5 essentiële aspecten van technische SEO die u niet kunt negeren

5 min


122

Achtentachtig procent van de B2B-marketeers meldt nu dat ze contentmarketing gebruiken in hun promotiestrategieën, aldus het Content Marketing Institute .

Het ontwikkelen van content en het gebruik van SEO om rankings en verkeer te stimuleren is een fundamenteel onderdeel geworden van digitale strategieën, niet alleen voor de thought leaders van de industrie, maar het is standaard geworden over het hele spectrum.

Mede dankzij deze enorme ontwikkeling van online-inhoud zijn er nu meer dan een miljard websites online beschikbaar.

Deze enorme groei heeft geresulteerd in een steeds competitievere online markt, waar merken geen succes meer kunnen vinden door giswerk en intuïtie. In plaats daarvan moeten ze vertrouwen op meer geavanceerde strategieën en middelen om nieuwe klanten te lokken.

De kunst van SEO ligt in het helpen van klanten bij het vinden van uw relevante, nuttige inhoud wanneer het hen ten goede zou komen en vervolgens een prettige ervaring voor hen zou creëren terwijl zij uw website bezoeken. Daarom is het van groot belang dat marketeers hun technische SEOniet verwaarlozen .

Sites moeten nog steeds goed worden gebouwd en gestructureerd zodat ze kunnen worden gevonden, gecrawld en geïndexeerd, hopelijk om goed te scoren voor relevante zoekwoorden. Er zijn met name enkele technische SEO-strategieën waarvan we vinden dat merken er goed op moeten letten om hun site voor hun concurrenten te krijgen.

Hoe beïnvloedt technische SEO de bedrijfsresultaten?

Volgens onderzoek van mijn bedrijf, BrightEdge, is meer dan 50 procent van het verkeer op uw site organisch. Dit betekent dat de meerderheid van de bezoekers van uw pagina daar aankwamen omdat ze dachten dat uw vermelding op de SERP het meest relevant leek voor hun behoeften.

Degenen die hun technische SEO verwaarlozen, zullen merken dat dit de rangschikking van hun pagina’s op de SERP’s en de betrokkenheid op de eigenlijke site kan schaden. Met andere woorden, het niet toepassen van deze kerntechnische SEO-concepten zal een negatief effect hebben op het aantal ontvangen bezoekers en dus op de inkomsten voor het merk.

Klanten hebben gemeld dat de prestaties van de site van grote invloed zijn op hun beslissing om al dan niet een aankoop te doen. Meer dan driekwart van de klanten  – 79 procent – meldt dat wanneer ze problemen ondervinden met de prestaties van een site, ze minder snel weer van hen zullen kopen.

Deze klanten houden ook sites op een hoge standaard, met een vertraging van één seconde bij het laden van de pagina, waardoor de klanttevredenheid met 16 procent wordt verlaagd. Andere veel voorkomende klachten van consumenten over websites zijn onder meer het vastlopen van sites, slechte opmaak en foutmeldingen.

Technische SEO maakt het gemakkelijker voor gebruikers om de website te vinden en vervolgens te navigeren. Het heeft een directe impact op rankings en verkeer en op de algehele gebruikerservaring. Het moet daarom duidelijk zijn welke enorme impact slechte technische strategieën en verweesde pagina ‘s op de bedrijfsresultaten kunnen hebben voor elke organisatie.

5 essentiële aspecten van technische SEO die niet kunnen worden verwaarloosd

1. Toegankelijkheid van de site

Site-eigenaren moeten periodiek controleren of de site volledig toegankelijk is voor zowel spiders van zoekmachines als voor gebruikers. Robots.txt kan bijvoorbeeld handig zijn op momenten dat u niet wilt dat een pagina wordt geïndexeerd, maar per ongeluk markeren van pagina’s om te voorkomen dat de spider rankings en verkeer beschadigt.

