Wat u bent vergeten over de optimalisatie van bestemmingspagina's - DeLaatbusiness

Wat u bent vergeten over de optimalisatie van bestemmingspagina’s

9 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bij het maken van bestemmingspagina’s hebben marketeers de neiging om al hun inspanningen te richten op het optimaliseren van pagina-elementen – ervoor zorgen dat de kop de bezoeker aanspreekt, getuigenissen spreken met uw unieke waardepropositie, het aanbod heeft het juiste mediatype , het lead-capture-formulier is correct geformatteerd, en de CTA-knop springt van de pagina.

Dat is alles wat marketeers nodig hebben om leads van hoge kwaliteit te genereren, toch?

Hoe komt het dan dat professionele bestemmingspagina’s – met goede verkeerscijfers – niet vaak conversies genereren?

Het komt omdat marketeers de bezoeker vergeten in de conversievergelijking.

Onthoud de andere kant van de conversievergelijking

Het overtuigen van bezoekers van bestemmingspagina’s om te zetten, hangt niet alleen af ​​van het aanbod en de pagina-elementen; het is ook afhankelijk van de bezoeker.

Het maakt niet uit of uw bestemmingspagina-elementen perfect zijn geoptimaliseerd en de pagina regelmatig verkeer ontvangt. Als de bezoeker geen interesse heeft in de aanbieding, of als u hem niet target op zijn huidige plaats in de trechter , zullen deze niet worden geconverteerd, ongeacht hoe overtuigend de pagina is.

Om uw conversiedoelen te realiseren, moeten de meest geschikte prospects uw aanbod zien.

Als uw succespercentages te lijden hebben, moet u niet meteen concluderen dat u uw pagina-elementen moet aanpassen aan A / B-tests. Onderzoek eerst of er iets mis is verderop in de trechter.

Dus hoe bepaal je of je pagina slachtoffer is van slecht gecombineerd verkeer? Het antwoord ligt in uw gegevens.

Bepalen of uw bestemmingspagina niet-overeenkomend verkeer ontvangt

Als er een groot verschil is tussen het aantal paginabezoeken en het aantal conversies, is er duidelijk een verbroken verbinding.

Als u naar het bouncepercentage kijkt , kunt u zien of de pagina voldoet aan de verwachtingen van uw bezoekers. Een hoog weigeringspercentage geeft aan dat uw pagina-elementen niet zijn geoptimaliseerd of dat er een mismatch is tussen uw pagina en verkeersbronnen.

Maak je geen zorgen over wat volgens jou een goede conversieratio is , of wat volgens jou een goed bouncepercentage is. Open in plaats daarvan Google Analytics en ga naar Gedrag> Site-inhoud> Bestemmingspagina’s en gebruik de vergelijkingsfunctie om te analyseren welke bestemmingspagina’s het goed doen in vergelijking met uw andere pagina’s.

Voor pagina’s met een lagere conversieratio dan gemiddeld, analyseert u uw verkeersbronnen, omdat uw pagina’s mogelijk te kampen hebben met niet-overeenkomend verkeer, wat kan komen door een of beide van de volgende redenen:

  • Persona-raadsel – De bezoeker die naar de pagina komt heeft niets gemeen met je beoogde koperspersoon.
  • Mismatch-raadsel – Er is een ongeldige melding in de pre-click-ervaring waardoor de verkeerde bezoekers naar uw pagina worden geleid.

Laten we deze twee raadsels afzonderlijk analyseren en bespreken hoe je ze kunt vermijden.

Het Buyer Persona-raadsel

Buyer personas  zijn een op onderzoek gebaseerd model dat tot op zekere hoogte probeert weer te geven hoe uw klant koopt, denkt, zich gedraagt, enz.

U gebruikt dit over het algemeen om uw marketingcommunicatie en berichtenstrategie af te stemmen op wat aansluit op uw klantprofiel of om beslissingen te nemen over het ontwerp van producten en de ontwikkeling ervan.

