Sitelinks beheren om conversies te verhogen - DeLaatbusiness

Sitelinks beheren om conversies te verhogen

10 min


100
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u op zoekmachineverkeer vertrouwt, begint de conversie-optimalisatie voordat bezoekers uw site bezoeken. Waarom? Sitelinks.

Voor de meeste sites genereert een merkquery (bijvoorbeeld ‘king arthur flour’) sitelinks-links van andere pagina’s op uw site die worden weergegeven onder de hoofdkoppeling, meestal de startpagina. Voor mobiele zoekopdrachten zijn die sitelinks mogelijk uitbreidbaar, zodat gebruikers door meerdere niveaus van uw site kunnen bladeren voordat ze op een link klikken.

Deze potentiële snelkoppelingen kunnen de gebruikerservaring stroomlijnen en bezoekers naar de plaatsen brengen waar ze naartoe willen – en naar de plaatsen waar u ze wilt laten gaan – sneller. Immers, hoeveel gebruikers bereiken hun doel op uw startpagina?

Maar weinigen weten het:

 • welke sitelinks worden weergegeven voor hun site;
 • hoe hun sitelinks in de loop van de tijd zijn veranderd;
 • waarom ze misschien veranderd zijn; of
 • hoe ze de sitelinks kunnen beïnvloeden die worden weergegeven.

Als je antwoorden wilt, blijf lezen.

Google’s eigen onderzoek heeft aangetoond dat, in vergelijking met niet-merkzoekwoorden, merkzoekwoorden een 2x hogere conversieratio hebben. Ondersteunend onderzoek toont ook aan dat zoekopdrachten van merken consistent hogere conversiepercentages opleveren.

Die conclusie sluit aan bij gebruikers van intuïtie, waarbij merkzoekwoorden al merkbekendheid en waarschijnlijk merkaffiniteit hebben, en onderstreept ook het belang van een geweldige gebruikerservaring voor die bezoekers.

Wanneer een merkzoekfunctie sitelinks genereert, kiezen sommige van uw meest gekwalificeerde gebruikers hun volgende stap op basis van die opties. Goed voor ze zorgen kan een onevenredig effect hebben op uw leads en verkopen in vergelijking met optimalisaties die zich richten op vragen zonder merknaam.

Het negeren van die bezoekers, aan de andere kant, kan u een gemakkelijke verkoop kosten.

Sitelinks verschijnen onder de hoofdlink voor een “navigatie” -query , of “een waarin de gebruiker op zoek is naar een specifieke website, in plaats van informatie van een webpagina.” Ongeveer 18% van alle vragen kwalificeren zich als navigatiequery’s. De meeste navigatieaanvragen zijn expliciete merkvragen.

voorbeeld van Google Sitelinks
De hoofdkoppeling (1) en de bijbehorende (2) sitelinks. ( Beeldbron)

Volgens Google zijn sitelinks ‘snelkoppelingen die gebruikers tijd besparenen hen in staat stellen snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn.’ Bing verwijst naar sitelinks als ‘ populaire bestemmingen ‘ of pagina’s waar gebruikers meestal terechtkomen nadat ze een website hebben bezocht.

Belangrijk is dat sitelinks niet alleen een cache zijn van populaire pagina’s : “De bestemmingen behoren mogelijk niet tot de topranked-resultaten, bevatten mogelijk de gevraagde termen niet of worden mogelijk niet geïndexeerd door de zoekmachine.”

Dus hoe zijn ze gekozen? Sitelinks worden algoritmisch gegenereerd . Bill Slawski, die patenten op zoekmachines controleert, vat de waarschijnlijke factoren samen :

 • Hoe vaak is de pagina geopend?
 • Hoe lang bezoekers op de pagina bleven
 • Als een bezoeker de pagina heeft gescrold of op een koppeling heeft geklikt, zonder naar beneden te bladeren
 • Scores voor het ophalen van informatie voor de pagina, samen met een indicatie van hoe goed de overeenkomende pagina kan zijn voor de query die in de zoekopdracht is gebruikt
 • De kans dat iemand op die pagina een aankoop doet
 • Andere informatie die erop kan wijzen dat iemand geïnteresseerd zou zijn in de pagina

Tot 2016 konden site-eigenaren Google Search Console (GSC) gebruiken om sitelinks te ‘degraderen’: irrelevante pagina’s worden 90 dagen lang niet als sitelinks weergegeven. Met Bing kunnen site-eigenaren nog steeds ‘deep links’ blokkeren in de Webmasterhulpprogramma’s van Google.

