PPC-automatisering: is de toekomst van betaalde zoekresultaten al hier? - DeLaatbusiness

PPC-automatisering: is de toekomst van betaalde zoekresultaten al hier?

8 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Zal PPC er in 2020 zo uitzien?

Waarschijnlijk niet. Desalniettemin zijn er enkele geweldige automatiseringsmogelijkheden die het leven van Marketing Managers, CMO’s en PPC-experts sneller en efficiënter maken, vooral voor snelgroeiende bedrijven die hun campagnes moeten opschalen.

PPC-automatisering is een enorm onderwerp. In deze post richt ik me op automatisering binnen Google-advertenties . Google domineert de zoekmarkt, met ongeveer tweederde marktaandeel ( ongeveer 90% als u afbeeldingen en YouTube-zoekopdrachten opneemt). Dus, als u op zoek bent naar nieuwe zakelijke en eenvoudige schaalbaarheid, is het zoeknetwerk een van uw snelste routes.

In deze post laat ik zien welke PPC-taken wel of niet kunnen worden geautomatiseerd en deel insider-tips over hoe we PPC-beheer automatiseren bij KlientBoost .

Ik zal dit opsplitsen in vier belangrijke strategieën binnen een zoekaccount:

 1. bod
 2. Ad-testen
 3. Nieuwe trefwoorden vinden
 4. Negatieve verfijning van het trefwoord

Het automatiseren van verschillende functies en processen in deze vier strategieën zal tijd, middelen en zelfs advertentie-uitgaven besparen.

1. Biedingstrategieën automatiseren

Wat kunt u dus doen met de geautomatiseerde biedstrategieën die de pijplijn van Google Ads doorstromen? Word nog niet te opgewonden. Het algoritme dat door Google wordt gebruikt, heeft in bulk niet voor de mens geoptimaliseerde campagnes verslaan die worden uitgevoerd op handmatige CPC.

Dus het simpele antwoord? Begin met handmatig bieden . Begin laag en behoudend en werk vervolgens omhoog terwijl u gegevens verzamelt. Dit is de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat u niet verstrikt raakt in de hoogste CPC in uw branche.

Google heeft snelle verbeteringen aangebracht in hun geautomatiseerde biedstrategieën, zoals Max. Conversies en doel-CPA. (Ik heb hier wat overwinningen gezien waarover ik later zal praten.) Toen ik echter de geautomatiseerde biedbeta’s voor meer dan 150 van mijn klanten testte, won de handmatige CPC nog steeds.

Een van de meest gestelde vragen over geautomatiseerd bieden die ik heb gesteld, is welke strategie ik moet kiezen. Ik heb een snelle “Use Case” -tabel samengesteld om u te helpen. Deze use-cases worden niet alleen ondersteund door Google, maar ze zijn ook bevestigd door tests in onze accounts:

gebruik cases om ppc te automatiseren
Handmatige CPC is misschien het startpunt, maar laten we het doel niet vergeten: het automatiseren van PPC- prestaties.

Biedingsexperimenten uitvoeren in Google-advertenties

Ik ben verliefd op A / B-testen (zoals verliefd). Maar met A / B-testen moet u variabelen minimaliseren.

Wanneer mensen besluiten een nieuwe biedstrategie te testen, schakelen ze meestal een volledige campagne of zelfs een account over naar hun nieuwe biedmodel. Dat werpt een andere belangrijke variabele in de mixtijd. Hoe handmatig bieden in november is uitgevoerd versus hoe conversies maximaliseren die in december zijn uitgevoerd, geen eerlijke test is.

Dat is waarom Google Ads de beste tool heeft: experimenten! Gebruik de experimenttool om uw oorspronkelijke campagne te dupliceren en te wijzigen wat u maar wilt zonder uw oude campagne aan te raken.

Als u dus wilt weten of een geautomatiseerde biedstrategie uw campagne zou verbeteren, experimenteer er dan met één voordat u uw budget voor advertentie-uitgaven aanpast. U kunt als volgt een experiment opzetten in minder dan 2 minuten:

De stappen om uw concept te maken in Google-advertenties.
De stappen om uw experiment te maken.
Het voltooide experiment.

Zoals u hierboven kunt zien, versloeg het gebruik van Conversies maximaliseren de handmatige CPC met 426% procent. En het beste deel? Als uw experiment wint, kunt u het omzetten naar de hoofdcampagne zonder algoritmische kennis te verliezen.

Software van derden om biedingen te automatiseren

Voor de meeste marketeers zijn producten zoals Kenshoo te duur. Kenshoo’s systeemintegratie en -automatisering werken meestal rond de $ 10.000, met pakketten  variërend tussen $ 2500 (maximaal twee advertentieplatforms) en $ 25.000 (meer dan vijf systemen) per maand.

Uiteindelijk zal Google vanaf het begin proberen om handmatig bieden te verslaan. Maar het is er nog niet en ik ben niet de enige die dat denkt. Zoals Adam Hallas van Mindstream Media bevestigt: “Handmatig bieden op uw typische interne bedrijfsaccount is meestal de beste langetermijnoplossing.”

