Waarom sites in snelgroeiende branches een vreselijke UX hebben - DeLaatbusiness

Waarom sites in snelgroeiende branches een vreselijke UX hebben

10 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u met een online product een kwartaalwinst van $ 200 miljoen genereert, moet de gebruikerservaring van uw website van wereldklasse zijn, toch? Fout.

Uw startpagina kan er nog steeds uitzien als de bovenstaande, die afkomstig is uit een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld.

Maar vreselijke UX is geen tekortkoming van de cryptocurrency-industrie – het is gebruikelijk in elke snelgroeiende sector, waaronder misschien ook die van jou.

De omgekeerde consumentenmotivaties in snelgroeiende industrieën

Zeven factoren zijn meestal van invloed op aankoopbeslissingen , met de meest invloedrijke prijs:

Maar in snel groeiende industrieën worden de drijvende krachten vaak opnieuw geordend en ” angst om te missen ” wordt de belangrijkste factor:

Uiteindelijk zijn markten cool – en al die ‘onbelangrijke’ UX-factoren worden opnieuw kritiek. Maar in de tussentijd komen industrieën als cryptocurrency weg met gruwelijke UX.

De onderstaande fouten zijn een waarschuwend verhaal over mogelijk verderfelijke UX-blinde vlekken.

De UX-fouten in crypto (die je waarschijnlijk ook aan het maken bent)

Waarom zou u de crypto-sites bekijken? Ten eerste om de potentiële schaal van “UX-verwaarlozing” te laten zien wanneer uw sector elk kwartaal honderden miljoenen weghaalt. Ten tweede om de gebruikelijke UX-fouten te identificeren die drie belangrijke gebieden van alle online platforms teisteren:

 1. Startpagina
 2. registratie
 3. Onboarding

Voor elke sectie neem ik ook een niet-crypto-voorbeeld op dat laat zien hoe je dingen goed kunt krijgen.

1. Kraken: Hoe de startpagina verkeerd te krijgen

Dit is de startpagina van Kraken , een belangrijke cryptocurrency-uitwisseling:

Als ik je zou vertellen over een website met de slogan ‘Vaar mee op volle zee’, wat zou je dan raden dat het verkocht? Coachingssessies? Zelfhulpboeken? Luxe cruises?

De slogan helpt een beetje, als je het al merkt: “Koop, verkoop en verhandel Bitcoin.” Als je een slogan en een slogan op je startpagina hebt, probeer ze dan om te schakelen :

Is dat niet duidelijker? Het vertelt nog steeds niet het hele verhaal (je kunt andere cryptocurrencies dan Bitcoin verhandelen), maar het is veel beter.

Wat is nog meer onduidelijk? De allerbovenste gele balk: “De verbeterde handelsengine is vrijgegeven. Enkele belangrijke details op onze blog. Lees verder.”

Terwijl het nu weg is, bleef het daar gedurende zes maanden. En het werd gekoppeld aan een blogbericht waarin stond dat de site weer online was na ‘recente geplande downtime’. Moet u dat bovenaan uw startpagina weergeven?

Ik ga door en klik op de knop “Aanmelden” in het menu. (De twee grote “Aanmelden” -knoppen vechten om aandacht, idealiter heb je er maar één.) Het brengt me naar het registratieformulier:

Dit is praktisch dezelfde vorm als op de startpagina, met een kleine verbetering: het vertelt me ​​dat het wachtwoord “minstens 8 tekens lang moet zijn en letters, cijfers en speciale tekens moet bevatten”.

U kunt het formulier ‘Aanmelden’ eenvoudig via de menuknop dumpen en de wachtwoordvereisten toevoegen aan het formulier op de startpagina.

Ook een overbodig ding: waarom heb je zelfs een gebruikersnaam nodig? Een e-mail is een unieke identificatie.

Revolut: Hoe u de startpagina goed kunt openen

Zelfs als u onbekend bent met Revolut , weet u meteen wat ze doen nadat u naar hun startpagina hebt gekeken:

U kunt zien dat het doel ervan is om een ​​bankrekening te vervangen en dat het u gratis gelduitwisseling geeft in 26 valuta’s.

