Hoe u enkele zoekwoordadvertentiegroepen in AdWords kunt gebruiken

8 min


123

Uw kwaliteitsscore verbeteren, uw klikfrequentie (CTR) verhogen, uw advertentie-uitgaven verminderen zonder de resultaten in het gedrang te brengen … deze zijn allemaal top-of-mind voor PPC-marketeers die AdWords gebruiken.

Onlangs hebben we onze CTR met 28,1% verhoogd, waardoor onze kwaliteitsscore is verbeterd van 5,56 tot 7,95 (van de 10). Hoe hebben we het gedaan?

Via afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden, een weinig bekende tactiek die slimme marketeers gebruiken om hun PPC-uitgaven te maximaliseren.

Ten eerste, wat is de kwaliteitsscore?

De kwaliteitsscore is een van de belangrijkste statistieken binnen uw AdWords-account, omdat dit een aanzienlijke invloed heeft op de kosten per conversie die u betaalt.

Kosten per conversie versus kwaliteitsscore
Afbeeldingsbron

Toen Wordstream meer dan 30.000 accounts analyseerde , ontdekten ze dat het verhogen van uw kwaliteitsscore met slechts één punt kan leiden tot een daling van 16% in uw kosten per conversie.

Wat is dus de kwaliteitsscore? Op een hoog niveau, het bestaat uit 3 verschillende factoren:

 1. Verwachte CTR.
 2. Ervaring op de bestemmingspagina.
 3. Advertentierelevantie.

Kwaliteitsscore Factoren

Er is een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek gedaan naar het gewicht van deze factoren in het algoritme voor de kwaliteitsscore.

Wordstream ontdekte eens dat de CTR en kwaliteitsscore rechtstreeks correlatief waren.

Evenzo ontdekte AdEspresso dat een hogere advertentierelevantie en CTR de kosten per klik (CPC) verlagen, wat waarschijnlijk wijst op een verbetering van de kwaliteitsscore.

CPC versus CTR en relevantie
Afbeeldingsbron

Onlangs heeft Adalysis vastgesteld dat de advertentierelevantie en CTR 61% uitmaken van het algoritme voor de kwaliteitsscore.

Kwaliteitsscore Factoren
Afbeeldingsbron

Wat zijn advertentiegroepen met één zoekwoord?

Advertentiegroepen met één zoekwoord zijn, zoals de naam al doet vermoeden, advertentiegroepen met slechts één zoekwoord.

Op dit moment heeft u waarschijnlijk meerdere zoekwoorden per advertentiegroep. Tot voor kort stelde Google voor om 10-20 zoekwoorden per advertentiegroep toe te voegen.

Maar het probleem hierbij is dat het heel moeilijk is om advertenties te schrijven die zeer relevant zijn voor alle zoekwoorden in uw advertentiegroep.

Multi-trefwoord advertentiegroep

Dat is wat u weerhoudt van het behalen van de hoge kwaliteitsscore die u zoekt.

U kunt bijvoorbeeld hieronder zien dat er verschillende zoekwoorden zijn die een advertentie activeren …

Sleutelwoorden Een advertentie activeren

U zult merken dat de advertentie niet echt zo relevant is voor alle zoekwoorden. Het is onmogelijk om een ​​advertentie te schrijven die zeer specifiek is voor al deze zoekwoorden.

Om u te laten zien hoe dit vertaalt, vindt u de pagina met zoekresultaten van Google voor de term ‘rode jurken voor dames’.

Rode jurken Zoekresultaten

U zult zien dat de enige adverteerder die een zeer specifieke advertentie heeft geschreven Asda is, die de zoekterm (‘rode damesjurken’) recht in de kop en in de zichtbare URL heeft staan, waardoor deze de meest relevante lijkt te zijn.

Met advertentiegroepen met één zoekwoord is er slechts één zoekwoord dat uw advertenties kan activeren, zodat u geen generieke, vage advertenties hoeft te maken.

In plaats daarvan kunt u ook het zoekwoord opnemen waarnaar mensen zoeken in uw advertentietekst, waardoor de advertentierelevantie verbetert, net als bij Asda.

Het effect is dat uw verhoogde advertentierelevantie een CTR-toename veroorzaakt en uiteindelijk een hogere kwaliteitsscore.

Hoe afzonderlijke zoekwoordadvertentiegroepen de kwaliteitsscore verbeteren

Bij Clicteq hebben we onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de impact van het implementeren van afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden. We hebben dit ook gecombineerd met een strategie voor het testen van advertentieteksten.

We hebben vastgesteld dat voor afzonderlijke zoekwoordadvertentiegroepen de klikfrequentie met 28,1% is gestegen gedurende de testperiode van twee maanden. Ze waren ook van invloed op het verbeteren van de kwaliteitsscore van een gemiddeld gewogen gemiddelde van 5,56 tot 7,95 (van de 10).

Gemiddeld QS

De onderstaande grafiek toont de verbetering in CTR van 3,85% naar 4,93%.

CTR-verbetering

Het onderzoek is uitgevoerd op een AdWords-account in de onderwijssector.

