Organisatorische buy-in voor Conversion Optimization ophalen - DeLaatbusiness

Organisatorische buy-in voor Conversion Optimization ophalen

6 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Testen in een onderneming is echt een teamsport.

Als een testprogramma een voetbalteam was, zou het de QB zijn. Ze kunnen de toon en richting bepalen, maar zonder de steun van een goede aanvalslinie, zullen ze klauteren om echte resultaten te behalen.

Om een ​​goede “aanvallende lijn” in uw bedrijf te krijgen, moet u van de juiste mensen buy-in krijgen.

Lean-technologiebedrijven kunnen snel testen met slechts één persoon, maar in een groot bedrijf is weten hoe de organisatie moet navigeren net zo belangrijk als het begrijpen van de juiste statistische kracht.

De eerste stap is weten hoe je optimalisatie kunt verkopen . Mensen hebben veel natuurlijke hindernissen voor optimalisatiepraktijken, dus u moet ze van voren aanpakken en dit werk een goed idee maken.

Hier zijn enkele van de bestverkopende punten die u kunt gebruiken:

1. Benadruk dat het gaat om het samen vinden van antwoorden

Testen is een proces om op een wetenschappelijke manier antwoorden te vinden op uw zakelijke problemen.

Rationeel gezien is dat volkomen logisch, maar maar weinig mensen denken op deze manier. De meesten zijn getraind om te denken dat ze antwoorden moeten hebben, zijn beloond wanneer ze gelijk hadden en werden gestraft als ze ongelijk hadden.

Verkoop testen als een opluchting voor deze stress: niemand van ons heeft de antwoorden, maar we hebben allemaal geweldige ideeën. Al die ideeën zijn gelijk en we kunnen dit proces volgen om ze samen op te lossen. Geen HiPPO’s meer .

2. Het is niet meer werk

Woorden als ‘optimalisatie’ en ‘experimenten’ klinken ingewikkeld en moeilijk.

Iedereen is al overbelast en wil extra complexiteit vermijden. Optimalisatie hoeft echter niet moeilijk te zijn, vooral in het begin.

Website- en e-mail A / B-testtools maken het doodeenvoudig om tests uit te voeren en de berekeningen te maken die mensen in het begin overhalen. Uiteindelijk wil je de complexiteit verhogen voor grotere resultaten en antwoorden op hardere zakelijke vragen, maar om van de grond te komen en snelle overwinningen te vinden, is het opmerkelijk eenvoudig.

Als leider van een optimalisatie-initiatief moet je het zo gemakkelijk mogelijk maken om aan de slag te gaan met de juiste tools en systemen. Haal deze testtools op, zodat het gemakkelijk is. Maak dingen zoals test checklists en andere referentiematerialen die het proces gemakkelijk te volgen maken.

Je moet ook de last opnemen en in het begin zoveel mogelijk doen. Zodra resultaten binnenkomen en mensen de waarde zien, zullen ze van nature meer betrokken raken en geïnteresseerd zijn in het beenwerk. Nummers praten. Zodra u ze heeft, kunt u zich richten op het uitbouwen van het conversie-optimalisatieteam en vragen om een ​​grotere investering in het programma.

3. Het vermindert uw risico

Testen lijkt riskant voor mensen. Wat als het nieuwe wat we proberen niet werkt? Wat als we de verkoop missen die verkeer leidt naar een mislukte variant? Nieuwe dingen zijn altijd eng en gevaarlijk. Benadruk dat terwijl het zo kan voelen, optimalisatie uw risico daadwerkelijk vermindert.

Er is de beroemde zakelijke grap van investeren in werknemers:

CFO vraagt ​​CEO: “Wat gebeurt er als we investeren in de ontwikkeling van onze mensen en ze ons verlaten?”

CEO: “Wat gebeurt er als we dat niet doen, en blijven ze?”

Optimalisatie werkt op dezelfde manier. Oké, misschien lijkt iets nu goed te werken, maar wat als er iets is dat drie keer beter kan verkopen waar je niets van weet? De alternatieve kosten zijn enorm.

De beste bedrijven zijn constant bezig met het opnieuw uitvinden en vinden van betere manieren om dingen te doen. Als ze niet vooruit gaan, gaan ze achteruit. Optimalisatie is de beste manier om dit te doen. Het evalueert snel ideeën voordat je er waardevolle tijd en geld aan besteedt. Het vindt problemen voordat ze je kosten.

Het echte risico zit in het niet weten wat werkt en niet voordat het te laat is.

Maak ook duidelijk dat je klein kunt beginnen. U hoeft geen 50/50 gesplitste verkeer naar uw site te sturen met 500.000 bezoekers als dat mensen misselijk maakt. Maak een klein stukje van dat verkeer waar ze zich comfortabel bij voelen. Tests kunnen klein beginnen en kunnen beginnen op het pad naar betere resultaten.

