5 stappen om uw inhoud slimmer te maken - DeLaatbusiness

5 stappen om uw inhoud slimmer te maken

4 min


96
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De convergentie van SEO en inhoud is de afgelopen jaren een motor geweest in marketing.

Uit een recent onderzoek van mijn bedrijf, BrightEdge, bleek dat 97% van de marketeers deze twee gebieden beschouwt als geconvergeerde disciplines.

Aangezien 51 procent van het verkeer op uw website waarschijnlijk biologisch is, denk ik dat het groeiende begrip van de integratie tussen deze twee voorheen gescheiden silo’s een essentiële overgang is.

Ondanks deze toename in inzicht blijft er echter een groot probleem: veel marketeers worstelen nog steeds om hun inhoud te laten consumeren door hun doelgroep. BrightEdge ontdekte dat een volledige 71 procent van de marketeers meldt dat minder dan de helft van hun content is gebruikt door hun doelgroep.

Dit probleem veroorzaakt niet alleen enorme frustraties voor merken, het resulteert ook in talloze verspilde werkuren en onnodige uitgaven. Het is tijd voor marketeers om een ​​intelligentere, slimmere benadering van contentmarketing te volgen.

Slimme inhoud is:

  1. Vindbaar: gemakkelijk te vinden
  2. Geoptimaliseerd: vanaf het moment van creatie
  3. Winstgevend: meetbaar

Om de inhoudsprestaties te verbeteren, moeten merken stoppen inhoud te produceren omwille van de inhoud en in plaats daarvan slimme inhoud produceren: inhoud die beter is afgestemd op wat gebruikers willen lezen en is voorbereid op de SERP, zodat die gebruikers het materiaal kunnen vinden en ermee kunnen omgaan.

Slimme inhoud verbetert de effectiviteit en ROI van het geproduceerde materiaal door zichzelf beter vindbaar en consumeerbaar te maken.

De datamarketers die door het zoeken worden verzameld, kunnen van onschatbare waarde zijn voor wat doelgroepen zoeken en wat ze willen lezen. Door naar deze gegevens te kijken, kunnen marketeers trends identificeren, evenals consistent populaire onderwerpen die hun doelgroep wil aanspreken in berichten en artikelen. Gegevens bieden belangrijke inzichten in de intentie van de consument en de onderwerpen die marketeers nodig hebben om inhoud te produceren die deze doelgroep dient.

Wanneer content is geoptimaliseerd voor SEO voordat deze live op internet wordt gezet, wordt deze voorbereid voor zoekers en staat deze hoger op de SERP vanaf het moment van publicatie.

Dit verbetert de algehele prestaties en daarmee de waarde voor het merk. Tijdens het maken van de inhoud bieden gegevens inzicht in het proces voor het ontdekken van klanten en welke verschillende soorten inhoud het meest waarschijnlijk worden verbruikt.

Slimme inhoud in context

Slimme inhoud gaat over het nemen van de financiële investering die bedrijven doen in hun contentontwikkeling en het kanaliseren naar een meer effectieve en datagedreven strategie. Het is iets anders dan de inhoud die merken al produceren, omdat het voortborduurt op het verbeterde bewustzijn van merken over signalen van klantenintenties en hoe bezoekers van sites omgaan met de inhoud die organisaties produceren.

In de afgelopen jaren zijn de technologie en mogelijkheden van marketing enorm toegenomen. Zelfs op de SERP zelf kunnen we een indrukwekkende verbetering zien in het vermogen om de soorten inhoud te begrijpen die gebruikers waarschijnlijk willen zien, van video’s tot Quick Answers tot afbeeldingen.

De betere merken kunnen deze intentiesignalen op dezelfde manier interpreteren, hoe eenvoudiger het wordt om de inhoud te produceren die hoog scoort en de ROI te genereren die marketeers willen zien.

Met slimme inhoud kunnen marketeers materiaal publiceren dat klaar is voor de zoekmachines, vanaf het moment dat het op internet komt, en meer verkeer, betrokkenheid en winstgevendheid genereert. Marketeers die leren hoe ze deze strategie kunnen integreren in hun proces voor het maken van content, zullen beter begrijpen wat de klant wil lezen, en hun inspanningen integreren in alle facetten van marketing.

De inhoud zal ook worden geoptimaliseerd vanaf het moment dat deze wordt gemaakt en daarom zal de inhoud presteren. Merken zullen hun lezers kunnen aanspreken op verschillende apparaten en kanalen, inkomsten genereren en organisaties opbouwen.

5 stappen naar slimmere inhoud

1. Begrijp wie

Zorg ervoor dat je precies weet met wie je je inhoud gaat targeten. Slimme inhoud draait om het maken van precies de juiste inhoud voor de juiste doelgroep op het juiste moment.

Om gebruik te maken van de enorme rijkdom in de consument en marktgegevens die u in staat stellen om dit doel te bereiken, moet u eerst precies weten wie u wilt targeten, zodat u de onderwerpen en ideeën die hen zullen interesseren, kunt identificeren en ontwikkelen.

2. Weet wat

Weet wat ze willen lezen. Zodra u uw doelgroep heeft geïdentificeerd, moet u vervolgens nauwkeurig meten wat ze willen lezen. Kijk wat de zoekgegevens u vertellen over interessante onderwerpen en stijgende trends.

3. Bakken in optimalisatie

Ontwikkel SEO-geschikte inhoud van creatie die klaar is om op alle apparaten te leveren.

Aangezien SEO en inhoud zijn samengevoegd tot een enkel deel van het digitale marketingproces, moet alle geproduceerde inhoud direct vanaf de productie worden geoptimaliseerd, zodat later geen content opnieuw hoeft te worden geoptimaliseerd, zodat deze zo hoog mogelijk kan worden geclassificeerd vanaf de eerste keer dat deze is gemaakt doorzocht. Dit zal de effectiviteit en impact van het gecreëerde materiaal vergroten.

4. Meten

Alles meten over uw inhoud, KPI’s afstemmen op uw bedrijfsdoelen en zien hoe klanten omgaan met uw materiaal. Gegevens en metingen blijven een belangrijke mogelijkheid voor het maken van slimme inhoud. Ken het doel dat u met uw inhoud wilt bereiken, zoals bezoekerspercentages, ranglijsten of conversies, en definieer KPI’s waarmee u de impact kunt meten.

5. Aanpassen en herhalen

Concentreer u op de inhoud die de prestaties bevordert, en pas strategieën aan om beter af te stemmen op uw vooraf bepaalde doelen terwijl de meetwaarden worden gemeten. Slimme inhoud betekent verbetering van de effectiviteit en efficiëntie.

Inhoud en onderwerpen die consequent geen waarde genereren, moeten in het inhoudsplan worden beperkt, terwijl de inhoud die wel presteert, wordt beloond met uitbreiding. Gebruik de statistieken om beter te begrijpen hoe uw individuele klanten op de inhoud reageren en gebruik deze inzichten om inhoudstrategieën te stimuleren.

Door deze vijf stappen te volgen, kunt u de juiste hoeveelheid inhoud produceren die de juiste resultaten oplevert.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format