gecheckt, kan gevaarlijk zijn …

“RobertRobert Glazer , Acceleration Partners:

“Veel bedrijven hebben hun volledige programma’s overgedragen aan een netwerk voor ‘management’, wat een ernstig potentieel belangenconflict met zich meebrengt.

Het netwerk is verantwoordelijk voor het nemen van belangrijke beslissingen namens het bedrijf, maar een deel van uw strategie omvat het kiezen met welke netwerken u moet werken, het bijhouden van hoe ze het doen en bepalen wat u hen zou moeten betalen.

Bovendien, omdat de netwerken een vergoeding verdienen voor de verkoop van partners, hebben ze financiële belangen die zelfrespectvolle beslissingen kunnen nemen. ” (Via CMO)

3. Communiceer vaak met uw gelieerde ondernemingen.

In het benchmarkrapport zei 34,59% van de aangeslotenen dat hun relatie met hun affiliate manager cruciaal is voor hun bedrijf. Ze doen meestal mee aan, promoten en beëindigen programma’s vanwege partnerbeheerders.

Niet alleen de communicatie met uw gelieerde ondernemingen zal hen vaak ten goede komen, het zal u ook ten goede komen. Hier is hoe…

 1. Partners zullen beter toegerust zijn om uw producten of diensten bij de juiste mensen te promoten.
 2. Affiliates zullen eerder lid worden en zullen minder snel vertrekken als ze een nuttige affiliate manager toegewezen krijgen.
 3. Partners kunnen hun ervaringen met u delen, wat u kan helpen bij het begeleiden van andere gelieerde ondernemingen en interne activiteiten.

Vraag je gelieerde ondernemingen …

 • “Hoe presteert de campagne in vergelijking met vergelijkbare campagnes?”
 • “Wat is uw volumepotentieel? Hoe kunnen we opschalen? “

Een affiliate manager en een reguliere nieuwsbrief zouden de slag moeten slaan.

Hoe Latente Affiliates te activeren

Teodora stelt voor om contact te leggen met latente partners, in het bijzonder om ze opnieuw te activeren …

“TeodoraTeodora Dobjanschi , Avangate:

“Gemiddeld zorgt slechts 7-10% van de aangesloten bedrijven voor een programma voor meer verkeer en conversies.

Dit betekent dat er andere ~ 90% van de filialen zijn die productief zouden kunnen worden, en je hebt hun gegevens al. ” (Via FeedFront)

Ze verdeelt latente partners in drie categorieën …

 1. Nieuwe partners die na 3 maanden nog niet zijn begonnen met het promoten of verkopen.  Probeer hen een beperkte provisie te geven voor een beperkte tijd of een bonus wanneer ze hun eerste mijlpaal bereiken.
 2. Oude leden die zich hebben aangemeld voor uw programma, maar tot nu toe geen activiteit hebben.  Houd ze op de hoogte van nieuwe aanbiedingen, producten en seizoenscampagnes. Of probeer gewoon te vragen wat ze hebben gedaan en waarom ze zijn gestopt met het promoten van je aanbod.
 3. Affiliates die voorheen werden verkocht, maar nu inactief zijn.  Kijk naar wat ze vroeger voor je deden in termen van promotie en herbouwde de relatie op basis daarvan. Als je dat nog niet hebt gedaan, stel je ze voor aan een affiliate manager.

Beloningen en bonusschema’s

Beloningen en bonusroosters zijn echter niet alleen voor latente partners. Als uw winstmarges dit toelaten, kunnen alleen gelimiteerde voordelen en bonussen ertoe leiden dat filialen meer tijd aan uw aanbod besteden. Als Jim deze maand bijvoorbeeld $ 5000 aan inkomsten genereert, biedt u hem een ​​spotbonus ter waarde van $ 500.

Nogmaals, dit is waar alles volgen en je goed bewust zijn van je gegevens / marge van pas komt. Je kunt dit soort beloningen en bonussen niet aanbieden zonder winstoogmerk als je het niet weet.

4. Wees bewust van de gebruikte partnermethoden en beperk ze, indien nodig.

Partners maken gebruik van verschillende methoden om verkeer te genereren. Dit zijn de populairste methoden, volgens het benchmarkrapport …

  1. SEO – 66.14%
  1. Sociale media – 60,16%
  1. Bloggen – 57.37%
  1. E-mailmarketing – 37,85%
 1. PPC – 29.88%

Maar de lijst met methoden reikt natuurlijk veel verder dan die vijf …

Affiliate marketing methoden
Afbeeldingsbron

Als gevolg hiervan hebben veel partnerprogramma’s methodebeperkingen. De aanbieding kan bijvoorbeeld niet via e-mail of PPC worden gepromoot.

Waarom? Overweeg je bestaande inspanningen. Als u PPC-campagnes uitvoert, kan het bijvoorbeeld voor uw gelieerde ondernemingen contraproductief zijn om ze ook uit te voeren, omdat u het risico loopt dat zij met u concurreren om rang.

Wat u wel wilt doen is delen met uw partners welke kanalen werken en welke niet. In de meeste aangesloten netwerken kunt u bijvoorbeeld naar partners zoeken op basis van hun primaire promotiemethode. Dat zou kunnen zijn …

 • Coupon / Deal
 • Email reclame
 • Loyaliteit / Beloningen
 • Mobiele app
 • CPA / subpartner
 • Zoeken
 • Prijsvergelijking
 • Social Shopping
 • Software / Tech
 • Inhoud / Niche
 • Services / Tools

Tenminste, dat is hoe populair affiliate netwerk CJ het opbreekt.

