12 SEO-tips voor grote e-commerce websites - DeLaatbusiness

12 SEO-tips voor grote e-commerce websites

6 min


99
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het benaderen van SEO voor grote e-commerce sites kan overweldigend zijn.

Met meer pagina’s dan u kunt uw hoofd rond en kwesties zoals productvarianten, complexe filtersystemen en verlopen producten, SEO voor e-commerce sites vereist een ander soort SEO-strategie.

Laten we duidelijk zijn: alle zoekwoorden en onsite optimalisatiepraktijken zijn van toepassing op e-commercesites zoals ze zouden zijn voor uw standaardbrochuresite. Dat is de eerste stap in het proces en we zullen die punten hier niet behandelen.

Voor e-commercesites is het echter nodig om de stap een stap (of tien) verder te zetten. In deze post delen we onze SEO-tips voor grote e-commercesites. Optimalisatie voor e-commerce kost tijd, maar we zullen ook tips geven om het proces te stroomlijnen zonder scrimping.

Hier gaat…

Zorg ervoor dat uw site op HTTPS werkt

Veiligheid eerst! Hoewel dit valt onder algemene optimalisatie voor alle sites, is overschakelen naar HTTPS vooral belangrijk voor e-commercesites. Met de uitwisseling van persoonlijke gegevens en gebruikers die u vertrouwden met zeer gevoelige betalingsinformatie, is beveiliging van het grootste belang.

Zorg er niet alleen voor dat uw SSL-certificaat correct wordt geïmplementeerd, maar zorg er ook voor dat u transparant bent in het communiceren van uw beveiligingsnaleving aan gebruikers.

Geef gedetailleerde informatie over de stappen die u hebt ondernomen om de hoogste niveaus van beveiliging te bieden, en toon alle relevante logo’s om aan te tonen dat u voldoet aan bepaalde beveiligingsstandaarden.

Optimaliseer categoriepagina’s

Nu uw website veiliger is dan Fort Knox, is het tijd om u te concentreren op het optimaliseren van die uiterst belangrijke categoriepagina’s. Dit zijn de pagina’s waarop deze zoekwoorden op het hoogste niveau moeten worden getarget en moeten generators met veel verkeer zijn.

Categoriepagina’s floppen vaak vanwege problemen met dunne inhoud. Tekst wordt vaak overgelaten aan de kant van de weg ten gunste van de presentatie van de producten. Deze benadering is echter potentieel catastrofaal in termen van ranglijsten. Het loont altijd de moeite om op zijn minst een degelijke kopie te hebben om de categorie te beschrijven.

Om het rangschikkingspotentieel van uw categoriepagina’s nog te versterken, probeert u uw campagne voor het opbouwen van links te richten op het genereren van koppelingen naar deze pagina’s. Omdat de categoriepagina’s dienen als gateways voor uw producten, is het een goed idee om deze prioriteit te geven in uw inspanningen voor site-optimalisatie.

Optimaliseer productpagina’s

Productpagina’s kunnen een echte hoofdpijn veroorzaken voor optimalisatie. Dezelfde problemen doen zich vaak voor bij de productpagina’s als voor de categoriepagina’s – behalve dat er nog veel meer productpagina’s moeten worden verwerkt. Denk aan dunne inhoud, dubbele inhoud en niet-bestaande metadata.

Een goede plek om te beginnen is met de productbeschrijvingen. Maak er een gewoonte van om unieke beschrijvingen voor elk product te schrijven. Het kan verleidelijk zijn om de beschrijving van de fabrikant te kopiëren en te plakken, maar dit betekent dat u dubbele inhoud op uw site plaatst . En dat is SEO zelfmoord.

SEO terzijde, vergeet niet dat deze beschrijvingen van fundamenteel belang zijn bij het daadwerkelijk verkopen van het product en het verhogen van conversies. Probeer een verhaal te vertellen met de beschrijving – maak het interessant, verleidelijk en in overeenstemming met je merkpersoonlijkheid. Versnel het proces door een formaat te ontwerpen voor de productbeschrijvingen.

Eén indeling kan bijvoorbeeld een titel, korte beschrijving, opsommingstekenlijst met functies en een laatste opmerking over het product specificeren. Dit zorgt voor consistentie en versnelt ook het proces voor het maken van inhoud voor uw schrijvers.