Binnen de vier elementen van PPC-automatisering is bieden echter het enige stuk dat volledig kan worden geautomatiseerd. Voor advertentietests, het vinden van nieuwe zoekwoorden en voor het verbeteren van het zoekwoord voor uitsluitingszoekwoorden is handmatig werk nodig.

Hier leest u hoe u deze kunt versnellen met automatisering, terwijl u tegelijkertijd de kwaliteit van het werk verhoogt.

2. Testen van advertenties automatiseren

Een paar hulpprogramma’s in Google-advertenties kunnen uw advertentietests versnellen. Als uw account klein is en minder dan 30-50 advertenties heeft, kunt u de verliezende advertentie handmatig onderbreken en een nieuwe test starten. Maar voor accounts met honderden gelijktijdige advertenties werkt dit proces niet.

Gelukkig kunt u met Google Ads-editor, Microsoft Excel en het gebruik van labels elk element in een volledige campagne in minder dan 90 seconden testen :

 1. Open een campagne in de advertentieseditor en ga naar het tabblad ‘Advertenties’.
 2. Blader omhoog naar de balk “Accounts” bovenaan en selecteer Exporteren> Huidige weergave exporteren en open vervolgens het Excel-document.
 3. Sorteer op de A / B-test die u wilt maken. In mijn geval is de “Probeer voor gratis vandaag” H2 verloren. Ik ga de H2 vervangen door een nieuwe CTA.
 4. Verander uw testcellen en dienovereenkomstig etiketteren.
 5. Kopieer de nieuwe cellen, open Advertentie-editor opnieuw en klik op ‘Meerdere wijzigingen aanbrengen’. (Zorg ervoor dat ‘Mijn gegevens bevat kolommen voor campagnes en / of advertentiegroepen’ is aangevinkt.)
 6. Plak gekopieerde Excel-cellen in de Editor voor advertenties. Controle om te controleren of alles correct is gekopieerd.
 7. Wijzigingen in Excel plaatsen en voila … je bent klaar!

Je kunt een stille doorloop bekijken van de bovenstaande zeven stappen in de onderstaande video:

Opmerking: als u een winnaar wilt declareren, houdt u de kosten per acquisitie (CPA) bij, en niet de klikfrequentie. Iedereen kan ‘GRATIS’ plaatsen in zijn advertentietekst en heel veel klikken ontvangen, maar we willen advertenties vinden die leiden tot klikken van hoge kwaliteit (dus van mensen die daadwerkelijk klant worden).

Maar wacht even: hoe zit het met Responsive Search Ads (RSA’s)? Als u niet op de hoogte bent van deze nieuwe functie in Google-advertenties, ziet u hoe het eruit ziet:

Het belangrijkste voordeel van deze advertenties is de mogelijkheid om snel te testen, inclusief multivariate tests . In het eerdere voorbeeld wijzigt u slechts één element van de advertentie, dat duidelijkheid geeft over de verbeterde prestaties, maar het algemene testen vertraagt.

Responsieve advertenties maken gelijktijdig testen van maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingen mogelijk. Google gebruikt machine learning om verschillende combinaties te testen, de beste te vinden en vaker weer te geven.

Mijn suggestie is om handmatige en responsieve testen naast elkaar uit te voeren totdat uw RSA’s uw handmatige indeling gaan verslaan. Vervolgens kunt u de volledige switch maken en RSA versus RSA testen.

Zoals met elke test, zorg ervoor dat je

 1. Heb voldoende verkeer.
 2. Laat de test lang genoeg doorlopen.

U kunt een A / B-testcalculator gebruiken om drempels voor statistische significantie te bepalen .

Omdat RSA’s weken geleden al naar alle accounts zijn uitgerold, hebben we niet genoeg gegevens om te beloven dat ze beter zullen werken dan handmatig testen. Maar ze zijn nog een stap in de goede richting van Google om het testproces te versnellen.

3. Automatiseren van nieuwe zoekwoordmogelijkheden

Advertenties zijn belangrijk, maar als u de kwaliteit van het verkeer niet maximaliseert, worden advertenties enigszins irrelevant. Dus laten we ons concentreren op hoe we het proces van het vinden van nieuwe zoekwoorden kunnen versnellen en deze kunnen plaatsen in wat we SKAG’s noemen (advertentiegroepen met één zoekwoord).

Zodra campagnes actief zijn, kunt u bepalen welke conversies worden uitgevoerd. Wanneer u zoektermen vindt die conversies uitvoeren en een aanzienlijk aantal vertoningen / klikvolumes heeft, is het waarschijnlijk de moeite waard ze in hun eigen SKAG’s op te nemen.

De belangrijkste reden waarom we graag hoogvolume, hoog-converterende zoekwoorden in hun eigen advertentiegroepen breken, is voor biedingsdoeleinden. Als de zoekterm die consistent wordt geconverteerd, een breder zoekwoord krijgt met een lager bod, bereikt u mogelijk niet het volledige potentieel van die exacte zoekopdracht.