Afhankelijk van uw huidige fase in het klantonderzoeksproces, kan de kennis van uw koperskennis variëren van enkele gekrabbelde opmerkingen over de wensen van uw doelgroep tot personagekaarten die zijn gebouwd met kwantitatieve en kwalitatieve gegevens van een grote steekproefomvang:

Landingspagina’s moeten worden ontworpen met uw doelgroep in gedachten. Het doel van buyer persona’s is om een ​​evidence-based richtlijn te hebben om je te helpen ervaringen op te bouwen die aansluiten bij jouw idee van klantprofiel. Het vervangt niet de test, maar het is een goed startpunt voor uw marketing.

Stel je nu een prospect voor die niet past bij jouw koperspersoon die op je pagina aankomt – de pagina-elementen zijn niet logisch voor hen. Het aanbod zou nutteloos voor hen zijn en het verlaten van de pagina zonder conversie is de enige logische actie. Een gebruiker die een hotel wil boeken voor een grote familiereünie, kan bijvoorbeeld klikken op een advertentie voor een bed and breakfast, maar ze klikken niet op de call-to-actionknop omdat het aanbod van een kleine kamer in de bed and breakfast niet is iets waar ze naar op zoek zijn.

Vertaling: het verkeerde verkeer komt naar uw pagina. Het maakt niet uit hoe geoptimaliseerd uw CTA in dit geval is.

Dit is het moment om te zien of bezoekers die naar uw pagina komen uw ideale klantenprofiel weergeven, want de kansen zijn dat de aannames die u aan het maken bent over het verkeer van uw pagina verkeerd zijn. Omdat de bottom line is dat als u net als de meeste marketeers het verkeerde verkeer op de bestemmingspagina krijgt, uw beste kans om uw conversieratio te verhogen, is om de kwaliteit van uw verkeer te verbeteren .

Na meer dan 2.000 AdWords-audits te hebben uitgevoerd, ontdekte Disruptive Advertising dat slechts 12% van hun PPC-zoekwoorden 100% conversies genereren. Wat nog erger is, is dat 88% van de zoekwoorden verantwoordelijk was voor 61% van de advertentie-uitgaven – bij verkeerd verkeer.

Laten we eens kijken hoe het verkeerde verkeer uw bouncepercentage en succespercentage tegelijkertijd negatief kan beïnvloeden, gemarkeerd door Disruptive Advertising .

Een tijdje geleden promootte het bureau hun blogbericht op Valentijnsdag-thema op Facebook:

Hoewel het bureau grondig onderzoek had gedaan naar hun doelgroep; Toen ze de post op Facebook promootten, ging hun conversieratio omlaag, ondanks het genereren van nogal wat klikken.

Bij verder onderzoek naar de inzichten van het publiek, ontdekte Disruptive Advertising dat het grootste deel van hun verkeer bestond uit 55 + -jarige vrouwen:

Blijkt dat Facebook-gebruikers op de advertentie klikten vanwege de ‘Spice Up Your Love Life’-invalshoek. Maar omdat ze niet het doelpubliek van het bureau waren, kon de advertentie geen enkele persoon omzetten.

Bij het instellen van uw AdWords-campagnes is het belangrijk dat u alleen zoekwoorden opneemt die resoneren met uw koperspersonales en overeenkomen met de gebruikersintentie. Het plaatsen van hoog voor de verkeerde sleutelwoorden zal onvermijdelijk verkeerd verkeer brengen.

Dit is niet alleen van toepassing op uw betaalde en getargete advertenties, maar ook op uw felbegeerde SEO-verkeer. Trek de verkeerde doelgroep aan, en het is een ijdele statistiek, maar erger, omdat het een verkeerd beeld van succes schetst.

Dat is in essentie wat  Amy Wilson schreef over wat er gebeurde met BuiltVisible . Ze zagen een verontrustende trend in hun verkeersgegevens:

Afbeeldingsbron

Dit was eigenlijk geen slecht nieuws voor BuiltVisible. Zoals Amy schreef:

tonyAmy Wilson:

“In werkelijkheid was deze achteruitgang van het verkeer een goede zaak. Het vertegenwoordigde een vervelling van afleidende inhoud; een heroriëntatie; een nieuw begin. De robuuste headline-verkeersstatistieken maskeerden de echte cijfers waaraan we al die tijd aandacht hadden moeten schenken.

