Review sterren op Google Click-Through Rate? - DeLaatbusiness

Review sterren op Google Click-Through Rate?

5 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Weet u wanneer u iets op Google zoekt, ziet u soms sterren naast een zoekresultaat?

Zoals hier:

Werkt het om meer klikken te genereren?

Geïnspireerd door onze studie Welke soorten sociaal bewijs werken het beste? , we zijn begonnen met het kwantificeren van beoordelingssterren als een manier om de klikfrequenties (CTR) op de pagina’s met zoekmachine-resultaten te verhogen.

Wat voor soort verbetering in de klikfrequentie kunnen we bereiken door beoordelingen van sterren in de resultaten van zoekmachines, indien van toepassing? Wat betekent dat voor toepassing in uw bedrijf? We proberen deze vragen te beantwoorden met harde gegevens in deze CXL Institute- studie.

Ons onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Belron® International, een groep voor het vervangen en repareren van autoruiten.

Samenvatting van de resultaten

Uit deze studie bleek dat review-sterren in de resultaten van zoekmachines de klikfrequenties aanzienlijk verbeteren, met wel 35%.

Onze onderzoekers hebben een onderzoek op maat uitgevoerd om verschillen in klikfrequentie (of ‘CTR’) vast te stellen tussen varianten van organische pagina’s met zoekresultaten voor twee markten, één op de meest westerse markt van Belron® en een andere op een grote Europese markt.

De resultaten toonden aan dat recensie-sterren van SERP’s voor beide markten resulteerden in een aanzienlijk hogere klikfrequentie.

Review sterren in de zoekmachine resultaten pagina (of “SERP”) hielp het verkeer met 35% te stijgen in de westerse markt en in de grote Europese markt leverde dezelfde test 13% verkeerstijging op.

Enkele statistieken van opmerking:

 • Gebruikers voor de westerse markt lieten zien dat gebruikers minder tijd namen om te overwegen of ze moesten klikken op een organisch zoekmachineresultaat met toegevoegde recensie-sterren.
 • In de organische interessegroep (of ‘AOI’) -behandeling 1 met beoordelingssterren was het percentage klikkende gebruikers en het aantal klikstatistieken hoger.
 • Er was een aanzienlijk hogere klikfrequentie voor organisch 1 SERP-resultaat met reviewsterren, op basis van enquêtes voor zowel de Westerse als Europese merken.

Conclusie: de reviewsterren voor beide bedrijven resulteerden in een significant hogere click-through rate voor organische SERP-pagina’s. De implicaties van onze bevindingen zijn dat SEO in de toekomst een groot aandachtsgebied is voor het gebruik van reviewsterren, omdat dit hogere resultaten lijkt op te leveren.

Achtergrond

In deze studie hebben we twee verschillende SEO-resultaten (SERP) -behandelingen vergeleken voor twee verschillende markten, die we ‘de Westerse markt’ en ‘de Europese markt’ zullen noemen (verzonnen voorwaarden voor de studie). Twee markten werden gebruikt om het onderzoeksontwerp in een ander land en taal te repliceren.

De Google-zoektermen die voor deze markttests werden gebruikt, waren generieke termen, om ervoor te zorgen dat de test niet werd ondermijnd door merkinvloeden. We gebruikten een combinatie van eye-tracking en een ‘click-through’-enquêteregistratie voor maximale zekerheid van resultaten. De enquête was in essentie hetzelfde als de eye-tracking-instelling, waarbij een gebruiker een taak moest volgen en een SERP moest evalueren en ermee moest werken.

 • de hulp bij het volgen van de ogen geeft een basislijn van hoe de opname van recensie-sterren invloed heeft gehad op hoe bezoekers de inhoud van de SERP visueel hebben verwerkt,
 • Dankzij de enquête konden we click-thru-rate (CTR) kwantificeren en meten met de benodigde steekproefgroottes om de statistische verschillen in CTR tussen behandelingen te bepalen.

Een CXL Institute lab eye-tracking-proces en enquête-analyse werden gebruikt voor de analyse van de westerse markt, en slechts een enquête-analyse werd gebruikt voor de Europese markt.

Onderzoeksvraag: beoordelen sterren in SERP’s hogere klikfrequenties?

Methoden en operaties voor gegevensverzameling

strekking

Onze onderzoekers hebben een onderzoek op maat uitgevoerd om verschillen in de klikfrequentie te identificeren tussen varianten van pagina’s met organische zoekresultaten voor twee markten.

 • 2 doelmarkten X 2 variaties = 4 behandeling ‘stimuli’
 • 2 Doelmarkten: 1 Westerse markt en 1 Europese markt
 • Variatieverschillen zijn opname / uitsluiting van beoordelingssterren op doel-SERP’s voor elke markt
 • Eye-tracking en aangepaste click-through-enquêtes werden gebruikt om CTR-gegevens te verzamelen onder varianten

De data

De statistieken die we hebben geanalyseerd voor eye-tracking op de Westerse markt, omvatten tijd tot eerste fixatie, gemiddelde tijdopsporing, klikken in procent, aantal klikken, gemiddelde tijd tot eerste klik, percentage klikken en gemiddeld aantal bezoeken.