Affiliate-methoden

Robert geeft een goed voorbeeld …

“RobertRobert Glazer , Acceleration Partners:

“Een retailklant heeft ons recent ingehuurd om zijn reeds bestaande partnerprogramma te beheren. Het had een strategie om nooit coupons te geven, maar nadat we ons hadden ingegraven, ontdekten we dat couponplaatsen 100 procent van de prestaties van het programma opdreven.

Op de afrekenpagina stond niet eens een kortingscode-vak.

Het programma was zo in tegenspraak met de strategie van de klant dat het geen waarde bood, het merk van de klant negatief vertegenwoordigde en de kosten opdreef. Het vorige “management” bedrijf had dit niet opgemerkt. ” (Via CMO)

Kijk uit voor Shady Affiliate Practices

Zelfs op partnernetwerken zijn sommige partners gewoon duister. Kijken naar en toezicht houden op de activiteit van uw gelieerde ondernemingen is de oplossing, zegt Robert …

“RobertRobert Glazer , Acceleration Partners:

“Om echt te begrijpen hoe een partner werkt, kijk naar wat de partner doet en waar zijn verkeer vandaan komt.

Als de partner bijvoorbeeld kortingscodes plaatst die geen aanbiedingen zijn en afhankelijk is van zoekopdrachten naar het handelsmerk van een handelaar plus het woord ‘kortingsbon’, voegt het mogelijk niet veel waarde aan uw programma toe.

Als u dergelijke acties wilt bestrijden, bekijkt u de tactieken van uw partners.

Controleer of ze gewogen URL’s gebruiken die handelsmerktermen bevatten en of ze hun URL’s en beschrijvingen vullen met zinnen die weinig verband houden met de producten waarvoor ze namens u adverteren. Zijn ze afhankelijk van adware of plug-ins?

Deze gedragingen onderstrepen een incompatibiliteit die vraagt ​​om coaching of het beëindigen van de relatie. ” (Via Pragmatic Marketing)

Zich bewust zijn van deze negatieve gedragingen is de helft van de strijd. U wilt er immers voor zorgen dat u betaalt voor kwaliteitsverkeer dat u anders niet zou kunnen aantrekken.

5. Test uw bestemmingspagina’s en aanbiedingen regelmatig.

Als u over uw eigen bestemmingspagina’s beschikt en uw filialen gewoon verkeer genereren, perfect. Dat betekent dat het buitengewoon eenvoudig is om A / B-testelementen van de pagina, inclusief de aanbieding zelf, te testen.

Als u filialen toestaat hun eigen bestemmingspagina’s te gebruiken, wat zeldzamer is, werk dan samen met die partners. Deel uw eigen testinzichten. Per slot van rekening werkt iedereen aan een gemeenschappelijk doel.

Net als elk ander marketingkanaal is affiliate marketing iets dat kan worden geoptimaliseerd, iets dat gestaag zou moeten groeien.

Voor de beste resultaten berekent u individuele conversieratio’s voor partners om de kwaliteit van het verkeer te bepalen dat elke partner produceert.

Kim klaagt bijvoorbeeld over de bestemmingspagina en zegt dat ze een conversiepercentage van minder dan 1% heeft. Misschien bent u inbegrepen om haar te geloven, omdat uw totale conversieratio slechts 3% is. Maar wanneer u meer details opgeeft, ziet u dat Jim een ​​conversieratio van 5% krijgt en dat Kim het totale aantal omlaag brengt.

Wees niet te snel om de bestemmingspagina de schuld te geven of zichzelf aan te bieden.

Verstrek een onderpand

Volgens het benchmarkrapport verklaarde 28,42% van de aangesloten bedrijven dat minder dan 25% van de verkopers waarmee ze werken hen aangepaste advertenties biedt om hen te helpen aanbiedingen beter te promoten.

Aangepast creatief
Afbeeldingsbron

Laat een partnermanager dit doen tijdens de stroom aan boord. Welke affiliate methode gebruiken ze? Welk type advertentie zou voor hen het meest relevant zijn? Zijn er aanpassingen nodig? Zouden andere soorten onderpand nuttig kunnen zijn?

Dit betekent niet dat je aan elk verzoek moet voldoen, vooral als partners gebruik maken van je tijd. Maar waarom filialen niet uit te rusten met de best mogelijke creativiteit en onderpand? Het is in jouw belang.

Conclusie

Affiliate marketing is complexer dan een eenvoudige “Affiliates” -pagina in uw voettekst. Het is een eigen marketingkanaal dat dezelfde aandacht verdient als alle andere.

Hier leest u hoe u kunt beginnen met het optimaliseren van uw partnerprogramma …

Richt u op het optimaliseren van de kwaliteit van het verkeer dat uw partners u sturen en de conversieratio van uw bestemmingspagina / aanbieding.

Analyseer uw klant- en opbrengstgegevens zorgvuldig, zodat u betalingen goed kunt structureren, richtlijnen kunt bepalen en succes kunt meten.

Besteed de tijd om de juiste afdelingen te werven en hen alles te bieden wat ze nodig hebben om te slagen tijdens het onboarding-proces.

Communiceer met uw gelieerde ondernemingen via affiliate managers en een regelmatige nieuwsbrief om ervoor te zorgen dat inzichten worden gedeeld en dat iedereen zo goed mogelijk presteert.

Houd rekening met de methoden die uw gelieerde ondernemingen het vaakst gebruiken en beperk ze op basis van uw merk / bestaande inspanningen, indien nodig.

Test altijd uw bestemmingspagina’s en aanbiedingen. Bereken ook individuele conversieratio’s voor partners.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format