Mixpanel versus Google Analytics: de Gids 2019 - DeLaatbusiness

Mixpanel versus Google Analytics: de Gids 2019

9 min


103
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Dit bericht is geen droge functie-vergelijking, en bevat ook geen winnaar-take-all-oordeel. Uw bedrijf profiteert niet van beide dingen. In plaats daarvan vergelijken we Mixpanel en Google Analytics in de termen die de groei van het bedrijf stimuleren – het identificeren van de kerngebruikscasussen voor elk hulpmiddel en de zakelijke problemen die ze oplossen, terwijl de functies worden benadrukt die dit mogelijk maken. Al het andere is slechts een lijst met gegevenspunten. Dat is net zo nuttig als analyses zonder analisten: gegevensbundels, maar geen bruikbare inzichten.

De kerngebruiksgevallen

  • Google Analytics is de standaard voor het meten van acquisitie: het identificeren van de verkeersbronnen naar uw website of app. Google Analytics houdt ook gedrag op de site bij door middel van evenementen en doelen. Het maakt gegevens echter niet de-anonimiseren. Met tracking van gebruikersgegevens kunt u het gedrag van individuele gebruikers volgen, maar hun identiteit blijft onbekend.
  • Mixpanel gaat op veel manieren verder waar Google Analytics stopt . Het heeft een robuuste, gebruikersgerichte tracking die bedrijfs-CRM’s verbindt met het online gedrag van echte mensen en stelt u in staat gerichte berichten naar hen te sturen, op groeps- of individueel niveau. Mix-based event-based tracking van Mixpanel is fundamenteel anders dan het Google Analytics-pageview-model.
google analytics-gebruikers versus sessies
Google Analytics heeft in 2018 de standaardwaarde gewijzigd van ‘sessies’ in ‘gebruikers’, wat aangeeft dat Mixpanel de nadruk legt op gebruikers boven paginaweergaven.
De meeste bedrijven, zelfs de betalende klanten van Mixpanel, behouden Google Analytics. Het is tenslotte gratis en biedt op zijn minst de mogelijkheid om gegevens op twee platforms te ondersteunen.
  • Wanneer Google Analytics het meest logisch is : als uw bedrijf alleen op marketingdoeleinden vertrouwt op zijn website om bezoekers aan te trekken en leads te genereren, biedt Google Analytics de meeste van uw bruikbare gegevens. U kunt zien welke kanalen (betaald, organisch, sociaal, enzovoort) de hoogste conversieratio hebben en de inhoud identificeren die de meeste interesse heeft van uw doelgroep.
  • Wanneer Mixpanel het meest logisch is : als uw website of app uw product is, biedt Mixpanel echter het gedetailleerde detail dat essentieel is voor het bewaken van gebruikersgedrag. U kunt zien welke acquisitiekanalen het beste zijn voor langdurige retentie of levenslange waarde, niet alleen voor de eerste conversies.
  • Wanneer dit in beide gevallen zou kunnen werken : andere bedrijven, zoals e-commercesites die fysieke producten verkopen, kunnen het gebruik van de casuskloof omzeilen. De omvang van hun bedrijf, het aantal producten, de duur van de koopcyclus en andere variabelen kunnen bepalen of Mixpanel een sterke ROI kan leveren.
Uiteindelijk, hoe meer gebruikersgegevens u in Mixpanel moet pushen – en hoe meer gegevens uw bedrijfsbeslissingen vormen – hoe meer waarde u eruit haalt.

De zakelijke problemen die Google Analytics en Mixpanel oplossen

g2 crowd reviews mixpanel google analytics
Honderden gebruikersrecensies van beide platforms op G2 Crowd onthullen de belangrijkste voordelen – en tekortkomingen – van elk. ( Beeldbron )

acquisitie

1. “We weten niet waar ons verkeer vandaan komt.”