Merken moeten ook goed naar hun Javascript-codering kijken om ervoor te zorgen dat de essentiële informatie voor de website gemakkelijk vindbaar is. Omdat klanten ook regelmatig klagen over foutmeldingen en sites niet laden, moeten merken controleren op 404 pagina’s en gerelateerde fouten.

Aangezien meer zoekopdrachten nu op mobiel dan op desktop worden uitgevoerd en de dreigende omschakeling naar een mobiel-eerste index op Google, moeten merken ervoor zorgen dat alle gepubliceerde inhoud is samengesteld voor mobiel gebruik .

Bij het spreken over de gebruikerservaring besteden bezoekers zelf ook veel aandacht aan laadsnelheden. Merken moeten optimaliseren voor laadsnelheden, het bekijken van sitekenmerken zoals cookies en afbeeldingen, die pagina’s kunnen vertragen als ze niet correct worden gebruikt.

Dingen om de toegankelijkheid van uw site te verbeteren:

 • Controleer of robots.txt geen belangrijke pagina’s van de ranglijst blokkeert
 • Zorg ervoor dat de robots.txt de URL van de sitemap bevat
 • Controleer of alle belangrijke bronnen, inclusief JS en CSS, kunnen worden gecrawld
 • Zoek en herstel 404-fouten
 • Controleer of alle inhoud, inclusief video’s, gemakkelijk op mobiel wordt afgespeeld
 • Optimaliseren voor laadsnelheid

2. Sitestructuur

Navigatie door de hele website moet ook een hoofdprioriteit zijn. Kijk naar de organisatie van de pagina’s van de site en hoe gemakkelijk klanten van het ene deel van de site naar het andere kunnen gaan. Het aantal klikken dat nodig is om een ​​gewenste locatie te bereiken, moet worden geminimaliseerd.

Veel sites vinden het handig om websites te bouwen met behulp van een taxonomiehiërarchie. Het maken van duidelijke categorieën van pagina’s kan websites helpen bij het organiseren van hun inhoud en tegelijkertijd het aantal stappen verminderen dat bezoekers moeten doorlopen om adequaat in contact te komen met het merk.

Terwijl u de navigatie van uw site verkent, moet u ook nagaan hoe goed de pagina’s met elkaar zijn verbonden, zodat potentiële klanten die zich bezighouden met één stuk inhoud gemakkelijk worden geleid naar ander materiaal dat zij waarschijnlijk leuk vinden. Controleer ook op verweesde pagina’s en andere inhoud die misschien moeilijk te vinden is. De sleutel tot een sterke sitestructuur is om de gebruikerservaring in overweging te nemen, zodat nuttig materiaal intuïtief kan worden gevonden.

Dingen om te doen om ervoor te zorgen dat uw sitestructuur is geoptimaliseerd:

 • Maak een hiërarchie die ervoor zorgt dat belangrijke pagina’s 3 klikken vanaf de startpagina of minder zijn
 • Ontdek verweesde pagina’s en verwijder ze of voeg ze toe aan de sitehiërarchie
 • Controleer koppelingen op defecten of doorverwijzingen en herstel ze

3. Schema-opmaak

Schema markup  biedt zoekmachines met nog meer informatie over de pagina’s op uw site, zoals wat beschikbaar is voor verkoop en voor hoeveel, in plaats van het open te laten voor interpretatie door de spiders en het algoritme.

Hoewel Google weliswaar relatief accuraat is over het doel van websites, kan schema-opmaak het potentieel voor eventuele fouten helpen minimaliseren. In een steeds concurrerender digitaal ecosysteem willen merken niet openstaan ​​voor fouten.

Schema heeft ook de aandacht getrokken vanwege zijn potentieel om merken te helpen extra aandacht te krijgen op de SERP in de vorm van Quick Answers en andere universele inhoud. Merken die evenementen willen die deel uitmaken van de nieuwe SERP-functie van Google Events, moeten bijvoorbeeld schema gebruiken om de aandacht van de zoekmachine te vestigen op het evenement en de details ervan.