Tijdens de testperiode bleef de gemiddelde positie van de advertenties constant op 2,4, wat suggereert dat de verbetering in CTR afkomstig was uit de implementatie van de afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden. Er waren ook geen wijzigingen in de advertentie-extensies of zoekwoordenset, wat kan leiden tot een toename van de CTR, waardoor de gegevens worden vervuild.

Gegevensbetrouwbaarheid garanderen

Met PPC werkt het testen iets anders. Het belangrijkste probleem met het garanderen dat testresultaten betrouwbaar zijn, is het feit dat zoekresultaten nooit statisch zijn … ze zijn allemaal dynamisch.

Als u bijvoorbeeld naar iets zoekt en de pagina vervolgens vernieuwt, ziet u dat er verschillende advertenties zijn. De meeste adverteerders laten hun advertenties zien in 50-80% van de zoekopdrachten, afhankelijk van hun budget.

De meeste adverteerders hebben ook verschillende advertentieversies. U heeft waarschijnlijk dus ongeveer 40 verschillende advertenties in een pool. Vervolgens wordt uw advertentie door Google geselecteerd om in sommige geselecteerde zoekopdrachten samen met ~ 10 andere advertenties weer te geven.

Dus je hebt de neiging om wat vervuiling te krijgen en je moet met een gemiddelde werken .

De belangrijkste dingen om rekening mee te houden zijn:

 1. De gemiddelde positie, wat het grootste verschil maakt voor de klikfrequentie.
 2. Het aantal getoonde extensies.

Hoe Trefwoord-zoekwoordgroepen te implementeren

Voordat we ingaan op het maken van afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden, moet u er rekening mee houden dat u niet elk afzonderlijk zoekwoord in één zoekwoordadvertentiegroep wilt plaatsen.

Het maken van afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden kost veel tijd, omdat u voor elk van uw zoekwoorden twee aangepaste advertentievarianten moet maken.

In plaats daarvan zou u moeten overwegen om de 80/20-regel toe te passen. Hierin staat dat 80% van de output van een bepaalde campagne wordt bereikt via 20% van de input.

In het geval van AdWords zult u waarschijnlijk merken dat 80% van uw conversies wordt gegenereerd door uw top 20% van de zoekwoorden. U wilt uw inspanningen daarom concentreren op die zoekwoorden en ze eerst aan hun eigen zoekwoordadvertentiegroepen toevoegen.

Het 4-staps enkelvoudig zoekwoord advertentiegroepproces

Nu naar het stapsgewijze proces.

Stap 1: rapport Zoektermen

Ga naar uw AdWords-account en ga naar het rapport Zoektermen door op het tabblad Zoekwoorden te klikken.

Stap 1

Stap 2: Prioritize

U moet uw rapport Zoektermen bestellen op basis van het aantal conversies. U kunt dit doen door op de koptekst van de conversiekolom te klikken, zoals hieronder wordt weergegeven.

Stap 2

Zodra u dit hebt gedaan, wilt u nu alle best presterende zoekwoorden toevoegen aan hun eigen zoekwoordadvertentiegroepen.

Stap 3: Alle zoektypen

U wilt het zoekwoord toevoegen aan de zoekwoordadvertentiegroep in alle drie zoektypen (zoals exact zoeken, zoeken op woordgroep en modifier voor breed zoeken).

Stap 3

 

Stap 4: maak specifieke advertenties

De laatste stap is om advertenties te maken die zeer specifiek zijn voor uw zoekwoorden. Hier is een voorbeeld voor een cursusaanbieder die “3D-studio max-training” verkoopt.

Stap 4

U kunt zien dat de adverteerder hier het exacte zoekwoord in de kop en de zichtbare URL heeft opgenomen.

De rest van de advertentie spreekt over de USP en vestigt de aandacht op de call-to-action, die bezoekers aanspoort om “nu meer te leren”.

Auteursrecht Waarschuwing

Je moet hier heel voorzichtig zijn als het zoekwoord dat je target de merknaam van een concurrent bevat.

Je moet ervoor zorgen dat u niet de merknaam binnen de kopie van uw advertentie op te nemen. Anders kom je waarschijnlijk in de problemen voor schending van het auteursrecht.

Hoe de prestaties van enkele zoekwoordadvertentiegroepen te verbeteren

Het maken van de best presterende adwords-advertentiegroep met één sleutelwoord is een iteratief proces waarbij u verschillende advertentiekopievarianten moet testen, net als bij elke andere PPC-strategie.

De enige manier om te zien welke USP en call-to-action het meest aansluiten bij uw doelgroep, is door een test uit te voeren om te zien welke de CTR en advertentierelevantie het meest verbetert.

Wordstream analyseerde gegevens van 30.000 mensen en ontdekte dat slechts 1 advertentie in 100 een CTR 6x hoger dan het gemiddelde heeft. Ook is gebleken dat slechts 1 op de 20 advertenties een CTR 3x hoger dan het gemiddelde heeft.

Verwachte CTR
Afbeeldingsbron

Wat u uit deze analyse kunt halen, is dat u voor het behalen van CTR’s die 3 keer zo veel zijn als gemiddeld 20 verschillende advertentievarianten (voordat u de juiste vindt) moet testen.