Voor degenen die meer informatie nodig hebben, vermeldt de sectie onder de vouw een groot voordeel (“Besteed in het buitenland geen kosten”), samen met een foto van een fysieke kaart. U kunt zien dat dit niet alleen een app is maar ook een kaart die u offline kunt gebruiken:

Er is nog een groot voordeel-functie-visuele combo. “Wereldwijd gratis geld verzenden” is net zo eenvoudig als u kunt krijgen en biedt een oplossing voor een belangrijk probleem voor consumenten:

Revolut heeft zelfs een handige interactieve uitwisselingscalculator onderaan de pagina. Het toont zowel de functie (een deel van het geldverzendproces) als het voordeel (duidelijke besparingen):

2. Binance: hoe de registratie verkeerd te krijgen

Het eerste wat je ziet? Twee gigantische knoppen en ‘VERHUREN’. Is het een cryptocurrency-uitwisseling of een website voor het zoeken naar werk?

 • Er is geen kop om me te helpen begrijpen waar de site over gaat. (“Exchange The World” zegt me niets.)
 • Er zijn drie calls-to-action, allemaal gerelateerd aan zoekopdrachten naar werk.
 • De rest is verwarrende cijfers en irrelevante nieuwsfragmenten.

Als ik wil registreren, waar klik ik dan? “Uitwisseling”? “Lanceerplatform”? “Doe met ons mee”? Geen van die. Ik moet de link ‘Registreren’ in de rechterbovenhoek vinden.

Het e-mailveld is duidelijk. Wat het wachtwoord betreft, zijn er geen aanwijzingen voor de vereisten. Pas nadat ik niet volgen hun eisen wordt er gezegd, “Het wachtwoord moet minstens 8 tekens met hoofdletters en cijfers zijn.” Waarom ik niet vertellen dat van tevoren?

Het veld ‘Verwijzings-ID’ is ook niet nodig, maar het is waarschijnlijk om gelieerde redenen . (Het is gemakkelijk om aan relaties de Referral ID te geven en hun klanten te vertellen om het te gebruiken tijdens het registratieproces. Eenvoudig voor de aangesloten bedrijven, maar niet nuttig voor eindgebruikers.)

Oké, laten we op “Registreren” klikken:

Nog een beveiligingsmaatregel. Fijn. Maar de Engelsen zijn een beetje weg: “Pas het puzzelstukje alstublieft zorgvuldig aan.” En waarom toont het Chinese tekst? Iets irrelevants zien is niet geruststellend, vooral Chinese tekst als je niet in China bent.

De volgende paar stappen gaan over e-mailverificatie. Ze zijn rechtdoorzee, en ik zal hier geen screenshots toevoegen. Maar zelfs met een paar eenvoudige schermen beheert Binance een paar hikken:

 • De URL van een van de pagina’s eindigt met “/EmailSended.html.”
 • De tekst op een van de knoppen is “Resent The Mail.”

Ik moet deze site met mijn geld vertrouwen. Elke misstap vermindert dat vertrouwen. Eindelijk, ik ben binnen en op het hoofddashboard:

Wat nu? De pagina helpt me niet. Het geeft me verschillende beveiligingsopties om in te stellen. Er staat dat ik niet ben geverifieerd. En het toont niets over handel drijven. Ik ben over om het uit te zoeken.

Shopify: hoe u de juiste registratie krijgt

Het registratieproces voor uitwisselingen is ingewikkeld vanwege wettelijke vereisten. Voor een eerlijke vergelijking koos ik Shopify – het proces van “Ik wil me registreren” tot “Ik verkoop nu dingen online” is lang, met veel stappen en wettelijke vereisten.

De startpagina van Shopify is duidelijk over wat het u wil laten doen: “Ga aan de slag.” Dat is het.