Hoe zijn sitelink-labels gekozen?

Zelfs als de ideale sitelinks zijn gekozen, zijn de labels voor die sitelinks mogelijk niet informatief of niet goed afgestemd op de inhoud van de pagina.

mls sitelinks
Het is verwarrend dat de website van Major League Soccer drie sitelinks heeft met een ‘nieuws’-label, inclusief hun RSS-feed.

Zoals Yahoo bevestigt , zijn nauwkeurige, informatieve labels essentieel voor het verdienen van klikken:

Oogvolgstudies hebben aangetoond dat gebruikers van zoekmachines veel aandacht besteden aan de koppelingstitel van de resultaten, waarbij ze meer aandacht besteden aan de linktitel dan aan de samenvatting die bij het resultaat wordt geleverd.

Uiteindelijk worden sitelinklabels gekozen op basis van verschillende factoren. Nogmaals, Bill Slawski vat mogelijke factoren op basis van octrooiaanvragen samen:

 • Veranker tekst die naar de pagina verwijst van interne of externe links
 • Zoekopdrachten waarvoor de pagina als resultaat werd geretourneerd, vooral als dit het eerste resultaat of een van de top tien was
 • Zoekopdrachten waarvoor de pagina is aangeklikt in de zoekresultaten
 • Sleutelzinnen die zijn geëxtraheerd uit sociale bladwijzertags

De voortdurende toename van mobiel zoeken heeft sitelinks en hun labels steeds belangrijker gemaakt.

Google introduceerde sitelinks in 2006. Aanvankelijk verschenen ze alleen voor het eerste resultaat van een navigatiequery en alleen onder de startpagina van een site.

In het afgelopen decennium heeft Google een aantal wijzigingen doorgevoerd, zoals sitelinks met één regel onder meerdere resultaten en sitelinks voor andere pagina’s dan de startpagina . Maar voor conversies zijn de belangrijkste sitelinks die kunnen worden gewijzigd door uit te breiden, op mobiel gebeurd.

Uitvouwbare sitelinks – in eerste instantie getest in 2017 en later op grotere schaal uitgerold – stellen gebruikers in staat om rechtstreeks vanuit de zoekresultaten op een website te browsen, mogelijk door meerdere niveaus te navigeren voordat ze op een link klikken:

cxl sitelinks
Het krijgen van uitbreidbare mobiele sitelinks is voor een groot deel afhankelijk van een consistente sitestructuur.

Voor e-commercesites is een duidelijke, consistente hiërarchie van essentieel belang. REI, dat volgens de gegevens van Ahrefs 1,9 miljoen maandelijkse merkquery’s krijgt , onthult wat er kan gebeuren als u het niet goed krijgt:

rei sitelinks mobiel

 

Ten eerste, als u op zoek bent naar dameskleding, is er geen sitelink. Ten tweede: als u winkelt voor herenartikelen, is er geen uitbreidbaar sitelinkmenu om uw keuze te verfijnen. En het is niet zo dat REI geen pagina’s heeft voor verschillende soorten herenkleding:

 

rei heren kleding mobiele pagina

 

Deze pagina’s maken echter deel uit van een platte sitearchitectuur in plaats van een geneste, hiërarchische structuur:

URL voor herenkleding-sitelinks:

https://www.rei.com/h/mens-clothing

Voorbeeld van productcategorie-URL’s:

https://www.rei.com/c/mens-boots

https://www.rei.com/c/mens-casual-jackets

https://www.rei.com/c/mens-pants

Het ontbreken van een hiërarchie verzwakt zoekmachine-verbanden tussen de pagina op het hoogste niveau en productcategorieën, waardoor wordt voorkomen dat die sectie uitbreidbare sitelinks oplevert.

