Mobiele UX verbeteren met digitale portefeuilles - DeLaatbusiness

Mobiele UX verbeteren met digitale portefeuilles

9 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vandaag de dag zijn er wereldwijd meer dan 2,32 miljard smartphonebezitters.

Deze apparaten zijn niet alleen bedoeld voor het bladeren door sociale media, sms’en en bellen. Ze nemen eigenaren verder dan louter communicatie en fungeren als middelen voor consumenten die producten zoeken en onderzoeken – en in steeds meer gevallen aankopen doen.

Mobiele handel om over te nemen als primair betaalpunt

Hoewel het BI Intelligence-rapport aangeeft dat mobiel nog steeds slechts een relatief klein deel van de totale detailhandelsverkopen van vandaagvertegenwoordigt , zijn de gegevens van Statista- projecten dat mobiele handel binnenkort het leeuwendeel van het verkeer en transacties online zal vertegenwoordigen.

Met het aanhoudende groeitempo kunnen we verwachten dat mobiel vanaf 2020 bijna 50% van alle online verkopen voor zijn rekening neemt.

Mobiele e-commerce groei
Afbeeldingsbron

Er is echter een groot probleem als het gaat om mobiel voor veel retailers: de conversiepercentages zijn achtergebleven.

Mobiele conversieratio’s liggen achter, hoewel

Volgens Monetate ligt de gemiddelde Amerikaanse conversieratio rond de 4% op desktop, maar daalt tot slechts 1,3% op smartphones.

E-commerce conversiepercentage
Afbeeldingsbron

En terwijl smartphones in Q2 2016 46% van het wereldwijde e-commerce verkeer vertegenwoordigden , laten Criteo-gegevens zien dat slechts 27% van dat verkeer werd geconverteerd, wat aangeeft dat er een groot probleem met mobiele optimalisatie is.

Vertragingspercentage winkelwagen
Afbeeldingsbron

Wat is het probleem?

Bronnen als Business Insider suggereren dat wrijving in het uitcheckproces een groot pijnpunt is voor veel mobiele klanten en dat het een van de belangrijkste bronnen is voor het verlaten van mobiele-winkelwagen.

Bronnen van wrijving binnen mobiele e-commerce

Ooit geprobeerd om een ​​betaalproces op je smartphone uit te voeren? Het kan razend zijn.

Van begin tot einde kunnen sommige afhandelingsprocessen voor mobiele winkels meer dan 10 stappen bevatten als een gebruiker verzend- en factuurinformatie probeert in te voeren – allemaal op een klein mobiel scherm. In het onderstaande voorbeeld kunt u zien hoe het checkoutproces, zelfs met een mobiele responsieve site, kan verergeren en tijdrovend is.

Lang betaalproces
Afbeeldingsbron

Richard Lazazzera, oprichter van A Better Lemonade Stand , vertelde BigCommerce :

Het invoeren van adres- en creditcardgegevens is een vreselijke ervaring op desktops, laat staan ​​mobiele apparaten. Voeg daarbij het feit dat veel mensen onderweg zijn terwijl ze hun mobiele apparaat gebruiken en het is niet moeilijk te begrijpen waarom mobiele conversies zo laag blijven.

En frustrerende kassa’s zijn niet de enige redenen waarom klanten aarzelen om een ​​mobiele aankoop te voltooien. Andere punten van wrijving binnen bestaande afhandelingsprocessen voor mobiele e-commerce omvatten:

 • Niet-geoptimaliseerde mobiele websites (meer dan 40% van de kleine bedrijven heeft nog steeds geen mobielvriendelijke websites).
 • Wanneer ze niet zijn verbonden met WiFi, kunnen mobiele gegevensverbindingen langzame laadsnelheden produceren (lage laadsnelheden gecombineerd met korte aandachtsgebieden = lage conversiepercentages).
 • Complexe sitenavigaties / menu’s vertalen niet goed op mobiele apparaten (slechte UX).
 • Handmatige gegevensinvoer binnen formuliervelden is niet intuïtief (bijvoorbeeld niet automatisch de weergave van het numerieke toetsenblok voor het invoeren van de postcode).
 • Smartphone-schermen zijn nog steeds te klein (de gemiddelde schermgrootte van de telefoon is 4,7 inch ).
Waarom mobiele shoppers verdwijnen
Afbeeldingsbron

Er zijn veel, vele redenen die klanten niet volgen en converteren als het gaat om aankopen in de detailhandel op mobiele apparaten. En veel heeft te maken met de mobiele ervaring tijdens die laatste fase (wanneer ze proberen een aankoop te doen).