G2 Crowd, een site voor beoordeling van bedrijfstechnologie, heeft bijna 3.000 beoordelingen van Google Analytics . Toen we ze allemaal analyseerden, waren de patronen gemakkelijk te herkennen, één zin boven alle andere: “… er komt verkeer vandaan.” Die zin alleen – er waren ook andere, soortgelijke – verscheen 53 keer. Google Analytics blinkt uit in het onthullen van uw verkeersbronnen. In de woorden van honderden reviewers was Google Analytics essentieel om ‘kanalen te identificeren’, ‘campagnes bij te houden’ en ‘de verkeersstroom te monitoren’. “Google Analytics is absoluut beter in het meten van verkeer”, zegt Dan McGaw, de oprichter en CMO van Effin Amazing . Andere digitale marketingexperts die ik heb gevraagd, hebben zijn mening gedetacheerd. De dominantie van Google op de advertentiemarkt heeft het primaat voor acquisitiemetrie versterkt: integraties met Google Ads (zoeken en weergeven) zijn uitgebreid en naadloos. Mixpanel houdt ook acquisitiebronnen bij, maar legt bij het volgen en rapporteren de nadruk op wat die gebruikers doen, niet de onzichtbare zichtbaarheid van webpagina’s. Zoals Mixpanel ‘s Aaron Krivitzky uitlegde:
[Kosten per acquisitie] en [Kosten per klik] zijn belangrijk, maar ze vertellen u niets over gebruikersbehoud, ze vertellen u niets over de levenslange waarde en ze vertellen u niets over het werkelijke sentiment, het gedrag of de ervaring van de eindgebruiker.
Voor veelbezochte sites of kortlevende apps biedt de behoefte om real-time acquisitiepaden en -prestaties te begrijpen een punt van scheiding tussen de twee tools.

2. “We moeten weten hoe onze site (of app) nu presteert.”

Een kleine subset van bedrijven heeft mogelijk unieke acquisitiestrategieën die afhankelijk zijn van real-time aanpassingen voor het kopiëren, ontwerpen of toewijzen van resources. Alle Mixpanel-rapportage is real-time ; Google Analytics heeft realtime rapporten die na enkele uren filteren in kernrapporten. Volledig geïntegreerde, realtime toegang tot gegevens heeft potentiële voordelen voor grote mediasites:
  • De Huffington Post test meerdere koppen voor artikelen. Na een paar minuten gegevens – een betekenisvol bedrag, gezien het verkeersvolume van de site – wordt de minder populaire kop geweigerd.
  • Realtime analyses helpen bij het streamen van videodiensten verschuivingsbronnen op basis van de vraag. Als bijvoorbeeld een seizoensfinale of een kritiek moment in een sportevenement overweldigende servers bedreigt, kunnen real-time analyses technische teams ertoe aanzetten de behoefte te onderkennen voordat problemen van invloed zijn op gebruikers.
Real-time rapportage kan ook grote e-commercebedrijven helpen bij het beheren van hun producten. “Het is voornamelijk een inventarisatieprobleem”, aldus Steve Kurniawan van Nine Peaks Media , “hoewel het ook andere zaken kan helpen, zoals het volgen van productleveringen en negatieve recensies.” Er zijn ook andere gevallen van gebruik, zoals app-ontwikkelaars die de waarde van gebruikers willen maximaliseren voor een virusspel met een levensduur van dagen of weken. Realtime gegevens kunnen vrijwel constante wijzigingen valideren om gebruikers betrokken te houden. Toch zijn de use-cases voor real-time rapportage beperkt. Voor de meeste Mixpanel-gebruikers is de meest betekenisvolle functie van het platform het vermogen om actuele prospect- en klantgegevens te koppelen aan online gedrag, waardoor meer inzicht wordt verkregen in de ervaringen die van invloed zijn op betrokkenheid, conversie en retentie.

Betrokkenheid, conversie en retentie

3. “We kunnen geen analysegegevens verbinden met onze echte klanten.”

“Mixpanel is een geweldig hulpmiddel om gebruikersgedrag te volgen en ernaar te handelen”, bevestigde McGaw. Het realiseren van die belangrijkste voordelen – tracking en acteren – vereist het samenvoegen van online acties op twee niveaus:
  • Van apparaat tot apparaat. Google Analytics biedt tracking via verschillende apparaten . Het systeem is echter afhankelijk van cookies en gebruikers-ID’s en bevat alleen degenen die hebben gekozen voor gepersonaliseerde advertenties. Voor bedrijven met een SaaS-platform of -app is dat systeem mogelijk niet voldoende. In McGaw’s ervaring: “Als je een webapp en een mobiele app hebt, is Google Analytics behoorlijk pietluttig in het verbinden van die gebruikers.”
  • Van gebruiker tot mens. Het gebruikers-ID-beleid van Google Analyticsvoorkomt deze tweede verbinding, en biedt de grootste breuk tussen zijn mogelijkheden en die van Mixpanel. Door bedrijfsgegevens van bedrijven aan hun analyses te koppelen, kan Mixpanel analytische cohorten bouwen op basis van CRM-gegevens en pushberichten naar hoogwaardige segmenten.
Hoe zien deze verschillen eruit in de echte wereld? Saas-consultant Sid Bharath gaf een voorbeeld:
Laten we zeggen dat Google Analytics laat zien dat betaald zoeken de hoogste conversieratio heeft. Met deze gegevens alleen lijkt het erop dat je moet verdubbelen bij betaald zoeken. Als u Mixpanel daarbinnen had, kon u echter zien hoe die converters met uw software communiceerden. U kunt dus filteren op betaald verkeer en het kan zijn dat deze klanten daadwerkelijk veel sneller challen, of dat ze niet zo betrokken zijn als organische klanten.
Bij Mixpanel zag Krivitzky potentiële klanten naar hem toekomen met vergelijkbare zakelijke behoeften: “Hoe gebruiken mijn eindgebruikers mijn app? Welke functies zijn plakkerig? Hoe vaak wordt X gebruikt in plaats van Y? “ Naast het identificeren van hoogwaardige cohorten, laat Mixpanel bedrijven ook gerichte berichten sturen naar diezelfde gebruikers – een voordeel dat regelmatig wordt genoteerd in meer dan 200 productrecensies van G2 Crowd. “Met de cross-device marketing automation-suite van Mixpanel merkte McGaw op:” Je kunt e-mailen, sms’en, pushen en pop-up openen op verschillende apparaten om een ​​behoorlijk verbluffende ervaring te bieden. “
Mixpanel aangepaste berichtenuitwisseling
Mixpanel biedt bedrijven de mogelijkheid om berichten naar echte mensen te sturen op basis van online gedrag.