Gegevens van de eye-tracking analyse werden gebruikt om het geschatte verschil in CTR tussen behandelingen (met en zonder beoordelingsterretjes) te evalueren om de steekproefomvang voor de surveyanalyses te bepalen.

Resultaten worden weergegeven in warmtekaarten om resultaten visueel te vergelijken, evenals een samenvattende statistiekentabel om numerieke gegevens te vergelijken.

Grootte van het monster

Voor de hittekaartstudie met oogvolging hebben we ongeveer 100 mensen gebruikt om elk van de SERP-varianten van het westerse marktmerk te vergelijken, voor een totaal van ongeveer 200 mensen.

Voor beide markten omvatte de click-thru-enquête ongeveer 500 deelnemers om de resultaten te valideren, deze steekproefomvang werd vooraf bepaald op basis van de resultaten van de eye-tracking analyse.

Usability

Van het geschatte totale aantal mensen in de eye-trackingstudie produceerde ongeveer 59% resultaten van voldoende kwaliteit om mee te nemen in onze gegevensanalyse, wat ons ongeveer 60 per variatie gaf voor behandeling 1 en 58 voor behandeling 2.

Industriestandaarden (via NN / g en Tobii) suggereren een steekproef van 30 personen voor geldige heatmaps.

Enquête

Hier is een voorbeeld van de westerse merkenquête. De Europese enquête gebruikte een vertaalde versie van Belron®.

Scenario gegeven aan studiedeelnemers:

Je woont in Noord-Amerika en hebt voorruitreparatie nodig. U bent op Google op zoek naar een bedrijf om te bellen.

Taak:

Bekijk de volgende resultatenpagina van zoekmachines, overweeg de opties die u ziet klik op de link die u zou kiezen, alleen gezien de informatie die u op de pagina hebt.

Vragen over de posttaken:

 • Waarom heb je de link gekozen die je hebt gedaan?
 • Welke bedrijfsmerken heb je in het verleden gebruikt voor het repareren / vervangen van voorruiten?
 • Wat is belangrijk voor u bij het zoeken naar voorruitreparatie?

De onderzoeksresultaten leverden voor elke behandeling click-thru-gegevens. Voor het eerste organische zoekresultaat hebben we gezocht naar verschillen tussen de CTR met een N-1-test met twee verhoudingen.

Andere belangrijke informatie (zoals behandelvariaties)

Voor de SERP van de westerse markt hebben we eerst een gebruiker een van de twee varianten van de resultatenpagina’s voor zoekmachines getoond, waarbij de URL metadocese ook sterren voor de pagina bevatte en een waar dit niet het geval was.

Om een ​​foto te schilderen, hier is een voorbeeld van de merkbehandelingsvariaties voor de westerse markt SERP ( beelden wazig expres):

De Belron® eye tracking-test voor de westerse markt bewaakte de plek op de SERP waar de ogen van gebruikers het langst rusten en associeerde deze fixaties met vooraf bepaalde ‘interessegebieden’ “AOI” die overeenkomen met individuele zoekresultaten.

Hier is een voorbeeld van een SERP met AOI’s aangegeven. (De opties met een ster in de afbeelding hieronder zijn AOI’s die beoordelingen bevatten):

Kijkend naar de Belron® eye-tracking warmtekaart, kunt u zien dat het oog van de gebruiker naar de linkerbovenhoek van de SERP wordt getrokken. Zonder beoordelingssterren toonde de gebruiker gemiddeld een hoger percentage fixaties verderop op de pagina.

Toen we eenmaal hadden uitgezocht waar mensen naar op zoek waren, hebben we ook geanalyseerd hoe lang het duurde voordat ze klikten en waar ze uiteindelijk op klikten.

beperkingen

Deze bevindingen zijn beperkt tot de individuele Westerse markt en Europese markt bestudeerd.

Hoewel het misschien gemakkelijk is om deze bevindingen te extrapoleren naar andere markten, moet elk bedrijf zijn eigen experimenten doen om sterren te beoordelen in SERP-resultaten, omdat de gebruikersbasis van elk bedrijf en elke markt anders is.

Conclusie

Reviewsterren werken zeker om de aandacht te trekken. Uit deze studie bleek dat CT de CTR met wel 35% kon verhogen en voor beide onderzoeken een kans van> 97% toonde dat de behandeling met reviewsterren een significant hogere CTR had in vergelijking met de behandeling zonder.

Omdat de Google-pagina met zoekresultaten in het algemeen drukker wordt en het moeilijker wordt om # 1 te scoren, is het beoordelen van sterren een geweldige tactiek om je CTR te verhogen.

Ze nodigen uit tot aandacht en klikken omdat ze een vorm van sociaal bewijs zijn, waardoor de gebruiker zich langere tijd serieuzer op hen richt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format