5 SEO-functies om ervoor te zorgen dat uw e-commerceplatform dit ondersteunt - DeLaatbusiness

5 SEO-functies om ervoor te zorgen dat uw e-commerceplatform dit ondersteunt

5 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bij het  kiezen van een e-commerceplatform  om uw online winkel van stroom te voorzien, is het belangrijk om de functies van de zoekmachine-optimalisatie (SEO) in uw besluitvormingsproces te overwegen.

Ongeacht hoe ervaren u bent met SEO, wanneer u de macht in de handen van een platform legt, kunt u al dan niet in staat zijn om elementen van uw site te beheren die essentieel zijn voor uw succes bij het rangschikken.

Laten we eens kijken naar vijf kernfuncties die uw e-commerceplatform moet hebben, samen met voorbeelden van platforms die elke functie bieden. Hopelijk maakt deze gids het gemakkelijker voor u om een ​​woning te selecteren voor uw koopwaar die de zoekfunctie kan domineren.

Bewerkbare robots.txt-bestanden

Met het bestand Robots.txt kunt u zoekrobots vertellen welke pagina’s en directory’s moeten worden genegeerd bij het crawlen van uw site om deze voor de zoekmachines te indexeren . Ik wed dat je denkt dat het geen probleem is als je dit bestand niet kunt besturen, maar laat me je laten zien waarom het ertoe doet.

Wanneer een klant een aankoop bij u doet, laten we zeggen dat u ze naar een bedankpagina stuurt, die hen een kans biedt om zich te abonneren op uw exclusieve nieuwsbrief, waar zij op de hoogte kunnen blijven van de meest recente verkopen en promoties voordat het grote publiek erachter komt . Wanneer iemand deze pagina bezoekt, is dit een aanwijzing dat hij een aankoop heeft voltooid, een signaal dat u kunt gebruiken om het aantal reizen van de koper te volgen, analyseren en optimaliseren.

Dat is zeker een pagina die u niet wilt laten indexeren in de zoekmachines – en tenzij u de toegang ertoe blokkeert met het robots.txt-bestand, kan het door het grote publiek worden gevonden. Kortom, elke pagina die u niet wilt dat gebruikers kunnen zien zonder een bepaalde actie uit te voeren, moet worden geblokkeerd voor crawlers.

Hoewel veel e-commerceplatforms hun gebruikers geen directe toegang tot dit bestand bieden,  doet BigCommerce dat  wel .

BigCommerce

Met BigCommerce kunt u eenvoudig uw winkel integreren met Google Shopping, Facebook en eBay, evenals een reeks andere vergelijkingssites voor winkels, zodat u automatisch extra SEO-boosts krijgt, zonder dat u uw productvermeldingen handmatig bij verschillende engines hoeft in te dienen.

Onafhankelijke paginatitels en URL’s

Om problemen met dubbele inhoud te voorkomen en ervoor te zorgen dat u de beste kans krijgt om te classificeren voor bepaalde zoekwoorden en zinsdelen, is het het beste om ervoor te zorgen dat u deze metagegevens  op paginaniveau kunt  beheren . Sommige e-commerceplatforms staan ​​u niet toe om dit besturingselement te hebben, wat betekent dat u een generieke titel op elke afzonderlijke pagina van uw winkel heeft.

De URL’s kunnen voor elke pagina anders zijn, maar kunnen uiteindelijk worden geproduceerd als /randomcharacters989j.htm in plaats van iets als / roze-t-shirts.

De kans is groot dat u specifieke zoekwoorden wilt gebruiken voor elke pagina die u op de hele site gebruikt. U zult zeker long tail-trefwoorden hebben om op elke pagina met productcategorieën te gebruiken. Tenzij u de mogelijkheid heeft om de titels en URL’s op paginaniveau te beheren, blijft u in feite dezelfde zoekwoorden targeten op elke pagina in uw winkel.

Magento  is een robuust e-commerceplatform waarmee gebruikers de paginatitels en URL’s kunnen beheren, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van hun SEO-inspanningen met zoekwoorden.

Magento is natuurlijk niet het enige platform dat dit doet, maar het is een belangrijke functie om naar te zoeken. Dat gezegd hebbende, Magento is niet de meest intuïtief gebruiksvriendelijke optie die beschikbaar is, en tenzij je al een ervaren ontwikkelaar bent, zul je merken dat je er een inhuurt om het voor je te laten werken.

Een geïntegreerd blogplatform

Omdat het de beste manier is om rijke, dynamische, linkwaardige inhoud op uw domein te publiceren, is bloggen tegenwoordig een integraal onderdeel van e-commerce. Bedrijven die 11 keer of vaker per maand bloggen, ontvangen twee tot drie keer zoveel bezoekers   als zij die minder vaak of helemaal niet bloggen.

Het kan ingewikkeld zijn om uw winkel op één platform en uw blog op een ander te zetten en vervolgens uit te zoeken hoe u de twee het beste kunt koppelen – niet alleen voor gebruikerservaringen, maar ook voor SEO-doeleinden.

U kunt uw winkel hebben in het hoofddomein en WordPress installeren in de map / blog. Dat werkt, maar het kan een beetje gedoe zijn in termen van eengemaakt ontwerp en een doorlopende managementworkflow. U moet inloggen op uw e-commerceplatform om producten, bestellingen en algemeen winkelbeheer te verwerken. Vervolgens moet u inloggen op uw WordPress of ander blogplatform om uw blogcontent toe te voegen, te bewerken en te beheren. Naarmate je groeit, kan het moeilijker zijn om dat op schaal aan te pakken.

Shopify  maakt het gemakkelijk door een blog op te nemen in het e-commerce platform. Op deze manier kunt u alles gestroomlijnd houden. De SEO-functies van Shopify  zijn solide in het algemeen en het platform biedt ook onafhankelijke paginatitels en URL’s.

Shopify

Canonieke URL’s

Met Canonical URL’s kan uw inhoud op verschillende plaatsen online worden gesyndiceerd, terwijl Google wordt aangegeven aandacht te besteden aan slechts één URL. Het helpt Google om de pagina te bepalen die u wilt rangschikken, met syndicaten die de tag gebruiken om over te brengen naar zoekrobots die u alle SEO-sap verdient. Deze oplossing is ook handig in gevallen waarin u meerdere URL’s voor dezelfde productcategorie wilt gebruiken.

Als u bijvoorbeeld wilt dat mensen een lijst met alle gele jurken in uw winkel bekijken, kan de URL zijn:

http://www.domain.com/store/dresses/yellow/yellowdresses in plaats van iets als: http://www.domain.com/store/dresses/formal?gclid=98675 .

Met Canonical URL’s kunt u de zoekmachines laten weten dat vergelijkbare URL’s hetzelfde zijn, zodat u producten kunt gebruiken die toegankelijk zijn via meerdere URL’s. Bijvoorbeeld, die gele jurk is te vinden op / yellowdresses, / formaldresses, en natuurlijk op zijn individuele productpagina. Het kan ook op andere pagina’s worden gevonden, afhankelijk van de andere filters die u beschikbaar stelt aan uw klanten.

Wanneer u uw canonieke URL kiest, kiest u de pagina waarvan u denkt dat die het belangrijkst is. Voeg vervolgens een rel = canonical-tag toe wanneer u van de niet-canonieke naar de canonieke tag linkt. In wezen leidt dit de zoekmachines om naar de belangrijkste, dus het is waarschijnlijker dat het rangschikt – zonder de gebruikers weg te leiden van een van de pagina’s. Als u dit handmatig moet doen, kan dit een tijdrovende en moeizame taak worden.

WooCommerce  is een e-commerceplatform waarmee u uw WordPress-installatie kunt omzetten in een volwaardige winkelervaring. Het is gratis beschikbaar, maar de premium-versie wordt geleverd met extra functies en thema’s. De ondersteuning voor canonieke URL’s is ingebouwd in WooCommerce, ongeacht welke versie u wilt gebruiken.

Automatisch omleidingsbeheer

Als uw bedrijf meerdere domeinen gebruikt, moet u enige tijd doorbrengen met het  instellen van canonieke URL’s of 301-omleidingen  om gebruikers en zoekmachines door te sturen naar de juiste plaats. Als u dit niet doet, doet u afbreuk aan de gebruikerservaring en loopt u het risico de ranking met de zoekmachines te verliezen, omdat u verkeer naar gebroken links stuurt.

Als het uitzoeken van uw 301-omleidingen en canonieke URL’s u gek maakt, kan een platform dat automatische omleidingen gebruikt een prioriteit voor u zijn.

SquareSpace  is een gehost ecommerceplatform zoals BigCommerce en Shopify. Hiermee worden gebruikers en zoekmachines automatisch doorgestuurd naar uw primaire domein en worden canonieke URL’s gebruikt om u te helpen. Het is de automatische omleiding waarmee u een aangepast domein kunt gebruiken zonder dat uw ingebouwde Squarespace-domein wordt weergegeven in de resultaten van de zoekmachine.

Welke is het beste?

Eerlijk gezegd, wat het beste werkt, hangt af van wat uw budget is en wat uw e-commerceproducten zijn.

Waar het op neerkomt, is dat ongeacht wat u kiest, u een platform nodig heeft dat nuttig is voor SEO. Als het niet is ingesteld voor SEO-vriendelijke URL’s, heeft het weinig zin om het te gebruiken, want als u het niet kunt laten rangschikken om organisch verkeer binnen te halen, besteedt u veel meer aan klantacquisitie.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format