4. Benadruk tastbare resultaten, niet optimalisatie zelf

Mensen geven niet echt om optimalisatie. Ze geven om de resultaten die optimalisatie kan brengen, dus spreek in die taal.

Testen gaat niet om het verbeteren van openstaande tarieven met x%, het gaat om het genereren van meer goede leads voor uw trechter. Of meer producten verkocht. Of meer inkomsten.

Ze geven niet om conversiepercentages, ze geven om de extra winst die ze opleveren. Let altijd op de taal die je gebruikt bij het beschrijven van de waarde van optimalisatie. Het klassieke marketing-adagium biedt voordelen, geen functies. Doe hetzelfde hier.

5. De grootste innovators volgen dit proces

Iedereen wordt enthousiast door innovatie. Hoeveel bedrijven proberen zichzelf te verkopen in ‘fast-paced startup’-culturen? Optimalisatie is een kans om te oefenen wat je predikt.

Vraag een groep mensen in uw bedrijf wat de meest innovatieve bedrijven ter wereld zijn en iedereen zal Apple, Google, Facebook, Amazon, etc. zeggen. Raad eens wat ieder van hen doet? Ze testen en optimaliseren.

Elke grote uitvinder en innovator in de geschiedenis heeft een proces van experimenteren doorgemaakt dat heeft geleid tot enorme doorbraken. Als je een van de beste wilt zijn, is dit niet iets dat gewoon leuk is om te hebben. Het is essentieel.

Zodra je je verkooppunten hebt voorbereid, is het tijd om ze bij de juiste mensen te brengen.

Grappig genoeg is de eerste stap eigenlijk niet nodig om die punten te verkopen.

6. Begin met de mensen die het minst overtuigend zijn en maak ze tot uw proefprogramma

In een grote organisatie zijn er veel teams en afdelingen waar u aan kunt werken bij optimalisatie. Kijk wie er al geïnteresseerd is, de minst sceptisch en klaar om eraan te werken. Richt je op teams met wie je contact hebt en die graag nieuwe dingen proberen. Je hoeft geen energie te spenderen aan het verkopen van iedereen om dit te doen. Je hoeft alleen degenen te vinden die bereid en klaar zijn om te gaan en van hen je pilootgroep te maken.

Het is ook belangrijk om je te concentreren op teams waarvan je weet dat ze dingen voor elkaar krijgen. Besteed aandacht aan wie interesse toont, maar komt er nooit toe om het werk te doen om een ​​test te voltooien. In het begin heb je quick wins nodig, dus wacht niet op teams of projecten die niet bewegen. Interesse leidt niet altijd tot actie.

7. Haal een sponsor vanaf de top

Je hebt een influencer in de organisatie nodig om echt van de grond te komen. Ze legitimeren de inspanning en hebben het vermogen om barrières te doorstaan ​​die je blokkeren.

Nogmaals, focus op iemand die jij, of iemand anders die je goed kent, een verstandhouding heeft en die het ondersteunen van nieuwe dingen ondersteunt. Gebruik de bovenstaande tactieken om de voordelen te benadrukken. Het belangrijkste is om uit te leggen hoe je dit kleine kunt beginnen met weinig risico en moeite. Vind kleinere tests voor quick wins. Vind eenvoudige manieren om te beginnen met het testen van grote aannames.

Zoek problemen die ze al hebben en laat zien hoe optimalisatie hun oplossing kan vinden. Rapporteer uw bevindingen met harde cijfers, vooral die met betrekking tot hun prestatiestatistieken, en u hebt volledige buy-in bovenaan.

Conclusie

Volg deze stappen en je hebt de culturele bouwstenen voor een optimalisatieprogramma. Samengevat, hier zijn mijn tips:

  1. Benadruk dat het een manier is om samen een antwoord te vinden.
  2. Laat het weten dat het niet meer werk is.
  3. Verkoop het feit dat het risicolimitering is.
  4. Benadruk tastbare resultaten, geen optimalisatie zelf.
  5. Herinner mensen eraan dat de meest innovatieve bedrijven experimenteren.
  6. Begin met de mensen die het minst overtuigend zijn en maak van hen uw proefprogramma.
  7. Krijg een sponsor vanaf de top.

Optimalisatie is een samenwerkingsproces en door uw verkooppunten te begrijpen, een bereidwillig team te vinden om het initiatief te testen met piloot en enige sponsoring van influencers binnen het bedrijf te krijgen, heeft u de basis die u nodig hebt.

Hoe zit het met jou – tips of hacks die je hebt gebruikt om de organisatie-buy-in voor CRO te krijgen? Dit is meer een kunst dan een wetenschap, dus ik zou elke tactiek met succes willen horen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format