Laten we een beetje een back-up maken en onszelf uitleggen. Als onderdeel van de rebrand van ons bureau voerden we een grondige, door gegevens geleide inhoudsevaluatie uit, waaruit enkele harde waarheden over ons digitale eigendom naar voren kwamen.

De inhoudsaudit, uitgevoerd om vast te stellen welke pagina’s het populairst waren en relevant voor onze kernpubliek, wees uit dat een enkele pagina meer dan 20% van ons verkeer aantrok. “Hoe u uw iPhone-scherm kunt repareren” was voor veel mensen een enorm populaire bron … maar had niets te maken met wat we doen of wie we zijn. Er waren een klein aantal soortgelijke blogposts die ook erg populair waren en de meerderheid van ons organische zoekverkeer vertegenwoordigden. “

Kies geschikte opnamekanalen en tactieken

Kies de meest geschikte promotiekanalen op basis van uw ideale klant.

Het zou bijvoorbeeld niet logisch zijn om uw bestemmingspagina op Pinterest te promoten als uw koperspersoon een 50-60-jarige man is. Dat komt omdat 85% van de Pinterest-gebruikers vrouwelijk is en 40% van de gebruikers van het sociale netwerk tussen de 18 en 24 jaar oud is.

Een manier om de juiste doelgroep aan te trekken is door uw relevante bestemmingspagina aan het einde van een gerelateerd blogbericht te promoten. Dit kan effectief zijn, want als lezers het einde van het artikel halen en op uw CTA-knop klikken, zijn ze zeer betrokken bij uw inhoud en geïnteresseerd in uw aanbieding. Bij Instapage doen we dit met de meeste artikelen:

Een andere manier om het juiste verkeer te genereren, is door een link naar de bestemmingspagina op te nemen in uw e-mail. Als ontvangers doorklikken, weet u dat ze geïnteresseerd zijn en uw kans op conversies toeneemt.

Het Message Mismatch-raadsel

Het matchen van berichten is het proces waarbij de inhoud van een advertentie wordt gekoppeld aan de inhoud van een bestemmingspagina, zodat het bericht wordt versterkt in de geest van de prospect en zij weten dat het relevant is. Wanneer uw advertentie en bestemmingspagina niet overeenkomen, nemen uw bouncepercentages waarschijnlijk toe omdat de bezoeker niet vindt waarnaar hij op uw pagina op zoek was.

Als uw advertentie bijvoorbeeld een gratis proefversie promoot voor een heatmapping-service, moet uw bestemmingspagina dezelfde aanbieding promoten. Als dit niet het geval is, zal de bezoeker zeker de pagina verlaten omdat u niet doorgaf met het aanbieden van wat in de advertentie was beloofd.

Stel je voor dat je geïnteresseerd bent in het adopteren van een kat en je doet een snelle Google-zoekopdracht. Dit is de beste advertentie die u ziet:

De kop van de advertentie verzekert je dat je slechts een stap verwijderd bent van het adopteren van een kat – dus je klikt op de advertentie – en dit is de bestemmingspagina waar je aankomt:

Het eerste wat je ziet is een mismatch voor een hond – geen kat -. Toegegeven, je kunt het soort huisdier selecteren in de eerste vervolgkeuzelijst, maar je kunt niet verwachten dat de meerderheid van de bezoekers deze drie velden invult om te krijgen wat ze willen. Zelfs als je naar beneden scrolt, domineren honden de pagina:

De betaalde zoekadvertentie was een beetje misleidend omdat deze specifiek sprak over het adopteren van katten, maar u naar een pagina leidde die honden ten goede komt boven andere huisdieren. Dit soort niet-overeenkomende berichten zorgt ervoor dat potentiële bezoekers de pagina verlaten voordat ze converteren.