Door de hoog-converterende zoekterm in zijn eigen SKAG te extraheren, kunt u agressiever bieden en het vertoningsaandeel maximaliseren. (Voor een meer diepgaande uitleg over waarom we hoog-converterende zoektermen in hun eigen SKAG’s verbreken, bekijk dit bericht .)

Je kunt hier ook onze gratis geautomatiseerde SKAG-creatie-tool downloaden. Alle stappen bevinden zich in de Google Spreadsheets-sjabloon. Hier is een snelle demo:

Stap 1 : Navigeer naar het tabblad ‘Master Exact’ en voer nieuwe SKAG-zoektermen in de kolom ‘keyword’ in.

Stap 2 : Navigeer naar het tabblad “FOR IMPORT”. Kopieer en plak alle kolommen in de Google-advertentieseditor onder het gedeelte ‘Zoekwoord’.

sleutelwoorden automatisering importeren

Opmerking: in de volgende stappen worden wijzigingen aangebracht in twee tabbladen ‘Advertenties’ omdat we twee advertenties per advertentiegroep testen. Als u slechts één advertentie wilt doen , wijzigt u slechts één tabblad ‘Advertenties’.

Stap 3 : H1’s corrigeren op de tabbladen “Advertenties 1” en “Advertentie 2”. (Ze zijn momenteel geprogrammeerd om de SKAG uit te spugen.) Cellen zullen rood markeren als ze de limiet voor het aantal tekens overschrijden.

Stap 4 : voeg uw H2, H3, Beschrijving, Pad 1, Pad 2 en Uiteindelijke URL toe aan beide tabbladen “Advertenties”.

Stap 5 : Navigeer naar het tabblad “ADS IMPORT”. Kopieer en plak alle kolommen in de Google-advertentieseditor onder het gedeelte ‘Advertenties’.

advertenties ppc automatisering

Als je dit werk ooit handmatig hebt moeten doen, kan het uren duren om 30 SKAGS toe te voegen. Nu kunt u 400 in 5 minuten doen.

4. Negatieve zoekwoordencorrectie automatiseren

Ten slotte is de laatste en meest nuttige automatiseringstool voor Google-advertenties het N-Gram-script . Dit script helpt bij het vinden van ongewenste zoekwoorden in uw campagnes die onnodige kosten veroorzaken.

Een N-gram is een zin gemaakt van “n” aantal woorden: een 1-gram is een enkel woord, een 2-gram is een uitdrukking van twee woorden, enzovoort. Bijvoorbeeld, “deze vierwoord-woord” bevat drie 2-gram (“deze vier”, “vier woord”, “woord-zin”) en twee 3-gram (“dit vier woord” en “vierwoord-zin”).

Met het N-gramscript kunt u de zoektermlijst van uw hele account in ketens van 1-5 N-gram per account, campagne en advertentiegroep parseren. Je komt met statistieken over hoe elke N-gram heeft gepresteerd.

Nadat u het script aan uw account hebt toegevoegd, moet u een aantal dingen in het script zelf wijzigen:

 1. De startdatum en einddatum. Stel het tijdsbestek in waarvoor u zoektermgegevens wilt ophalen.
 2. symbool van munteenheid. Zorg ervoor dat u zich in de juiste valuta bevindt.
 3. spreadsheetUrl. Voeg voor elk account een nieuwe spreadsheet toe voor dit script om de gegevens in te dumpen. Zorg ervoor dat u een nieuwe link voor Google Spreadsheets toevoegt aan elk N-gramscript dat u gebruikt.

Nadat u het script hebt ingesteld en uitgevoerd, gaat u naar uw Google-spreadsheet. Het zou er zo uit moeten zien:

Op basis van uw doel-CPA kunt u alle N-grammen identificeren die niet aan het doel voldoen voor het door u vastgestelde tijdsbestek. Het N-gramscript vult alle zoekwoorden in uw campagnes (binnen uw begin- en einddatum) in een enkel blad.

In dit blad kunt u filteren op conversies om te controleren welke gram geen conversies genereert. Vervolgens kunt u de filters filteren die geen conversies genereren op basis van hun CPA om te zien welke het meest kosten. Dit zijn de voorwaarden die u toevoegt aan uw lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Zonder dit script, je zou kunnen gaan door honderden of duizenden zoekwoorden een voor een -manually controleren elk voor conversies en CPA, dan cross-ze te vergelijken. Het N-gramscript groepeert elk gangbaar ‘gram’ onder één dak en identificeert zijn prestaties over meerdere trefwoorden.

Let op: sommige zoektermen die uw CPA-doel overschrijden, kunnen dit doen omdat de ervaring op uw bestemmingspagina vreselijk is, of omdat ze zich in een slechte advertentiegroep bevinden met een hoog bod. Zorg ervoor dat u slecht presterende N-grams handmatig controleert voordat u ze naar een lijst met uitsluitingszoekwoorden dumpt.

Conclusie

Wat is het resultaat van het implementeren van deze PPC-automatiseringstechnieken? Betere prestaties en minder tijd aan het werk.

En hoe meer tijd u bespaart op uw PPC-overwinningen, hoe meer tijd u in de toekomst moet besteden aan grotere winsten – PPC of anderszins.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format