Toen we onze kwaliteitsscore verbeterden van 5,56 tot 7,95, hebben we 24 advertenties in het proces getest.

De meeste mensen slaan een strategisch testproces over. Ze testen willekeurige, onbeduidende wijzigingen in hun advertenties, wat resulteert in zeer weinig verbetering, en ze geven het op.

Begin met het testen van Wide

De truc is om breed te starten en belangrijke wijzigingen in uw advertentietekst aan te brengen. Verander uw aanbieding of USP … maak geen kleine wijzigingen, zoals het testen van titel zaak versus zin zaak tot nu toe.

Opmerking: het testen van advertentiegroepen met één zoekwoord kan langer duren dan het alternatief. Maar u zult waarschijnlijk een verbetering merken, zelfs voordat u begint met testen.

Kies je 3-4 sterkste USP’s en test ze allemaal om te zien welke het beste presteert met je publiek.

Hier is een goed voorbeeld van een brede USP-test.

Ad Copy 1: dit was gericht op de sterke klanttevredenheidsclassificatie van de adverteerder.

Advertentie kopiëren 1

Ad Copy 2: dit was gericht op hun heroverwegingsaanbieding van 18 maanden.

Advertentie kopiëren 2

Tijdens het testen moeten uw advertenties er ongeveer zo uitzien …

Ad-testen

De geldigheid van uw resultaten berekenen

Om te bepalen wanneer uw ad-kopieertests voldoende gegevens hebben en zijn voltooid, moet u een snelle berekening uitvoeren om te bepalen of er statistische significantie is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zowel handmatig als automatisch.

Voor kleinere accounts

Als u een kleiner AdWords-account heeft met een paar honderd advertenties, is handmatig de beste optie voor u. Perry Marshall heeft een tool gemaakt, Splittester , waarmee u het aantal klikken en de CTR voor advertentie-kopie 1 en advertentie-kopie 2 kunt invoeren. Vervolgens geeft het u het vertrouwen waarmee u kunt bepalen of één advertentie een winnaar is.

Splittester

Vervolgens wordt de kans aangegeven dat uw advertenties een ander langetermijnantwoordpercentage hebben. Werk met zekerheid, want wijzigingen in uw USP hebben over het algemeen een grote impact op uw CTR.

Voor grotere accounts

Als u een groter AdWords-account heeft met duizenden of zelfs tienduizenden advertenties, dan is het gebruik van een tool zoals Adalysis die deze analyse automatisch voor u doet en rapporten maakt een betere optie.

Testinformatie archiveren

Om al uw tests bij te houden die u hebt uitgevoerd, is het een slim idee om de eerdere advertentievarianten te onderbreken (of te verwijderen), zodat de advertentietestgegevens in AdWords worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat u niet twee keer dezelfde aanbieding op grootschalige accounts hoeft te testen.

Wijzigingen zijn ook zichtbaar in het wijzigingslogboek in uw account. Dit is toegankelijk door te klikken op Wijzigingsgeschiedenis bekijken, zoals hieronder weergegeven.

Wijzigingsgeschiedenis bekijken

Begin nu met testen van smal

Nadat u 5-10 brede tests hebt uitgevoerd, kunt u bepalen welk aanbod het beste bij uw doelgroep past en de hoogste CTR aantrekt.

De volgende stap is om te focussen op kleinere veranderingen. Merk op dat deze geen grote impact op uw CTR zullen hebben.

Hier zijn enkele factoren die u kunt overwegen om te testen …

 • Handelsmerken weergeven binnen de advertentietekst.
 • Gebruik maken van seizoensgebonden koppen.
 • Hoofdlettergebruik van de eerste letter van elk woord.
 • Verschillende interpunctie gebruiken.
 • Gebruik van gelokaliseerde zoekwoorden.
 • Dynamische invoeging van zoekwoorden gebruiken.
 • Gebruik van synoniemen van woorden.

De lijst gaat maar door. In feite zijn dit de soorten wijzigingen die mensen het vaakst doen aan AdWords-advertenties, in de hoop op enorme CTR-uitbetalingen.

Conclusie

Advertentiegroepen met één zoekwoord zijn een ongelooflijk effectieve methode om zowel uw advertentierelevantie als CTR te verhogen. Dit zijn twee van de belangrijkste factoren in het algoritme voor de kwaliteitsscore, die samen meer dan 60% uitmaken.

En wanneer de kwaliteitsscore verbetert, neemt uw CPC af.

Dit zijn de vijf basisstappen die u moet volgen als u afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden wilt instellen …

 1. Vind uw best presterende zoekwoorden.
 2. Voeg de zoekwoorden in alle drie zoektypen toe aan advertentiegroepen met één zoekwoord.
 3. Maak specifieke, getargete advertenties voor elke afzonderlijke advertentiegroep.
 4. Begin met testen op grote schaal en maak belangrijke wijzigingen in uw advertentiekopie (bijvoorbeeld uw aanbieding, USP).
 5. Start dan met het testen van kleinere, minder belangrijke factoren (bijvoorbeeld interpunctie, hoofdletters).

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format