De pagina Klassen en evenementen bevat daarentegen afzonderlijke locaties achter de hoofd-URL:

Sitelink-URL voor klassen en evenementen:

https://www.rei.com/events

Afzonderlijke locatie-URL’s:

https://www.rei.com/events/p/us-ga-atlanta

https://www.rei.com/events/p/us-ca-los-angeles

https://www.rei.com/events/p/us-wa-seattle

En inderdaad, de categorie op het hoogste niveau ontvangt uitbreidbare sitelinks:

 

rei maakt uitbreidbare sitelinks

Voor REI plaatst een inconsistente sitestructuur onnodige klikken tussen mobiele kopers en een verkoop. (Degenen die op zoek zijn naar dameskleding hebben geen andere keus dan de startpagina.)

Natuurlijk kunt u deze problemen niet diagnosticeren of oplossen, tenzij u weet welke sitelinks voor uw merk verschijnen.

Voorbij het anekdotische (en ‘gepersonaliseerde’) bewijsmateriaal dat u wellicht tijdens een zelfonderzoek ontdekt, hoeveel weet u nu over welke sitelinks voor uw site verschijnen?

GSC biedt een eenvoudige manier om te zien welke sitelinks worden weergegeven. Eerst filtert u query’s om alleen merkquery’s op te nemen:

gsc-queryfilter

Afhankelijk van uw merknaam moet u mogelijk ‘Queries containing’ gebruiken in plaats van ‘Query is exact’ (vooral als uw merk meerdere woorden heeft, vaak verkeerd is gespeld of geografische modifiers bevat). Het is onmogelijk om elke merkquery vast te leggen, maar filteren voor de meeste is voldoende.

GSC biedt maximaal 16 maanden aan gegevens. Kies de periode waarin u het meest geïnteresseerd bent (en vergelijk de resultaten in de loop van de tijd, iets dat in de volgende sectie wordt behandeld).

gsc datafilter

Van daaruit navigeert u hieronder naar het tabblad ‘Pagina’s’ en filtert u ‘Positie’ met ‘Kleiner dan 1,5’. Dit beperkt de gegevens tot instanties wanneer pagina’s voorrang hebben op merkquery’s. (GSC meldt een verschijning als een sitelink als een rangorde van 1.)

gsc positie filter

Met de resulterende lijst kunt u uw sitelinks bekijken voor de opgegeven periode op basis van vertoningen (het aantal keren dat ze zijn weergegeven) of klikken (het aantal keren dat gebruikers klikken hebben verdiend):

U kunt dezelfde analyse ook uitvoeren met de apparaatcategorie ingesteld op desktop, mobiel of tablet om te bepalen of verschillende sitelinks worden weergegeven voor mobiele gebruikers.

Dit statische portret is echter slechts het begin.

Gegevens van maand tot maand of kwartaal per kwartaal van GSC exporteren – met dezelfde parameters als in het vorige gedeelte – kunnen laten zien hoe de zichtbaarheid van sitelinks in de loop van de tijd is veranderd. Dit is met name handig om te bepalen hoe wijzigingen in uw site van invloed zijn op wijzigingen in uw sitelinks.

Deel het aantal vertoningen voor elke pagina op basis van het aantal vertoningen naar de startpagina. Het resulterende percentage laat zien hoe vaak elke pagina als een sitelink wordt weergegeven. Als een servicespagina bijvoorbeeld 20.000 vertoningen en de startpagina 40.000 bevat, wordt de servicespagina 50% van de tijd als sitelink weergegeven.

Voor CXL zijn de pagina’s van het Agency , Institute en Blog in het afgelopen jaar bijna 100% van de tijd als sitelinks weergegeven, met de pagina About net erachter. De resterende sitelinks zijn recenter verschenen:

diagram voor sitelinkvertoningen

(Zeker, andere pagina’s zijn na verloop van tijd verschenen en verdwenen. Om een ​​schonere grafiek te maken, heb ik alleen de zeven pagina’s opgenomen die momenteel het meest voorkomen als sitelinks.)

