14 rangordesignalen (ranking signals) waar u voor moet optimaliseren 2019 - DeLaatbusiness

14 rangordesignalen (ranking signals) waar u voor moet optimaliseren 2019

9 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is een bekend feit dat er meer dan 200 positiesignalen worden gebruikt door Google . En elk jaar blijft het zijn algoritme bijstellen en verfijnen door nieuwe classificatiesignalen en veranderende prioriteiten te introduceren.

Ik weet dat het idee dat je voor al deze dingen moet optimaliseren je waarschijnlijk zal doen beven van afschuw. Het goede nieuws is dat er niet zoveel rangschikkingssignalen zijn die optimaliseren, waarvoor gewoon een must is.

Let op: in het licht van mobiel-eerste indexering , op basis waarvan mobiele websites in de eerste plaats worden geïndexeerd, is het belangrijkste dat mobiele sites zijn geoptimaliseerdvoor de onderstaande ranglijstsignalen.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is de lijst met de belangrijkste factoren waarmee u het zoeken in 2019 kunt domineren.

Relevantie

Ik denk dat het meer dan vanzelfsprekend is voor welke SEO dan ook dat Google er gek van wordt om in de hoofden van mensen te kruipen en hen de meest relevante zoekresultaten te bieden. Nu we in het tijdperk van semantisch zoeken leven, probeert Google de betekenis achter een bepaalde zoekopdracht te achterhalen om de meest precieze zoekresultaten te leveren. Daarnaast houdt Google ook rekening met factoren als zoekpatronen van gebruikers, zoekgeschiedenis, locatie en tijd.

 1. Overeenstemming met zoekintentie

Bij het zoeken naar iets hebben gebruikers natuurlijk bepaalde bedoelingen . En de ultieme taak van Google is om ze uit te zoeken om gebruikers de meest relevante zoekresultaten op de topposities te bieden. Wat de rangorde betreft, hoe relevanter uw pagina is voor een bepaalde vraag, hoe hoger de positie in de SERP’s wordt. Wat meer is, het voldoen aan zoek intent bijna altijd resulteert in een hoge CTR.

Als u wilt weten wat zoekintenties verbergen achter uw zoekwoorden, overweeg dan om met verschillende query’s te experimenteren. Nadat u ze in het zoekvak hebt getypt, bekijkt u de eerste resultatenpagina’s en probeert u hun zoekactie te achterhalen. Als u ziet dat sommige van uw pagina’s niet echt overeenkomen met de ontworpen zoekintentie, kan dit betekenen dat dit niet de juiste pagina’s zijn die moeten worden geoptimaliseerd voor dergelijke zoekwoorden. Als dat het geval is, overweeg dan om overeenkomstige pagina’s te vinden en meer relevante inhoud toe te voegen of nieuwe te maken die relevant zijn voor de impliciete zoekactie.

 1. CTR

CTR is een van de sterkste relevantiesignalen voor Google. En er is geen twijfel over dat de CTR een hoge correlatie heeft met rankings, aangezien een toename van de CTR bijna altijd gepaard gaat met een aanzienlijke verhoging van de positie .

Als u een idee wilt krijgen van wat mensen vaak op de SERP’s klikken om uw site te bereiken, kunt u het Search Analytics-rapport van Google Search Console gebruiken . Besteed speciale aandacht aan pagina’s die hoog scoren maar een lage CTR hebben. Het kan een flagger zijn dat uw title-tags of metabeschrijvingen niet relevant genoeg zijn en waaraan moet worden gewerkt. Als u wilt weten waar u aan toe bent met uw klikfrequentie, bekijkt u deze samenvatting van klikfrequentiegegevens gesorteerd op positie in Google Zoeken .

Inhoud

Als er iets is dat ik zeker weet, hebben rankings en inhoud altijd bij elkaar horen horen. Kortom, uw inhoud is de enige reden voor mensen die uw site bezoeken. Wat meer is, Google heeft Panda en Fred updates geïntroduceerd om het web nuttiger en voordeliger te maken. Maar zelfs goed geschreven inhoudspagina’s zijn niet altijd genoeg. Aangezien Google voortdurend zijn normen verhoogt, moet uw inhoud ook voldoen aan de onderstaande rangordefactoren.

 1. Trefwoorden op uw pagina

In 2019 blijven zoekwoorden in de title-tag nog steeds een krachtig classificatiesignaal, omdat dit een van de manieren is waarop Google beslist of uw pagina relevant is voor een bepaalde zoekopdracht of niet. Wat meer is, hoe beter uw zoekwoorden zijn bij het begin van de titel. En natuurlijk moeten uw belangrijkste zoekwoorden aanwezig zijn in de body, alt-teksten en H1-tag van de pagina. Maar zorg er alsjeblieft voor dat je ze niet te veel gebruikt, omdat je niet gestraft wilt worden voor het vullen van zoekwoorden, of wel soms?

Natuurlijk, behalve van uw belangrijkste zoekwoorden, moet u worden geoptimaliseerd voor een aantal verwante termen die hen zouden vergezellen. Voor het geval u nog steeds geen dergelijke zoekwoorden hebt verzameld, volgen hier enkele tips over hoe u onderzoek naar zoekwoorden kunt opsporen .

 1. volledigheid

Zoals ik al eerder zei, gaat Google gek op het verbeteren van de kwaliteit van zoeken. Met Hummingbird geeft Google nu prioriteit aan pagina’s die overeenkomen met de betekenis van de zoekopdracht in plaats van met afzonderlijke zoekwoorden. Daarom moet u niet alleen proberen uw inhoud te vullen met zoekwoorden, maar deze zo uitgebreid mogelijk te maken.

Als u uw inhoud wilt optimaliseren voor volledigheid, kunt u TF-IDF-analyse overwegen, waarmee u kunt berekenen hoe vaak bepaalde zoekwoorden worden gebruikt op de pagina’s van uw concurrenten. Door dit te doen, kunt u veel relevante termen en concepten krijgen die door uw beste concurrenten worden gebruikt. Gelukkig zijn er nu veel tools die een TF-IDF-analyse in zich hebben. Overigens, hier is een goede handleiding voor het verbeteren van de volledigheid van uw inhoud met de hulp van TF-IDF .

 1. Grammatica

Het publiceren van foutloze inhoud is nog een ander signaal aan Google dat inhoud van goede kwaliteit is. Er valt daar niet veel te zeggen. Zorg ervoor dat u uw inhoud opnieuw leest voordat u deze publiceert of gebruik online grammaticacontrole zoals Grammarly .

 1. Goed gestructureerde HTML

Door uw HTML-markeringen op een duidelijke manier te organiseren, maakt u het veel gemakkelijker voor de zoekmachines om te begrijpen waar uw inhoud eigenlijk over gaat. Ja, zoekmachines vertrouwen nog steeds op HTML-structuur en de semantische opmaak. Dus, hoe cool uw inhoud ook is, als uw pagina rommelige HTML bevat, denken piekspiders van zoekmachines dat deze van slechte kwaliteit zijn en een lagere rang hebben. Gelukkig is er nu een hele reeks plug-ins ( inclusief die van WordPress ) die kunnen helpen bij het opschonen en optimaliseren van je HTML.

Om uw HTML nog meer gestructureerd te maken, kunt u overwegen om schema-opmaak toe te passen. Gestructureerde Data Markup Helper kan u hierbij een helpende hand bieden. Door dit te doen, kunnen zoekmachines uw inhoud beter begrijpen, de belangrijkste informatie op uw site identificeren en uw fragmenten er aantrekkelijker laten uitzien. U kunt ook een voorvertoning van uw fragmenten weergeven met behulp van de Google Testing Tool om te controleren of alles correct wordt weergegeven.

 1. Uniciteit van de inhoud

Net zoals Google de uniciteit waardeert, bestraft het ook sites met dubbele inhoud. Dus, om uw rangorde te verbeteren en Panda van uw site te krijgen, moet u ervoor zorgen dat er geen duplicatieproblemen zijn. Trouwens, hier is een leuke gids over het herkennen en behandelen van verschillende soorten dubbele inhoud . Wat meer is, moet je ook uitkijken voor externe duplicatie. Dus, als u vermoedt dat sommige pagina’s op uw site het misschien hebben, ga dan gang en controleer ze met Copyscape .

Als je voor een van die branches werkt die simpelweg niet elke keer unieke content kunnen publiceren (zoals online winkels met veel productpagina’s), probeer dan je productbeschrijvingen zo divers mogelijk te maken. Een andere goede manier om het probleem op te lossen, is gebruik te maken van door gebruikers gegenereerde inhoud .

backlinks

Ik neem aan dat het geen verrassing voor je is dat backlinks al tijden heersen. De realiteit is dat ze nog steeds de sterkste indicatie van autoriteit aan Google blijven. En het is veilig om te zeggen dat het in 2019 nauwelijks zal veranderen. Daarom zou kwaliteitsverbindingsopbouw je primaire zorg moeten zijn als je de top wilt bereiken. Overigens zijn hier enkele krachtige linkbuilding-strategieën om inspiratie op te doen.

Natuurlijk is een van de coolste tactieken om de verbindingsprofielen van je concurrenten te bespioneren. Een van mijn favoriete tools voor dit soort activiteiten is SEO SpyGlass . Met zijn hulp kun je je verbindingsprofiel vergelijken met die van je concurrenten en zien waar je links elkaar kruisen. Door dit te doen, krijgt u onbetaalbare inzichten in nieuwe strategieën voor linkbuilding waarmee u zich kunt wapenen.

SEO spionagegereedschap

 1. Aantal backlinks en koppelingsdomeinen

Hoewel Google de kwaliteit zeker meer waardeert dan kwantiteit, blijft het totale aantal backlinks een krachtig classificatiesignaal. Houd er rekening mee dat koppelingen afkomstig van een enkel domein veel minder gewicht hebben in vergelijking met die uit verschillende domeinen. Bekijk dus het totale aantal backlinks en de parameters voor de totale koppeling van domeinen in welke SEO-tool u ook gebruikt en kijk of uw koppelingsprofiel behoefte heeft aan een verbetering in kwantiteit.

 1. Koppelingsbevoegdheid

Het maakt niet uit hoeveel links je hebt, ze moeten van goede kwaliteit zijn. Anders krijgen ze je hoogstwaarschijnlijk in de problemen (Penguin bekijkt je) in plaats van je een goede rangorde te bezorgen. Daarom moet u, om de kwaliteit van uw links te behouden, regelmatig backlink-audits uitvoeren. Gelukkig is er een enorm aantal tools die helpen om de schadelijkheid van links te identificeren. Dus, als u een aantal spam-achtige links heeft gezien, neem dan contact op met de website-eigenaren die aan u gelinkt zijn en vraag beleefd of u ze wilt verwijderen. Als het niet gelukt is, ontken dan deze reputatieschade en vergeet het. Wat meer is, als je een paar plotselinge pieken van links ziet, zorg er dan voor dat je ze controleert, want er is altijd een kans dat je concurrenten spam-koppelingen naar jou kunnen richten.

 1. Link ankertekst

Hoewel koppelingen met anchor-tekst tegenwoordig een beetje minder belangrijk zijn dan de twee bovengenoemde linkparameters, blijft zoekwoordgerelateerde anchor-tekst nog altijd een belangrijk relevantesignaal voor Google.

Voor de zekerheid moeten de ankerteksten van uw links semantisch relevant zijn voor het onderwerp van uw inhoud en ook de diversiteit behouden. Bovendien moet u uw ankerteksten niet overmatig optimaliseren met zoekwoorden, vooral niet met die zoekwoorden die op de een of andere manier verband houden met het genereren van inkomsten, omdat dit u zeker onder de Penguin-sanctie van Google zal brengen.

Gebruikerservaring

Nu Google meer dan ooit geobsedeerd is door gebruikerservaring, is de druk op website-eigenaren en SEO’s erg groot. Je zou een supersnelle en gebruiksvriendelijke website moeten hebben om je bezoekers te laten blijven en te strijden voor hoge posities in de SERP’s. Dus, hier zijn drie belangrijke gebruikerservaringen die signalen rangschikken voor Google waaraan ik specifiek aandacht wil schenken.

 1. Paginasnelheid

Natuurlijk, het allereerste dat in je opkomt als je denkt aan gebruikerservaring is paginasnelheid. En ik ben er zeker van dat u op de hoogte bent van de snelheidsupdate van Google die officieel de paginasnelheid een rankingfactor voor mobiel heeft gemaakt.

Een andere snelheidsgerelateerde verandering die onlangs plaatsvond, heeft te maken met de tool PageSpeed ​​Insights , die nu websites evalueert op basis van twee criteria: Snelheid en optimalisatie. De parameter Speed ​​wordt nu berekend op basis van metingen van echte gebruikers: FCP (First Contentful Paint) en DCL (DOM Content Loaded) die zijn geëxtraheerd uit de Crux-database . En de optimalisatiescore heeft te maken met technische parameters zoals omleidingen, compressie, minificatie, enz.

In het licht van al deze recente veranderingen, heeft ons team een onderzoek uitgevoerd om de correlatiepagina te bepalen die snelheid heeft bij het rangschikken . Verrassend genoeg bleek dat de optimalisatiescore tegenwoordig enorm van invloed is op de ranglijst.

Dus, om uzelf een idee te geven van hoe uw websites snel presteren, kunt u het testen met PageSpeed ​​Insights . Besteed uw speciale aandacht aan de optimalisatieparameter en los technische problemen op (als u die hebt). Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, raadpleegt u deze handleiding over het verbeteren van de optimalisatiescore .

In het geval dat je optimalisatiescore prima is, maar de parameter Speed ​​laat veel te wensen over, kun je het alleen maar minder “zwaar” en geavanceerd maken door het aantal afbeeldingen en scripts tot een minimum te beperken. U kunt ook overwegen om AMP (Accelerated Mobile Pages) voor uw mobiele pagina’s te implementeren, omdat ze hierdoor vrijwel onmiddellijk worden geladen.

 1. Rusttijd en weigeringspercentage

Nog twee signalen met twee rangordes die nauw verbonden zijn met gebruikerservaring zijn de verblijftijd en het bouncepercentage . Om volledig eerlijk tegen u te zijn, zijn beide meeteenheden enorm afhankelijk van het type query. Als het bijvoorbeeld om bouncepercentage gaat, kan een gebruiker onmiddellijk een antwoord krijgen door slechts één pagina van uw site te bezoeken. Dit wordt nog steeds als een bounce beschouwd, hoewel dit niet betekent dat uw pagina niet goed genoeg is. Maar in de regel onderzoekt iets de gebruiker meer dan één pagina om te openen.

Over verblijfstijd gesproken, hoe langer een bepaalde gebruiker op uw pagina blijft, des te relevanter het lijkt voor Google. Net als met het bouncepercentage kan een gebruiker slechts 5 seconden op uw site doorbrengen en tegelijkertijd volledig tevreden zijn met het antwoord.

Hoewel beide parameters afhankelijk zijn van wat gebruikers precies in het zoekvak typen, kan de combinatie van deze twee parameters de relevantie van pagina’s behoorlijk nauwkeurig evalueren.

Dus, om uw bezoekers langer te laten blijven, probeer ze zoveel mogelijk te betrekken. Denk eraan uw gebruikers extra links naar inhoud te bieden, zodat ze bijvoorbeeld naar een aantal gerelateerde berichten op uw site worden verzonden. Een ander goed idee is om zogenaamde “broodkruimels” te implementeren. Dit zijn kleine tekstpaden aan de bovenkant van de pagina die de navigatie van websites verbeteren en gebruikers helpen te begrijpen waar ze zich op uw site bevinden. Bovendien kunt u opmerkingensecties onder uw berichten toevoegen, die u mogelijk nog een paar minuten kunnen winnen.

 1. Paginabezit op uw website

Ik vermoed dat het vanzelfsprekend is dat PageRank een van de sterkste signalen uitgevers is voor Google. Het punt is, behalve voor externe PageRank, wordt uw pagina ook beïnvloed door de interne pagina. Dus als u de rangorde van sommige pagina’s die niet zo goed presteren wilt verbeteren, is het beter ze niet diep in uw sitestructuur te verbergen. De beste werkwijze is dat elke afzonderlijke pagina van uw website niet meer dan 3 klikken verwijderd is van uw startpagina.

Als u echter de positie van een pagina in de structuur van uw site wilt verbeteren, kunt u het beste enkele interne links naar de pagina richten. Maar kijk voordat u dat doet eerst naar de structuur van uw site met behulp van de visualisatiefunctie van WebSite Auditor om te zien hoe intern link-sap wordt gedistribueerd binnen uw site en op welke pagina’s er in de eerste plaats moet worden gewerkt.

hulpmiddel om paginaautoriteit binnen uw website te zien

 1. HTTPS-sites

Zorgen over de veiligheid van gebruikers is tegenwoordig een nieuwe zorg van Google. In 2014 heeft Google HTTPS een ranking-signaal gemaakt. Aangezien het hebben van een HTTPS-site geen aanbeveling is, maar een must, omdat de Chrome-browser sites nu als ‘niet-beveiligd’ markeert als ze geen HTTPS zijn. Zorg dat u veilig bent en uw gebruikers veilige ervaringen biedt, en leer hoe u uw site van HTTP naar HTTPS migreert .

Conclusie

Zoals ik aan het begin van het artikel al zei, zijn er enorm veel rangschikkingsfactoren die uw positie op SERP’s direct of indirect beïnvloeden. Maar in 2019 zou ik zeker voorstellen om een ​​cursus in te stellen voor het maken van geweldige inhoud, het bouwen van kwaliteitslinks en het verbeteren van gebruikerservaring. Daarnaast is het altijd leuk om concurrentieonderzoek uit te voeren om te zien hoe je topconcurrenten optimaliseren voor de volgende rangordesignalen om hun tactieken te gebruiken en je zwakke plekken te versterken (als die er zijn).


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format