Overweeg om door gebruikers gegenereerde inhoud op de productpagina’s op te nemen, inclusief vermeldingen en recensies van sociale media. Dit levert sociale signalen op, maar ook om de conversies te vergroten en meer unieke inhoud op de pagina te plaatsen.

Vergeet niet om unieke title-tags te schrijven op basis van zorgvuldig zoekwoordonderzoek. Nogmaals, het is de moeite waard om een ​​standaardformaat voor deze titels te maken, voor gemak en consistentie. Verleidelijke metabeschrijvingen helpen je misschien niet om hoger te rangschikken, maar verhogen de doorklikmogelijkheden van de SERP’s. Probeer populaire, opvallende woorden of uitdrukkingen op te nemen, zoals ‘gratis bezorging’, ‘koop nu’, ‘verkoop’, ‘verlaagd’ of ‘nieuw’.

Als je duizenden producten hebt, moet je prioriteiten stellen. Je mag een SEO-whiz zijn, maar je bent geen Superman / Wonder Woman / insert superheld naar keuze . Kies een top-down benadering en begin met het optimaliseren van de meest populaire producten eerst.

Productvarianten

Een van de vragen die we veel gesteld krijgen, is wat we in hemelsnaam moeten doen met productvarianten. Hiermee bedoelen we verschillende stijlen, maten, kleuren en modellen van één product. Als u door te bladeren tussen deze verschillende opties een nieuwe URL voor elke variant genereert, komt u ernstige dubbele inhoud tegen en kannibalisatieproblemen met zoekwoorden.

Dus wat is de oplossing? De beste benadering is om opties weer te geven waarbij de gebruiker de kleur, het formaat of het model kan wijzigen, maar zonder dat de URL in het proces verandert. De uitzondering hierop zou zijn als verschillende kleuren of andere variabelen cruciaal zijn voor het product en afzonderlijk worden geclassificeerd in de SERP’s.

Uiteindelijk wilt u echter niet dat deze pagina’s met elkaar concurreren. Als u verschillende productvarianten heeft, zorg er dan voor dat u de hoofdproductversie certificeert.

‘Inkoopintentie’ zoekwoorden

In dit artikel geven we geen volledige gids voor zoekwoordonderzoek . Maar wat we zullen zeggen is dit: zorg ervoor dat u voldoende koopintentie- sleutelwoorden opneemt, bijvoorbeeld ‘Koop [voeg product in]’.

Gebruikers die dergelijke zoektermen typen, bevinden zich waarschijnlijk verderop in de verkooptrechter en zullen dus sneller converteren. Vergeet niet dat SEO niet alleen draait om het genereren van verkeer; het gaat om het genereren van conversies en dus omzet.

Afbeeldingen

Laten we de beelden niet vergeten: mensen zijn visuele dieren aan het eind van de dag. Implementeer alleen afbeeldingen van de hoogste kwaliteit om potentiële klanten te verleiden. Zorg ervoor dat productafbeeldingen niet te groot zijn of dat ze de paginasnelheid kunnen vertragen.

Vergeet bovendien niet het belang van zoeken naar afbeeldingen – voeg geschikte alternatieve tekst toe aan alle afbeeldingen.

Wees op je hoede voor filters

De overgrote meerderheid van e-commercesites heeft een vorm van filtersysteem om gebruikers te helpen de producten te vinden die voor hen het meest relevant zijn. Hoewel deze super handig zijn voor de gebruiker, is het probleem dat sommige filtersystemen unieke URL’s genereren voor elk type filterzoekopdracht.

Wat is daar zo slecht aan? Nou, het betekent dat één site duizenden en duizenden geïndexeerde pagina’s kan bevatten, allemaal met dubbele inhoudsproblemen. Als gevolg hiervan kan uw site er angstaanjagend uitzien als een inhoudsboerderij in de ogen van Google’s huisdier Panda .

Controleer op Google Search Console hoeveel pagina’s zijn geïndexeerd voor uw site. Als het aantal ondoorgrondelijk hoog is, is de beste oplossing om een ​​meta-robots-tag toe te voegen met parameters noindex, volg  de gefilterde pagina’s. Het zal ertoe leiden dat deze pagina’s uit de index worden verwijderd en u hoeft niet langer de slaap te verliezen.