Op dezelfde manier kunt u het percentage klikken weergeven dat naar elke sitelink is gegaan. Deel eenvoudig het aantal klikken naar een bepaalde pagina met het totale aantal klikken naar een pagina op de site:

sitelink klikt op de grafiek

Deze diagrammen laten zien waar gebruikers van merkvragen het eerst op onze site terechtkomen. Als 4-8% van de gebruikers die zoeken naar ‘conversionxl’ het blog bezoeken, heeft de startpagina voor blogs, een de-facto startpagina voor enkele van onze meest waardevolle gebruikers, voldoende informatie nodig om die bezoekers te betrekken.

Hoewel de bovenstaande sitelinks logisch zijn voor CXL, wat gebeurt er als uw sitelinks geen hoofdpagina’s bevatten of irrelevante lijsten bevatten?

dell sitelinks google
Een sitelink voor de Dell-site in Nieuw-Zeeland is een verspilde kans om een ​​gebruikerservaring te stroomlijnen. (Ik ben meer dan 10.000 mijl verderop.)

Takenpagina’s zijn een normale overtreder. Als u niet wanhopig wilt inhuren en u uw vacatures weergeeft via andere sites, is er geen reden om waardevol onroerend goed te kopen met een pagina waarvan de aanwezigheid afhankelijk is van signalen van niet-klanten:

graeters ijs sitelinks google
Takenpagina’s hebben tonnen gebruikerssignalen, maar een lage ROI, voor merkquery’s.

Als uw sitelinks niet zijn afgestemd op belangrijke bezoekers, om welke reden dan ook, zijn er dingen die u kunt doen.

Veel zoeksignalen beïnvloeden welke sitelinks worden weergegeven en op welke labels deze worden vermeld. Zoals Google opmerkte in 2011 :

Vanuit een rangschikkingsperspectief is er eigenlijk geen scheiding meer tussen ‘gewone’ resultaten en sitelinks.

Bestaande praktische tips voor de linkstructuur van uw site zijn nog steeds relevant, zowel voor het genereren van sitelinks van goede kwaliteit als om het uw bezoekers gemakkelijker te maken.

Zo kan er geen enkele optimalisatie wijzigingen in sitelinks te garanderen. Maar jij bent ook niet hulpeloos.

Het advies van Google om sitelinks te verbeteren, belicht een paar standaard SEO-best practices:

 • Geef een duidelijke structuur voor uw website, gebruik relevante interne links en ankertekst die informatief, compact en herhalingen vermijdt.
 • Sta Google toe om belangrijke pagina’s binnen uw site te crawlen en te indexeren. Gebruik Ophalen en Render om te controleren of ze correct kunnen worden gerenderd.
 • Als u een pagina helemaal uit de zoekresultaten moet verwijderen, gebruikt u een “noindex” robots-metatag op die pagina.

Een ander  bericht van Google citeert het belang van site- en paginastructuur en gaat zelfs zo ver dat wordt gepleit voor een inhoudsopgave om sitefragmenten in het snippet te genereren waarmee gebruikers rechtstreeks naar secties van pagina’s met meerdere onderwerpen kunnen gaan:

Zorg ervoor dat lange pagina’s met meerdere onderwerpen op uw site goed gestructureerd zijn en in verschillende logische secties zijn onderverdeeld. Zorg er ten tweede voor dat elke sectie een bijbehorend anker heeft met een beschrijvende naam (dus niet alleen “Paragraaf 2.1”), en dat uw pagina een “inhoudsopgave” bevat die links biedt naar de individuele ankers.

Die aanbevelingen over het belang van paginastructuur zijn van toepassing op in-fragmentkoppelingen – net zoals pagina’s secties bevatten, submappen bevatten pagina’s en websites subdirectories bevatten.

Gezien de opkomst van uitbreidbare sitelinks voor mobiel zoeken, zal het belang van een duidelijke, hiërarchische sitestructuur alleen maar toenemen: gebruikers kunnen door meerdere subdirectories navigeren op een pagina met zoekresultaten voordat ze op een link klikken. (Of, als ze niet vinden wat ze nodig hebben, helemaal niet klikken.)

