7 subtiele on-site problemen die geen enkele SEO marketeer mag missen

5 min


126

Uw on-site SEO kan worden verbroken zonder dat u het beseft.

We kennen allemaal enkele basisprincipes. Inhoud is koning. Gebruikers komen eerst. Vermijd dunne inhoud, keyword stuffing, advertenties boven de vouw, etc.

Maar niet alle on-site SEO-problemen zijn zo voor de hand liggend.

Hier zijn zeven on-site problemen die heel gemakkelijk te missen zijn.

1. Buitensporige lijst (niet, niet dit soort)

U leest momenteel een “lijstbericht”. Lijstposten trekken de aandacht. Onderzoeksonderzoek door dirigent  suggereert dat koppen met lijstnummers de voorkeur verdienen boven andere. Evenzo analyseerde CoSchedule 1 miljoen krantenkoppen  en ontdekte dat lijstberichten veruit het meest waarschijnlijk gedeeld zouden worden.

Dus stop niet met het maken van list posts.

Maar er is een bepaald soort lijst dat de ranglijst van uw site kan vernietigen.

In 2013 vertelde Matt Cutts van Google dit  over hoe listing kan worden geïnterpreteerd als keyword stuffing:

“Het vullen van zoekwoorden is bijna een grabbelton-term om veel verschillende dingen te beschrijven … U kunt herhalen … U kunt verschillende woorden gebruiken. Je weet wel: dus je hebt het over ‘gratis creditcards’, ‘creditcards’, ‘gewichtsverliespil’, weet je, allerlei dingen … het kan zelfs bijna wartaalachtig zijn … ‘

Dus terwijl een lijst met feiten, verklaringen of meningen deelbaar maakt, kan het eenvoudigweg een reeks korte zinnen achter elkaar plaatsen schadelijk zijn. Vermijd lange lijsten met zinnen, gescheiden door komma’s of in een genummerde lijst. Zoekmachines verwachten een zekere mate van uitwerking.

Zoals met bijna elke regel, zijn er uitzonderingen. Wees je alleen bewust van de valkuilen, zet UX voorop en gebruik discretie.

2. Accidenteel cloaking (zelfs als gebruikers het kunnen zien)

Cloaking is slecht, slecht , slecht .

Harry Potter kan een onzichtbaarheidsmantel ten goede gebruiken, maar wat betreft zoekmachines is cloaking van nature slecht.

Google verbiedt expliciet cloaking en definieert het als volgt:

“… de praktijk van het presenteren van verschillende inhoud of URL’s aan menselijke gebruikers en zoekmachines …”

Het zou duidelijk moeten zijn waarom. Als een zoekmachine een URL suggereert op basis van inhoud die de gebruiker niet kan zien, zal de gebruiker zeker teleurgesteld zijn.

Maar cloaking gebeurt niet altijd met opzet.

Hier zijn enkele manieren waarop cloaking per ongeluk kan gebeuren:

  • Slecht geformatteerde CSS plaatst inhoud buiten het scherm, waar gebruikers het niet kunnen zien
  • Voor- en achtergrondkleuren van tekst zijn identiek, of bijna hetzelfde
  • Inhoud wordt verborgen of bedekt door JavaScript.

Ik raad altijd af om zoekmachines het voordeel van de twijfel te geven. Vermijd bijvoorbeeld het matchen van voorgrond- en achtergrondkleuren, zelfs als de tekst zichtbaar is voor de gebruiker vanwege andere opmaakelementen. Google kan het verkeerd interpreteren, of terecht beschouwen als cloaking op apparaten die de extra opmaak niet aankunnen.

Vermijd ook dit verwante probleem: “sneaky redirects” . Google definieert ze als:

“Het is een overtreding van de richtlijnen voor webmasters van Google om een ​​gebruiker door te sturen naar een andere pagina met de bedoeling andere inhoud weer te geven dan wat beschikbaar was voor de crawler van de zoekmachine.”

Ik heb gezien dat veel te veel sites onbedoeld inhoud op deze manier omhullen. Er zijn maar twee manieren om een ​​URL om te leiden: met een 301 of, als het om een ​​tijdelijke reden gaat, met een 302. Al het andere loopt het risico afhankelijk te zijn van het apparaat of de user-agent, die het risico loopt gezien te worden als cloaking.

Doe het niet.

3. Links zonder ankers

Dit is gewoon een andere vorm van toevallige cloaking, maar het is zo gewoon en zo gemakkelijk te missen dat ik het in zijn eigen sectie plaats.

Dit is een gemakkelijke fout om te maken. U typt een “href” -link in html en u vergeet de ankertekst op te nemen . Of misschien bent u van plan de ankertekst bij te werken, te verwijderen en vergeet u de nieuwe ankertekst toe te voegen.

Helaas zal een onschuldige fout als deze resulteren in een link naar een URL die onzichtbaar is voor de gebruiker, maar zichtbaar voor de zoekmachines.

Je weet wat dat betekent … het is verhuld.

Houd deze in de gaten.

4. Overmatige studing en andere opmaak

Het plaatsen van uw zoekwoorden in “vetgedrukte” of “sterke” tags gebeurt niet per ongeluk , maar het is het soort dingen dat vaak genoeg wordt aangemoedigd dat anders onschuldige webmasters het zouden kunnen doen, omdat ze denken dat het standaard of zelfs de beste manier is.

Het is niet.

Je vindt veel correlatieve studies die een verband tonen tussen vetgedrukte trefwoorden en ranglijsten, maar je moet iets anders in gedachten houden.

Bolding wordt vaak gebruikt als een kenmerk van de inhoudsstructuur .

Als uw inhoud is gestructureerd rond specifieke ideeën, is het niet meer dan normaal dat u vetgedrukte subkoppen gebruikt met trefwoorden die met dat idee te maken hebben, op vrijwel dezelfde manier als waarop het op natuurlijke wijze in h2- of h3-tags wordt weergegeven.

Dit betekent niet dat u uw inhoud moet parseren en uw zoekwoorden moet vermelden.

Bolding en cursivering spelen zeker een rol in primaire content, maar het is voor nadruk (zie?) Of om de inhoud gemakkelijker te laten skimmen. Het moet niet worden gebruikt om eenvoudig uw zoekwoorden vet te maken waar ze ook verschijnen.

Bewijs nodig?

Brian Chang probeerde  zijn zoekwoorden in ‘sterke’ tags te plaatsen. Het resultaat? Zijn ranglijst tankte een paar pagina’s. Wil je een steek slaan in wat er gebeurde toen hij ze verwijderde? Dat is juist. Zijn ranglijst is hersteld.

Sycosure, geïnspireerd door deze, voerde een experiment uit  en zag vergelijkbare resultaten. Hun ranglijst kelderde, hoewel ze zich herstelden voordat de opmaak werd verwijderd.

In het kort, terwijl de resultaten zijn onvoorspelbaar, Bolding uw zoekwoorden is het onwaarschijnlijk dat je rankings te verbeteren door een aanzienlijk bedrag, maar het is waarschijnlijk uw website pijn doen op een manier dat het het risico niet waard maakt.

5. Frames

Frames en iframes tonen inhoud van andere URL’s op één pagina, met één URL voor elk frame. Hiermee wordt het hele conceptuele raamwerk van internet verbroken: één pagina voor elke URL, één URL voor elke pagina.

Google waarschuwt webmasters om geen frames en iframes te gebruiken:

“Google ondersteunt frames en iframes voor zover dat mogelijk is. Frames kunnen problemen veroorzaken bij het zoeken … Google probeert ingelijste inhoud te koppelen aan de pagina met de frames, maar we kunnen niet garanderen dat dit zal gebeuren. “

Het subdomein voor ondersteuning van Google gaat verder met de aanbeveling dat als je frames moetgebruiken, je alternatieve inhoud moet plaatsen binnen de NoFrames-tag , maar ik zou sterkaanbevelen ze allemaal te vermijden. Frames verbreken webstandaarden en zullen waarschijnlijk problemen veroorzaken die zelfs verder reiken dan SEO.

6. Links naar gestrafte sites

Matt Cutts heeft heel expliciet verklaard  dat “Google sites minder vertrouwt als ze linken naar sites met spam of slechte buurten.”

Helaas is het helemaal niet duidelijk wanneer je een link hebt gemaakt naar een slechte buurt of een bestrafte site.

U hebt mogelijk een koppeling met een website gemaakt die gezaghebbend lijkt, maar die veel spamachtige SEO-tactieken gebruikt. U hebt mogelijk een koppeling gemaakt met een site die vroeger betrouwbaar was maar die sindsdien is gekocht door kwaadwillende mensen of anderszins bergafwaarts ging. Of misschien was je gewoon onzorgvuldig en gebruikte je de eerste bron die je kon vinden om een ​​argument te ondersteunen, zonder te beseffen dat de site spam nirvana was.

Wat de reden ook is, onschuldige webmasters komen vaker in contact met slechte buurten dan ze zich realiseren.

Google kan hier vergevingsgezind zijn, maar, zoals ik altijd zeg, geef ze niet het voordeel van de twijfel. Ze zullen niet altijd hetzelfde voor je doen.

Deze tool  kan u helpen links naar slechte buurten op uw site te vinden.

Ik raad ook aan deze zeer belangrijke stappen te nemen:

  • Met uitzondering van uw eigen sociale media-profielen, zou de kwaliteitsstandaard voor de hele site in uw navigatie extreem hoog moeten zijn
  • Trackbacks op je blog niet toestaan
  • Uw inhoudsrichtlijnen op locatie moeten zeer concreet zijn over de normen die nodig zijn voor citatie. Vermeld in het bijzonder alleen gezaghebbende of primaire bronnen
  • Controleer de externe links van uw site regelmatig.

Dat gezegd hebbende, verwijder niet alle uitgaande links op uw site. Dit is een heel slecht idee. Een casestudy door Reboot Online  maakt het heel duidelijk dat gezaghebbende uitgaande links goed zijn voor uw site. Uw site mag geen doodlopende weg zijn voor links.

7. Nofollow

Verwar nofollow en noindex tags niet!

Ik zie deze veel .

De meeste sites zullen om de een of andere reden enkele pagina’s van de zoekmachines moeten verbergen: om dubbele inhoudsproblemen te voorkomen, om paywall-inhoud te verbergen, back-end content te verbergen, voor gesplitste tests en voor een aantal andere, van geval tot geval, problemen waar inhoud moet zijn voor gebruikers maar waar het problematisch zal zijn voor zoekmachines.

Gebruik altijd, altijd , altijd dit als je je eigen inhoud van zoekmachines moet blokkeren:

<meta name = "robots" content = "noindex, follow">

Nooit, nooit, gebruik dit nooit voor uw eigen inhoud:

<meta name = "robots" content = "noindex, nofollow">

Weet je nog hoe ik eerder zei dat bijna alle regels uitzonderingen hebben? Deze doet dat niet.

Met de tag “nofollow” kunnen zoekmachines de PageRank niet doorgeven via de koppelingen. Het belet niet  dat PageRank wordt gedeeld door het aantal links op de pagina en u kunt de PageRank-dempingsfactor niet stoppen.

Wanneer u “noindex, nofollow” gebruikt, vertelt u Google om alle PageRank weg te gooien die naar de niet-geïndexeerde pagina stroomt. Wanneer u “noindex, follow” gebruikt, vertelt u Google om de pagina niet te indexeren, maar om de PageRank door te geven zodat de links naar uw site die PageRank erven.

Evenzo als u een link naar een van uw eigen pagina’s “nofollow” in plaats van “noindex” te gebruiken. Doe het niet!

Dus daar heb je het. Heeft u uw eigen on-site problemen om te delen? Laten we ze in de comments horen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format