Nadat u op ‘Aan de slag’ hebt geklikt, wordt de hele pagina vervangen door een overlay met een registratieformulier. Er is niets anders om mij af te leiden – alleen drie eenvoudige formuliervelden. Zelfs als ik tijdens de rest van het registratieproces op een gegeven moment borg krijg, heeft Shopify mijn e-mailadres om op te volgen.

Nadat ik mijn e-mailadres, wachtwoord en winkelnaam heb ingevoerd, begint de segmentatie:

De vervolgkeuzelijst “Verkoopt u al?” Heeft vier opties:

 1. Ik verkoop met een ander systeem
 2. Ik speel alleen maar rond
 3. Ik verkoop, alleen niet online
 4. Ik verkoop nog geen producten

Hiermee laat Shopify:

 • Leer mij over de kenmerken ervan (als ik met een ander systeem verkoop).
 • Laat me zien hoe ik online kan verkopen (als ik offline verkoop).
 • Stuur me een op maat gemaakte drip-e-mailcampagne.

De tweede vervolgkeuzelijst met “Wat is uw huidige inkomsten?” Maakt segmentatie nog relevanter (en effectiever).

Stap 3 heeft een traditioneler registratieformulier. Nadat ik deze stap heb voltooid, ga ik naar het dashboard van mijn winkel en begint het onboardingproces .

3. Bitfinex: hoe aan de slag gaan verkeerd

Bitfinex heeft een startpagina met een duidelijke oproep tot actie. Ik ben niet zeker van “de grootste” claim, maar behalve dat, is er geen ruimte voor misverstanden.

De primaire call-to-action (“Open account”) is vooraan en in het midden. En als u zich nog steeds in de onderzoeksmodus bevindt en moet ‘het zien om het te geloven’, is er een secundaire call-to-action voor ‘Demo bekijken’.

Laten we een account openen:

Gebruikersnaam en e-mailadres? Heb de een of de ander, niet allebei. Ook geen hulp bij de wachtwoordvereisten. Tijdzone kan ook automatisch worden bepaald en is onnodig tijdens het registratieproces.

Wanneer ik de e-mail controleer en op de activeringslink klik, word ik naar het inlogvenster geleid. Mijn frustratie over de gebruikersnaam en e-mail was terecht: je kunt inloggen met een van beide.

Oké, ik ben geregistreerd, geactiveerd en klaar om te starten. En toch is er nul aan boord: ik word midden in een gesprek in een kamer vol mensen gegooid en ben weggegaan om erachter te komen wat er aan de hand is:

Slack: Hoe goed aan boord te komen

Slack is een bijna perfecte mix van bruikbaarheid, bruikbaarheid, eenvoud en persoonlijkheid.

Als ik klaar ben met de registratie, belooft een pop-up “je te laten zien hoe je het gesprek op gang brengt” en worden ook verwachtingen geformuleerd (“het duurt maar een minuut of twee”):

Er zijn duidelijke en korte uitleg, met gemakkelijk over te slaan stappen als iets bekend is :

Als er meer uitleg nodig is en ik klik op “Probeer het nu,” vertelt het me precies wat ik moet doen en waar ik moet klikken:

Zodra ik alle stappen heb doorlopen, feliciteert Slack me en geeft me nog een hulpbron: een nuttige Slackbot Ik kan vragen stellen of behandelen als een veelgestelde vragen zoeken:

Ik heb ook een e-mail in mijn inbox met waar ik kan inloggen, welke e-mail ik heb gebruikt, producthandleidingen, enz .:

Coinbase: hoe je het goed krijgt voordat de bubbel barst

Van alle uitwisselingen die ik heb besproken, is Coinbase de enige die zijn winsten heeft geïnvesteerd in ontwerp en bruikbaarheid.

Laten we kijken hoe ze het hebben gedaan:

“Koop en verkoop digitale valuta.” Eenvoudiger kun je niet worden. De subkop maakt het nog duidelijker: “de gemakkelijkste en meest vertrouwde plaats om uw digitale valuta te kopen, verkopen en beheren.”