Vervallen of niet op voorraad items

Een van de belangrijkste problemen met e-commerce sites is dat de producten komen en gaan veel . Het is niet nodig om items die niet op voorraad zijn van de site te verwijderen, omdat u mogelijk waardevol zoekverkeer misloopt.

Laat in plaats daarvan de productpagina live staan, maar geef aan wanneer het product op voorraad is en ondertussen soortgelijke opties biedt.

Als een product vervalt en niet langer wordt verkocht, moet je de pagina verwijderen. Vergeet echter niet om de pagina om te leiden! Stel een permanente 301-omleiding in voor een nieuwere versie van het product, een vergelijkbaar product of de relevante categoriepagina.

Sitearchitectuur

Een naadloze interne navigatie bieden is niet alleen essentieel voor een goede gebruikerservaring, maar ook om Google te helpen uw site te crawlen en te indexeren. Zorg ervoor dat categorieën zijn gekoppeld aan vanaf de startpagina en dat producten zijn gekoppeld aan van de categoriepagina’s.

Geef links naar producten in bloginhoud om de gebruikersreis voort te zetten en ze te laten doorstromen naar een aankoop. Probeer nieuwe producten te koppelen vanaf de startpagina, omdat dit hun kansen vergroot dat ze sneller door Google worden geïndexeerd en sneller door gebruikers worden gevonden.

Broodkruimels zijn ook een belangrijke toevoeging, omdat ze ervoor zorgen dat elk deel van het pad van de gebruiker kan worden aangeklikt. Dit helpt gebruikers zo snel en gemakkelijk mogelijk terug te gaan naar bovenliggende categorieën. Bovendien verschijnen ze ook in de zoekresultaten van Google, waardoor gebruikers meteen een overzicht hebben van de sitestructuur.

Besteed aandacht aan URL’s

Met grote e-commercesites is het al te gemakkelijk voor URL’s om te ingewikkeld te worden. Houd ze schoon en sloot parameters om ervoor te zorgen dat ze verstoken zijn van verwarde, onzinnige tekens.

Wees netjes en opgeruimd door in kleine letters te blijven, gebruikmakend van koppeltekens in plaats van onderstrepingstekens en houd ze kort maar krachtig.

Schema voor productpagina’s

Het toevoegen van schema-opmaak aan uw productpagina’s is absoluut cruciaal voor het verbeteren van het uiterlijk van uw site in de SERP’s. Verbeterde resultaten betekent betere doorklikmogelijkheden.

Er zijn twee soorten schema’s die u aan uw producten moet toevoegen: productschema en beoordelingsschema.

Elke productpagina moet dezelfde sjabloon gebruiken en daarom een ​​consistente lay-out hebben. Dit betekent dat u schema-opmaak kunt toevoegen aan de sjabloon met behulp van microdata en het schema zal worden gegenereerd voor elke nieuwe productpagina.

Zorg ervoor dat u uw schema regelmatig test met behulp van de tool voor gestructureerde gegevenstests van Google en als u helemaal nieuw bent, gebruik dan de markup-helper van Google .

Toezicht houden

Zoals met elke SEO-strategie, moet u de resultaten continu bewaken en analyseren. Dit is nog belangrijker voor e-commercesites, vanwege de schaal en het voortdurend veranderen van producten.

Blijf op de hoogte van het identificeren van gebroken links en foutpagina’s. Analyseer wat werkt en wat niet, noteer populaire trefwoorden en pagina’s en richt ze op sites die niet goed presteren voor organisch zoeken. Voor de beste resultaten is het altijd de moeite waard om A / B-tests uit te voeren, of dit nu voor zoekwoorden, productbeschrijvingsformaten of afbeeldingen is.

Het lijdt geen twijfel dat SEO voor grote e-commercesites tijdrovend is. Dat is de reden waarom zoveel e-commercesites niet het niveau van optimalisatie hebben dat ze zouden moeten hebben, wat een fantastische kans biedt voor diegenen die bereid zijn om in de problemen te brengen. Kleine, incrementele veranderingen kunnen een groot verschil maken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format