Als u de overeenkomst tussen uw advertentie en de bestemmingspagina wilt behouden, moet u ervoor zorgen dat beide hetzelfde verhaal vertellen en worden geadverteerd voor de juiste zoekwoorden.

In tegenstelling tot het AllPaws-voorbeeld, laat Tableau zien hoe perfect bericht overeenkomt met een advertentie en bestemmingspagina. Zowel de advertentie als de pagina promoten een gratis whitepaper met dezelfde kop en hetzelfde ontwerp.

Dit is de advertentie:

En, hier is de landingspagina :

Iedereen die geïntrigeerd is door de advertentie die voldoende is om te klikken, converteert waarschijnlijk de bestemmingspagina. Dat komt omdat beide hetzelfde verhaal vertellen en de bestemmingspagina de belofte in de advertentie voortzet – de gratis whitepaper.

Maak advertentiegroepen

De meest optimale situatie is om afzonderlijke zoekwoordadvertentiegroepen (SKAG’s) te maken. Op die manier kunt u het matchen van berichten garanderen van advertentie tot bestemmingspagina. Veel bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om dat te doen omdat ze veel vergelijkbare zoekwoorden hebben die ze willen koppelen aan berichten terwijl ze toch hoog scoren.

Als uw betaalde zoekcampagnes veel zoekwoorden vereisen om te rangschikken, is het maken van advertentiegroepen met vijf tot twintig gerelateerde zoekwoorden een goede manier om dit te bereiken . Elke advertentiegroep moet zijn opgebouwd rond korrelige thematische zoekwoorden. Als u uw advertentiegroepen splitst met meer gerichte zoekwoorden, kunt u berichtadvertenties en bestemmingspagina’s berichten. Meer dan de aanbeveling van Google en u loopt het risico dat u geconfronteerd wordt met het bovenstaande probleem met de match.

Een ander ding om te overwegen met het selecteren van zoekwoorden is de bedoeling van de gebruiker . Denk na over de intentie van de zoekwoorden voordat u uw advertentie en bestemmingspagina eromheen maakt. Er zijn drie hoofdtypen intenties:

  • Navigatie: de gebruiker probeert naar een bepaalde webpagina te navigeren
  • Informatief: de gebruiker is op zoek naar informatie
  • Transactie: de gebruiker is op zoek om iets te kopen of een bepaalde online activiteit uit te voeren

Voor uw advertenties en bestemmingspagina’s hebt u een perfecte combinatie van berichten, groepeer zoekwoorden en maakt u de bijbehorende bestemmingspagina’s op basis van de drie soorten gebruikersintenties.

De kruisfunctionaliteit tussen marketingafdelingen, zoals betaald, e-mail en analyse, is van groot belang om ervoor te zorgen dat uw bureau niet wordt geplaagd door het probleem van het niet-overeenkomen van het bericht en het persoonlijke raadsel van de koper. Neem de tijd om gegevensgestuurde buyer persona-profielen te maken en naar hen te verwijzen wanneer u een nieuwe campagne start.

Test en optimaliseer ook vaak omdat optimalisatie, zowel op het gebied van verkeersinformatie als de pagina van de bestemmingspagina, nooit is uitgevoerd.

Conclusie

De optimalisatie van de bestemmingspagina gaat niet alleen over de elementen

Als u maximale conversies wilt genereren, moet u zelf verder kijken dan de pagina-elementen. Natuurlijk heeft u verkeer nodig voor conversies, maar gewoon heel veel prospects krijgen om uw bestemmingspagina te bekijken, garandeert geen groter succes.

Niet alle verkeer op de bestemmingspagina is goed verkeer. Wat je nodig hebt, is het juiste verkeer.

Voorkom hoge bouncepercentages en lage conversieratio’s door in uw analyses te graven om eventuele problemen met verkeersongelijkheid te verhelpen. Zodra u de zwakke links hebt geïdentificeerd, kunt u uw aanbiedingen promoten op de juiste kanalen waar uw doelgroep leeft. Alleen dan kunt u realistisch verwachten dat prospects uw aanbiedingen omzetten en ze verkopen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format