4. “We begrijpen onze customer journey niet goed.”

Zowel Google Analytics als Mixpanel bieden conversietrechters. Mengpaneel trechters-gebaseerd op feedback van experts en honderden beoordelingen-zijn gebruiksvriendelijker te maken en meer granulair in hun segmentatie. (Opmerkelijk is dat Mixpanel-trechters ook met terugwerkende kracht van toepassing zijn op gegevens.) Google Analytics-trechters en behaviour flow-visualisaties missen de aanpassing van Mixpanel-trechters , die segmentatie op gebruikerskenmerken mogelijk maken. Het creëren van gesegmenteerde gebruikersgroepen op basis van brede demografische gegevens is mogelijk in Google Analytics; Het vereist echter dat een segment wordt toegepast op de trechterweergave, in plaats van dat segment in de trechter zelf in te sluiten.
mengpaneel trechter
Mixpanel-gebruikers kunnen aangepaste trechters instellen door een reeks gebruikersgedrag te selecteren.
De aanpassing en vergelijkende intuïtiviteit van Mixpanel-trechters, die eenvoudig kunnen worden opgezet door een reeks stappen te definiëren, waren een veelgebruikt hoogtepunt in gebruikersrecensies: “Eenvoudig vermogen om trechters te maken” “Eenvoudig evenementen en trechters opzetten” “Eenvoudig krachtige trechters voor gebruikers instellen” “Eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface voor trechters” Ter vergelijking: trechtervisualisaties en gedragsstromen in Google Analytics waren vaak een frustratie: “Proberen trechtertrechters in te stellen is een oefening in manie.”
google analytics funnel visualization
Google Analytics-trechters zijn notoir moeilijk in te stellen en te interpreteren.
Het verschil tussen technische capaciteit en het gemak van implementatie is niet triviaal. Het spreekt van het belang van het gebruik van analytische hulpmiddelen – niet alleen van toegang tot de gegevens erin – en verwijst naar enkele van de gegevensgerichte problemen die de C-suite vaak lijkt op te lossen.

C-suite niveau

5. “We kennen de impact van elk marketingkanaal niet.”

Cross-channeltoeschrijving gaat verder dan de eerste en laatste kliks. Voor grote organisaties kan een sterkere toeschrijving de ROI (of het gebrek daaraan) aantonen voor televisiecampagnes van meerdere miljoenen dollars of promoties in de winkel. De Google Analytics 360 Suite biedt uitgebreide toeschrijving van attributen. “Sommige klanten vragen ons om marketing attributiemodellen voor hen te ontwerpen en implementeren,” vertelde Kurniawan. “In deze gevallen gebruiken we de Google Analytics 360 Suite, die een geweldige functie voor aangepaste marketingtoeschrijving biedt.” In tegenstelling tot standaard Google Analytics, waarbij een laatste niet-rechtstreekse kliktoeschrijving wordt gebruikt (waarbij 100% van de conversie wordt toegeschreven aan een online bron), houdt Google Analytics 360 rekening met de invloed van televisieadvertenties op online gedrag en vouwt het ook winkelinkopen in conversie data (creditering van online bronnen voor offline aankopen). Dat voordeel kost $ 150.000 per jaar. Voor veel organisaties, ongeacht hoe nauwkeurig de inzichten zijn, is de ROI eenvoudigweg niet aanwezig. (Mixpanel, waarvan de betaalde versie begint bij $ 999 per jaar , wordt berekend aan de hand van het aantal bijgehouden gegevenspunten, de kosten kunnen snel worden opgeschaald naar een maandelijks bedrag van vier cijfers, met name voor SaaS of app-bedrijven die freemium-modellen aanbieden.)