Bovendien gebruiken veel consumenten mobiel browsen om items te onderzoeken en de kosten te vergelijken en vervolgens op een desktop te kopen . Voor veel retailers is dit echter niet voldoende. Er is te veel gelegenheid om een ​​klant te verliezen tussen de verplaatsing van mobiel naar desktop.

Hoe pakken retailers dit probleem aan?

Digitale portefeuilles maken deel uit van die vergelijking.

Wat zijn digitale portefeuilles?

Digitale portefeuilles zijn technologie waarmee u met één muisklik of met een versnelde mobiele afhandeling kunt besparen door informatie over consumentenkredietkaarten op een apparaat (zoals bij Apple Pay) of via een platform (zoals bij Amazon Pay en PayPal One Touch) te bewaren.

Voorbeelden van digitale wallets zijn:

 • Amazon Pay
 • Android Pay
 • Apple Pay
 • BitCoin Wallet
 • Google wallet
 • MasterPass
 • PayPal One Touch
 • Samsung Pay
 • Visa Checkout

Digitale wallets: mobiele conversies verbeteren

Wetende dat tijd, gegevensinvoer en schermgrootte allemaal belangrijke punten van wrijving zijn binnen het mobiele conversieproces, is het logisch om te zoeken naar een bron die het proces van mobiel betalen kan vereenvoudigen (en versnellen).

Voer digitale portefeuilles in.

Digitale portefeuilles maken het veel gemakkelijker en sneller om te winkelen door een mobiel-eerst benadering te gebruiken om UX te checken. Apple, bijvoorbeeld, neemt touch ID op met Apple Pay , waardoor kopen net zo handig is als het vasthouden van een knop.

Tik op ID
Afbeeldingsbron

Dit is slechts één app op digitale portemonnees, kopen met één muisklik wordt eerder de norm dan de uitzondering. Wat vroeger een frustrerend, tijdrovend proces was, kan nu snel door de klant worden uitgevoerd … en dat alles zonder de informatiebeveiliging te schenden.

En veilig zijn ze. ISACA , een organisatie die bepalend en aanmoedigend is voor de toepassing van beste praktijken op het gebied van online informatiebeveiliging, heeft onlangs gemeld dat mobiele betalingen het veiligst zijn van alle betaalformulieren.

De reden?

Elke mobiele transactie krijgt een uniek transactienummer, wat betekent dat winkeliers geen toegang hebben tot kaartnummers. Accountinformatie wordt ook niet opgeslagen op gebruikerstelefoons. Alle informatie die op de telefoon is opgeslagen, is gecodeerd en kan alleen worden geopend via een wachtwoord of, op nieuwere apparaten, met een vingerafdruk.

Veilig mobiel afrekenproces
Afbeeldingsbron

Nu consumenten zich meer op hun gemak voelen met digitale portefeuilles en zich bewust zijn van het gemak en de veiligheid die ze kunnen garanderen, profiteren meer en meer van deze bronnen.

Verhoogd gebruik van digitale portefeuilles

Vandaag de dag zien e-commerceplatforms zoals BigCommerce maar liefst 18% van de bruto bedrijfsopbrengsten van het platform verwerkt via digitale portefeuilles. Digitale portefeuille-tools van grote bedrijven zoals Apple, Amazon, Android, Samsung en PayPal zien hun gebruikersbestand ook groeien.

Wie betaalt er?
Afbeeldingsbron

Apple’s CEO Tim Cook heeft onlangs aangekondigd dat Apple Pay sinds begin 2016 zijn gebruikersbestand heeft verdrievoudigd en dat de transactievolumes met 500% zijn gestegen, terwijl Amazon deelden dat meer dan 33 miljoen consumenten Amazon Pay hebben gebruikt om een ​​aankoop te doen.

PayPal heeft maar liefst 197 miljoen gebruikers, waarvan 40 miljoen profiteren van het one-touch-betalingssysteem van het bedrijf.

En one-touch betaalsystemen zijn vooral interessant voor de mobiele e-commerce vergelijking. Omdat ze het vereenvoudigen van meerdere uitcheck-stappen met één druk op de knop, zijn ze een uitstekende tool voor conversie-optimalisatie.

Neem bijvoorbeeld de one-touch-integratie van PayPal. Wanneer retailers gebruik maken van de digitale portemonnee van PayPal, hoeft een klant alleen maar te doen om een ​​betaalproces te voltooien vanaf een mobiel apparaat door de aankoop te verifiëren met zijn of haar vingerafdruk. Vanaf hier wordt een snelle, wrijvingloze betaling gedaan.

Geen formulieren invullen vereist.