Naast een duidelijke, hiërarchische sitestructuur zijn er nog andere opties voor verbetering.

Extra manieren om de sitelinks voor uw site te beïnvloeden:

 1. Bezit uw merknaam. Het is duidelijk dat deze aanbeveling niet haalbaar is voor gevestigde merken, maar degenen die een nieuwe merknaam kiezen, moeten directe concurrentie met andere sites vermijden. Als zoekmachines een zoekopdracht voor uw merk niet als een navigatiequery identificeren, is het onwaarschijnlijk dat ze sitelinks zullen retourneren.
 2. Stel irrelevante pagina’s in op ‘noindex’. Gebruik een ‘noindex’-tag om pagina’s met een lage of geenwaarde (zoals een privacybeleid of een banenpagina) als sitelinks weer te geven. Doe dit voorzichtig: sommige pagina’s die slechte sitelinks zijn, kunnen nog steeds waardevolle zoeksignalen bevatten, zoals backlinks, die een ‘noindex’-tag terzijde schuift.
 3. Ontwikkel een robuuste interne verbindingsstructuur. Interne links moeten de structuur van uw site versterken: bovenliggende pagina’s linken naar onderliggende pagina’s, onderliggende pagina’s linken terug naar bovenliggende pagina’s, enzovoort.
 4. Kies informatieve, semantisch gevarieerde ankertekst. Ankertekst is een mogelijkheid om beschrijvende tekst op te nemen die zoekmachines helpt de inhoud van een gekoppelde pagina te begrijpen. Die ankers, die consistent maar niet identiek zijn (dwz synoniemen), kunnen zoekmachines ook helpen bepalen welke tekst moet worden toegevoegd voor een sitelinklabel.
 5. Verdien backlinks naar deep pages. De meeste sites zijn “topzwaar” met links van andere sites die primair naar de startpagina verwijzen. Diepe links die verwijzen naar binnenpagina’s helpen bij het opbouwen van de autoriteit van die pagina’s, waardoor het waarschijnlijker wordt dat zoekmachines ze als sitelinks opnemen.

Manieren om de gebruikersbetrokkenheid en conversies van klikken op sitelinks te vergroten:

 1. Zorg ervoor dat sitelinks die ‘de-facto homepages’ zijn, bezoekers raken. Behandel uw meest voorkomende sitelinks als de-facto homepages: ze moeten een goede eerste indruk maken en relevante interne links bevatten om bezoekers door uw site te leiden. Vermijd doodlopende pagina’s over ons die bezoekers niet aanmoedigen om product- of servicepagina’s te verkennen nadat ze uw organisatie hebben leren kennen.
 2. Zorg dat je een kortingsbon of een verkooppagina hebt. Coupon-, korting- en verkoopquery’s bevatten meestal een merknaam (bijv. “Aftershokz-kortingsbonnen”) en kwalificeren ze als een navigatiezoekopdracht. Zelfs als u geen coupons aanbiedt, kan een gerichte pagina die uw beleid toelicht, worden weergegeven als een sitelink onder de startpagina voor generieke merkquery’s. Die sitelink kan meer kant-en-klare klikken naar uw domein brengen ten opzichte van de kortingssites van derden daaronder.

Conclusie

Zoekmachinegebruikers die een merkquery typen, zijn enkele van de meest waardevolle gebruikers van een site. Toch worden ze vaak genegeerd – verbannen naar de startpagina of bieden ze een selectie van algoritmisch samengestelde pagina’s die geen onderscheid maken tussen een werkzoekende en een betalende klant. Mobiele gebruikers kunnen zelfs delen van een website rechtstreeks doorzoeken in de zoekresultaten.

Google Search Console biedt de gegevens die site-eigenaren nodig hebben om sitelinks te identificeren en wijzigingen in de tijd te volgen. Deze inzichten kunnen helpen de impact te meten van inspanningen om de meest relevante, hoogwaardige sitelinks voor merkzoekers te plaatsen.

Dat zorgt ervoor dat gebruikers sneller hun bestemmingspagina’s bereiken, waardoor conversies sneller en eenvoudiger worden en websites winstgevender worden.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format