5 UX-tips voor betere SEO-resultaten - DeLaatbusiness

5 UX-tips voor betere SEO-resultaten

4 min


93
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Toen Google’s Search Quality Senior Strategist Andrey Lipattsev werd gevraagd naar de belangrijkste rankingfactoren van Google, gaf hij er drie : content, links en RankBrain.

We weten al heel lang dat de zoekresultaten van impactwebsites op zoek zijn naar zoekresultaten en Google heeft al heel lang het belang van kwaliteitsinhoud benadrukt. Waar gaat RankBrain eigenlijk allemaal over? In tegenstelling tot inhoud en links, wordt RankBrain beïnvloed door gedragsstatistieken die aangeven dat gebruikers een site daadwerkelijk nuttig vinden. Deze gedragsstatistieken, meer dan wat dan ook, worden beïnvloed door de bruikbaarheid van uw website – met andere woorden, gebruikerservaring (UX).

Als u zich hebt gericht op inhoud en links ten koste van de gebruikerservaring, kunt u de prestaties van uw website in de zoekmachines niet maximaliseren. De volgende vijf UX-tips geven u een SEO-voordeel.

1. Werk aan de mobiele compatibiliteit van uw site

Google heeft niet verborgen dat er veel aandacht is voor de mobiele compatibiliteit van een site. Iedereen die al meer dan een paar jaar in SEO zit , zal mobilegeddon onthouden en mobiel-eerst indexeren is een ding: met andere woorden, in het reine komen met het besef dat het grootste deel van het gebruik van zijn zoekmachine afkomstig is van mobiele apparaten, Google heeft besloten om eerst de mobiele versie van een website te indexeren.

Met andere woorden, als uw website geen mobiele versie heeft – of als de mobiele versie van uw website niet goed is geoptimaliseerd – dan zou u meer dan de helft van uw zoekverkeer kunnen verliezen.

Hieronder volgen enkele tips om te zorgen dat uw website mobiel compatibel is:

 • Gebruik een responsief websiteontwerp dat zich aanpast aan mobiele apparaten of maak een mobiele versie van uw website die op de juiste manier wordt omgeleid voor mobiele gebruikers.
 • Zorg ervoor dat de inhoud consistent is op uw mobiele site en desktopsite.
 • Zorg ervoor dat alle inhoudsindelingen die op uw mobiele site worden gebruikt, kunnen worden gecrawld en geïndexeerd.
 • Zorg ervoor dat metadata consistent is voor de mobiele en desktopversie van uw site.
 • Zorg ervoor dat uw sitemap ook toegankelijk is op uw mobiele site.

2. Optimaliseer uw website snelheid

Hoe belangrijk is de snelheid van uw website? Uit onderzoek blijkt dat een enkele vertraging van de laadtijd van de site uw conversies met 7 procent kan verminderen en dat 40 procent van de mensen een website verlaat die meer dan drie seconden nodig heeft om te worden geladen. Met andere woorden, mensen houden niet van langzame websites. En dat verklaart waarom Google de paginasnelheid blijft versterken als een rangordefactor.

Hoewel Google al lang sitesnelheid gebruikt als een factor om desktopsites te rangschikken, begon het onlangs in juli 2018 met het gebruik van sitesnelheid als een rangordefactor voor mobiele sites.

U kunt uw website sneller maken door het volgende te doen:

 • Schakel caching in
 • Gebruik een CDN
 • Verwijder onnodige scripts en plug-ins
 • Comprimeer uw afbeeldingen
 • Combineer je achtergrondafbeeldingen in CSS-sprites
 • Verklein uw JavaScript en CSS

3. Optimaliseer uw sitearchitectuur

Een andere UX-tip die uw site een voorsprong geeft in de zoekmachines, is om uw site-architectuur te optimaliseren op een manier die gebruiksvriendelijk en zoekmachine vriendelijk is. Bekijk bijvoorbeeld het volgende screenshot van de website van Lookers:

Let in het bijzonder op de navigatiebalk en u zult een paar dingen opmerken:

 • De navigatielinks zijn duidelijk en beschrijvend genoeg om mensen te laten weten wat ze zullen krijgen, zonder erbij na te denken.
 • Mensen krijgen links naar alle belangrijke pagina’s te zien, zodat ze geen tijd hoeven te verspillen met zoeken naar wat ze willen. Een van de kenmerken van een goede site-architectuur is dat het mensen in staat stelt om met minder klikken naar hun bestemming te gaan.
 • Het formaat en de presentatie van de navigatielinks is consistent – zowel de linkstructuur als de beschrijving.

Niet alleen zal een goede sitestructuur uw site toegankelijker maken voor lezers, terwijl het tegelijkertijd voor de zoekmachines gemakkelijk wordt om uw website te crawlen, maar u wordt waarschijnlijk ook beloond door sitelinks. Dit is wat een zoekopdracht van Google voor Lookers heeft opgeleverd:

Een broodkruimel is een secundair navigatiesysteem dat gebruikers helpt te weten waar ze zich op uw website bevinden en dat hen kan helpen hun weg terug te vinden. Naast het feit dat paneermeel het voor gebruikers gemakkelijk maakt om op uw website te navigeren, maken ze het ook gemakkelijk voor Google om te zien hoe uw site is gestructureerd en tegelijkertijd de indexeerbaarheid van uw site te vergroten.

Hier is een kijkje op de broodkruimels van SEW:

Zoals u kunt zien, ziet u in de bovenstaande schermafbeelding het pad als volgt: “Home >> Industrie >> Het einde van Google+ na een datalek en hoe dit ons beïnvloedt.” Met andere woorden, het maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om te traceren zijn / haar stappen terug naar de primaire categorie van het artikel en vervolgens naar de startpagina.

5. Werk aan de leesbaarheid van uw inhoud

Hoewel we de neiging hebben om ons te concentreren op de technische aspecten van UX als het gaat om SEO, speelt content ook een grote rol in UX, voor zover het de grote G- en andere zoekmachines betreft. Het aanbrengen van de volgende aanpassingen aan uw inhoud geeft u een voorsprong:

 • Zorg ervoor dat uw inhoud correct is opgemaakt. Gebruik veel subkoppen, opsommingen en nummeringen om uw inhoud gemakkelijker te maken voor de ogen.
 • Gebruik korte paragrafen en vermijd lange blokken tekst.
 • Werk aan uw grammatica, spelling en structuur van inhoud.
 • Spice up your content met visuals en multimedia.

Conclusie

Hoewel goede UX je een voorsprong kan geven op het gebied van SEO, doet het meer dan dat: het zorgt ervoor dat gebruikers je website daadwerkelijk gebruiken en tegelijkertijd een verbetering van de ROI en conversies garanderen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format