PayPal One-Touch
Afbeeldingsbron

Vergelijkbare tools met uitcheckmogelijkheden voor vingerafdrukken, zoals Google Wallet (nu bekend als Android Pay), hebben ook bewezen dat ze conversies stimuleren in de mobiele e-commerceomgeving.

Met behulp van deze specifieke digitale portefeuille zag NewEgg de mobiele conversies 2x stijgen en Priceline.com zag 71% meer conversie bij haar Google Wallet-gebruikers. Sterker nog: een kwart van de transacties van TabbedOutkwam via dit mobiele betaalkanaal.

Digital Wallet Case Studies
Afbeeldingsbron

En dit zijn niet de enige e-commercebedrijven die zien dat digitale portefeuilles mobiele conversies verbeteren.

Fanatics , een detailhandelaar van sportartikelen met een officiële licentie, ontdekte dat ze door Google Wallet als betaalmethode te introduceren, hun betaalproces tot twee stappen konden optimaliseren.

Tweestapscontrole
Afbeeldingsbron

Ze hebben ook de mobiele UX verbeterd met deze integratie, die is gevalideerd en blijkt uit positieve klantrecensies die specifiek het gebruiksgemak vermelden dat is gekoppeld aan een Google Wallet-uitcheck.

Kwalitatieve ondersteuning
Afbeeldingsbron

In een ander geval heeft NatoMounts , een bedrijf dat een dockingproduct voor smartphones aanbiedt, ook digitale portefeuilles gezien die indrukwekkende resultaten opleveren .

Toen ze ontdekten dat meer dan 90% van het verkeer naar hun site afkomstig was van mobiele apparaten, introduceerden ze digitale portemonnee-betaalmethoden om het voor mobiele bezoekers gemakkelijker te maken om te converteren.

Brandon Chatham, eigenaar van NatoMounts, vertelde BigCommerce:

Omdat mijn publiek afkomstig was van een mobiel platform en ik die impulsaankoop wilde aanmoedigen, moest ik systemen implementeren die hen in staat zouden stellen om aan die impulsaankoop te werken. Ik wilde dat mensen gewoon konden inchecken, letterlijk, seconden.

We konden dat bereiken door digitale wallet-systemen (Amazon Pay en PayPal) te integreren die snelbetalingselementen accepteren. In de eerste week hadden we iemand op de site (een nieuwe klant) en bereikten we de finishvolgordepagina in minder dan 43 seconden.

Dat is juist. Een nieuwe mobiele bezoeker omgezet in slechts 43 seconden.

Met behulp van deze snelle betalingshulpmiddelen merken online verkopers dat ze mobiele klanten op extreem hoge snelheden kunnen converteren en dat ze kopers die hun winkels bezoeken, beter kunnen aanpassen aan een ‘klaar om te kopen’-mindset.

Mobiele kopers tonen wat ze nodig hebben

Door tegemoet te komen aan de wensen van klanten voor een eenvoudiger, sneller en minder moeilijk betaalproces van apparaten zoals smartphones, zetten retailers een stap in de goede richting voor mobiele CRO .

Onderzoek weerspiegelt dit sentiment:

 • 44% van de consumenten zou een digitale portemonnee adopteren met een beloningsprogramma als stimulans.
 • 67% van de respondenten jonger dan 50 jaar is geïnteresseerd in een volledig mobiel pad om te kopen, volgens de gegevens van Merkle .
 • On-the-go-kopers willen snellere, betere mobiele kassa’s: 42% van de smartphones die onderweg zijn, verwacht binnen het uur een aankoop te doen.

Maar zelfs in het licht van deze gegevens is de vraag die veel mobiele retailers stellen: als we digitale portefeuilles integreren, zullen klanten ze dan ook daadwerkelijk gebruiken?

Digitale portefeuillebeloningen
Afbeeldingsbron

Het wijdverspreide gebruik van digitale portefeuilles is een werk in uitvoering. Zijn ze op grote schaal gebruikt en geaccepteerd door de massa? Niet helemaal.

Ze bieden echter wel een mogelijkheid om tegemoet te komen aan diegenen die vallen binnen de categorieën ‘innovators’ en ‘early adopters’ binnen de levenscyclus van technologie-acceptatie . Bovendien kan een leider in verbeterde mobiele UX u helpen een concurrentievoordeel te behalen.

En de bedrijven die digitale portefeuillehulpprogramma’s aanbieden, dragen ook bij aan het nemen van digitale aankopen voor portemonnees door gebruik te maken van promotiekansen voor winkeliers en klantbeloningen voor herhaald gebruik.