Er is ook een duidelijke en duidelijke call-to-action : voer uw e-mailadres in en “Aan de slag”.

Bovendien heeft Coinbase mooie prijsgrafieken voor cryptocurrency onder de call-to-action – niet te afleidend en handig om anticipatie op te bouwen over wat erin zit.

En hoe zit het met de dingen onder de vouw? Er is een verzameling functies, een dashboard en een screenshot van de mobiele app. Alles toont de bezoeker precies wat hij kan verwachten :

Voor de niet-overtuigden zijn er ook enkele vrij overtuigende vertrouwenselementen:

Laten we doorgaan en aanmelden:

Alles is glashelder. Voor-en achternaam. E-mail. Wachtwoord. Geen robot.

Er is geen uitleg over de wachtwoordvereisten, maar zodra u begint te typen, krijgt u een balk met uw wachtwoordstatus: Te zwak / OK / Uitstekend.

Zodra ik het heb ingediend, krijg ik duidelijke informatie over wat ik hierna moet doen:

Merk op dat er op deze pagina (en ook de volgende paar) geen hoofdmenu, geen voettekst, geen links of elementen zijn om je af te leiden.

Nadat ik op de link in het verificatiebericht heb geklikt, meld ik me aan:

Er is basisinformatie (huidige prijs, een mooie grafiek) en een handige lijst met taken om mijn account te voltooien. De eerste twee taken zijn voltooid, dus de logische volgende stap is om op de derde te klikken: “Verifieer uw identiteit”:

Slechts één ding om hier te doen: Kies het type ID. Op basis van deze keuze is de rest van deze stap eveneens rechtlijnig.

De laatste stap is om een ​​betaalmethode toe te voegen:

Zelfs met deze twee opties maakt Coinbase het gemakkelijk: een bankrekening voor het beleggen van grote bedragen of een creditcard voor kleinere bedragen. Zodra ik deze stap heb voltooid, ben ik klaar om te handelen.

Een begeleide tour van het platform zou leuk kunnen zijn, maar ik ben hier aan het muggenziften. Ze hebben ook een geweldige mobiele app , waar het allemaal nog duidelijker is.

Conclusie

Voor e-commercebedrijven is een geweldige gebruikerservaring een concurrentievoordeel. Maar voor snel groeiende industrieën zoals cryptocurrency-uitwisselingen, is het vaak een bijzaak.

Als bedrijven in snelgroeiende sectoren willen blijven groeien nadat hun markt is afgekoeld, moeten ze zich richten op de gebruiker en niet alleen op de technologie.

Als u zich afvraagt ​​hoe uw site zich verhoudt, is hij een samenvatting van wat te vermijden en wat te doen:

Wat te vermijden

 • Slogans of algemeenheden. “Exchange The World” vertelt me ​​niets. “Koop en verkoop digitale valuta” vertelt me ​​alles wat ik nodig heb.
 • Denken. Elke keer dat een gebruiker moet nadenken over wat hij moet doen, zijn ze verloren.
 • Klanten voor zichzelf laten. Houd hun virtuele hand vast en leid ze waar ze naartoe willen.
 • Focus niet alleen op acquisitie. Wanneer ‘meer klanten’ uw primaire (of enige) doel is, vergeet u onvermijdelijk dat u uw account bewaart.

Wat te doen in plaats daarvan

 • Beheer de verwachtingen. Vertel hen wat je gaat doen. Doe het. Vertel ze dan wat je hebt gedaan. Voorkom verrassingen.
 • Een ding om te doen. Elke pagina of elk scherm zou één ding moeten doen. En het moet meteen duidelijk zijn, vooral tijdens registratie of aan boord.
 • Vertrouwen en sociaal bewijs. Doe alles wat je kunt om beide te maximaliseren. Zo krijg je mensen van “Misschien” naar “Ja”.
 • Focus op klantlevensduur (LTV). Startpagina, registratieproces, onboarding – deze elementen moeten worden gebouwd, geoptimaliseerd en gemeten in verhouding tot hun impact op LTV.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format