Dingen om te doen om te zorgen dat uw site het juiste niveau van schema-opmaak heeft:

 • Markeer pagina’s die zijn geoptimaliseerd voor Snelle antwoorden en andere rijke antwoorden
 • Markeer alle evenementen die u op uw pagina plaatst of transcripten voor video’s
 • Controleer op algemene schema-fouten, waaronder spelfouten, ontbrekende schuine strepen en onjuist hoofdlettergebruik
 • Gebruik het hulpprogramma voor gestructureerde gegevens van Google om ervoor te zorgen dat de markeringen correct zijn voltooid

4. Site-tags

Naarmate sites technischer worden, zoals het ontwikkelen van inhoud in meerdere talen voor overzeese versies van de site, moeten merken ook meer aandacht besteden aan de opmaak en tags die op de pagina’s worden gebruikt. Correct gebruikte hreflang-tags, bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat de inhoud correct wordt vergeleken met het juiste land.

Hoewel Google mogelijk kan zien dat een website in het Engels is geschreven, kan een hreflang-tag ervoor zorgen dat de Engelse versie van de Engelse versie en de Amerikaanse versie wordt weergegeven aan die in de Verenigde Staten. Het weergeven van de verkeerde versie van de websites aan het publiek kan de reputatie en het vermogen van het merk om contact te maken met het publiek beschadigen.

Veel merken vinden ook canonieke tags zeer nuttig. Het gebruik van deze tags betekent voor Google welke versie van een bepaalde inhoud origineel is en welke de gedistribueerde of gerepliceerde versie is. Als een marketeer gesyndiceerde content op een andere website wil publiceren of zelfs een PDF-indeling van een standaardwebpagina wil maken, kunnen canonieke tags helpen voorkomen dat dubbele inhoudsboetes worden verzwakt, zodat de zichtbaarheid van content wordt verzwakt.

Dingen om ervoor te zorgen dat uw site-inhoud correct is getagd:

 • Gebruik hreflang-tags om ervoor te zorgen dat Google weet voor welk land en taal de inhoud is bedoeld
 • Controleer of hreflang-tags juiste retourtags gebruiken
 • Gebruik alleen absolute URL’s met hreflang-tags
 • Gebruik canonieke tags om dubbele inhoud te voorkomen als dat nodig is

5. Effectieve optimalisatie

Hoewel dit misschien een rudimentaire SEO lijkt, blijft het ook een van de belangrijkste stappen. Terwijl we deze spectaculaire inhoud creëren die is afgestemd op specifieke gebruikersintenties en op een goed geconstrueerde website leeft, blijft het nog steeds zo dat de pagina zelf goed moet worden geoptimaliseerd.

Als de pagina niet over de juiste zoekwoorden beschikt, is het een uitdaging voor de zoekmachines om te begrijpen waar de inhoud moet worden gerangschikt en geplaatst. Bepaal trefwoorden zorgvuldig door middel van trefwoordonderzoek en maak vervolgens zinnen die de termen en lange-afstandszoekwoorden aan elkaar koppelen om uw onderwerp en expertise duidelijk te maken voor de zoekmachines en degenen die overwegen uw inhoud te gebruiken.

Dingen om te doen om technische SEO vandaag te verbeteren:

 • Gebruik zoekwoordonderzoek om belangrijke en veelgestelde zoekonderwerpen te vinden
 • Maak zinnen die effectief verschillende trefwoorden aan elkaar koppelen om context te tonen
 • Plaats zoekwoorden in de paginatitel, H-tags, URL en natuurlijk in de inhoud

Zelfs als de industrie volwassen wordt met micromomenten en datagedreven strategieën, blijft technische SEO van cruciaal belang voor het succesvol bouwen van sterke websites.

Wij zijn van mening dat alle merken ervoor moeten zorgen dat deze vijf gebieden van technische SEO deel uitmaken van hun digitale strategie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format