4 lokale SEO-strategieën voor kleine en middelgrote bedrijven

4 min


119

Voor kleine en middelgrote bedrijven die willen concurreren op hetzelfde speelveld als veel grotere bedrijven met meer middelen tot hun beschikking, is het hebben van een sterke lokale SEO- strategie cruciaal.

Ongeacht in welke sector u zich bevindt, u hebt altijd ten minste één concurrent die al langer in de buurt is en meer budget en middelen heeft toegewezen om hun zichtbaarheid op internet en in zoekmachines te vergroten .

Het kan zinloos zijn om te proberen en met hen te concurreren op het gebied van SEO.

Maar lokale SEO  speelt door iets andere regels dan de reguliere soort. U hoeft niet over voldoende financiële middelen te beschikken of honderden links die naar uw site verwijzen, moeten zichtbaar en relevant zijn voor een lokaal publiek – u moet alleen de unieke kenmerken van lokale SEO begrijpen en enkele eenvoudige strategieën toepassen om verzorgen voor hen.

In dit artikel zullen we vier kosteneffectieve strategieën verkennen die kleine en middelgrote bedrijven kunnen gebruiken om zichzelf de beste kans te geven om lokaal te classificeren.

Verifieer de Google Plus-pagina van uw bedrijf

Uw eerste stap is om de Google Plus-pagina van uw bedrijf te koppelen aan Google Mijn Bedrijf . Met Google Mijn Bedrijf kunnen MKB-bedrijven hun informatie in één klap bijwerken in Google Zoeken, Google Maps en Google Plus, zodat een potentiële klant u overal kan vinden, waar ze zich ook bevinden en op welk apparaat ze zich ook bevinden.

Lokale zoekopdrachten leiden tot meer aankopen dan niet-lokale zoekopdrachten en door uw Google Plus-pagina te verifiëren, kunt u het merendeel van de zoekresultatenpagina’s voor uw merk monopoliseren, met name voor de lokale visitekaart aan de rechterkant.

Bedrijfseigenaren moeten zich realiseren dat iedereen uw bedrijfsvermelding kan bewerken en dit omvat uw concurrenten. Nadat u Google Mijn Bedrijf al uw gegevens heeft verstrekt, is het erg belangrijk om regelmatig in te loggen op uw Google Mijn Bedrijf-dashboard om ervoor te zorgen dat niemand heeft geprobeerd ongewenste wijzigingen in uw vermelding aan te brengen.

Maak gebruik van de vele interessante functies die voor bedrijven beschikbaar zijn op Google Mijn Bedrijf, zoals Google Posts , boekingsknopfunctie, berichtenuitwisseling, vragen en antwoorden en meer. De mogelijkheden zijn onbeperkt, druk bezig!

Pay-per-click-advertenties

Het lanceren van uw website is slechts de eerste stap. Het implementeren van een marketingstrategie met Pay-Per-Click-advertenties is een belangrijk onderdeel van het succes van kleine bedrijven in het digitale landschap.

Vrijwel elke kleine onderneming kan profiteren van de implementatie van een pay-per-click marketingstrategie om haar aanwezigheid op het web te vergroten. Het idee is om gerichte, relevante zoekwoorden te identificeren, uw doelgroep te begrijpen en een strategie te ontwikkelen die de juiste soorten leads zal genereren.

Het verkopen van een product of dienst die voor consumenten moeilijk te vinden is, maakt uw bedrijf een geweldige kandidaat voor PPC-reclamecampagnes. Mensen vertrouwen vaak op zoekopdrachten op internet om ongewone of zeldzame producten te vinden.

Bovendien vinden veel lokale zoekopdrachten met een hoge koopintentie plaats op mobiele apparaten, omdat consumenten tijdens hun bezoek aan een bedrijf of een service “in de buurt” zoeken. Omdat PPC-reclame een groter deel van de schermruimte op mobiel domineert, biedt het betalen van zoekadvertenties u de beste kans om op deze momenten voor de consument te verschijnen.

Door te leren de sterke punten van zowel zoek- als sociale media te combineren, betaalt pay-per-click effectief de betaalde advertentiestrategie van elke kleine onderneming. Door het verschil te begrijpen en wanneer elk platform te gebruiken, verhoogt u de zichtbaarheid en verlaagt u de kosten.

Door gebruikers gegenereerde beoordelingen hosten

Google beschouwt beoordelingen als een belangrijke factor bij het bepalen van het nieuwe carrouselontwerp; Maar meer dan wat ook zijn uw beoordelingen voor Google-gebruikers die uw bedrijf op een SERP bekijken. Peer-to-peer reviews zijn krachtig omdat ze uw potentiële klanten een goed idee geven van hoe het werkelijk is om uw goederen of services te gebruiken.

In dit opzicht heeft internet het speelveld voor kleine bedrijven over de hele wereld gelijk gezet door de kracht en blootstelling van online door gebruikers gegenereerde beoordelingen.

Spiders van zoekmachines houden van unieke inhoud die regelmatig wordt bijgewerkt en gebruikersrecensies zijn een eenvoudige manier om hiervan meer te maken. Door gebruikers gegenereerde inhoud is vaak uniek voor de gebruiker en verschilt daarom van de algemene inhoud die meestal wordt gebruikt door e-commercesites, wat hetzelfde is als de beschrijving van de fabrikant.

Dit, in combinatie met het feit dat de woorden en woordgroepen die door recensenten worden gebruikt vaak dezelfde zijn als die door zoekers worden gebruikt, vergroot de kans op goede ranking voor zoekopdrachten die relevant zijn voor uw product.

Als u bedenkt dat  88% van de klanten productbeoordelingen overweegt voordat ze een aankoop doen, is het een veilige gok om aan te nemen dat steeds meer consumenten op zoek gaan naar de naam van uw product, samen met het woord ‘recensie’ of verwante woorden zoals ‘waarderingen’ ‘.

Laat uw bezoekers beginnen door simpelweg een knop op uw webpagina te plaatsen om een ​​beoordeling achter te laten, bezoekers te vragen een beoordeling achter te laten nadat ze iets hebben gekocht of een specifieke bestemmingspagina te bezoeken, of praat direct met mensen in uw winkel of bedrijf over het achterlaten van een beoordeling.

Optimaliseer uw afbeeldingen

Optimalisatie voor lokale SEO is niet beperkt tot tekst. Vanwege de steeds meer gemengde aard van zoekresultaten, kunt u nu afbeeldingen op de pagina met zoekresultaten bekijken, dus het is belangrijk uw afbeeldingen voor zoekmachines te optimaliseren.

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen zoekmachinevriendelijk zijn. Het begint allemaal met de bestandsnaam. Er zijn een miljard en één afbeelding beschikbaar, dus u wilt geen generieke afbeeldingsbestandsnaam gebruiken zoals ‘image12345.jpg’, die ervoor zorgt dat uw bedrijf verdwaalt in de stapel. In plaats daarvan wilt u iets beschrijvends gebruiken om het voor uw afbeeldingen gemakkelijker te maken om in ranglijsten te concurreren.

Zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen, dus het is aan u om alt-tags te gebruiken om uw afbeelding te beschrijven om ervoor te zorgen dat deze tijdens relevante zoekopdrachten verschijnt. Schrijf een beknopte, relevante beschrijving die de juiste zoekwoorden bevat. Vergeet niet om inhoud boven en onder de afbeeldingen op uw website te schrijven, waar nodig met behulp van trefwoorden; hoe meer de tekst gerelateerd is aan de afbeelding, hoe beter.

Het belangrijkste is dat als u wilt dat uw afbeeldingen rangschikken naar gelokaliseerde zoekwoorden, zorg ervoor dat u waar mogelijk lokale zoekwoorden toevoegt voor gemengde resultaten die zijn geoptimaliseerd voor een specifiek lokaal gebied.

Kortom, er is geen lift om naar de top van de ranglijsten van zoekmachines te stijgen, vooral wanneer er een enorme concurrent aan het werk is. Maar met een strategie die gebruikmaakt van uw geografische locatie, kunt u uw concurrenten selectief overwinnen op specifieke belangrijke gebieden.

Gun uzelf een voordeel door uw onderwerp- en zoekwoordfocus te beperken en uw locatiegebonden relevantie te vergroten. Je kunt niet zo veel zoekwoorden rangschikken als de grote spelers, maar je kunt ze overtreffen in relevantie voor de door jou gekozen aandachtspunten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format