8 belangrijke Google Analytics-rapporten voor SEO - DeLaatbusiness

8 belangrijke Google Analytics-rapporten voor SEO

7 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Elke geweldige SEO-strategie moet zorgvuldig worden gevolgd en moet sterk worden beheerd door de gegevens.

Een goed gevoel is goed als je beslist welk nieuw paar schoenen je moet kopen, maar het is niet de beste basis om je SEO-werk op te baseren.

Google Analytics is een schat aan inzichtelijke gegevens. En het is gratis! Echter, met zoveel gegevens binnen handbereik, kan het een beetje een mijnenveld zijn, en de meeste mensen krabben alleen maar aan de oppervlakte.

Zoekwoordrangschikkingen zijn geweldig voor het strelen van je ego en het laten glimlachen en knikken van je cliënt, maar ze maken geen gebruik van het grotere geheel.

Om uw campagne voort te zetten en te verbeteren, moet u goed letten op de details van uw gegevens. Er is veel om rekening mee te houden, maar in deze post geven we een overzicht van de belangrijkste Google Analytics-rapporten en -weergaven om uw SEO-campagnes te ondersteunen.

Veel van deze rapporten kunnen worden gemaakt als aangepaste rapporten , wat handig is voor het afstemmen van uw rapportage op specifieke zakelijke behoeften en het delen met klanten.

Lees verder en we zullen u helpen uw SEO-inspanningen bij te houden en te meten, zoals de analytische goeroe die u bent.

1. Organisch zoeken

Waar te vinden: ‘Acquisitie’> ‘Overzicht’> Doorklikken naar ‘Organisch zoeken’

Het is een voor de hand liggende maar een goede plek om te beginnen. Ga naar het tabblad ‘Overzicht’ onder ‘Acquisitie’ voor een indicatie van het basisniveau van de primaire verkeerskanalen van uw website. Dit biedt een onmiddellijk overzicht van uw belangrijkste kanalen en hoe deze presteren op het gebied van verkeersvolume, gedrag en conversies.

Naast een algemeen overzicht van organisch verkeer, kunt u ook dieper in de gegevens graven door in de tabel op ‘Organisch zoeken’ te klikken en met de filters te spelen. Overweeg de populairste organische bestemmingspagina’s, een overzicht van zoekwoorden, zoekmachines die het meeste verkeer verzenden, exitpagina’s, bouncepercentages en meer.

Wat het bouncepercentage betreft, is het een goed idee om bijzondere aandacht te schenken aan deze statistiek met betrekking tot afzonderlijke pagina’s. Identificeer die pagina’s met een bouncepercentagedat lager is dan het gemiddelde voor uw site. Neem even de tijd om deze pagina’s te bekijken en uit te zoeken waarom dat zo is, en pas daarna eventuele UX / UI of targetingwijzigingen toe.

Dit gaat allemaal goed, maar zou het niet handig zijn als u alleen uw organische verkeer in al uw Google Analytics zou kunnen bekijken? Het is makkelijker dan je denkt. Klik eenvoudigweg op ‘Segment toevoegen’ en vink het selectievakje aan voor organisch verkeer.

Verlaat het segment ‘Alle gebruikers’ voor een handige vergelijking, of verwijder dit segment voor een weergave van alleen uw organische verkeer.

2. Bestemmingspagina en paginatitels

Waar kunt u het vinden: ‘Gedrag’> ‘Sitecontent’> ‘Bestemmingspagina’s’> Secundaire dimensie toevoegen ‘Paginatitels’

Een van de meest frustrerende aspecten van organische rapporten van Google Analytics is het gevreesde ‘(niet meegeleverd)’ resultaat dat wordt weergegeven onder ‘Zoekwoord’.

Deze ongelukkige gebeurtenis is het resultaat van zoekopdrachten die op een veilige manier zijn uitgevoerd. Met andere woorden, als de URL van de zoekmachine HTTPS bevat of als ze zijn aangemeld bij een Google-account en daarom worden beschermd door het privacybeleid. In deze scenario’s wordt de zoekterm die door de gebruiker is geïmplementeerd niet verstrekt.

Maar hoe mooi zou het zijn om een ​​lijst te zien met alle zoektermen die mensen hebben gebruikt om uw site te vinden? Helaas ben ik geen goochelaar en kan ik deze zoektermen uit de Google-afgrond niet abracadabraken. Maar ik kan een alternatieve oplossing bieden die je tenminste een overzicht geeft.

Bekijk uw organische verkeer via de bestemmingspagina en de paginatitel, omdat hierdoor wordt weergegeven welke pagina’s het beste presteren op het gebied van organisch zoeken. Door de paginatitel op te nemen, kunt u vervolgens bekijken voor welke trefwoorden die pagina’s zijn geoptimaliseerd en krijgt u een aardig idee van de zoektermen die gebruikers implementeren en de zoekwoorden die het best presteren op het gebied van verkeer en bouncepercentage.

Dit kan u ook helpen de pagina’s te identificeren die niet goed presteren in termen van organisch verkeer. U kunt vervolgens beoordelen of de zoekwoorden moeten worden verfijnd, of de onsite-optimalisatie moet worden gereviseerd of dat de inhoud moet worden vernieuwd.

3. Conversiedoelen

Waar kunt u het vinden: ‘Conversies’> ‘Doelen’> ‘Overzicht’

Het is allemaal heel goed met een hoog volume aan organisch verkeer, maar als het niet wordt omgezet, heeft het weinig zin. Als u de kwaliteit van uw organische verkeer wilt testen, moet u conversies bijhouden. Er zijn twee niveaus.

De eerste zijn uw conversiedoelen. U kunt deze filteren met betrekking tot verkeer en begrijpen welk percentage van de conversies van een website het gevolg is van organisch verkeer.

Als u deze gegevens verder wilt verbeteren, voegt u geld toe aan uw conversies om de waarde van uw SEO-inspanningen beter aan te tonen. Sommige klanten houden zich alleen bezig met sleutelwoordrangschikking, sommigen geven alleen om de dollartekens. Hoe dan ook, het is de moeite waard om wat tijd door te brengen met uw klant om uit te rekenen hoeveel elke conversie waard is en de gegevens waarin zij het meest geïnteresseerd zijn.

Stel bijvoorbeeld dat u keukens verkoopt. Als u de gemiddelde kosten van een verkoop kent en het percentage downloads van de keukenbrochure dat naar een verkoop converteert, kunt u een geschatte waarde berekenen voor elke conversie.

4. Geassisteerde conversies

Waar kunt u het vinden: ‘Conversies’> ‘Multi-channel trechters’> ‘Ondersteunde conversies’

Hoewel nuttig, geven conversiedoelen alleen een bovenaanzicht van conversies. Wat als iemand uw website in eerste instantie via Google heeft gevonden en niet heeft geconverteerd, maar later is teruggekeerd naar uw website door de URL rechtstreeks in te voeren en vervolgens te converteren?

Het is heel gebruikelijk dat gebruikers hun eerste bezoek aan een website niet omzetten, vooral als ze zich alleen in de fase van bewustwording of overweging van de verkooptrechter bevinden. Wanneer ze de volgende keer terugkeren om een ​​aankoop te doen, zullen ze waarschijnlijk directer worden of zien ze misschien een herinnering via sociale media.

Dit is waar ondersteunde conversies de dag kunnen redden. Zoek deze op door te klikken op ‘Multi-channel trechters’ onder ‘Conversies’ en vervolgens op ‘Ondersteunde conversies’.

Met deze gegevens kunt u vaststellen of elk kanaal op het conversiepad van een gebruiker voorkomt en daarom nauwkeurigere gegevens verstrekken met betrekking tot de kwaliteit van uw organische verkeer.

Let op eventuele druppels of pieken in organisch verkeer in deze sectie. Als u bijvoorbeeld een daling in organische ondersteunde conversies heeft opgemerkt, maar uw organisch verkeer consistent is gebleven, kan dit erop wijzen dat de leads niet langer zo gekwalificeerd zijn. Dit zou moeten leiden tot een herziening van uw zoekwoord- en contentstrategie.

5. Sitesnelheid

Waar kunt u het vinden: ‘Gedrag’> ‘Sitesnelheid’> ‘Overzicht’

Sitesnelheid is belangrijk, dat weten we allemaal. Er zijn een aantal hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om de algemene snelheid van een website te achterhalen: Google Page Insights , Pingdom , GTmetrix . Deze hebben echter niet de neiging om naar specifieke pagina’s door te bladeren. Het sitesnelheidsrapport via Google Analytics kan u helpen om pagina’s te identificeren die bijzonder traag blijken te zijn.

U ziet waarschijnlijk een verband tussen de tijd die het kost om de pagina’s te laden en de uitgangspagina’s. U kunt ook een laag maken in statistieken voor bouncepercentages.

Met behulp van deze informatie over afzonderlijke pagina’s kunt u vervolgens uw ontwikkelteam benaderen met het harde, koude bewijs dat ze nodig zijn om dat probleem met de paginasnelheid op te lossen.

6. Site zoeken

Waar kunt u het vinden: ‘Gedrag’> ‘Site Search’> ‘Zoektermen’

Als u een website-zoekfunctie op uw website heeft, is dit rapport om een ​​aantal redenen super handig. Ten eerste kan het aangeven waar de gebruikerservaring niet bijzonder sterk is op uw website. Als een pagina moeilijk te vinden blijkt zonder ernaar te hoeven zoeken, kan dit duiden op een breder probleem met de sitenavigatie.

Daarnaast kan het ook helpen bij het identificeren van trefwoorden of zoektermen die u mogelijk nodig heeft om een ​​nieuwe pagina te maken voor als die nog niet bestaat. Het siteverzoekrapport is ideaal om deze hiaten in het aanbod van uw website te ontdekken.

7. Mobiel

Waar te vinden: ‘Publiek’> ‘Mobiel’> ‘Overzicht’

Het vergelijken van het verkeer van mobiele gebruikers met die van desktop en tablet is een handige manier om te bepalen of uw site mogelijk problemen heeft met mobiele optimalisatie. Als het bouncepercentage van mobiele sessies bijvoorbeeld aanzienlijk hoger is dan dat van uw desktopsessies, moet u mogelijk een mobiele site-audit uitvoeren .

Het is ook de moeite waard de conversieratio van de verschillende apparaten te bekijken, omdat dit kan aangeven welk apparaatverkeer het meest waardevol is.

Aangezien meer dan de helft van het websiteverkeer nu mobiel is , zou u vergelijkbare resultaten moeten zien weerspiegeld in uw eigen analyses. Hoewel het de moeite waard is om in gedachten te houden dat sommige bedrijven vaker op mobiel zijn dan andere.

Een lokaal bedrijf zou bijvoorbeeld in veel mobiele zoekopdrachten moeten voorkomen, terwijl een zakelijke dienst vaker door mensen op kantoor op desktopcomputers wordt opgezocht.

8. Pas uw dashboard aan

Waar te vinden: ‘Aanpassing’> ‘Dashboards’

Tot slot, voor een snel overzicht van de rapportage, loont het om een ​​aangepast dashboard voor uw klant te ontwerpen. We merken vaak dat klanten niet teveel tekst of complexe tabellen waarderen in rapporten, omdat ze in eerste instantie overweldigend kunnen zijn.

Natuurlijk kun je een Google Analytics-strot zijn, maar de kans is groot dat je klant dat niet is. Daarom is de presentatie van de gegevens op een manier die verteerbaar en beheersbaar is, de sleutel om hen te overtuigen van uw SEO-vaardigheden.

Maak een dashboard dat uw klant zal begrijpen. Gebruik verteerbare diagrammen, zoals staafdiagrammen, cirkeldiagrammen en vereenvoudigde tabellen. Dit helpt de klant om alle gegevens in één overzichtelijk rapport te visualiseren. Dit kan ook elke week per e-mail naar uw klant worden gestuurd, zodat zij regelmatig updates ontvangen.

Dashboards worden gemaakt met aanpasbare widgets. Begin met het selecteren van het type widget: dit kan een eenvoudige metriek, een tijdlijn, een geomap, een tabel of een taart- of staafdiagram zijn. Met sommige widgets kunt u ook selecteren of een opgegeven datumbereik wordt weergegeven of dat gegevens in realtime worden weergegeven.

Nadat u uw widget hebt gekozen, kunt u de fijnere details configureren, zoals de afmetingen en andere opties, afhankelijk van het type. Widgets kunnen worden bewerkt, gekloond of verwijderd, waardoor u flexibiliteit krijgt bij het verfijnen van uw dashboard omdat zowel u als uw klant het nodig vinden. Lees de handige gids van Google voor meer informatie over het maken van een aangepast dashboard .

Er zijn een hele reeks andere rapporten en views beschikbaar binnen Google Analytics ; het kost tijd om vertrouwd te raken met alle verschillende soorten gegevens en formaten. Hopelijk heeft deze lijst een solide uitgangspunt opgeleverd voor echt waardevolle en inzichtelijke SEO-rapportage.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format