VentureBeat meldde dat de digitale portefeuille van Samsung Pay onlangs een nieuwe gebruikersinterface heeft vrijgegeven waarmee verkopers deals op basis van locatie kunnen promoten, evenals gamification-elementen voor gebruikers (zoals kortingsbonnen en besparingen) in ruil voor sociaal delen en aantal transacties binnen de digitale portefeuille.

Samsung Pay
Afbeeldingsbron

Andere merken bieden kortingen aan voor betaling met digitale wallets via hun eigen promotie-inspanningen, die tot doel hebben het gebruik van deze mobielvriendelijke middelen te vergroten en de verbeterde gebruikerservaring aan te tonen.

In één geval bood Hotel Tonight couponcodes voor mobiele boekers van $ 20-100 aan bij hotelreserveringen die waren gemaakt met Apple Pay met Touch ID.

Hotel vanavond
Afbeeldingsbron

Dus hoewel slechts een deel van uw doelgroep momenteel digitale portefeuilles gebruikt, kan het integreren van deze bronnen deel uitmaken van uw grotere mobiele CRO-strategie … en het is een manier om uw toenemend aantal mobiele leads beter te vangen.

Een Digital Wallet-integratie kiezen voor Mobile CRO

De volgende vraag is dan: hoe bepaalt u welke digitale portefeuille u kunt integreren met uw mobiele website?

Het selecteren van een digitale portefeuille om te integreren met uw mobiele e-commerce inspanningen zal afhangen van een paar verschillende factoren, zoals:

1. Meest voorkomende mobiele apparaten die uw klanten gebruiken. Als een groot deel van uw mobiele verkeer afkomstig is van iOS, kan een digitale portefeuille-integratie voor Apple Pay een goede optie zijn.

Mobiel OS-gebruik

2. Gegevens klantonderzoek. Het verzamelen van feedback van uw klanten over welke digitale portemonnee-tools zij bezitten / gebruiken / willen, stelt u in staat om naar de bron voor deze informatie te gaan. Uit gegevens van Statista blijkt dat PayPal vanaf december 2016 de meest gebruikte digitale portemonnee is, maar je unieke publiek kan anders zijn, dus het is belangrijk om ze te onderzoeken en erachter te komen.

Enquêtegegevens
Afbeeldingsbron

3. Flexibiliteit en flow. Als u op zoek bent naar een digitale portemonnee die geschikt is voor een groot aantal verschillende browsers, verschillende betaalmethoden en functies met één druk op de knop, is de integratie van PayPal misschien zinvol. Niet alle digitale wallets zijn hetzelfde: sommige digitale wallets zijn gebonden aan hun browser. Apple Pay is bijvoorbeeld beperkt tot de Safari-browser.

U zult ook willen nadenken over hoe de externe betaalmethode meebeweegt met de rest van uw betaalproces, omdat in sommige gevallen waarin one-touch niet beschikbaar is, de shopper zich moet aanmelden bij de digitale portefeuille.

In dit voorbeeld van ThinkGeek kunt u zien hoe het uiterlijk vrij naadloos over de winkelpagina van de winkel en de inlogprocedure van PayPal verloopt, waardoor het als een meer natuurlijke en consistente ervaring aanvoelt.

ThinkGeek
Afbeeldingsbron

4. Eenvoudige integratie. Sommige e-commerceplatforms hebben al integraties die zijn gebouwd voor verschillende betalingsgateways, waardoor de lijst kan worden verkort op basis van hoe snel en eenvoudig u digitale portemonneebetalingen van mobiele klanten kunt accepteren.

Gemak van integratie
Afbeeldingsbron

Overweeg elk van deze factoren bij het bepalen welke digitale portefeuilleintegratie het meest zinvol is voor uw bedrijf en controleer vervolgens uw statistieken om te zien hoe uw selectie na de implementatie presteert. Mogelijk merkt u dat u verschillende integraties moet testen om erachter te komen welke het beste presteert.

Conclusie

Met tools zoals one-touch-betaling waarmee mobiele klanten snel en met beperkte wrijving kunnen afrekenen, kunnen online retailers hun mobiele conversieratio verhogen door simpelweg een betaalmethode toe te voegen.

Digitale portefeuilles en hun groeiende gebruikersbestand bevinden zich nog in de relatief vroege stadia, maar ze bieden wel een belangrijke mogelijkheid om een ​​verbeterd mobiel uitcheckproces te leveren, wat betekent dat we over het algemeen een betere klantervaring moeten leveren.

Ontdek welke het beste is voor uw mobiele klanten en ontdek hoe het toevoegen van een van deze tools van invloed is op uw mobiele CRO-inspanningen in het algemeen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *