30 manieren om uw online bedrijf gratis op de markt te brengen - DeLaatbusiness

30 manieren om uw online bedrijf gratis op de markt te brengen

8 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor veel mensen en bedrijven roept het woord ‘marketing’ visioenen op van dure marketingstrategieën en buitensporige uitgaven.

Met een groot aantal bedrijven die allemaal strijden voor blootstelling aan het enorme digitale landschap, kan het soms voelen als een verloren strijd voeren, vooral voor degenen die net zijn begonnen.

Het hoeft echter niet duur te zijn: er zijn tal van gratis manieren om een ​​bedrijf te promoten. In deze post delen we onze toptips voor het gratis in de markt zetten van uw online bedrijf – in feite 30 verschillende manieren. Hier gaat…

1. Leg e-mailgegevens vast

Zorg ervoor dat u een methode hebt om e-mailgegevens van websitebezoekers vast te leggen. Integreer een e-mailregistratieoptie op uw site en begin met het bouwen van een database met klantgegevens.

U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken voor een reeks marketingprikkels, zoals e-mailmarketing of het maken van aangepaste doelgroepen op Facebook voor gerichte advertenties. (Zorg er wel voor dat je GDPR compliant bent …)

2.   E-mailmarketing

U hebt de gegevens, nu moet u er iets nuttigs mee doen. Begin met het opzetten van een gratis account bij Mailchimp en begin met het verspreiden van die e-mails.

Vermijd overdreven promotie en bied altijd iets echt nuttigs aan voor de ontvangers. Houd de e-mails regelmatig maar bombardeer nooit, anders zullen mensen sneller afmelden dan je kunt zeggen ‘digitale marketing’.

3. Videomarketing

Je zou boos zijn om de proliferatie van video de afgelopen jaren te negeren. Spring op de bandwagon en begin met wat video marketing.

Begin met het opzetten van een YouTube-kanaal. Je hoeft geen Hollywood-achtige films te maken – alleen een eenvoudige videoblog zal het doen. Als je iets nuttigs te zeggen hebt, zeg het dan op video. Het zorgt ook voor zeer deelbare, verhandelbare inhoud – plons het op uw website, zet het uit op sociaal gebied en neem het op in uw e-mails.

4. Plaats op Facebook

Vanzelfsprekend is sociale media een van de meest waardevolle marketingtools die er zijn. En het is gratis. GRATIS. Het is het beste om niet te gaan aanmelden voor elk platform voor sociale media onder de zon, maar gewoon richten op de meest geschikte voor uw bedrijf.

Facebook is een haalbare optie voor bijna alle bedrijven. Helaas hebben de nieuwste algoritme-updates het voor bedrijven moeilijker dan ooit gemaakt om zonder betaling zichtbaar te worden in de nieuwsfeed. Maar je hebt niets te verliezen. Plaats regelmatig updates – ben boeiend en spannend, wees niet te promotioneel en wees oprecht interessant.

5. Communiceer met branche-experts op Twitter

Twitter is niet voor iedereen, maar het heeft een hele reeks voordelen. Het is een geweldig platform om in contact te komen met experts uit de sector en klanten, omdat het een plek is waar iedereen met iedereen kan praten.

Reageer op feedback van klanten, retweet de beste door gebruikers gegenereerde inhoud en biedt echte input voor discussies in de sector.

6. Maak een Instagram

Populair als mededinger van sociale mediaplatforms, Instagram heeft een steeds groter wordende gebruikersbasis.

Als uw bedrijf zou profiteren van een visuele aanwezigheid, zorg er dan voor dat u tijd besteedt aan het opbouwen van een sterk Instagram-account. Vergeet niet dat het een visueel platform is , dus zorgvuldig samengestelde inhoud die er geweldig uitziet, is de sleutel.

7. Genereer websiteverkeer met Pinterest

Pinterest is niet geschikt voor veel bedrijven, maar kan voor sommigen echt goed werken. Het platform heeft een van de hoogste conversiepercentages wat betreft het converteren van browsers naar kopers.

U kunt ook aanzienlijk websiteverkeer genereren en meer te weten komen over wat uw doelgebruikers leuk vinden.

8. Bouw je netwerk op LinkedIn

Als uw bedrijf een B2B-bedrijf is, zorg er dan voor dat u sterk aanwezig bent op LinkedIn. Het is ook een geweldige plek voor het opbouwen van uw netwerk. Dezelfde regels zijn van toepassing op LinkedIn als andere sociale platforms – neem contact op met relevante mensen en bied echt inzicht.

9. Publiceer naar Google Plus – ja, echt waar!

Google Plus, dat vreemde kleine platform dat nooit echt de hoofdrol speelde . Maar het is nog steeds ploeteren in de hoop dat op een dag, iets , iets zal gebeuren dat stuwt het in social media sterrendom (niet waarschijnlijk).

Ondanks de tekortkomingen van Google Plus is het toch de moeite waard om de gewoonte aan te nemen om nieuwe inhoud via Google Plus uit te zetten. Het is tenslotte een product van Google en als u die ranglijsten wilt beklimmen, raden we u aan om Google lief te houden.

10. Begin met het gebruik van Google Posts

Probeer regelmatig updates te publiceren via Google Posts voor meer zichtbaarheid op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines . Door berichten naar Google te verzenden, kunnen bedrijven content met mensen delen die relevant is voor de zoekopdrachten die worden ingevoerd. Het is een geweldige manier om een ​​beetje extra exposure te krijgen.

11. Moedig UGC aan

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) is inhoud die is gemaakt en gepubliceerd door onbetaalde fans van uw bedrijf. Het is wanneer iemand zo veel van je product of dienst houdt dat ze het op zich nemen om hun ervaringen met vrienden en familie te delen, meestal via sociale media.

UGC komt meestal van nature voor, maar het kan geen kwaad om het aan te moedigen – als je het niet vraagt, snap je het niet! Je kunt elke week de beste berichten markeren op je socialemediakanalen en zelfs prijzen aanbieden aan klanten die worden uitgelicht.

En over prijzen …

12. Voer weggaven van sociale media uit

Het uitvoeren van social media-weggeefacties is een zekere manier om betrokkenheid te vergroten en nieuwe volgers te genereren. Het is niet alleen een mooie manier om dank te zeggen aan bestaande klanten en fans, het is ook een handige manier om potentiële nieuwe klanten te bereiken.

Oké, het is dus niet helemaal gratis, want je moet een product weggeven, maar er is geen geld bovenop. Zorg er wel voor dat u alle praktische tips voor het uitvoeren van een weggevertje volgt .

13. Betrek sociale invloeden

Influencer-marketing is een enorme industrie. Voor wie niet vertrouwd is met hoe het allemaal werkt, betaalt of biedt een bedrijf gratis producten aan een blogger of beïnvloeder die veel volgers op sociale media heeft. In ruil daarvoor deelt de influencer uw product op hun sociale mediakanalen. Het is buitengewoon effectief.

De meer populaire beïnvloeders kunnen astronomische tarieven in rekening brengen, maar degenen met een kleiner aantal volgers (soms ‘micro-influencers’ genoemd) hebben een hoge betrokkenheid en zijn vaak bereid iets in ruil voor een gratis product of proef te posten.

14. Stel Google Search Console en Bing Webmaster Tools in

Als u dit nog niet heeft gedaan, zorgt u ervoor dat u de Google Search Console instelt (en ook de Webmasterhulpprogramma’s van Bing). Met deze hulpmiddelen kunt u waardevolle informatie bekijken over de zoektermen die mensen gebruiken om uw website te vinden.

U kunt ook nieuwe pagina’s indexeren, wat betekent dat ze sneller op de resultatenpagina’s van de zoekmachine verschijnen. Zorg er bovendien voor dat u een XML sitemap indient – het helpt de zoekmachines uw site te crawlen.

15. Werk uw Google Mijn Bedrijf-vermelding bij

Werk uw Google Mijn Bedrijf- vermelding bij en controleer of alle informatie juist is. Reorganiseer de afbeeldingen om er zeker van te zijn dat alleen je beste kant wordt getoond.

Doe hetzelfde met uw lokale vermeldingen voor Bing en Yahoo. Het loont ook de moeite om te werken aan het maken van uw Google-recensies , omdat deze uw positie helpen verbeteren.

16. Vraag uw klanten om testimonials

Over het onderwerp reviews moet u zoveel mogelijk testimonials en (positieve) recensies genereren.

Of het nu via Google, TrustPilot of een speciaal getuigschriftgedeelte op uw website is, mensen vertrouwen andere mensen. Je zult je klanten hiervoor moeten vragen, omdat mensen ze niet vaak op een natuurlijke manier geven. Alleen een vriendelijke prompt zal het lukken.

17. Google Analytics

Zorg ervoor dat Google Analytics is gekoppeld aan uw site. Het is een schatkist aan handige gegevens en zorg ervoor dat u wat tijd spendeert om er alles aan te doen.

Zie hoe mensen omgaan met uw site, identificeer de pijnpunten en ontdek de populairste pagina’s. Met deze informatie kunt u weloverwogen en geïnformeerde wijzigingen en verbeteringen aanbrengen aan uw site.

18. Beoordeel Google AdWords

Google AdWords is niet gratis. Het is zelfs ongelooflijk duur. Maar als u al een PPC-campagne uitvoert, is het de moeite waard enige tijd te nemen om uw strategie te herzien. Probeer enkele van de advertenties te herschrijven en uw kwaliteitsscore te verbeteren om betere resultaten te genereren.

Een beetje tijd besparen bij het beoordelen van uw campagne kan u veel geld besparen. Voor de meesten van ons kost AdWords, maar als u een goed doel bent, kunt u een Google Grant aanvragen van maximaal £ 10.000 die u aan AdWords kunt uitgeven!

19. Gebruik PR

PR is nog steeds een zeer krachtig wapen in het arsenaal van een marketeer. Zonder een speciaal PR-bureau in te huren, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om een ​​beetje PR te implementeren. Na elk belangrijk nieuws of updates, is het de moeite waard om een ​​persbericht te verspreiden, omdat je nooit weet wie het ophaalt.

Meld u aan bij platforms zoals HARO (help een verslaggever) en kijk uit naar hashtags zoals #journorequest op Twitter, omdat u een vermelding misschien kunt wringen. PR gaat natuurlijk hand in hand met link-building voor SEO .

20. Draag bij aan forums, blogs en discussies

Een deel van de marketing van uw bedrijf online is om uzelf te vestigen als een betrouwbare branchedeskundige en een stem van autoriteit. Neem deze tijd om een ​​bijdrage te leveren aan relevante forums, blogs en discussies over sociale media om deze autoriteit op te bouwen.

Bied oprecht behulpzaam inzicht en beantwoord vragen die worden gesteld. Mensen zullen je inbreng waarderen en met een beetje geluk een klant worden.

21. Spreek op brancheconferenties

Een andere uitstekende manier om uw autoriteit en reputatie als expert binnen uw branche op te bouwen, is om u vrijwillig te laten spreken op relevante brancheconferenties. Het is een geweldige manier om uw persoonlijke en bedrijfsnaam daar te krijgen. Als u op conferenties vertrouwd bent, kunt u een goed product of een goede service aanbieden.

22. Content creatie

Het spreekt voor zich dat het creëren van inhoud centraal moet staan ​​in elke digitale marketingstrategie. Als u nog geen blog op uw website hebt, wacht dan geen seconde langer. Doe het. Nu.

U zult waarschijnlijk hebben gemerkt dat er een verontrustende hoeveelheid blogs op het web is. Dus doe niet wat de rest doet; anders zijn, behulpzaam zijn en relevant zijn.

23. Gastenverblijf

Evenals het creëren van content voor uw eigen site, moet u om te integreren gast bloggen in uw marketing strategie. Richt alleen op relevante sites van hoge kwaliteit, bij voorkeur met een hoge domeinautoriteit en niet-bestaande spamscore.

Het is een geweldige manier om de merkblootstelling op te voeren, maar ook om links naar uw website te beveiligen (hallo betere SEO-ranglijsten).

24. Gebruik blogplatforms

Hoe mooi de blog van uw website ook is, het kan frustrerend zijn als uw liefdevol vervaardigde inhoud niet de bekendheid krijgt die u denkt dat het verdient. Vooral als je nog maar net begint, kan het verpletterend zijn om uren aan een stellair artikel te werken, alleen voor twee mensen om het te lezen (waarschijnlijk je moeder en je beste vriend).

Dit is waar blog-platforms, zoals medium , je kunnen helpen je blootstelling te vergroten. Zorg ervoor dat u de praktische tips volgt voor het opnieuw publiceren van inhoud op deze platforms.

25. Trefwoordonderzoek uitvoeren

Als je een volledig ontwikkelde SEO-campagne uitvoert, is de kans groot dat je iemand betaalt om het te doen, of je bent al een SEO-expert, in welk geval je (hopelijk) weet wat je doet.

Voor de nieuwkomers is zoekwoordonderzoek de eerste fase van elke SEO-campagne en kan het u helpen de intentie van de gebruiker te achterhalen en erachter te komen waar uw doelgroep naar op zoek is. Er zijn verschillende blogberichten nodig om dit in voldoende detail te behandelen, maar een goede plaats om te beginnen is met deze complete gids voor zoekwoordonderzoek voor SEO .

26. Optimaliseer uw metadata

Maak er een gewoonte van om een SEO-titel en metabeschrijving te schrijven voor elke pagina en post die u publiceert. Dit is de informatie die wordt weergegeven op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, dus u moet het zo aantrekkelijk en relevant mogelijk maken.

27. Markeer uw website met gestructureerde gegevens van Schema.org

In een notendop biedt schema-opmaak u de mogelijkheid om de inhoud van uw site te labelen ten behoeve van de zoekmachine. Het helpt de zoekmachines om meer gedetailleerde resultatenpagina’s voor zoekmachines te bieden.

Hoewel er geen bewijs is dat schema-opmaak uw ranglijst direct verbetert, wordt uw vermelding aantrekkelijker en wordt er meer doorklikgedrag aangemoedigd. En dat kan alleen maar goed zijn!

28. Vermeld uw bedrijf in online telefoongidsen

Zorg ervoor dat uw bedrijf wordt vermeld in relevante online-directory’s. Er zijn de meest populaire, zoals Yell, Yelp en Thomson Local, maar er zijn een hele reeks andere branche- of locatiespecifieke mappen.

Zorg ervoor dat u uw bedrijfsvermelding alleen toevoegt aan de directory’s die relevant zijn voor uw bedrijf en zorg ervoor dat ze niet spam bevatten.

29. Zorg ervoor dat uw NAP consistent is

Dat klinkt ingewikkeld, maar het is echt heel simpel. NAP staat voor naam, adres en telefoonnummer. NAP-consistentie verwijst naar het proces om ervoor te zorgen dat alle vermeldingen van uw bedrijf de juiste informatie bevatten.

Voer een snelle zoekopdracht uit en zorg ervoor dat de naam, het adres, het telefoonnummer en andere informatie over uw bedrijf die online wordt vermeld, allemaal volledig correct zijn en consistent zijn opgemaakt.

30. Test uw website met Google’s PageSpeed ​​Insights en Mobile-Friendly Test

Tot slot, als u wilt dat uw website goed scoort en een fantastische gebruikerservaring biedt, moet deze snel en mobielvriendelijk zijn. Maak gebruik van gratis tools van Google om de snelheid van uw website te controleren en of het is mobiel-vriendelijk . Rode vlaggen moeten zo snel mogelijk worden opgelost.

Dus daar heb je het. Er is hier zeker voldoende informatie om je een hele tijd bezig te houden. Het helpt altijd om een ​​marketingbudget te hebben, maar deze gratis stappen zijn de beste plek om te beginnen. Succes!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format