6. “We moeten de gegevensverzameling efficiënter maken.”

In sommige gevallen zijn de technische capaciteiten van Google Analytics en Mixpanel vergelijkbaar. De waarde van het ene hulpmiddel ten opzichte van het andere hangt af van de technische mogelijkheden van degenen die het platform gebruiken. Meerdere Mixpanel-gebruikers – in eigen huis en op kantoor – beschouwden de gebruiksvriendelijke componenten van zijn analyse als echte kostenbesparingen omdat ze de hoeveelheid menselijke arbeid die nodig is om rapporten te maken en interpreteren, hebben verminderd. Nishank Khanna, de CMO van Clarify Capital , legde uit waarom ze Mixpanel aan hun analysesuite hebben toegevoegd:
We gebruikten Google Analytics al jaren, totdat het een hele klus werd om aangepaste, op gebeurtenissen gebaseerde gegevens bij te houden. Naarmate onze bedrijfsbehoeften aan analyses geavanceerder werden, moesten we eenvoudig gebeurtenissen definiëren om bij te houden, waardoor een flexibiliteit wordt gewaarborgd die gerichte en betekenisvolle analyses bevordert. We vonden dat in Mixpanel en de bespaarde tijd was dag en nacht.
Khanna’s ervaring was niet uniek. Zoals Kurniawan bevestigde, is het gemak van implementatie soms belangrijker dan de technische verschillen:
Technisch gezien kunnen tracking en tracking van pagina’s, zowel Mixpanel als Google Analytics, deze zeer goed uitvoeren, mits voldoende inspanning wordt geleverd. Het is dus een kwestie van gebruiksgemak: het instellen van het bijhouden van gebeurtenissen is aanzienlijk eenvoudiger op Mixpanel in tegenstelling tot Google Analytics. In ons geval, omdat we marketingsystemen opzetten, inclusief analyses voor klanten, zijn sommige (en de meeste) niet technisch onderlegd. Eenvoudige implementatie is erg belangrijk, dus we hoeven niet vaak heen en weer te gaan.
Gedurende gebruikersrecensies voor beide producten, varieerden definities van “gemakkelijk” en “moeilijk”. Complicerende zaken, een “gemakkelijke” opstelling betekende vaak eenvoudige gegevensverzameling – geen gemakkelijke interpretatie. De paradox was duidelijk. Sommige Mixpanel-recensenten prezen de eenvoudige installatie; anderen klaagden over de uitdagingen ervan. Google Analytics was “geweldig als je geen ervaring hebt” maar ook alleen nuttig “als je ervaring hebt.” Alleen al omdat je snel gegevens kunt verzamelen, wil dat nog niet zeggen dat je weet wat je ermee moet doen. Geen enkele functie of technische bekwaamheid kan de menselijke interpretatie vervangen, althans nog niet. Zowel Google Analytics als Mixpanel hebben systemen uitgerold om automatisch waarschuwingen te pushen of inzichten van hun platform te trekken.
Mixpanel (links) en Google Analytics (rechts) hebben beide geautomatiseerde waarschuwingen geïmplementeerd om gegevens toegankelijker te maken.

Conclusie

“Mixpanel is het meest waardevol voor bedrijven die inkomsten over een lange periode moeten bijhouden, of echt weten hoe hun gebruikers hun product gebruiken”, vat McGaw samen. Met andere woorden: welk percentage van uw zakelijke beslissingen wordt bepaald door dingen die gebeuren na een websitebezoek of het invullen van formulieren? Als het stoppunt in Google Analytics slechts het middelpunt (of minder) is voor de online ervaring van uw klanten, kan Mixpanel de analyse uitbreiden en verdiepen, waarbij afzonderlijke gebruikers of cohorten worden achterhaald tot aan hun initiële interactie. Toch hangt de vraag welk analytics-platform te gebruiken niet alleen op deze twee. Anderen, zoals Amplitude , Kissmetrics en Heap , verzamelen en verzamelen ook gebruikers- en productgegevens. Alles vereist een investering die verder gaat dan de tool zelf – een in menselijk kapitaal – om gegevens te vertalen naar productverbeteringen en gebruikerstevredenheid die analyse zinvol maken.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *