14 essentiële WordPress-plug-ins om SEO te verbeteren - DeLaatbusiness

14 essentiële WordPress-plug-ins om SEO te verbeteren

5 min


111
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

SEO is vaak een lang en ingewikkeld proces dat tijd, toewijding en expertise vergt.

Daarom zijn alles wat aspecten van een campagne kan vereenvoudigen of versnellen welkom: cue-plug-ins! Als uw website wordt gehost op een WordPress CMS, dan bent u gelukkig genoeg om toegang te hebben tot een overvloed aan handige plug-ins.

Maar met meer dan 54.000 plug-ins  om uit te kiezen, kan het selecteren van de meest geschikte en effectieve plug-ins voor uw SEO behoeften een beetje overweldigend lijken. Gelukkig voor jou hebben we in dit artikel de 14 WordPress-plug-ins gekozen die volgens ons essentieel zijn voor het verbeteren van SEO.

Van algemene allrounder SEO-plug-ins tot tools die zijn ontwikkeld voor meer specifieke taken, onze aanbevelingen hebben betrekking op een reeks SEO-behoeften.

1. Yoast SEO

We beginnen met de all-rounder SEO-plug-ins en misschien wel de meest bekende van de partij. Yoast SEO is een buitengewoon populaire plug-in voor het voldoen aan SEO-behoeften, en is geschikt voor zowel beginners als doorgewinterde professionals.

Yoast is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief, waardoor iedereen kan werken. Het verkeerslichtsysteem biedt gedetailleerde richtlijnen, wat perfect is voor degenen die nieuw zijn in SEO.

Het enige belangrijkste nadeel is dat de plug-in soms de hele pagina niet analyseert – als bijvoorbeeld een deel van de inhoud van een bepaalde pagina ergens anders in de CMS zit. Geen probleem op zich, maar kan ervoor zorgen dat klanten tijdelijk in elkaar zakken als ze een zee van rode meldingen zien.

Niettemin, met zijn krachtige mogelijkheden voor inhoudsanalyse, is Yoast mijn persoonlijke aanbeveling voor een allesomvattende SEO-plug-in.

2. Alles in één SEO-pakket

Een populair alternatief voor Yoast, de All in One SEO Pack- plug-in is eigenlijk gemaakt vóór Yoast en heeft daarom in de eerste jaren een speciale fanbase opgebouwd. Het biedt veel dezelfde tools en functies als Yoast, maar de algemene consensus is dat All in One SEO Pack iets minder gebruikersvriendelijk is dan zijn belangrijkste rivaal.

Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Veel mensen zijn fan van het verkeerslichtsysteem dat door Yoast wordt gebruikt, omdat het een hele reeks handige, bruikbare tips biedt die u kunt implementeren.

Als alternatief kunnen die rode, oranje en groene lampjes je de muur op rijden, in welk geval je misschien het All in One SEO-pakket wilt overwegen, of zelfs onze derde suggestie …

3. Het SEO-raamwerk

Het SEO Framework is een alternatief voor Yoast en All in One SEO Pack. Het biedt een geautomatiseerde en snelle SEO-oplossing, plus het merkloos is, wat betekent een schone interface. Veel gebruikers vinden het minder opgeblazen dan Yoast, daarom aantoonbaar efficiënter voor de gebruiker.

Deze specifieke plugin is niet zo toegankelijk als Yoast, maar het is zeker niet moeilijk om te gebruiken. Daarom kan het betalen om op zijn minst een basis van SEO-kennis te hebben voor deze plug-in.

Kortom, blijf bij Yoast als je een complete beginner bent, maar als je zeker bent van de basis, is het SEO Framework een haalbaar alternatief.

4. Doorverwijzing

Het instellen van omleidingen voor kapotte links of verwijderde pagina’s is de sleutel tot het behouden van een solide gebruikerservaring.

Doorverwijzing is een nuttige plug-in waarmee u allerlei omleidingen vanuit één gemakkelijk toegankelijke plaats kunt afhandelen. Maak snel nieuwe omleidingen, beheer uw huidige omleidingen en ruim eventuele losse eindjes op.

5. Smush image compressie en optimalisatie

Paginasnelheid is waarschijnlijk een van de grootste problemen bij het optimaliseren van een website en beeldgrootte is de meest voorkomende reden voor trage laadtijden. Als u echter een website heeft die extreem veel afbeeldingen bevat, is de gedachte aan het handmatig comprimeren van elke afbeelding waarschijnlijk genoeg om u te laten stoppen met werken.

Wel, doe dat niet. Omdat een plug-in genaamd Smush bestaat en afgezien van de best-named plug-in op deze lijst, is het ook ongelooflijk nuttig. Smush Image Compression and Optimization comprimeert alle afbeeldingen op uw site met één druk op de knop.

Je hebt ook de mogelijkheid om het formaat te wijzigen terwijl je bezig bent. Het is perfect voor het verhogen van die vervelende paginasnelheid met minimale inspanning.

6. W3 Total Cache

Met het thema van de paginasnelheid, vermindert W3 Total Cache de laadtijd, verhoogt de downloadsnelheid en verbetert de conversie. Als gevolg hiervan helpt het om de algehele prestaties en snelheid van uw site te verbeteren.

Met het stempel van goedkeuring van talloze spraakmakende websites en marktleiders, wat wil je nog meer weten? Het is een geen-brainer.

7. WP-Optimize

Een ander hulpmiddel om u te helpen bij het schoon worden van een website. WP-Optimize ruimt uw WordPress-database op, maakt ruimte en verbetert de algehele efficiëntie. Een efficiëntere database betekent een beter presterende en snellere site.

8. Google XML Sitemaps

Een XML-sitemap helpt de zoekmachines om uw site te crawlen. Alles wat het leven van de zoekmachines eenvoudiger maakt , is over het algemeen de moeite waard om te doen. Met de Google XML Sitemaps- plug-in kunt u snel en gemakkelijk een sitemap maken, zonder dat u een tool van derden hoeft te gebruiken.

Vergeet niet om uw XML-sitemap in te dienen bij Google Search Console. We raden u ook aan Google XML-sitemaps uit te proberen voor video en afbeeldingen .

9. Verbroken verbindingscontrole

Het staat in de naam – de Broken Link Checker identificeert gebroken links op uw website.

Verbroken koppelingen kunnen uw algehele linkstructuur ondermijnen en een frustrerende gebruikerservaring bieden. Met deze plug-in kunt u verbroken links vinden en de nodige stappen ondernemen om ze op te lossen.

10. All In One WP Beveiliging en firewall

Zoekmachines nemen de veiligheid van sites zeer serieus. De ergste vorm van gebruikerservaring is er een die eindigt in een virus of andere vorm van malware. Als uw site wordt gehackt, kan dit een zeer nadelig effect hebben op uw ranglijst.

Het doel van de All In One WP Security & Firewall is om dit te voorkomen en uw website zo veilig te houden als Fort Knox. Zorg er in verband hiermee voor dat u in een SSL-certificaat investeert terwijl u bezig bent.

11. Nog een andere plug-in voor gerelateerde berichten (YARPP)

Zoekmachines houden rekening met hoe snel gebruikers uw website verlaten. Het is daarom de moeite waard om tijd te besteden aan het verlagen van uw algehele bouncepercentage . Als onderdeel hiervan moet u zorgen voor duidelijke call-to-actions en ervoor zorgen dat gebruikers natuurlijk kunnen gaan zodra ze klaar zijn met een bepaalde pagina of bericht.

Voor bloginhoud zijn gerelateerde berichten perfect om gebruikers te behouden. Idealiter zou deze functionaliteit worden geïntegreerd in het ontwerp van uw blog.

Als dat niet zo is, is de Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) een handig alternatief en gebruikt een algoritme om de meest effectieve gerelateerde berichten te bepalen. Geweldig voor gebruikersretentie en het verlagen van dat bouncepercentage.

12. Alles in één Schema.Org Rich Snippets

Schema-opmaak kan serieuze SEO-punten op uw manier opleveren. Hoewel er geen bewijs is dat de mark-up zelf een rangschikkingsfactor is, zou alleen al de aantrekkingskracht van een aantrekkelijker uiterlijk in de SERP’s via rich snippets voldoende moeten zijn.

Het is normaal gesproken het beste om het schema handmatig te implementeren, zonder het gebruik van een plug-in. De All-in-One- plugin Schema.Org Rich Snippets kan echter in de tussentijd de kloof overbruggen totdat u er helemaal tussenuit komt.

Ik weet dat het een van die taken is die naar de bodem van de takenlijst wordt geduwd, maar er is geen tijd zoals het heden!

13. Akismet

Akismet is de populairste plug-in om spamcommentaar te behandelen en is nuttig bij het voorkomen van die rare en prachtige opmerkingen. Vanuit een SEO-perspectief stopt het mogelijk schadelijke links die verschijnen in de opmerkingen op uw site.

Te veel van deze links kunnen u associëren met slechte buurten, omdat de links weliswaar in de opmerkingen staan, maar ze nog steeds van uw website komen. Ze kunnen daarom ten koste van alles worden vermeden.

14. AMP voor WP

Met het nieuws van Google’s mobiel-eerste index en de wetenschap dat meer dan de helft van het websiteverkeer via mobiel is, moet je Accelerated Mobile Pages (kortweg AMP) implementeren als je dat nog niet hebt gedaan. Het AMP-project is een open-source-initiatief dat een eenvoudige manier biedt om webpagina’s te genereren die snel en soepel op mobiele apparaten worden geladen.

De AMP voor WP- plug-in voegt automatisch de functie Versnelde mobiele pagina’s toe aan uw site, waardoor deze sneller wordt voor mobiele gebruikers. Het bespaart u veel gedoe.

Dit is geenszins een uitgebreide lijst van plug-ins om SEO te verbeteren, maar dit zijn onze persoonlijke aanbevelingen. Het is belangrijk om niet te vergeten overboord te gaan met plug-ins. Vermijd hoeken door te kiezen voor een plug-in om betere resultaten handmatig te bereiken.

Desondanks kan het installeren en activeren van een selectie van zorgvuldig gekozen plug-ins het SEO-proces toegankelijker, sneller en effectiever maken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format